Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Ποση είναι η νομιμη ταχύτητα ????????


Tωρα αυτόν γιατι τον γράφουν ??????????????

Διαβάστε περισσότερα...

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΑΑΑΑΡΧΟΥΝ...

Διαβάστε περισσότερα...

«Σαμποτάρεται» τα γερμανικά προϊόντα

Σε μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δημοσιεύματα που χαρακτήρισαν τους Έλληνες κλέφτες της Ευρωζώνης, καλεί το

Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ* ).
Η μεγαλύτερη οργάνωση καταναλωτών της χώρας ζητά από όλους τους πολίτες να μην αγοράζουν γερμανικά προϊόντα, ούτε να ψωνίζουν από γερμανικά καταστήματα.
Αφορμή για το μποϊκοτάζ στάθηκε το γνωστό πια εξώφυλλο του περιοδικού Focus, με την Αφροδίτη της Μήλου να έχει σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο.


Και Νέο παραλήρημα από το περιοδικό Focus. Θα πρότεινα στους γερμαναράδες πριν πιάσουν στο στόμα τους Έλληνες να το πλύνουν καλά-καλά, και για λόγους… αυτοτιμωρίας και… μνήμης με σαπούνι που παρήγαγαν το 40-41.Ξερουν αυτοί από παραγωγή τέτοιων προϊόντων.

Αναρτήθηκε από Ixnos
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ: “ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010″

Έπειτα από 557 χρόνια η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη θα «ξαναζωντανέψει» για την Ορθοδοξία.
Ανήμερα της γιορτής της οι ύμνοι του Άξιον Εστί θα ακουστούν και πάλι στην εκκλησία-σύμβολο του Χριστιανισμού. Ο Ελληνοαμερικανός πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου δήλωσε ότι: «Σκοπεύουμε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010, ανήμερα της Αγίας Σοφίας, να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη Θεία Λειτουργία στη μητέρα όλων των εκκλησιών, την Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη».


Για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, όπως μας λέει ο κ. Σπύρου: «Έχει ενημερώσει με δύο επιστολές την κυβέρνηση της Τουρκίας. Δεν περιμένουμε απάντησή τους. Άλλωστε, την απόφασή μας την έχουμε ήδη πάρει. Θα πάμε ως πιστοί στην Αγία Σοφία και θα κάνουμε κανονικά τη λειτουργία μας. Μάλιστα, για να δώσουμε στην ημέρα αυτή και μια παγκόσμια αίγλη, έχουμε αποφασίσει να καλέσουμε όλους τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες του πλανήτη. Θα είναι μια μεγάλη στιγμή για την Ορθοδοξία». Ο Κρις Σπύρου δεν είναι απλώς ένας Ελληνοαμερικανός που ξαφνικά αποφάσισε να δημιουργήσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας. Είναι ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ελλάδα και σε σημαντικές προσωπικότητες της Αμερικής, όπως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το πρώην προεδρικό ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον. Ο ίδιος έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Νιου Χαμσάιρ, αλλά και πρόεδρος της Βουλής της ίδιας πολιτείας. «Η λειτουργία της Αγίας Σοφίας δεν είναι θέμα δικό μου, που ξαφνικά άρχισε να με απασχολεί, αλλά όλων των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δεν έχω να κερδίσω προσωπικά κάτι μέσα από αυτήν την προσπάθεια, το μόνο που θέλω είναι να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, ώστε η Αγία Σοφία να εξακολουθεί να είναι η μητέρα όλων των εκκλησιών μας και όχι ένα μουσείο, όπως την έχει χαρακτηρίσει η κυβέρνηση της Τουρκίας.


Η Αγία Σοφία ανήκει στους πιστούς που θέλουν να πάνε ώς εκεί να λειτουργηθούν και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του Θεού. Αυτό είναι ένα θρησκευτικό δικαίωμα όλων μας».
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας μετρά από την έναρξη της λειτουργίας του το 2005 ως μέλη του χιλιάδες πιστούς του Χριστιανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αρμόδιοι, άλλωστε, έχουν φροντίσει να κάνουν γνωστούς τους λόγους για τους οποίους έχει συσταθεί το Συμβούλιο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.
«Τα μέλη μας δεν είναι μόνο Χριστιανοί», τονίζει ο κ. Κρις Σπύρου και προσθέτει: «Έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους και οπαδοί όλων των θρησκειών, όπως ακόμη και άθεοι, που μόλις ενημερώνονται για την ιστορία της Αγίας Σοφίας και για το πώς τη μεταχειρίζονται οι Τούρκοι, θέλουν να συμπεριληφθούν στα μέλη. Αυτό που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια με την Αγία Σοφία δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά και σε κανένα θρησκευτικό σύμβολο άλλης θρησκείας».
Όλα αυτά τα μέλη, μάλιστα, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να βρίσκονται τη 17η Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και να παρακολουθήσουν από κοντά τη Θεία Λειτουργία. Το θρησκευτικό αίσθημά τους είναι πολύ αναπτυγμένο και δεν έχει να κάνει με την πίστη τους στον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ, αλλά με τις αρχές που μπορούν να προασπίζονται οι πιστοί ανεξαρτήτως θρησκείας.
«Αυτό που μας συνδέει όλα αυτά τα χρόνια με τα μέλη μας είναι η ακλόνητη προσήλωση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί η εποπτεία της Αγίας Σοφίας θα πρέπει να ανήκει στην κυβέρνηση της Τουρκίας. Ποιος είναι αυτός που τους έδωσε το δικαίωμα να βεβηλώσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο την Εκκλησία μας; Ποιος τους έδωσε την άδεια να κάνουν μέσα στον ναό μας έκθεση ειδών υγιεινής και επιδείξεις μόδας; Για τουλάχιστον δεκαοκτώ χρόνια είχαν στήσει κάτω από την εικόνα του Παντοκράτορα σκαλωσιές και τις χρησιμοποιούσαν για να χρηματοδοτούνται από την UNESCO, προκειμένου να συντηρήσουν αυτό το σπάνιο, κάτι που δεν έκαναν ποτέ. Αν είναι δυνατόν να επιτρέπουν όλα αυτά και να μην αφήσουν εμάς να λειτουργήσουμε!», επισημαίνει ο κ. Σπύρου.
Ο ίδιος θεωρεί, ότι αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για να διεκδικήσουν οι πιστοί το να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως Ιερός Ναός γιατί, όπως εξηγεί, η Κωνσταντινούπολη ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2010 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, επομένως είναι υποχρεωμένη να δείξει ότι αποδέχεται τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού, δηλαδή την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας.
«Σκεφτόμαστε το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη. Να δώσουμε εδώ όλοι ένα ραντεβού και να πάμε κομβόι εκεί. Δεν το έχουμε αποφασίσει μέχρι στιγμής, γιατί έχουμε ακόμη λίγο καιρό», αναφέρει ο πρόεδρος του Συμβουλίου.
«Ένα βιβλίο για όλα τα εγκλήματα»
Με αφορμή την ιστορία της μητέρας όλων των εκκλησιών, της Αγίας Σοφίας, ο κ. Κρις Σπύρου έχει γράψει και ένα βιβλίο που θα εκδοθεί σε λίγους μήνες με τον τίτλο «Αγία Σοφία: Η αυτοψία ενός θρησκευτικού εγκλήματος».
«Το βιβλίο θα έχει μέσα όλα τα εγκλήματα τα οποία έχουν γίνει στις εικόνες, στους σταυρούς, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους τη χρησιμοποίησε όλα αυτά τα χρόνια η τουρκική κυβέρνηση. Μέσα από τα κείμενα οι αναγνώστες θα μπορέσουν να μάθουν την πραγματική ιστορία της εκκλησίας», εξηγεί.
Για την κίνηση αυτή και για τις αποφάσεις που έχει πάρει το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, ο κ. Κρις Σπύρου έχει ενημερώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και τον Μπίλ και τη Χίλαρι Κλίντον.
«Φυσικά και τους ενημέρωσα, ήθελα τη γνώμη τους. Ο πρόεδρος είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Κωνσταντινούπολη και είχε δει από κοντά όλα αυτά που έχουν συμβεί. Όσο για τη Χίλαρι, με παρότρυνε να το κάνω, επειδή θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, που πρέπει να λυθεί. Με τους ανθρώπους αυτούς έχουμε αναπτύξει μια πάρα πολύ καλή σχέση και μπορούμε να συζητάμε μεταξύ μας πολλά θέματα. Η θρησκεία, άλλωστε, είναι θέμα όλων. Έτσι και η Αγία Σοφία ανήκει στο ποίμνιό της και ήρθε η ώρα να την διεκδικήσουμε», τονίζει ο κ. Σπύρου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Aπο kathimerini.gr

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε χθες τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση...


«Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές», δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ελληνική κρίση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Αντρέας Πέσκε, οι Έλληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία υπό το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώθηκαν επίσης στο πλαίσιο του ιδρύματος «Μνήμη, ευθύνη και μέλλον», το οποίο κατέβαλε περί τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,7 εκατομμύριο πρώην εργαζόμενους σε καταναγκαστικά έργα σε περισσότερες από εκατό χώρες.

Παράλληλα, η Γερμανία χορήγησε μετά το 1960 βοήθεια ύψους «περίπου 32 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (16,3 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ελλάδα σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλριχ Βίλεμ, απαντώντας στον δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την προσβλητική στάση γερμανικών μέσων ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε «την ελευθερία του Τύπου» στη Γερμανία.
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΜΠΡΑΒΟ   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ


Πολύ μεγάλη εμφάνιση. Του αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που αγωνίστηκε. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε επί της Ρόμα εκτός έδρας μετά από ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο που ανέτρεψε μέσα σε λίγα λεπτά το εις βάρος του 1-0. Διαβάστε περισσότερα...

Νέα απίστευτη πρόκληση από το περιοδικό Focus. Η επίθεση κατά της Ελλάδας συνεχίζεται!

Οι γερμανικές θηριωδίες ήταν ένα τίποτα μπροστά στους νεκρούς του εμφυλίου γράφει σήμερα το περιοδικό.
Την ώρα που ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το ατόπημα και δηλώνει θλίψη για το δημοσίευμα μέσω του γερμανού πρέσβη, το Focus ξαναχτυπά με ακόμα πιο προσβλητικά σχόλια αλλά και ιστορικές ανακρίβειες!

Το περιοδικό αναρωτιέται αν μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες λέει οτι κανείς στην Ελλάδα παθαίνει πολιτισμικό σοκ και ο κ. Klaus Botig γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού: «Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση.

Γιατί να αλλάξει κάποιος, που είναι ήδη τέλειος; Οι Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος, γιατί μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α’ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι Γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το συναντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται.
Περισσότεροι σκοτώθηκαν στον εμφύλιο απ' οτι στην Κατοχή
Τα καλύτερα όμως τα λέει παρακάτω :«Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944 - 1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος!»
'Οποιος τρώει πολλά γερμανικά λουκάνικα γίνεται γουρουμούτσουνος, δήλωσε στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαϊτσης Αποστολάτος. Να σημειωθεί οτι τόσο οι βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα όσο και κοινοβουλευτικοί συντάκτες άκουσαν όχι την λέξη γουρουνομούτσουνοι, αλλά γουρουνοτσούτσουνοι, κι επειδή δεν πίστευαν στ' αυτιά τους χρειάστηκε να ανατρέξουν στα πρακτικά της Βουλής για να το επιβεβαιώσουν....
Την ίδια ώρα, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωνε πως η κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας είναι ένα επικίνδυνο γεγονός για την πορεία του ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Για τις κυρίες μας... Τα 5 λάθη που κάνουν οι γυναίκες

O νορμάλ άντρας που ξέρει να ακούει, να συζητά, να σε ολοκληρώνει και να σε καταλαβαίνει δεν είναι ένας ακόμα αστικός μύθος. Είναι είδος υπό εξαφάνιση. Ώρες επί ωρών έχεις σπαταλήσει συζητώντας με φίλες πότε επιτέλους θα εμφανιστεί στη ζωή σου αυτό το σπάνιο είδος άντρα. Και ναι! Η ώρα ήρθε! Κατάφερες να μαγέψεις τον περιβόητο ορκισμένο κατά βάση εργένη που δεν έχει κάποιο εμφανές ελάττωμα.

Και τώρα αρχίζουν σιγά σιγά τα ερωτήματα που τα νιώθεις σαν χαστούκια...Τι πρέπει να κάνω για να μην τον χάσω; Με βλέπει άραγε σοβαρά ή περνάει απλά τον καιρό του; Είμαι καλή στο κρεβάτι ή τον κάνω να πλήττει; Μήπως δεν του αρέσει το σώμα μου; Μήπως τον πνίγω με το υπερβολικό ενδιαφέρον; Και τα ερωτήματα δεν έχουν τελειωμό.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να καθίσεις μπροστά από τον καθρέφτη και να βγάλεις για λίγο τη μάσκα της ντίβας που φοράς κάθε πρωί και να κάνεις την αυτοκριτική σου. Μήπως τελικά δεν φταίνε για όλα οι άντρες; Μήπως βάζουμε και εμείς το χεράκι μας και τους αναγκάζουμε να φερθούν σαν homo erectus που μόλις βγήκαν από τη σπηλιά;
Λάθος πρώτο: Μην πέφτεις με τα μούτρα πάνω του.
Εντάξει είναι λογικό μετά από τα αγόρια που έχεις γνωρίσει να μην μπορείς να πιστέψεις στην τύχη σου. Δεν είναι λογικό όμως να μετατραπείς σε μια γυναίκα που κοιμάται και ξυπνάει με την σκέψη του. Έχεις και ζωή! Θυμάσαι; Τι έπαθες και με το που ξυπνάς θέλεις να τον πάρεις για καλημέρα; Ξύπνα, πιες το εσπρεσσάκι σου, βάψου και μετά μπορείς να πάρεις και για καλημέρα. Μην κάνεις σαν απελπισμένη γυναικούλα. Αυτή η γυναίκα δεν είσαι εσύ! Εσύ είσαι δυναμική και ανεξάρτητη. Γιατί με το που έκανες σχέση έχεις γίνει μια γυναίκα σκυλάκι καναπέ που σε κάθε βιτρίνα αντρικών ρούχων θυμάται το ζουζουνάκι της και θέλει να του παίρνει δώρα; Μην γίνεσαι υπερβολική και άφησε τον να αναπνεύσει πριν να είναι αργά.
Λάθος δεύτερο: Μην μπαίνεις με το έτσι θέλω στη ζωή του
Υπήρχε και πριν από σένα και έχει ένα συγκεκριμένο life style. Μην προσπαθείς με το έτσι θέλω να μπεις κι εσύ σε αυτό μόνο και μόνο για να κάνεις αισθητή την παρουσίαση σου. Το τραγικότερο λάθος είναι όταν προσπαθείς να γίνεις φίλη με τους φίλους του. Μην μπερδεύεσαι! Είναι δικοί του φίλοι και όχι δικοί σου. Είναι άλλο να θέλεις να σε συμπαθήσουν, που μεταξύ μας και αυτό λίγο θα έπρεπε να σε νοιάζει, και άλλο να θεωρείς ότι οι φίλοι του είναι και δικοί σου. Μην τον πιέζεις να στους γνωρίσει και μην υποθέτεις ότι επειδή κάθε Κυριακή πηγαίνει στο πατρικό του για φαγητό ότι θα πάρει και εσένα μαζί του τώρα που έχετε σχέση. Ο κάθε άνθρωπος θέλει το χρόνο του για να νιώσει σιγουριά και να κάνει κάποιες κινήσεις. Δεν χρειάζεται να σε εμφανίσει για να αποκτήσει οντότητα η σχέση σας. Άσε που είναι καλύτερο και εσύ από μόνη σου να αποφεύγεις να βγαίνεις συχνά με τους φίλους του. Είσαι γυναίκα αράχνη! Μην το ξεχνάς αυτό!
Λάθος τρίτο: Μην ξεχνάς τους φίλους σου
Ναι οκ! Είσαι ερωτευμένη! Σε καταλαβαίνω! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως εν μια νυκτί μετατράπηκες από femme fatale σε γυναίκα κότα. Και με τον όρο κότα εννοώ τη γυναίκα που ξεχνά τους φίλους της και θέλει να βγαίνει μόνο με το μωράκι της. Μην εκπλαγείς όταν χρειαστείς την βοήθεια και την στήριξη των φίλων σου και σου έχουν γυρίσει την πλάτη. Οι φιλικές σχέσεις όπως και οι ερωτικές, είναι σχέσεις που δίνεις και παίρνεις. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος μόνο να δίνει και να μην παίρνει ποτέ τίποτα...Το έχει πει και η Χαρούλα. Τους φίλους τους διαλέγουμε για αυτό δεν τους παιδεύουμε...Για σιγοτραγούδησε το κάθε πρωί.
Λάθος τέταρτο: Μην κάνεις συνέχεια ερωτήσεις
Σε κανέναν δεν αρέσουν οι ανασφαλείς άνθρωποι. Δεν πρόκειται να τον κάνεις να σου πει κάτι που δεν θέλει. Σταμάτα να λειτουργείς σαν αντιβίωση...Την ίδια ώρα κάθε μέρα, η ίδια ερώτηση...Με αγαπάς; Που πάει η σχέση μας; Πόσο με θέλεις; Έχεις νιώσει ξανά έτσι για άλλη γυναίκα; Σαφώς και έχει νιώσει. Όπως και συ! Εξάλλου η σχέση είναι σαν την διαθήκη. Η καινούργια αναιρεί την προηγούμενη! Σταμάτα λοιπόν να ρωτάς πράγματα που δεν έχουν απάντηση και περιορίσου σε ερωτήσεις τύπου: Πότε θα πάμε για ψώνια; Είδα κάτι ωραία γοβάκια Jimmy Choo και θέλω να τα φοράω την επόμενη φορά που θα κάνουμε έρωτα!
Λάθος πέμπτο: Μην παραμελείς τον εαυτό σου
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από style icon και μετά από 6 μήνες κατά μέσο όρο σχέσης, πρέπει να μετατραπείς στην γυναίκα κρεμάστρα που βάζει ό,τι βρει μπροστά της. Το πόδι γιατί το άφησες αξύριστο; Μήπως έχετε παραγνωριστεί και πρέπει να αναθεωρήσεις το home wear; Άσε τις δικαιολογίες ότι με το φούτερ του και την αθλητική κάλτσα νιώθεις πιο άνετα. Μπορείς να είσαι και άνετα ντυμένη αλλά και στυλάτη. Εννοείται ότι μπορείς να φοράς τις φόρμες σου στο σπίτι αλλά όχι τις παλιές και ξεχειλωμένες που σου έχουν μείνει από τα 90's. Μπορείς με μια κολλητή φόρμα και ελαφρύ μακιγιάζ να παραμείνεις ιέρεια του στυλ και μέσα στο σπίτι.
Διαβάστε περισσότερα...

Εξεταστική για την Οικονομία: Το διπλό λάθος της κυβέρνησης!

Μετά από πολλές και δημόσιες διαφωνίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία (άλλης μιας) Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, η κυβέρνηση αποφάσισε να προτείνει την Εξεταστική μόνο για την περίοδο 2004- 2009. Η κυβερνητική πρόταση αφήνει εκτός των αρμοδιοτήτων της Εξεταστικής Επιτροπής τόσο την κυβέρνηση Σημίτη, όσο και τις δυο περιόδους του Ανδρέα Παπανδρέου, στις οποίες επικεντρώνει η Νέα Δημοκρατία την κριτική της για την αλματώδη αύξηση του δημόσιου χρέους.

Η Κυβέρνηση με την απόφασή της αυτή διαπράττει διπλό σφάλμα. Πρώτον, κομματιάζει κάθε δυνατότητα συναίνεσης της Νέας Δημοκρατίας, την οποία όμως συναίνεση με επιμονή ζητεί. Ο κόσμος, οι πολίτες δεν είναι αφελείς. Αντιλαμβάνονται ότι αυτή η επιλογή, για Εξεταστική στην Οικονομία μόνο για την περίοδο των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή συνιστά ακραία ένδειξη πολιτικής αντεκδίκησης. Και οι πολίτες, είναι βέβαιο, θα τοποθετηθούν ανάλογα.

Το δεύτερο μεγάλο λάθος της Κυβέρνησης είναι ότι στέλνει μηνύματα διαχασμού του πολιτικού κόσμου στο εξωτερικό. Η αρραγής ενότητα που παρουσιάζαμε ως τώρα πάει περίπατο με αυτή την ανεξήγητη κυβερνητική πρωτοβουλία. Πώς θα υποστηρίξει ο Γιώργος Παπανδρέου τις επανειλημμένες παλαιότερες διαβεβαιώσεις του “να ματώσουμε όλοι αλλά να πάμε μπροστά” όταν προφυλάσσει σκανδαλωδώς τόσο την περίοδο Σημίτη -η οποία βαρύνεται στη λαϊκή συνείδηση με πολύ συγκεκριμένα και γνωστά αμαρτήματα στην οικονομία- όσο και την περίοδο Ανδρέα Παπανδρέου, όπου -όπως λένε ΟΛΕΣ οι σχετικές αναφορές- διογκώθηκε στα τωρινά αβάστακτα επίπεδα το δημόσιο χρέος;

Αυτή η απόφαση είναι το πρώτο σοβαρό λάθος του Γιώργου Παπανδρέου. Και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά. Μένει να δούμε ποιος και πόσο θα χρεωθεί ή θα πιστωθεί τις εξελίξεις…
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.......ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Επειδή δεν έχουμε μάθει να σκύβουμε το κεφάλι...
Η απάντησή μου σ' έναν συμπατριώτη Γερμανό

Γεια σας συγχρεοκοπημένοι,

ας είν’ καλά το ιντερνέτι, σήμερα, 19-2-2010, είχα την ευκαιρία να διαβάσω, στο www.tvxs.gr, μια επιστολή που έστειλε στο Γερμανικό περιοδικό Stern κάποιος συμπατριώτης μας από τη Γερμανία, ο αγαπητός Walter Wüllenweber (αφού όλοι είμαστε στην ενωμένη Ευρώπη – χα χα χα χα χα χα – είμαστε συμπατριώτες!!!!!!!!!!!!). Λέει λοιπόν ο αγαπητός Walter:

«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς αφού συνεχίζετε απτόητοι να απεργείτε. Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.



Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι, επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, να αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι και εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι που μας είχαν δείξει τον δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι τον δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα».

Αγαπητέ Walter, ας αρχίσουμε από τα βασικά – έτσι κάνουμε εμείς εδώ, στη βορειότερη χώρα της Αφρικής, όπως λένε τα ΜΜΕ της χώρας σου αλλά και άλλων «συμπατριωτών» μας στην Ενωμένη Ευρώπη – ας συστηθώ λοιπόν:

Ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς (το Π. σημαίνει Παναγιώτης και είναι το όνομα του πατέρα μου, βλέπεις εμείς στο Ελλάντα δε ντρεπόμαστε ν’ αναφέρουμε το όνομα των προγόνων μας γιατί το μόνο κακό που έκαναν, ήταν να μας διδάξουν ήθη και αξίες που εσύ δυστυχώς δε γνωρίζεις ότι μας δίνονται από τους γονείς μας).

Είμαι Δημόσιος Λειτουργός και όχι υπάλληλος όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μας) και άλλων «συμπατριωτών» (μας) αναφέρουν σαν βρισιά και με περίσσεια χλεύη.

Ο μισθός μου είναι 1.000 €. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει να νομίζεις. ΟΥΤΕ 1.000 € λιγότερα από σένα. Είμαι σίγουρος ότι εσύ δε με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με κι αν δε σε πείσω τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού. Διώξε με και άσε με να πεθάνω στη ψάθα όπως οι πρόγονοί μου (σαν αυτούς που είχαν στη δούλεψή τους οι δικοί σου πρόγονοι)!

Αγαπητέ Walter, είμαι απόγονος του Γεωργίου Μπακόλα, που πολέμησε στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου (ξέρω, ξέρω για σας είναι Νότια Αλβανία) και επέστρεψε στο σπίτι του με παράσημο….κρυοπαγήματα, τα οποία τον κατέστησαν ανίκανο να ξαναεργαστεί όπως τότε που ήταν νέο παλικαράκι. Ναι τότε που πήγε να υπερασπιστεί την Ελλάδα από τους τότε φίλους σας, τους τωρινούς «συμπατριώτες» μας Ιταλούς.

Μα θα μου πεις τώρα εσύ Walter: ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος πέρασε, τελείωσε…φρέσκα κουλούρια…που λένε και στο χωριό μου!

Ξέρεις Walter, εμείς εδώ στο Ελλάντα έχουμε μερικά κουσούρια, μερικά ελαττώματα, κάποιες παραξενιές, πως το λένε ρε συμπατριώτη…έχουμε κάποια κολλήματα: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ και ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ! Αγαπητέ Walter, στο Ελλάντα έχουμε μια λέξη, που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη γλώσσα του κόσμου: ΦΙΛΟΤΙΜΟ! Και συ βρε συμπατριώτη Walter μου έθιξες το ΦΙΛΟΤΙΜΟ! Θα καταλάβεις τι έκανες, μάλλον, μετά από πολύ καιρό, αλλά θα το καταλάβεις!
Ξέρω αγαπητέ Walter ότι μακρηγορώ, αλλά συγχώρεσέ με, δε θέλω να σε κουράσω, αλλά να σε αφυπνίσω. Να σε ξυπνήσω (βλέπεις Walter για το ίδιο πράγμα εμείς οι gasterbeiter έχουμε δύο λέξεις, γιατί φίλε Walter άλλο εννοεί η μία και άλλο η άλλη!).

Ξέρω Walter ότι οι πολλοί Πολιτικοί που «υπηρέτησαν» τον τόπο μου ήταν «λίγοι», κατώτεροι των περιστάσεων, διεφθαρμένοι και αλαζόνες, αλλά αυτό συνέβη και στη χώρα σου – που προκάλεσε δύο (2!) Παγκόσμιους Πολέμους κι όμως τώρα η χώρα σου είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ!

Αγαπητέ Walter δε ξέρω την ηλικία σου και κατά πόσο εσύ έχεις συνδράμει στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία (εύχομαι πως όχι, γιατί εγώ σίγουρα ΟΧΙ), αλλά οι λαοί κατά καιρούς κυβερνούνται από ανθρώπους ακατάλληλους γι’ αυτή τη «δουλειά»…εσύ και οι «συμπατριώτες» μας οι Γερμανοί σίγουρα ξέρετε κάτι παραπάνω!

Φίλτατε Walter, έχω τη λύση για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το Ελλάντα στην Πανμέγιστη Γερμανία σου! Εγώ μπορώ να σου δώσω τα φώτα, έτσι ώστε να διαφωτίσεις τους φίλους σου, αλλά και να δώσεις σε όλους τους Ευρωπαίους (αχ και να ‘ξερες από πού πήρε το όνομα Ευρώπη ο τόπος που ζεις και περνάς καλά απ’ ό,τι καταλαβαίνω!)

Λοιπόν Walter για να τελειώνουν τ’ αστεία και οι κουβέντες του καφενείου – που λέμε εδώ στο Ελλάντα:

ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Συμφωνώ!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ…ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

Συμφωνώ!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ “GREEK STATISTICS”.

Συμφωνώ!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

ΣΥΜΦΩΝΩ!

Αλλά, επειδή αγαπητέ Walter ζούμε στην κοινή «χώρα» που λέγεται E.U. ή Ενωμένη Ευρώπη ή όπως αλλιώς εσύ θέλεις, θα πρέπει να ζήσουμε μέσα σ’ ένα «τόπο» Δικαίου και Νομιμότητας…ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!...θα καταλάβεις αγαπητέ Walter αμέσως!

Προτείνω να θέσεις στους εκπροσώπους σου στο Γερμανικό Κοινοβούλιο (αυτούς που ψηφίζεις ντε!) το ερώτημα: Γιατί δεν πετάμε εκτός Ευρώπης τους απατεώνες Έλληνες; Γιατί να πληρώνουμε, όπως εσύ λες, τόσα λεφτά, από το υστέρημά μας για τους τεμπέληδες Έλληνες;…Να τους διώξουμε! Να φύγουν!...Να πάνε αλλού!

Συμφωνώ με σένα φίλτατε Walter! Κι όμως συμφωνώ!

Να φύγουμε, να πάμε αλλού…που;…έ φίλτατε Walter όλο και κάποιος θα μας θέλει…αλλιώς δε θα υπήρχαμε!

Αλλά πριν μας διώξετε, που προσωπικά θα το ήθελα πολύ, πρέπει να κανονίσουμε κάποιους παλιούς λογαριασμούς.

Ας γίνω συγκεκριμένος:

Μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.

Οι οφειλές αυτές προς την Ελλάδα συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walter, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου Έλληνες!

Walter, φίλτατε Walter, στην Ελλάδα δραστηριοπιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις -εκ των οποίων περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί- οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξεως των 6,5 δισ. ευρώ. Ξέρεις Walter, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω προϊόντα Γερμανικά γιατί δε θα έχω λεφτά, μπικινίνια, μακαρόνια ρε αδελφέ! Εγώ Walter μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω…και μην ανησυχείς για τους νέους Έλληνες…είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί για να τους βοηθήσουμε να μάθουν τη νέα κατάσταση (!)…αλλά βρε Walter…εσείς τους ανέργους που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση στην Ελλάδα πως θα τους αντιμετωπίσετε; Πες μου σε παρακαλώ…έχω απορία!....

Αγαπητέ Walter, εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι από όπου αλλού θέλετε εσείς οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες).

Πρέπει να φύγουμε…για να σωθούμε από μια Ένωση κατ’ επίφαση! Από μια ομάδα κερδοσκόπων! Από μια ομάδα στην οποία είμαστε συμπαίκτες όσο καταναλώναμε τα προϊόντα τον συμπαικτών!!!!!!!!!!!!!!!

Εγώ φίλτατε Walter πιστεύω ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, OPEL, FORD, SCODA κλπ συμμαχικά προϊόντα γιατί δε μπορούν και δεν πρέπει!...Δεν το αξίζουν!

Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το LIDL, το PRAKTIKER και το IKEA. Γιατί δε μπορούν να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα βρε αδερφέ!...τι να κάνουμε!

Φίλτατε Walter θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες»…αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου!..

Ξέρεις βρε φίλε Walter, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης!

Τα θέλω τώρα που μπορεί να πεθάνω…αλλά θέλω να πεθάνω κοντά στους πατέρες μου!


Γεώργιος Π. Ψωμάς

Ιστρούκτορας Ιδεολογικοπολιτικής Αφασίας (Ι.Ι.Α.)

Διαβάστε περισσότερα...

Αξιότιμε κύριε Helmut Markwort...

Διαβάστε περισσότερα...

Στα εμπορικά κέντρα, αντί στη διαδήλωση οι απεργοί...

Αντί να βουλιάξει το κέντρο της Αθήνας με τη σημερινή πανελλαδική απεργία, βούλιαξαν τα εμπορικά κέντρα από το πρωί. Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην ΙΚΕΑ και στα άλλα πολυεθνικά εμπορικά κέντρα. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ........

καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο αντί να κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας και να διαδηλώσουν διαμαρτυρόμενοι, κατά των ανάλγητων μέτρων της κυβέρνησης και των Βρυξελλών, επέλεξαν, ως συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, να πάνε για ψώνια. Φίσκα και τα καφέ του λεκανοπεδίου.
Στην διαδήλωση, όπως πάντα οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και οι κομματικοί στρατοί του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των πολυώνυμων αριστερίστικων και αναρχικών ομάδων.
Ξεχειλίζουν από εργατική συνείδηση οι Έλληνες εργαζόμενοι!
Διαβάστε περισσότερα...

Το χασίς έκρυβε όπλο!

Η υπόθεση αντί να τελειώσει με τη σύλληψη, μόλις είχε αρχίσει...
Όλα έγιναν στο κέντρο της Φλώρινας. Αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο δύο κατοίκους της περιοχής. Στις τσέπες τους βρέθηκε μικροποσότητα χασίς, που όπως είπαν προοριζόταν για χρήση από κοινού. Τους πήγαν στο τμήμα και ακολούθως ξεκίνησε η έρευνα στα σπίτια τους...



Στο σπίτι του ενός, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο και δεκάδες φυσίγγια. Ο κάτοχός του δεν είχε άδεια οπλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το είχε κρύψει στο πατάρι του σπιτιού...
Διαβάστε περισσότερα...

Άρθρο - γροθιά για την αντιγερμανική υστερία...

Φωτεινή Πιπιλή: Έλληνες αντισταθείτε!
Γυρίστε όλες τις Mercedes και τις BMW πίσω!

Βλέπω μια αντι-γερμανική υστερία τις 2 τελευταίες μέρες; Το ότι είμαστε λαός της υπερβολής είναι γνωστό. Το ότι οι Ευρωπαίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τα έχει βάλει με την Ελλάδα είναι πρόδηλο. Δηλώνω δημοσίως τη διαφωνία μου, ως βουλευτής και ως Ελληνίδα πολίτης αλλά και ως ευρωπαΐστρια στη σκέψη, σε κάθε είδους θεσμική, πολιτική και δημοσιογραφική υπερβολή.
Η υστερία ήταν ο μεγάλος εχθρός των Διαφωτιστών και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διακρίνει κάθε είδους φονταμενταλισμό. Πρόσφατο τραγικό παράδειγμα θρησκευτικής και πολιτικής υστερίας η περίπτωση του Δανού σκιτσογράφου που απεικόνιζε το Μωάμεθ με προσβλητικό για το θρησκευτικό συναίσθημα τρόπο δίνοντας την προσωπική του – ο σκιτσογράφος – αντίληψη για το θρησκευτικό εξτρεμισμό. Αυτού του είδους οι «συλλογικές κραυγές», και με τη σφραγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, είναι αντίθετη προς τα ιδεώδη του πολιτικού πολιτισμού μου.

Άλλωστε μην ξεχνάμε στο πρόσφατο δικό μας παρελθόν πόσο αρνητικά επέδρασε η «Μακεδονομαχία» των συλλαλητηρίων και...

οι κάποιες υπερβολές αναφορικά με τη στάση της FYROM για την ονομασία του νεότευκτου κράτους, ενώ υπήρχαν και υπάρχουν ισχυρά και τεκμηριωμένα ελληνικά επιχειρήματα και σταθερή και ενιαία πολιτική στάση.
Θεωρώ λάθος να μην έχει λάβει επίσημη θέση, ώστε να μειώνονται οι υπεραντιδράσεις σχετικών και ασχέτων, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών - κατά σύμπτωση και Πρωθυπουργός της χώρας - κ. Γιώργος Παπανδρέου. Εδώ και χρόνια έχει εφευρεθεί η ιεραρχία της Διπλωματίας και μέσα σε αυτή διακριτή θέση έχει – και με μεγάλο οικονομικό κόστος ετησίως – η λειτουργία των συμβούλων τύπου στις πρεσβείες της χώρας καθώς και των γραφείων τύπου, που αποκλειστικά η δουλεία τους είναι να προασπίζουν, με υψηλού πολιτικού αλλά και προσωπικού επιπέδου σχέσεις με το σύνολο των ΜΜΕ, τις χώρες που υπηρετούν. Άρα το βάρος πέφτει στον αρμόδιο υπουργό κ. Πεταλωτή να το πράξει άμεσα, ώστε να μη δημιουργηθεί η δυσμενής εικόνα ότι η χώρα του Αριστοφάνη διολισθαίνει σε πρακτικές που μπορεί να εκληφθούν ως απόπειρες λογοκρισίας.
Θα σας πω τα δικά μου επιχειρήματα αν είχα απέναντι μου ένα Γερμανό δημοσιογράφο, που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ευθύνεται για όλα αναφορικά με την οικονομική κρίση. Βεβαίως και ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό για τον άκρατο νεοπλουτισμό που επιδείξαμε ως πολιτικοί αλλά και ως πολίτες τα τελευταία 15 χρόνια, όμως: ανεξαρτήτως της συνεισφοράς της Ελλάδας σε οικονομικά μεγέθη για τη χρηματοδότηση, ως χώρα της ΕΕ, της συνένωσης των 2 Γερμανιών τονώσαμε, και εδώ είναι το κυριότερο εθνικό επιχείρημά μας αλλά δεν το άκουσα από κανέναν, τη γερμανική οικονομία. Νεοπλουτίσαμε ναι, αλλά έτσι δεν έμεινε άνεργος ο Γερμανός εργάτης, τεχνικός, σχεδιαστής της BMW, Mercedes, Audi, VW, Opel. Ανοίξαμε και τους περιμένουμε τους Γερμανούς και για το μελλον, τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος άσε τη SIEMENS. Ενισχύσαμε με τις κουζίνες μας, τα κλιματιστικά μας, τις καφετιέρες μας, τα βίντεο μας, τα στερεοφωνικά μας, τις τηλεοράσεις μας, τα κινητά τηλέφωνά μας, αναλώσιμα υλικά κτλ. τη γερμανική οικονομία. Και το κυριότερο τους δώσαμε 5 δις ευρώ, στα πλαίσια των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων μόνο για τα Leopard, τα άρματα μάχης (που τους βγήκαν και κομματάκι ελαττωματικά) και τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής, που το πρώτο που μας στείλανε αποδείχτηκε ότι γέρνει. Μήπως είναι ευκαιρία να παρέμβει σε αυτή την ανθελληνική μανία και το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο και όχι οι λαϊκιστές δημοσιογράφοι και λαϊκίζοντες πολιτικοί του στυλ «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»;
Τα γράφω αυτά σήμερα για να δώσω μερικά επιπλέον επιχειρήματα στο γερμανοσπουδαγμένο Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, γιατί πριν καλέσει το Γερμανό Πρέσβη, για θέμα που έχει να κάνει όχι με το επίσημο Γερμανικό Κράτος, αλλά με το γερμανικό τύπο καλό θα ήταν να ενημερώσει και τους βουλευτές, να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις και δη τους βουλευτές δημοσιογράφους, που είμαστε πλέον αρκετοί. Να υπενθυμίσω ότι προσφιλές σπορ κάποιων Ελλήνων είναι να καίμε τις αμερικάνικες σημαίες και ενίοτε και τις ελληνικές. Ελπίζω να μην καταντήσουμε να καίμε και τις γερμανικές.
Cool baby, cool!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΝΕΙ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Δεύτερη δικαστική απόφαση δικαιώνει δικαστή, καθώς αναγνωρίζει ότι δικαιούται γονική άδεια εννέα μηνών με αποδοχές. Το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνει συνταγματικά επιβεβλημένη, για λόγους ισότητας και οικογενειακής προστασίας, τη χορήγηση της ειδικής εννεάμηνης γονικής άδειας με αποδοχές όχι μόνο στις γυναίκες αλλά .......

και στους άνδρες δικαστές, εφόσον οι σύζυγοί τους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη απόφαση - σταθμό για τη νομολογία, το ανώτατο δικαστήριο επικαλείται και την κοινοτική οδηγία 96/34/ΕΚ, που προβλέπει τη χορήγηση γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους, όπως και την Οδηγία 76/207/ΕΚ, για ίση μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση.

Η χορήγηση της γονικής άδειας στους άνδρες δικαστικούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ, επιβάλλεται από τα άρθρα 4, 21, 25 και 116 του Συντάγματος, που αφορούν την ισότητα των πολιτών, την προστασία της οικογένειας, την αρχή του κοινωνικού κράτους και την προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η νέα δικαστική απόφαση ήρθε ως απάντηση στην προσφυγή Πρωτοδίκη δικαστή, όταν η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να του χροηγήσει 9μηνη άδεια ανατροφής της κόρης του, η οποία γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2008, με το επιχείρημα ότι η άδεια χορηγείται μόνο σε μητέρες δικαστές λειτουργούς.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του δικαστή είναι ελεύθερη επαγγελματίας και συγκεκριμένα διατηρεί οδοντιατρείο στις Σέρρες και κατά συνέπεια δεν δικαιούται να πάρει την συγκεκριμένη άδεια.

Τι προέβλεπε η απόφαση σταθμός

Η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ προέβλεπε ότι οι πατέρες δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται να ζητήσουν αναδρομικά την 9μηνη άδεια μετ' αποδοχών, εφόσον το παιδί τους δεν έχει συμπληρώσει το τέταρτο έτος της ηλικίας του.

Επίσης, είχε αναγνωρίσει ως αυτοτελές δικαίωμα στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο να αξιώσει και να πάρει τη γονική αυτή άδεια ξεχωριστά για κάθε παιδί. Ωστόσο, στην περίπτωση που και οι δύο γονείς εργάζονται στον δημόσιο τομέα, τότε τη γονική άδεια την παίρνει ο ένας από τους δύο.
Διαβάστε περισσότερα...

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό ψαρά στις Πρέσπες

Άκαρπες παραμένουν για -πέμπτη μέρα- οι έρευνες για το εντοπισμό 57χρονου ψαρά, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην περιοχή των Πρεσπών της Φλώρινας. Ο 57χρονος είχε πάει για ψάρεμα στη λίμνη Μικρή Πρέσπα στις 18 Φεβρουαρίου

και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Οι Αρχές, που ειδοποιήθηκαν αμέσως, εντόπισαν τη βάρκα του, όχι όμως και τον 57χρονο ψαρά και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Οι έρευνες σταμάτησαν αργά απόψε και θα συνεχιστούν αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί, πυροσβέστες από τη Φλώρινα με 2 οχήματα και 6 άνδρες, καθώς και ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε περισσότερα...

Σας το επιστρέφουμε με αγάπη

Δεν φταίτε εσείς .......γερμαναράδες, εμείς φταίμε που με τον νεοπλουτισμό μας σας κάναμε ανθρώπους και εργαστήκανε οι βιομηχανίες σας και το εργατικό προσωπικό σας. Και εσείς για όλα αυτά μας δώσατε προβληματικά άρματα μάχης, υποβρύχια που γέρνουν και φυσικά την SIEMENS.


Μήπως αναζητάτε να σας ανταμείψουμε όπως και πριν μερικά χρόνια σαν τους Ολλανδούς ................. Διαβάστε περισσότερα...

Καταστροφές του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα

Εύχομαι τα παρακάτω ενδεικτικά στοιχεία να είναι διαφωτιστικά για τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα επί Γερμανικής κατοχής. Πέραν των ανατριχιαστικών και αμείλικτων στοιχείων ,που σκιαγραφούν την τότε ζοφερή πραγματικότητα πιστεύω ότι το μέγιστο δεινό των φρικωδών εγκλημάτων των κατοχικών δυνάμεων ήταν η πλήρης διάλυση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδος.Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα μου στην....


......¨ Ιστορία του Ελληνικού Έθνους¨ και άλλες πηγές οι οποίες αναγράφονται.
558,000 νεκροί (οι 125,000 εκτελεσθέντες, οι υπόλοιποι απο πείνα, κακουχίες κ.λπ.)
70,000 Ελληνοεβραίοι δολοφονήθηκαν σε σύνολο 80,000,
830,000 ανίκανοι να εργασθούν,
3,700 πόλεις και χωριά ολικώς ή μερικώς κατεστραμμένα,
408,000 κατοικίες κατεστραμμένες,
50% των βιομηχανιών καταστράφηκε,
75% του οδικού δικτύου (από 17,200 επιβατικά, φορτηγά και λεωφορεία καταστράφηκαν τα 11,650),
75% του σιδηροδρόμου (από 2.679 χλμ απέμειναν 680 χλμ.),
73% μείωση του εμπορικού στόλου (από τα 583 εμπορικά πλοία του ΄39 χάθηκαν τα 434),
60% μείωση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής ,
25 % των δασών χάθηκε,
100% άγγιξε η καταστροφή στις τηλεπικοινωνίες,
Πηγή: Υπουργείο Ανοικοδόμησης, 1947 – Έρευνα Τ. Ηλιαδάκη, 1997, για την εφημερίδα τα Νέα Β. Καρακάσης/Ειρήνη Καρανασοπούλου, 23 Νοεμ. 98′
Τι χρωστάει η Γερμανία…
- Πολεμικές επανορθώσεις: Με συντηρητικούς υπολογισμούς, το πραγματικό ποσό της οφειλής της Γερμανίας προς την Χώρα μας ξεπερνά τα 14,4 δισ. δολάρια, σε τιμές 1938. Ο Καθηγητής Α. Αγγελόπουλος για τους υπολογισμούς του έκανε χρήση ενός επιτοκίου 3%. Αυτό σημαίνει πως το διεκδικούμενο ποσό ξεπερνά σήμερα τα 60 δισ. δολάρια – ή 17 τρισεκατομμύρια δραχμές.
- Κατοχικό δάνειο: Οι δυνάμεις κατοχής, Γερμανοί και Ιταλοί πήραν απο την Τράπεζα της Ελλάδος 4,05 δισ. δολάρια σε τιμές 1938. Από το ποσό αυτό, άνω των 3.5 δισ. δολαρίων, πήρε η Γερμανία . Με το επιτόκιο του 3% το ποσό ξεπερνά τα 18 δισ. Δολάρια (Οι διεκδικήσεις από την Ιταλία έχουν ρυθμιστεί με συμφωνία του 1947) Σε αυτά τα ποσά θα πρέπει να προστεθούν οι οφειλές για αποζημιώσεις τη Γερμανίες προς την Ελλάδα απο τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και να αφαιρεθούν τα 115 εκατομμύρια Μάρκα που δόθηκαν με την συμφωνία του 1960.
Και γιατί μας χρωστάει η Γερμανία…
1. Υπόλοιπο επανορθώσεων από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο.
2. Απαιτήσεις για ζημιές που προκλήθηκαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο
3. Αποκατάσταση πάσης φύσεως υλικών ζημιών, δαπανών προυπολογισμού και δαπανών κατοχής που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου και της Γερμανικής κατοχής.
4. Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στην Ελληνική εμπορική ναυτιλία κατά την περίοδο που η Ελλάδα δεν είχε εισέλθει στον πόλεμο (1-9-39 εώς 28-10-40).
5. Αποζημιώσεις για τα πάσης φύσεως θύματα, νεκρούς, ανάπηρους, ομήρους, κατά την γερμανική κατοχή.
6. Αποζημιώσεις για την αναγκαστική εργασία σε Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης,
7. Αποζημιώσεις θυμάτων για το μερίδιο που βαρύνει την πρώην Γερμανική Λαοκρατική δημοκρατία.
8. Αποζημιώσεις για τα χορηγηθέντα ποσά απο την Τράπεζα της Ελλάδος προς τις Γερμανικές αρχές κατοχής υπό μορφή δανείου, πέραν των καταβληθέντων εξόδων κατοχής (Σ.Σ: τα στοιχεία είναι απο το βιβλίο του Δημ. Κωστόπουλου “Ένας πόλεμος που δεν έληξε ακόμα”)
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails