Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Τροχαίο δυστύχημα στη Φλώρινα


Θύμα τροχαίου Δυστυχήματος έπεσε μία 26χρονη γυναίκα από το Αμύνταιο Φλώρινας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ξέφυγε από την πορεία του στο 29ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Φλώρινας Αμυνταίου και ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το περιστατικό συνέβη προχθές βράδυ, ενώ το θύμα εντοπίστηκε το πρωί από διερχόμενους οδηγούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα έχασε την ζωή της απο το ψύχος, αφού μετά την ανατροπή του οχήματός της βγήκε στο οδόστρωμα, αλλά λόγω του πρωινού της ώρας και της μη διέλευσης οχημάτων εντοπίστικε πολύ αργότερα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας.
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνει η VIVARTIA στη Φλώρινα, αγωνία για τους εργαζόμενους


Το θέμα φέρνει στη βουλή, ο βουλευτής Φλώρινας, Στάθης Κωνσταντινίδης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο.
Η ερώτηση του βουλευτή:

Θέμα: Διακοπή της λειτουργίας του σταθμού συγκέντρωσης γάλακτος της VIVARTIA ΑΒΕΕ στο Νομό Φλώρινας...........


Ο σταθμός συγκέντρωσης γάλακτος της VIVARTIA ΑΒΕΕ στο Νομό Φλώρινας δραστηριοποιείται από το 1991 και απασχολεί 10 εργαζομένους διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του.

Στις 28 Φεβρουαρίου όμως περατώνει τη λειτουργία του με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και να οδηγηθούν στην ανεργία. Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι δε θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ακόμα και αυτών των βασικών εξόδων για τη συντήρηση των οικογενειών τους και ότι κάποιοι εξ΄ αυτών για λίγο χρονικό διάστημα δε θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο ασφαλιστικά χρόνο για τη συνταξιοδότηση τους, γίνεται εύκολα κατανοητό το πρόβλημα και το μέγεθος του.

Παράλληλα σε μία περιοχή όπου η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και είναι σχεδόν αδύνατη η ανεύρεση εργασίας κάθε απώλεια θέσεων εργασίας αποτελεί πραγματικά κοινωνική πληγή.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να στηρίξει τους εργαζόμενους της VIVARTIA και τις οικογένειες τους που καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της ανεργίας;

Αθήνα 03/01/2010
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας


Διαβάστε περισσότερα...

Η Φλώρινα στην AGROTICA


Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης στο stand 26 βρίσκεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην 23η Έκθεση AGROTICA που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μέχρι τις......

7 Φεβρουαρίου. Την Κυριακή 07 Φεβρουαρίου στις 11:30πμ, στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Νομό Φλώρινας.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Φλώρινας


Απεργία των εργαζομένων στο Νοσοκομειο Φλώρινας
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 10-2-2010
που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

• ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
• ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
• ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ
• ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Δ.Υ.


AΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Τσικνίστε χωρίς… χοληστερίνη


Κοκορέτσι, εξοχικό ή παϊδάκια; Ποια είναι η πιο υγιεινή αλλά και πιο λαχταριστή επιλογή για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης; Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους θα βγουν για να τσικνίσουν να προσέξουν ιδιαίτερα τους συνδυασμούς που θα κάνουν στο τραπέζι, γιατί διαφορετικά η αποκριάτικη έξοδος μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πάρτι χοληστερίνης. …«Καλύτερο διατροφικά είναι όποιο κρέας έχει λιγότερο λίπος», λέει στα «ΝΕΑ» ο διαιτολόγος- διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Ρίσβας.
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails