Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Σκοπιανή πρόκληση στην Γιουροβίζιον

ΠΡΟΚΛΗΣΗ :«το όνομά μου είναι Μακεδονία».

Παρά τις συστάσεις και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της EBU ότι θα αγωνιστούν με το όνομα «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», οι σκοπιανοί δεν λένε να βάλουν μυαλό και προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση για την προώθηση των πολιτικών και διπλωματικών σκοπών τους.


Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει τοπική εφημερίδα των Σκοπίων, ετοιμάζεται αυτές τις μέρες το βιντεοκλίπ του τραγουδιού που θα τους εκπροσωπήσει, στο οποίο θα προβάλλεται εκτός από τον τίτλο του τραγουδιού, που μεταφρασμένος σημαίνει «έχω την εξουσία», και η φράση το «το όνομά μου είναι Μακεδονία».
Θέμα να ακυρωθεί το τραγούδι δεν τίθεται, αφού η παρασπονδία δεν θα μπει στο διαγωνιστικό κομμάτι αλλά αφορά μόνο το βιντεοκλίπ. Ωστόσο οι σκοπιανοί έχουν σκοπό να το στείλουν για προβολή στο MTV Europe για να περάσουν με αυτόν τον τρόπο τα μηνύματα που θέλουν.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΕΡΤ οφείλει να είναι έτοιμη για να προσφύγει στην EBU, εφόσον οι σκοπιανοί καταθέσουν επισήμως το βιντεοκλίπ στην διοργανώτρια αρχή του πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού, οπότε και θα έχει δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να ζητήσει η Ελλάδα την απόσυρση της συγκεκριμένης φράσης...

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails