Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Η φωτογραφία της ημέρας

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε αυτό;

δεν δημοσιοποιήθηκε το παρακάτω θέμα... (για ευνόητους λόγους) :



Ένας ομογενής στις ΗΠΑ προχώρησε προς τη μεριά του Πρωθυπουργού και του φώναξε:
"ψήφο στους ομογενείς και Έλληνες Αμερικής και όχι στους λαθρομετανάστες"
Ασφαλώς ο Παπανδρέου δεν απάντησε , χαμογέλασε.. και έφυγε . Διαβάστε περισσότερα...

Ο χρυσός και το πετρέλαιο της Ελλάδας σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική της θέση αποτελούν το ισχυρότερο εργαλείο εξωτερικής πολιτικής

Μεταξύ των (στρατηγικών) ορυκτών που εν αφθονία (!) διαθέτει η χώρα μας ασφαλώς συμπεριλαμβάνεται και το πετρέλαιο. Στο Αιγαίο και όχι μόνον. Το γιατί δεν το αντλούμε είναι, πραγματικά, μια πολύ…

πονεμένη ιστορία που κυρίως αφορά στην «αιδήμονα» σιωπή των πολιτικών «μας» - παλαιών και νέων – επ’ αυτού. Αφορά όλες ανεξαιρέτως τις Κυβερνήσεις της Ελλάδος οι οποίες δεν είχαν το θάρρος να παραδεχθούν την ύπαρξι πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο (και όχι μόνο) και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία παίζεται και γι’ αυτόν τον εθνικό πλούτο μας. Σημειώνουμε ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ καθόσον επίσης παίζεται και για τα περίφημα κοιτάσματα ΟΣΜΙΟΥ στα Ιμια, θέματος επί του οποίου ο γράφων έχει αναλυτικώς αναφερθεί επανειλημμένως. Από τετραετίας σε πλείστα όσα φύλλα της «Ελεύθερης Ωρας».

Επί του θέματος «πετρέλαιο στο Αιγαίο» τώρα. Ηδη ελέχθη ότι υπάρχει άφθονο. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα»! Είναι ακόμη γνωστό ότι οι Γερμανοί, επί Κατοχής, είχαν χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τούς ενδιέφεραν οι (όποιες) πηγές ενεργείας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώσι του Χίτλερ οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφθασαν στα χέρια των Αμερικανών. Με βάσι τις πληροφορίες και τους χάρτες που άρπαξαν οι Αμερικανοί από τους Γερμανούς – οι οποίοι είχαν διαπιστώσει την ύπαρξι τεραστίων ποσοτήτων «μαύρου χρυσού» στο Αιγαίο – αρχίζει το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να αυξάνεται. Τα τελευταία έτη και με την βοήθεια ειδικών δορυφόρων φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι έχουν αποκτήσει επαρκή στοιχεία για την ύπαρξι μεγάλων ποσοτήτων του συγκεκριμένου στρατηγικού ορυκτού στο Ελληνικότατο αυτό Αρχιπέλαγος.
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπέρνς, ενθυμούμαι, είχε (και αυτός) παραδεχθεί δημόσια σε τηλεοπτική του εμφάνισι στο τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» ότι, όντως, υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό τούτο το στρατηγικό ορυκτό ΜΑΣ στοιχείο δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας – σιώπησε πάντως για το όσμιο στα Ιμια που και αυτό συνιστά τεράστιο σημείο τριβής στις σχέσεις των δύο χωρών.. Επί του θέματος ΟΣΜΙΟΥ επαναλαμβάνω έχω ξαναγράψει και θα επανέλθω σύντομα δια των στηλών της «ΕΩ».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα ερευνών των Αμερικανών, που εστηρίχθησαν σε δορυφορικές παρατηρήσεις είναι, πλέον, ΓΕΓΟΝΟΣ αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο ευρίσκονται ανατολικώς της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων (και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ιμια), αλλά και στην Φλώρινα. Και στην Ζάκυνθο.
Μια επίσημη δήλωσις του καθηγητού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαστεφάνου αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Από παλιά διέβλεπα ότι όπως και στην υπόθεσι των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο έτσι και στην υπόθεσι του ουρανίου, ίσως να μην εδόθησαν στην Ελλάδα τα πλήρη αποτελέσματα των γεωπολιτικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα οι Αμερικανοί ερευνητές…».
Ενα εύλογο ερώτημα είναι, φυσικά, το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο (και άλλα σημαντικότατα ορυκτά στοιχεία) σε τέτοιες ποσότητες; Σε τούτο απαντούν οι γεωλόγοι, λέγοντας ότι: Οσον αφορά στο πετρέλαιο είναι γνωστό ολόκληρο, σχεδόν, το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος, ήταν κάποτε μια απέραντη πεδιάδα (Αιγηίς) με πλούσια βλάστησι, η οποία, ακολούθως, κατεποντίσθη για να δημιουργηθεί στην θέσι της το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών μετεβλήθησαν, βαθμιαίως σε πετρέλαιο. Οσον αφορά στα σπάνια μέταλλα, εξηγείται και αυτό από την στιγμή που, ως γνωστόν: Καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί, μεταξύ άλλων, τις κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.
Καταλήγοντας ερωτούμε. Γιατί οι πολιτικοί «μας» άρχοντες διστάζουν να μιλήσουν στον Ελληνικό Λαό για το πετρέλαιό ΜΑΣ, αλλά και για τους άλλους ορυκτούς θησαυρούς της χώρας μας; Πολύ περισσότερο από την στιγμή που σήμερα η Πατρίδα μας δοκιμάζεται από την πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση και τα εγκλήματά τους στην οικονομία μας. Και αν δεν μίλησαν οι προηγούμενοι, γιατί, ο νυν πρωθυπουργός, ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν προχωρεί στην αξιοποίησι του ορυκτού, εθνικού, πλούτου μας, ώστε να λύσουμε τα ζέοντα, πλέον, οικονομικά μας ώστε να μην πνίγεται ο λαός μας με τα γνωστά επώδυνα, οικονομικά μέτρα;
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ OSCAR...

Διαβάστε περισσότερα...

Αποδείξεις χωρίς ταλαιπωρία

«Εκπτώσεις», τόσο στις απαιτούμενες αποδείξεις για την κατοχύρωση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ όσο και στη γραφειοκρατική διαδικασία υποβολής τους στην Εφορία, κάνει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι αρχικές αποφάσεις.


Oι φορολογούμενοι, που ήδη από τις αρχές του έτους μαζεύουν αποδείξεις για να «χτίσουν» το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, θα απαλλαγούν από τη βάσανο της καταγραφής τους σε λίστες και θα τις «πακετάρουν» για αποστολή στην Εφορία αναγράφοντας μόνο τη συνολική τους αξία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Στη συνέχεια η Εφορία θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Οσον αφορά την αξία τους, το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων για την κάλυψη του αφορολογήτου προσαρμόζεται σε χαμηλότερα επίπεδα με την καθιέρωση «κλιμακίων». Οπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτη- που επιβεβαιώνουν πλήρως σχετικό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ»- «μέχρι τα 12.000 ευρώ θα ισχύει ο συντελεστής 10%, αλλά το 30% από εκεί και πάνω θα είναι στη διαφορά εισοδήματος και όχι στο σύνολο του εισοδήματος».

Πόσες αποδείξεις χρειάζονται
Με βάση τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τη δημοσιοποίηση του φορολογικού νομοσχεδίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις ίσες:

●Με το 10% του εισοδήματός τους για ποσό εισοδήματος από 6.000 έως 12.000 ευρώ ●Και το 30% του εισοδήματός τους για ποσό εισοδήματος από 12.000 ευρώ και πάνω. Για τα πρώτα 6.000 ευρώ εισοδήματος δεν απαιτούνται καθόλου αποδείξεις. Το σύστημα αυτό είναι σαφώς πιο ευνοϊκό για τους φορολογούμενους έναντι των αρχικών εξαγγελιών για συλλογή αποδείξεων ύψους 10% εφόσον το εισόδημα φτάνει έως 12.000

ευρώ και 30% εφόσον πρόκειται για υψηλότερα εισοδήματα. Με το αρχικό σύστημα, φορολογούμενος με εισόδημα 40.000 ευρώ, έπρεπε να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 12.000 ευρώ για να κερδίσει το αφορολόγητο. Με τις αλλαγές, ο ίδιος φορολογούμενος καλείται να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 9.000 ευρώ (0 έως τα 6.000 ευρώ, 600 ευρώ για το εισόδημα από 6.000 έως 12.000 ευρώ και 8.400 για τα υπόλοιπα 28.000 ευρώ) ή 3.000 ευρώ λιγότερα.

Κλιμακωτή επιβολή
«Ακούσαμε εκτεταμένα σχόλια από πολλές κατευθύνσεις και σκεφτόμαστε κάποια διορθωτική κίνηση η οποία ουσιαστικά θα δίνει τη δυνατότητα της κλιμακωτής επιβολής των αποδείξεων, όσον αφορά το αφορολόγητο», είπε ο κ. Πλασκοβίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, παραμένουν τόσο το όριο των 12.000 ευρώ ως μάξιμουμ απαιτούμενων αποδείξεων όσο και το όριο των 15.000 ευρώ ως μάξιμουμ αποδείξεων που οδηγεί σε μειώσεις φόρων. Για τη διαφορά ανάμεσα σε απαιτούμενες και υποβαλλόμενες αποδείξεις, το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει μπόνους έκπτωση φόρου 10%, όπως και στην αντίθετη περίπτωση όπου οι αποδείξεις είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες για το αφορολόγητο, θα προβλέπεται ποινή πρόσθετου φόρου 10% επί της διαφοράς. Για παράδειγμα, αν κάποιος υποβάλει αποδείξεις 9.000 ευρώ αλλά για να δικαιολογήσει το αφορολόγητό του απαιτούνται αποδείξεις 6.000 ευρώ (αντιστοιχούν σε εισόδημα 30.000 ευρώ), θα κερδίζει έκπτωση φόρου 300 ευρώ (3.000 x 10%).

Οι αποδείξεις θα υποβάλλονται στην Εφορία σε κλειστούς φακέλους ενδεχομένως και χωρίς αναλυτική καταγραφή τους αλλά με μία συνολική αναφορά του ποσού, όπως είπε χθες ο κ. Πλασκοβίτης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8. Αρχικά, το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι οι φορολογούμενοι θα καταγράφουν σε ειδική φόρμα ΑΦΜ, ποσό δαπάνης και ημερομηνία, διαδικασία που θα οδηγούσε σε πρόσθετο κόστος στέλνοντας τη μεγάλη πλειονότητα των φορολογουμένων σε λογιστικά γραφεία.


πηγή: τα νέα
Διαβάστε περισσότερα...

Ορκίζεται σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας

Ο Κάρολος Παπούλιας, μετά την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ορκιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο Παρασκευή, 12 Μαρτίου.


Η ορκωμοσία θα γίνει ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στις 11:30.

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Πετσάλνικος θα υποδεχθούν τον Πρόεδρο στην είσοδο του Κοινοβουλίου λίγο νωρίτερα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν μαζί στο προεδρείο.

Θα ακολουθήσει δέηση και στη συνέχεια ο κ.Παπούλιας θα δώσει τον νενομισμένο όρκο όπου και θα υπογραφεί το σχετικό πρωτόκολλο.

Τέλος,η τελετή θα κλείσει με κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη αφού πρώτα ο Πρόεδρος θα χαιρετίσει τους αρχηγούς των κομμάτων.
Διαβάστε περισσότερα...

Ομορφος ο καιρός σήμερα στην Φλώρινα


Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ

-Η ΓΕΣΕΕ, για το συνέδριό της που θα γίνει στη Χαλκιδική,έκανε κράτηση υπερπολυτελών σουιτών σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής!.. Διαβάστε περισσότερα...

Που θα πάνε τα λεφτά από τις περικοπές των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ

Απορίας άξιον είναι οι αντιθέσεις που γίνονται αντιληπτές μέρα με την μέρα για τα νέα μέτρα (που σημειωτέον δεν είναι μέτρα αλλά «ΜΕΤΡΟ») που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.
Ο Υπουργός εργασίας δήλωσε πως τα μέτρα δεν θα μετακυλήσουν στον ιδιωτικό τομέα για απλά αυτός δεν φταίει για την κατάσταση της οικονομίας ........

......αλλά θα επωμισθεί την ευθύνη ο Δημόσιος τομέας.
Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι οι περικοπές που έχουν ανακοινωθεί στους εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ, 7% επί των αποδοχών τους ποιός θα τα πάρει ????
Ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ π.χ. είναι ΝΠΙΔ και η κυβέρνηση θα παρακρατήσει από τους μισθούς των εργαζομένων το 7%, δηλαδή ένας εργαζόμενος με 1500 ευρώ μηνιαίος θα έχει παρακράτηση 105 ευρώ.
Τα οικονομικά στοιχεία των ΑΕ όπως οι παραπάνω εταιρείες, αφορούν το συνολικό ποσό εισοδήματος αλλά και εξόδων τα οποία και αναγράφονται στα βιβλία τους. Άρα η περικοπή των μισθών θα αυξήσει τα οικονομικά στοιχεία της Α.Ε.
Το κράτος που συμμετέχει σε ποσοστό 51% θα κερδίσει και το 51% των περικοπών, ενώ το άλλο 49% θα το επωφεληθούν οι μέτοχοι (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).
Και αν θέλουμε να πούμε και περισσότερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ θα καταβάλουν τον οβολό τους στην Γερμανική εταιρεία Deutsche Telekom
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑ - ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ - ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΦΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΧΡΙ ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜENA

Και δεύτερο πολύτιμο ταφικό σύνολο έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αγορά των Αιγών, σε συνέχεια του πρώτου που είχε βρεθεί το καλοκαίρι του 2008 και παρουσιάστηκε πέρυσι τον Απρίλη στο πλαίσιο της ετήσιας αρχαιολογικής συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Το εν λόγω δεύτερο πολύτιμο ταφικό σύνολο, όπως πρόκειται να τονίσει κατά την αυριανή εισήγησή της στο πλαίσιο της φετινής αντίστοιχης ετήσιας αρχαιολογικής συνάντησης, η διευθύντρια της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα και ευρωβουλευτής κα. Χρυσούλα Παλιαδέλη, βρέθηκε το καλοκαίρι του 2009.
«Το νέο εύρημα, που αποτελείται από μια ασημένια τεφροδόχο υδρία, όμοια με εκείνη από τον τάφο του Πρίγκιπα στη Μεγάλη Τούμπα της Βεργίνας, και ως κτέρισμα ένα εξαιρετικά σπάνιο, ίσως μοναδικό ασημένιο παναθηναϊκό αμφορέα, συμπληρώνει την ανασκαφική εικόνα, ενισχύει τα αρχαιολογικά δεδομένα και δεν ανατρέπει όσα είχαμε υποθετικά προτείνει την άνοιξη στην ετήσια σύναξη των αρχαιολόγων του βορειοελλαδικού χώρου.
Η ανεύρεση των δύο πολύτιμων ταφικών συνόλων, όχι εντός των ορίων του παρακείμενου νεκροταφείου, αλλά σε ένα όρυγμα, στην καρδιά της αρχαίας πόλης, την αγορά των Αιγών, και η διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για αποτέλεσμα αρχαιοκαπηλικής απόκρυψης, αλλά για συνειδητή απόθεση σημαντικών ταφών εντός της οχύρωσης της παλιάς πρωτεύουσας των αρχαίων Μακεδόνων, κάνουν τις συνθήκες ανεύρεσης μοναδικές.
Το γεγονός ότι η απόθεση αυτή μπορεί με ασφάλεια να χρονολογηθεί στα πρώτα χρόνια της ισχύος του Κασσάνδρου σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα των αντικειμένων που απαρτίζουν τα δύο σύνολα, απολύτως εφάμιλλη με εκείνη αντίστοιχων κτερισμάτων από τους βασιλικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας, βεβαιώνουν ότι πρόκειται για βασιλικούς νεκρούς.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα δύο πολύτιμα ταφικά σύνολα από την Αγορά των Αιγών αποτελούν μέρη της ίδιας ταφικής διαδικασίας, αφού εντοπίστηκαν στο ίδιο βάθος, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, σφραγίστηκαν με την ίδια ενιαία επίχωση και δηλώνουν την ίδια πρόθεση για την "ταφή" τους εκτός νεκροταφείου.
Αποτελούν, δηλαδή, ένα ενιαίο σύνολο που δεν τάφηκε στην παρακείμενη βασιλική νεκρόπολη, αλλά στο πιο δημόσιο σημείο της οχυρωμένης πόλης των Αιγών, λίγο βορειότερα από το θέατρο και το ανάκτορο, δίπλα στα αφιερώματα της βασίλισσας Ευρυδίκης, μητέρας του Φιλίππου, στη θεά Εύκλεια.
Οι δύο νεκροί στερήθηκαν ίσως τα πλούσια κτερίσματα που θα τους συνόδευαν, αν προορίζονταν να ταφούν υπό κανονικές συνθήκες στο νεκροταφείο, αλλά τα οστά τους εναποτέθηκαν μετά την καύση τους τυλιγμένα σε πορφυρά ή χρυσοπόρφυρα υφάσματα μέσα σε πολύτιμα οστεοδόχα σκεύη για να "ταφούν" στην καρδιά της πόλης των Αιγών, χωρίς κανένα εμφανές σημάδι να διαιωνίζει τη μνήμη τους», υποστηρίζει η Χρυσούλα Παλιαδέλη, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Πολύτιμα ταφικά σύνολα από την αγορά των Αιγών - η αρχαιολογική εικόνα, η ιστορική ερμηνεία και η διερεύνηση στο εργαστήριο». Νέα εξέταση
Σύμφωνα με την αρχική προσέγγιση σε ό,τι αφορά το πρώτο ταφικό σύνολο με το εντυπωσιακό χρυσό στεφάνι και με βάση τα πρώτα οστεοαρχαιολογικά δεδομένα, «θα μπορούσε να ταυτιστεί με τον Ηρακλή, γιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Βαρσίνης, που δολοφονήθηκε με εντολή του Κασσάνδρου, καθώς ανέβαινε στη Μακεδονία για να αναλάβει ως τελευταίος Τημενίδης το μακεδονικό θρόνο».
Οι εργασίες διερεύνησης και συντήρησης των ποικίλων υλικών (μετάλλινων αγγείων, οστών, υπολειμμάτων υφάσματος και άλλων οργανικών υλικών) συνεχίζονται και η ανθρωπολογική εξέταση των οστών του δεύτερου ταφικού συνόλου από το Ιερό της Εύκλειας στη Βεργίνα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Διαβάστε περισσότερα...

Η φιμωμένη είδηση του μήνα, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!

Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.
Καντε κλικ

Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστ! ηρίων!

Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη 'Embedding disabled by request').

Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.

Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet. Τέτοια mail πρέπει να γίνονται forward.

Παρακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Ε . . . ΟΧΙ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ! ! !

Ο μισθός των διευθυντών της ΔΕΗ

είναι 180.000 ευρώ χρόνο
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

«Πνίγονται» από μόλυβδο οι Πρεσπες

Μέτρια και ελλιπής είναι η οικολογική κατάσταση στα μισά ελληνικά ποτάμια και λίμνες σύμφωνα με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Απολύτως κακή είναι η κατάσταση στο 1,2% των ελληνικών υδάτων. Η Επιτροπή ενημερώθηκε χτες σχετικά από τον Ειδικό Γραμματέα της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Α. Ανδρεαδάκη.

Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ. Καρτάλης τόνισε ότι είναι «ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η προστασία των υδάτων στις λίμνες και στους υπόγειους υδροφορείς από συμβατικούς ρύπους και τη νιτρορύπανση από γεωργικές δραστηριότητες». Κι αυτό, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, παρατηρείται υποβάθμιση τόσο των επιφανειακών όσο και των υπόγειων νερών ιδίως στις λίμνες και ορισμένες παράκτιες περιοχές και υπόγειους υδροφορείς από αστικές και γεωργικές δραστηριότητες.

Πάντως η κατάσταση φαίνεται να είναι καλή σε ό,τι αφορά τοξική ρύπανση, εκτός από μεμονωμένες περιοχές. Ωστόσο, καταγράφονται υπερβάσεις κυρίως σε ό,τι αφορά στο μόλυβδο, στο νικέλιο και τον υδράργυρο.


Υπέρβασεις
Ειδικότερα οι υπερβάσεις σε μόλυβδο αφορούν 20 περιοχές: Μεγάλη Πρέσπα, Κορώνεια, Λίμνη Αβρακία, Αλιάκμονας, Λίμνη Πολυφύτου, Βεγορίτιδα, Αξιός, Μικρή Πρέσπα, Εβρος, Αρδας, Νέστος, Βιστωνίδα, κ.ά.)

Ακόμα, οι λίμνες Λαγκαδά, Βιστωνίτιδα και Χειμαρίτιδα, το ρέμα Σουλού, ο Ασωπός, ο Πηνειός Ηλείας, ο Λουδίας και τμήμα του ποταμού Αλφειού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την παραγωγή πόσιμου νερού κατόπιν επεξεργασίας.

Σε ό,τι αφορά στα υπόγεια ύδατα και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα (2008) παρατηρείται πρόβλημα νιτρορύπανσης, καθώς σε ποσοστό περίπου 20% παρατηρείται υπέρβαση του ορίου των 50 mg/l Ν-Ν03.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ON-LINE
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίζοντας τα δικαιώματά μας απέναντι στις δημόσιες υπηρεσίες (Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση Δικαιολογητικών)

Μάθαμε πρόσφατα για μια πολύ ενδιαφέρουσα διάταξη σύμφωνα με την οποία μπορεί κανείς να γλιτώσει μεγάλο μέρος από την γραφειοκρατία που μας βασανίζει στο δημόσιο τομέα..

Έτσι σύμφωνα με με τη διάταξη του άρθρου 16 του Ν. 3448/2006 (ΦΕΚ 57/Α΄) καθιερώθηκε η υποχρεωτική αυτεπάγγελτη........


........αναζήτηση, σύμφωνα με την οποία, η εκάστοτε υπηρεσία οφείλει να αναζητεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, οποιοδήποτε από τα 28 δικαιολογητικά, τα οποία σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο υπάγονται στην υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση και απαιτούνται για τη διεκπεραίωση αιτήματος πολίτη..

κάποια από αυτά είναι..

•Αντίγραφο ποινικού μητρώου.
•Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ ή Β΄
•Πιστοποιητικό γέννησης.
•Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
•Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γέννησης.
•Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γάμου.
•Βεβαίωση Φορολογικής Ενημερότητας.
•Εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σύννομη η απαίτηση των παραπάνω δικαιολογητικών, δηλαδή είναι υποχρέωση των υπηρεσιών του Υπ Εσωτερικών και όχι των πολιτών να βρίσκουν τα παραπάνω δικαιολογητικά . Να σημειώσουμε πως η μη εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα..
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΕΗ «μπαίνει» στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, μεθαύριο Πέμπτη, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις.......

.......και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα», καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.

Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση το συνδικάτο αναφέρει ότι «δεν θα γίνουμε αυτόχειρες, ούτε θα χειροκροτήσουμε την αφαίμαξη και την ακύρωση των κατακτήσεών μας».
Διαβάστε περισσότερα...

Πάγωμα 2.000 προσλήψεων στη ΔΕΗ - σχέδια για "πράσινη ανάπτυξη"

«Παγώνουν» οι προσλήψεις των 2.000 περίπου εργαζομένων στη ΔΕΗ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η οποία καλεί τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να αναθεωρήσει την στάση του. Να επιτρέψει δηλαδή την πρόσληψη των εργαζομένων.

Η διαδικασία πρόσληψης ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ωστόσο μεσολάβησε η κυβερνητική απόφαση για γενικό πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ για τη φετινή χρονιά. Στο μεταξύ, στους τρεις βασικούς άξονες στους οποίους θα βασιστούν τα σχέδια ανάπτυξης της ΔΕΗ και ιδιαίτερα στις δράσεις για "πράσινη ανάπτυξη" που, όπως υποστήριξε θα δημιουργήσει 14.000 θέσεις εργασίας, εστίασε το λόγο του στη Βουλή ο νέος πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νίκου Βασιλάκου, η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά από πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.




Αντίδραση ΓΕΝΟΠ για τους 2.000
Η ΓΕΝΟΠ εκφράζει θυμό και απογοήτευση και κάνει λόγο για αθέτηση των υποσχέσεων για εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων. Επισημαίνει ακόμη ότι η ΔΕΗ από 36.710 εργαζόμενους πριν λίγα χρόνια, έχει απομείνει με 22.000 εκ των οποίων οι 8.400 είναι ήδη πάνω από 50 ετών. Αναφέρει ακόμη ότι η μισθοδοσία της ΔΕΗ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ότι το κόστος της μισθοδοσίας για τους νέους εργαζόμενους είναι μικρότερο από το κόστος των υπερωριών που γίνονται τώρα αναγκαστικά λόγω έλλειψης προσωπικού και θέτει το ερώτημα "τι προτείνετε να απαντήσουμε στα νέα παιδιά, στους επιτυχόντες που ειδοποιήθηκαν από τη ΔΕΗ εδώ και μήνες ότι προσλαμβάνονται και παράτησαν τις δουλειές που είχαν;".


Εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας και θέσεις εργασίας
Αναπτύσσοντας τα σχέδια και τις προτεραιότητές του, ο κ. Βασιλάκος εστίασε σε τρεις βασικούς άξονες, στους οποίους, όπως είπε, θα είναι η κατεύθυνση του, καθώς η ΡΑΕ πλέον αποκτά πιο ουσιαστικές αρμοδιότητες και πρέπει να πορευτεί με νέα κουλτούρα: Διαφάνεια, εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη «πράσινη ανάπτυξη», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μια πράσινη ΔΕΗ» θα δημιουργήσει 14.000 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως ανέφερε, πρέπει η χώρα μας «ιδιαίτερα με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, να εκμεταλλευτεί άμεσα το μεγαλύτερο και απίστευτο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει: Την ηλιακή και αιολική ενέργεια».

Και αυτό γιατί, «πέρα από επενδύσεις που μπορεί να φέρει η αξιοποίηση τους, αν ιδρυθούν μονάδες παραγωγής, ιδιαίτερα αιολικής ενέργειας, θα δώσει πολύ ψωμί».
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάργηση βίζας: Από τον επόμενο μήνα η είσοδος της Ελλάδας στο "κλαμπ VWP"

Η άμεση κατάργηση της απαίτησης για έκδοση βίζας, από τους κατέχοντες ελληνικά διαβατήρια, είναι ένα θέμα που απασχολούσε την Ελλάδα για τουλάχιστον δέκα χρόνια, και στο οποίο οι ΗΠΑ, αρνούνταν να συμφωνήσσουν, είτε για λόγους ασφαλείας των ίδιων των ελληνικών διαβατηρίων, είτε γιατί θεωρούσαν -κάτι που κάποιοι στις ΗΠΑ το πιστεύουν και σήμερα- ότι η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου τρομοκρατών, είτε ακόμη ότι η ίδια η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας.

Η κατάργηση στο εξής της βίζας, απαλλάσσει τους έλληνες πολίτες από μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία (το παράβολο κοστίζει 92 ευρώ περίπου, συν το κόστος των ειδικών φωτογραφιών συν τα έξοδα ταχυδρομικών για την αποστολή του διαβατηρίου από την πρεσβεία στον κάτοχο) η οποία από πολλούς θεωρείται και εξευτελιστική καθώς περιλαμβάνει αποτύπωση της ίριδας του ματιού και δακτυλικά αποτυμώματα, συν την πιθανότητα ακόμη και με τη βίζα, να μη γίνεις δεκτός στο αεροδρόμιου εισόδου και να επιστρέψεις με την επόμενη πτήση.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες, θα χρειαστούν ένα μήνα ίσως και λίγο περισσότερο, για να εντάξουν την Ελλάδα στο λεγόμενο κλπαμπ VWP (Visa Wainer Program, στο οποίο ανήκουν άλλες 35 χώρες. Στο εξής, οι ταξιδιώτες για τις ΗΠΑ, θα συμπληρώνουν μέσω Διαδικτύου απλώς το λεγόμενο Electronic System Travel Authorization (ESTA), που τους δίνει το δικαίωμα παραμονής στιος ΗΠΑ για 90 ημέρες.
Τα δύο τελευταία χρόνια, από την κυβέρνηση της ΝΔ και των ΗΠΑ, είχαν γίνει συντονισμένες προσπάθειες, με κυριότερη την εξασφάλιση διαβατηριίων που πληρούν τις προυποθέσεις ασφαλείας, με στόχο την κατάργηση της βίζας.
Διαβάστε περισσότερα...

ειναι κι αυτοι ....για τον π...... καβαλα

Το μικρό σκοπιανό κόμμα «ТМОРО» (το οποίο διαπνέεται από καθαρά ‘αλυτρωτική’ ιδεολογία και σταθερά κατά της Ελλάδας, έχει πλήρη ονομασία στα σκοπιανά: "Трајно македонско радикално обединување") διαφωνεί, πλήρως, με τις πολιτικές διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας του, όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και όχι μόνον.


Το «ТМОРО», δια μέσου του προέδρου του, Βάσκο Σεχτάνσκι, ζητά από την κυβέρνηση του Γκρουέφσκι να σταματήσει όλες τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα και να προτείνει διαπραγματεύσεις για «την επιστροφή των ακινήτων των σλαβο-‘Μακεδόνων’ που κατασχέθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 70 χρόνια".
Σύμφωνα με την εκτίμησή του πάνω από 700.000 σλαβομακεδόνες έχασαν τα ακίνητά τους στη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και τη Καστοριά.
Κατηγορεί μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση για κλοπή του 51% τους εδάφους της ‘Μακεδονίας’ , για γενοκτονία και για απέλαση ενός εκατομμύριου σλαβομακεδόνων από τη «Μακεδονία του Αιγαίου».
(σ.σ. δηλαδή, πόσα εκατομμύρια θα βγουν, τελικά, οι Σλαβομακεδόνες 10, 20;)
Μάλιστα, το σκοπιανό αυτό κόμμα, «ТМОРО», με αφορμή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, ζήτησε από τη κυβέρνηση Γκρουέφσκι να υποβάλλει ψήφισμα στο αμερικανικό κογκρέσο να καταδικάσει τη «γενοκτονία του ελληνικού κράτους κατά του μακεδονικού λαού» την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων του 1913.
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη επένδυση Κατάρ στην Ελλάδα

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Κατάρ για την υλοποίηση επένδυσης 10 δισ. ευρώ από το Εμιράτο στο λιμάνι του Αστακού, κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση. Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και μονάδας........

ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για την συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 1500 θέσεις εργασίας.
Όπως ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κατάρ και υπουργό Ενέργειας, Abdullah bin Hamad Al Attiyah, για την υλοποίηση της επένδυσης, σε συνέχεια της επίσκεψης στο Κατάρ του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη. Το θέμα είχε συζητήσει με τον αντιπρόεδρο του Κατάρ και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον περασμένο Ιανουάριο. Σήμερα ο υπουργός Επικρατείας συμφώνησε με τον κ. Al Attiyah να υπάρξει αμοιβαία στήριξη από τις δύο κυβερνήσεις ενόψει της έναρξης διαδικασίας αδειοδότησης του έργου, υπό την επίβλεψη της αρμοδίας υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεμείνατε από ασετόν;

Αν ξεμείνατε από ασετόν και πρέπει να βγείτε και να παρουσιαστείτε με ωραία νύχια,μη σκάτε, υπάρχει και η συνταγή του γύφτου:


Βάλτε στα ήδη βαμμένα νύχια βερνίκι και αμέσως τρίψτε με βαμβάκι και θα φύγει το παλιό Διαβάστε περισσότερα...

Παναγόπουλος: Συνδικαλιστής με εισόδημα που ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ

«Η συμμετοχή του σε πλείστα όσα διοικητικά συμβούλια φορέων και οργανισμών –με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα κυρίως αυτήν του προέδρου της ΓΣΕΕ- εκτοξεύει το ετήσιο εισόδημα του σε ποσό που υπολογίζεται άνω των 150.000 ευρώ».


Όπως καταλάβατε το παραπάνω απόσπασμα από δημοσίευμα του «Βήματος» αναφέρετε στα λεφτά που τσεπώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, -δεν είναι ο μόνος. Ολοι οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ έχουν βρει τρόπους να παντελωνιάζουν αργομισθίες- για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύστημα. Ο χρυσοκάνθαρος αυτός εργατοπατέρας έγινε δέκτης πρόσφατα ενός «ατυχές» περιστατικού.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ: «Ανανδρη, προσχεδιασμένη και προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση κατά του Οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος. Στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έγινε στο Σύνταγμα και σε μια οργανωμένη δολοφονική ενέδρα χτυπήθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη».

Παραλίγο δηλαδή να χάσει την ζωή του αυτός ο ανθός του συνδικαλιστικού κινήματος απ’ την «οργανωμένη δολοφονική ενέδρα» που του έστησαν εργαζόμενοι, χρησιμοποιώντας δολοφονικά εργαλεία, γιαούρτια και νερό!
Ως εκ τούτου προτείνουμε ο αρχισυνδικαλισταράς Παναγόπουλος να λαμβάνει, πέρα τα 150.000 ευρώ τον χρόνο που παίρνει τώρα, άλλο ένα επίδομα «επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» το ύψος του οποίου να καθοριστεί με την πρέπουσα σοβαρότητα λόγω των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρει στο πολιτικό σύστημα.
Διαβάστε περισσότερα...

Καταργεί τα Θρησκευτικά η κ. Διαμαντοπούλου;

H πανελλήνιος ένωση θεολόγων έστειλε με ημερομηνία 12 Φεβ 2010 την παρακάτω επιστολή στην κυρία Διαμαντοπούλου:
Κυρία Yπουργέ,
Τον τελευταίο καιρό πολλά λέγονται και θρυλούνται σχετικά με τον χαρακτήρα και την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των θρησκευτικών, «ως μη ώφειλε». Ευλόγως δημιουργούνται σοβαρές ανησυχίες στους εκπαιδευτικούς θεολόγους και γενικότερα στον ορθόδοξο Ελληνικό λαό.

Τις αιτιάσεις αυτές ενίσχυσαν προσφάτως οι δηλώσεις σας σε κοινή συνάντηση που είχατε με τον Yπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Ανδρέα Δημητρίου, ότι τα Θρησκευτικά στα σχολεία δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνουν προαιρετικό μάθημα. (Λευκωσία, Καθημερινή 7-2-2010, σ. 8).
H Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων επιθυμεί να ενημερωθεί:.....
α) εάν αληθεύει η δήλωση αυτή β) τί εξυπηρετεί η προαιρετικότητα του μαθήματος των θρησκευτικών και γ) ποιοί λόγοι υπέβαλαν ώστε η δήλωση αυτή να γίνει στην Κύπρο;
Κυρία Yπουργέ,
επειδή το Μάθημα των Θρησκευτικών, ως γνωρίζετε, είναι ζωτικής σημασίας για την Ελληνική Παιδεία και Εκπαίδευση και αφορά όλο σχεδόν τον Ελληνικό λαό, την μαθητιώσα νεολαία και τους εκπαιδευτικούς, παρακαλούμε, ως Προεδρείο της Πανελληνίου Eνώσεως Θεολόγων να έχουμε, το δυνατόν συντομώτερον, μίαν συνάντηση μαζί σας, τον χρόνον θα ορίσετε εσείς, σύμφωνα με το πρόγραμμά σας για μια συνεργασία σε θέματα Παιδείας, και την άρση της ανωτέρω παρεξηγήσεως.

Αντί όμως για την κυρία υπουργό η οποία απαξίωσε να απαντήσει ευθέως στην ένωση Θεολόγων , απάντησε η διευθύντρια υπουργού (!) κ. Ευγενία Λόκανα στις 25 Φεβ 2010 η οποία όμως έδωσε το στίγμα του τι θα συμβεί:
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας την 12/02/2010. Η δήλωση της Υπουργού στην Κύπρο ανέφερε ρητά ότι δεν έχει ακόμα εξεταστεί το θέμα.
Ερωτήθηκε κατά πόσο θεωρεί ότι το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να γίνει προαιρετικό από υποχρεωτικό, η κα Διαμαντοπούλου είπε ότι «τουλάχιστον στη δική μας ανάλυση δεν έχουμε ακόμη μπει σ' αυτό το θέμα και υπάρχουν πολλές συζητήσεις που αφορούν τη δυνατότητα επιλογής για τα παιδιά που δεν θέλουν να έχουν ένα μάθημα με ομολογιακά και κατηχητικά χαρακτηριστικά, κυρίως, βεβαίως, παιδιά που προέρχονται από άλλα δόγματα»......
«'Οσον αφορά την τελική θέση μας, θα τη διατυπώσω όταν θα έχουμε προχωρήσει και ως προς τα αναλυτικά προγράμματα και ως προς τις μεθόδους διδασκαλίας καί λαμβάνοντας υπόψη τα πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει σήμερα η σύνθεση του ελληνικού σχολείου», πρόσθεσε.
Αναρτήθηκε από ONLINE-PRESS
Διαβάστε περισσότερα...

Ομάδα βόλει λόγω απληρωσιάς θα καταφύγει σε τολμηρό dvd!

Σχολιάζει ο Πόντικας


Κύριε Πόντικα απευθυνόμαστε σε εσάς, ως σοβαρό ρεπόρτερ των μπλογκς, και ζητάμε τη συμβουλή σας. Είμαστε μιά ομάδα βόλεϊ μπολ και επειδή επι μήνες καθυστερούν να μας πληρώσουν, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα τολμηρό dvd μαζί με συναδέλφους μας της ανδρικής ομάδας, που κι΄αυτοί είναι απλήρωτοι.

Και επειδή διαθέτουμε καλλίγραμμα ευλίγιστα κορμάκια, αλλά καιοι παρτενέρ μας είναι παίδαροι - τρεις Έλληνες, δύο εκ Βραζιλίας και ένας Κογκολέζος- θα δημιουργήσουμε βέβαια συμπλέγματα για πονηρές σκέψεις, όχι όμως τόσο ανάρμοστα όσο εκείνα της πασίγνωστης αρτίστας, που έγιναν ανάρπαστα αυτές τις ημέρες... Ζητάμε τη πολύτιμη συμβουλή σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν διαφημιστεί το dvd αρκούντως θα σκίσετε και θα αποκομίσετε μεγάλα κέρδη, αρκεί να μη πέσετε σε παραγωγό παμφάγο, όπως η γνωστή καμασούτρια, προσφάτως... Επιπροσθέτως, είμαι στη διάθεσή σας για πολύτιμες συμβουλές... Γνωστοποιείστε μου ημέρα και χώρο γυρισμάτων και έσπευσα επι τόπου.
Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 2:37:00 π.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

AΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Διαβάζω για τα πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ, αλλά δεν βλέπω πουθενά τον ΑΝΤΕΝΑ για το βίντεο που έπαιξε με την Τζούλια, αλλά και τον τρόπο που το παρουσίασε. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς σχόλια

Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα χρόνια έκλεισε το Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Νομαρχιακού Ωδείου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωδείου, το οποίο αποτελούνταν από τους:


1. κ. Τραϊανός Πετκάνης, πρώην Νομάρχης, ως Πρόεδρος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

2. κ. Στέφανος Γιαγκούλης, πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου, ως μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

3. κ. Ντάνη Δοσίου, Βιολονίστα με διεθνή καριέρα- Καθηγήτρια στην έδρα βιολιού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ως μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

4. κ. Δημοσθένης Μούσιος, μαέστρος μικτής χορωδίας Αριστοτέλη- Καθηγητής Μουσικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας, ως μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

5. κ. Παναγιώτης Τουτσίδης, ως μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η διευθύντρια του Ωδείου, Δόμνα Ευνουχίδου και ο νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος.

Η ίδρυση του Ωδείου Φλώρινας ξεκινάει το 1997. Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το σπουδαίο αυτό έργο, που χαρακτηρίζεται για την μοναδικότητα του, που ταιριάζει με τον μεγάλο πολιτισμό του τόπου μας, είναι ο πρώην Νομάρχης Τραϊανός Πετκάνης.

Σήμερα το Ωδείο έχει μια πληρότητα και επάρκεια, γιατί λειτουργούν τμήματα, μουσικής προπαιδείας, πιάνου, κλασικής κιθάρας, βιολιού, κλασικού κλαρινέτου, παραδοσιακού κλαρίνου, βυζαντινής μουσικής, ακουστικής κιθάρας, αρμόνιου, ακορντεόν, κρουστών, μπουζουκιού, ανώτερων θεωρητικών και χορωδίας. Από το 2009 προστέθηκαν τα τμήματα ελαφρού τραγουδιού και μονωδίας, βιολοντσέλου, φλογέρας και τζουρά.

Στη δεκαετή λειτουργία του, με την αρωγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παρουσιάζει αξιόλογη πορεία με πλούσιο και πολύμορφο έργο και παράλληλες εκδηλώσεις, ικανοποιώντας έτσι όχι μόνο τα παιδιά που φοιτούν στο Ωδείο αλλά και τους φιλόμουσους συμπολίτες μας.

Το Ωδείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001, ξεκίνησε με 27 καθηγητές και 160 μαθητές στη Φλώρινα και το Αμύνταιο και έφτασε το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 να έχει 446 μαθητές και 41 καθηγητές.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Δημήτρη Ιωάννου, καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η ιστορία της κιθάρας μέσα από τις εικόνες», ενώ την εκδήλωση έκλεισε το ρεσιτάλ κιθάρας της Ελενας Παπανδρέου, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Αρνητική απάντηση στο Ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας, για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, το οποίο είχε σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών στις 21-12-2009, απέστειλε στον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας, η Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, στις 12-02-2010.


Το ψήφισμα το οποίο είχε σταλεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, είναι το ακόλουθο:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας.

Ο Νομός Φλώρινας αποτελεί έναν από τους λιγότερο ανεπτυγμένους οικονομικά Νομούς της χώρας. Είναι απομακρυσμένος από τα μεγάλα αστικά κέντρα και παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται εξακολουθεί να βρίσκεται σε οικονομική και γεωγραφική απομόνωση.

Η ανεργία είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ανέρχεται, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Γραφεία του ΟΑΕΔ Φλώρινας και Αμυνταίου , σε περίπου 4000 άτομα, ποσοστό 28%.

Οι ιδιότυπες καιρικές συνθήκες της περιοχής σε συνδυασμό με τα παραπάνω οριοθετούν ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για την περιοχή μας. Ο Νομός της Φλώρινας πλήττεται από βαρύ χειμώνα με μακριά διάρκεια. Οι θερμοκρασίες φτάνουν συνήθως τους -20° C για μεγάλα χρονικά διαστήματα και η χειμερινή περίοδος διαρκεί περίπου έξι μήνες.

Οι πολικές θερμοκρασίες, που απαιτούν μεγάλη κατανάλωση καυσίμων, και το υψηλό κόστος των τελευταίων (υπερδιπλάσιες ποσότητες απαιτούνται για ένα σπίτι στη Φλώρινα σε σχέση με το κέντρο, την Αθήνα) καθιστούν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων δυσβάσταχτες, ιδιαίτερα στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, τα οποία προκειμένου να αντεπεξέλθουν οικονομικά υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Το πρόβλημα επεκτείνεται και σε όλους τους τομείς εμπορικής δραστηριότητας, όπου απαιτούνται πολλαπλάσιοι προϋπολογισμοί. Το αυξημένο κόστος καυσίμων, αποτελεί επίσης μείζον πρόβλημα για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθιστώντας τους μη ανταγωνιστικούς λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Τα προαναφερθέντα προβλήματα δεν αποτελούν για το Νομό μας μια αποσπασματική περίπτωση «έκτακτης ανάγκης», όπως κάποιες φορές συμβαίνει παντού. Εδώ υπάρχει μια μόνιμη και παγιωμένη κατάσταση που καθιστά τη διαβίωση των κατοίκων σκληρή και δύσκολη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε την άμεση καταβολή επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους κατοίκους του Νομού μας, ως την αρχή μιας θετικής αντιμετώπισης και μιας μονιμότερης δρομολόγησης της λύσης των προβλημάτων μας».

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας, είναι η εξής:

«Θέμα : Απάντηση σε ψήφισμα.

Σε απάντηση του από 21-12-2009 ψηφίσματος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας, αναφορικά με την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους κατοίκους του νομού σας, σάς πληροφορούμε ότι τόσο στον προϋπολογισμό του έτους 2009, όσον και στον εκτελούμενο προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί πιστώσεις συνολικού ύψους 1,0 δισ. ευρώ για την στήριξη των οικογενειών των μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης».

Διαβάστε περισσότερα...

Απαράδεκτος ο Αποχιονισμός

Δεν ξέρω αν και ο Δήμος πιάστηκε στα πράσα, πάντως ο αποχιονισμός στην πόλη ήταν απαράδεκτος.
Η χρησιμοποίηση ενός μικρού μηχανήματος που προσπαθούσε να καθαρίσει τον όγκο χιονιού από τους δρόμους ήταν αν μη τι άλλο δυσανάλογο με την επικρατούσα κατάσταση.

Το μαχαίρι που φορούσε χοροπηδούσε στους δρόμους με συνέπεια να δημιουργεί προβλήματα παρά να επιλύει.
Για μια ακόμη φορά μια πόλη με συνεχείς χιονοπτώσεις δεν είναι ικανή να ανταπεξέλθει στα χειμωνιάτικα φαινόμενα.
Βέβαια άξιο σχολιασμού είναι και τα πεζοδρόμια που σε πολλές περιπτώσεις ήταν άβατα από τους πεζούς που αναγκαζόντουσαν να περπατούν στο οδόστρωμα. Και βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο τον Δήμο αλλά και τους δημότες που δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πως ο χώρος μπροστά στο κατάστημα ή στην οικοδομή είναι και δική μας υποχρέωση
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχιζεται η χιονοπτωση στην Φλώρινα

Ο καιρός έχει τρελαθεί. μετά το γκριζοκόκκινο χιόνι που έπεσε τις προηγούμενες μέρες, ένα νέο κατάλευκο αυτήν την φορά έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι ακόμα ο χειμώνας είναι εδώ. Την πρωτοχρονιά απολαμβάναμε τον καιρό με ήπιους νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες και την άνοιξη το τσουχτερό κρύο και η χιονόπτωση είναι επιβλητική.



Άλλωστε δεν είναι τυχαίο και το Μάρτης γδάρτης και παλουκοκαύτης. Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΔΕΗ: Διαγωνισμός για νέα λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαϊδα

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη νέα λιγνιτική μονάδα που θέλει να κατασκευάσει στην Πτολεμαΐδα η ΔΕΗ, η οποία, ταυτόχρονα με τις ΑΠΕ, φαίνεται ότι ετοιμάζει είσοδο και στον τομέα της αξιοποίησης στερεών αστικών απορριμμάτων, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είναι ένας κλάδος με μεγάλο ενεργειακό δυναμικό, τον οποίο εξετάζουμε σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία Urbaser, χωρίς, ωστόσο, ακόμη να έχουμε αποφασίσει κάποιο συγκεκριμένο project», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός, εκτιμώντας, πάντως, πως η ΔΕΗ θα δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον χώρο στο εγγύς μέλλον.

Όσον αφορά στη νέα λιγνιτική μονάδα της Πτολεμαϊδας, ο κ. Ζερβός είπε ότι θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες τέσσερις μονάδες της πόλης (σ.σ. ήδη η Πτολεμαΐδα 1 έχει σταματήσει, η 2 θα κλείσει προς το τέλος του χρόνου και οι υπόλοιπες δύο, στα επόμενα 3-4 χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή του νέου σταθμού), θα έχει δυναμικότητα μεταξύ 500 - 650 MW και το κόστος του θα ανέλθει στα περίπου 1,2 - 1,4 δισ. ευρώ.


Οδηγίες
Περαιτέρω ο κ. Ζερβός, που βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνεδρίου για την Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που οργάνωσε η ΕΤΕπ, επανέλαβε ότι βάσει των σχετικών οδηγιών η ΔΕΗ θα πρέπει έως το 2011 να δημιουργήσει δύο 100% θυγατρικές στον τομέα της μεταφοράς και της διανομής, αλλά τόνισε πως αυτό είναι κυρίως ένα θέμα πολιτικό.

Σημείωσε ακόμη ότι η προοπτική της επέκτασης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια συνεχίζει να αποτελεί στόχο, ο οποίος διανθίζεται, πλέον, και με τον τομέα των ΑΠΕ, αν και οι απόπειρες για δραστηριοποίηση στην Αλβανία και στο Κόσοβο έχουν περιέλθει σε λανθάνουσα κατάσταση.
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ευρωπαϊκό στην Φλώρινα

Μεγάλη επιτυχία για τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας είναι η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας, με την οποία αναθέτει στην Φλώρινα και στον Ο.ΞΙ.Φ. την ευθύνη διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Εφήβων στο Ξίφος Ασκήσεως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η ανάθεση θεωρείται μεγάλο επίτευγμα αφού για αντίστοιχα κύπελλα υποβλήθηκαν 24 υποψηφιότητες από αντίστοιχες ευρωπαϊκές πόλεις. Ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ συστηματικής δουλειάς με την υποστήριξη και καθοδήγηση του Προέδρου της ΕΟΞ και στενού φίλου της Φλώρινας κ. Μανώλη Κατσιαδάκη και των στελεχών του Ο.ΞΙ.Φ. κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Αθηνών.


Έτσι η Φλώρινα συνεχίζει να εκπέμπει δυνατά το στίγμα της στον αθλητικό κόσμο και να γίνεται πόλος έλξης σε εποχές πραγματικά δύσκολες.

-Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων οι Δημήτρης και Ιορδάνης Ηλιάδης με την συμμετοχή τους στο ομαδικό αγώνισμα. Στον 1ο αγώνα για την 8άδα έχασαν από το Ισραήλ 38-45 και στην συνέχεια για τις θέσεις 9-12 έχασαν από την Μολδαβία 26-45. Για τις θέσεις 13 – 16 νίκησαν διαδοχικά την Ισπανία και την Λετονία καταλαμβάνοντας την 13η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιορδάνης Ηλιάδης κατέκτησε την καλύτερη ατομική θέση (25η ) από ολόκληρη την ελληνική αποστολή σε όλα τα όπλα.

- Συνολικά 60 αθλήτριες από 15 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή για το «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ 2010». Δεσπόζει η Ρουμάνα Μπράντζα, Ολυμπιονίκης και σταθερή φίλη της Φλώρινας. Όλα δείχνουν ότι οι τυχεροί που θα βρεθούν το επόμενο σαββατοκύριακο στο Κλειστό Γυμναστήριο θα απολαύσουν δυνατές μονομαχίες.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Φλώρινα σήμερα

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΒΡΕ ΞΕΦΤΗΛΕΣ.............


Εκτός περικοπών αμοιβών οι υπάλληλοι της Βουλής(!)

"Με την επίκληση "θεσμικού" ζητήματος εξαιρεθηκαν την τελευταία στιγμή από τις περικοπές αμοιβών στο Δημόσιο οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι μάλιστα παίρνουν όχι μόνο 13ο και 14ο μισθό, αλλά άλλους δύο επιπλέον, συνολικά 16(!) ετησίως. Η απόφαση προκαλεί ερωτηματικά, αν και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν περικοπές, τις οποίες έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της Βουλής. Από το κείμενο του ν/σ που ψηφίσθηκε χθες, αφαιρέθηκε η αναφορά στους συγκεκριμένους εργαζόμενους του Δημόσιο τομέα

Ο κ. Πετσάλνικος υποστήριξε - και οι βουλευτές αποδέχθηκαν - ότι «είναι θεσμικά ορθότερο οι περικοπές να γίνουν με αποφάσεις του Προέδρου του Κοινοβουλίου, που έχουν προαναγγελθεί και οι οποίες προβλέπουν δραστικότερες μειώσεις για τα ειδικά επιδόματα, όπως θεωρούνται ο «15ος» και «16ος» μισθός, που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη Βουλή στην αρχή και στο τέλος κάθε κοινοβουλευτικής συνόδου».
Ομως, ακόμη κι αν γίνουν τελικά αυτές οι περικοπές, δεν θα καλύπτονται από το νόμο και θα μπορούν να ανακληθούν ή να περιοριστούν εύκολα και χωρίς "τυμπανουκρουσίες", με νέα απόφαση του προέδρου της Βουλής .
Μείζον θέμα ανακύπτει και με τις αθρόες προσλήψεις - υπεράριθμου -προσωπικού στη Βουλή, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί λίγο πρίν από τις εκλογές, με κυβέρνηση ΝΔ και πρόεδρο του νομοθετικού σώματος τον κ. Σιούφα. Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε αδυναμία να παγώσει τις διαδικασίες πρόσληψης οι οποίες είχαν ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Οπως υποστήριξε, οι ενδιαφερόμενοι «θα μπορούσαν να προσφύγουν σε διοικητικά δικαστήρια και να δικαιωθούν». Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι προσληφθέντες στα προγράμματα stage απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου. Οι μεθοδεύσεις αυτές δείχνουν αν μη τι άλλο ότι υπάρχουν δυο ταχύτητες ακόμα και τώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η χώρα βρίσκεται «στο χείλος του γκρεμού». Ευθύνη όμως φαίνεται να έχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο στο θέμα των προσλήψεων όσο και στις περικοπές μισθών, καθώς δεν ανέδειξαν τα θέματα –αν και τα γνώριζαν. "
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Με απόφαση του Νομάρχη Φλώρινας, τα Σχολεία του Νομού θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Διαβάστε περισσότερα...

Θύμα τροχαίου 9 μηνών λυκάκι στη Φλώρινα

Οι αρκούδες βρίσκονται σε χειμερία νάρκη, αλλά τα τροχαία με θύματα προστατευόμενα άγρια θηλαστικά δεν σταμάτησαν στη Δυτική Μακεδονία.

Ενα λυκάκι 9 μηνών βρέθηκε νεκρό στην εθνική οδό Αμυνταίου - Φλώρινας, δύο μήνες μετά τον θάνατο άλλου ενός μέλους της ίδιας αγέλης, ενός ενήλικου αρσενικού λύκου, στο ίδιο τμήμα του οδικού άξονα, που δεν διαθέτει καμία περίφραξη παρόλο που πρόκειται για εθνική οδό.


Το άτυχο ζώο, γένους θηλυκού και βάρους 13 κιλών, βρέθηκε με τραύματα στο κεφάλι από τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την καταγραφή του πληθυσμού του λύκου που έκανε ο «Αρκτούρος» το 2006, ο αριθμός του λύκου στην περιοχή της Φλώρινας παραμένει σταθερός τα τελευταία δέκα χρόνια και αριθμεί 3 έως 4 αγέλες.

«Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μία φορά τα τροχαία ατυχήματα ως νέα σοβαρή απειλή για την επιβίωση σπάνιων ειδών της άγριας πανίδας και οδηγεί εύλογα στο ερώτημα αν τελικά η αύξηση των τροχοφόρων οχημάτων, η συνεχής διάνοιξη δρόμων καθώς και η πλημμελής ή ανύπαρκτη περίφραξη στις οδούς είναι οι αιτίες που οδηγούν την άγρια ζωή όλο και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αλλά τελικά και στην εξόντωσή της», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση.

Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα ως «τρωτό» είδος.

Οι απειλές για την επιβίωσή του στην Ελλάδα είναι κυρίως ανθρωπογενείς και έχουν να κάνουν με τη συνεχή υποβάθμιση των βιοτόπων, τη μείωση διαθεσιμότητας φυσικής λείας, τη μεταστροφή της κτηνοτροφίας από ελεύθερη (εκτατική) σε σταβλισμένη (εντατική), αλλά και την αρνητική εικόνα του μόνιμου «κακού» των παραμυθιών.
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails