Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον Μπεντίτ

Βολές κατά της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο για απραξία έναντι της κρίσης
Η οικονομική κρίση κυριάρχησε στις τοποθετήσεις αρκετών ευρωβουλευτών εν όψει της ψηφοφορίας για τη νέα Επιτροπή υπό τον Μ.Μπαρόζο.
Ο επικεφαλής των Οικολόγων κατηγόρησε την Κομισιόν για απραξία και έλλειψη αλληλεγγύης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και τις αμυντικές της δαπάνες.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ μίλησε για «γενικολογίες» και έλλειψη πρωτοβουλιών από πλευράς της Επιτροπής.
«Μιλάτε για πρωτοβουλίες» είπε απευθυνόμενος στον Ζοζέ Μπαρόζο:......


«ποια ήταν η πρωτοβουλία της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα; Πού είναι η αλληλεγγύη για την Ισπανία; δεν φαίνεται πουθενά δεν ακούω τίποτα».
Καταλήγοντας ο Κον Μπεντίτ έδωσε μια συμβουλή στον Πορτογάλο αξιωματούχο: «Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ο προϋπολογισμός της για την Αμυνα. Το 4,3% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι η Κύπρος και οι σχέσεις με την Τουρκία» σημείωσε, για να αναρωτηθεί:«Πού είναι η πρωτοβουλία της Επιτροπής για να λυθεί το Κυπριακό ώστε να ελαφρυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας από το βάρος αυτής της ηλίθιας και βλακώδους εμπλοκής που θα πρέπει επιλύσουν ως Ευρωπαίοι; Τι έκανε η Επιτροπή; Μηδέν, απολύτως τίποτα.»
Σε υψηλούς τόνους και Βρετανός ευρωβουλευτής -επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών- Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος είπε χαρακτηστικά ότι η Ελλάδα -«η καημένη Ελλάδα», όπως επανέλαβε αρκετές φορές- έχει εγκλωβιστεί στη ζώνη του ευρώ, «σε μια μοντέρνα φυλακή των λαών, από την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος».
Απευθυνόμενος στον Ζοζέ Μπαρόζο ο Βρετανός ευρωβουλευτής είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποτίμηση «και όχι σαδο-μονεταρισμό», ο οποίος «ένας Θεός ξέρει πού θα την οδηγήσει».
Απαντώντας ο Πορτογάλος πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι δύσκολη, αλλά διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί τις προσπάθειες και τα μέτρα της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση.

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails