Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Φλώρινα: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, 18/12

Την έντονη ανησυχία του για την φημολογούμενη κατάργηση- συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ- στο Πανεπιστήμιο Φλώρινας εκφράζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας με ψήφισμα που εξέδωσε στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, όπου αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρουσία των δύο βουλευτών του νομού.

Στην ίδια συνεδρίαση το Ν.Σ. Φλώρινας ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς τη Φλώρινα στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, στο οποίο τονίζεται ότι το τρένο αποτελεί κύριο διακομιστικό μέσο μεταφοράς με το λιμάνι γης Θεσσαλονίκης και προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ειδικότερα, στο Ν.Σ. Φλώρινας αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
1. Συνάντηση αρμόδιας επιτροπής, που θα αποτελείται από τους δύο Βουλευτές του Νομού, το Νομάρχη Φλώρινας, τους Δημάρχους του Νομού και τους αρμόδιους φορείς, με την Υπουργό παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου,
2. Την ημέρα της συνάντησης όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα του Νομού Φλώρινας, να είναι κλειστά και
3. Η έκδοση και αποστολή στους αρμόδιους φορείς του παρακάτω ψηφίσματος:
«ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την τακτική του συνεδρίαση στις 13-12-2010 και με θέμα Κατάργηση ? συγχώνευση τμημάτων στο ΤΕΙ ? Πανεπιστήμιο Φλώρινας. Μετά την κατάθεση του κειμένου διαβούλευσης από το Υπουργείο Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα το σημείο αναφοράς για αναδιάρθρωση και χωροταξική κατανομή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις μπαίνουν υπόνοιες και μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα συγχώνευσης ? κατάργησης τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ το Ν.Σ.
Αποφάσισε ομόφωνα
Ενόψει αυτής της φημολογούμενης κατάργησης να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για το γεγονός αυτό και θεωρεί αντί της κατάργησης να υπάρξει μία βαθειά περιφερειακή συνείδηση και ενίσχυση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός των περιφερειακών ΑΕΙ-ΤΕΙ και αποκέντρωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα εκπαίδευσης.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ
Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την ιδέα κατάργησης συγχώνευσης στο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Φλώρινας όχι μόνο για λόγους ιστορικούς (από το 1936 λειτουργεί παιδαγωγικό τμήμα) αλλά και τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια απόφαση στην πνευματική, οικονομική, κοινωνική ζωή της τοπικής κοινωνίας.
Η ακριτική πόλη της Φλώρινας βρίσκεται στο τριεθνές με (FYROM ? ΑΛΒΑΝΙΑ) και επενδύοντας στην εκπαίδευση επενδύουμε στο μέλλον και επιβάλλεται και μπορεί να εξελιχθεί η Φλώρινα σε πνευματικό φάρο της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων με την ήδη υπάρχουσα αναγκαία υποδομή και αποφασίζουμε συστράτευση και αγώνα με όλους τους φορείς
EK TOY
ΠΡΟΕΔΡΕIOY».
ΘΕΜΑ 2ο: Κατάργηση των δρομολογίων ΟΣΕ από και προς την Φλώρινα.
Εισηγητής: κ. Αντωνιάδης Ιωάννης, Αντινομάρχης της Ν.Α. Φλώρινας.
Για το παραπάνω θέμα, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
1. Συνάντηση αρμόδιας επιτροπής, που θα αποτελείται από τους δύο Βουλευτές του Νομού, το Νομάρχη Φλώρινας, τους Δημάρχους του Νομού και τους αρμόδιους φορείς, με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα,
2. Την ημέρα της συνάντησης όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα του Νομού Φλώρινας, να είναι κλειστά και
3. Η έκδοση και αποστολή στους αρμόδιους φορείς του παρακάτω ψηφίσματος:
«ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την τακτική του συνεδρίαση στις 13-12-2010 και με θέμα Κατάργηση των δρομολογίων ΟΣΕ από και προς την Φλώρινα.
Αποφάσισε ομόφωνα
Να εκφράσει την πλήρη αντίθεση του σε οποιανδήποτε απόφαση για κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς τη Φλώρινα στα πλαίσια της οικονομικής εξυγίανσης των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση. Οι λόγοι δεν είναι συναισθηματικοί αλλά αντικειμενικοί
1. Ο ΟΣΕ αποτελούσε και αποτελεί το πρώτο μεταφορικό μέσο στον ακριτικό νομό μας (δυστυχώς δεν υπάρχει οδικός άξονας παρ? όλες τις υποσχέσεις από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα).
2. Αποτελεί κύριο διακομιστικό μέσο μεταφοράς (πετρέλαιο για ΔΕΗ ? Τεύτλα Αμυνταίου ? Γεωργικά προϊόντα ) με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.
3. Υπάρχει πρόσφατη ανακαίνιση στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του δικτύου και είναι παράλογο να εγκαταλειφθεί και να καταστραφεί αντί να επεκταθεί.
4. Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι συνέχεια με FYROM και υφίστατο και λειτουργούσε προς Ευρώπη μέχρι το 1996 και δεν πρέπει να παραβλεφθεί η μελλοντική προοπτική εμπορομεταφορών και μετακίνηση, οποιανδήποτε άλλη απόφαση πρέπει να μας προβληματίσει για άλλες σκοπιμότητες.
5. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες της περιοχής επηρεάζουν συστηματικά τη μετακίνηση τόσο των ανθρώπων όσο και των προϊόντων και η κατάργηση θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των προβλημάτων.
6. Η πληρότητα είναι πάνω από 50% σε σχέση με άλλες περιοχές ελάχιστης πληρότητας και δεν απαιτούμε να γίνουμε τουριστικός σιδηρόδρομος για να δικαιολογήσουμε την ύπαρξη μας.
7. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ορθολογική ρύθμιση των δρομολογίων και αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού.
8. Κάθε σκέψη κατάργησης των δρομολογίων πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση και τις υψηλά αμειβόμενες διοικήσεις των διορισμένων ΔΕΚΟ.
EK TOY
ΠΡΟΕΔΡΕIOY».
ΘΕΜΑ 3ο: Επικείμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Εισηγητής: κ. Αντωνιάδης Ιωάννης, Αντινομάρχης της Ν.Α. Φλώρινας.
Για το παραπάνω θέμα, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
1. Συνάντηση αρμόδιας επιτροπής, που θα αποτελείται από τους δύο Βουλευτές του Νομού, το Νομάρχη Φλώρινας, τους Δημάρχους του Νομού και τους αρμόδιους φορείς, με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου,
2. Την ημέρα της συνάντησης όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα του Νομού Φλώρινας, να είναι κλειστά και
3. Η έκδοση και αποστολή στους αρμόδιους φορείς του παρακάτω ψηφίσματος:
«ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την τακτική του συνεδρίαση στις 13-12-2010 και με θέμα Επικείμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2011 από το Υπουργείο Οικονομικών για εξίσωση του ειδικού φόρου κίνησης και φόρου θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2011 χωρίς να προβλέπει την μέριμνα για προβληματικές περιοχές όπως ο νομός μας ο οποίος παρουσιάζει υψηλό ποσοστό ανεργίας χωρίς οδικούς άξονες (κάθετη Εγνατία) με φθίνουσα γεωργία ? Κτηνοτροφία ? Τουρισμό ? Παιδεία η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Για το λόγο αυτό το Ν.Σ.
Αποφάσισε ομόφωνα
Να ζητήσει από την κυβέρνηση ο νομός Φλώρινας να εξαιρεθεί από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με δεδομένο τον βαρύ χειμώνα για εξάμηνο και τις πολικές θερμοκρασίες και πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Φλώρινα παρέχει στην χώρα μας το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας με την ανάλογη περιβαλλοντική επίπτωση χωρίς να έχει τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη.
EK TOY
ΠΡΟΕΔΡΕIOY».

Related Posts :Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails