Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ο καφές ελαττώνει τα λάθη στη δουλειά

Όσοι πίνουν καφέ κατά τη διάρκεια της εργασίας τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν λάθη, σύμφωνα με έρευνα το London School of Tropical Medicine.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, αυτοί που…
δουλεύουν σε βάρδιες διαταράσσουν το βιολογικό τους ρολόι και κουράζονται πιο εύκολα στη δουλειά, με αποτέλεσμα να κάνουν όλο και περισσότερα λάθη.

Προσπαθώντας να βρουν τρόπους για το πώς να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, οι επιστήμονες συνέκριναν την επίδραση της καφεΐνης με τις βιταμίνες με τους ολιγόλεπτους “υπνάκους” κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Η έρευνα απέδειξε πως όσοι έπιναν καφέ έκαναν λιγότερα λάθη και είχαν πιο οξυμένη μνήμη, προσοχή, αντίληψη και λογική στο να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο όγκο εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΑΙΣΧΟΣ κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!!

Μετά συνέχεια έχει και το εσωτερικό ;

Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως: δεν θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που

προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.

Δηλαδή η υπουργός πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην κατάργηση της ελληνικής γλώσσας πρώτα στο.....
.

εξωτερικό.

Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στο εξωτερικό είναι κυρίως δάσκαλοι και φιλόλογοι που διδάσκουν κυρίως σε ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα στην Αμερική, την Γερμανία, την Αυστραλία και όπου γης υπάρχουν Έλληνες. Επίσης, διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και σε πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού για ξένους που ενδιαφέρονται να την μάθουν.

Για να καταργηθεί λοιπόν η ελληνική γλώσσα και να εισέλθει ως επίσημη η αγγλική, όπως έχει δεσμευτεί η υπουργός, πρέπει πρώτα να σταματήσει η διδασκαλία της στο εξωτερικό.

Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση, ολοκληρώνεται ο πόλεμος στην διδασκαλία της ελληνικής στο εξωτερικό, ο οποίος είχε αρχίσει από την στιγμή που επιβλήθηκαν μειώσεις στο επιμίσθιο των εκπαιδευτικών του εξωτερικού παράλληλα με αύξηση της φορολογίας του, δώρο και αυτό της "σοσιαλιστικής" "πατριωτικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ούτως ή άλλως πλέον δεν μπορούσαν να συντηρηθούν Έλληνες εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό.

Αλλά για να είναι σίγουρη η υπουργός πως δεν θα βρεθεί κανένας τρελός που θα χαλάει από την τσέπη του για να διδάσκει ελληνικά, απαγόρευσε τελείως τις αποσπάσεις στο εξωτερικό.

Ο λόγος τώρα ανήκει πρωτίστως στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, οι οποίες θα πρέπει να μιλήσουν για το ποιος και για ποιο λόγο επιδιώκει τον αφανισμό τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερο Χάρηκαν οι Βάζελοι το ότι ο Ολυμπιακός δεν θα βγεί champions league παρά ότι θα πάνε οι ίδιοι χώρις προκριματικά....

Το "φιλελληνικό" CNN προπαγανδίζει ασύστολα και εμείς δεν ξέρουμε ειλικρινά αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε...


Αν δε γελάτε και εκνευρίζεστε μην το κάνετε. Δεν έχει αξία να εκνευρίζεσαι, γιατί οι νοήμονες άνθρωποι τους κοροϊδεύουν και οι υπόλοιποι που τους στηρίζουν έχουν μόνο συμφέροντα.

Αυτή την εβδομάδα το site του cnn την εχει αφιερωμένη στα Σκόπια! Με μια μαζική και ομολογουμένως επιτυχημένη καμπάνια προωθούν με όμορφα γραφικά το κλεμένο σύμβολο που έχουν στη σημαία τους, με στόχο όπως οι ίδιοι δηλώνουν...να γίνει η σημαία τους αναγνωρίσιμη και BRAND.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!

Εμπνευσμένο από το αντίστοιχο group στο facebook που αριθμεί ήδη 26.536 μέλη.
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=118262494872591


#1 - Από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου οφείλεις να διαβάζεις αθλητικές εφημερίδες ώστε να ξέρεις τι συμβαίνει στο Μουντιάλ και να μπορείς να παίρνεις μέρος σε συζητήσεις. Αν δεν το κάνεις θα σε κοιτάνε με μισό μάτι ή απλά θα σε αγνοούν. ΜΗΝ παραπονεθείς αν δε σου δίνει κανείς σημασία.
...............


#2 - Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ η τηλεόραση είναι δική μου, δική μου, δική μου. Ανά πάσα στιγμή. Χωρίς εξαιρέσεις.

#3 - Δεν με πειράζει αν πρέπει να περάσεις μπροστά από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού εφ'όσον συρθείς στο πάτωμα και δεν μου αποσπάσεις την προσοχή. Αν αποφασίσεις να σταθείς γυμνή μπροστά μου βεβαιώσου ότι δε θα πουντιάσεις γιατί δε θα έχω χρόνο να σε πάω στο γιατρό ή να σε νταντεύω. Άσε που όλο το χειμώνα, που είχε κάθε λογής λαλακία το βράδι, είχες πονοκέφαλο ή περίοδο...τώρα μου θυμήθηκες να τη δεις Τζούλια?

#4 - Όταν έχει αγώνα θα είμαι τυφλός, κουφός και μουγκός - εκτός αν χρειαστώ κι άλλη μπύρα ή κανένα σάντουιτς. Δε θα 'σαι στα καλά σου αν περιμένεις να ακούσω αυτά που έχεις να πεις, να ανοίγω την πόρτα, να απαντάω στο τηλέφωνο ή να σηκώσω το μωρό που μόλις έπεσε από το δεύτερο όροφο...ξέχνα το.

#5 - Όταν θα πηγαίνεις για ψώνια να κανονίζεις ώστε να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον 2 εξάδες μπύρα στο ψυγείο όπως επίσης και πολλά σνακ. Α, και μην κάνεις γκριμάτσες όταν έρχονται οι φίλοι μου για να δούμε κάποιο ματς. Σε αντάλλαγμα θα σου επιτραπεί η χρήση της τηλεόρασης μεταξύ 12-6 το ξημέρωμα, εκτός και αν έχει επανάληψη κάποιου καλού ματς.

#6 - Please please PLEASE αν είμαι εκνευρισμένος γιατί η ομάδα μου χάνει ΜΗΝ μου λες ότι είναι μόνο ένα παιχνίδι ή ότι είσαι σίγουρη πως θα κερδίσουν την επόμενη φορά. Αν το κάνεις θα θυμώσω κι άλλο και θα σε αγαπάω λιγότερο. Δεν πρόκειται ποτέ να ξέρεις περισσότερα για το ποδόσφαιρο από μένα και τέτοιου είδους εμψυχώσεις θα οδηγήσουν σε χωρισμό ή διαζύγιο!

#7 - Είσαι καλοδεχούμενη να κάτσεις μαζί μου για να δούμε -έναν- αγώνα και μπορείς να μου μιλήσεις στο ημίχρονο, μόνο όταν θα 'χει διαφημίσεις και μόνο αν το σκορ με ευχαριστεί. Ξαναλέω, ΕΝΑΝ αγώνα, οπότε μη σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις το Μουντιάλ σαν μια φτηνή δικαιολογία για να περνάμε όλη τη μέρα μαζί!

#8 - Αν νομίζεις ότι θα κάνουμε έρωτα αυτόν τον μήνα...είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Μοναδική περίπτωση ένα στα πεταχτά, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, φυσικά.

#9 - Τα replay των γκολ είναι πολύ σημαντικά. Δε με νοιάζει αν τα έχω δει ή όχι ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΩ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!

#10 - Πες στους φίλους σου να μην κανονίσουν οποιουδήποτε είδους συγκεντρώσεις που απαιτούν την παρουσία μου γιατί:
1ον: Δεν θα πάω
2ον: Δεν θα πάω, και
3ον: Δεν θα παω.

#11 - Οι εκπομπές μετά τους αγώνες που δείχνουν τα καλύτερα στιγμιότυπα είναι εξίσου σημαντικές με τους αγώνες. Μην σου περάσει από το μυαλό να πεις "Μα...τα έχεις ξαναδεί αυτά, βάλε να δούμε dancing with the stars"... Μαμούνια. Ξέχασες κι όλας τον κανόνα #2?

#12 - Απαγορεύονται διά ροπάλου εκδηλώσεις θαυμασμού όπως: "Αχ τι γλυκούλης που είναι αυτός ο Messi" όταν θα πανηγυρίζει το 5ο γκολ της Αργεντινής στον αγώνα με την Ελλάδα.

#12.1 (by Labros Rig!) Όσες θεωρείτε ως το απόλυτο αρσενικό τον Cristiano Ronaldo...κάντε υπομονή μέχρι το τέλος της Πορτογαλίας πρoτού αρχίσετε τις φιλοφρονήσεις...για ακόμη μια φορά θα βάλει τα κλάματα!

#13 - Τέλος, εκφράσεις του στυλ "Ευτυχώς το μουντιάλ είναι μόνο κάθε 4 χρόνια" κράτα τες για τον εαυτό σου, γιατί πριν το καταλάβεις θα 'χουν αρχίσει τα προκριματικά του Champions League.

#14.1 - Αν έχουμε σχέση από απόσταση μη μπεις στον κόπο να μου στείλεις sms "ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΩ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΠΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΠΑΜΠΗ" επειδή αμέλησα να απαντήσω στα 4 προηγούμενα sms σου. Τζάμπα μονάδες βρε κουτό αφού ξέρω ότι το λες ψέματα!...ελπίζω...

#14.2 - Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου ο Φλοξ δυστυχώς δεν έχει μάθει ακόμα να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, οπότε...έλα δεν χρειάζεται να το πω, το μάντεψες! 3 φορές τη μέρα είναι μόνο. Αμαρτία τώρα να μαζεύεις κουραδάκια από τη μπουχάρα. (Αν ο Φλοξ είναι μεγαλύτερος από Τσόου Τσόου όπου "κουραδάκια" βάλτε "κουραδούκλες". Αν είναι μολοσσός και βάλε...χαίρομαι που δεν είμαι εσύ)

#14.3 - Και επειδή ξέρω ότι πάλι θα διαλέξεις τη χειρότερη στιγμή για να ρωτήσεις για το καταραμένο το offside πάμε ένα ρεπετισιόν: Φαντάσου ότι ο φραπές είναι ο επιθετικός, το κινητό ο τελευταίος αμυντικός και ο αναπτήρας η μπάλλααααα...όχι...ΟΧΙ! Ο ΦΡΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ!

#15.1 (by Themis Zinas!) Το θέμα της καθαριότητας για την διάρκεια του Μουντιαλ δες το σαν τα 500ευρα στο πορτοφόλι σου...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Μην ακούσω απογευματιάτικα ή βραδιάτικα ηλεκτρικές και πλυντήρια ούτε η μάνα σου δε σε γλυτώνει!

#15.2 (by Themis Zinas!) Άντρας που δεν βλέπει μουντιάλ προκειμένου να μαμήσει την κοπέλα κάποιου άλλου είναι τουλάχιστον μικροτσούτσουνος, άμπαλλος και κατάπτυστος.
Διαβάστε περισσότερα...

H Ρωσία ακυρώνει τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/λη – Yπό αίρεση και ο South Stream;

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Sergei Shmatko, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, “εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Μπακού-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας”. Πρακτικά δηλαδή ματαιώνεται ο δεύτερος!


Ανέφερε πως, αφού η Boυλγαρία ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά τις απαιτήσεις της για καλύτερα οικονομικά ωφέλη και περιβαλλοντική προστασία, θα εξεταστεί η συγχώνευση του προγράμματος κατασκευής του αγωγού με αυτό του Μπακού-Τσεϊχάν, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται. Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του S.Shmatko τι εννοεί λέγοντας “συγχώνευση”, είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στο πρόγραμμα που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της χώρας μας. Ρωσική πηγή ανέφερε στο defencenet.gr, ότι “Η βουλγαρική κυβέρνηση αρνείται να εκτελέσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και η ελληνική τηρεί αλλοπρόσαλλη στάση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, τουλάχιστον σε αυτή την μορφή, τελείωσε για εμάς. Θα δούμε τι θα γίνει με τον South Stream“!

Πρόκειται για μία “προαναγγελθείσα” από την Ρωσία απόφαση. Η Μόσχα θεωρεί Βουλγαρία και Ελλάδα “αδύναμους κρίκους” οι οποίοι εξαρτώνται πλέον ολοκληρωτικά από το “ατλαντικό μπλοκ”. Το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία αποκτά το ρόλο που ήθελε να διαδραματίσει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας ως διακομιστικός κόμβος μεταφοράς πετρελαίου προς τι αγορές τις δύσης. Παράλληλα, ο Μπακού-Τσεϊχάν που ως πρόγραμμα δεν κρίνονταν βιώσιμος, με την μεταφορά και Ρωσικού πετρελαίου αναβαθμίζεται.

Διαβάστε περισσότερα...

Πως μπορείτε να δείτε δωρεάν όλους τους αγώνες!

Δείτε την αγαπημένη σας ομάδα χωρίς να χρειάζεστε συνδρομητική τηλεόραση!
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκινάει σε λίγες μέρες και όλοι οι φανατικοί του ποδοσφαίρου θα μείνουν κολλημένοι στις τηλεοράσεις τους.


Αν πάλι δεν έχετε τηλεόραση μπορείτε να δείτε όλους τους αγώνες μέσω internet!
Επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της αγαπημένης σας ομάδας στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ ή σε όποιο άθλημα σας αρέσει, να παίζει ζωντανά μέσω του υπολογιστή σας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά site που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν από το διαδίκτυο τους αγώνες που παίζουν εκείνη τη στιγμή ή ακόμα και να προγραμματίσετε αγώνες που ξεκινούν αργότερα...

www.alivefootball.com
Πρόκειται για ένα αρκετά καλό site, με πολλούς ελληνικούς αγώνες

www.stream2watch.com
Σε αυτό το site μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη λίστα από αθλήματα και φυσικά να τα παρακολουθήσετε ζωντανα.

www.fromsport.com
Εδώ θα βρείτε ένα πολύ οργανωμένο site αλλά με πολύ λίγους αγώνες.

www.livebala.com
Ένα Ελληνικό site με όλους τους αγώνες.
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ψηφοφορία για την καλυτερη πόλη
Ολοι να δώσουμε την ψήφο μας
http://www.ilovegr.gr/

Από κινητό:




Στείλτε SMS στο 54660 (μέχρι 5 ψήφους) γράφοντας:

Η (κενό) και 1 για ΦΛΩΡΙΝΑ

Η (κενό) και 2 για ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η (κενό) και 3 για ΙΟ

Η (κενό) και 4 για ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Τηλ. υποστήριξης 210 94 72 167

Χρέωση NPH S.A. 0,30€/SMS, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζουν οι Πανελλαδικές


Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) αρχίζουν σήμερα, οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με το μάθημα "Αρχές οικονομικής θεωρίας". Για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια δεν θα ισχύσει η βάση του δέκα για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ποιο σωστή προσέγγιση για το Ελληνικό θέμα

Η ποιο σωστή προσέγγιση στο Ελληνικό πρόβλημα απο έγινε απο Γάλλο ευρωβουλευτή.. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό video του Ευρωβουλευτή Daniel Cohn-Bendit, με τη συγκλονιστική του ομιλία στις 05/05/2010 σχετικά με την οικονομική υπονόμευση της Ελλάδας Ακούστε την ( το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους).

Διαβάστε περισσότερα...

Καραβάνι διασχίζει την παλιά Εγνατία Οδό

Η Μαριέτα Βαν Άτικουμ είναι Ολλανδέζα, αλλά γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα. Σπούδασε στο Άμστερνταμ νεοελληνική φιλολογία και ανθρωπολογία και στη συνέχεια ταξίδεψε πολύ στα Βαλκάνια. Πριν από περίπου δυόμιση χρόνια αποφάσισε, μαζί με μια ομάδα φίλων με ελληνικές σπουδές, να δημιουργήσουν ομάδα με την ονομασία «Ίδρυμα για την Εγνατία Οδό» (Via Egnatia Foundation, VEF).


Στόχος του Ιδρύματος ήταν να προωθήσει το ενδιαφέρον για την παλιά Εγνατία Οδό, τον αρχαίο ρωμαϊκό δρόμο που κατασκευάστηκε τον 2ο π.χ. αιώνα ως προέκταση της Αππίας Οδού. Η Εγνατία, άλλωστε, στα βυζαντινά και τα οθωμανικά χρόνια αποτέλεσε σημαντικότατο άξονα επικοινωνίας μεταξύ Δύσης και Ανατολής, μέσα από τα Βαλκάνια, με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Έτσι, πέρσι, μια ομάδα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, με επικεφαλής την κ. Βαν Άτικουμ, ξεκίνησε να διασχίσει, περπατώντας, ολόκληρη την παλιά Εγνατία Οδό. Το διεθνές καραβάνι είχε ως αφετηρία το Δυρράχιο της Αλβανίας, διέσχισε την ΠΓΔΜ κι έπειτα από 250 χιλιόμετρα ολοκλήρωσε τη διαδρομή του στη Φλώρινα. Πριν από δέκα μέρες, δεκαπέντε άνθρωποι από την Ολλανδία, την Αγγλία, την Κροατία και την Ελλάδα, ξεκίνησαν το φετινό καραβάνι, αυτή τη φορά με μουλάρια, από την Κρυσταλλοπηγή, παρακλάδι της παλιάς Εγνατίας, προκειμένου να συνεχίσουν την περσινή διαδρομή και να την ολοκληρώσουν στην Κωνσταντινούπολη.

«Αγαπάμε την Ελλάδα», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Μαριέτα Βαν Άτικουμ, διευθύντρια του «Ιδρύματος για την Εγνατία Οδό», και προσθέτει, σε άπταιστα ελληνικά:«θέλουμε να ξαναζωντανέψουμε την παλιά Εγνατία Οδό. Αναβιώνουμε το παλιό καραβάνι, που ήταν ο μοναδικός τρόπος ασφαλούς μετακίνησης τα χρόνια του βυζαντίου και της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Μιλώντας για την εμπειρία του ταξιδιού, δηλώνει ενθουσιασμένη και εκφράζει τον θαυμασμό της για τη φύση, τη χλωρίδα και την πανίδα. «Η φύση ενώνει τους ανθρώπους, ενώνει τους λαούς», λέει και αναφέρεται με χαμόγελο στον Έλληνα οδηγό του καραβανιού, τον κ. Θεόφιλο, παλιό κυνηγό, που ακολουθεί όλα τα μονοπάτια και «ξεναγεί» τα μέλη της ομάδας στις ομορφιές κάθε τόπου.

Δεν είναι, όμως, μόνο το ταξίδι. Η κ. Βαν Άτικουμ, (όπως το Αττική, μας λέει η ίδια), δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους υπόλοιπους στόχους του ιδρύματος, που αριθμεί πλέον περισσότερα από 250 μέλη. «Προσπαθούμε να δουλέψουμε από διάφορα επίπεδα, όπως με την επιστημονική έρευνα και με τη μελέτη δημοσιευμάτων, που έχουν σχέση με την ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό κάθε περιοχής, αλλά και με εκθέσεις, επιστημονικά συνέδρια, αναπαλαιώσεις, μαθήματα ιστορίας και διαγωνισμούς ζωγραφικής. Μάλιστα, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, το Ίδρυμα θα διοργανώσει, στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο «Μακεδονία», ένα διεθνές συνέδριο με θέμα «Μύθοι για τους άλλους».
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 19 Μαΐου αρχίζει η χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

Στις 19 Μαΐου αρχίζει η χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας προς τους δικαιούχους των παροχών του που δικαιούνται να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα έτους 2010.


Για την παραλαβή των δελτίων είναι απαραίτητη η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, θεωρημένα βιβλιάρια ασθενείας και πρωτότυπο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2009.
Σύμφωνα με τα όρια εισοδήματος που τέθηκαν:

α) Μεμονωμένα Άτομα - Δικαιούχοι ανά αίτηση, 17.000 ευρώ Ατομικό /Οικογενειακό Εισόδημα

β) Δύο άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, 25.000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα

γ) Τρία άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, 33:000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα

δ) Τέσσερα άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση όχι πολύτεκνοι, 41.000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα

ε) Πολύτεκνοι, 50:000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα, θα διατεθούν συνολικά πανελλαδικά 550.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 2.500 καταλύματα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ..........................

"διαβάζω συνέχεια για τους 15-16 μισθούς στους εργαζόμενους στην βουλή.....σας πληροφορώ ότι είναι 16.5 και σε ορισμένες περιπτώσεις 20 !!!!!


γιατί όπως έχουν το άνοιγμα -κλείσιμο της βουλής έχουν και 4 τρίμηνα !!!! αν θέλετε ψάξτε το ...." Διαβάστε περισσότερα...

"Το ποιο ωραίο που άκουσα τελευταία..."



"Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπάρχουν :
Ένας Σαμαράς
Ένας Πεταλωτής
Και 298 Γαϊδούρια!"
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΑΚΙΤΩΝ ΔΕΗ

ΓΙΑΤΙ ΄΄Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ΄΄ ΚΑΙ ΄΄Η ΣΙΩΠΗ - ΕΓΚΛΗΜΑ΄΄

Με νεύρα και υψηλό τόνο φωνής, ο κ. Λοβέρδος περιφερόμενος στα Ραδιοτηλεοπτικά μέσα προσπαθεί να μας πείσει πως αν δεν ήταν αυτός υπουργός Εργασίας και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα είχε σήμερα ΄΄ΠΤΩΧΕΥΣΗ΄΄.
Προσπαθεί να πείσει τον κάθε Έλληνα ότι, αυτός είναι ο ΄΄σοσιαλιστής ΄΄ σωτήρας μας και πως οι αλλαγές που επέλεξε είναι προς το συμφέρων των εργαζόμενων και όχι εις βάρος τους.
Το δίδυμο Λοβέρδου- Κουτρουμάνη της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.


 Μειώνει όλες τις συντάξεις.
 Αυξάνει τα όρια ηλικίας και εργασίας.
 Περικόπτει την 13η & 14η σύνταξη όλων των συνταξιούχων.
 Καθιερώνει βασική σύνταξη 360 ευρώ.
 Επιβάλει νέο ΛΑΦΚΑ.
 Εξισώνει τα όρια ηλικίας ανδρών & γυναικών.
Για την Δ.Ε.Η.
 Καταργεί πλήρως τον ασφαλιστικό μας φορέα.
 Αυξάνει τα χρόνια εργασίας σε 40.
 Αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60.
 Αναθεωρεί τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 Καταργεί κάθε κεκτημένο που είχαμε έως τώρα, το οποίο το έχουμε πληρώσει.

Ο ΄΄σοσιαλισμός΄΄ που εφαρμόζει ο υπουργός Εργασίας στο νέο Ασφαλιστικό Νόμο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων επαχθέστερων παρεμβάσεων.

ΑΛΗΘΕΙΑ κύριε Υπουργέ!!
Με ποιες μελέτες αποφασίσατε ότι μπορεί κάποιος σήμερα να περάσει και με 350 ευρώ όταν τα 700 ευρώ σύνταξη πριν την 4η Οκτωβρίου τα θεωρούσατε άθλια;
Με ποιες επιστημονικές μελέτες στηρίζετε τα μέτρα που προτείνετε;
Με ποιούς τα διαβουλευτήκατε;
Οι αλλαγές στο νέο Ασφαλιστικό δεν είναι απλώς επώδυνες και ανάλγητες, είναι βάρβαρες και απάνθρωπες για όλο το κοινωνικό σύνολο των Ελλήνων Πολιτών.
Θέτουν το απελπιστικό δίλλημα:
Των συνταξιούχων. «Να ζήσουμε ή να αυτοκτονήσουμε;»
Των νέων. «Να μείνουμε ή να μεταναστεύσουμε;»
Των εργαζόμενων «Να αντιδράσουμε ή Να υποκύψουμε;»

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι
Σε ένα σύστημα που περιφρονεί την ανθρώπινη αξία και οδηγεί τους πολίτες στην εξαθλίωση.
Σε ένα σύστημα που πληρώνουν πάντα αυτοί που δεν φταίνε.
Θα αντιδράσουμε!! Δεν θα υποκύψουμε!!

Η απαίτηση μας από το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι μια.
Σκληρή αντίδραση - στα σκληρά μέτρα.
(ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ – ΟΠΩΣ ΤΟ 2009)

-ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΙΩΠΗ.

-ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ – ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΝΙΑΤΑ – ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΕΡΑΤΙΑ.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Eμφύλια σύγκρουση στη ΠΓΔΜ προ των πυλών ;

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έθεσε σε συναγερμό τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας μετά την συμπλοκή των αστυνομικών αρχών με Αλβανούς εξτρεμιστές και την ανακάλυψη κρυσφήγετου με μεγάλη ποσότητα οπλισμού. Το κρησφύγετο εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη και δασώδη τοποθεσία κοντά στη συνοριακή διέλευση Blace, μετά από τηλεφώνημα και επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, κατά την οποία σημειώθηκε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών με ολιγομελή ομάδα ενόπλων Αλβανών που, όπως διαπιστώθηκε, είχε αναλάβει τη φύλαξη του χώρου. Από τη συμπλοκή τραυματίσθηκαν δύο εξτρεμιστές, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν μαζί με τους υπόλοιπους στο γειτονικό Κόσοβο.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν σε κρύπτες και παραλλαγμένες δεξαμενές καυσίμων, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μεγάλης ποσότητας οπλισμού (τυφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες, εκτοξευτές οπλοβομβίδων, αντιαρματικές νάρκες, εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές, αντιαρματικές νάρκες, χάρτες, εγχειρίδια) καθώς επίσης συγκέντρωση τροφίμων και ιματισμού με διακριτικά του "Αλβανικού Εθνικού Στρατού" (UKSH/Ushtria Kombetare Shqiptare), ο οποίος έκανε πρόσφατα την επανεμφάνισή του.
Την επομένη, συνελήφθηκαν επτά άτομα στο χωριό Belograce του Κοσσυφοπεδίου κοντά στην πόλη Kacanik ως ύποπτοι για λαθρεμπόριο όπλων, χωρίς να επιβεβαιώνεται αν σχετίζονται με τη συμπλοκή στο Blace. Από την έρευνα της αστυνομίας του Κοσόβου, με τη συνδρομή της KFOR, στις οικίες των υπόπτων ανακαλύφθηκε ποσότητα οπλισμου, πυροκροτητών και στολών με διακριτικά του UCK.
Η κυβέρνηση Gruevski υπό τον φόβο ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τους Αλβανούς αυτονομιστές κήρυξε τον κρατικό μηχανισμό σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας και απαγόρευσε την μετακίνηση των υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών. Τα ΜΜΕ της γείτονος προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και η κοινή γνώμη παρακολουθεί μουδιασμένη τις εξελίξεις φοβούμενη επανάληψη των εχθροπραξιών του 2001 που οδήγησε στη Συμφωνία της Οχρίδας. Η εξέλιξη αυτή ερχεται λίγα 24ωρα μετά τη κοινή δήλωση των διπλωματικών αποστολών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του ΟΑΣΕ στα Σκόπια ως παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο που για το κατά πόσο η Συμφωνία της Οχρίδας έχει καταστεί de facto νεκρή.
Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνητή παραλία στην Ιαπωνία με ελληνικό όνομα!

Φανταστείτε μία παραλία όπου ο ουρανός θα είναι πάντα γαλάζιος, δεν θα κάνει ποτέ πολύ κρύο ή πολλή ζέστη, το νερό δεν θα είναι πολύ αλμυρό ή βρώμικο και το κύμα δεν θα είναι ποτέ ενοχλητικά πολύ μεγάλο. Καλώς ήλθατε στο Ocean Dome, τη μοναδική τεχνητή παραλία στον κόσμο η οποία μάλιστα είναι άκρως ελληνική! Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υδάτινο πάρκο με ανακλινόμενη οροφή. Η θερμοκρασία είναι πάντα κάπου στους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του νερού δεν ξεπερνά τους 28ο C. Το όνομα της τεχνητής αυτής παραλίας, το Seagaia είναι άκρως ελληνικό, αφού η δεύτερη συνθετική λέξη, το gaia είναι γαία στα ελληνικά. Η τεχνητή παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό στο νησί Kyushu. Η είσοδος κοστίζει 50 δολάρια (ποσό πολύ υψηλό αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις 300 μέτρα μακριά βρίσκεται μία φυσικά παραλία.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα απεργία των φαρμακοποιών Δευτέρα και Τρίτη

ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΡΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ???????????
Διαβάστε περισσότερα...

Η γενιά του πολυτεχνείου μας κατέστρεψε

Ειμαι 25 ετων! Δυστυχως ειμαι απο την γενια που δεν εζησε κατοχη και χουντα! Κατοχη και χουντα ειναι η δεμονοποιημενες λεξεις που με τρομοκρατουν στο ακουσμα τους! Μου ειπαν πολλα! Ηρωες πολυτεχνειου αρματα να μπαινουν μεσα και τετοια φρικαλεα πραγματα που μεγαλωνοντας μου προκαλουσαν ανατριχιλα και αηδια! Τωρα...


βλεπω εκεινη την γενεια του πολυτεχνειου να με φερνει σε απογνωση, και τους "ηρωες" αυτου να κυβερναν τη χωρα μου και να την παραδιδουν σε μια χουντα ξενη!??! και αναρωτιεμαι ?!?! η διαφορα της χουντας με την δημοκρατια ειναι οτι στη δημοκρατια αποφασιζουν και διαταζουν ξενοι για σενα?????
Ευτυχως καταγωμαι απο μια χωρα που διδαξε την δημοκρατια σε ολο το κοσμο πιστευω πως ηρθε η ωρα να το ξανακανει με επανασταση!!

Λαμπρακας
Διαβάστε περισσότερα...

Γραφεία Γκρίζων Λύκων στην... Ελευσίνα

Kαι εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα, μια είδηση σαν την παρακάτω, σε κάνει να αναθεωρήσεις.. Γραφεία της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στήθηκαν εντελώς φανερά και απροκάλυπτα σε ισόγειο κεντρικότατου σημείου της Ελευσίνας! Στον συγκεκριμένο χώρο αναρτήθηκαν σε εμφανή σημείο γνωστά σύμβολα των .."ιδεαλιστών" (ulkucu) όπως αυτοαποκαλούνται τα μέλη του κόμματος Εθνικιστικής δράσης, όπως ο γκρίζος λύκος, οι τρεις ημισελινοι συνοδευόμενα απο τα σχετικά συνθήματα.


Θορυβημένοι οι κάτοικοι της περιοχής κατείγγειλαν το γεγονός στον δήμαρχο της πόλης ο οποίος κάνοντας "ρελάνς προοδευτικότητας" στον Νομάρχη Χίου, φέρεται να καθυσήχασε τους συμπολίτες του λέγοντας πως έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να αναρτά ότι σύμβολα θέλει.. Σεβόμενοι απολύτως τις προοδευτικές απόψεις των τοπικών αρχόντων και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξηγήσεως, θα θέλαμε να διευκρινήσουμε πως :
α) το συγκεκριμένο "σωματείο" δεν αποτελεί ΜΚΟ υπερ της προστασίας του συμπαθέστατου ζώου της στέπας, β) τα τσιγκελωτά μουστάκια των Τούρκων παρακρατικών δεν έχουν ουδεμία σχέση με το αντίστοιχο "αξεσουάρ" της αμερικανικής γκέι κοινότητας.

Η ιδεολογία του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) είναι ένα μείγμα Παντουρκισμού-Παντουρανισμού με δόσεις ισλαμισμού και εδράζεται σε τρεις πυλώνες: Τον Εθνικισμό (milliyetçilik), τον Τουρκο-Ισλαμισμό (ülkücülük) και τον Παντουρκισμό (Nizam-i Alem) ο οποίος προωθεί την ιδέα ενός neue ordnung υπό την ηγεσία του Τουρκικού κόσμου.

Ως γνωστόν η συγκεκριμένη οργάνωση διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες -στην ουσία είναι συγκοινωνούντα δοχεία- και έχει στο ενεργητικό της πλούσια ανθελληνική δράση (συμπεριλαμβανομένων των καταστροφικών πυρκαγιών του 1994 στην Ρόδο). Μετά από την εδραίωση της παρουσίας της στην Θράκη φαίνεται πώς προωθείται η εξάπλωση και σε άλλες περιοχές της χώρας με έντονη παρουσία μουσουλμανικού στοιχείου, όπως η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Όλως τυχαίως όχι μακριά απο τον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενούνται 2 μουσουλμανικά τζαμιά..
Διαβάστε περισσότερα...

Σε επίπεδα ρεκόρ οι αυτοκτονίες λόγω χρέους ...

Κάποτε οι Έλληνες αυτοκτονούσαν για την ελευθερία τους. Γινόταν καμικάζι για να διώξουν τους Τούρκους από την χώρα μας. Το Ζάλογγο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα ενώ το ίδιο συνέβη και με την Γερμανική κατοχή. Αυτοκτονούσαν και έπαιρναν μαζί τους όσους μπορούσαν περισσότερους. Τιμημένος και ηρωικός θάνατος ... ΤΟΤΕ ...


Σήμερα οι Έλληνες αυτοκτονούν για τα χρέη τους. Για τα νοικοκυριά τους , για το σπίτι τους , για το φαγητό του παιδιού τους ... ή ... για το εξοχικό τους , για το Καγιέν τους , για το limit down των μετοχών ... ή ... για την κοινωνική τους θέση αφού ανακαλυφθεί ότι έκλεψαν, υπεξαίρεσαν ή μετείχαν σε κομπίνες. . . Μ'αυτά και μ'αυτά 400 συνάνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2009 και υπολογίζεται για το 2010 ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Πάνω από ένας αυτόχειρας την ημέρα θα δίνει τέλος στην ζωή του με βασικές αφορμές να είναι τα χρέη, η οικονομική κατάσταση και η κοινωνική κατακραυγή. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ... ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΙΣΩ... ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ...
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΛΩΡΙΝΑ: Ημερίδα για την "Νευρολογία στο χώρο της εσωτερικής παθολογίας"

Στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεωv του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας και απο 7 εως 9 Μαϊου 2010, πραγματοποιήθηκε με "επιτυχία" ημερίδα νευρολογίας.
Ο Διευθυντής Α΄Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. ΑΧΕΠΑ και Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των χρονίως νευρολογικώς πασχόντων κ. Σταύρος Ι. Μπαλογιάννης στην πρωτολογία του ανέφερε τα ακόλουθα............


Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι

Η ετήσια νευρολογική ημερίς της Φλωρίνης έχει καταστεί πλέον θεσμός μετά την επιτυχίαν 7 προηγούμενων ημερίδων, εις τας οποίας εξετέθησαν, ανελύθησαν και συνεζητήθησαν καίρια και αξονικής βαρύτητος θέματα, όπως είναι τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, αι άνοιαι, αι μυοπάθειαι, τα προβλήματα της παιδονευρολογίας, η νόσος του Parkinson και οι μεταβολικαί παθήσεις, αι οποίαι έχουν επιπτώσεις επί του νευρικού συστήματος και της ψυχικής σφαίρας.

Σήμερον, μέσα εις την υπέροχην ατμόσφαιραν της Φλωρίνης, η οποία την άνοιξιν ακτινοβολεί όλη την ωραιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και προανακρούει το χαρμόσυνον μήνυμα της Αναστάσεως, θα συζητήσουμε το ουσιώδους βαρύτητας πρόβλημα της νευρολογίας στον χώρο της εσωτερικής παθολογίας, η οποία είναι αντικείμενον προσοχής και αντιμετωπίσεως υπό των νευρολόγων, των παιδιάτρων, των παθολόγων, των γεροντολόγων, των ενδοκρινολόγων, των μαιευτήρων-γυναικολόγων και ευρύτερον όλων των ειδικοτήτων της Ιατρικής Επιστήμης.

Η συμμετοχή σας και η κατάθεσις των απόψεών σας και της εμπειρίας σας και εκ παραλλήλου ο προβληματισμός σας θ' αποτελέσουν ένα αληθινόν εργαστήριον σκέψεως μετά από κάθε εισήγησιν. Επίσης θα βοηθήσουν εις την διαλεύκανσιν όλων των ερωτημάτων, τα οποία ευλόγως διατηρεί ο ιατρός προ του φαινομένου της νευρολογίας, τόσον ως προς την αιτιοπαθογένειαν όσο και ως προς την θεραπευτικήν αντιμετώπισιν των ασθενών.

Σημειωτέον, ότι έκαστος των πασχόντων παρουσιάζει ένα εξατομικευμένον αιτιοπαθογενετικόν περίγραμμα και προσδοκά την κατάλληλον δι' εκείνον θεραπείαν.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας και για την σημαντικήν συμβολήν σας εις την επιτυχίαν των ημερίδων της Φλωρίνης και εις την διηνεκή καλλιέργειαν της επιστημονικής σκέψεως.

Σταύρος Ι. Μπαλογιάννης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προεδρείο: κ. Τέγος Θωμάς, Γεωργόπουλος Χρήστος

-----------------------------------------------------

Παρασκευή 07/05/2010 19:00 Έναρξη - Χαιρετισμοί Εναρκτήριος ομιλία της ημερίδας. Ομιλητής: Λάζαρος Μέλλιος, δημοδιδάσκαλος. Θέμα: Από τα ιστορικά της Φλώρινας. Χορευτικό συγκρότημα Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς, Μπάντα της Φλώρινας -Αφοι Βαλκάνη
----------------------------------------------------------------
Σαββατο 08/05/2010 Πρωϊνές ομιλίες 10:00 - 10:40 Παππά Περσεφόνη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευρολογίας Α.Π.Θ.
Ά΄Νευρολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
Θέμα: Παθήσεις των περιφερικών νεύρων, επί μεταβολικών παθήσεων και στερητικών καταστάσεων
10:40 - 11:20 Ζαφειρόπουλος Αριστείδης
Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ.
Α΄ Νευρολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
Θέμα: Νευρολογικές επιπτώσεις επί των διαταραχών της νεφρικής λειτουργίας
11:20 - 12:00 Καρά Ελεάνα
Ιατρός, Επιστημονική Συνεργάτιδα Α΄ Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
Θέμα: Οι παθήσεις της καρδιάς οι οποίες προκαλούν αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

Απογευματινές ομιλίες 18:00 - 18:40 Κώστα Βασιλική
Καθηγήτρια Νευρολογίας Α.Π.Θ.
Α΄ Νευρολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
Θέμα: Παθήσεις των μυών στα πλαίσια των μεταβολικών παθήσεων και στερητικών καταστάσεων
18:40 - 19:20 Τέγος Θωμάς
Λέκτορας Νευρολογίας Α.Π.Θ.
Α΄ Νευρολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
Θέμα: Νευρολογικές επιπτώσεις επί των αιματολογικών νοσημάτων
19:20 - 20:00 Παπαθανασόπουλος Παναγιώτης
Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Θέμα: Πολλαπλή σκλήρυνση στα πλαίσια των νοσημάτων της εσωτερικής παθολογίας
20:00 - 20:40 Μπαλογιάννης Σταύρος
Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ.
Διευθυντής Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
Θέμα: Παθήσεις με γενετικό υπόβαθρο εις τον χώρο της Νευρολογίας με επιπτώσεις εις την ευρυτέρα εσωτερική παθολογία
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΛΩΡΙΝΑ: Η ΔΕΗ ο μεγαλύτερος επενδυτής ενέργειας


ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας ολόκληρο το σκληρό πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε αποσκοπεί εν πολλοίς στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Το δημοσιονομικό είναι όντως ο ένας πυλώνας για την αναμόρφωση της Ελλάδας ο οποίος όμως δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τον έτερο πυλώνα που είναι η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη. Βασικό συστατικό στοιχείο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις. Σήμερα στη χώρα μας, που η ποντοπόρος ναυτιλία προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της και ο τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο ανηφορικό σταυροδρόμι, μόνον ο τομέας της ενέργειας μπορεί να προσδώσει στη χώρα μας αναπτυξιακή και επενδυτική δυναμική.



Η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής του Δημοσίου στον ενεργειακό τομέα, με συνολικό πρόγραμμα για νέες αναπτυξιακές κινήσεις που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

Στις προθέσεις της διοίκησης της ΔΕΗ είναι η κατασκευή και άλλης λιγνιτικής μονάδας στη Φλώρινα δυναμικότητας περίπου 450 ΜW. Ωστόσο η κατασκευή αυτής της μονάδας που θα αντικαταστήσει επίσης άλλη μια παλαιά λιγνιτική δεν εξαρτάται μόνον από τη ΔΕΗ αλλά έχει να κάνει και με τις αποφάσεις που θα λάβει το ελληνικό Δημόσιο σε σχέση με το ορυχείο λιγνίτη της Βεύης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κοίτασμα που ανήκει στη ΔΕΗ συνορεύει με το κοίτασμα του Δημοσίου το οποίο θα δημοπρατηθεί και θα δοθεί σε ιδιώτες αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συνεκμετάλλευση των γειτονικών κοιτασμάτων που αθροιστικά φθάνουν τα 150 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη.

Εφόσον γίνει αυτό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθ. Ζερβός φέρεται αποφασισμένος να συνεργαστεί με τους ιδιώτες για τη συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος αλλά πάντως η ΔΕΗ θα επιθυμούσε να κατασκευάσει μόνη της τη μονάδα της Μελίτης 2, στην περιοχή της Φλώρινας.

Το κόστος εξόρυξης λιγνίτη και η γενικότερη κατάσταση στον χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ φαίνεται επίσης ότι απασχολεί σημαντικά τη νέα διοίκηση αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι το πραγματικό κόστος αυξάνεται σημαντικά και επιβαρύνει την επιχείρηση με περίπου 200 εκατομμύρια τον χρόνο. Βεβαίως ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι τα κοιτάσματα του λιγνίτη εξορύσσονται από ολοένα και μεγαλύτερα βάθη αφού τα επιφανειακά κοιτάσματα έχουν σχεδόν εξαντληθεί και άρα το κόστος εξόρυξης αυξάνεται ανάλογα με το βάθος από το οποίο γίνεται η «συγκομιδή» του κοιτάσματος.
Διαβάστε περισσότερα...

Τροχαίο ατύχημα με αρκούδα...

Η άφιξη της άνοιξης και το ξύπνημα των αρκούδων από το χειμέριο ύπνο, ξαναθέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο...

Μία μεγαλόσωμη αρκούδα, προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα στην παλιά εθνική οδό Φλώρινας- Κοζάνης, κοντά στη διασταύρωση για το ΔΔ Βεύης.


Το σημείο του ατυχήματος, βρίσκεται στην περιοχή, που ενώνει τις ανατολικές παρυφές του ορεινού όγκου του Βιτσίου με τις δυτικές παρυφές του ορεινού τόξου του Βόρα και θεωρείται σημαντικό πέρασμα για τις αρκούδες της περιοχής.

Η αρκούδα η οποία χτυπήθηκε από το διερχόμενο όχημα, ευτυχώς όχι θανατηφόρα, απομακρύνθηκε γρήγορα από το οδόστρωμα.

Το ζευγάρι το οποίο επέβαινε στο όχημα, αν και σοκαρισμένο είναι καλά στην υγεία του, ενώ το όχημα έπαθε αρκετές ζημιές.

Η μεγαλόσωμη αρκούδα, εντοπίστηκε από νοσοκόμο - κτηνίατρο, σε δασική περιοχή και σε απόσταση 600-700 μέτρων, από το σημείο του ατυχήματος, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου.

Όλα δείχνουν ότι το ζώο παρέμεινε στο σημείο αυτό για όλη τη νύχτα, προκειμένου να αναλάβει δυνάμεις από τον τραυματισμό.

Μόλις η αρκούδα αντιλήφθηκε την ανθρώπινη παρουσία απομακρύνθηκε τρομαγμένη.

Η μακροσκοπική παρατήρηση του ζώου, έδειξε να μην υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την υγεία του, ωστόσο η πιθανότητα εσωτερικής αιμορραγίας δεν μπόρεσε φυσικά να αποκλειστεί, λόγω της έλλειψης δυνατότητας λεπτομερούς εξέτασης του ζώου.

Τις επόμενες ημέρες η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Καλλιστώς, θα εξερευνήσει και πάλι την περιοχή κοντά στο σημείο του ατυχήματος, για το ενδεχόμενο η αρκούδα να μην κατάφερε να επιβιώσει.

Το 2009 μετρήσαμε 10 τροχαία περιστατικά με θύματα αρκούδες, ενώ για το 2010 είναι το τρίτο περιστατικό που συμβαίνει (ευτυχώς μόνο ένα θανατηφόρο),ενώ στο συγκεκριμένο σημείο είναι το έβδομο περιστατικό που σημειώνεται.

Διαβάστε περισσότερα...

"Γιατί δεν μιλάει κανείς για τα λεφτά που προσέφεραν Ρωσία και Κίνα?"

"Διαβάζω τα σχόλια και τις απόψεις τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον "μονόδρομο" της προσφυγής της Ελλάδος στο ΔΝΤ, πως η μόνη άλλη επιλογή θα ήταν η χρεοκοπία. Γιατί κανένας μα κανένας δεν μιλάει για τα λεφτά που προσέφεραν Ρωσία και Κίνα και μάλιστα με καλύτερο επιτόκιο και χωρίς όρους? Αυτό δεν θα ήταν καλύτερη λύση πάρα να παραδίδουμε την χώρα ...


στην χούντα του ΔΝΤ και της ΕΕ? Είδαμε πάλι πόσο μας βοήθησαν οι "φίλοι" μας στην Ευρώπη, που τώρα στήνουν μηχανισμό στήριξης για τις άλλες χώρες της ΕΕ, εφόσον πρώτα εμείς δεχθήκαμε την "βοήθεια" του ΔΝΤ.

Και γιατί δεν μιλάει κανένας για το γεγονός πως η Ελλάδα κρατούσε αυτές τις μέρες το μέλλον της Ευρωζώνης στα χέρια της και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση πιέζοντας για ευνοϊκότερους όρους και χαμηλότερο επιτόκιο για να δεχθεί η Ελλάδα την βοήθεια? Νομίζετε πως η Γερμανία θα ήθελαν να παρατραβήξουν το θέμα περισσότερο από τη στιγμή που όλοι φοβόντουσαν πως θα εξαπλωθεί η κρίση και στα άλλα κράτη?

Ας σταματήσουμε τελικά να πιστεύουμε τον μύθο της κυβέρνησης πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή!"
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails