Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Ανεκδοτάκι

Μια ξανθιά παίρνει τηλέφωνο τον άνδρα της στη δουλειά.


- Τι έχεις αγάπη μου, γιατί κλαις; τη ρωτάει.

- Προσπαθώ να φτιάξω ένα παζλ εδώ και ώρες αλλά δεν μπορώ να τα καταφέρω. Όλα τα κομμάτια μοιάζουν να είναι ίδια, του απαντάει.

- Μα είναι δυνατό, τι παριστάνει και είναι τόσο δύσκολο; ξαναρωτάει ο άνδρας της.

- Να έξω στο κουτί έχει μόνο ένα κόκορα.

Τελειώνει από της δουλειά ο ταλαίπωρος σύζυγος, πάει στο σπίτι και βρίσκει τι γυναίκα του να κλαίει ακόμα πάνω από το παζλ. Την αγκαλιάζει και της λέει:

- Έλα αγάπη μου, έλα ομορφιά μου, έλα να βάλουμε τα Corn Flakes πίσω στο κουτί τους και δεν θα πούμε τίποτα σε κανένα...


Διαβάστε περισσότερα...

Σκοπιανή πρόκληση στην Γιουροβίζιον

ΠΡΟΚΛΗΣΗ :«το όνομά μου είναι Μακεδονία».

Παρά τις συστάσεις και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της EBU ότι θα αγωνιστούν με το όνομα «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», οι σκοπιανοί δεν λένε να βάλουν μυαλό και προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση για την προώθηση των πολιτικών και διπλωματικών σκοπών τους.


Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει τοπική εφημερίδα των Σκοπίων, ετοιμάζεται αυτές τις μέρες το βιντεοκλίπ του τραγουδιού που θα τους εκπροσωπήσει, στο οποίο θα προβάλλεται εκτός από τον τίτλο του τραγουδιού, που μεταφρασμένος σημαίνει «έχω την εξουσία», και η φράση το «το όνομά μου είναι Μακεδονία».
Θέμα να ακυρωθεί το τραγούδι δεν τίθεται, αφού η παρασπονδία δεν θα μπει στο διαγωνιστικό κομμάτι αλλά αφορά μόνο το βιντεοκλίπ. Ωστόσο οι σκοπιανοί έχουν σκοπό να το στείλουν για προβολή στο MTV Europe για να περάσουν με αυτόν τον τρόπο τα μηνύματα που θέλουν.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΕΡΤ οφείλει να είναι έτοιμη για να προσφύγει στην EBU, εφόσον οι σκοπιανοί καταθέσουν επισήμως το βιντεοκλίπ στην διοργανώτρια αρχή του πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού, οπότε και θα έχει δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να ζητήσει η Ελλάδα την απόσυρση της συγκεκριμένης φράσης...
Διαβάστε περισσότερα...

Γιά τις κυρίες μας...Τα καυτά μυστικά της ερωτεύσιμης γυναίκας

Κάποτε οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν απλές! Έβγαινες, γνώριζες κάποιον, τον ερωτευόσουν, ταιριάζατε και ζούσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα. Κάπου, σε κάποια στροφή, τα αγόρια έχασαν τον ανδρισμό και προσανατολισμό τους, οι γυναίκες έπαψαν να θεωρούν πως είναι θηλυκά και τώρα όσο κι αν ψάχνεις με το φανάρι, ο Κύριος Τέλειος δεν λέει να φανερωθεί!

Ή μήπως ξέχασες πως μπορείς να τον κάνεις να πέσει στα δίχτυα σου; Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα στο σαγήνευμα τον αρσενικών, αν τα ατελείωτα ραντεβού χωρίς αποτέλεσμα σου προκαλούν αναγούλα, ιδού τα μυστικά για να γίνεις κι εσύ, γυναίκα σούπερ ερωτεύσιμη!
Ο συγγραφέας Άντριου Τρις μέσα από το νέο του βιβλίο "Ερμηνεύοντας την Αγάπη" ( Decoding Love) αναλύει τα στατιστικά και επιστημονικά ευρήματα για τον έρωτα κι εμείς τα δένουμε όμορφα για να τον κατακτήσεις επιτέλους τον ιδανικό άντρα!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Μυστικό Νο1: Πώς θα τον κάνεις να έρθει να σου μιλήσει:
Το βλέμμα σου εντοπίζει ένα αρσενικό μέσα στο πάρτυ ή το κλαμπάκι που πολύ θα ήθελες να έρθει να σου πιάσει την κουβέντα. Φυσικά, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας μόνη σου και να προτείνεις να τον κεράσεις ένας ποτό. Είπαμε αλλαγή ρόλων αλλά όχι κι έτσι. Έρευνες έδειξαν πως η υπερβολική αυτοπεποίθηση και η πρωτοβουλία από τα θηλυκά στη γνωριμία, έχει αρνητικό αποτέλεσμα τελικά. Το κλειδί βρίσκεται στις μικρές λεπτομέρειες. Αρχικά, τον γδύνεις με τα μάτια. Η οπτική επαφή σε συνδυασμό με ένα ωραίο έξι χαμόγελο είναι το ήμισυ του παντός. Τουλάχιστον το 60% των ανδρών θα τσιμπήσει (βάσει έρευνα του 1985) και θα έρθει να ανοίξει κουβέντα. Και μην νομίζεις ότι αρκεί ένα χαμόγελο. Κάντου ματάκια και χαμογέλασε του για 30 με 35 φορές σε μια ώρα και τότε θα πάρει το μήνυμα, ακόμα και ο πιο ντροπαλός άντρας στον πλανήτη. Σε δεύτερο επίπεδο, κλείσε τυχαία το μάτι και χόρεψε σεξουαλικά με τη μουσική, εφόσον υπάρχει.
Μυστικό Νο2: Σ' έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω
Εν αρχή ην η φιλία. Βλέπεις πως δεν τσιμπάει το κελεπούρι με την πρώτη. Προσπάθησε να τον πετύχεις (τυχαία δήθεν πάντα) σε διαφορετικά μέρη. Αν είναι φίλος κάποιου φίλου, γνωστός κάποιου γνωστού ή απλά γνωρίζεις το στέκι του, κάνε γκράντε εμφανίσεις μπροστά του σαν φάντης μπαστούνι.
Μυστικό Νο3: Διάβασε τα χείλη μου
Το σωστό κραγιόν ή λιπ γκλος μπορεί να κάνει θαύματα στη διαδικασία του φλερτ. Όπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, οι γυναίκες με ωραία τονισμένα χείλη ή κόκκινο κραγιόν, ήταν περισσότερο ελκυστικές για τα αρσενικά στην πρώτη γνωριμία.
Μυστικό Νο4: Τι μας διδάσκουν τα κορίτσια του στριπτίζ:
Για να βρουν τι πραγματικά έλκει τους άντρες σε μια γυναίκα, ο ψυχολόγος Geoffrey Miller του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού εξέτασαν τα γνωρίσματα των χορευτριών στα σόου στριπτίζ.
Μια κοπέλα στο εν λόγω επάγγελμα κάνει τα πάντα για να δείχνει και να νιώθει όσο πιο σέξυ γίνεται, αφού το αποτέλεσμα θα φανεί και στην τσέπη της από τα πουρμπουάρ που θα λάβει. Ο Μίλερ παρατήρησε πως τα πουρμπουάρ των κοριτσιών ποικίλαν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Και η διαφοροποίηση αυτή συνδεόταν άμεσα με τον εμμηνορροϊκό κύκλο κάθε κοπέλας. Μια χορεύτρια με περίοδο έβγαζε 22 λίρες την ώρα, τη στιγμή που κάποια άλλη σε άσχετη στιγμή του κύκλου της έβγαζε 32 λίρες και πάνω σε μια ώρα. Τις γόνιμες ημέρες της, μια χορεύτρια συγκέντρωνε ακόμα και 45 λίρες σε μια ώρα. Το άρωμα που αναδύει το γυναικείο σώμα κατά τις γόνιμες ημέρες είναι όπως φαίνεται άκρως ελκυστικό.
Μυστικό Νο5: Τα λάθη που δεν κάνει η ερωτεύσιμη γυναίκα
Τα μυστικά που ακολουθούν, σκοπό έχουν να σε προφυλάξουν από το να ξενερώσεις το αγόρι που σε κάλεσε σε γεύμα. Μια υπηρεσία ευρέσεως ραντεβού έκανε μια έρευνα ανάμεσα στα μέλη της και εντόπισε τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε στο πρώτο ραντεβού.
Α. 46% υποστήριξαν ότι το να απαντάς στο κινητό την ώρα του ραντεβού, τους ξενερώνει.
Β. Στο 41% δεν άρεσαν οι κακότροπες με το προσωπικό του εστιατορίου γυναίκες.
Γ. 26% των ανδρών και 375 των γυναικών παραπονέθηκαν για άτομα που γνώρισαν και μιλούσαν πάρα πολύ για τον εαυτό τους στο ραντεβού.
Δ. 30% ξενέρωναν με το ραντεβού τους, όταν το ενδιαφερόμενο πρόσωπο μιλούσε διαρκώς για τον/ την πρώην.
Ε. 45% των ανδρών παραπονέθηκαν για τις γυναίκες που μιλούσαν για τη δίαιτα που ακολουθούν ή τα κιλά τους και δεν έτρωγαν μπουκιά στο δείπνο.
Διαβάστε περισσότερα...

Επανεμφάνιση του "Αλβανικού Εθνικού Στρατού"

Ο αποκαλούμενος "Αλβανικός Εθνικός Στρατός" (UKSH/Ushtria Kombetare Shqiptare), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News 24 και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Balkanweb, έκανε την επανεμφάνισή του.

Με ανακοίνωση στο διαδίκτυο, την οποία απέστειλε και στα Μ.Μ.Ε. των Τιράνων, του Κοσόβου, των Σκοπίων, του Πρέσεβο και του Ουλτσίν Μαυροβουνίου, ο UKSH ενημερώνει ότι ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση της "Εθνικής Αλβανίας" (δηλαδή της "Μεγάλης Αλβανίας", η οποία επεκτείνεται σε αρκετές περιοχές πέραν των σημερινών ορίων του αλβανικού κράτους). Αρχικά οι επιχειρήσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα ξεκινήσουν σtη Μιτροβίτσα στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου και στη συνέχεια θα επεκταθούν στην "Ιλλυρίδα" (περιοχή του Τετόβου στο ΒΔ τμήμα της ΠΓΔΜ ).
Ο UKSH είναι εις γνώση των τελευταίων γεγονότων στην Μιτροβίτσα και την Ιλλυρίδα, όπου μεγάλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει και προκαλούν τον αλβανικό πληθυσμό στην περιοχή της Ιλλυρίδας, ιδίως στο Τέτοβο και στα περίχωρα. Γι΄ αυτό και το Γενικό Επιτελείο του AKSH, αποφάσισε να ξεκινήσει στην Ιλλυρίδα τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο UΚSH κάνει έκκληση στους Αλβανούς πολίτες στην Ιλλυρίδα να αποφεύγουν τα αστυνομικά μπλόκα των Σκοπιανών, διότι αυτά θα βρεθούν στο στόχαστρο των επιθέσεων του UKSH. Στην ανακοίνωσή του ο UKSH επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι "ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από τους Σέρβους, Σλαβο-μακεδόνες και Έλληνες κατακτητές, οι οποίοι ούτε στιγμή δε σταμάτησαν να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι΄ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος". Στο τέλος η ανακοίνωση του UKSH κάνει έκκληση στους πρώην μαχητές του UCK Κοσόβου, του UCK των Αλβανών των Σκοπίων και του UCK Πρεσέβου και Μεντβέγκιε (στη Νότια Σερβία) να ενωθούν για ένα σκοπό, την ένωση των αλβανικών εδαφών και τη δημιουργία της "Εθνικής Αλβανίας".
Διαβάστε περισσότερα...

Το προσυνέδριο της ΝΔ για την ενέργεια

Πολυμελές κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, θα βρίσκεται σήμερα στην Κοζάνη, καθώς πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Κοίλων, προσυνεδριακή θεματική συνδιάσκεψη για την ενεργειακή πολιτική. Ο πρόεδρος της ΝΔ στην εναρκτήρια ομιλία στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη, στις 4 μ.μ. θα αναφερθεί στους άξονες της ενεργειακής πολιτικής. Ειδικότερα, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η ΝΔ στηρίζει τον λιγνίτη ως εθνικό καύσιμο, αλλά θα τονίσει με έμφαση τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα τονίσει την ανάγκη επενδύσεων στη ΔΕΗ, με σύγχρονες μονάδες αντιρυπαντικής τεχνολογίας, ώστε ο άξονας Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο-Φλώρινα, να παραμείνει και στα επόμενα χρόνια, η ενεργειακή καρδιά της χώρας, με παράλληλη στροφή στην «πράσινη ενέργεια», ενώ αναμένεται να στηρίξει το αίτημα των φορέων των νομών Κοζάνης και Φλώρινας για την κατασκευή των νέων αντιρυπανικών μονάδων «Πτολεμαΐδα 5» και «Μελίτη 2».


Παράλληλα, ο Α. Σαμαράς, πρόκειται να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την «διαχείριση της κρίσης» και για τα «κυβερνητικά μέτρα». Προεδρεύων της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης για την ενέργεια θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ο οποίος θα συνοδεύει τον αρχηγό της ΝΔ. Την κεντρική εισήγηση για την ενέργεια θα παρουσιάσει ο τομέαρχης Ενέργειας και βουλευτής Βοιωτίας, Μιχ Γιαννάκης, ενώ εισηγητές θα είναι ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της ΔΕΗ, οι νομάρχες Κοζάνης και Φλώρινας, δήμαρχοι ενεργειακών δήμων και συνδικαλιστές.
Παρών στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη για την ενέργεια θα είναι ο τομεάρχης Περιβάλλοντος, βουλευτής Κυρ Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο το πρωί θα επισκεφτεί εγκαταστάσεις της ΔΕΗ σε σταθμούς και ορυχεία του ενεργειακού κέντρου Δυτ Μακεδονίας. Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνουν ακόμη ο εκπρόσωπος Τύπου, Π Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Λάρισας Μ Χαρακόπουλος. Προχτές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της ΝΟΔΕ Κοζάνης, με θέμα την καλύτερη διοργάνωση και προετοιμασία της θεματικής προσυνεδριακής διαδικασίας για την ενέργεια. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι νομάρχες Κοζάνης Γ Δακής και Φλώρινας Γ Βοσκόπουλος, πολλοί δήμαρχοι, συνδικαλιστές, πολιτευτές κ.λ.π. Ανακοινώθηκε ότι όποιος επιθυμεί να παρουσιάσει εισήγηση ή να παρέμβει στην προσυνεδριακή διαδικασία να το δηλώσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνης.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ακόμη στο προσυνέδριο, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Λ Ζαγορίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου Π Παναγιωτόπουλος, ενώ εισήγηση θα παρουσιάσει ο Γραμ Πολ Σχεδιασμού Μ Χαρακόπουλος. Στο πάνελ τον πρόεδρο του κόμματος Α. Σαμαρά θα πλαισιώνουν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δ. Αβραμόπουλος, ο γραμματέας της Κ.Ε. Λ. Ζαγορίτης, ο γενικός διευθυντής Μ Δασκαλάκης, ο τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μ. Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα...

Eνα κομμάτι της γλυκύτητας

Απολαύστε την φύση σε ολο της το μεγαλειο

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΝΕΙ...ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ‏

Διαβάστε περισσότερα...

ΒΡΗΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ FIND YOUR PASSPORT TO

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.....ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ INTERNET. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:


http://www.scrolllock.nl/passport/
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πρώτα προβλήματα στο iPad

Μπορεί η είδηση των ημερών να είναι η κυκλοφορία του iPad, ωστόσο φαίνεται ότι δεν είναι όλα ρόδινα για το νέο gadget της Apple.

Λίγες μόνο ώρες μετά τη διάθεση του iPad στην αγορά, πολλοί χρήστες μπήκαν στο forum υποστήριξης της Apple και ανέφεραν ότι η λειτουργία του Wi-Fi δεν είναι αυτή που πρέπει. Η Apple αναγνώρισε το πρόβλημα και προτείνει μια σειρά από προσωρινές λύσεις.



Ειδικότερα, η εταιρεία δήλωσε ότι η σύνδεση μέσω Wi-Fi μπορεί να είναι ασταθής αν το iPad επιχειρήσει να συνδεθεί σε router που παίζει και στη μπάντα των 2.4GHz και σε αυτή των 5GHz. Οι λύσεις που προτείνει η εταιρεία είναι οι εξής:


Update στο firmware του router
Αλλαγή της θέσης του router (για να αποφευχθούν παρεμβολές από άλλες συσκευές)
Χρήση ενός προτύπου 802.11 (π.χ. μόνο 802.11n και όχι 802.11b/g/n)
Αλλαγή πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης (από WPA/WPA2 σε WEP ή αντίστροφα)
Μετονομασία των δικτύων (μια μάλλον περίεργη συμβουλή από την Apple)

Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε την ακριβή έκταση του προβλήματος. Σε περίπτωση που πολλαπλασιαστούν τα παράπονα των χρηστών, η Apple θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς θα είναι δύσκολο να χειριστεί επικοινωνιακά μια τέτοια δυσλειτουργία σε ένα gadget που απασχόλησε τόσο πολύ το κοινό και τους ειδικούς το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χρήστος Γκώγκος νέος διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας

Ο γνωστός καρδιολόγος και επί σειρά ετών διευθυντής της Μ.Ε.Θ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα κ. Χρήστος Γκώγκος,ορίσθηκε με απόφαση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου,νέος διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας.Ο κ. Γκώγκος απέδειξε με τη στάση ζωής και τις ενέργειες του πως αγαπάει πραγματικά την δημόσια υγεία.Διακρίνεται για το ήθος του και τη μαχητικότητα του.Το "florinalife" του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Διαβάστε περισσότερα...

Απολογισμός των εκδηλώσεων “ΠΡΕΣΠΕΣ 2009”

Στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού ΠΡΕΣΠΩΝ, συμμετείχε και ο Νομάρχης Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στην οποία συζητήθηκε ο απολογισμός των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ 2009».

Ο κ. Νομάρχης τόνισε ότι οι εκδηλώσεις των Πρεσπών δεν είναι απλά ένα πολιτιστικό γεγονός, αλλά η ίδια η πολιτιστική τους ύπαρξη, το όχημα της αναπτυξιακής προσπάθειας, όσο και αν κάποιοι ακόμα και σήμερα εξακολουθούν ψελλίζοντας να αμφισβητούν την προσφορά τους στον πολιτισμό και την ανάπτυξη όχι μόνο της Πρέσπας αλλά και ολόκληρου του Νομού.

Στην Τρίτη πλέον δεκαετία οι ΠΡΕΣΠΕΣ συνεχίζουν με ευρηματικότητα, όραμα και φαντασία, με μια μοναδικότητα. Εμπνευστής αλλά και η ψυχή και το μυαλό των εκδηλώσεων, ο Γιώργος Λιάνης, στον οποίο οφείλεται η διαχρονικότητα και η ποιότητα που έχουν και τις κατατάσσουν στις πρώτες τρεις ποιοτικότερες εκδηλώσεις της χώρας. Η Πρέσπα, όπως λέει και ο πρωτομάστορας των εκδηλώσεων κ. Λιάνης, «είναι ένας απέραντος σταυρότοπος, μια σταυροφόρος περιοχή»
Διαβάστε περισσότερα...

Φλώρινα:Λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων έτους 2010 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Φλώρινας ανακοινώνεται ότι για το έτος 2010 θα λειτουργήσουν στο Σούνιο, οι παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Η διαμονή στις κατασκηνώσεις είναι εντελώς δωρεάν άνω τα έξοδα των εισιτηρίων μετακίνησης μέχρι Αθήνα θα επιβαρύνουν τους κατασκηνωτές.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά Αγροτών (Γεωργών, Κτηνοτρόφων, Δασεργατών, Ψαράδων) καθώς και των υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Υπουργείου, που γεννήθηκαν από το 1995 μέχρι και το 2003. Είναι υγιή και χωρίς πρόβλημα συμμετοχής στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης (κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδείες κτλ) γεγονός που αποδεικνύεται από σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Οι περίοδοι κατασκήνωσης είναι:

1.Από 21 Ιουνίου μέχρι 9 Ιουλίου (μικτή αγοριών – κοριτσιών ηλικίας 7 – 12 χρονών)
2.Από 9 Ιουλίου μέχρι 26 Ιουλίου (μικτή αγοριών – κοριτσιών ηλικίας 7 – 12 χρονών)
3.Από 26 Ιουλίου μέχρι 13 Αυγούστου (αγοριών ηλικίας 13-15 χρονών)
4.Από 13 Αυγούστου μέχρι 30 Αυγούστου (κοριτσιών ηλικίας 13 -15 χρονών)

Η υποβολή δικαιολογητικών μπορεί να γίνει το αργότερο ένα μήνα πριν την έναρξη κάθε περιόδου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

•Αίτηση συμμετοχής
•Βεβαίωση Δήμου, Κοινότητας, Συν/σμου ότι ο γονέας είναι αγρότης
•Πιστοποιητικό γέννησης
•Ιατρική γνωμάτευση

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Α. Φλώρινας 30 ημέρες πριν από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου στις προαναφερθείσες ημερομηνίες από την οποία και χορηγούνται σχετικά έντυπα αιτήσεων και υποδείγματα δικαιολογητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και στο τηλέφωνο 2385054554 (αρμόδια η κ. Παπαδοπούλου Ουρανία) καθώς επίσης στους Δήμους και τις κοινότητες του Νόμου μας, όπου και απεστάλη η σχετική εγκύκλιος.
Διαβάστε περισσότερα...

Αν η κυβέρνηση θέλει να είναι «πράσινη» ας ξεκινήσει από τα αυθαίρετα στη Μύκονο και τα καμένα

Την ίδια στιγμή που η Τ. Μπιρμπίλη ανακοίνωνε τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους ή αλλιώς η «παρανομία των φτωχών» όπως λέγεται, το Κτηματολόγιο έβγαζε ανακοίνωση ότι από το δορυφόρο που παρακολουθεί τα καμένα στην Πάρνηθα αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν 117 περίεργες γεωλογικές μεταβολές. Αυτό σημαίνει νέα αυθαίρετα ήδη κτισμένα μέσα στις καμένες περιοχές καθώς και εκχερσώσεις, μπαζώματα και διαδικασία ανέγερσης κτιρίων.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Οπού κάηκαν περιοχές στην Αττική κι όχι μόνο ξεφύτρωσαν κτίρια αλλά το υπουργείο κάνει την πάπια.

Χρόνια τώρα ακούμε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κατεδαφίσει αυθαίρετες κατασκευές χωρίς να κάνει διακρίσεις. Και μιλάμε για αυθαίρετα που κοστίζουν εκατομμύρια. Για πηγαίνετε μόνο στη Μύκονο να δείτε το πολεοδομικό όργιο με υπόγεια που γίνονται σουίτες ή με βίλες που έχουν ονομαστεί βοηθητικοί χώροι διότι βρίσκονται δίπλα σε ναούς.

Ακούσατε καμιά ρύθμιση για τις μονοκατοικίες της παραλιακές, λίγα εκατοστά από τη θάλασσα ή για τα αυθαίρετα στο Διόνυσο, την Πεντέλη κ.λπ.;

Η κ. Μπιρμπίλη… τολμά να τα βάζει με όσους έχουν 10 τ.μ. ημιυπαίθριο και το έκαναν δωμάτιο για τα παιδιά τους.

Δε λέμε παρανομία και αυτό, αλλά δε μπορεί να κάνουμε τα στραβά μάτια σε όσα έχουν γίνει από πολιτικούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες ή παπάδες που κτίζουν όσο και όπου θέλουν.

Αν η κυβέρνηση θέλει να είναι «πράσινη» ας ξεκινήσει με τις μπουλντόζες εκεί που οι δρόμοι είναι στρωμένοι με χρυσάφι κι όχι στο Πέραμα που κάποιος έκτισε τον ημιυπαίθριο του για να αυξήσει τα τετραγωνικά του σπιτιού του.
Διαβάστε περισσότερα...

Δανοί, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην... καλοπέραση!!!

ΜΕΓΑΛΕΣ διαφορές στην ευημερία των χωρών του κόσμου διαπιστώθηκαν από την έρευνα του Ινστιτούτου Gallup σε 155 χώρες. Το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι «ακμάζουν» είναι κάτω από 10% στις 41 από τις χώρες αυτές. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο......

31% και η χώρα μας καταλαμβάνει τη 19η θέση από τις 40 που εξετάστηκαν στην Ευρώπη. Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι το αποτέλεσμα προέκυψε πριν την οικονομική κρίση...
Στην Ευρώπη, υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πλουσιότερες χώρες της Βόρειας, της Δυτικής και της Κεντρικής Ευρώπης και σε μερικές φτωχότερες χώρες στην Ανατολική και τη Νότια Ευρώπη. Η Βουλγαρία έχει τους λιγότερους πολίτες που πιστεύουν ότι ευημερούν (6%), ενώ οι περισσότεροι (όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σ΄ όλο τον κόσμο) βρίσκονται... στη Δανία (82%), τη Φινλανδία (75%) και τη Νορβηγία (69%). Στις τελευταίες θέσεις, αλλά πριν από τη Βουλγαρία, βρίσκονται η Λετονία (11%), η Αλβανία (13%), η Ουγγαρία (13%), η ΠΓΔΜ (14%). Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία, βρίσκονται περίπου στη μέση της κλίμακας με ποσοστά 35%, 43% και 54% αντιστοίχως των πολιτών τους να δηλώνουν ότι «ακμάζουν».
Το Gallup συγκέντρωσε τα στοιχεία για τις 155 χώρες από το 2005 ώς το 2009. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ένα μεγάλο χάσμα παγκοσμίως, το οποίο υπογραμμίζει τις πολύ διαφορετικές αναπτυξιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διάφορες χώρες. Στο άλλο άκρο από τη Δανία βρίσκεται το Τόγκο της Αφρικής, όπου το ποσοστό των πολιτών του που δηλώνουν ότι «ακμάζουν» είναι μόλις 1%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με προσωπικές και τηλεφωνικές συνεντεύξεις. Οι ερωτηθέντες ταξινομήθηκαν ανάλογα με τις απαντήσεις τους σ΄ αυτούς που «ακμάζουν» (thriving), σ΄ αυτούς που «αγωνίζονται» (struggling) και σ΄ αυτούς που «υποφέρουν» (suffering), ανάλογα με το πού κατατάσσουν τη σημερινή ζωή τους και αυτή που πιστεύουν ότι θα έχουν στο μέλλον. Η Αφρική έχει τη χαμηλότερη ευημερία, καθώς σε καμία χώρα της ηπείρου αυτής οι πολίτες που δηλώνουν ότι «ακμάζουν» δεν είναι περισσότεροι από 25%.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Το έντονο μακιγιάζ είναι η νέα μόδα στη... μόδα

Για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2010, η είδηση στην πασαρέλα δεν προέρχεται από έναν σχεδιαστή μόδας. Το φαβορί της νέας σεζόν δεν θα είναι ένα στυλ μαγιό, ένα καφτάνι ή μία και μοναδική απόχρωση. Το καινούργιο στοιχείο για τους επόμενους έξι μήνες στον κόσμο της μόδας θα είναι η επιστροφή του έντονου μακιγιάζ.


Οι άντρες μπορεί να μην το είχαν προσέξει, ειδικά εάν ζουν σε μέρη όπου οι γυναίκες μακιγιάρονται σαν να πρόκειται να παρουσιάσουν τηλεοπτική εκπομπή... Για τις υπόλοιπες κυρίες του πλανήτη, το μεϊκάπ είναι μια καθημερινή διαδικασία, που «χτίζεται» με μερικά βασικά εργαλεία - μια υγρή ή ματ βάση, λίγο ρουζ, μάσκαρα, μπορεί και μολύβι για το περίγραμμα των ματιών, λιπγκλός ή κραγιόν για τις πιο τολμηρές.
Τώρα όμως, αν κρίνουμε από τα πρώτα εξώφυλλα, τα μηνύματα της πασαρέλας...
και όλα όσα θα ακολουθήσουν, ο φεμινισμός είναι απολύτως ντεμοντέ. Τα πρόσωπά μας θα λειτουργήσουν σαν λευκός καμβάς, που βάφεται και γίνεται αγνώριστος.
Αυτή η μεταμόρφωση μπορεί να γίνει με ένα κατακόκκινο κραγιόν, με σκιές στα χρώματα του ουράνιου τόξου ή με ψεύτικες βλεφαρίδες, ακόμη και extensions - μια τάση που φοριέται και θα φορεθεί πολύ. Και αν νομίζαμε ότι όλες αυτές τις υπερβολές τις βλέπαμε μέχρι σήμερα αποκλειστικά σχεδόν στις επιδείξεις που σκηνοθετούσε ο Τζον Γκαλιάνο για τον οίκο Ντιόρ, θα πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία και να αρχίσουμε να κάνουμε προσωπικά μαθήματα μακιγιάζ μπροστά στον καθρέφτη, διαγράφοντας όλα όσα είχαμε μάθει στο παρελθόν και νομίζαμε πως μας πηγαίνoυν.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να προκαλέσουμε τους γύρω μας, πάντα με την καλή έννοια, να τολμήσουμε χρυσαφένιες αποχρώσεις στα βλέφαρα, φυσικά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα τις υποστηρίξουμε κιόλας. Ειδικά στη δεκαετία του '90, οι γυναίκες είχαμε νιώσει πιο απελευθερωμένες, ότι ήταν αποδεκτό να κυκλοφορούμε ακόμη και άβαφες, από το πρωί ώς το βράδυ. Οχι πια.

Τώρα, όμως, έχουν εμφανιστεί η Κάρι Μπράντσο με τις τρεις κολλητές της. Ακόμη χειρότερα, οι «Νοικοκυρές σε απόγνωση» και, βεβαίως, οι Mad Men με τις Mad Women και τα απίστευτα καλοσχηματισμένα χείλη. Ναι, ο ναρκισσισμός είναι ξανά της μόδας. Ισως υπάρχει στην εποχή μας πάλι η ανάγκη επιβεβαίωσης, η ανάγκη μιας μάσκας, η ανάγκη να πει μια γυναίκα, πρώτα στον εαυτό της και μετά σε όλους τους άλλους, ότι νιώθει καλά.
Γιατί το μακιγιάζ, η ομορφιά, η φροντίδα του προσώπου έχει διαφορετικές -για την ακρίβεια, πολύ λιγότερες- απαιτήσεις από ό,τι η μόδα. Και μπορεί να μη θέλετε να φορέσετε βλεφαρίδες με διαμαντάκια (όπως η Σέριλ Κόουλ) παρά μόνο στις Απόκριες, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα χάνατε κάτι αν το δοκιμάζατε.
Τα πλεονεκτήματα; Τα είδη μακιγιάζ κοστίζουν λιγότερο από ένα ζευγάρι παπούτσια. Μας φτιάχνουν τη διάθεση με λίγες μόνο κινήσεις. Δεν χρειάζεται να είμαστε ανορεξικές για να τολμήσουμε ένα κόκκινο κραγιόν. Ετοιμαστείτε λοιπόν για πράσινα βερνίκια νυχιών στο χρώμα της μέντας. Πορτοκαλί κραγιόν σε απόχρωση κανέλας.
Ορισμένες γυναίκες παραδέχονται ότι δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά με τα πινέλα. Εχουν αρχίσει λοιπόν, αντί να πηγαίνουν μόνο στο κομμωτήριο, να ζητούν πού και πού και τη βοήθεια ενός επαγγελματία μακιγιέρ ώστε να τις αναλαμβάνει για μια ξεχωριστή έξοδο. Τα κομπλιμέντα που δέχονται είναι συχνά πιο ενθουσιώδη και από το λανσάρισμα ενός μοναδικού ρούχου.
Τα νεαρά κορίτσια υιοθετούν το στυλ «Δυναστεία», εμπνέονται από τις δεκαετίες του '50 και του '80.
Η επανάσταση της καλοκαιρινής σεζόν θέλει πούδρα, κόκκινα χείλη, έντονο βλέμμα. Ακόμα και γυναίκες γύρω στα 50, όπως η Σάρον Στόουν ή η Μαντόνα, πειραματίζονται για 10 με 15 λεπτά στον καθρέφτη και δηλώνουν έτοιμες και για τον πιο αδιάκριτο παπαράτσι. Είναι η στιγμή της αυτοσυγκέντρωσης. Εχουμε αυτή την πολυτέλεια. Είναι ωραίο να μπορείς να αλλάξεις λίγο. Με ή χωρίς βοήθεια.
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Κατηγορεί Παρίσι και Βερολίνο ότι εξοπλίζουν την Ελλάδα παρά την κρίση

Τούρκος υπουργός κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι επιδιώκουν να πωλήσουν ακριβά όπλα στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα ωθούν την Αθήνα σ' ένα πρόγραμμα λιτότητας για να βγει από την οικονομική κρίση.

Ενας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όρους εξοπλιστικών δαπανών", δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς σύμφωνα με άρθρο της International Herald Tribune. Αντίπαλος της Ελλάδας στην περιοχή, η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα αμοιβαιότητας εάν η Αθήνα παγώσει ή μειώσει τις αγορές όπλων, πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του την οποία έδωσε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. "Ακόμα και οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προτείνουν να τής πωλήσουν νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς", πρόσθεσε. "Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα άρματα μάχης, πυραύλους, υποβρύχια ή μαχητικά αεροσκάφη, όπως και η Τουρκία.

Είναι καιρός να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παγκοσμίως, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας και της Ελλάδας", πρόσθεσε. "Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Τουρκία έχουν ανάγκη από γαλλικά ή γερμανικά υποβρύχια", υπογράμμισε ο Μπαγκίς. Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας αντιπροσώπευαν το 2,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2008, δηλαδή 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας ήταν 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 1,8% του ΑΕΠ της.
Διαβάστε περισσότερα...

"Διαπραγματεύσεις για Μεγάλη Αλβανία"

«Το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια θα πρέπει να επιλυθεί μέχρι τα τέλη του 2013, δημιουργώντας μια χώρα η οποία θα καλύπτει όλες τις περιοχές όπου ζουν Αλβανοί». Τα παραπάνω είναι η βάση μιας πλατφόρμας που καταρτίστηκε από τον Koço Danay, πρώην σύμβουλο της αλβανικής κυβέρνησης και δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα του Μαυροβουνίου «Vijesti»- (Вијести), όπως αναφέρει η σερβική εφημερίδα Πολίτικα. Ο Danay αναφέρει ότι το νέο αλβανικό κράτος θα καλύπτει εδάφη γειτονικών χωρών, πράγμα το οποίο δεν θα συμβεί με αιματοχυσία Αλβανών.


Σύμφωνα με τον πρώην Αλβανό σύμβουλο «είναι φυσικό η Μεγάλη Αλβανία να περιλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο, μέρος της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της πΓΔΜ και της Ελλάδας, όπου διαβιώνουν πολλές αλβανικές κοινότητες».Όπως σημειώνει στο 200 σελίδων ‘πόνημα’ του, ο Danay, οι εκπρόσωποι των Αλβανών στις γειτονικές χώρες πρέπει να αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου σε ενδεχόμενη ψηφοφορία αν επιθυμούν να είναι μέρος του νέου κράτους. Αναφέρεται επίσης, ότι η στρατηγική διαμόρφωσης ενός νέου κράτους θα γίνει με βάση το διάλογο με όλους, χωρίς προκαταλήψεις και προηγούμενες αποφάσεις.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο Koço Danay είναι ορθόδοξος χριστιανός και κατάγεται από το νότιο τμήμα της Αλβανίας και εργάστηκε δύο χρόνια στην αλβανική κυβέρνηση, ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Φάτος Νάνο και Παντελή Μάϊκο, υπήρξε, μάλιστα, και σύμβουλος του, νυν, υπουργού Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα.
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέδριο για την επιστροφή "κλεμμένων" αρχαιολογικών θησαυρών

Η Αίγυπτος, που ζητάει να της επιστραφεί η προτομή της Νεφερτίτης από το Βερολίνο και την πέτρα του Ελ Ρασίντ από το Λονδίνο, διοργανώνει την Τετάρτη και την Πέμπτη ένα συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν χώρες που ζητούν, όπως κι εκείνη, να τους επιστραφούν αρχαιολογικά αντικείμενα διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο.



Συνολικά δεκαεπτά χώρες θα συμμετάσχουν σε αυτό το "συνέδριο για την προστασία και την αποκατάσταση της πατρικής πολιτιστικής κληρονομιάς", σύμφωνα με το Ανώτατο Συμβούλιο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων (CSA).

Σύμφωνα με τον Ζάχι Χαουάς, επικεφαλής του CSA, η Ελλάδα θα προεδρεύσει στη συζήτηση που θα είναι αφιερωμένη στην εξέταση "των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες στις προσπάθειές τους να τους επιστραφούν αντικείμενα της αρχαιολογικής τους κληρονομιάς".

Ο Χαουάς μάχεται για την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών που χαρακτηρίζει "κλεμμένους". Από το 2002, οπότε και ανέλαβε επικεφαλής της CSA, έχουν επιστραφεί στην Αίγυπτο 31.000 αρχαιολογικά αντικείμενα. "Ο,τι κλάπηκε από εμάς πρέπει να μας επιστραφεί", είχε δηλώσει πέρυσι.

Η Βολιβία, η Κίνα, η Κύπρος, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Γουατεμάλα, η Ονδούρα, η Ινδία, η Ιταλία, το Ιράκ, η Λιβύη, το Μεξικό, η Νιγηρία, η Σρι Λάνκα και η Συρία αναμένονται στο Κάιρο, ενώ αρχικά η Αίγυπτος υπολόγιζε στην συμμετοχή περίπου 30 χωρών.

Εκτός από τα να καταγράψει τα αρχαιολογικά αντικείμενα που κάθε χώρα ζητάει να της επιστραφούν, στο συνέδριο θα συζητηθεί "ένας αριθμός προτάσεων και εισηγήσεων που θα προωθηθούν στην Unesco, προκειμένου να βελτιωθεί η Συμφωνία της Unesco για την επιστροφή των αρχαιοτήτων στη χώρα καταγωγής τους", επισημαίνει το CSA σε ανακοίνωσή του.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ SREAD ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ... 406 ΜΟΝΑΔΕΣ.!!!

Πλήρης η αποτυχία της Κυβέρνησης του Γιώργου στην οικονομία ...Οί κερδοσκόποι Spread-άρουν , άγρια μπροστά στα μάτια της ανήμπορης να αντιδράσει κυβέρνησης ...


Σήμερα και πριν από λίγο το sread δανεισμού , έφτασε τις 406, 9 μονάδες..!!!

Σημειώνουμε ότι χθες Δευτέρα ήταν στις 349 μονάδες, ενώ την Μ.Πέμπτη είχε ανέλθει τις 352 μονάδες βάσης...


Τά σενάρια που συζητούνται είναι διάφορα , αλλά το τί θα επικρατήσει δεν το γνωρίζουν ακόμη στην κυβέρνηση, αφού δεν υπάρχει ενιαία και σοβαρή πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης ... Διαβάστε περισσότερα...

Πώς καταλαβαίνουμε ότι μας λένε ψέματα...

Κι όμως το ψέμμα φαίνεται...για εκείνους που ξέρουν να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η αστυνομία και το χρησιμοποιεί στις ανακρίσεις. Μπορούμε όμως και οι λοιποί να το χρησιμοποιήσουμε για να δούμε ποιοί μας λένε ψέμματα στην καθημερινή μας ζωή..


Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που λέει αλήθεια έχει ένα άνετο χαμόγελο – το “χαμόγελο της Τζοκόντα" - ενώ στο χαμόγελο κάποιου που λέει ψέμματα φαίνεται μόνο η πάνω οδοντοστοιχία, γιατί είναι “σφιγμένος”. Επίσης, όταν μία γυναίκα σας μιλα και την ίδια στιγμή παίζει με τα μαλλιά της, αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα λέει ψέμματα και μάλιστα μεγάλα.
Αυτά προκύπτουν από μελέτη που έκανε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών του υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, υπό τον τίτλο. “Τακτικές ανάκρισης, εγκληματολογική ψυχολογία και ανίχνευση ψεύδους”.
Ο κ. Ανδρέας Θεοφίλου θεωρείται από τους πιο έμπειρους αξιωματικούς σε θέματα ανάκρισης. Η μελέτη του ορίζει τον τρόπο εκμάθησης της “γλώσσας του σώματος” για να γίνονται αντιληπτά συναισθήματα που “πάνε μαζί” με το ψέμμα και εκδηλώνονται χωρίς ο ανακρινόμενος να το καταλαβαίνει. Τέτοια συναισθήματα, όπως η νευρικότητα, η ανασφάλεια, το άγχος, ο θυμός, ο φόβος κ.α. ανιχνεύονται ωστόσο εύκολα από τον γνώστη.
Για παράδειγμα, σημαντικό σημάδι είναι το χαμόγελο. Αυτός που λέει ψέμματα χαμογελά για να καλύψει τη δυσάρεστη ατμόσφαιρα. Όμως στο χαμόγελό του φαίνεται μόνο η πάνω οδοντοστοιχία. Αντίθετα, στο χαμόγελο κάποιου που λέει αλήθεια, φαίνονται και η πάνω και η κάτω οδοντοστοιχία, τα μάγουλα ανασηκώνονται και δημιουργούνται ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Χαμογελά δηλαδή με όλο το πρόσωπο, όχι μόνο με το στόμα.
Άλλο σημείο έιναι οι ώμοι, καθώς το άτομο που λέει ψέμματα τείνει να κατεβάζει τους ώμους, ενώ κάποιος που λεει αλήθεια τους κρατά ευθείς. Επίσης, κάποιος που ψεύδεται κρατά τους αγκώνες κοντά στο σώμα ενώ όταν λέμε αλήθεια τα χέρια είναι πιο “ανοιχτά” και κινούνται ελεύθερα. Όταν λέμε ψέμματα κρατάμε τα χέρια μας σφιχτά, ενωμένα μπροστά από το σώμα ή σταυρωμένα στο στήθος.
Κάποιος που λέει ψέμματα, τέινει επίσης να παίζει νευρικά με τα χέρια του, “καθαρίζει” τα ρούχα του, αγγίζει συχνά τη μύτη ή τρίβει τη μύτη του. Ακόμη, όταν λέμε ψέμματα οι παλάμες είναι συνήθως κλειστές με σταυρωμένα τα δάχτυλα, ενώ όταν λέμε αλήθεια τις κρατάμε ανοιχτές.
Το κλασσικό σταυροπόδι – παρά την σκηνή της ανάκρισης με τη Σάρον Στόουν στο “Φονικό Ένστικτο” - δείχνει ότι λέμε την αλήθεια. Πόδια σταυρωμένα και πίσω ενώ καθόμαστε, δείχνουν ότι ψευδόμαστε.
Τα μάτια, επίσης δείχνουν πολλά για το ψέμμα. Μάτια μισόκλειστα, που ανοιγοκλείνουν συχνά και κόρες σε διαστολή σημαίνει ότι λέμε ψέμματα. Όταν μία γυναίκα παίζει με τα μαλλιά της είναι επίσης δείγμα ψεύδους.
Ποιές είναι όμως οι ενδείξεις στην ομιλία ότι κάποιος μας λέει ψέμματα; Απαντά σύντομα ή εξαιρετικά λεπτομερώς, επαναλαμβάνει την ερώτηση που του κάναμε, παραφράζει την ερώτηση, επικαλείται πρόβλημα μνήμης, μας λέει ότι “λέει την αλήθεια”, είναι υπερβολικά ευγενικός, κομπιάζει, σπάει η φωνή του ή μιλά πιο χαμηλόφωνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

To μεγάλο κατάντημα της χώρας : Πολλοί πρέσβεις μας στο εξωτερικό, μην μπορώντας να καταπιούν την εντολή για μη διοργάνωση εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, δεν άντεξαν και προσφέροντας τα ποτά ή τους μεζέδες έβαλαν μπροστά διαφόρους συλλόγους και οργανώσεις για να κάνουν τις δεξιώσεις στις διάφορες χώρες και πρωτεύουσες.

Επρόκειτο για μια εθνικά επιζήμια απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και κυρίως προσβλητική για όλους μας, αλλά και για τους ομογενείς σε όλο τον κόσμο. Ποιον σεβασμό εμπνέει πια μια χώρα που προτιμά να γιορτάσει τη Eurovision παρά την εθνική της εορτή;
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική τραγική φάρσα η πολιτική ιστορία της οικογένειας Παπανδρέου

Σε καθεμιά από τις τρεις αποφασιστικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της, η Ελλάδα ανακόπηκε από την πιθανότητα κοινωνικού μετασχηματισμού προς την πολιτική ανεξαρτησία και την ελευθερία από την ξένη κηδεμονία από κάποιο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου. [ ... ]

`Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος: Μεταξύ επανάστασης και αντίδρασης


Στον απόηχο μιας από τις μεγαλύτερες αντιφασιστικές αντάρτικες νίκες στην Ευρώπη το ελληνικό αναντιστασιακό κίνημα, υποστηριζόμενο από περισσότερα από δύο εκατομμύρια πολίτες, προέλαυνε τον Οκτώβρη του 1944 για την απελευθέρωση της Αθήνας. Με πενιχρή υποστήριξη στο εσωτερικό της χώρας, ο Γεώργιος Παπανδρέου στηριζόταν στα πολεμικά αεροπλάνα και άρματα μάχης των Βρετανών ιμπεριαλιστών και στην εξόριστη δεξιά ελληνική μοναρχία. Ως πρωθυπουργός διέταξε τον αφοπλισμό της Αντίστασης και στήριξε τη στρατιωτική επίθεση των Βρετανών ενάντια σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές στην Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας. Ο Παπανδρέου προΐστατο της στρατολόγηση ς πολλών πρώην συνεργατών των ναζί και μοναρχικών που χρηματοδοτούνταν, εξοπλίζονταν και διοικούνταν από Βρετανούς και Αμερικανούς στρατηγούς. Αργότερα υπηρέτησε ως υπουργός σε κυβερνήσεις που εξαπέλυσαν μια άγρια επίθεση στα μαζικά αριστερά λαϊκά κινήματα. Μετέτρεψαν μια χαρούμενη στιγμή, τη στιγμή της απελευθέρωσης της χώρας από τους ναζί, σε έναρξη μιας άθλιας περιόδου άγριας καταστολής και αποκατάστασης όλων των αποβρασμάτων της ανώτερης τάξης της προπολεμικής Ελλάδας και των Φιλοναζί συνεργατών τους. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε χώρα υποτελή των ΗΠΑ και κυβερνήθηκε από επιδοτούμενα από το εξωτερικό πλουτοκρατικά αστυνομικά καθεστώτα που διατηρήθηκαν στην εξουσία αυξάνοντας την ξένη κηδεμονία.

Ανδρέας Παπανδρέου: Το κληρονομικό δικαίωµα
Επακόλουθο της μετάβασης από τη στρατιωτική δικτατορία της περιόδου 1967-1974 ήταν η άνοδος στην εξουσία της ελληνικής Δεξιάς που διατήρησε ένα μεγάλο μέρος του , παλιού κρατικού μηχανισμού και στήριξε μια πλούσια αλλά δυσλειτουργική κυρίαρχη τάξη η οποία ζούσε από τις χρηματικές μεταβιβάσεις της ΕΟΚ. Η λεηλασία των κρατικών πόρων, η πτώχευση των περισσότερων εταιριών του ιδιωτικού τομέα, η καθυστέρηση της γεωργίας, η κλειστή και αυταρχική φύση των δημόσιων και ιδιωτικών θεσμών, οδήγησαν τη μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, των φοιτητών, των αγροτών και των ανέργων να δώσουν το 1981 μια εντυπωσιακή εκλογική νίκη στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το άθροισμα των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ ξεπέρασε το 60% και παρείχε μια ξεκάθαρη πλειοψηφία που νομιμοποιούσε το μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας. Επιπλέον, το πρόγραμμα του Α. Παπανδρέου υποσχόταν «κοινωνικοποίηση της οικονομίας, εκσυγχρονισμό της υπαίθρου και σπάσιμο της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας. Ειδικότερα υποσχόταν την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ακύρωση της συμφωνίας για τις στρατιωτικές Βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Με δεδομένο τον κατακερματισμό, το σπασμένο ηθικό και την παρακμή της Δεξιάς, η αντιπολίτευση στην επιλογή για μια σοσιαλιστική πρόοδο ήταν ελάχιστη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την υψηλή χρέωση του ιδιωτικού τομέα στις κρατικές τράπεζες, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν χρειαζόταν καν τη νομοθεσία για να τις απαλλοτριώσει. Μπορούσε να ζητήσει αποπληρωμή των δανείων τους ή τα κλειδιά των εταιριών.

Ο Παπανδρέου [ ... [πρόσφερε νέα δάνεια, παρέγραψε χρέη και επενέβη για να αποκαταστήσει την ιδιωτική ιδιοκτησία, βγάζοντας στο σφυρί υπερχρεωμένες εταιρίες. Εκείνη την εποχή ήμουν σύμβουλός του. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν κοινωνικοποιούσε τις χρεωμένες εταιρίες, απάντησε πως «λόγω της κρίσης δεν είναι η ώρα κατάλληλη για να μετασχηματίσουμε την οικονομία. πρέπει να περιμένουμε μέχρι η οικονομία να σταθεί στα πόδια της..

Όταν του απάντησα πως εκλέχτηκε για να αλλάξει το σύστημα, ακριβώς λόγω αυτής της κρίσης και πως όταν αποκατασταθεί ο καπιταλισμός η πολιτική και οικονομική αντιπολίτευση θα είναι πιο σθεναρή, ανταπάντησε ότι «η οικονομία είναι πολύ αδύναμη για να στηρίξει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς» και πρόσθεσε πως «η εργατική τάξη ενδιαφέρεται μόνο για την κατανάλωση και όχι για επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας..

Στην πράξη, ο Α. Παπανδρέου αποκατέστησε τον καπιταλισμό, παρά τις συνθήκες κατάρρευσης που αυτός αντιμετώπιζε, αυξάνοντας, προοδευτικά, το δημόσιο χρέος. [ ... ]Δημαγωγώντας ο Παπανδρέου διατήρησε τις Βάσεις. Ακόμα χειρότερα, παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, αποδεχόμενος μεταβιβάσεις και δάνεια ως αντάλλαγμα για τη μείωση των εμπορικών περιορισμών. [ ... ]Ο Παπανδρέου χρησιμοποίησε τις μεταβιβάσεις της ΕΟΚ για να εξαγοράσει ψήφου; μέσω επιδοτήσεων στους αγρότες, βραχυπρόθεσμων κερδών στις αμοιβές των εργαζόμενων και τεράστιων παραγραφών χρεών και δανείων που παρείχε στις επιχειρηματικές ελίτ. Τα ελλείμματα και τα χρέη αυξήθηκαν, ενώ ο παραγωγικός μηχανισμός μαράζωσε προκειμένου να στηρίξει την κατανάλωση. Η κηδεμονία ήταν η «εναλλακτική» λύση που επέλεξε ο Παπανδρέου αντί για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. [ ... ] Ενώ ενώπιον μαζικών συγκεντρώσεων ο Α. Παπανδρέου κατάγγελλε το ΝΑΤΟ, διαβουλευόταν σε εβδομαδιαία βάση με τον πρέσβη των ΗΠΑ [ ... ] .

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της διακυβέρνησής του (1982-1984) όταν διηύθυνα το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών και ήμουν ανεπίσημος σύμβουλός του, έφευγα από την πίσω πόρτα του σπιτιού του στο Καστρί, την ώρα που από την μπροστινή έμπαινε ο πρέσβης των ΗΠΑ. Μετά από κάποιο διάστημα συνειδητοποίησα πως δανειζόταν την κριτική της Αριστεράς για να δικαιολογήσει δεξιές πολιτικές. Στην πρακτική, αυτή είχε γίνει βιρτουόζο; της εξαπάτησης. Πρόσφατα, ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μου είπε ότι προτιμά τον Γεώργιο Παπανδρέου τον νεώτερο από τον πατέρα του: Προωθεί τις ίδιες πολιτικές, μου είπε, χωρίς τη δημαγωγία του πατέρα του…».

Με τα χρόνια η κενή ρητορική του Ανδρέα και η φιλονατοϊκή του πρακτική μετέτρεψαν μια ολόκληρη γενιά στρατευμένων σοσιαλιστών σε κυνικούς οπορτουνιστές και κοινωνικούς αναρριχητές[ ... ]

Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος: Η ιστορία ως φάρσα (τρίτη φορά)
Όπως και οι προκάτοχοι της οικογένειάς του ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη τον Οκτώβρη του 2009 εν μέσω της πιο βαθιάς παγκόσμιας κρίσης που αντιμετωπίζει ο καπιταλισμός μετά από τη δεκαετία του 1930. Η ελληνική δημοσιονομική κατάσταση ήταν βυθισμένη, η οικονομία σε ελεύθερη πτώση.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Παπανδρέου υποσχέθηκε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος ευημερίας και προτεραιότητα στις επενδύσεις στον κοινωνικό τομέα, στη δημόσια υγεία, παιδεία και στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Όταν ανέλαβε την εξουσία, πιστός στην παράδοση των Παπανδρέου, έκανε μεταβολή. Παρέδωσε την ελληνική κυριαρχία και τη διακυβέρνηση στα χέρια της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Ομπάμα και του ΔΝΤ. Αυτοί διέταξαν τα πιο δρακόντεια μέτρα στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία.

Υιοθέτησε μια αγανακτισμένη στάση ισχυριζόμενος ότι «ανακάλυψε» πως το ελληνικό δημόσιο ταμείο ήταν άδειο και η χώρα υπερχρεωμένη και πως η μόνη λύση ήταν να πετσοκόψει το βιοτικό επίπεδο μειώνοντας τους μισθούς, τα κοινωνικά προγράμματα και τις συντάξεις προκειμένου να πληρωθούν. οι ξένοι τραπεζίτες. Όπως και οι προκάτοχοι συγγενείς του, δεν κατέβαλε καμιά προσπάθεια να συλλέξει τους φόρου; από τους πλούσιους; ή να επιβάλει εμπάργκο στους μυστικούς ξένους λογαριασμούς των τραπεζιτών, των στελεχών των εταιριών, των πλοιοκτητών, των κερδοσκόπων του χρηματιστηρίου, των συµβούλων και των µμεσαζόντων που έκαναν απάτες δισεκατομμυρίων ευρώ εις βάρος των Ελλήνων φορολογούµενων και συνταξιούχων. Δεν κατέβαλε καµία προσπάθεια να εξοφληθούν τα χρέη του ιδιωτικού τοµέα προς τους κρατικούς χρηματοδοτικούς; οργανισµούς. Αντίθετα, στράφηκε στους απατεώνες της Γουόλ Στριτ Goldman & Sachs για συµβουλές και υποστήριξη, εκείνους που το 2001 διευκόλυναν τη λεηλασία των δηµόσιων δανείων για ιδιωτικό όφελος. [ ... ]

Αντί για ευκαιρία ο Οκτώβρης μετατράπηκε σε εφιάλτη. Η κυβέρνηση Παπανδρέου και τα κοινοβουλευτικά ροµπότ της προχώρησαν πολύ πιο πέρα ακόµα κι από τις προηγούµενες δεξιές κυβερνήσεις στη διάβρωση του βιοτικού επιπέδου, παρέδωσαν το σχεδιασµό, τη διεύθυνση και την επιβολή της οπισθοδροµικής κοινωνικο οικονοµικής πολιτικής στην Ε.Ε. και την Ουάσιγκτον, που για να υπερασπιστούν τις δικές τους οικονοµικές ελίτ είναι αποφασιοµένοι να αποµυζήσουν και την τελευταία ρανίδα αίµατος των Ελλήνων εργαζόµενων.

Η τραγωδία ενός λαού …

Η πολιτική ιστορία της οικογένειας Παπανδρέου αποτελεί µια ελληνική τραγική φάρσα. Είναι η τραγωδία ενός λαού που πολέµησε ενάντια στους ναζί και τους συνεργάτες τους για να δεχτεί την επίθεση των νέων Αγγλο-αµερικανών κυρίαρχων. Είναι η τραγωδία του ηρωικού φοιτητικού αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973 ενάντια στην αµερικανοστήριχτη στρατιωτική δικτατορία που κατέληξε µάρτυρας της ανόδου ενός ψευδολαϊκιστή δηµαγωγού, του Α. Παπανδρέου ο οποίος υποσχέθηκε δηµοκρατικό σοσιαλισµό και κατέληξε στην κοινωνικοποίηση των προσωπικών χρεών των καπιταλιστών κλεπτοκρατών. Και τώρα, ο τελευταίος, ας ελπίσουµε, στη σειρά των κολάκων των ιµπεριαλιστών, ο Γ. Παπανδρέου, που υποσχέθηκε προοδευτικές αλλαγές αλλά εφάρµοσε οπισθοδροµικές πολιτικές, παρέδωσε τα κλειδιά της εξουσίας στους υπερατλαντικούς ιµπεριαλιστές επιτηρητές του.

Πέρα από την πολιτική ιδιοσυγκρασία της Ελλάδας η ιστορία των ελληνικών σοσιαλδηµοκρατικών κυβερνήσεων περιγράφει τον ιστορικό τους ρόλο ως σωτήρων του καπιταλισµού σε περιόδους κρίσης του. [ ... ] Η πιο ελπιδοφόρα αλλαγή σήµερα είναι πως έχει εξαφανιστεί η µυστηριακή αύρα του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. [ ... ].

* Ο James Petras είναι οµότιµοs Kαθnynτής Κοινωνιολογίας στο State university της Νέας Υόρκns.
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται στην Ελλάδα το iPad

Ανάρπαστο έχει γίνει εδώ και λίγες ημέρες στις ΗΠΑ το γνωστό iPad, ο φορητός υπολογιστής με οθόνη αφής που συνδέεται ασύρματα στο Διαδίκτυο και έχει μοναδικές δυνατότητες αφού αναπαράγει ταινίες, μουσική και ηλεκτρονικά βιβλία.

Το νέο «Θαύμα» της Apple αναμένεται να έρθει στην χώρα μας πριν το καλοκαίρι και θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο πολυδιαφημισμένο γκάτζετ. Φυσικά δεν λείπουν και εκείνοι που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο νέο προϊόν καθώς θεωρούν ότι έχουν υπερεκτιμηθεί οι δυνατότητές του.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!...

Αλλοι έχουν τη χάρη και οι Ελληνες τη ρετσινιά του υπερχρεωμένου. Και ναι μεν σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος είμαστε πρωταθλητές στην Ευρωζώνη, όμως σε ό,τι αφορά τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών τα ποσοστά μας είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τους υπόλοιπους εταίρους μας.

Τα δάνεια των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκονται... στο 91% και το δημόσιο χρέος στο 112,6%. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην Ευρωζώνη, την πρωτιά έχει το Λουξεμβούργο με τα δάνεια στο 553% (ως ποσοστό του ΑΕΠ) και δημόσιο χρέος στο 15%, ακολουθεί η Μάλτα με δάνεια στο 433% (και δημόσιο χρέος 68,5%) και η Κύπρος με δάνεια 321% (και δημόσιο χρέος 53,2%).
Σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ για τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση των «27» προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση (ας σημειωθεί ότι η κατάταξη ακολουθεί φθίνουσα πορεία). Ειδικότερα, κατέχει τη 16η σε ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια και τη 14η στα καταναλωτικά, ενώ αν συνυπολογιστεί και το δημόσιο χρέος ανεβαίνει στην 11η θέση.
Σήμερα στη Ελλάδα το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν κάποιο δάνειο ανέρχεται στο 60%, ενώ τα συνολικά δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών αποτελούν το 91% του ΑΕΠ. Τα συνολικά υπόλοιπα οφειλών προς τις τράπεζες ανήλθαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2010 στα 254,9 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η ΕΚΤ αφορούν το συνολικό χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών την 31η Δεκεμβρίου 2008. Ο μέσος όρος δανεισμού ως προς το ΑΕΠ για τους «27» της ΕΕ διαμορφώθηκε στο 154% και για την Ευρωζώνη στο 138%.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα τα στεγαστικά δάνεια ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκονται στο 27% (στοιχεία Δεκεμβρίου 2008), έναντι 38,2% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ και 37,8% της Ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη του δανεισμού, προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση και να κινηθεί η αγορά. Αντίστοιχα τα καταναλωτικά ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι στο 12,9%, έναντι 15,2% στην Ευρωζώνη και 14,6% στην ΕΕ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η τηλεθέρμανση στη Φλώρινα

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας επικεντρώθηκε κυρίως στην παραλαβή μελέτης σκοπιμότητας - ανάλυση κόστους οφέλους και......

χρηματοοικονομικής ανάλυσης του έργου της Τηλεθέρμανσης, που ψηφίστηκε ομόφωνα ύστερα από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις του Δημάρχου, κου Στέφανου Παπαναστασίου και της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΦ κας Αβραμοπούλου Νόνης.

Το έργο αξιολογήθηκε από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και προωθείται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ύψος του προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται σε 85.000.000,00 € περίπου, με πολύ υψηλό ποσοστό από κοινοτικά κονδύλια και επιπλέον χρηματοδότηση από Εθνικούς πόρους και ιδία συμμετοχή του Δήμου. Με την εκτέλεση του έργου θα έχουμε κατά 88% μείωση των ρύπων της περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails