Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Εξαντλεί την ελληνική υπομονή ο Γκρούεφσκι

Αποφασισμένη να αλλάξει στάση έναντι της ηγεσίας των Σκοπίων εμφανίζεται η Αθήνα, καθώς το «εξάμηνο ανοχής» που είχε παραχωρήσει στον Νίκολα Γκρούεφσκι παρήλθε με αλλεπάλληλες συναντήσεις δημοσίων σχέσεων, αλλά χωρίς πρόοδο στο θέμα του ονόματος.

Πρώτο δείγμα αποτελεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει να προσγειωθεί στην Αθήνα αεροσκάφος με τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εφόσον ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιλέξει να ταξιδέψει αεροπορικώς για το Συνέδριο του Economist (στις 28 - 30 Απριλίου). Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να επαναλάβει το ολίσθημα», αφήνοντας αιχμές για την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να επιτρέψει τον περασμένο Ιούνιο την προσγείωση ενός τέτοιου αεροσκάφους στην Κέρκυρα, εν όψει της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ. Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς διαπιστώνεται τέλμα. Τα Σκόπια παίζουν «καθυστερήσεις» και αποθαρρύνουν τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ να παρουσιάσει νέα πρόταση. Στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμούν ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ επιδιώκει να στρέψει την πίεση προς την Αθήνα, ελπίζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα επανέλθει στο προσκήνιο το ζήτημα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Ταυτόχρονα, οι Σκοπιανοί παίζουν «σκληρά» στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου ζήτησαν (χωρίς επιτυχία) να επισπευσθεί η εκδίκαση της προσφυγής τους εναντίον της Ελλάδας για το «βέτο» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην ιστοσελίδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου - Η βαθμολογία του έργου των υπουργών on line

Στην ιστοσελίδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αναρτήθηκε σήμερα το πρωί η παρακολούθηση του Προγράμματος Σταθερότητας και η βαθμολογία των υπουργών για το έργο που επιτελούν. Αυτό γίνεται για να σταματήσει η παραφιλολογία για το ποιος υπουργός εργάζεται και ποιος όχι. Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη στους πολίτες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.antiproedros.gov.gr/. Διαβάστε περισσότερα...

Η καλύτερη λύση για τον κ. Παπανδρέου, η παραίτηση πριν το ΔΝΤ.

Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου θα είναι το πρώτο ελληνικό κόμμα και ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ. Αυτό θα παραμείνει σαν μια ιστορική καταγραφή και θα διδάσκεται στις μελλοντικές γενιές ως πολιτικό παράδειγμα προς αποφυγή.


Αν ο κ. Παπανδρέου επιλέξει μόνο το ΔΝΤ, απλά θα εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό. Αν όμως....
επιλέξει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, για τον οποίο πανηγύριζε το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ του, τότε, εκτός της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, θα έχουμε και εκμετάλλευση της εξαθλίωσης από τους ευρωπαίους εταίρους μας (Ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ στοχεύει την εκμετάλλευσή μας.).

Η καλύτερη λύση για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου θα ήταν να παραιτηθεί πριν βάλει τη χώρα στην εξαθλίωση, διαφορετικά μετά, εκτός της δικής του υστεροφημίας, θα έχει διαλύσει πλήρως και το ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχει και μια τρίτη λύση. Να ζητήσει τη συνεργασία των κομμάτων για την αλλαγή Συντάγματος και πολιτικού συστήματος, για να ξαναμπεί το εκτροχιασμένο ελληνικό τραίνο στις ράγες.
Αυτή όμως τη λύση δεν την θέλει η άρχουσα τάξη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μας για τα λάθη και τις παραλείψεις μας

Τα εγγόνια μας και τα παιδιά μας θα ζήσουν μέρες δύσκολες. Λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων γενεών θα τα ταλαιπωρήσουν για χρόνια. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ζητήσω συγγνώμη. Πριν από αυτό να εξηγήσω γιατί ζητώ συγγνώμη. Λοιπόν ζητώ συγγνώμη, όχι για να με συγχωρήσουν, αλλά για να κατανοήσουν και να αποφύγουν τα λάθη της γενιάς μου.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί δικαιολόγησα πότε τη μία και πότε την άλλη πλευρά στην ανοησία και στο έγκλημα του Εμφυλίου, που διέπραξαν οι....


δικοί μας γονείς. Μόνοι εμείς στην Ευρώπη, φανατισμένοι και ιδεοληπτικοί, πήραμε τα όπλα και σφαχτήκαμε μεταξύ μας. Δεν αντιληφθήκαμε την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από τους ισχυρούς και παίξαμε το παιχνίδι της επιθυμίας.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί .....
αν και οι νικητές του Εμφυλίου ήσαν στην πλευρά της δημοκρατικής εξέλιξης της κοινωνίας, παρέδωσαν την πραγματική εξουσία σε ανθρώπους μικρόνοες, εγκληματικούς και εξίσου αντιδημοκρατικούς με την άλλη πλευρά.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί μέσα από τις ενοχές για τα ανομήματα των νικητών του Εμφυλίου παραδώσαμε την ιδεολογία της δημοκρατίας στην ανάγκη κατευνασμού των ενοχών μας, ενστερνιζόμενοι τα χειρότερα στοιχεία της ιδεολογίας των ηττημένων. Κρατισμό, ανορθολογισμό και περιφρόνηση της διαχείρισης των κοινών. Μια κακοφορμισμένη δημοκρατία εγκαταστάθηκε στη χώρα. Που οδήγησε στη χούντα.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί ανεχθήκαμε τη χούντα τόσα χρόνια και ό,τι πιο αντιαισθητικό, παράλογο και χαζό αναδύθηκε στην εξουσία μαζί της, που οδήγησε στην τραγωδία του ελληνισμού το καλοκαίρι του ΄74. Ζητώ συγγνώμη, γιατί στη μεταπολίτευση, και πάλι μέσα από τις ενοχές και την ιδεοληψία μας, διαλύσαμε την εκπαίδευση, χλευάσαμε τη γνώση, επιβάλαμε την αναξιοκρατία και ανεχθήκαμε στο όνομα της δημοκρατίας κάθε λογής ανομία.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί για να συντηρήσουμε το καθεστώς που περιέγραψα δανειστήκαμε αλόγιστα. Οχι για να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα, αλλά για να «τακτοποιήσουμε» τους δικούς μας, να αυτοϊκανοποιηθούμε με τις αντιλήψεις περί περιούσιου λαού, να χλευάσουμε την παραγωγική εργασία, να ενστερνισθούμε την άποψη ότι ο «αέρας» είναι που παράγει πλούτο, και να παραστήσουμε τους έξυπνους, την ώρα που άλλες χώρες έφτυναν αίμα για να προχωρήσουν και να προοδεύσουν.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί μια σωστή μας πράξη, την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ, την «αξιοποιήσαμε» όχι για να διορθώσουμε τα προηγούμενα λάθη μας, αλλά για να τα κατοχυρώσουμε και να τα επεκτείνουμε και σε όσους τομείς είχαν μείνει αλώβητοι.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί μπήκαμε στην ΟΝΕ με χαρά και ελπίδα, χωρίς να υπολογίσουμε την αδυναμία μας να διαχειριστούμε τα δημόσια και τα ιδιωτικά πράγματα με σωφροσύνη και διορατικότητα, στρατηγικό σχεδιασμό και σύμπνοια, ώστε μια ευλογία να μην εξελιχθεί σε εφιάλτη.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί δεν επιβάλαμε στα Πανεπιστήμια την προδικτατορική άποψη των ηττημένων «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα», και επιτρέψαμε την επικράτηση της άποψης «δίκιο είναι η επιθυμία του φοιτητή για εύκολη απόκτηση πτυχίου». Και επιτρέψαμε στην ηγεσία των ΑΕΙ να ανεχθεί την ανομία των καταλήψεων, την παρανομία της δημιουργίας φυτωρίου εγκληματικών σχημάτων και την απουσία των φοιτητών από τις παραδόσεις και την ακαδημαϊκή ζωή. Και κυρίως τη λογική της ήσσονος προσπάθειας.
Ζητώ συγγνώμη που ανεχθήκαμε λογής πολιτικών να διαχειρίζονται τα δανεικά και τα χρήματα του φορολογουμένου για προσωπική ή κομματική προβολή, για σπατάλη σε έργα και «έργα» βιτρίνας και για καταστρατήγηση των προϋπολογισμών στο Κράτος, στις ΔΕΚΟ και στους Δήμους.
Ζητώ, τέλος, συγγνώμη, γιατί με τη συμπεριφορά, την πράξη και τον λόγο μας δώσαμε την πεποίθηση ότι τα πράγματα είναι εύκολα, τα δικαιούστε όλα έτοιμα και ότι όποιος μοχθεί είναι απόβλητος. Ετσι, τώρα που η ψευδαίσθηση τελείωσε, είστε απροετοίμαστοι. Και έτσι θα υποφέρετε διπλά. Και τώρα που τελειώνει το όνειρο και θα βρεθείτε γυμνοί στην αδυσώπητη πραγματικότητα, δεν έχουμε και πάλι καμία πρόταση να κάνουμε για το πώς να σταθείτε όρθιοι και δυνατοί για να τα ξαναφτιάξετε όλα από την αρχή, όχι για σας, αλλά για τα παιδιά σας. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο «συγγνώμη».
Οσο για εμάς, τώρα που αποχωρούμε με τα γνωστά «ταρατατζούμ», « δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα».
ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ
Ζητώ συγγνώμη, όχι για να με συγχωρήσουν, αλλά για να κατανοήσουν και να αποφύγουν τα λάθη της γενιάς μου
Διαβάστε περισσότερα...

Μια γυναίκα εξομολογείται: "Όλοι τους είναι κάφροι και ρεμάλια!"

Όταν ήμουν μικρή μεγάλωσα βλέποντας τη μάνα μου να στέκεται σούζα στον πατέρα μου και να του πηγαίνει τις παντόφλες. Το πρώτο πράγμα που ρωτούσε πάντα εκείνος όταν έμπαινε σπίτι ήταν «τι φαί έχει;» , μόλις έτρωγε μας έτρεχε για ύπνο αλλά φώναζε τη μάνα μου να πάει να τον σκεπάσει, αφού ισχυριζόταν πως ήταν ανίκανος ακόμη και να σκεπαστεί με την κουβέρτα μονάχος!

Μόλις άνοιγε το βλέφαρο φώναζε και πάλι «Μαίρη καφέ…» και εκείνη έτρεχε και πάλι να υπηρετήσει τον «αφέντη». Όλα αυτά συνεχίζονται στη σχέση τους μέχρι και σήμερα…

Μικρή νόμιζα πως τα είχα δει όλα, μέχρι που το κοριτσάκι μεγάλωσε και έγινε γυναίκα και συνάντησε τη νέα γενιά αντρών. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της πλειοψηφίας των αντρών από 15-30 είναι Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ! Δεν σηκώνονται από το κρεβάτι τους ούτε για πλάκα! Μεγάλωσαν έχοντας τις......μαμάδες τους να τους υπηρετούν, οπότε θέλουν η κοπέλα τους να τους υπηρετεί επίσης! Βέβαια στην κοπέλα τους δεν δείχνουν τον ίδιο σεβασμό που δείχνουν στη μαμά τους… Μόλις βγαίνουν από το μπάνιο και κάνουν μερικά βήματα μόνο μέσα στο σπίτι νομίζεις πως έχει γίνει επιδρομή από ελέφαντες, ιπποπόταμους και λοιπά συμπαθή τετράποδα. Όσο για το μπάνιο… Αυτό θυμίζει βομβαρδισμένο πεδίο!

Αν τολμήσεις να φας μαζί τους και έχεις τη φαεινή ιδέα να παραγγείλεις απέξω, να ξέρεις πως το χαρτί που κάποτε τύλιγε την κρέπα, το σάντουίτς ή τη πίτα με το γύρο, μαζί με το κουτάκι από την κόκα-κόλα θα καταλήξουν στο πάτωμα- έτσι για να σου υπενθυμίσει το μωρό σου πόσο πολύ «σ΄ αγαπάει»! Μετά το φαγοπότι δεν θα διστάσουν να ρευτούν και να κλάσουν μπροστά στην αγαπημένη τους, έτσι για να της υπενθυμίσουν και πάλι πόσο πολύ «την αγαπούν». Και μετά από όλα αυτά έρχεται το «τρυφερό» κάλεσμα για έρωτα… Ο άντρα ο σωστός αφού ντερλικώσει, ρευτεί και κλάσει θα πει με χάρη «έλα να σε γαμ*σω» , ε και μετά αν εσύ δεν θέλεις θα σου ζητήσουν και το λόγο, γιατί τέτοιο iq κότας διαθέτουν!

Και ύστερα ακολουθεί η καθιερωμένη επίσκεψη στην τουαλέτα, που την κάνουν και πάλι να θυμίζει το βομβαρδισμένο Ιράκ. Όταν πάνε για κατούρημα δεν τολμάς να καθίσεις εσύ μετά για τσίσα γιατί έχουν την τάση να κατουράνε όρθιοι και να μην έχουν και καλό σημάδι! Όταν πάνε για χέσιμο μην τολμήσεις να μπεις αμέσως μετά από αυτούς, αφού φυσικά και δεν έχουν φροντίσει να τραβήξουν το καζανάκι και ούτε να ανοίξουν κανένα παράθυρό να φύγει η μπόχα!

Στη συνέχεια μετά την τουαλέτα θα παρατηρήσουν πως στο σπίτι υπάρχει ένα απαίσιο κουτί που λέγεται τιβί! Θα αρπάξουν το τηλεκοντρόλ, θα απλωθούν στον καναπέ και θα ανεβάσουν τα βρωμερά τους πόδια στο τραπεζάκι και θα αρχίσουν να παρακολουθούν αγνοώντας σε επιδεικτικά! Αγνοώντας επίσης πως βρίσκονται στο σπίτι ΣΟΥ! Σε λίγο θα σου παραγγείλουν να τους φτιάξεις καφέ στην καλύτερη των περιπτώσεων και να μαγειρέψεις στη χειρότερη και όταν βαρεθούν θα έρθει πάλι εκείνο το γλυκό και τρυφερό κάλεσμα για έρωτα... Θα ακούσεις δηλαδή και πάλι εκείνη την «υπέροχη» φράση: «Έλα να σε γαμ*σω»…
Αν τελικά ενδώσεις στο μουλάρι και γίνει ό,τι γίνει-χωρίς φυσικά αυτή η συνεύρεση να σου προσφέρει κάποια ικανοποίηση- μετά θα κοιμηθεί σαν βόδι ροχαλίζοντας μέχρι τις 4 το απόγευμα και όταν ξυπνήσει το «καμάρι» μας θα θέλει ξανά να φάει και να κάνει όλα τα παραπάνω ξανά για άλλη μια μέρα!

Ξέχασα να σας πω τι επάγγελμα κάνουν όλα αυτά τα καμάρια μας… Ό,τι και να σας λένε πως κάνουν μην τους πιστεύετε, ΑΕΡΓΟΙ είναι!

Υ.Γ- Όσο για μένα, γνώρισα πολλά τέτοια «καμάρια»- ρεμάλια, αλλά ευτυχώς τώρα όλα καλά! Ανακάλυψα το 0,0000001% -ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΟ ΛΟΤΤΟ- αφού λούστηκα πρώτα όλη τη σκατίλα! Για αυτό κορίτσια προσοχή! Μην παραμυθιάζεστε! Κάφροι είναι όλοι τους! Ακούστε με που σας λέω…
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω πολιτικός ή συνδικαλιστής !!!

Αν ακούσετε το παιδί σας να ξεστομίζει τέτοια κουβέντα ... πρέπει να το βοηθήσετε , να του δώσετε τα κατάλληλα εφόδια για μια πετυχημένη καριέρα πολιτικού. Αυτό που πρέπει να μάθει πρώτο το παιδί σας είναι ένα " Ο ΛΟΓΟΣ" ...

πρέπει το παιδί να αποκτήσει τον όμορφο,εύηχο, ξύλινο λόγο που έχουν οι αγαπημένοι μας πολιτικοί.
Γιαυτό και εμείς σας προσφέρουμε το μοναδικό εργαλείο του πολιτικού λόγου. Το εργαλείο με το οποίο οι σημερινοί πολιτικοί ...κοιμούνται και ξυπνούν...
Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε 4 στήλες με διάφορες προτάσεις , δώστε στο παιδί σας τις εικόνες αυτές και πείτε του να διαβάζει μία πρόταση από κάθε στήλη σε όποιον συνδυασμό θέλει. 104.976 συνδυασμοί για να παίζει το παιδί σας ( και εσείς ) για καιρό ...Αν τα αποτελέσματα των προτάσεών σας δεν βγάζουν νόημα ... ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ... δεν σχεδιάστηκαν για να βγάζουν νόημα ... άλλωστε τους πολιτικούς ποιός τους καταλαβαίνει ...
Διαβάστε περισσότερα...

Ξενοφών Καραγεωργίου, Τέως Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Θηβών

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή και την δημοσιεύουμε

Πρός τόν

Κο Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, loverdos@hol.gr

Kοινοποίηση
Κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργό Υ. & Κ. Α., minister@yyka.gov.gr

Kοινοποίηση
Κο Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργό, gpapandreou@parliament.gr
Κο Αντ. Σαμαρά, Πρόεδρο Ν.Δ., asamaras@parliament.gr
Κα Αλ. Παπαρήγα, Γ. Γ. Κ.Κ.Ε., mailbox@kke.gr
Κο Αλ. Τσίπρα, Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, a.tsipras@parliament.gr
Κο Χ. Παπουτσή, Κοινοβ. Εκπρόσωπο ΠΑΣΟΚ, papoutsi@otenet.gr
Κο Π. Παναγιωτόπουλο, Κοινοβ. Εκπρόσωπο Ν.Δ., ppanagiotopoulos@parliament.gr
Κο Κ. Μαρκόπουλο, Αναπλ. Κοινοβ. Εκπρόσωπο Ν.Δ., k.markopoulos@parliament.gr
Κο Σ. Χαλβατζή, Κοινοβ. Εκπρόσωπο Κ.Κ.Ε., mailbox@kke.gr
Κο Π. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, lafazanis@syn.gr
Κο Φ. Κουβέλη, Κοινοβ. Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, kouvelis@activenet.gr

Κύριε Yπουργέ


Παρακαλώ επιτρέψτε μου αφού σάς εκφράσω τήν συμπάθειά μου γιά τήν περιπέτεια Υγείας πού είχατε, νά σάς αναφέρω μερικές σκέψεις :
1.Είναι περίεργο γιατί έπρεπε πρώτα νά διαπιστωθεί τό τέλος ζωής τής λυχνίας καί μετά νά παραγγελθεί άλλη.

2.Λογικά θά έπρεπε τό Εργαστήριο τού Νοσοκομείου ή / καί η Τεχνική Υπηρεσία του (εάν υπάρχει καί εάν βεβαίως είναι επαρκής...) νά παρακολουθούν τήν διάρκεια ζωής τής λυχνίας (αλλά καί κάθε συσκευής) συναρτήσει τής χρήσεώς της.

3.΄Αρα, νά παραγγέλνεται εγκαίρως καί νά παραλαμβάνεται τό ανταλλακτικό πρίν εκπνεύσει η ζωή τού χρησιμοποιούμενου.
Φαίνεται ότι κάποιοι υπολειτούργησαν (ίσως συστηματικά) στήν περίπτωση αυτή.

4.΄Αραγε, υπάρχει κάποια σύμβαση μεταξύ τού Νοσοκομείου καί τού αντιπροσώπου τού μηχανήματος? Τί προβλέπει? Τηρήθηκε? Αρκούσε γιά νά είναι οι Επαγγελματίες Υγείας τού Νοσοκομείου ήσυχοι ?

5.Εκτιμάται ότι στό Ε.Σ.Υ. υπάρχουν περί τούς 100 αξονικοί τομογράφοι.

Από αυτούς, τουλάχιστον 40 υπολειτουργούν. Κατά σύμπτωσιν, είναι ~ 40 καί οι άνω τών 10 ετών ηλικίας.

Η πλειοψηφία τους δέν χρησιμοποιείται μετά τίς 2 μ.μ., ελλείψει προσωπικού.

Τά σημερινά κόστη πού πληρώνουν οι ασθενείς κυμαίνονται από 75 ευρώ / πεδίο, έως ~ 300 ευρώ η ολόσωμη.

Ενώ στήν μαγνητική τομογραφία τό κόστος είναι ~ 280 ευρώ / πεδίο.

Αυτές οι εισπράξεις λείπουν από τίς χειμαζόμενες οικονομίες τών Δημ. Νοσοκομείων...

Είναι πραγματικό τό ενδιαφέρον νά τίς εξυγιάνουμε ? Απόδειξη !

6.Τώρα, γιά τά Δημόσια Νοσοκομεία πού έχουν συσκευές πού δέν λειτουργούν ελλείψει προσωπικού, ακούγεται τό επιχείρημα ότι δέν υπάρχουν χρήματα γιά τήν πληρωμή μισθών καί δαπανών λειτουργίας. Τελείως λανθασμένα γιατί,

-Η ύπαρξη προσωπικού θά σήμαινε επιτέλεση εξετάσεων σέ ασφαλισμένους, γιά τίς οποίες τό Νοσοκομείο θά πραγματοποιούσε συνεχείς εισπράξεις, από τά δημόσια ή καί τά ιδιωτικά Ασφ. Ταμεία τους,

-Σέ ποσά μεγαλύτερα τών όποιων Νοσοκομειακών δαπανών.

Αυτό πού απαραδέκτως συμβαίνει είναι,

Α. Καί οι εξετάσεις δέν πραγματοποιούνται σέ αυτά τά Δημόσια Νοσοκομεία,

Β. Καί πληρώνονται από τά ασφ. Ταμεία εκεί όπου γίνονται ! Πολλές δέ φορές ακριβότερα από τούς ασθενείς!!!...

Γ. Καί η παρεχόμενη περίθαλψη είναι επισφαλής γιά τούς πολίτες (καί τούς ιατρούς !) όπου δέν λειτουργούν υπάρχουσες συσκευές !

Οι σχολάζουσες συσκευές
1.δέν αποσβέννυνται ενώ έχουν πληρωθεί / εξοφληθεί, σέ πολλαπλάσιο κόστος από αυτό πού θά έπρεπε...,
2. απαξιώνονται καί η χρήση τους θά είναι σύντομα μόνον γιά τό αρχαιολογικό μουσείο,
3. αποτελούν απούλωτη πληγή γιά ένα κατ’ ευφημισμόν Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πληρώνουμε μέ αυξημένη θνησιμότητα αυτό τό ...καθεστώς ! Καί ακριβά εις χρήμα !

Παραλογισμός δαιμονικός, πού σέ άλλο Ευρωπαϊκό Κράτος, πραγματικά ευνομούμενο

καί μέ έμπρακτο ενδιαφέρον γιά τούς πολίτες του, δέν θά τόν συναντούσαμε...

Αλλά καί εάν εξετάσουμε τούς τομογράφους πού λειτουργούν, από τήν σκοπιά τού

πόσο σύγχρονοι / αποτελεσματικοί ήταν ήδη από τήν στιγμή τής παραλαβής τους, θά δούμε μία τραγική εικόνα (αφορά τήν περίοδο 1995 – 2003) :

-σέ πολλούς αξονικούς ο αριθμός τών τομών ήταν μικρός ή πολύ μικρός,

-πού σημαίνει λίγες δυνατότητες εφαρμογής τού τομογράφου,

-δηλαδή μεγάλος αριθμός περιστατικών έμεναν χωρίς κατάλληλα / αξιόπιστα / πλήρη αποτελέσματα.

Γιατί συνέβαινε αυτό?

-Ο μικρός αριθμός τομών ήταν στίς προδιαγραφές τού πρός αγοράν (μετά από «διαγωνισμό») μηχανήματος,

-΄Ομως μέ παράλογο – υψηλό προϋπολογισμένο κόστος κτήσεως,

-΄Οσοι παραγωγοί είχαν από καιρό εκσυγχρονίσει τά προϊόντα τους καί είχαν πάψει νά παράγουν συσκευές λίγων τομών (π.χ. 2) δέν μπορούσαν νά συμμετάσχουν στόν «διαγωνισμό» καί άς είχαν δυνατότητα προσφοράς καλυτέρων – ασφαλεστέρων – πολυτιμοτέρων συσκευών,

-΄Ετσι κάποιος, ανενόχλητος, πουλούσε -καί μάλιστα ακριβά- ένα παμπάλαιο μηχάνημα, πού ούτε στά Τριτοκοσμικά κράτη ήταν επιθυμητό !

-Πού σύντομα γινόταν άχρηστο, όνομα καί πράγμα, γιά τήν πλειοψηφία τών περιπτώσεων ! Μέ τεράστιο περιθώριο κέρδους ένα παμπάλαιο μηχάνημα ! Πόσα βραβεία Νοbel πρέπει νά δοθούν στόν πολυμήχανο Νεοέλληνα ?

Βλέπετε, στά χρόνια εκείνα ο τότε Πρωθυπουργός αγωνιζόταν νά βάλει τήν Ελλάδα στήν Ο.Ν.Ε., αλλά η διαπλοκή θέριευε ανεμπόδιστη καί στόν Νοσοκομειακό χώρο...

΄Ας τολμήσει η κα Υπουργός νά ζητήσει έρευνα γιά κάθε τομογράφο εκείνης τής εποχής, ποιοί έκαναν τίς προδιαγραφές, πόσες τομές προδιέγραψαν, πόσων τομών συσκευές υπήρχαν τεχνολογικά τήν στιγμή τής προδιαγραφής, καί ποιό ήταν τό κόστος αγοράς. ΄Ας συγκρίνει όλους αυτούς τούς αριθμούς μέ τά σημερινά δεδομένα τής Αγοράς, καί θά καταλάβει ότι ένα μέρος τού τεραστίου Εθνικού (Δημοσίου) Χρέους είναι εντοπισμένο ! Αλλά, απομένει καί νά πληρωθεί στούς αλλοεθνείς πιστωτές μας, μειώνοντας τό κράτος Πρόνοιας (καί μεγαλώνοντας τό Ανάλγητο Ελληνικό Κράτος τής αποσυντεθείσης πιά Μεταπολιτεύσεως) ! Θέτοντας σέ κίνδυνο τήν (υπαρκτή ?) Εθνική μας Ανεξαρτησία !!!

Στήν Θήβα, μέ τήν ενθάρρυνση / βοήθεια τού πάντοτε πρόθυμου Διοικητού τής Υγειον. Περιφερείας μας κ. Βλάχου αλλάξαμε τόν αριθμό τομών, από 2 σέ τουλάχιστον 8, καί ξαναπροκηρύχθηκε εξ αρχής ο διαγωνισμός ! Πού μπορεί νά αποδώσει καί αξονικό 16 τομών, σίγουρα μέ λιγότερα χρήματα σήμερα (2010) από τά προύπολογισθέντα τό 2002 γιά 2 τομών μηχάνημα !

Γιά όσους είμαστε ταγμένοι,αφενός στήν ολόπλευρη υποστήριξη τού Δημοσίου Χαρακτήρα τού Ε. Σ. Υ.,καί, στήν υγιή λειτουργία του μέ Τεχνοκρατικά Κριτήρια αφετέρου,

Δέν υπάρχουν,

-ούτε ερωτηματικά,

-ούτε αμφιταλαντεύσεις,

γιά τό τί πρέπει νά γίνεται στήν αέναη προσπάθεια βελτιώσεως τού Ε.Σ.Υ.
Σάς εύχομαι η περιπέτειά σας νά είναι ανωδύνως περαστική καί νά αποφύγετε στό μέλλον παρόμοια περιστατικά στόν μέγιστο δυνατό βαθμό. Πάντως, κάθε εμπειρία ενός Πολιτικού από αυτό πού βιώνει ο δύσμοιρος ΄Ελληνας Πολίτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, γιά όλους !

Μέ τιμή


Ξενοφών Καραγεωργίου, Χρυσ. Σμύρνης 184, Βύρωνας, 16232,

Τέως Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Θηβών
Διαβάστε περισσότερα...

Απαγόρευση αλιείας στη Φλώρινα

Απαγορεύεται η αλιεία για προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο στις λίμνες του νομού Φλώρινας με απόφαση του Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας. Με νομαρχιακές αποφάσεις, ανακοινώνεται η απαγόρευση στις εξής περιοχές:


Στη λίμνη Μικρή Πρέσπα από τις 26/04/10 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 10/06/10 και ώρα 12η μεσημβρινή

Στη λίμνη Μεγάλη Πρέσπα από τις 26/04/10 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 10/06/10 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Στις λίμνες Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα από τις 30/04/10 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 31/05/10 και ώρα 12η μεσημβρινή

Στη λίμνη Πετρών από τις 30/04/10 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 10/06/10 και ώρα 12η μεσημβρινή

Κατά τις παραπάνω απαγορευτικές περιόδους παρακαλούνται οι αλιείς να μεταφέρουν τις βάρκες στις αποβάθρες και τα αλιευτικά εργαλεία στα σπίτια τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν γιατί τους απαγόρευσαν τη μπύρα στη δουλειά

Ο καθένας με τον πόνο του αυτοί οι εργαζόμενοι. Άλλοι απεργούν επειδή χάνουν τις θέσεις, τα λεφτά ή τη σύνταξή τους κι άλλοι επειδή?

δεν τους επιτρέπεται πλέον να πίνουν τις μπύρες με το καφάσι εν ώρα εργασίας.
Περίπου 800 υπάλληλοι της ζυθοποιίας Carlsberg κατέβηκαν σε απεργία την περασμένη Τετάρτη στην Κοπεγχάγη αντιδρώντας στην πρωταπριλιάτικη (όχι, δεν ήταν αστείο) απόφαση της εταιρείας να απαγορεύσει στο προσωπικό της την κατανάλωση μπύρας όλες τις ώρες εκτός του μεσημεριανού διαλείμματος.
Υπό τα εν λόγω νέα μέτρα, μόνο οι οδηγοί (δηλαδή, ακριβώς εκείνη η ομάδα εργαζομένων η οποία θα έπρεπε να πίνει λιγότερο) διατήρησαν το δικαίωμα να «κατεβάζουν» τρεις μπύρες εκτός διαλείμματος.
Η απεργία συνεχίστηκε και την Πέμπτη με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στις αποστολές προϊόντων σε ολόκληρη την χώρα και να αναγκαστεί να επέμβει η Συνομοσπονδία βιομηχανικών εργατών της Δανίας.
Σημειωτέον πως η δανέζικη Carlsberg είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο.
http://pournari.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails