Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΓΕ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ!
Διαβάστε περισσότερα...

5 tips για επίτευξη των στόχων σας...!!!

Από τo να κόψετε το τσιγάρο μέχρι το να χάσετε επιτέλους εκείνα τα παραπανίσια κιλά που σας ρίχνουν την ψυχολογία, όλοι λίγο πολύ έχετε κάποιους στόχους που... προσπαθείτε μανιωδώς να πετύχετε αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνετε. Το μυστικό για να ξεπεράσετε τον ίδιο σας τον εαυτό και να πετύχετε το … ακατόρθωτο φαίνεται ότι είναι να είστε προετοιμασμένοι για το...........


ενδεχόμενο αποτυχίας και να μην παραιτήστε, λένε οι ειδικοί.
«Οι αλλαγές στη συμπεριφορά και στις συνήθειες δεν είναι κάτι εύκολο για τους περισσότερους ανθρώπους. Από την άλλη πλευρά η επιτυχία φέρνει εκτός από ηθική ικανοποίηση και πολλά οφέλη», δηλώνει ο G. Alan Marlatt, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου εθισμού του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
Ας δούμε τι συμβουλεύει ο G. Alan Marlatt να κάνετε για να μπορέσετε να αλλάξετε μια για πάντα τις συνήθειες και τη ζωή σας.

1. Μην βάζετε πολλούς στόχους μαζί
Σύμφωνα με έρευνα του Marlatt οι άνθρωποι που έβαζαν περισσότερους από 3 στόχους μαζί, είχαν περισσότερες πιθανότητες να μην πετύχουν τελικά κανέναν. Ο ίδιος συνιστά να βάζετε στόχους που αλληλοσυμπληρώνονται. Για παράδειγμα, αν αποφασίσετε να αρχίσετε δίαιτα, μπορείτε επίσης, να αναλάβετε τη δέσμευση να ξεκινήσετε γυμναστική. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε πιο εύκολα αποτελέσματα και θα συνεχίσετε την προσπάθεια.

2. Μείνετε πιστοί στις επιλογές σας
«Οι άνθρωποι είτε παίρνουν την απόφαση να κόψουν μια κακιά συνήθεια, όπως το κάπνισμα είτε να αρχίσουν κάτι καινούριο, όπως η άσκηση», επισημαίνει ο Marlatt. Αν και οι δύο επιλογές ακούγονται μια χαρά, οι περισσότεροι τείνουν να αποτύχουν πιο συχνά με τις αποφάσεις να “μην” κάνουν κάτι πλέον. Αυτό συμβαίνει γιατί αν πάρετε όρκο να σταματήσετε να τρώτε γλυκά, αρκεί να φάτε μόνο ένα μπισκότο για να σπάσετε τον όρκο. Το κλειδί που θα σας επαναφέρει στον ίσιο δρόμο είναι η άμεση αντίδρασή σας όταν … ολισθαίνετε.

3. Μην εγκαταλείπετε τον αγώνα
Οι άνθρωποι που αποτυχαίνουν σε μία προσπάθεια και στη συνέχεια εκτοξεύουν εναντίον του εαυτού τους κατηγορίες του τύπου ‘’’αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχω τη δύναμη της θέλησης’’, είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Ένας πιο παραγωγικός εσωτερικός διάλογος θα έλεγε κάτι τέτοιο ‘’έκανα ένα τσιγάρο, αλλά θα πω σε όλους τους φίλους μου ότι σκοπεύω να το κόψω μία για πάντα για να βεβαιωθώ ότι κάτι τέτοιο δε θα ξανασυμβεί’’, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Marlatt. «Προσπαθήστε να αποδεχτείτε το γεγονός ότι μπορεί να κάνετε και λάθη».
Στην πραγματικότητα κατά τον πρώτο χρόνο προσπάθειας να απέχουν από το τσιγάρο ή το αλκοόλ, περίπου το 85% των ατόμων τα παρατάνε τουλάχιστον μία φορά. «Τα καλά νέα είναι ότι αν συνεχίσετε να προσπαθείτε, μάλλον έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τελικά το στόχο σας», αναφέρει ο Marlatt.

4. Καταλήξτε σε μια στρατηγική
Εκτός από τα αρχικά κίνητρά σας, είναι καλό να έχετε σκιαγραφήσει μια πορεία σύμφωνα με τον Marlatt. Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε να τρώτε υγιεινά, χρειάζεται να καταστρώσετε ένα σχέδιο για τον τρόπο καταπολέμησης των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φροντίσετε να υπάρχουν στο ψυγείο σας μόνο υγιεινά τρόφιμα. «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δε θέλω», τονίζει ο Marlatt. «Θα πρέπει απλά να επικεντρωθείτε στον τρόπο επίτευξης του στόχου σας.»

5. Κρατήστε ημερολόγιο
Η έρευνα έχει δείξει ότι τα άτομα που παρακολουθούν την πορεία τους, τηρούν πιο συχνά τις υποσχέσεις τους. Το ημερολόγιο μπορεί να περιλαμβάνει καταστάσεις, κατά τις οποίες θα ήταν δύσκολο να πάτε στο γυμναστήριο ή να αντισταθείτε σε ένα τσιγάρο, μαζί με τους τρόπους που θα σας βοηθούσαν να χειριστείτε την κατάσταση στο μέλλον, προτείνει ο Marlatt.
Ακολουθήστε λοιπόν τις παραπάνω συμβουλές… και -το κυριότερο- μην παραιτηθείτε!
Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι αυτό που στη θέα μιας γυναίκας μεγαλώνει τρεις φορές;

Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό γιατί δεν είναι αυτό που σκέφτεστε. Την απάντηση στο γρίφο: «Τι είναι αυτό που στη θέα μιας γυναίκας μεγαλώνει τρεις φορές;» έδωσε πριν από 35 χρόνια ο καθηγητής βιοψυχολογίας στο University of Chicago Eckhard Hess.

Και η απάντηση είναι: Οι κόρες των ματιών του! Ο καθηγητής έκανε ένα πείραμα στο οποίο συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες οι οποίοι έπρεπε να κοιτάξουν πέντε φωτογραφίες που απεικόνιζαν: έναν γυμνό άνδρα, μια γυμνή γυναίκα, ένα τοπίο, ένα μωράκι και μια μητέρα με ένα μωρό στην αγκαλιά. Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι κόρες των ματιών στους ετεροφυλόφιλους άνδρες διαστέλλονταν επικίνδυνα κάθε φορά που έβλεπαν την ερωτική φωτογραφία της γυναίκας. Το μέγεθος της διαστολής ήταν ανάλογο με το πόσο επιθυμητή ήταν για τον καθένα η συγκεκριμένη γυναίκα με αποτέλεσμα οι ανδρικές κόρες να γίνονται μέχρι και τριπλάσιες σε μέγεθος στην θέα μιας ιδιαιτέρως ελκυστική και σέξι γυναικείας φωτογραφίας. Από το πείραμα διαπιστώθηκε ότι οι κόρες των ματιών στους ανθρώπους μεγαλώνουν όταν κάνουν μια πολύ σκανταλιάρικη σκέψη
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Χάσε 10 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα!

Η "Simply diet" είναι η καινούργια πρόταση για γρήγορο, θεαματικό αδυνάτισμα. Χωρίς περίεργες τροφές, ιδιαίτερες απαιτήσεις, πολύπλοκες οδηγίες ή ανυπέρβλητες δυσκολίες. Με απόλυτα διάφανη δομή, σαφείς κατευθύνσεις και πολλές εναλλακτικές επιλογές, προσαρμόζεται άνετα στις προσωπικές διατροφικές σας συνήθειες
Επειδή απομένουν λιγότερες από 7 εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα, κάνε την παρακάτω δίαιτα για να γίνεις κορμάρα μέχρι τις γιορτές.
Η ταυτότητα της δίαιτας...................


Είδος: Ποικίλο, υποθερμιδικό πρόγραμμα διατροφής. Βασίζεται σε συγκεκριμένο πλάνο ημερήσιων γευμάτων, παρέχει όμως τη δυνατότητα αυτενέργειας μέσω κατευθυντήριων οδηγιών και καθορισμένων επιλογών.

Διάρκεια: Εξαρτάται από το στόχο, απώλεια λίγων ή πολλών κιλών, και την ταχύτητα του αποτελέσματος. Η βασική δίαιτα διαρκεί 2-6 εβδομάδες και ακολουθεί το πρόγραμμα συντήρησης.

Απώλεια βάρους: Αναλόγως του αρχικού βάρους και της ηλικίας σας, τις πρώτες δύο εβδομάδες θα χάσετε μέχρι 4 κιλά συνολικά και τις επόμενες 1-1,5 κιλά ανά εβδομάδα ή λίγο περισσότερο, εάν είσαι σωματικά δραστήρια. Συνολική απώλεια βάρους σε 6 εβδομάδες από 6 έως 10 κιλά!

Πλεονεκτήματα: Δεν αποκλείει καμία βασική ομάδα τροφίμων. Εξατομικεύεται με δεκάδες εναλλακτικές επιλογές. Εφαρμόζεται χωρίς πρόβλημα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αίρει δικαιολογίες του τύπου "δεν μου αρέσουν τα φαγητά", "δεν προλαβαίνω", "είναι πολύπλοκη", "δεν μπορώ να υπολογίσω τη μερίδα".

Μειονεκτήματα: Δεν είναι κατάλληλη για αποκλειστικά χορτοφάγους. Απαιτεί βασικές γνώσεις διατροφής. Πρέπει να μαγειρεύεις απλά και υγιεινά, να μην παραλείπεις κανένα γεύμα, ούτε να υπερβαίνεις τις προτεινόμενες ποσότητες. Αν βασιστείς αποκλειστικά στις δικές σας επιλογές, αυτές πρέπει να είναι οι καλύτερες δυνατές.

Τι πρέπει να προσέξω; Ό,τι και σε κάθε δίαιτα (πολύ νερό, τακτικά γεύματα κ.ά.).

Επιπλέον: Εάν χάνεις κιλά με πιο γρήγορο ρυθμό από το μέσο όρο, γυμνάσεσαι καθημερινά, νιώθεις ιδιαίτερα κουρασμένη ή έχεις αυξημένες ανάγκες σε κάποια θρεπτικά συστατικά (π.χ. σε σίδηρο, λόγω περιόδου), ίσως χρειαστεί να ενισχύσεις το διαιτολόγιό σου με εμπλουτισμένα τρόφιμα ή συμπληρώματα διατροφής (συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας!).

Το πλάνο ημερήσιων γευμάτων, οι συνδυασμοί τροφών, οι προτεινόμενες ποσότητες καθώς και η πρόταση διαιτολογίου έχουν σχεδιαστεί για υγιείς, ελαφρώς υπέρβαρες γυναίκες, με δείκτη μάζας σώματος έως 27,5 kg/m2.

3 τρόποι εφαρμογής!
Διάλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Καθημερινά κατανάλωσε 5 μικρά γεύματα - 3 κύρια και 2 ενδιάμεσα. Για το περιεχόμενο και το συνδυασμό τροφών σε κάθε γεύμα έχεις τρεις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις:

1 Κατευθυνόμενα ελεύθερο: ακολούθησε το γενικό "πλάνο" ημερήσιων γευμάτων, αλλά επιλέγετε εσείς τις τροφές σας.

2 Απολύτως συγκεκριμένο: εφαρμόζεις αυτούσια την πρόταση διαιτολογίου, με τις μερίδες που προτείνει το πλάνο.

3 Όπως βολεύει: σε άλλα γεύματα ακολουθείς την αντίστοιχη πρόταση και σε άλλα κάνεις τις δικές σου επιλογές, πάντα με βάση το πλάνο.

Οι κατευθυντήριες υποδείξεις του πλάνου σου δίνουν τη δυνατότητα να εξατομικεύσεις τη δίαιτα μέσα από τις προσωπικές σου επιλογές.

Κάνε τις δικές σου επιλογές-Πλάνο ημερήσιων γευμάτων

Πρωινό: Συνδυάζεις τρεις διαφορετικές τροφές: μια τροφή που περιέχει ασβέστιο, μια που περιέχει υδατάνθρακες και μια με ωφέλιμα λιπαρά, όλες σε ποσότητες μιας μικρομερίδας.

Παράδειγμα: 1 φλιτζάνι γάλα 0-1,5% + 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως + 2 κουταλάκια μαργαρίνη με μειωμένα λιπαρά.

Ενδιάμεσο: Συνδυάζεις μια τροφή που περιέχει ασβέστιο (ποσότητα μικρομερίδας) και 1-2 φρέσκα φρούτα ή 3-4 αποξηραμένα.

Παράδειγμα: 1 γιαούρτι 0-2% + 1 μήλο.

Μεσημεριανό: Χωρίζεις το σύνηθες πιάτο στη μέση.

Στο μισό πιάτο βάζεις μια τροφή με υδατάνθρακες και προσθέτεις μια ελάχιστη ποσότητα τροφής που περιέχει αρκετές πρωτεΐνες, όπως ασπράδι αβγού, γαλοπούλα, τόνο ή άπαχο τυρί. Εάν επιλέξεις για το γεύμα σου όσπρια, δεν χρειάζεσαι την επιπλέον πηγή πρωτεϊνών.

Το άλλο μισό του πιάτου το γεμίζεις με διάφορα ωμά λαχανικά και προσθέτεις 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξίδι.

Παράδειγμα: Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με 2 κουταλάκια τριμμένη μυζήθρα (1/2 πιάτου) + σαλάτα λάχανο-καρότο με ελαιόλαδο και λεμόνι (1/2 πιάτου).

Απογευματινό: 1-2 φρέσκα φρούτα.

Παράδειγμα: 1 μπανάνα.

Βραδινό: Χωρίζεις το σύνηθες πιάτο σου στα τέσσερα.

Γεμίζεις τα 3/4 του πιάτου με διάφορα λαχανικά (κατά προτίμηση βρασμένα στον ατμό) ή χόρτα και προσθέτεις 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και λεμόνι.

Στο υπόλοιπο 1/4 βάζεις μια ζωική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, αλλά με μικρή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Παράδειγμα: Μπρόκολο, κολοκυθάκια και κρεμμύδια στον ατμό με ελαιόλαδο και λεμόνι (3/4 πιάτου) + φιλέτο ψαριού (1/4 πιάτου).

Επιπρόσθετα
Επιτρέπονται κατά βούληση καρυκεύματα, αρωματικά βότανα, χυμός λεμονιού, ξίδι, λίγη μουστάρδα και γενικά ό,τι νοστιμίζει το φαγητό, χωρίς να το επιβαρύνει με ιδιαίτερες θερμίδες. Μπορείς, επίσης, να πίνεις καφέ, τσάι, κακάο και αφεψήματα της προτίμησής σου χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη.

Οι καλύτερες εναλλακτικές επιλογές: Θρεπτικές και με σχετικά λίγες θερμίδες.

Τροφές με ασβέστιο: άλειμμα τυριού, ανθότυρο, γάλα, γαλοτύρι, γιαούρτι, επιδόρπιο γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη, κατίκι, κεφίρ, κότατζ, μυζήθρα ανάλατη, ξινόγαλα, προβιοτικό ρόφημα γάλακτος ή γιαουρτιού, ρικότα, ρόφημα αμυγδάλου, ρόφημα σόγιας, τόφου σόγιας, τυρί φέτα κ.ά. Ασβέστιο περιέχουν επίσης τα σκουρόχρωμα πράσινα λαχανικά και τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, όπως οι σαρδέλες.

Τροφές με υδατάνθρακες: αρακάς, βρώμη, γκοφρέτες σιτηρών, ρυζιού και πολύσπορες χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη, όλα τα ζυμαρικά, καλαμπόκι, κινόα, κράκερ και κριτσίνια ολικής αλέσεως, μπάρα δημητριακών, μούσλι, νιφάδες δημητριακών γενικά, παξιμάδι, πατάτα, πίτα αραβική ή κυπριακή, πλιγούρι, ρεβίθια, ρύζι, σόγια και προϊόντα αυτής, τραχανάς, φάβα, φακές, φασόλια, φρυγανιές χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη, χορτοφαγικά μπιφτέκια και λουκάνικα από όσπρια ή δημητριακά, ψωμί ολικής αλέσεως κ.ά. Καλές πηγές υδατανθράκων είναι επίσης όλα τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τροφές με ωφέλιμα λιπαρά: αβγό (ο κρόκος), αβοκάντο, αμύγδαλα, ελαιόλαδο και γενικά τα φυτικά έλαια, ελιές και πάστα ελιάς, ηλιόσποροι, κακάο, καρύδια και γενικά όλοι οι ξηροί καρποί, κολοκυθόσποροι, μαργαρίνη μαλακή, σουσάμι, ταχίνι, φιστικοβούτυρο κ.ά.

Τροφές με ζωικές πρωτεΐνες: ασπράδια αβγών, βακαλάος, γαλοπούλα, γαρίδες, κατσικάκι, καλαμάρι, κοκκινόψαρο, κοτόπουλο, λυθρίνι, μοσχάρι, πέρκα, σαρδέλες, σκουμπρί, σολομός, τόνος, τσιπούρα, χοιρινό κ.ά. ? γενικά ψαχνό πουλερικών, ψάρια, θαλασσινά και άπαχα κόκκινα κρέατα. Ικανοποιητική ποσότητα πρωτεϊνών περιέχουν επίσης κάποια γαλακτοκομικά (ιδίως τυριά) και τα αλλαντικά χαμηλών λιπαρών (π.χ. γαλοπούλα), ενώ καλή φυτική πηγή πρωτεϊνών είναι κυρίως τα όσπρια και τα προϊόντα αυτών.

Οι εναλλακτικές επιλογές αυξάνουν την ευκολία και την ευελιξία της δίαιτας.

Έτοιμη πρόταση διαιτολογίου
Εβδομαδιαίο μενού βασισμένο στις κατευθυντήριες οδηγίες, στους συνδυασμούς τροφών και στις ποσότητες που υποδεικνύει το πλάνο.

Δευτέρα
Πρωινό: 1 φλιτζάνι γάλα + 1/2 φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών + 8 αμύγδαλα.

Ενδιάμεσο: 1 γιαούρτι + 1 πορτοκάλι.

Μεσημεριανό: Φασόλια (1/2 πιάτου) + λαχανικά (1/2 πιάτου).

Απογευματινό: 1 μήλο.

Βραδινό: Λαχανικά στον ατμό (3/4 πιάτου) + χοιρινό ψαρονέφρι (1/4 πιάτου).

Πιάτο διαίτης: Το μεσημέρι κατά 1/2 γεμάτο με υδατάνθρακες (συν λίγη πρωτεΐνη, εάν χρειάζεται) και κατά 1/2 με λαχανικά. Το βράδυ κατά 3/4 γεμάτο με λαχανικά και κατά 1/4 με πρωτεΐνες.

Τρίτη
Πρωινό: 4 κουταλάκια άλειμμα τυριού (spread) + 1 φέτα ψωμί + 4 καρύδια.

Ενδιάμεσο: 1 ποτήρι ξινόγαλα + 1 ακτινίδιο.

Μεσημεριανό: Αρακάς (1/2 πιάτου) + 1 φέτα γαλοπούλα + λαχανικά (1/2 πιάτου).

Απογευματινό: 1 μπανάνα (π.χ. με κανέλα).

Βραδινό: Χόρτα (3/4 πιάτου) + σολομός (1/4 πιάτου).

Στα λαχανικά και στα χόρτα να προσθέτεις πάντα 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξίδι.

Τετάρτη
Πρωινό: 1 φλιτζάνι ρόφημα σόγιας (εμπλουτισμένο με ασβέστιο) + 2 φρυγανιές + 2 κουταλάκια μαργαρίνη.

Ενδιάμεσο: 1 γιαούρτι + 4 ξερά δαμάσκηνα.

Μεσημεριανό: Ρύζι (1/2 πιάτου) + 25 g τόνος + λαχανικά (1/2 πιάτου).

Απογευματινό: 1 πορτοκάλι.

Βραδινό: Λαχανικά στον ατμό (3/4 πιάτου) + φιλέτο κοτόπουλου (1/4 πιάτου).

Μεταξύ ιδίων τροφών, να προτιμάς όσες έχουν υποστεί μικρότερη επεξεργασία, π.χ. ρύζι αναποφλοίωτο αντί για αποφλοιωμένο.

Πέμπτη
Πρωινό: 1 φλιτζάνι γάλα + 2 γκοφρέτες πολύσπορες + 8 αμύγδαλα.

Ενδιάμεσο: 1 επιδόρπιο σόγιας (εμπλουτισμένο με ασβέστιο) + 1 μήλο.

Μεσημεριανό: Πατάτες (1/2 πιάτου) + 2 ασπράδια αβγών + λαχανικά (1/2 πιάτου).

Απογευματινό: 1 μπανάνα.

Βραδινό πιάτο: Λαχανικά στον ατμό (3/4 πιάτου) + μοσχαρίσιο μπιφτέκι (1/4 πιάτου).

Αντικατάστησε τροφές που δεν είναι της προτίμησής σου με ομοειδείς.

Παρασκευή
Πρωινό: Ανθότυρο (μέγεθος σπιρτόκουτου) + 1/2 βρεγμένο παξιμάδι + 6 ελιές.

Ενδιάμεσο: 1 ποτήρι ξινόγαλα + 1 χούφτα σταφίδες.

Μεσημεριανό πιάτο: Ρεβίθια (1/2 πιάτου) + λαχανικά (1/2 πιάτου).

Απογευματινό: 1 ακτινίδιο + 1 μήλο (π.χ. φιρίκι).

Βραδινό πιάτο: Λαχανικά στον ατμό (3/4 πιάτου) + κοκκινόψαρο (1/4 πιάτου).

Αν νιώσεις ακατανίκητη επιθυμία για γλυκό, φάε φρούτα με γλυκιά γεύση, ζελέ light ή λίγο γιαούρτι με μέλι.

Σάββατο
Πρωινό: 1 γιαούρτι + 1 μπάρα δημητριακών + 8 αμύγδαλα.

Ενδιάμεσο: 1 φλιτζάνι γάλα + 1 μπανάνα.

Μεσημεριανό πιάτο: Μακαρόνια (1/2 πιάτου) + 2 κουταλάκια τριμμένο τυρί + λαχανικά (1/2 πιάτου).

Απογευματινό: 1 μήλο.

Βραδινό πιάτο: Λαχανικά στον ατμό (3/4 πιάτου) + ομελέτα με 3 ασπράδια αβγών και 1 κρόκο (1/4 πιάτου).

Να ζυγίζεσαι μια φορά εβδομαδιαίως και να μετράς τις διαστάσεις μέσης, γοφών και μηρών.

Κυριακή
Πρωινό: 1 φλιτζάνι γάλα + 1 φέτα ψωμί + 2 κουταλάκια ταχίνι.

Ενδιάμεσο: Ανθότυρο (μέγεθος σπιρτόκουτου) + 1 μήλο.

Μεσημεριανό πιάτο: Μπιφτέκια σόγιας (1/2 πιάτου) + λαχανικά (1/2 πιάτου).

Απογευματινό: 2 ακτινίδια.

Βραδινό πιάτο: Λαχανικά στον ατμό (3/4 πιάτου) + φιλέτο κοτόπουλου (1/4 πιάτου).

Χάνεις έναν ικανοποιητικό αριθμό κιλών; Πέρασε αμέσως στη φάση συντήρησης.

Και για συντήρηση
Επίσης εύκολα και απλά διατηρείς το βάρος σου και δεν παχαίνεις ποτέ ξανά.

Πρωινό
Με το ίδιο γενικό περιεχόμενο όπως και στη φάση αδυνατίσματος, σε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα εάν το χρειάζεσαι ή προσθέτοντας κάποια επιπλέον τροφή, όπως π.χ. φρούτο.

Μεσημεριανό και βραδινό
Γεμίζεις το 1/2 του πιάτου με διάφορα λαχανικά ή χόρτα. Προσθέτεις 2 κουταλάκια ελαιόλαδο ή άλλο ωφέλιμο λίπος (π.χ. ξηρούς καρπούς) και προαιρετικά λεμόνι ή ξίδι.

Βάζεις στο 1/4 του πιάτου μια σχετικά άπαχη τροφή με αρκετές πρωτεΐνες, ζωική (π.χ. ψάρι) ή φυτική (π.χ. όσπρια).

Συμπληρώνεις το υπόλοιπο 1/4 του πιάτου με μια τροφή που περιέχει αμυλούχους υδατάνθρακες, πλούσιους σε φυτικές ίνες.

Για καλύτερα αποτελέσματα, να κάνεις άλλες επιλογές τροφών το μεσημέρι και άλλες το βράδυ.

Ενδιάμεσα
Βασίσου στα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Περιστασιακά, μπορείς να τρως μια χούφτα ξηρούς καρπούς, λίγη μαύρη σοκολάτα, ένα μικρό γλυκό ή κάποιο έτοιμο σνακ χαμηλό σε θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά.

Πριν ακολουθήσεις οποιοδήποτε διατροφικό πρόγραμμα, συμβουλέψου το γιατρό ή το διαιτολόγο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΗΡΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

Εξιτήριο πήρε το απόγευμα της Τρίτης από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ο Θανάσης Βέγγος, έπειτα τη σημαντική βελτίωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του, όπως ανέφερε ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας. Ο Θανάσης Βέγγος είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο πριν από περίπου 25 ημέρες, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά κατά την διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε πρόβλημα στο αναπνευστικό...


Έτσι χρειάστηκε να εισαχθεί για λίγες ημέρες στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όταν η κατάσταση της υγείας βελτιώθηκε, συνέχισε να νοσηλεύεται σε κλινική του νοσοκομείου. Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Έχουν περάσει περισσότερες από 48 ώρες από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, και τα αποτελέσματα των σταυρών είναι ακόμα στον δρόμο.
Την καίρια ευθύνη βέβαια την έχει η υπεύθυνη της Νομαρχίας Φλώρινας, όπου αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι είναι ακατάλληλη για την θέση αυτή.

Βέβαια δεν είναι και λίγα τα λάθη που έκαναν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, αντίθετα μάλιστα είναι πολύ περισσότερα από τα σωστά.
Πληροφορίες λένε πώς δικαστικός αντιπρόσωπος από την Φλώρινα, έχει κάνει πάνω από 20 λάθη στην διαδικασία, γεγονός που καθιστά την λειτουργία του επιλήψιμη.
Στο Πρωτοδικείο Φλώρινας οι υπάλληλοι εργάζονται πυρετωδώς να προλάβουν τις ημερομηνίες αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν αναγκαστεί να μετρήσουν ακόμα και σταυρούς. Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

http://www.florina.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=523&Itemid=138

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

ΠΙΘΑΝΗ ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

                                      1ος       Αντωνιάδης
                                      2ος       Γιαννάκης
                                      3ος       Κιοσες
                                      4ος      Αμπας
                                      5ος      Δημητρόπουλος
                                      6ος      Ευαγγέλου
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΥΣΚΟΛΗ Ή ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ?

VS
Η διαδικασία της πρώτης εκλογικής μάχης τελείωσε αναδεικνύοντας τον Γιάννη Βοσκόπουλο και τον Αιμίλιο Ασπρίδη διεκδικητές του Δημου Φλώρινας στην δεύτερη Κυριακή.

Η διαφορά των 10 περίπου ποσοστιαίων μονάδων είναι ικανή να δώσει την δημαρχία στον Γιάννη Βοσκόπουλο, αλλά και μικρή για μια αντεπίθεση του «σοσιαλιστικού κόσμου» για ανακατάληψη της δημαρχίας.
Τα σενάρια πολλά και όλα με λογική αλλά και πολιτική βάση.............

Σενάριο 1ο
Η Ολγα Μούσιου διατηρώντας την στάση της απέναντι στο «Λιανικό σύστημα» και θέλοντας να τελειώνει μια για πάντα με αυτό, στηρίζει τον Γιάννη Βοσκόπουλο αφήνοντας εκτός τον Αιμίλιο Ασπρίδη.

Σενάριο 2ο
Η κομματική μηχανή του ΠΑΣΟΚ, με παρεμβάσεις, αλλά και υποσχέσεις στην Μούσιου (βλέπε βουλή), επιβάλει την αναγκαιότητα στήριξης στον Ασπρίδη, μια και το ψηφοδέλτιο της ήταν σχεδόν αμιγές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Σενάριο 3ο
Οι κάτοικοι της Φλώρινας (κατά κύριο λόγο), βλέποντας την επικείμενη ήττα του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζουν σε μαζική συμμετοχή και δίνουν την νίκη εύκολα στον Βοσκόπουλο.

Σενάριο 4ο
Με την ανακοίνωση των ψήφων, διαπιστώνεται η παρέμβαση - προώθηση σε πρόσωπα της αρεσκείας του Νομάρχου, του Βουλευτή των πολιτευτών, αλλά και των γνωστών (λομπι) της πόλης. Το σύστημα κλυδωνίζεται και το οικοδόμημα καταρρέει.

Σε κάθε περίπτωση ο λαός της Φλώρινας για μια ακόμη φορά , αποφασίζει και ψηφίζει κατ΄ υπόδειξη και η Φλώρινα για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο παρασκήνιο.
Διαβάστε περισσότερα...

Άνισο παιχνίδι στο Τοπικό Συμβούλιο Φλώρινας

Σαρωτική νίκη επιφύλαξε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη μελών του Τοπικού Συμβουλίου της Φλώρινας.

1. Ρόζας Κων/νος έλαβε 970 ψήφους (περίπου)
2. Φερεντίνος Φαίδων έλαβε 420 ψήφους (περίπου)
3. Τσιουμήτσα Μαρία έλαβε 340 ψήφους (περίπου)
4. Ηλιάδης Γεώργιος έλαβε 270 ψήφους (περίπου)
5. Μικρόπουλος Κων/νος έλαβε 230 ψήφους (περίπου)
6. Τσιώτας Αρίσταρχος έλαβε 210 ψήφους (περίπου)

Αυτοί θα αποτελούν με κάθε επιφύλαξη (υπολείπονται 2 τμήματα) το Τοπικό Συμβούλιο Φλώρινας από μεριάς Αναπτυξιακής Πορείας, σε περίπτωση νίκης του Γιάσννη βοσκόπουλου

Σε κάθε περίπτωση τα πρώτα μαχαίρια βγήκαν και οι ευθύνες άρχισαν να καταλογίζονται στα πρόσωπα «κλειδιά».
Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την προεδρεία του Τοπικού Συμβουλίου (σε περίπτωση νίκης) είναι οι Ρόζας, Φερεντίνος και Τσιουμήτα
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ 187 ΑΠΟ 223

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αναλυτικά Συνδυασμών (ανά Εκλογικό Τμήμα)
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails