Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

To blog παει Πάτρα

Περισσότερες ειδήσεις και φωτογραφίες απο την Τρίτη

Καλλά να περάσετε όλοι
Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπές στις εκλογές εκπροσόπων στο Δ.Σ...

Ανατροπή του σκηνικού μετά από πολλά χρονιά στις εκλογές κοινωνικοποιήσεων με την........

ΔΑΚΕ να έρχεται 2η δύναμη και την ΠΑΣΚΕ 1η .
Συντριβή της ΔΑΚΕ αν η διαφορά είναι αυτήν η οποία ακούγεται 1500 ψηφοδέλτια διαφορά πανελλαδικά και 500 περίπου στην Δυτ. Μακεδονία.
Για να δούμε κάτι μας λέει ότι θα αρχίσουν τα ΄΄όργανα΄΄ τα οποία για χάριν των εκλογών σιώπησαν. Για να δούμε!!!
Ίσως είναι ευκαιρία να αποχωρήσει η παλιά φουρνιά η συνταξιούχοι και να ανασυνταχτεί η ΔΑΚΕ από νέα και υγιή στελέχη. Αν και σ΄αυτήν την παράταξη είναι χρόνια πίσω σ΄αυτά.
Ας μην πούμε άλλα, κάποιοι θα έχουν να πουν παραπάνω στις επόμενες μέρες .

Ανάρτηση Από τον/την energiakoiergazomenoidei
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Για οσους εχουν ξεχάσει πως ειναι εκει πανω

Διαβάστε περισσότερα...

Αν και αργα αξίζει να υπαρχει εδω μεσα

Διαβάστε περισσότερα...

Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα...

... και θα νοιώσεις κάθε είδους ενοχής!
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαλύψου

Δε θέλω να σε βλέπω. Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να σε βγάλω από τη ζωή μου, αλλά δεν τα καταφέρνω. Άλλοτε ο τρόπος είναι χαζός και άλλοτε απλά δεν το επιθυμώ.

Κάθεσαι δίπλα μου και σε παρατηρώ,.........


όταν το βλέμμα σου είναι μακριά μου. Παρατηρώ την κάθε σπιθαμή πάνω σου που σε κάνει ένα τόσο ξεχωριστό πλάσμα. Το πλέξιμο των μαλλιών σου, την καμάρα των δακτύλων σου πάνω στο τραπέζι, την ατέλεια στο χαμόγελο σου, το κουρασμένο ανοιγόκλειμα των βλεφάρων σου. Μα πάνω από όλα κοιτώ τις πτυχές στο δέρμα σου που σαν μπούσουλας καραβιού με ταξιδεύουν σε ανταριασμένα καταφύγια.
Πονάω, όταν σε βλέπω. Σε σκέφτομαι και στρέφω αλλού τη ματιά μου προσπαθώντας έτσι να αποφύγω τη φωτεινή σου σκιά. Αλλά μάταια, αφού ποτέ δεν τα καταφέρνω. Εμφανίζεσαι σε κάθε αποκάλυψη της κόρης, σαν εφιάλτης που θέλω να νικήσω ή σαν όνειρο ενός ανομολόγητου πόθου που περιμένει να το ζήσω.
Δε μου αρκούν πλέον συναντήσεις που κοιμίζουν για λίγο τον εθισμό μου.
Υποφέρω κοντά σου. Φεύγεις ή φεύγω.

Διαβάστε περισσότερα...

Η νύφη είχε ...μούσι!

Ο πρέσβης συμφώνησε να παντρευτεί με μία υπήκοο χώρας του Κόλπου, βάσει των φωτογραφιών που του είχε δείξει η οικογένειά της και οι οποίες όπως αποδείχθηκε ανήκαν...........

Ένας Άραβας πρέσβης ακύρωσε τον γάμο του, μόλις διαπίστωσε ότι η σύζυγός του, την οποία δεν είχε δει ποτέ χωρίς μπούρκα, ήταν αλλήθωρη και ... γενειοφόρος!

Ο πρέσβης συμφώνησε να παντρευτεί με μία υπήκοο χώρας του Κόλπου, βάσει των φωτογραφιών που του είχε δείξει η οικογένειά της και οι οποίες όπως αποδείχθηκε ανήκαν στην αδερφή της, γράφει σήμερα η αραβική εφημερίδα Gulf News.

Στις ελάχιστες συναντήσεις τους πριν από τον γάμο, η υποψήφια νύφη φορούσε πάντα μπούρκα και έτσι ο πρέσβης δεν είχε διακρίνει τα χαρακτηριστικά της. Μόλις όμως υπέγραψαν το συμφωνητικό του γάμου και επιχείρησε να τη φιλήσει "διαπίστωσε ότι είχε γενειάδα και ήταν αλλήθωρη".

Αμέσως υπέβαλε μήνυση για "εξαπάτηση" εναντίον των πεθερικών του και πέτυχε την έκδοση διαζυγίου, γράφει η εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει ούτε την εθνικότητα του διπλωμάτη, ούτε αυτή της παρ' ολίγον συζύγου
Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που κάνει το γύρο του κόσμου...

Aφορά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ελλήνων πολιτών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απόδοση Ιθαγένειας στους μετανάστες!
Εσείς σε ποια από τις εκατοντάδες εφημερίδες της χώρας και σε ποιο τηλεοπτικό κανάλι την είδατε;Ειναι ή δεν είναι μια μορφή Χούντας αυτό; Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει ξανά η μάχη ΔΕΗ- ιδιωτών για το λιγνίτη

Αναδημοσίευση: www.reporter.gr

Ανοίγει ξανά το παιχνίδι για την είσοδο ιδιωτών ανταγωνιστών της ΔΕΗ στην αγορά λιγνίτη, μετά την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την εκμίσθωση του λιγνιτορυχείου της Βεύης στη Φλώρινα, που απηύθυνε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Τα αποθέματα του ορυχείου, περίπου 90 εκατ. τόνοι, εκτιμάται ότι επαρκούν για να καλύψουν τη λειτουργία μιας λιγνιτικής μονάδας για περισσότερα από 30 χρόνια, γι’ αυτό και η εκμίσθωσή του αποτελεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια, μήλον της έριδος μεταξύ της ΔΕΗ και των ιδιωτών.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιχειρήσει δύο φορές (2006, 2009) να «σπάσει» το επί 60 και πλέον χρόνια μονοπώλιο της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο καύσιμο, παραχωρώντας σε ιδιώτες το ορυχείο της Βεύης χωρίς ωστόσο επιτυχία. Οι αντιδράσεις του συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ σε συνδυασμό με τα αντικρουόμενα συμφέροντα στο χώρο, οδήγησαν κάθε προσπάθεια σε ναυάγιο.


Προκειμένου μάλιστα να «ανοίξει» η συγκεκριμένη αγορά, κάτι που επιτάσσει και η Κομισιόν, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε απευθύνει το 2009 πρόσκληση για την εκμίσθωση της Βεύης, αποκλείοντας από αυτήν τη ΔΕΗ, θέμα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τη ΓΕΝΟΠ.

Τι θα κάνει η ΓΕΝΟΠ…

Και δεν είναι ίσως τυχαίο ότι στη χθεσινή του ανακοίνωση , το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν ξεκαθαρίζει το αν θα επιτραπεί ή όχι και στη ΔΕΗ να εκδηλώσει ενδιαφέρον, ασάφεια, που ερμηνευόταν χθες από παράγοντες της αγοράς ως προσπάθεια να αποσοβηθούν τυχόν αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Πάντως το θέμα της παραχώρησης σε ιδιώτες λιγνιτικών κοιτασμάτων, αναμένεται να τεθεί στην ελληνική κυβέρνηση και από το κλιμάκιο της Κομισιόν που είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα στο τέλος του μήνα. Σημειωτέον ότι η Ε.Ε, έχει εγκαλέσει την Ελλάδα για πλήθος θεμάτων που άπτονται της μη σωστής λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρισμού, που αν και τυπικά έχει «απελευθερωθεί» εδώ και χρόνια, στην πράξη παραμένει ακόμη σε αρκετούς κρίσιμους τομείς, «κλειστή».

Η παρέμβαση το 2009 της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η υπόθεση της Βεύης αποτελεί ένα «σίριαλ» με πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια. Το πιο καθοριστικό ωστόσο «παίχτηκε» τον Αύγουστο του 2009, όταν η Κομισιόν, προέβη σε άρση του μονοπωλιόυ της ΔΕΗ, ανοίγοντας το πεδίο για την ελεύθερη πρόσβαση ιδιωτών σε τέσσερα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα λιγνίτη (Βεύη και Βέγορα στη Φλώρινα, Δράμα και Ελασσόνα). Στην ανακοίνωσή της, η τότε Επίτροπος Ανταγωνισμού, Νέλι Κρουζ, επεσήμαινε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραχωρήσει σε ιδιώτες δικαιώματα εκμετάλλευσης στα τέσσερα κοιτάσματα, δια μέσω ανοιχτών δημόσιων διαγωνισμών στους οποίους δεν θα έχει δικαίωμα πρόσβασης η ΔΕΗ. Την εποχή εκείνη βρισκόταν ακόμη σε εκκρεμότητα διαγωνισμός που είχε προκηρυχτεί από το 2006 επί υπουργίας Δ. Σιούφα στο τότε υπ. Ανάπτυξης , και ο οποίος επί τρία και πλέον χρόνια είχε «μπλοκάρει», κατόπιν ενστάσεων των ενδιαφερομένων ομίλων. Το Σεπτέμβριο του 2009, ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό και απυήθηνε δημόσια πρόσκληση σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να εκμισθώσουν το ορυχείο. Τότε, τέσσερις μεγάλοι ενεργειακοί πάικτες, η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ο ΑΚΤΩΡ από κοινού με τον όμιλο Μυτιληναίου και ο όμιλος Κοπελούζου (μέσω της ΗΟRΙΖΟΝ Μεταλλευτική), ανακοίνωσαν ότι συμμάχησαν και υπέβαλαν από κοινού αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου. Συγκροτήθηκε 3μελής επιτροπή που επρόκειτο να αξιολογήσει την αίτηση, που ωστόσο ουδέποτε συνεδρίασε, αφού μεσολάβησαν οι εκλογές και η αλλαγή κυβέρνησης. Η σημερινή κυβέρνηση έκρινε ότι θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου πρόσκληση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία…

Έχουν περιθώριο 35 ημερών

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εντός 35 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, ενώ η διαδικασία επιλογής της συμφερότερης προσφοράς για το Δημόσιο θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή, κατά το μοντέλο της διαδικασίας που είχε ακολουθηθεί παλαιότερα.

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΕΚΑ: Νέα προκήρυξη για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλευσης της Βεύης

Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης του νομού Φλώρινας και στην επίσπευση της σχετικής διαδικασίας, προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με απόφαση του Υφυπουργού κ. Ι. Μανιάτη.


Όπως τονίζεται στο σχετικό ανακοινωθέν, ο διαγωνισμός που διεξήχθη από την προηγούμενη Κυβέρνηση το 2006, ματαιώθηκε το καλοκαίρι του 2009. Ακολούθως -και στη βάση των Διατάξεων του Μεταλλευτικού Κώδικα- είχε απευθυνθεί πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου. Ωστόσο, η Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη διενέργεια διαπραγματεύσεων για την απευθείας εκμίσθωση σε ενδιαφερόμενη εταιρία ή επιχειρηματικό σχήμα, δεν συνεδρίασε.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επισπεύδει, για λόγους Δημοσίου συμφέροντος, τη διαδικασία εκμίσθωσης του εν λόγω λιγνιτωρυχείου. Οι σχετικές αιτήσεις ενδιαφέροντος πρέπει να κατατεθούν εντός 35 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, ενώ η διαδικασία επιλογής του μισθωτή θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή που συγκροτείται εντός της εβδομάδας, με απόφαση του κ. Ι. Μανιάτη. Κριτήριο θα αποτελέσει η πιο συμφέρουσα προσφορά για το Ελληνικό Δημόσιο. Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα υποβληθεί προς κύρωση στη Βουλή.Για λόγους απόλυτης διαφάνειας και ενημέρωσης όλων των πιθανών ενδιαφερομένων, η σχετική ανακοίνωση θα σταλεί προς δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και σε επτά Ελληνικές εφημερίδες. Επιπλέον, θα γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Διαβάστε περισσότερα...

Mea culpa του Χρυσοχοίδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε χθες γραπτώς «συγγνώμη» για τον «μουσουλμάνο Ομπάμα» μέσα από την προσωπική του σελίδα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Τwitter. «Μea Culpa» γράφει ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Στόχος μου ήταν να φωτίσω το πολυπολιτισμικό background του Ομπάμα και όχι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του». ... Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ένστολοι των Προνομίων

Γράφει ένας Ελληνας Αξιωματικός

Είμαι ο ίδιος. Όταν πετάω στους αιθέρες του Αιγαίου, όταν βυθίζομαι στα καταγάλανα νερά του, όταν τρέμει το χώμα των συνόρων από το άρμα μου, όταν πάνω σε μια μηχανή ή σε ένα περιπολικό τριγυρίζω άγρυπνος τη νύχτα, όταν μπαίνω στη φωτιά, όταν παλεύω με το λιοπύρι και το αγιάζι στα λιμάνια. Πιλότος, Ναύτης, Στρατιώτης, Αστυνόμος, Πυροσβέστης, Λιμενικός. Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην οικογένειά μου το μεσημέρι. Ποτέ δε ρωτάω αν θα γυρίσω πίσω απ' όπου με στέλνεις. Με παλιά μηχανήματα, με κατεστραμμένα αυτοκίνητα, με ό,τι κι αν μου δώσεις. Με την μέση θρύψαλα από τα G, με τα χέρια γδαρμένα από τους ιμάντες του αλεξίπτωτου.........

με τη ματιά στη θάλασσα και το δάκρυ στη φωτογραφία της οικογένειας δίπλα απ' την εικόνα του Αη Νικόλα κάπου στ' ανοιχτά της Σομαλίας, με τις πληγές μου ανοιχτές έξω από το Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, με τις παλάμες σάπιες απ' την αρμύρα να βγάζω απ' τα νερά τα παιδιά εκείνων που ξεβράζουν οι διακινητές στ' ακρονήσια. Αχ αυτά τα μάτια όταν σώζονται πως σε κοιτάζουν. Σ' απογοητεύω πολλές φορές. Το ξέρω. Αλλά κι εσύ δεν ήρθες στην κηδεία μου. Δεν μου άναψες ένα κερί. Δεν έκανες μια γιορτή για μένα στα σχολειά. Δεν κράτησες ένα δάκρυ για μένα όταν έπεφτα απ' τα ουράνια, ούτε όταν μ' ένα ελικόπτερο πάλευα εκείνη τη Νύχτα μες' στο σκοτάδι και στην αντάρα των Ιμίων, ούτε με έκρυψες για να μη με δει ο Τούρκος από τις τηλεοράσεις σου. Δεν ήρθες στο νοσοκομείο μου δίπλα στο κρεβάτι να μου κρατήσεις λίγη συντροφιά όταν με καίγανε οι σφαίρες και οι μολότωφ που σφηνώθηκαν πάνω μου. Τώρα ούτε σε παρέλαση δε θες να με βλέπεις. Και η σημαία μου έχει σταυρό πάνω και μπορεί να σε ενοχλεί.
Και για τα παιδιά μου; Την οικογένειά μου; Δε νοιάστηκες όταν γκρεμιζόμουν, όταν πνιγόμουν, όταν με έλιωναν οι ερπύστριες, όταν καιγόμουν στη φωτιά. Ποτέ δε με ρώτησες τον καιρό της αφθονίας αν χρειάζομαι κάτι. Έδινες στους άλλους κι εγώ σε περίμενα. Μη μιλάς μου λες. Μη ζητάς. Είσαι Στρατιώτης. Αλλά κι εγώ ήμουν πολύ μακρυά για να μ' αφουγκραστείς. Στα σύνορα, στον ουρανό, στη θάλασσα. Μέσα στη φωτιά να παλεύω με τις μάνικες και τα Καναντέρ. Καμιά φορά από κει μακρυά άκουγα να με φωνάζεις "καραβανά" και "μπάτσο" και "ταβλαδόρο". Γελούσα και χαιρόμουν, γιατί κι εγώ αυτήν την ελευθερία υπερασπίζομαι. Να μου λες ό,τι θες κι εγώ να είμαι εκεί. Ακοίμητος και Άγνωστος.
Τώρα με βγάζεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Μου λες βάλε πλάτη, βόηθα κι εσύ να περάσουμε τη φουρτούνα. Δώσε κι εσύ να καβατζάρουμε τη χρονιά. Μου λες ότι μ' έχεις γεμίσει επιδόματα και σπίτια και νοσοκομεία και λέσχες, όλα δικά μου. Δε λες την αλήθεια, αλλά δεν με πειράζει. Όταν σου έχω δώσει τη ζωή μου λες να με πειράξουν τα λίγα χρήματα; Όταν έχω σκοπό να μείνω με την Ελλάδα στην αιωνιότητα λες να με απασχολεί η 25ετία;
Αλλά ξέρεις κάτι;
Μου 'χεις δώσει το μεγαλύτερο προνόμιο απ' όλα, όταν μου είπες ότι με χρειάζεσαι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της ζωής μου: Όταν σκοτώνομαι είναι για την Πατρίδα. Όταν τραυματίζομαι είναι για την Πατρίδα. Δεν βγαίνω στη σύνταξη. Μπαίνω στην Εφεδρεία. Δεν πεθαίνω. Πάω να γίνω ένα με τον Ηλιάκη και το Σαλμά. Τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση και τον Βλαχάκο. Γιατί εγώ το ξέρω καλά. Ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι Έλληνας. Μόνο πεθαίνεις ως Έλληνας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παπούλιας ζήτησε να μην εξαιρεθεί από τις περικοπές

Να μην εξαιρεθεί από τις δημοσιονομικές περικοπές ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, σε επικοινωνία του με το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Μπράβο στον κ. Παπούλια... Δίνει το.. παράδειγμα! Τέτοιες κινήσεις να τις βλέπουν οι βουλευτές που δεν λένε κουβέντα για μείωση των μισθών τους.. Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομες οι συναλλαγες με μετρητα το 2011

Όποιος κάνει συναλλαγές πάνω απο 1500 ευρώ μετά το 2011 θα είναι παράνομος! Ολες οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κινήσεις λογαριασμων. Διαβάστε περισσότερα...

Πέρασε η αύξηση στα καύσιμα

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και κατά πλειοψηφία, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο αυξήθηκε από χθες ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και το οποίο εισήχθη με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Ο αρμόδιος υφυπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης, επισήμανε ότι το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων και....


παρ' ότι ανέφερε ότι η επιβολή έμμεσων φόρων επιβαρύνει τους πολίτες, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, που κληρονόμησε.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης ήττας. Αρκετές ήττες είχαμε τα πεντέμισι χρόνια της ΝΔ», ανέφερε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Από την ΝΔ,ο εισηγητής της Γ. Βρούτσης έκανε λόγο για αντιαναπτυξιακό μέτρο το οποίο θα έχει πολλαπλασιαστικά αρνητικές συνέπειες στην Οικονομία. Τόνισε μάλιστα πως οι αυξήσεις θα επιτείνουν την ύφεση, ενώ θα μετακυληθούν στους πολίτες.

Η ΝΔ, είπε, δεν συναινεί σε μέτρα που προκαλούν ασφυξία και στραγγίζουν την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προαναγγέλλοντας το μέτρο, συνέτεινε στο να εκτοξευθεί η κερδοσκοπία με την αποθεματοποίηση καυσίμων, που οδήγησε σε κερδοσκοπία 36 εκατ. ευρώ.

Άμεση ήταν η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών ο οποίος χαρακτήρισε τον ισχυρισμό «ανεδαφικό» ενώ απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρώτησε:
«Μιλάτε εσείς που αναγάγατε σε νόμο το περιθώριο για κερδοσκοπία;».

Ο κ.Σαχινίδης διερωτήθηκε ακόμη αν η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση προήλθε από παρθενογένεση ώστε να θεωρεί ότι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση ενώ η ίδια ως κυβέρνηση δεν είχε καμία ευθύνη.

«Παραβιάζετε την κοινή λογική. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το χρέος, αλλά όχι να κοροϊδεύετε τον κόσμο λέγοντας ότι το χρέος ήταν απόρροια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ», είπε.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) είπε ότι το σχέδιο νόμου αυτό εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική ολομέτωπης επίθεσης στα λαϊκά στρώματα, προσθέτοντας πως η απάντηση στις πολεμικές αυτές τακτικές ήρθε από την μαζική απεργία των εργαζόμενων σήμερα. Μίλησε δε για πολιτικό θράσος της κυβέρνησης όταν υποστηρίζει ότι επιχειρεί να βοηθήσει τα λαϊκά στρώματα και παράλληλα επιβάλλει αυξήσεις που εξανεμίζουν τις υποτιθέμενες αυξήσεις.

Την εκτίμηση ότι δεν θα καταγραφούν τελικώς στο λογαριασμό τα 934 εκατ. ευρώ που προσδοκά η κυβέρνηση, εξέφρασε ο Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ) αιτιολογώντας πως ενώ ο υπολογισμός αυτός έγινε με βάση τα σημερινά δεδομένα ζήτησης της αγοράς, έχει αποδειχθεί ότι η φορολογία την επηρεάζει αρνητικά.

«Δεν θα τα πάρετε αυτά τα χρήματα, γιατί θα έχετε παράπλευρες απώλειες», τόνισε προς τον αρμόδιο υφυπουργό.

Για «πολιτική ληστεία» για να βγει η Οικονομία από την κρίση μίλησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης. Έκανε λόγο για υπεραύξηση που θα πλήξει τους φτωχούς πολίτες, τους αγρότες και τους ανέργους,καθώς καύσιμα δεν χρησιμοποιούν οι πλούσιοι.

Της έγκρισης του σχεδίου νόμου, προηγήθηκε συζήτηση επί του αιτήματος σύσσωμης της αντιπολίτευσης να απορριφθεί το αίτημα της κυβέρνησης για κατεπείγουσα ψήφιση του σχεδίου νόμου.

Εκ μέρους της ΝΔ,ο Μ. Κεφαλογιάννης καταλόγισε σύγχυση στην κυβέρνηση, εξαιτίας της οποίας μπορεί να επιφυλαχθούν τα χειρότερα για τον ελληνικό λαό (μπορεί να μας φέρει και το φορολογικό ως κατεπείγον, είπε).

Ο Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική της κυβέρνησης να εισάγει με την διαδικασία του κατεπείγοντος τα σχέδια νόμου, όπως εκείνο με τις γονικές παροχές.

Ο Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ) ανέφερε ότι αφενός δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς το κατεπείγον εκ μέρους της κυβέρνησης, αφετέρου επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος, αφού ισχύει αναδρομικά η ρύθμιση για την αύξηση.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «πραξικόπημα» «καθώς δεν υπάρχει ζήτημα κατεπείγοντος».

Η Επιτροπή πάντως συμφώνησε (και ψήφισε υπέρ του κατεπείγοντος) με το σκεπτικό αιτιολόγησης του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, ο οποίος είπε ότι δεν είναι δόκιμο να «καλούμε τον πολίτη να υπόκειται σε φόρο και να μην έχουμε ψηφίσει τη ρύθμιση».
Διαβάστε περισσότερα...

Νεο σοβαρό εργατικό αυτήν την φορά ατύχημα στο Ορυχείο Καρδιάς

Νεο σοβαρό εργατικό αυτήν την φορά ατύχημα στο Ορυχείο Καρδιάς όπου κατά την διαδικασία επιμήκυνσης ταινιόδρομου ο συνάδελφος Τριανταφυλλίδης Χρήστος ,στην προσπάθειά του να καθαρίσει την τραβέρσα του τελάρου για να κουμπώσει η ράγα, πιάστηκε........

ο παράμεσος δάκτυλος, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί και να μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου και έγινε επιτυχής συρραφή.

Σχόλιο Εν.Εργ. ΔΕΗ: Καλή ανάρωση στον συνάδελφο και στους υπόλοιπους να τηρούν απαράκλητα τα μέτρα ασφάλειας στην εργασία. Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο απο την ζωή μας.
Αναρτήθηκε από energiakoiergazomendei
Διαβάστε περισσότερα...

600 ευρώ φτωχότερος φέτος κάθε Έλληνας

Σε «αφαίμαξη» τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομία (φανερή ή άδηλη) οδηγούν τα σκληρά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα για τα καταναλωτικά «όργια» των περασμένων ετών.


Η … «λυπητερή» για τις επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά που «θα πληρώσουν το μάρμαρο» δεν έχει προηγούμενο. Έστω και αν πολλές από πρόκειται για σπατάλες που ήταν αναγκαίο να σταματήσουν, το κόστος για όλους θα είναι άμεσο και οδυνηρό.

Υπολογίζεται ότι αυτήν τη χρονιά θα λείψουν από την αγορά περί τα 9,5-10 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι -αλλά 2-3 δισ. ευρώ από αυτά σχεδιάζεται να επιστρέψουν τελικά ως ενισχύσεις σε μικρομεσαίες και τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις.

Και έτσι όμως, 6-7 δισ. δεν θα «κυκλοφορήσουν» τελικώς στην εγχώρια αγορά, περί τα 550-600 ευρώ δηλαδή για κάθε κάτοικο αυτή της χώρας. Αυτά θα πάνε στο εξωτερικό για τόκους και χρέη, καταδικάζοντας σε ύφεση την αγορά και τους μικρομεσαίους.

Με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, από σήμερα και μέχρι το 2011 η κυβέρνηση υπολογίζει να βάλει στα κρατικά ταμεία –αφαιρώντας τα από τις τσέπες όσων έχουν δοσοληψίες με το Κράτος:

Από τα φυσικά πρόσωπα:

1.100.000.000 από φόρους που θα πληρώσουν όσοι είχαν ειδική μεταχείριση από την εφορία.
650.000.000 ευρώ με την περικοπή κατά 10% των πληρωμών για επιδόματα.
650.000.000 ευρώ με την αύξηση του ειδικού φόρου στα τσιγάρα.
400.000.000 ευρώ με φόρους στην ακίνητη περιουσία.
180.000.000 ευρώ από την επιβολή έκτακτης εισφοράς στους ιδιοκτήτες ακινήτων μεγάλης αξίας.
120.000.000 ευρώ με «εκπαραθύρωση» όσων οι συμβάσεις τους έληξαν.
100.000.000 ευρώ που θα πήγαιναν για αυξήσεις μισθών και συντάξεων.
80.000.000 ευρώ από μισθούς με το «μπλόκο» στις νέες προσλήψεις.
70.000.000 ευρώ από υπερωρίες και ειδικές αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων.
50.000.000 ευρώ με αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αλκοόλ.

Από επιχειρήσεις και επαγγελματίες:

1.400.000.000 με τη μείωση στη δαπάνη για τις προμήθειες των νοσοκομείων
- 1.200.000.000 από την σύλληψη της εισφοροδιαφυγής.

- 1.200.000.000 από την σύλληψη της φοροδιαφυγής.

870.000.000 από την έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης στις επιχειρήσεις

Με εντολή υπουργού Οικονομικών μειώνονται επίσης η επιχορήγηση στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 550.000.000 ευρώ και κατά 450.000.000 τα εξοπλιστικά προγράμματα –χρήματα που όμως εν πολλοίς θα πήγαιναν σε προμηθευτές του εξωτερικού.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Verbund: Συνέχεια στη διαμάχη με τη ΔΕΗ

Συνέχεια στη διαμάχη με τη ΔΕΗ για το καθεστώς τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας έδωσε σήμερα η Αυστριακή Verbund, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά παρέχοντας ρεύμα σε επιχειρήσεις και, στο μέλλον, σε οικιακούς καταναλωτές.


Με σημερινή ανακοίνωση η εταιρία αναφέρει ότι τα τιμολόγιά της που απευθύνονται σε επιχειρησιακούς και ιδιώτες πελάτες περιλαμβάνουν και το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ότι οι χρεώσεις αυτές εμφανίζονται αναλυτικά στους λογαριασμούς που αποστέλλει η Verbund στους πελάτες της, όπως σχετικά προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

«Σε συνέχεια των ανωτέρω, οι εξοικονομήσεις που παρέχουν τα προγράμματα της εταιρείας είναι πραγματικές και υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σχετικά κόστη», αναφέρει η Verbund.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση η ΔΕΗ υποστήριζε ότι τα τιμολόγια των ιδιωτών γίνονται ελκυστικά επειδή δεν περιλαμβάνουν τις επιβαρύνσεις για τη χρηματοδότηση των χαμηλών τιμολογίων που ισχύουν για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πρακτική που σύμφωνα με τη ΔΕΗ δεν είναι επιχειρηματικά βιώσιμη, ούτε κοινωνικά αποδεκτή.

www.kathimerini.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εύσωμη κυρία έπεσε από το μπαλκόνι της και σκότωσε διερχόμενη πεζή!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Πεζή γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν μία παχουλή κυρία έπεσε από το μπαλκόνι της και προσγειώθηκε στο κεφάλι της!

Πιο συγκεκριμένα, η 51 ετών, Τσαν Κβάι-Μούι επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι της στο Χονγκ-Κονγκ μετά από πολύωρη εργασία αλλά η μοίρα της επεφύλασσε άσχημο παιχνίδι. Μία εύσωμη 74χρονη ονόματι, Λαμ, στην προσπάθειά της να μαζέψει τα ρούχα από την απλώστρα στο μπαλκόνι της, γλίστρησε, έπεσε στο κενό (από τον 27ο όροφο παρακαλώ!) και καταπλάκωσε την 51 χρόνων καθαρίστρια.

Αμφότερες βρήκαν τραγικό θάνατο.
Διαβάστε περισσότερα...

6 tips προσωπικής περιποίησης

Εφαρμόστε τις απλές συμβουλές μας και δείτε τον εαυτό σας να αναζωογονείται όλο και περισσότερο κάθε μέρα.
1. Κάθε βράδυ σκουπίστε προσεκτικά όλο σας το πρόσωπο με ένα βρεγμένο ζεστό –καθαρό- πετσετάκι με λίγο gel καθαρισμού προσώπου. Έτσι θα κάνετε ένα συνδυασμό ελαφριάς απολέπισης και καθαρισμού.
2. Πριν κοιμηθείτε βάλτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα, ιδιαίτερα στο πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου, όπως. κάτω από τα μάτια.
3. Το πρωί μην ξεχάσετε το makeup σας. Ακόμη κι αν δεν κάνετε ολοκληρωμένο βάψιμο, το μοντέρνο makeup έχει ενυδατικά στοιχεία, και προστατεύει το δέρμα σας.


4. Κάντε κάθε εβδομάδα το προσωπικό σας μανικιουρ και πετικιούρ, έστω κι αν αυτό είναι ελάχιστο. Έτσι θα αποφύγετε την συσσώρευση νεκρών κυττάρων αλλά και την επίπονη απομάκρυνση τους.
5. Μια φορά την εβδομάδα κάντε ένα μπάνιο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μια ώρα. Αξιοποιήστε αυτό τον χρόνο για να βάλετε μια μάσκα προσώπου και μαλλιών. Το νερό πρέπει να είναι πολύ ζεστό, (μέχρι εκεί που αντέχετε), ενώ θα περιποιηθείτε το δέρμα σας με ένα αφρόλουτρο που θα συνδυάζει ιδιαίτερο άρωμα και απαλότητα. Το δερματολογικά ελεγμένο Camay σας προσφέρει μια τέτοια περιποίηση, ενώ οι 4 διαφορετικές συσκευασίες του θα σας δώσουν μια αξέχαστη εμπειρία αρωματικής ανανέωσης.
6. Μια ενυδατική λοσιόν σώματος θα πρέπει να είναι πάντα μαζί σας. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβή, και καλό είναι να έχετε ένα δεύτερο μπουκάλι στην εργασία σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση Ιβάνοφ κατά της Ελλάδας, που όμως… απουσίαζε !

Μύδρους εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ως εισηγητής σε πάνελ της Διεθνούς Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια, με πλήρη απουσία εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στους 300 και πλέον συνέδρους της 46ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο κ. Ιβανόφ επέκρινε την Ελλάδα τόσο για το βέτο στη σύνοδο του Βουκουρεστίου για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, όσο και για το μπλοκάρισμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος της ΠΓΜΔ επανέλαβε ότι η Ελλάδα με το βέτο στο ΝΑΤΟ παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ήρθε το «δεύτερο μπλόκο» στην ΕΕ, που δεν αποτελούν συνεισφορά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και ευημερία. Σημείωσε ότι αναμένει «την ανάληψη συγκεκριμένων βημάτων από την ελληνική πλευρά, τα οποία να επιβεβαιώνουν την αφοσίωση της Ελλάδας στην Ατζέντα 2014».

Στην Διάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Στάινμπεργκ, ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Ε.Ε. Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Μορατίνος, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «Ντόιτσε Βέλε», «απάντηση ουσιαστικά δεν υπήρξε, πλην μιας σύντομης παρέμβασης του ενός λεπτού από τον πρέσβη της Ελλάδας κ. Κριεκούκη, καθώς στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου απεσταλμένος της κυβέρνησης από την Αθήνα ,…..δεν συμμετείχε».

Την ίδια ώρα ο …Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου ενδιαφερόταν περισσότερο για την ….αειφόρο ανάπτυξη και το Νέο Δελχί, ενώ ο αναπληρωτής κ. Δρούτσας ….απουσίαζε γενικώς και αορίστως .

Στον ενδελεχή παρατηρητή γίνεται αντιληπτό ότι στο Σκοπιανό υπάρχει μια ανεξήγητη ( εάν συνεκτιμήσουμε και την πλημμελή προετοιμασία για το Δικαστήριο της Χάγης όπως έχω αναφερθεί προ ημερών) και «έντονη» αδιαφορία από την Ελληνική πλευρά.

Να …περιμένουμε άραγε κάτι από το εν λόγω Δικαστήριο ; Μήπως κάποιοι (…) επιθυμούν πράγματι να φάει ένα χαστούκι η χώρα, οπότε θα νομιμοποιηθεί μια.. «μικρή υποχώρηση» από ….την κόκκινη γραμμή ;
Διαβάστε περισσότερα...

Στο 30% του εισοδήματος οι αποδείξεις για το αφορολόγητο

Στο 30% του ετήσιου εισοδήματος θα πρέπει να αντιστοιχούν οι αποδείξεις που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου να δικαιούνται το αφορολόγητο όριο, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που.......

ανακοινώνεται εντός της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα το σενάριο που επικρατούσε έκανε λόγο για αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 20% του ετήσιου εισοδήματος. Tελικά όμως το υπουργείο Οικονομικών επιλέγει υψηλότερο όριο, εντείνοντας τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Βάσει του σχεδίου αυτού, μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα δικαιούνται ενιαίο αφορολόγητο 12.000 ευρώ.Για παράδειγμα, εργαζόμενος με εισόδημα 8.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 2.400 ευρώ. Με εισοδημα 20.000 ευρώ ο πολίτης πρέπει να μαζέψει αποδείξεις αξίας 6.000 ευρώ. Με εισόδημα 30.000 ευρώ αποδείξεις 9.000 ευρώ και με εισόδημα 60.000 ευρώ αποδείξεις αξίας 12.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστραλία: Απαγορεύουν το κάπνισμα και στους δρόμους

Απαγόρευση του καπνίσματος και στους δρόμους, θα ξεκινήσει η Αυστραλία. Την αρχή θα την κάνει ο δήμος Φράκστον της Βικτώριας που αποφάσισε να απαγορεύσει, πειραματικά, το κάπνισμα σε τρεις εμπορικούς δρόμους.


Το πείραμα θα διαρκέσει έξι μήνες και όποιος ανάψει τσιγάρο στους δρόμους αυτούς, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα, θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 110 δολαρίων.

"Καταλαβαίνω ότι κάποιοι καπνιστές θα ενοχληθούν, αλλά το κέρδος για την υγεία όλων θα είναι σημαντικό", δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Κριστίν Ρίτσαρντ.

Ήδη το κάπνισμα απαγορεύεται στα γήπεδα, στις παμπ, τις καφετέριες, στα εμπορικά κέντρα, σε κάποιες παραλίες, στους σταθμούς των τραίνων, στις δημόσιες συγκοινωνίες , σε όλους τους χώρους εργασίας και στα αυτοκίνητα όταν μεταφέρουν ανήλικα παιδιά.

Παράλληλα με την απαγόρευση ο δήμος θα διεξάγει και ενημερωτική εκστρατεία για τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου.
Διαβάστε περισσότερα...

Αριθμός ρεκόρ για ΤΕΙ-ΑΕΙ

Σε αριθμό-ρεκόρ, που σπάει το «φράγμα των 89.000 θέσεων», αναμένεται να εκτοξευθούν φέτος οι θέσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας
Το υπουργείο Παιδείας αγνοεί τις προτάσεις των σχολών αυξάνοντας κάθε χρόνο τους εισακτέους
Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» φέρουν τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 να κινείται μεταξύ των 89.000 και 90.000 θέσεων και, στην περίπτωση αυτή,.......

θα είναι ο υψηλότερος στην ιστορία των πανελλαδικών εξετάσεων. Πέρσι είχαν διατεθεί 88.262 θέσεις, έναντι 86.736 πρόπερσι.
Στόχος είναι να ανοίξουν κι άλλο οι πόρτες σε σχολές τούς αποφοίτους των οποίων έχει ανάγκη η
αγορά, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσουν οριστικά 4 νεοϊδρυθέντα τμήματα ΑΕΙ και 7 ΤΕΙ, που σύμφωνα με τα στοιχεία δεν τα προτιμούν οι υποψήφιοι.
Αναμένεται αύξηση των προσφερό?ενων θέσεων στα περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ και νέα ?είωση των θέσεων εισακτέων στα κεντρικά πανεπιστή?ια, με έμφαση στις δημοφιλείς σχολές. Περιορισμένες σε σχέση με πέρσι θα είναι οι θέσεις στις σχολές των Νομικών επιστημών, στα Πολυτεχνεία και στις Ιατρικές σχολές, πλην της Αλεξανδρούπολης.
Τα περιζήτητα ΤΕΙ, όμως, αναμένεται να πάρουν τη «μερίδα του λέοντος», καθώς σε αυτά θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των θέσεων. Ψηλά αναμένεται να ανέβουν, για μία ακόμη χρονιά, κι όλα τα τμήμα των παιδαγωγικών σχολών, αφού τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται μέχρι και έλλειψη δασκάλων και νηπιαγωγών στους ετήσιους διορισμούς.
Οι προτάσεις των σχολών που καταφθάνουν σωρηδόν αυτό το διάστημα στο υπουργείο ζητούν περιορισμό θέσεων που φθάνει και το 50% σε σχολές υψηλής ζήτησης, καθώς και σε όλες αυτές που έχουν εργαστήρια τα οποία ασφυκτιούν από την υπερπληθώρα των φοιτητών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα τμήματα Βιολογίας και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία ζητούν μετ’ επιτάσεως δραστική συρρίκνωση των νεοεισερχόμενων, καθώς και οι σχολές των Μηχανολόγων-Μηχανικών, των Αρχιτεκτόνων και των Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.
Οι μετεγγραφές
Τα ανώτατα ιδρύματα ασφυκτιούν από τους υπέρογκους αριθμούς φοιτητών που τους στέλνει κάθε χρόνο το υπουργείο Παιδείας, και το δηλώνουν με τις προτάσεις τους που συνήθως απέχουν πολύ από τα τελικά νούμερα των εισακτέων. Οι μετεγγραφές που ακολουθούν της εισαγωγής δίνουν και το τελειωτικό χτύπημα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Το υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις προτάσεις των σχολών, συνεχίζει να καθορίζει κατ’ έτος αριθμό εισακτέων φοιτητών πολύ μεγαλύτερο του προτεινόμενου από το Ιδρυμα και σε ορισμένες σχολές υπέρμετρο, ενώ δεν προωθείται αντίστοιχα και η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Με μια θεαματική στροφή, λοιπόν, προς τα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα θα προσπαθήσει και φέτος το ΥΠΕΠΘ να αντιμετωπίσει τα δύο σημαντικότερα ζητήματα των ΑΕΙ:
Την «αιμορραγία» των περιφερειακών ιδρυμάτων από τους φοιτητές τους και τον συνωστισμό τους στα κεντρικά ΑΕΙ, που αδυνατούν να τους καλύψουν όλους εκπαιδευτικά.
Ηδη στο υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται ειδική επιτροπή που σκοπό θα έχει τη μελέτη εξ ολοκλήρου του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε πολύ σύντομα να προκύψουν συμπεράσματα και στοιχεία για το ποια τμήματα ή ποιες σχολές πρέπει να καταργηθούν, να συγχωνευθούν ή να αλλάξουν όνομα.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τα ανώτατα ιδρύματα με τον συνεχή κατακερματισμό τους, που αποδυναμώνει την τελική εκπαιδευτική τους υπόσταση.
Εκτός μηχανογραφικού
Μπαίνει λουκέτο σε 8 σχολές και τμήματα
Λουκέτο κινδυνεύουν να βάλουν οι Σχολές Αρχιτεκτονικής στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Δυτικής Μακεδονίας, η Σχολή Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το τμήμα Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Οι σχολές των ΤΕΙ, που όπως όλα δείχνουν θα αφαιρεθούν από το μηχανογραφικό των πανελλαδικών 2010, είναι οι εξής: το Τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, Ακτινολογίας-Ραδιολογίας του ΤΕΙ Καλαμάτας, τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου (Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων, Ηλεκτρονικής και Οπτικής), το τμήμα Τεχνολογίας Υλικών στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και το τμήμα Γραφιστικής στο ΤΕΙ Σερρών.
«Ασφυξία»Ο αριθμός των εισακτέων είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τον αριθμό που τα Ιδρύματα εκτιμούν ότι μπορούν να εκπαιδεύσουν.
2009: 13.671 Επιπλέον Ενδεικτικό είναι ότι το 2009 τα πανεπιστήμια ζήτησαν 26.509 φοιτητές και τελικά ο αριθμός των εισακτέων καθορίστηκε στις 40.180, δηλαδή 13.671 επιπλέον.
2008: 13.033 περισσότεροι Το 2008 είχαν καθοριστεί από το υπ. Παιδείας 13.033 παραπάνω φοιτητές από τον αριθμό που πρότειναν τα πανεπιστήμια (26.177 ζήτησαν τα πανεπιστήμια και τελικά οι θέσεις εισακτέων ορίστηκαν σε 39.210). Δηλαδή, πρόκειται για μία αύξηση της τάξης του 50% ετησίως. Για αυτό και κάθε χρόνο οι πρυτάνεις ζητούν επίμονα το «κόψιμο» των θέσεων, κάτι που φυσικά δεν γίνεται ποτέ! Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τρία χρόνια μόνο τα ΑΕΙ ζήτησαν την... απάλειψη 18.000 θέσεων (!), γεγονός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.
11.310 επιπλεον στα ΤΕΙ Πέρσι, τα ΤΕΙ ζήτησαν περίπου 32.000 σπουδαστές και τελικά δέχθηκαν 43.310.
Διαβάστε περισσότερα...

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη...

Τούτοι εδώ βάλθηκαν να μας κόψουν κάθε μικροχαρά, ακόμη και την βολτίτσα του Σαββατοκύριακου. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, σημαίνει, όπως ανακοινώθηκε τελική αύξηση 14,3 ευρώ με το ΦΠΑ στην τιμή της αμόλυβδης και 6 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης. Οπότε, να θυμηθώ να ανεβάσω το ποδήλατο από την αποθήκη, να χάσουμε και κανά κιλό...

Και να οι ανακοινώσεις ότι έτσι θα βάλει 934 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του το Κράτος (καλοφάγωτα...) και να οι μεγάλες κουβέντες ότι θα συγκρατηθούν οι τιμές των προϊόντων που μεταφέρονται γιατί θα ελέγχουνε και θα τιμωρούνε και θα πατάξουν την αισχροκέρδεια (οι αισχροί...) και να τα επιχειρήματα ότι έχουμε φτηνή βενζίνη, γιατί και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. εκεί την έχουν την τιμή...
Αυτό το τελευταίο είναι που με έκανε να πετάξω από την χαρά μου!!! Σκέφτομαι, αφού "εναρμονίζονται" οι τιμές με την Ευρώπη, αφού μετά το γάλα, τον καφέ, το κρέας, τις πάνες για μωρά, όλα τα είδη πρώτης ανάγκης δηλαδή, τώρα έρχεται και η βενζίνη να έχει την ίδια τιμή με την Γερμανία, είναι θέμα χρόνου να ακούσουμε την επόμενη ανακοίνωση, που μας φυλάνε για έκπληξη: Βρε κουτά, όπου να 'ναι, ανακοινώνεται η σύγκλιση των μισθών, όπου να 'ναι ο κατώτερος μισθός θα είναι κι εδώ όπως στην Ευρώπη, μεταξύ 1500 και 2000 ευρώ και τότε να δείτε καλοπέραση!!! Άντε και όνειρα γλυκά..
Διαβάστε περισσότερα...

Η μπύρα ενισχύει τα οστά μας

Μπορεί να μην είναι το πρώτο που σκέπτεται κάποιος όταν πίνει την μπίρα του στο μπαρ, όμως φαίνεται πως μια συγκρατημένη τακτική κατανάλωση μπίρας βοηθάει στην ενίσχυση των οστών και προλαμβάνει τα…


κατάγματα σε μεγάλη ηλικία.

Η μπίρα είναι πλούσια σε πυρίτιο, ένα συστατικό σημαντικό για τη διατήρηση γερών οστών. Μια αμερικανική έρευνα αποκάλυψε… ότι το πυρίτιο που υπάρχει στο κριθάρι και τον λυκίσκο, όχι μόνον επιβιώνει από τη διαδικασία της ζύμωσης, αλλά και παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Ο δρ Τσαρλς Μπάμφορθ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις δήλωσε: «Οι μπίρες που περιέχουν υψηλά επίπεδα βύνης κριθαριού, καθώς και λυκίσκου, είναι οι πλουσιότερες σε πυρίτιο. Το σιτάρι περιέχει λιγότερο πυρίτιο από το κριθάρι». Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση «Journal of Science of Food and Αgriculture».
Διαβάστε περισσότερα...

«Καυτό» πρόστιμο ΕΣΡ στην Πετρούλα…

Η απόφαση του ΕΣΡ καλεί τον τηλεοπτικό σταθμό «Star» να πληρώσει το τσουχτερό πρόστιμο των 70.000 ευρώ για το τουλάχιστον ιδιαίτερο δελτίο καιρού, που παρουσιάζεται στο τέλος του δελτίου ειδήσεων.

Κατά την ψηφοφορία, επιεικείς με την παρουσιάστρια του δελτίου καιρού, Πετρούλα Κωστίδου ήταν οι…



Ιωάννης Λασκαρίδης και ο Νέστορας Κουράκης που πρότειναν πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, πρότεινε σύσταση.
Πέραν του συγκεκριμένου προστίμου, στον σταθμό επιβλήθηκε και άλλο πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για την δραματοποίηση των γεγονότων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Και εδώ δεν έλειψαν οι υπέρμαχοι του καναλιού με την Ίριδα Αυδή,η οποία πρότεινε να «πέσει στα μαλακά» με πρόστιμο 15.000 ευρώ, αλλά και ο πρόεδρος, Ιωάννης Λασκαρίδης, μαζί με τον Κωνσταντίνο Τσουράκη, που πρότειναν σύσταση.

Ακόμα,πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ort» του νομού Ηλείας για χρήση δύο κέντρων εκπομπής και δύο συχνοτήτων, αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport FM» νομού Αιτωλοακαρνανίας για μη αποστολή ροής προγράμματος σε άτομο.
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Στον Χαράλαμπο, την Χαραλαμπία και στν Χαρίλαο Διαβάστε περισσότερα...

Σύνταξη στα 67...

Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον Μπεντίτ

Βολές κατά της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο για απραξία έναντι της κρίσης
Η οικονομική κρίση κυριάρχησε στις τοποθετήσεις αρκετών ευρωβουλευτών εν όψει της ψηφοφορίας για τη νέα Επιτροπή υπό τον Μ.Μπαρόζο.
Ο επικεφαλής των Οικολόγων κατηγόρησε την Κομισιόν για απραξία και έλλειψη αλληλεγγύης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και τις αμυντικές της δαπάνες.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ μίλησε για «γενικολογίες» και έλλειψη πρωτοβουλιών από πλευράς της Επιτροπής.
«Μιλάτε για πρωτοβουλίες» είπε απευθυνόμενος στον Ζοζέ Μπαρόζο:......


«ποια ήταν η πρωτοβουλία της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα; Πού είναι η αλληλεγγύη για την Ισπανία; δεν φαίνεται πουθενά δεν ακούω τίποτα».
Καταλήγοντας ο Κον Μπεντίτ έδωσε μια συμβουλή στον Πορτογάλο αξιωματούχο: «Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ο προϋπολογισμός της για την Αμυνα. Το 4,3% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι η Κύπρος και οι σχέσεις με την Τουρκία» σημείωσε, για να αναρωτηθεί:«Πού είναι η πρωτοβουλία της Επιτροπής για να λυθεί το Κυπριακό ώστε να ελαφρυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας από το βάρος αυτής της ηλίθιας και βλακώδους εμπλοκής που θα πρέπει επιλύσουν ως Ευρωπαίοι; Τι έκανε η Επιτροπή; Μηδέν, απολύτως τίποτα.»
Σε υψηλούς τόνους και Βρετανός ευρωβουλευτής -επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών- Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος είπε χαρακτηστικά ότι η Ελλάδα -«η καημένη Ελλάδα», όπως επανέλαβε αρκετές φορές- έχει εγκλωβιστεί στη ζώνη του ευρώ, «σε μια μοντέρνα φυλακή των λαών, από την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος».
Απευθυνόμενος στον Ζοζέ Μπαρόζο ο Βρετανός ευρωβουλευτής είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποτίμηση «και όχι σαδο-μονεταρισμό», ο οποίος «ένας Θεός ξέρει πού θα την οδηγήσει».
Απαντώντας ο Πορτογάλος πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι δύσκολη, αλλά διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί τις προσπάθειες και τα μέτρα της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση.
Διαβάστε περισσότερα...

Κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα την Τετάρτη

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Σοβαρή επιδείνωση του καιρού με πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.Αναλυτικά Κακοκαιρία αναμένουμε την Τετάρτη σε ολόκληρη την χώρα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους έντονα σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, στα νησιά του Ιονίου την Δυτική Στερεά την Μακεδονία και...

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Σοβαρή επιδείνωση του καιρού με πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Αναλυτικά
Κακοκαιρία αναμένουμε την Τετάρτη σε ολόκληρη την χώρα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους έντονα σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, στα νησιά του Ιονίου την Δυτική Στερεά την Μακεδονία και την Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά τα 9 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 8 Beaufort .Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 8 Beaufort .Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 9 Beaufort.
Θερμοκρασία
H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 7-8 βαθμούς στα Κεντρικά τους 13-14 βαθμούς στα Δυτικά τους 13-14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 15-16 βαθμούς.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Μόδα Άνοιξη/Καλοκαίρι 2010

Από χρώματα, φέτος θα ντυθείτε στα κίτρινα και τα πορτοκαλί! Πολλοί οίκοι προτίμησαν τα δύο συγκεκριμένα χρώματα.Tip:Για όσες προτιμούν πιο απαλά χρώματα, προτιμήστε τα γήινα όπως μπεζ, καφέ, απαλό ροζ. Είναι και αυτά must.


Οι γυναίκες για πολλούς σχεδιαστές είναι φέτος το καλοκαίρι πολύ αποκαλυπτικές.Tip:Ακολουθήστε το παράδειγμά τους αλλά μόνο και εφόσον πληρείτε τα απαραίτητα προσόντα, αλλιώς προσπαθήστε να βάλετε τις διαφάνειες και τις δαντέλες σας σε πιο διακριτικά σημεία, όπως το λαιμό και τα χέρια.
Η μόδα των jumpsuits ξεκίνησε από πέρυσι και καλά κρατεί και φέτος που η μόδα των φαρδιών ρούχων έχει αρχίσει να εξαπλώνεται. Tip:Διαλέξτε καλύτερα μία σκούρα απόχρωση εκτός και αν νιώθετε τρομερή αυτοπεποίθηση με το σώμα σας. Συνδυάστε το με απαλό bronze μακιγιάζ.
Tα κάπρι επανέρχονται δυναμικά, είτε λίγο πιο κάτω από το γόνατο είτε μέχρι τη μέση της γάμπας. Tip:Για γυναίκες που αγαπούν τα σπορ –casual ντυσίματα επιλέξτε κάπρι σε τζιν ύφασμα ή τύπου σαλβάρι.
Δε νομίζω να υπάρχει χρονιά στην ιστορία του καλοκαιριού που να μη φορέθηκαν τα μίνι. Tip:Ξεκινήστε από τώρα τα καθίσματα για να τα τιμήσετε δεόντως.
Οι βάτες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έρχονται για να μας ανυψώσουν τους ώμους… Tip:Φορέστε βάτες σε συνδυασμό με skinny τζιν και γίνετε η επόμενη Victoria Beckham.Το μόνο που θα σας λείπει τότε είναι ένας…David.
Τα γυαλιστερά υφάσματα μπορεί να είναι στη μόδα τώρα το χειμώνα αλλά το καλοκαίρι θα μας απασχολήσουν επίσης μιας και είναι σούπερ hot must.Tip:Συνδυάστε τα με φλατ μπαλαρίνες για να τα γειώσετε λίγο ή με δεκάποντα για να τα εξυψώσετε.
Τα λουλουδάτα σύνολα πάντα μου θυμίζουν άνοιξη. Αυτό το καλοκαίρι θα τα γευτείτε και με το παραπάνω. Tip:Προτιμείστε μπλούζες με πολύχρωμα λουλούδια ή νερά, και αποφύγετε να είστε ντυμένοι από την κορφή ως τα νύχια με λουλουδάτα ρούχα.
Αυτά ήταν τα trend για την άνοιξη καλοκαίρι του 2010. Noμίζω πλήθος επιλογών μας περιμένει και φέτος. Μεταξύ όλων των παραπάνω τα βολάν, τα πολύχρωμα γυαλιά ηλίου, τα ρούχα που θυμίζουν εσώρουχα, τα σορτς καθώς και τα πολύ ψηλά παπούτσια είναι μερικά ακόμα trend που θα μας απασχολήσουν. Μη διστάσετε να διαλέξετε αυτό που σας ικανοποιεί και σας ταιριάζει περισσότερο.
Διαβάστε περισσότερα...

Καμία πτήση την Τετάρτη

Καμία απολύτως πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια δεν θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, που συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Λόγω της απεργίας η Aegean Airlines και η Olympic Air ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν την προσεχή Τετάρτη, όλες τις πτήσεις των δικτύων τους και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες τους σε πτήσεις τις επόμενες ημέρες Διαβάστε περισσότερα...

Αδειάζουν οι τράπεζες ...

Οι παλινωδίες και το κλίμα τρομοκρατίας που διέσπειρε το ΠΑΣΟΚ, νομίζοντας ότι αν τα φορτώσει όλα στη ΝΔ και αν δραματοποίησει την κατάσταση θα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στα μάτια των πολιτών ,έφεραν τις συνέπειες τους περισσότερο γρήγορα απ όσο θα φανταζόταν ακόμα και οι ίδιοι.Σήμερα τα πράγματα φαίνονται να έχουν φτάσει αδιέξοδο....

Έτσι ,σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Observer,τεράστια είναι η εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα προς χώρες του εξωτερικού, .
Το άρθρο με τίτλο «Super πλούσιοι επενδυτές βγάζουν δις από την Ελλάδα» κάνει λόγο για τεράστια ποσά της τάξης των 8 με 10 δις που έχουν «φύγει» από την Ελλάδα από τότε που άρχισε η κρίση τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο πολλοί πλούσιοι που προτιμούσαν τις ελβετικές τράπεζες μεταφέρουν τα χρήματα τους τώρα στις κυπριακές, τις οποίες θεωρούν πιο ασφαλείς.

Διαβάστε περισσότερα...

Είπατε τίποτα ;

Κ.Σκανδαλιδης στο ΜΕΓΚΑ : "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετάει μέτρα στην αγορά για να δει αντιδράσεις. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίζει.Δεν υπάρχει χρόνος!" Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΨΑΧΝΕΙ...

ΚΟΥΙΖ

Τι ψάχνει να βρει ο Έλληνας στα σκουπίδια το Φλεβάρη του 2010;



1) Το στρούντελ που πέταξε ο Γερμανός
2) Το ευρώ που έχασε ο γείτονας
3) Την ψήφο του Οκτώβρη
4) Ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα
5) Γιατί χώρισε ο Λάτσιος με τη Μενεγάκη
6) Τη χαμένη του αξιοπρέπεια

Όσοι απαντήσετε σωστά θα μπείτε στην κλήρωση.
Ο σούπερ τυχερός θα κερδίσει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή γιά πλανήτη της αρεσκείας του.

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα λυπητερό λάβ λέττερ !

«Dear Soula,
Why mwre do you kratas moutra me? Afou you know i love you karga… Mexri yesterday we had gamo ta moments don’t moy thn spas twra. What allakse now? You don’t goystareis me anymore? You have found a gomeno mori?

I can not believe that there is kanenas like me. Who is the tsoglan you goystareis and what exei more than me? Remember Kitsous de Masaei. Ma giati re koula do you pikreneis me at this dificult moment of my life? Afoy you know i have to mazepso Elies gamw MY FELEK…

I don’t want to koyrasw you but don’t give my nerve giati i’ll give you Shoot.

Mexri kai lessons agglikwn you always wanted ekana to see how much i am kapsoyris with you.

Kisses Kitsos. «
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ερημονήσι

2 ιταλοί και 1 ιταλίδα
2 γάλλοι και 1 γαλλίδα
2 γερμανοί και 1 γερμανίδα…


2 έλληνες και 1 ελληνίδα
2 άγγλοι και 1 αγγλίδα
2 βούλγαροι και 1 βουλγάρα
2 σουηδοί και 1 σουηδέζα
2 ιρλανδοί και 1 ιρλανδέζα
2 ρώσοι και 1 ρωσίδα
Ένα μήνα μετά πάνω σε αυτό το πανέμορφο και απομακρυσμένο νησί:
Ο ένας ιταλός καθάρισε τον άλλον ιταλό για την ιταλίδα.
Οι δύο γερμανοί έφτιαξαν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα το οποίο ακολουθούν αυστηρώς, για να εναλλάσσονται με την γερμανίδα.
Οι δύο έλληνες κοιμούνται την Δευτέρα με την ιταλίδα, την Τρίτη με την σουηδέζα, την Τετάρτη με την γαλλίδα, την Πέμπτη με την ρωσίδα, την Παρασκευή με την ελληνίδα και το σαββατοκύριακο πηγαίνουν για ψάρεμα καθώς η ελληνίδα ασχολείται ευτυχισμένη με την καθαριότητα και το μαγείρεμα.
Οι δύο άγγλοι περιμένουν κάποιον να τους συστήσει στην αγγλίδα.
Οι δύο βούλγαροι έριξαν μια ματιά στον ωκεανό, μετά μια ματιά στην βουλγάρα και… άρχισαν να κολυμπάνε.
Οι δύο σουηδοί μελετούν την αξία της αυτοκτονίας την στιγμή που η σουηδέζα γκρινιάζει ασταμάτητα για τις αναλογίες του κορμιού της και την αληθινή φύση του φεμινισμού αλλά τουλάχιστον δεν χιονίζει και οι φόροι είναι σε μειωμένα επίπεδα.
Οι ιρλανδοί αρχίζουν να χωρίζουν το νησί σε βόρειο και νότιο και να κατασκευάζουν ένα αποστακτήριο. Δεν είναι σίγουροι αν θα πρέπει να το συζητάνε για sex μιας και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται θολά μετά τα πρώτα λίτρα κατάποσης whiskey αλλά τουλάχιστον ξέρουν ότι και οι άγγλοι δεν πρόκειται να πηδήξουν.
Ο ένας ρώσος παντρεύτηκε την ρωσίδα και μετά την χώρισε. Είναι ο καλύτερος πελάτης του αποστακτηρίου των ιρλανδών. Ο άλλος ρώσος έβγαλε λεφτά σκοτώνοντας τον ιταλό και κανονίζονταςνα βγάλει βίζα στους βούλγαρους. Κάνοντας αυτά διεκδικεί το 33.4% από το αποστακτήριο των ιρλανδών συμπεριλαμβανομένου και το παγκόσμιο δικαίωμα διανομής στους άγγλους, προσλαμβάνοντας τους έλληνες για πωλητές.
Επίσης προσέλαβε τους δύο γερμανούς ως σωματοφύλακες για τον εαυτό του και την ρωσίδα γκόμενά του και υποσχέθηκε στην βουλγάρα ότι θα γίνει νονά του πρώτου του παιδιού.
Εξακολουθεί να βγαίνει και με την σουηδέζα ενίοτε για να μάθει αγγλικά.

Στο μεταξύ οι γάλλοι ακόμα σκέφτονται πώς ξέμειναν μόνοι στο νησί!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Άντρας για 24 ώρες…

Μετά από μία έρευνα που έγινε από την εταιρία FOCUS, τα παρακάτω ποσοστά δείχνουν τι ακριβώς απάντησε ένας αριθμός γυναικών (μεταξύ 18-44 ετών ) στο παρακάτω ερώτημα…

Τι θα έκανα Αν γινόμουν ΑΝΤΡΑΣ για 24 ώρες…
Δείτε τα αποτελέμστα…


46,1% θα πήγαινα στο Αγιο Όρος

37,4% θα έκανα σεξ για να δω πως είναι από την πλευρά του άντρα

35,9% θα έβγαινα έξω με αντροπαρέα

24,4% θα πετούσα τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου μπαίνοντας στο σπίτι

18,5% θα εκτονωνόμουν βρίζοντας στο γήπεδο

12,9% θα πήγαινα σε στριπτιτζάδικο

12,5% θα την έπεφτα αδιακρίτως στις γυναίκες

11,5% θα έτρωγα μεγάλες μερίδες

9,5% θα έπαιζα ξύλο
Διαβάστε περισσότερα...

Απαράδεκτη κατάσταση

Απαράδεκτη και πολλές φορές προκλητική γίνεται η δραστηριότητα των ΤΑΧΙ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Η πιάτσα στην κεντρική πλατεία είναι για τέσσερα μόνο ΤΑΧΙ........

που θα αλληλοκαλύπτουν την «πιάτσα», μόνιμα όμως βρίσκονται εκεί πολλά περισσότερα δημιουργώντας κυκλοφορικό πρόβλημα. Ακόμη δυσκολότερη γίνεται η κυκλοφορία όταν αποφασίζουν να κάνουν επι τόπου αναστροφή και μάλιστα εμπρός στα μάτια των αστυνομικών αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας που «υποτίθεται» ότι ελέγχουν την κατάσταση.
Εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζεται η πόλη από τους ταξιτζήδες και την λειτουργία τους.
Θα βρεθεί επιτέλους κάποιος να βάλει μια τάξη προς όφελος των κατοίκων της πόλης ????????
Διαβάστε περισσότερα...

Και άλλος τραυματισμος στην εκδρομη μαθητων στην Βιγλα

Άλλος ένας μαθητής τραυματίστηκε στην σχολική εκδρομή που έχει καθιερωθεί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλα.

Πολλά ερωτηματικά τίθενται από τις εκδρομές που πραγματοποιούνται από τα σχολεία στο χιονοδρομικό μας κέντρο. Είναι όμως επιβεβλημένη η σωστή και ουσιαστική παρακολούθηση εκ μέρους των εκπαιδευτικών των δραστηριοτήτων των μαθητών.
Τα ατυχήματα φέτος αυξήθηκαν αλλά ευτυχώς δεν ήταν σοβαρά.

Πάντως η κίνηση αυτή δημιουργεί και «πονηρές» σκέψεις για τα οφέλη που προκύπτουν στους επιχειρηματίες του χιονοδρομικού, που βέβαια καλώς στηρίζονται από τις προσπάθειες αυτές, αλλά δεν βλέπουμε οι ίδιοι να στηρίζουν την τοπική αγορά και μάλιστα σε δεδομένες στιγμές να δημιουργούνôαι και σημαντικά ζητήματα λειτουργικότητας του χιονοδρομικού κέντρου.
Ας συντονιστούμε επιτέλους..........
Διαβάστε περισσότερα...

Τριεθνής συμφωνία για Πρέσπες

Με σαφείς υποχρεώσεις, Ελλάδα, Αλβανία και Σκόπια αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της βιοποικιλότητας και την αειφόρο ανάπτυξη ενός από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης


Δέκα χρόνια μετά τη διακήρυξη της ίδρυσής του, το Διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών απέκτησε θεσμική υπόσταση χθες, με τη «σφραγίδα» των κυβερνήσεων της Ελλάδας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, αλλά και υπό την «ομπρέλα» της Ε.Ε.
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Υγροτόπων, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και οι ομόλογοί της των άλλων δύο χωρών, Φ. Μεντίου και Ν. Γιακούπι, παρουσία του Ελληνα επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κομισιόν Στ. Δήμα, υπέγραψαν την πρώτη διασυνοριακή συμφωνία για την προστασία οικοτόπου στα Βαλκάνια, δίνοντας σάρκα και οστά σε αυτό που ξεκίνησε το 2000 ο Κ. Σημίτης με τους τότε ομολόγους του Ι. Μέτα και Λ. Γκεοργκιέφσκι και «ξαναζωντάνεψε» τον περασμένο Νοέμβριο ο Γ. Παπανδρέου, με τους Σ. Μπερίσα και Ν. Γκρούεφσκι.

Πρόκειται για μια νομικά δεσμευτική συμφωνία, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις των τριών πλευρών, υπό τη «σκέπη» της Ε.Ε. για την προστασία της βιοποικιλότητας και την αειφόρο ανάπτυξη σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, σε επίπεδο λεκάνης απορροής, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα νερά.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει μόνιμες δομές συνεργασίας για τη διαχείριση της ποιότητας και ποσότητας των νερών, με ιδιαίτερη προσοχή στη στάθμη της Μικρής και Μεγάλης Πρέσπας, την πρόληψη και μείωση της ρύπανσης, την προστασία ιδιαίτερα των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας, την προστασία του εδάφους και την αειφόρο ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Στην τελευταία -ίσως- πράξη του ως επιτρόπου Περιβάλλοντος, όπως είπε ο ίδιος, ο Στ. Δήμας ανέφερε ότι το περιβάλλον δεν γνωρίζει σύνορα και πως το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό πεδίο για κοινές δράσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως με το νομικό πλέγμα της συμφωνίας και τη σύμπραξη της Ε.Ε., το εγχείρημα θα επιτύχει.

Οραμα
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Αλβανίας Φ. Μεντίου ανέφερε πως η παρουσία του κ. Δήμα δίνει στη συνεργασία τη διάσταση ενός ευρωπαϊκού οράματος, ενώ ο ομόλογός του της ΠΓΔΜ Ν. Γιακούπι υποστήριξε πως η συνεργασία θα ωφελήσει τους πολίτες και θα συμβάλει στην πρόοδο της ευρύτερης περιοχής προς την Ε.Ε.

Με ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, η οποία, όπως αναφέρουν, δημιουργεί τις προϋποθέσεις -έστω και με 10 χρόνια καθυστέρηση- για την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση των Πρεσπών.

Τίνα Μπιρμπίλη
Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη εξήρε τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που όπως είπε, ήταν πολύ πιο μπροστά από την πολιτεία στη δεκαετία που μεσολάβησε από τη διακήρυξη ίδρυσης του Πάρκου.

«Είναι ένα μεγάλο βήμα στα όσα έχετε κάνει όλοι μέχρι τώρα, κι εμείς απλά πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε ώστε αυτά τα βήματα να γίνουν πολύ πιο μεγάλα, σημαντικά και βιώσιμα», είπε η κ. Μπιρμπίλη.

Βασίλης Ιγνατιάδης

Διαβάστε περισσότερα...

Συννελήφθησαν διαρρήκτες στη Φλώρινα

Δυο Έλληνες, ηλικίας 30 και 49 ετών, μέλη 6μελούς σπείρας διαρρηκτών, που το 2003 είχε διαπράξει συνολικά εννιά κλοπές σε διαμερίσματα και καταστήματα στην Φλώρινα συνέλαβε η αστυνομία.
Η σπείρα, είχε καταφέρει να αρπάξει το ποσό των 80.000 ευρώ, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μια φωτογραφική μηχανή, δύο πίνακες ζωγραφικής και μια ασημένια εικόνα.


Σε έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, κυνηγετικό όπλο με συσκευή στόχευσης λέιζερ, εβδομήντα (70) φυσίγγια κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων, πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων.
Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Φλώρινας, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμα από τα μέλη της σπείρας
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκολλά η διαδικασία για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης

Σε επίσπευση των διαδικασιών για τη μίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, στη Φλώρινα, ανακοίνωσε ότι προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Οι σχετικές αιτήσεις ενδιαφέροντος πρέπει να κατατεθούν εντός 35 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, ενώ η διαδικασία επιλογής του μισθωτή θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή που συγκροτείται εντός της εβδομάδας. Όπως ανακοινώθηκε, κριτήριο θα αποτελέσει η πιο συμφέρουσα προσφορά για το Δημόσιο, ενώ η σύμβαση που θα υπογραφεί θα υποβληθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Ο διαγωνισμός που είχε διεξαχθεί το 2006, ματαιώθηκε το καλοκαίρι του 2009. Η Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί για να διαπραγματευθεί την απευθείας εκμίσθωση σε ενδιαφερόμενη εταιρία ή επιχειρηματικό σχήμα, δεν συνεδρίασε ποτέ.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Νέος διαγωνισμός για το λιγνιτωρυχείο Βεύης


Επισπεύδεται η διαδικασία μίσθωσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης στο νομό Φλώρινας, με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη που καλεί τους υποψήφιους επενδυτές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε διάστημα 35 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του λιγνιτωρυχείου που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση το 2006, κηρύχθηκε άγονος το καλοκαίρι του 2009. Με την ίδια απόφαση «στη βάση των Διατάξεων του Μεταλλευτικού Κώδικα, αναφέρει το ΥΠΕΚΑ σε σημερινή ανακοίνωση, είχε απευθυνθεί πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου. Ωστόσο, η Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη διενέργεια διαπραγματεύσεων για την απευθείας εκμίσθωση σε ενδιαφερόμενη εταιρία ή επιχειρηματικό σχήμα, δεν συνεδρίασε».
Το ΥΠΕΚΑ προχωρά τώρα σε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου. Η διαδικασία επιλογής του μισθωτή θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή που θα συγκροτηθεί αυτήν την εβδομάδα, με απόφαση του κ. Μανιάτη, ενώ κριτήριο θα αποτελέσει η πιο συμφέρουσα προσφορά για το Ελληνικό Δημόσιο.
Το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι για λόγους απόλυτης διαφάνειας και ενημέρωσης όλων των πιθανών ενδιαφερομένων, η σχετική ανακοίνωση θα σταλεί προς δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης και σε επτά Ελληνικές εφημερίδες. Επιπλέον, θα γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα υποβληθεί προς κύρωση στη Βουλή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 23η ΕΚΘΕΣΗ AGROTICA ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η Ν.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 03/02/2010 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 07/02/2010

Ολοκληρώθηκε η 23η έκθεση AGROTICA, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 03 έως και τις 07 Φεβρουαρίου 2010.
Στην έκθεση συμμετείχε και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, το περίπτερο της οποίας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ τα τοπικά προϊόντα του Νομού, τα οποία προσφέρθηκαν στους επισκέπτες, κέντρισαν για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον.


Την τελευταία μέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε από τη Νομαρχία Φλώρινας εκδήλωση με την παρουσία χορευτικού από το Νομό καθώς και ορχήστρας χάλκινων, ενώ το παρόν έδωσαν οι Φλωρινιώτες της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails