Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αν η κυβέρνηση θέλει να είναι «πράσινη» ας ξεκινήσει από τα αυθαίρετα στη Μύκονο και τα καμένα

Την ίδια στιγμή που η Τ. Μπιρμπίλη ανακοίνωνε τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους ή αλλιώς η «παρανομία των φτωχών» όπως λέγεται, το Κτηματολόγιο έβγαζε ανακοίνωση ότι από το δορυφόρο που παρακολουθεί τα καμένα στην Πάρνηθα αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν 117 περίεργες γεωλογικές μεταβολές. Αυτό σημαίνει νέα αυθαίρετα ήδη κτισμένα μέσα στις καμένες περιοχές καθώς και εκχερσώσεις, μπαζώματα και διαδικασία ανέγερσης κτιρίων.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Οπού κάηκαν περιοχές στην Αττική κι όχι μόνο ξεφύτρωσαν κτίρια αλλά το υπουργείο κάνει την πάπια.

Χρόνια τώρα ακούμε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κατεδαφίσει αυθαίρετες κατασκευές χωρίς να κάνει διακρίσεις. Και μιλάμε για αυθαίρετα που κοστίζουν εκατομμύρια. Για πηγαίνετε μόνο στη Μύκονο να δείτε το πολεοδομικό όργιο με υπόγεια που γίνονται σουίτες ή με βίλες που έχουν ονομαστεί βοηθητικοί χώροι διότι βρίσκονται δίπλα σε ναούς.

Ακούσατε καμιά ρύθμιση για τις μονοκατοικίες της παραλιακές, λίγα εκατοστά από τη θάλασσα ή για τα αυθαίρετα στο Διόνυσο, την Πεντέλη κ.λπ.;

Η κ. Μπιρμπίλη… τολμά να τα βάζει με όσους έχουν 10 τ.μ. ημιυπαίθριο και το έκαναν δωμάτιο για τα παιδιά τους.

Δε λέμε παρανομία και αυτό, αλλά δε μπορεί να κάνουμε τα στραβά μάτια σε όσα έχουν γίνει από πολιτικούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες ή παπάδες που κτίζουν όσο και όπου θέλουν.

Αν η κυβέρνηση θέλει να είναι «πράσινη» ας ξεκινήσει με τις μπουλντόζες εκεί που οι δρόμοι είναι στρωμένοι με χρυσάφι κι όχι στο Πέραμα που κάποιος έκτισε τον ημιυπαίθριο του για να αυξήσει τα τετραγωνικά του σπιτιού του.

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails