Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Για τις επομενες ημερες το |BLOG θα ειναι ανενεργο

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΓΕΜΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
Διαβάστε περισσότερα...

Coca Cola και στο μαυρισμα και εάν σας τσιμπήσει τσούχτρα!

Κυρία κάποιας ηλικίας από το Μεξικό μας έστειλε ένα κολπάκι για όσους δεν μαυρίζουν στον ήλιο... έτσι, αν το δερματάκι σας παραμένει ασπρούλι όσες ώρες κι αν κάτσετε στον ήλιο, βάλτε του αντί γι' αντηλιακό..... coca cola....είπαμε, πάει με όλα!!
Αν έχετε την ατυχία να σας τσιμπήσει τσούχτρα, ρίξτε πάνω στο τσίμπημα coca cola... Διαβάστε περισσότερα...

Βροχή μηνύσεων εναντίον του Γ. Παπανδρέου και 172 βουλευτών

Σε εξέλιξη συντονισμένη-κινηματική δράση ενεργών πολιτών από όλη την Ελλάδα.....

Μηνυόμενοι βουλευτές
στόχο την ποινική δίωξη του Γ. Παπανδρέου και του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του “μνημονίου”, για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας.
Είναι γνωστό στους Έλληνες πολίτες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ....

συνωμότησαν εναντίον της χώρας που τους εξέλεξε ως “αντιπροσώπους” της για να επιτελέσουν συγκεκριμένο έργο και για να υπηρετήσουν το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Είναι επίσης δεδομένο ότι οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και το σύνολο των κομμάτων του κοινοβουλίου καθώς και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχουν αποτύχει στα “καθήκοντα” τους.
Σε μια φυσιολογική κοινωνία όταν κάποιος ή κάτι αποτυγχάνει με τέτοιο πάταγο, επί τόσα χρόνια και με τέτοιου μεγέθους καταστροφικές προεκτάσεις για το κοινωνικό σύνολο και για τόσες πολλές από τις επόμενες γενιές… απλά ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ, ΠΑΥΕΤΑΙ και μάλιστα αμέσως!!!
Σε τέτοιες δραματικές συνθήκες δεν έχει κανείς από μας την πολυτέλεια να περιμένει… Δεν μπορεί να περιμένει από την κυβέρνηση να κάνει το σωστό και το νόμιμο, ούτε από τις (γνωστές) Αγορές να μας λυπηθούν και να μας βοηθήσουν, ούτε από την Ε.Ε. να επιδείξει αλληλεγγύη, ούτε από οποιονδήποτε άλλον να μας λύσει τα δικά μας ανυπέρβλητα προβλήματα.
Στις σημερινές συνθήκες μόνο εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες της Ελλάδας, μπορούμε να εμποδίσουμε την κατάρρευση της πατρίδας, την κοινωνίας, της οικονομίας, της ίδιας μας της ζωής!.. και είμαστε νομιμοποιημένοι να το κάνουμε με τον πιο άμεσο, υπεύθυνο και αποφασιστικό τρόπο που εμείς θα κρίνουμε!


Και δυο κουβέντες πριν το “δια ταύτα”.
Αποτελεί πλέον συλλογική γνώση της κοινωνίας ότι :
Ο δικομματισμός τελειώνει οριστικά στις επόμενες εκλογές, όποτε κ αν γίνουν.
Απαιτείται ένα νέο πολιτικό (και εκλογικό) σύστημα, γιατί το μεν πολιτικό έχει χάσει την νομιμοποίηση και την αντιπροσωπευτικότητα του, το δε εκλογικό μας “επιβάλει” τον δικομματισμό ως μονόδρομο, έχοντας θέσει τεράστια εμπόδια εισόδου στην βουλή, νέων πολιτικών σχηματισμών που εκφράζουν την κοινωνία.
Το Σύνταγμα όχι μόνο παραβιάζεται συστηματικά από βουλευτές και κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα που προέκυψαν πολύ αργότερα αφότου το Σύνταγμα συντάχθηκε.
Με την επερχόμενη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος υπό το βάρος της απώλειας νομιμοποίησης – αντιπροσωπευτικότητας, της ηθικής του απαξίωσης και της κοινωνικής απέχθειας προς αυτό, η Ελλάδα θα καταφύγει αργά η γρήγορα σε μια Εθνοσυνέλευση και συντακτική επιτροπή για να δημιουργήσει ένα καινούργιο Σύνταγμα, το οποίο θα αποτελέσει την βάση μιας νέας Ελληνικής κοινωνίας.
Το δια ταύτα
Ενώ όλα τα παραπάνω αποτελούν κοινό τόπο, συλλογική γνώση και ζυμώνονται ταχύτατα με καταλύτη το κοινωνικό ένστικτο αυτοσυντήρησης, υπάρχει κάτι που ΔΕΝ μπορεί να περιμένει. Αυτό είναι η άμεση παύση της κυβέρνησης με νομικό ακτιβισμό.
Αυτή είναι και η αφετηρία και το κίνητρο ενός γενναίου και αποφασιστικού Έλληνα πολίτη που αποφάσισε να συντάξει και να τεκμηριώσει εντυπωσιακά την ποινική δίωξη για το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας εναντίον 173 βουλευτών και υπουργών, καταθέτοντας την αντίστοιχη μήνυση εναντίον τους.
Αυτή την μήνυση έχουμε καθήκον όσοι από μας θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, να την προσυπογράψουμε.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και κοστίζει μόλις 11 ευρώ. Έχει όμως μερικές προεκτάσεις τεράστιας ηθικής και κοινωνικής σημασίας.
Κατ’ αρχήν, γίνεσαι κοινωνός αλλά και βιώνεις στην πράξη την έννοια του ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη. Την στιγμή που βάζεις την υπογραφή σου ως συν-μηνυτής, διώκοντας τους εθνικούς προδότες που ζημίωσαν εσένα, την οικογένεια και τους συνανθρώπους σου, σε πλημμυρίζει ένα απέραντο συναίσθημα περηφάνειας, ολοκλήρωσης και ανιδιοτελούς προσφοράς σου στην Κοινωνία. Νιώθεις να ενώνεσαι ως σταγόνα με τα ορμητικά νερά του ποταμού που θα αλλάξει το έρημο τοπίο της Ελλάδας, παρασύροντας τα “σκουπίδια”, αλλά και ποτίζοντας την άνυδρη και διψασμένη Γη για να ξαναφυτρώσει ο δικός μας καρπός της ζωής.


Η ιστορία του κόσμου έχει περάσει μέσα από τεράστιες αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές έχουν πάντα επιτελεστεί από κοινωνικές μειοψηφίες, τις οποίες οι πλειοψηφίες αποδέχονταν ηθικά ή και έβαζαν μπροστά “για τα δύσκολα”. Αυτό το ρεύμα κοινωνικού ακτιβισμού (κ ιδιαίτερα το συγκεκριμένο ρεύμα νομικού ακτιβισμού), παίρνει εντυπωσιακές διαστάσεις όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται μέσα από τον ελεύθερο και ανεμπόδιστο επικοινωνιακό χώρο του διαδικτύου, ασχέτως αν αποκρύπτεται συστηματικά από τα διεφθαρμένα και διατεταγμένα ΜΜΕ που αποτέλεσαν και αποτελούν εργαλείο της εθνικής προδοσίας. Η δική σου και η δική μου “σταγόνα” είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την δημιουργία και την ισχυροποίηση αυτής της κρίσιμης μάζας που προωθεί με θάρρος και αποφασιστικότητα την απαλλαγή της πατρίδας μας από τους εθνικούς απατεώνες.
Οι ολιγοήμερες διακοπές μας (όσοι από μας έχουν τα χρήματα για να τις κάνουν), αλλά και όσοι δεν τα έχουμε και παραμένουμε εγκλωβισμένοι στο καμίνι της πόλης, θα νιώσουμε καλύτερα, πιο ελεύθεροι και πιο άξιοι στα μάτια των παιδιών μας, που κοιτούν στο βάθος χρόνου της ζωής τους ένα “μαύρο μέλλον”. Είναι σημαντικό να έχουμε κάνει το καθήκον μας, να έχουμε δώσει μια πρώτη μάχη, αναίμακτη, αλλά το ίδιο άξια, με ειρηνικά όπλα, αλλά το ίδιο αποτελεσματική, για το δικό μας το καλό, το καλό των παιδιών μας, το καλό των συνανθρώπων μας με τους οποίους είμαστε ισότιμα κύτταρα του ίδιου οργανισμού. Η θα πάρουμε όλοι μαζί την ζωή και την υγεία αυτού του “οργανισμού” στα χέρια μας, ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Αυτό είναι πλέον φανερό σε όλους μας!..
Η ακριβής διαδικασία που θα ακολουθήσετε για να δηλώσετε παράσταση πολιτικής αγωγής στην μήνυση του ιατρού-κοινωνικού ακτιβιστή Δημήτρη Αντωνίου, μήνυση που αποτελεί την βάση της ποινικής δίωξης περιγράφεται εδώ: http://www.gopetition.com/petition/35993.html Σημειώστε ότι η θεμελίωση της μήνυσης εναντίον του πρωθυπουργού και των βουλευτών για Εσχάτη Προδοσία, έχει περαιτέρω ενισχυθεί με την εξαιρετική δουλειά που έκαναν λαμπροί οικονομολόγοι στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Οικονομολόγων και Πανεπιστημιακών και μιας πολυ δυναμικής κοινότητας από όλα τα κοινωνικά στρώματα και πολιτικούς χώρους που τους περιβάλλει, αλλά και την εξαιρετική νομική δουλειά υψηλού κύρους και εγκυρότητας που έχει κάνει η κοινότητα των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου (ΔΣΑ) με πρόσφατες ενέργειες νομικού ακτιβισμού καθώς και νέες που έχουν δρομολογήσει.
Εμπρός, η Ιστορία μας καλεί όλους!..
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι γλιτώνουν από τη σύνταξη στα 65

Σωτήριες αποδεικνύονται οι μεταβατικές διατάξεις που επιτρέπουν σε χιλιάδες εργαζόμενους να κατοχυρώσουν την προσεχή διετία δικαίωμα συνταξιοδότησης και να βγουν στη σύνταξη πριν από τα 65.
Όσοι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις μπορούν να....


κάνουν χρήση του δικαιώματος εξαγοράς πλασματικών ετών καθώς και να αξιοποιήσουν τα έτη διαδοχικής ασφάλισης για να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσουν το μοντέλο "40 χρόνια ασφάλισης και 60 ετών" .

Διευκρινιστικές εγκύκλιοι θα εκδοθούν έως το τέλος του μηνός μετά την ψήφιση και του νομοσχεδίου για το δημόσιο τομέα καθώς πολλές διατάξεις θα έχουν ενιαίο χαρακτήρα . Οι περισσότερες ερωτήσεις πάντως που υποβάλλονται στα δικηγορικά και δημοσιογραφικά γραφεία καταγράφουν την αγωνία των ασφαλισμένων με ώριμα δικαιώματα να διασωθούν από τη λαίλαπα των αλλαγών .

Ας δούμε ποιο είναι το top five των ερωτήσεων που υποβάλλονται αυτές τις μέρες .

- Ερ. Είμαι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα .Πότε μπορώ να φύγω έστω με μειωμένη σύνταξη;

- Απ. Μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε το 2011 , αν συμπληρώνετε 10.400 ημέρες ασφάλισης
Πλήρη σύνταξη θα πάρετε στα 58 και μειωμένη στα 56. Οι ημέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 400 το χρόνο ( έως 12.000) και η ηλικία κατά 6 μήνες ( έως το 60ο για πλήρη σύνταξη και ως το 58ο για μειωμένη).

Αν είστε μητέρα ανηλίκου θεμελιώνετε δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά από 18,3 έτη ασφάλισης (το παιδί πρέπει ακόμα να είναι ανήλικο κατά τη θεμελίωση) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το όριο ηλικίας και μπορείτε να αποχωρήσετε όποτε επιθυμείτε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς να πιαστείτε στο δόκανο των νέων μέτρων . Αν δεν είστε μητέρα και δεν έχετε καλύψει 10.400 ένσημα ,τότε το θέμα δυσκολεύει . Θα συνταξιοδοτηθείτε στα 60 με μειωμένη σύνταξη κατά 30%.


- Ερ. Συμπληρώνω του χρόνου 35ετία στο δημόσιο . Πότε μπορώ να συνταξιοδοτηθώ ;

- Απ. Υπομονή λοιπόν ένα χρόνο , είστε από τους τυχερούς που διασώζονται . Άλλοι θα υπομένουν …40 χρόνια σκλαβιάς και φυλακής . Το 2011 μπορείτε να αποχωρήσετε εφόσον συμπληρώνετε 35 η 37 χρόνια ασφάλισης.

Δηλαδή το όριο ηλικίας διατηρείται και του χρόνου στο 58ο ενώ θα μπορείτε και να αναγνωρίσετε πλασματικό χρόνο ( πχ για την στρατιωτική θητεία) και να συνταξιοδοτηθείτε χωρίς όριο ηλικίας .

Όσοι έχουν 36 χρόνια ασφάλισης μπορούν και το 2011 να βγουν στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας . Από το 2012 θα αρχίσει η αύξηση και των ορίων ηλικίας ( 12 μήνες το χρόνο) ώστε να φτάσουν τα 60 με 40 έτη ασφάλισης.

Έτσι το 2012 , ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει κλείσει το 59ο έτος της ηλικίας του για να συνταξιοδοτηθεί . Από το 2013 απαιτείται να έχει κλείσει το 60ό και 38 έτη ασφάλισης , το 2014 απαιτούνται 61 και 39 έτη και το 2015 62 και 40 χρόνια.

Οι ασφαλισμένοι πριν από το 1983 θα συνεχίσουν να συνταξιοδοτούνται από το δημόσιο με 35 έτη ασφάλισης ανεξαρτήτως ηλικίας .

- Ερ. Είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ, 58 ετών και σκεπτόμουν να βγω στη σύνταξη στα 60 , με 6.500 ένσημα, τα μισά από αυτά στα βαρέα . Τι με συμφέρει να κάνω;

- Απ. Να βγείτε στη σύνταξη. Θα έχετε μείωση 12% και το ποσό της σύνταξής σας θα κυμαίνεται γύρω στα 550-570 ευρώ . Περιμένοντας κερδίζετε μόνο τη συνέχιση της καταβολής του μισθού σας , που οπωσδήποτε είναι υψηλότερος από τη σύνταξη . Αργότερα στα 60 ,όταν θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα, η μείωση της σύνταξής σας θα ανέλθει στο 30%

- Ερ. Έχω διαδοχική ασφάλιση 10 χρόνια στο ΙΚΑ και 25 στο πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) . Περίμενα στωικά ένα χρόνο γιατί είχα ακούσει ότι θα βελτιωθεί η σύνταξη που θα έπαιρνα η οποία με τα σημερινά δεδομένα θα είχε μια μείωση 25%. Ο συντάξιμος μισθός μου είναι 2000 ευρώ. Πόσα θα πάρω ;

- Απ. Η βελτίωση των συντελεστών υπολογισμού της σύνταξης σας αυξάνουν αισθητά το ποσό που σας αποδίδει ο πρώτος φορέας, το ΙΚΑ. Έτσι , θα πάρετε 490 ευρώ από το ΙΚΑ (από 370 ευρώ που θα εισπράττατε με το ισχύον σύστημα) και 825 ευρώ από το ΤΕΒΕ. Σύνολο σύνταξης 1315 ευρώ .

- Ερ. Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ από το 1977 , 59 ετών . Δυστυχώς όπως και πολλοί άλλοι δεν συμπληρώνω 35ετία το 2010 ώστε να φύγω χωρίς να με αγγίξουν τα νέα μέτρα . Πότε θα μπορέσω να συνταξιοδοτηθώ ;

- Απ. Είστε ανάμεσα στους 240.000 άτυχους ασφαλισμένους πριν από το 1983 ..που δεν πρόλαβαν στο παραπέντε.. Οι υπόλοιποι από το δημόσιο και τα ειδικά ταμεία ευνοήθηκαν από τις διατάξεις και οι περισσότερο μπόρεσαν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 25ετία πριν την εκπνοή του 2010. Η επιβάρυνση όμως για σας θα είναι σταδιακή. Θα επιβαρύνεστε με 12 μήνες το χρόνο. Έτσι , θα βγείτε στα 61 , όταν θα συμπληρώσετε 35ετία, η στα 60 εξαγοράζοντας ένα πλασματικό έτος ασφάλισης από τη στρατιωτική θητεία . Το κόστος εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας σύμφωνα με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στη βουλή μειώθηκε κατά 30-50%
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails