Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ψηφίζει τον «αναξιόπιστο προϋπολογισμό» η Βάσω Παπανδρέου

Για την αξία των «όχι» στην πολιτική μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2011. Κι ας τον θεωρεί αναξιόπιστο.”Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον Προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο Προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι”, είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Ολομέλειας. Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Υπουργού Εξωφρενικών: Δεχόμαστε τη μακεδονική γλώσσα(;)

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ......
Μας εκφράζει απόλυτα το σχόλιο του taxalia στο τέλος της ανάρτησης.
Ειμαι Έλληνας πολίτης και θλίβομαι με οσα αποκαλύπτονται για τα εξωτερικά μας θέματα και ιδιαίτερα για το Σκοπιανό.
Η Ελληνική αντίδραση μηδαμινή σε όλα τα επίπεδα. Διαρκή δημοσιεύματα συνεντεύξεις και αποκαλύψεις αλλά και απαντήσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων αποκαλύπτουν το τετελεσμένο του θέματος. Η Γλωσσά και η Εθνότητα θα είναι Μακεδονικη και σε...
αντάλλαγμα θα υπάρξει μια erga omnes αποδοχή γεωγραφικού προσδιορισμού μόνο για το όνομα του Κράτους των Σκοπίων.

Σε συνέχεια του περιστατικού επαναφοράς της γλώσσας των Σκοπίων ως 'Μακεδονικής' στα Ηνωμένα Έθνη έπειτα από παρέμβαση στο υψηλότερο επίπεδο της πΓΔΜ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο κυριος Δρουτσας ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η Ελλαδα θα δεχτεί τη Μακεδονική γλώσσα ως προϊόν συμβιβασμού στο θέμα του ονόματος.


Δεν απαντά σε καμία ερώτηση που του έθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ Κοραντής και μάλιστα αναφέρει απλά ότι η γλώσσα των Σκοπίων είχε εισήχθη στον ΟΗΕ από το 1993 ως 'Μακεδονική' και ως εκ τούτου ουδεμία αντίδραση δεν υπάρχει (και ούτε θα υπάρξει).

Βάζω στοιχημα.ότι θα υπαρξει λύση erga omnes για την ονομασια του κράτους των Σκοπίων αλλα με αποδοχη 'Μακεδονικης' γλώσσας και ισως της υπηκοοτητας.
Μια τρυπα στο νερό δηλαδη. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδος και των Σκοπίων θα είναι ευτυχισμένες και θα το περάσουν η κάθε μία σαν επιτυχία.
Διαβάστε την ερώτηση και την απαντηση του κ Δρουτσα στην οποία είναι κοινοποιημένο το Γραφείο του Πρωθυπουργου. Τα συμπεράσματα δικά σας

Ερωτηση Κοραντή
http://icorantis.files.wordpress.com/2010/11/6283_erot_droutsa_ohe_16_11_2010.pdf

Απαντηση Δρουτσα
http://icorantis.files.wordpress.com/2010/12/6283_apan_droutsa_16_11_2010.pdf

Με λίγα Λόγια
Ονομα κράτους:Βορεια Μακεδονια
Ονομα Γλώσσας:Μακεδονικη
Υπηκοοτητα:Μακεδονική


Είναι τυχαιο ότι την προταση για σιωπηρη αναγνωριση γλώσσας και εθνους ειχε αποκαλυφθει σε απορρητο τηλεγραφημα των ΗΠΑ
Κυριε Δρουτσα απαντηστε ΞΕΚΑΘΑΡΑ-το erga omnes θελετε να ισχυει μόνο για το ονομα του κράτους των Σκοπίων και όχι για την γλώσσα και την υπηκοότητα; Αυτή είναι η Ελληνική επιδιωξη και η μονιμη λύση στο πρόβλημα;

P.P. (ήρθε με E-mail στο taxalia)
..........
σχόλιο taxalia: Μιας και ο κ.Δρούτσας μας διαβάζει τακτικά: Η υπόθεση της αποδοχής μιας τέτοιας λύσης δεν είναι υπόθεση κανενός Δρούτσα ή Παπανδρέου ή Σαμαρά η... Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. Κανένας μηχανισμός "επιρροής" με όσα χρήματα κι αν στηριχθεί δεν μπορεί να παρακάμψει την εθνική θέση. Ο εξευτελισμός της Ελλάδας από τη FYROM θα σταματήσει εδώ.
Yπάρχει από όλους μας μεγάλη διάθεση να λυθεί η διαφορά μας με τα Σκόπια, σε όφελος της διαρκούς ειρήνης και ευημερίας των Βαλκανίων.
Αλλά, δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα. Τελεία και παύλα.

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Έλληνας βουλευτής καταγγέλει οργανωμένο σχέδιο διαμελισμού της χώρας: "Είναι πουλημένοι!..", ενώ κορυφαίος υπουργός συζητάει με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος!

Ηφαίστειο δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ηφαίστειο είναι ολόκληρη η Βουλή.


Μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου κατηγορούν ανοιχτά πλέον τους συναδέλφους τους για εθνική προδοσία και οργανωμένο έγκλημα σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

«Αυτά που έκαναν οι Ναζί στην Ελλάδα, δεν είναι τίποτε μπροστά σε όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή…», είπε μιλώντας στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» λίγες ώρες πριν, Έλληνας βουλευτής.

Ο ίδιος έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος και διαμελισμού της χώρας με την συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών παραγόντων από τα δύο μεγάλα κόμματα.



-«Είναι όλοι πουλημένοι…», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του. Και συνέχισε: «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη για να περάσουν μέσα από το φόβο το ξεπούλημα της χώρας. Φτάνει πια. Αυτό δεν πρέπει να τους περάσει…»

Οι εξελίξεις όπως αναφέρουμε και στη προηγούμενη ανάρτηση είναι συγκλονιστικές-η χώρα κοχλάζει.

Μιλάμε για μια εκρηκτική κατάσταση, η οποία σε λίγο θα είναι ανεξέλεγκτη.


Είναι τόσο ανεξέλεγκτη ώστε και πρώην πρωθυπουργοί που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις να κρύβονται στη κυριολεξία και μιλάμε για τους Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη.

Είναι τόσο ανεξέλεγκτη, ώστε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης συζητάει με άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων το σενάριο της επιβολής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και εγκαθίδρυσης στρατιωτικού καθεστώτος με τον ίδιο ως μπροστάρη!

Δεν κάνουμε πλάκα. Κορυφαίος πολιτικός συζητάει ακόμη κι αυτό το ενδεχόμενο με διάφορους κοκορόμυαλους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κόλαση…

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4140
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Φλώρινα: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, 18/12

Την έντονη ανησυχία του για την φημολογούμενη κατάργηση- συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ- στο Πανεπιστήμιο Φλώρινας εκφράζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας με ψήφισμα που εξέδωσε στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, όπου αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρουσία των δύο βουλευτών του νομού.

Στην ίδια συνεδρίαση το Ν.Σ. Φλώρινας ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς τη Φλώρινα στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, στο οποίο τονίζεται ότι το τρένο αποτελεί κύριο διακομιστικό μέσο μεταφοράς με το λιμάνι γης Θεσσαλονίκης και προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ειδικότερα, στο Ν.Σ. Φλώρινας αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
1. Συνάντηση αρμόδιας επιτροπής, που θα αποτελείται από τους δύο Βουλευτές του Νομού, το Νομάρχη Φλώρινας, τους Δημάρχους του Νομού και τους αρμόδιους φορείς, με την Υπουργό παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου,
2. Την ημέρα της συνάντησης όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα του Νομού Φλώρινας, να είναι κλειστά και
3. Η έκδοση και αποστολή στους αρμόδιους φορείς του παρακάτω ψηφίσματος:
«ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την τακτική του συνεδρίαση στις 13-12-2010 και με θέμα Κατάργηση ? συγχώνευση τμημάτων στο ΤΕΙ ? Πανεπιστήμιο Φλώρινας. Μετά την κατάθεση του κειμένου διαβούλευσης από το Υπουργείο Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα το σημείο αναφοράς για αναδιάρθρωση και χωροταξική κατανομή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις μπαίνουν υπόνοιες και μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα συγχώνευσης ? κατάργησης τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ το Ν.Σ.
Αποφάσισε ομόφωνα
Ενόψει αυτής της φημολογούμενης κατάργησης να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για το γεγονός αυτό και θεωρεί αντί της κατάργησης να υπάρξει μία βαθειά περιφερειακή συνείδηση και ενίσχυση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός των περιφερειακών ΑΕΙ-ΤΕΙ και αποκέντρωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα εκπαίδευσης.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ
Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την ιδέα κατάργησης συγχώνευσης στο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Φλώρινας όχι μόνο για λόγους ιστορικούς (από το 1936 λειτουργεί παιδαγωγικό τμήμα) αλλά και τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια απόφαση στην πνευματική, οικονομική, κοινωνική ζωή της τοπικής κοινωνίας.
Η ακριτική πόλη της Φλώρινας βρίσκεται στο τριεθνές με (FYROM ? ΑΛΒΑΝΙΑ) και επενδύοντας στην εκπαίδευση επενδύουμε στο μέλλον και επιβάλλεται και μπορεί να εξελιχθεί η Φλώρινα σε πνευματικό φάρο της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων με την ήδη υπάρχουσα αναγκαία υποδομή και αποφασίζουμε συστράτευση και αγώνα με όλους τους φορείς
EK TOY
ΠΡΟΕΔΡΕIOY».
ΘΕΜΑ 2ο: Κατάργηση των δρομολογίων ΟΣΕ από και προς την Φλώρινα.
Εισηγητής: κ. Αντωνιάδης Ιωάννης, Αντινομάρχης της Ν.Α. Φλώρινας.
Για το παραπάνω θέμα, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
1. Συνάντηση αρμόδιας επιτροπής, που θα αποτελείται από τους δύο Βουλευτές του Νομού, το Νομάρχη Φλώρινας, τους Δημάρχους του Νομού και τους αρμόδιους φορείς, με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα,
2. Την ημέρα της συνάντησης όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα του Νομού Φλώρινας, να είναι κλειστά και
3. Η έκδοση και αποστολή στους αρμόδιους φορείς του παρακάτω ψηφίσματος:
«ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την τακτική του συνεδρίαση στις 13-12-2010 και με θέμα Κατάργηση των δρομολογίων ΟΣΕ από και προς την Φλώρινα.
Αποφάσισε ομόφωνα
Να εκφράσει την πλήρη αντίθεση του σε οποιανδήποτε απόφαση για κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς τη Φλώρινα στα πλαίσια της οικονομικής εξυγίανσης των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση. Οι λόγοι δεν είναι συναισθηματικοί αλλά αντικειμενικοί
1. Ο ΟΣΕ αποτελούσε και αποτελεί το πρώτο μεταφορικό μέσο στον ακριτικό νομό μας (δυστυχώς δεν υπάρχει οδικός άξονας παρ? όλες τις υποσχέσεις από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα).
2. Αποτελεί κύριο διακομιστικό μέσο μεταφοράς (πετρέλαιο για ΔΕΗ ? Τεύτλα Αμυνταίου ? Γεωργικά προϊόντα ) με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.
3. Υπάρχει πρόσφατη ανακαίνιση στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του δικτύου και είναι παράλογο να εγκαταλειφθεί και να καταστραφεί αντί να επεκταθεί.
4. Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι συνέχεια με FYROM και υφίστατο και λειτουργούσε προς Ευρώπη μέχρι το 1996 και δεν πρέπει να παραβλεφθεί η μελλοντική προοπτική εμπορομεταφορών και μετακίνηση, οποιανδήποτε άλλη απόφαση πρέπει να μας προβληματίσει για άλλες σκοπιμότητες.
5. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες της περιοχής επηρεάζουν συστηματικά τη μετακίνηση τόσο των ανθρώπων όσο και των προϊόντων και η κατάργηση θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των προβλημάτων.
6. Η πληρότητα είναι πάνω από 50% σε σχέση με άλλες περιοχές ελάχιστης πληρότητας και δεν απαιτούμε να γίνουμε τουριστικός σιδηρόδρομος για να δικαιολογήσουμε την ύπαρξη μας.
7. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ορθολογική ρύθμιση των δρομολογίων και αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού.
8. Κάθε σκέψη κατάργησης των δρομολογίων πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση και τις υψηλά αμειβόμενες διοικήσεις των διορισμένων ΔΕΚΟ.
EK TOY
ΠΡΟΕΔΡΕIOY».
ΘΕΜΑ 3ο: Επικείμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Εισηγητής: κ. Αντωνιάδης Ιωάννης, Αντινομάρχης της Ν.Α. Φλώρινας.
Για το παραπάνω θέμα, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
1. Συνάντηση αρμόδιας επιτροπής, που θα αποτελείται από τους δύο Βουλευτές του Νομού, το Νομάρχη Φλώρινας, τους Δημάρχους του Νομού και τους αρμόδιους φορείς, με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου,
2. Την ημέρα της συνάντησης όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα του Νομού Φλώρινας, να είναι κλειστά και
3. Η έκδοση και αποστολή στους αρμόδιους φορείς του παρακάτω ψηφίσματος:
«ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την τακτική του συνεδρίαση στις 13-12-2010 και με θέμα Επικείμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2011 από το Υπουργείο Οικονομικών για εξίσωση του ειδικού φόρου κίνησης και φόρου θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2011 χωρίς να προβλέπει την μέριμνα για προβληματικές περιοχές όπως ο νομός μας ο οποίος παρουσιάζει υψηλό ποσοστό ανεργίας χωρίς οδικούς άξονες (κάθετη Εγνατία) με φθίνουσα γεωργία ? Κτηνοτροφία ? Τουρισμό ? Παιδεία η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Για το λόγο αυτό το Ν.Σ.
Αποφάσισε ομόφωνα
Να ζητήσει από την κυβέρνηση ο νομός Φλώρινας να εξαιρεθεί από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με δεδομένο τον βαρύ χειμώνα για εξάμηνο και τις πολικές θερμοκρασίες και πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Φλώρινα παρέχει στην χώρα μας το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας με την ανάλογη περιβαλλοντική επίπτωση χωρίς να έχει τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη.
EK TOY
ΠΡΟΕΔΡΕIOY».
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιώργος στο παγκόσμιο top 10 των πιο λανθασμένων προβλέψεων του 2010

Το εγκυρότατο Foreign Policy, κάνει ένα αφιέρωμα στις Δέκα πιο άστοχες προβλέψεις που έγιναν από τους πολιτικούς του κόσμου για το 2010. Περίοπτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει και ο δικός μας Πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα το περιοδικό αναφέρει στο αφιέρωμα το εξής απόσπασμα απο συνέντευξή του κ. Παπανδρέου στο BBC την 21/2/10:

«Μα δεν πρόκειται να είναι διάσωση. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αφού πρόκειται για κάτι το καινούργιο, όσον αφορά στο ποιο θα είναι το οικονομικό εργαλείο, όμως θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από μια εγγύηση έως στο πώς να βρούμε άλλους τρόπους για να δανειστούμε. Επαναλαμβάνω όμως πως δεν πρόκειται για ελεημοσύνη».



Και συνεχίζει το Foreign Policy : Όταν λοιπόν οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί αρχίζουν να διαψεύδουν επανειλημμένως το ότι θα χρειαστούν διάσωση από την ΕΕ, τότε κάτι βρωμάει. Μόλις δυο μήνες μετά την παραπάνω κατηγορηματική δήλωση του Παπανδρέου, πως η χώρα του δεν πρόκειται να ζητήσει ελεημοσύνη για να σωθεί η οικονομία της, ζήτησε και επίσημα βοήθεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας τη κατάσταση κρίσιμη και ως «εθνική ανάγκη». Το επίσημο αίτημά του εγκρίθηκε τον Μάιο, και η βοήθεια που έλαβε η Ελλάδα αγγίζει τα $146.2 δισεκατομμύρια. Και τα εισέπραξε πάνω στην ώρα που…Για αυτό, όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Luis Rodriguez Zapatero δήλωσε κι αυτός με τη σειρά του, τον περασμένο μήνα, και μάλιστα κατηγορηματικά, ότι η χώρα του δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρειαστεί διάσωση, εμείς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σκεπτικοί.

Βέβαια αργά ξημερώθηκαν στο Foreign Policy, προφανώς δεν άκουσαν τις προεκλογικές ομιλίες του Σεπτεμβρίου του 2009, ούτε τον είχαν αυτοί να τους κυβερνά από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009. Αν ήτανε εδώ εκείνο το τρίμηνο, θα ήταν στο top 10 του 2009. Δεν ήταν λάθος η πρόβλεψη του Πρωθυπουργού κύριοι του Foreign Policy. Εσκεμμένη κοροϊδία ήταν. Σκευωρία υποδούλωσης. Άρνηση διαχείρισης, υποθήκευση της Ελλάδας, και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Όσο για την σημειολογία αυτής της φωτογραφίας, με την Ελληνική σημαία μισοκρυμμένη πίσω από την άλλη την ερζάτς… Δεν παν να λένε οι Ευρωπαϊστές… Δεν μου αρέσει η εικόνα. Δεν με παρηγορεί που σχεδόν αισθάνομαι οίκτο για τον άνθρωπο. Ο οίκτος δεν είναι υποκατάστατο της συσπείρωσης.

Η αναβολή της λαϊκής οργής για 10-12 μήνες, απλά μας οδηγεί από τον έναν εκβιασμό στον άλλον.

S.A. – Archaeopteryx

foreignpolicy.com

http://www.antinews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τι περιέχει το έγγραφο του Wikileaks :

Αποκάλυψη για το "Μακεδονικό"!!!


16 Σεπτεμβρίου 2009, 20 μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Ο Βοηθός ΥΠΕΞ Philip Gordon συναντάται στο Παρίσι με "policy makers" μεταξύ αυτών και ο Jean-David Levitt , αντιπρόσωπος του (...φίλου του Καραμανλή) Σαρκοζί.
Ο Levvit λέει τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Δείτε το απόρρητο έγγραφο, χωρίς κανένα σχόλιο από το taxalia.
Αγγλικά ξέρετε. Δείτε το (υπενθυμίζουμε ότι ο Leviit είναι έμπιστος του Σαρκοζί κι ο Σαρκοζί, φίλος του Καραμανλή, κι ότι είμαστε ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές του 2009):


Wednesday, 16 September 2009, 07:34
S E C R E T SECTION 01 OF 04 PARIS 001254
NOFORN
SIPDIS
EO 12958 DECL: 09/16/2018
TAGS PREL, PARM, KNNP, BH, SM, MK, GR, FR
SUBJECT: A/S GORDON'S MEETINGS WITH POLICY-MAKERS IN PARIS:
A TOUR D'HORIZON OF EUROPE AND AFGHANISTAN
Classified By: Ambassador Charles Rivkin, for reasons 1.4(b) and (d).


Summary
Senior officials from both countries examine current international challenges, agreeing that Afghanistan is a major priority, fretting about Russian actions in Georgia, and agreeing to disagree about Turkey's EU membership bid. But on Iran, there is a full meeting of minds, with the French saying Tehran's response to Barack Obama's offer to talk is a farce. Key passage highlighted in yellow.

Read related article 1. (S) Summary. During Assistant Secretary Gordon's visit to Paris on September 11, he met with a number of French policy-makers including: Elysee Diplomatic Advisors Jean-David Levitte, Damien Loras, and Francois Richier, Assistant Secretary equivalent for Continental Europe Roland Galharague, and Acting Director of MFA Strategic Affairs bureau Jean-Hugues Simon-Michel. Discussions focused on Russia, upcoming developments in the Balkans (Bosnia, Croatia, Macedonia and Kosovo), elections in Germany and Afghanistan, Turkey's EU Accession, NATO Enlargement and Strategic Concept, and Georgia and Ukraine. End Summary.

-----------------------------------------

MACEDONIA AND CROATIA

-----------------------------------------

5. (C) Levitte expressed optimism that a new Greek government would be "more solid" and allow greater flexibility for progress in the Greek-Macedonian name dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid Conservative government or a Socialist government would be a stronger, more flexible partner in the negotiations. He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and get Greece to abandon the necessity of changing passports, then progress could be made.

Μετάφραση
-----------------------------------------
ΠΓΔΜ και Κροατία
-----------------------------------------

5. (C) Ο Levitte εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι "πιο σταθερή» και θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία για την επίτευξη προόδου στην ελληνο-''Μακεδονική'' διαφωνία επι του ονόματος. Ο A / S Gordon συμφώνησε ότι είτε μια πιο σταθερή συντηρητική κυβέρνηση ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα αποτελούσε πιο σταθερό και ευέλικτο εταίρο στις διαπραγματεύσεις. Εξέφρασε την ελπίδα ότι, αν η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να πείσει την πΓΔΜ να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και παράλληλα την Ελλάδα να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα της αλλαγής διαβατηρίων, τότε η πρόοδος θα μπορούσε να γίνει.


On Croatia, Levitte observed that the border issue with Slovenia is making progress. He hoped that the upcoming September elections in Germany would also allow the new German government to be more open to EU enlargement to include the Balkan countries. Paris wants the door to enlargement to remain open, even if the accession process takes time.

-------------------------------

Τι λέει το απόρρητο έγραφο για τη "Μακεδονία"; Μια πρώτη εκτίμηση

Το έγγραφο συντάχθηκε στις 16-9-2010. Ειναι αναφορά για τα πεπραγμένα μιας συνάντησης που έγινε στο Παρίσι, μεταξύ του Υφ.υπ.Εξ. των ΗΠΑ, βοηθού της Χιλαρι Κλίντον, Philip Gordon και διάφορων police-makers (ανθρώπων που "διαμορφώνουν" πολιτική). Μεταξύ των συνομιλητών του Αμερικανού Υφυπουργού ήταν ο Jean-David Levitte, στενός συνεργάτης του Σαρκοζί.


Το πιό σημαντικό εδάφιο λέει:

Levitte (ο σύμβουλος του Σαρκοζί) expressed optimism (εξέφρασε την αισιοδοξία) that a new Greek government (ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση -τότε κυβερνούσε ο Καραμανλής) would be "more solid" (θα ήταν πιό "σταθερή" ) and allow greater flexibility (και θα επέτρεπε περισσότερη ευελιξία - η τότε κυβέρνηση δηλαδή δεν ήταν "ευέλικτη") for progress in the Greek-Macedonian name dispute (για πρόοδο στην ελληνοσκοπιανή διαμάχη). A/S Gordon agreed (συμφώνησε ο Αμερικανός με τον Γάλλο σύμβουλο) that either a more solid Conservative government (ότι είτε μια πιό σταθερή συντηρητική κυβέρνηση -όχι αυτή της ΝΔ που δεν ήταν σταθερή λόγω των 151 βουλευτών, αλλά άλλη συντηρητική, πιθανώς ..συμμαχία;) or a Socialist government (ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση) would be a stronge , more flexible partner in the negotiations (θα ήταν δυνατότερος και πιό ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις). He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum (ο Αμερικανόςυφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι αν η διεθνής κινότητα μπορούσε να πείσει τα Σκόπια να απορρίψουν την ιδέα του δημοψηφίσματος) and get Greece to abandon the necessity of changing passports (και να κάνουν την Ελλάδα να απορρίψει την αναγκαιότητα να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών), then progress could be made (τότε θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος).

1.313 έγγραφα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνονται
στις αποκαλύψεις, 29 έγγραφα αναφέρονται στον Κ.Καραμανλή

Τόσο σύμμαχοι οι σύμμαχοί μας Αμερικανοί!

Επιδίωκαν μια πιό ευέλικτη κυβέρνηση από αυτή του Καραμανλή, που δεν θα έβαζε βέτο στο να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών. Προφανώς οι Σκοπιανοί, συμφωνούσαν να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία π.χ., αλλά το όνομα της χώρας και η εθνικότητα στα διαβατήρια να μην αλλάξουν και να λένε Macedonia και Macedonian. Ο Καραμανλής "κλωτσούσε" σε αυτό και οι Αμερικανοί, τον ...κλώτσησαν.
Ή μάλλον, ο Ελληνικός λαός, που κάνει πάντα ό,τι του υπαγορεύουν οι Αμερικανοί.

http://www.ramnousia.com/2010/12/wikileaks_12.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ... ...έχει κανείς από τούς 300 συνείδηση....;

Όσοι από σας αγοράζετε την Καθημερινή ίσως να είδατε το Κ (περιοδικό) της κυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκου Βαφειάδη


..ας τα μάθετε και όσοι δεν έτυχε να πέσει στα χέρια σας ..!!!


Μέσα στις 3 βδομάδες που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλή κατέγραψε τα χάλια αυτών των ..........? και των υπαλλήλων τους .....
εν μέσω κρίσης αναφέρω συνοπτικά τι αποφάσισαν για τούς ευατούς τους πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος........


Παρόλες τις φαινομενικά αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους θα δεί λέει κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ τους .
Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήτονται οικονομικά απο την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ . Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην.δημόσιο και 245 εκ.ευρώ στις τράπεζες.



Πάμε τώρα στούς βουλευτές .....


Το 2010 οι 300 θα μοιραστούν 42,5 εκατ.ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα. Περίπου 35 εκατ.ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι των θανόντων και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών. Άλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ.ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών. Ολοι γνωρίζουμε ότι για κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια θητεία ενώ πρίν το 1993 συνταξιοδοτούνται απο τα 55 χρόνια. Ο σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξε στο ελάχιστο τούς επαγγελματίες της πολιτικής.
Οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη απο το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και τρίτηστην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές πρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχες (χορηγίες).


Θέλετε και άλλο ....πάμε...!!


Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται απο το Γεν.Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στου συνταξ. βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ.ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25% ενώ το άλλο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011) όταν η άλλη πληγή των Ελλήνων, οι δικαστές, αύξησαν τούς μισθούς τους κατά περίπου 80%. Είναι πάγια μέθοδος των συνταξ.βουλευτών όταν οι ανώτεροι δικαστικοί διεκδικούν και δικαιώνονται να ακολουθούν και αυτοί τον ίδιο δρόμο και να τα παίρνουν.


Εχει και άλλο αν δεν κουραστήκατε...!!


Τα 300 καμάρια μας δεν πληρώνουν ούτε το κινητό τους καθώς:
δικαιούνται ένα κινητό τηλ. μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως
οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ)
αυτοκίνητο (το μισθώνει η βουλή με λίζινγκ)
δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τούς βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως)
γραφείο εκτός βουλής
γραφική ύλη
ταχυδρομική ατέλεια ,
ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοϊα καθώς και
52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ απο την Αθήνα.
Έχουν την δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων απο την Βουλή και χαμηλότοκα απο τις τράπεζες
.Και βέβαια κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημοσίους υπαλλ. αποσπασμένους κα μετακλητούς καθώς και
έναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται απο την βουλή ...δηλ. 300 βουλευτές + 300 συνεργάτες.....!!
πλήρωνε κορόιδο Έλληνα τούς ειδήμονες που πτώχευσαν την χώρα.......


Οι υπάλληλοι της βουλής...... Δεν φτάνουν λέει οι καρέκλες......


Εκτός απο τούς 1200 αποσπασμένους δημ.υπαλ. και τούς επιστημ.συνεργάτες υπάρχουν και άλλοι 1340 που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό (οι ημέτεροι δηλ.) στο μόνιμο προσωπικό της βουλής. Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελλην.δημόσιο 54 εκατ.ευρώ και ο νεωπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευση (πχ καθαρίστριες) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως, Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ.ευρώ.


Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους διότι αν έρχονταν όλοι θα εδημιουργήτο το αδιαχώρητο καθώς δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν. Είχα λέει ο δημοσιογράφος την ευκαιρία να δώ με τα μάτια μου ότι μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο αμέσως την θέση του στην οθόνη του κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο facebook καταλάμβανε κάποιος άλλος.


Οι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ ο 15ος και ο 16ος ενσωματώθηκαν τελευταία, με την μορφή επιδόματος στην βασική αποζημίωση και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή
εξαιρέθηκαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) απο την υποχρωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης το χρεωκοπημένο δηλ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτό που θα μπούμε όλοι μας.
Συνταξιοδοτούνται από 28,5 χρόνια ενώ εμείς στα 40 χρόνια, και λαμβάνουν απο το ταμείο αρωγής της βουλής ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 με 150.000) ευρώ ο καθένας.


Επίσης απο την βουλή μισθοδοτούνται και
74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο που υπηρετούν ) ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα σε όλους τούς αστυνομικούς που φρουρούν το κοινοβούλιο...
Στούς 70 κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσης και τούς δίδεται καινούργιο laptop σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Εχουν επίσης την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο στην μεριά του κήπου και δημιουργείται και άλλος γιατί δεν φτάνει, σε κτίριο στην Πλάκα του υπ.πολιτισμού, και βέβαια
γυμνάζονται όλοι μαζί υπάλληλοι συνεργάτες βουλευτές στο άρτια εξοπλισμένο ακόμα και με χαμάμ δωρεάν γυμναστήριο με τούς εννέα γυμναστές.


Ο νόμος προβλέπει ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες απο 5 συνεδριάσεις τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του. Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται κα ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί.


Κανένας έλεγχος στο πόθεν έσχες και
στούς τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών ενώ
οι μετοχές ετσι και αλλιώς είναι ανώνυμες.
Και όπως όλοι ξέρετε τα αδικήματα τους παραγράφονται επικαλούμενοι την βουλευτική τους ασυλία και
ο νέος δήθεν κανονισμός της βουλής αναφέρει ότι θα ερευνάται το αδίκημα μόνο όταν έχει σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα.


Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό τελικά μπήκε ο ίδιος φυλακή έπειτα απο αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής ο οποίος λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε......!!!!!!


Κάποιοι λένε σωστά να μην ψηφίζουμε τα μεγάλα κόμματα αλλά εύλογα ρωτώ μήπως σε όλα αυτά δεν είναι και οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων που υπερασπίζονται τον φτωχό εργάτη μήπως του ΛΑΟΣ οι οικολόγοι πάνε πίσω.... ; μήπως μας δουλεύουν κανονικά ; Βγήκε έστω ένας μέσα στην οικονομική κρίση και ένα εκατομμύριο ανέργους να αρνηθεί τις υπέρογκες αυτές απολαβές και να τις καταγγείλει ; ...έχει κανείς από τούς 300 συνείδηση....;


Και κάτι για το μνημόνιο ...


όπως όλοι φαντάζομαι γνωρίζετε,
ψηφίστηκε σαν νομοσχέδιο με απαίτηση 151 ψήφους και όχι σαν διεθνής σύμβαση όπως και είναι που θέλει 180 ψήφους αλλά και
την επομένη της ψηφισής του ψηφίστηκε αντισυνταγματική τροπολογία -προσθήκη που έλεγε ότι οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν απο τη στιγμή της υπογραφής τους χωρίς να χρειάζεται κύρωση απο το Kοινοβούλιο ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.
Τα συμπεράσματα δικά σας....!!


Σε αντίθεση με τα παραπάνω...


Ιωάννης Καποδίστριας
«Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».


Και ο Εμμανουήλ Ροΐδης, λόγιος, συγγραφέας και δημοσιογράφος είχε πει:
«Η Ελλάς εδαπάνησε άπαν το χρήμα του λαού, αντί έργων χρησίμων, εις συντήρησιν κοπαδίoυ κομματικών κηφήνων, χάριν του οποίου στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου».
Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους.

Ο Γιάννης Τασσιόπουλος στο «Μετρό Ελλάδα», μεταξύ των άλλων, έγραφε πρόσφατα για τα κόμματα:

«Αν τα πολιτικά κόμματα της χώρας λειτουργούσαν με το νομικό καθεστώς που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες θα τους είχαν κατασχέσει ό,τι είχαν και δεν είχαν στην κατοχή τους.».


Άναυδη έμεινε η διεθνής Κοινή Γνώμη για τις ταραχές στη χώρα μας από τα επώδυνα μέτρα κατά του λαού και ιδιαίτερα κατά των συνταξιούχων και την εξαθλιωμένη οικονομική μας κατάσταση. Η Ελλάδα γίνεται τελικά η χώρα με τους πάμφτωχους Έλληνες και τους πάμπλουτους πολιτικούς.


Σύμφωνα εξάλλου με γκάλοπ της Πρωτοποριακής διαδυκτιακής έρευνας, F.S. (6-6-2010),
«το 96% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι βουλευτές μετά την εκλογή τους δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, ότι ενδιαφέρονται κυρίως για τα συμφέροντά τους».
Το υπόλοιπο 4% αποτελεί το σόι, εξ αίματος, εξ αγχιστείας και τα επιστήθια φιλαράκια.


Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails