Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Γεια σου Φλώρινα με τις πιπεριές σου...γεμιστές με τυριά!

Λοιπόν, έχω πρόβλημα!.. Όποιο φαγώσιμο έχει...μεγάλα ανοίγματα, με ιντριγκάρει!! Θέλω να το γεμίζω και να το κάνω πιο πλούσιο! Μην δω, για παράδειγμα, πιπεριά ανοιχτή, αμέσως θα βρω να τη γεμίσω με κάτι! Είναι σοβαρό λέτε;!!


Μ΄αρέσουν τα γεμιστά κάθε λογής και με έλκει το γεγονός ότι μόλις κόψω την πιπεριά-καλή ώρα-θα χυθεί από μέσα το τυρί αχνιστό και μυρωδάτο!!! Σας συνιστώ αυτό το πιάτο ανεπιφύλακτα! Μοναδικό συνοδευτικό στα τραπέζια σας, γρήγορο και χορταστικό ακόμα και για κυρίως πιάτο. Δοκιμάστε και άλλα τυριά εκτός από αυτά που θα σας προτείνω! Προσθέστε μυρωδικά και λαχανικά της αρεσκείας σας και προσαρμόστε το πιάτο στα μέτρα σας! Η δική μου συνταγή θα είναι μόνο η αρχή!

Υλίκά:

4 πιπεριές φλωρίνης
200 γρ. φέτα
100 γρ. έμμενταλ
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
3 κουτ. σούπας λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
αλάτι/πιπέρι/ρίγανη
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα σποράκια τους. Μέσα μένουν κενές και έτοιμες να δεχτούν τη γέμιση. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το γάλα. Προσθέτουμε και το έμμενταλ και αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με το μίγμα των τυριών τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τους ομοιόμορφα το ελαιόλαδο, το κρασί και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τις ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και τις σερβίρουμε καυτές.
Διαβάστε περισσότερα...

Να έχετε όλοι ένα νόστιμο Πάσχα!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Έπιασαν δραπέτη των φυλακών!

Στης φυλακής τα σίδερα επιστρέφει ο 58χρονος, που πήρε άδεια και "ξέχασε" να επιστρέψει...


Πρόκειται για τον κρατούμενο των αγροτικών φυλακών Αγιάς Λάρισας, ο οποίος θεωρείτο ως αποδράσας από τις 26 Μαρτίου. Ο 58χρονος είχε πάρει 11ήμερη άδεια και μετά το τέλος της εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε δρόμο της Φλώρινας και τον συνέλαβαν.
Διαβάστε περισσότερα...

Εγινε πατέρας στα 74

ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ!


Την ώρα που οι περισσότεροι συνομήλικοί του γίνονται παππούδες, αυτός έγινε πατέρας! Ο λόγος για τον 75χρονο Βρετανό Gerry Burks, ο οποίος απέκτησε γιο μαζί με την κατά 35 χρόνια νεότερη σύζυγό του. Το ζευγάρι, από την περιοχή Louth, έχει άλλο ένα παιδί έξι ετών.
Διαβάστε περισσότερα...

Επιδότηση για κουφώματα: δικαιούχοι και διαδικασία

Αλλαγή κουφωμάτων, θερμομόνωση ταράτσας-στέγης και εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης περιλαμβάνει το πρόγραμμα επιδοτήσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών που παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Το πρόγραμμα προβλέπει φοροαπαλλαγές, απευθείας επιχορηγήσεις και δάνεια με επιδότηση επιτοκίου και προβλέπεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 200 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της, η Τίνα Μπιρμπίλη ανέφερε ότι στο πρόγραμμα προβλέπεται να ενταχθούν 100.000 κατοικίες σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την υπουργό, η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας θα ξεπεράσει το 1 δισ. κιλοβατώρες.

- Ποιες κατοικίες θεωρούνται επιλέξιμες για το πρόγραμμα
Όλες οι μονοκατοικίες, οι πολυκατοικίες που μπορούν να ενταχθούν ως ενιαίο κτήριο αλλά και τα μεμονωμένα διαμερίσματα υπό την προϋπόθεση ότι η παρέμβαση που απαιτείται αφορά στο σύστημα της θέρμανσης. Ανεξαρτήτως κατηγορίας, θα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Η άδεια οικοδομής να έχει εκδοθεί πριν από το 1980,
Οι κατοικίες να βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 1500 ευρώ ανά τετραγωνικό και
το ακίνητο να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
Να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό ενεργειακής επιθεώρησης και το ακίνητο να έχει καταταγεί στην κατηγορία Δ ή ακόμη χαμηλότερα.

- Ποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν στα ακίνητα
Οι παρεμβάσεις θα προκύπτουν ύστερα από τις συστάσεις του ενεργειακού επιθεωρητή και μπορούν να είναι είναι οι ακόλουθες:

• Τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων και κουφωμάτων
• Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη, στο δώμα ή στο κέλυφος του κτηρίου
• Εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης

Θα υπάρχουν ανώτατες τιμές ανά είδος εργασίας και θα γίνονται έλεγχοι προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υπερτιμολογήσεων.

- Οι εναλλακτικές λύσεις για ενίσχυση των ιδιοκτητών και τα εισοδηματικά κριτήρια
Έχουν δημιουργηθεί δύο υποπρογράμματα.

Α. Στο πρώτο, μπορούν να ενταχθούν οι ιδιοκτήτες με ατομικό εισόδημα έως 15.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Αν πληρούν αυτό το εισοδηματικό κριτήριο (και το ακίνητο θεωρείται επιλέξιμο) θα μπορούν να επιδοτηθούν με το 30% επί του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Β. Στο δεύτερο υποπρόγραμμα εντάσσονται οι ιδιοκτήτες με ατομικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Γι’ αυτούς, προβλέπεται η χορήγηση δανείου με επιδότηση επιτοκίου. Όπως ανέφερε η υπουργός, η επιδότηση θα είναι πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Εξάλλου, όπως γνωστοποιήθηκε, στόχος του υπουργείου, που βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες είναι τα δάνεια να είναι τελικώς άτοκα για όσους θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

- Όριο προϋπολογισμού-κριτήρια επιλογής.
Για να επιλεγεί μια κατοικία, ο προϋπολογισμός των εργασιών δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. Επίσης, θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα οι κατοικίες που θα εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια σε συνάρτηση με το ύψος της επένδυσης.

- Η διαδικασία
Τα βήματα της διαδικασίας έχουν ως εξής:
1) Έλεγχος από ενεργειακό επιθεωρητή ο οποίος θα καθορίζει την ενεργειακή κατηγορία της κατοικίας, τις προτεινόμενες παρεμβάσεις για αναβάθμιση κατά μια τουλάχιστον κατηγορία.
2)Υποβολή αίτησης σε τράπεζα μαζί με τα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που το κτίριο είναι πολυκατοικία, όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο ίδιο υποκατάστημα.
3)Έλεγχος των αιτήσεων από την τράπεζα και της επιλεξιμότητας της αίτησης
4)Κατάταξη των αιτήσεων με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας και έκδοση της απόφασης έγκρισης των αιτήσεων. Σε αυτό το βήμα ενημερώνεται και ο ιδιοκτήτης του οποίου η αίτηση εγκρίθηκε.
5)Πραγματοποίηση των εργασιών και κατόπιν δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση που συνοδεύεται με δεύτερη έκθεση πιστοποιητικού. Σε αυτό το βήμα πιστοποιείται το κατά πόσον πραγματοποιήθηκε το φυσικό και το οικονομικό αντικείμενο του έργου.
6)Σε όσους έχει εγκριθεί επιδότηση επιτοκίου, γίνεται η εκταμίευση του δανείου αφού προσκομίσει τα τιμολόγια των δαπανών, το δεύτερο πιστοποιητικό ενεργειακής επιθεώρησης. Στους υπόλοιπους που εντάσσονται στο υποπρόγραμμα Β με απευθείας επιχορήγηση, προσκομίζει τα ίδια δικαιολογητικά και πιστοποιείται η υλοποίηση του έργου.
7)Πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου.
8)Το τελικό στάδιο είναι ο έλεγχος από το ΤΕΜΠΜΕ για τις διαδικασίες πληρωμών.
- Φοροαπαλλαγές
Αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές, το πρόγραμμα προβλέπει ότι μπορούν να ωφεληθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος ή τιμής ζώνης.

Έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, αυξάνεται σε 30% από 20% που ισχύει τώρα, η έκπτωση δαπανών για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, με όριο τα 2.500 ευρώ. Το προηγούμενο όριο ήταν 700 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Σας θυμίζει κάτι; κάποιο Ελληνικό νησί μήπως;

Δεν θα γράψουμε πολλά πράγματα...μπείτε εδώ και θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας!!


Κατά τα άλλα εμείς εδώ έχουμε ένα κράτος και έναν υπουργό (Χρυσοχοίδης) που τους πειράζουν τα συνθήματα του στρατού;; λες και οι ειδικές δυνάμεις των Τούρκων, των Σκοπιανών και των Αλβανών δεν λένε τέτοια συνθήματα; αυτοί λένε τα στρουμφάκια και οι δικοί μας είναι οι "κακοί" !

αλλά είπαμε τα συνθήματα τους πειράζουν...αυτά (giritturk) δεν τους πειράζουν;;;;

Και δεν μιλάμε ούτε για την Κύπρο και πως την παρουσιάζουν οι Τούρκοι...ούτε για την Θράκη...ούτε για την Μακεδονία που την παρουσιάζουν οι Σκοπιανοί παντού ως δική τους...ούτε για την Ήπειρο που κάποιοι την θέλουν Αλβανική...ούτε για το Αιγαίο που το έχουν μοιράσει προ πολλού...μιλάμε για την Κρήτη!!!!

την είδατε την σελίδα;;;; την είδατε καλά;;;

Σαν να είναι πολλές χιλιάδες τα μέλη που την παρουσιάζουν Τούρκικη...δεν νομίζετε;

με τόσο "καπνό"...φωτιά δεν βλέπει κανείς;;;;
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ:

Ο Θεός φωνάζει τον Αδάμ και του λέει:
«Έχω ένα καλό νέο και ένα κακό»

« Το καλό πρώτα» απαντά ο Αδάμ. Ο Θεός λέει:

«Θα σου κάνω 2 δώρα, ένα μυαλό και ένα πέος»

« Τέλειο, και το κακό;»

¨Δεν έχεις αρκετό αίμα για να μπορούν να λειτουργούν και τα 2 συγχρόνως». Διαβάστε περισσότερα...

Επιτέλους Ελλάδα και Αλβανία επικύρωσαν τη συμφωνία για τους πεσόντες του ελληνοϊταλικού πολέμου

Η αλβανική βουλή επικύρωσε, χθες το απόγευμα, τη συμφωνία με την Ελλάδα για την “έρευνα, την εκταφή, την ταυτοποίηση και την ταφή των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940-’41“.

Σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, η συμφωνία επικυρώθηκε με 66 ψήφους υπέρ, από τους βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, πέντε κατά και μία αποχή. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), οι οποίοι συνεχίζουν να μποϊκοτάρουν τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, ζητώντας επανέλεγχο των ψήφων των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν πέρυσι το καλοκαίρι (28 Ιουνίου 2009). Βάσει της σχετικής συμφωνίας, που μονογράφηκε στα Τίρανα, στις 19 Νοεμβρίου 2008, θα δημιουργηθούν δύο νεκροταφεία (και μνημεία), στην Κλεισούρα και την Κορυτσά, προς τιμή των Ελλήνων μαχητών, κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη εβδομάδα

Η εβδομάδα των Παθών ξεκινησε και όλοι οι πιστοί σπεύδουν στους Ναούς της χώρας για να συμμετάσχουν στο Θείο Δράμα.
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails