Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Δείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αυτό το βίντεο!

Ζωντανή συζήτηση στο Al Jazeera με δύο Έλληνες, τον Κώστα Υφαντή που είναι λέει πρόεδρος του Ελληνικού κέντρου Ευρωπαικών μελετών, τον Τζων Σφακιανάκη – οικονομολόγο και επικεφαλή της τράπεζας Saudi Franzi, και ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser ζωντανά απο το Παρίσι.
Χαμός!


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΕΙΓΟΟΟΟΝΝΝ___ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ___ΒΟΜΒΑ___ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ

ΕΠΙΣΥΝΑΠTΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΣΕΤΕ ΤΩΡΑΑΑΑΑ

ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ Αρβανιτόπουλου-Παπαμιμίκου για «καλπονοθεία» στην ΟΝΝΕΔ;


Αποδεικνύεται και στην πράξη ο ρόλος που κάποιοι επιθυμούν να παίξουν στην ΟΝΝΕΔ. Μέτα την έντεχνα στημένη προσπάθεια της ομάδας του Ανδρέα Παπαμιμίκου να εμποδίσει τους Βορειοηπειρώτες και τους Κύπριους να ψηφήσουν και το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά … οι «Παπαμιμίκοι» που είοχαν διατυμπανίσει ότι ο ΑΝΔΡΕΑΣ τους είχε επιτύχει τις «ανοικτέ διαδικασίες» τώρα προσπαθούν να περιορίσουν τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν στις εκλογές για Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ.

Ο Παπαμιμίκος φέρεται να προτείνει το στήσιμο μόνο 100 καλπών σε πανελλαδικό επίπεδο, την ώρα που ΜΟΝΟ η Αττική έχει 122 δήμους και η ελληνική επικράτεια διαμορφώνεται από έναν μεγάλο αριθμό νησιών και απομακρυσμένων δήμων. Κάποιοι φαίνεται επιθυμούν να αποτρέψουν τη νεολαία από το να συμμετάσχει … αναγκάζοντας την να «ταξιδέψει» για να εκλέξει πρόεδρο.

Αλήθεια γιατί φοβάται ο Παπαμιμίκος να στηθούν κάλπες στο πρότυπο της εκλογής Προέδρου Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ την αποκλειστικότητα της επιθμίοας για μία ανοιχτή σε όλους ΟΝΝΕΔ;

Γιατί ένα κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συντάσσονται με την άποψη αυτή, την ώρα που το κόμμα εφάρμοσε μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στις δικές του εσωκομματικές εκλογές; Μεθοδεύεται η συρρίκνωση της δυναμικής και του ρόλου της ΟΝΝΕΔ στην παράταξη με τη σύμφωνη γνώμη μερίδας νεολαίων που πρόσκεινται στον Παπαμιμίκο;

Την ίδια ώρα ο Κώστας Χατζής που ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ στην προσπάθεια για ΑΝΟΙΚΤΕΣ εκλογές ΕΠΙΜΕΝΕΙ στη μεγαλύτερη, κατά το δυνατόν, συμμετοχή και την προστασία της διαφάνειας στην εκλογική διαδικασία.

Στα πλαίσια αυτά, ‘όπως ΕΞ ΑΡΧΗΣ επέμενε ο Κώστας Χατζής (και τώρα φαίνεται ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ το «δήθεν» του Ανδρέα Παπαμιμίκου) η νεολαία οφείλει να χρησιμοποιήσει και να ενσωματώσει την εμπειρία που προέκυψε από τις εκλογές του κόμματος, τοποθετώντας τουλάχιστον μία κάλπη σε κάθε μικρό δήμο της χώρας και πολλές σε Δήμους όπως της Αθήνας, Πειραια, Θεσσαλονίκης, Βόλου Πάτρας, Λάρισας, Ηρακλείου κοκ.

Στην άποψη αυτή συγκλίνει όχι μόνο η πλειοψηφία των ΔΑΠιτών και ΟΝΝΕΔιτών, αλλά και ο έτερος υποψήφιος Βασίλης Αξιώτης, που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να δουν μία νεολαία συρρικνωμένη και αδύναμη.

Θα επιτρέψει ο Αντώνης Σαμαράς το σχέδιο παραγκωνισμού και ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ της νεολαίας ή θα δώσει ηχηρό μήνυμα ότι εσωστρέφεια, κλειστά συστήματα εξουσίας και αποκλεισμοί δεν χωρούν ΠΛΕΟΝ στη Νέα Δημοκρατία της Ελπίδας;

Γαλάζια Νεολαία
http://catakravgi.blogspot.com/2010/03/blog-post_191.html#ixzz0iWFABZ9a

Διαβάστε περισσότερα...

Μια φορά κι έναν καιρό.. Γιατί μπαμπά;

Μπαμπά, θα μου πείς ένα παραμύθι;
Θα σου πω μια αληθινή ιστορία παιδί μου, δεν θα 'ναι παραμύθι, μα θα ακούγεται σαν παραμύθι.
Και το παιδάκι κάθισε στην αγκαλιά του πατέρα του, ο οποίος άρχισε να του αφηγείται.
_Μια φορά κι έναν καιρό γιέ μου, ήταν μια χώρα Θεών, ημιθέων, ποιητών, σοφών και ηρώων. Και του μίλησε για τον Δία και τους υπόλοιπους Θεούς, τον Ηρακλή, τον Θησέα, τον Λεωνίδα, τον Αλέξανδρο, τον Σωκράτη, τον Αρχιμήδη, τον Όμηρο, για τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Κανάρη, τον Σολωμό, τον Καρυωτάκη, τον Σεφέρη και τόσους άλλους νεώτερους.. και εκεί σταμάτησε να εξιστορεί πλέον για ήρωες ποιητές και ημίθεους.........


Γιατί σταμάτησες μπαμπά; ρώτησε το παιδί.
_Γιατί παιδί μου, την πανένδοξη αυτή χώρα, την ρήμαξαν απο έξω κι απο μέσα.
_Και τι απέγινε μετά;
_Έπεσε ….
διχόνοια παιδί μου. Την χώρισαν σε κόμματα, την χώρισαν σε ομάδες, την χώρισαν σε διαμερίσματα και νομούς, την χώρισαν σε επαρχίες, την άφησαν έρμαιο καράβι, να έχει για κυβερνήτη έναν δίχως δύναμη, έχοντάς τον απλά έτσι, να υπάρχει για μόστρα.
_Ποιόν μπαμπά;
_Τον ονομάζουν πρόεδρο της δημοκρατίας παιδί μου, μα στην πραγματικότητα είναι "αητός χωρίς φτερά". Και μετά, έχουν και έναν, που τον λένε Πρωθυπουργό, αυτός είναι για να τρώει τις σφαλιάρες απλά, και να κάνει ότι του λένε άλλοι. Αυτός είναι το "πρόβατο για την σφαγή".
_Και ποιός κυβερνάει αυτήν την χώρα μπαμπά;
_Τριακόσιοι γύπες παιδί μου. Τριακόσιοι, ούτε ένας ούτε δύο, μα τριακόσιοι, που δεν δούλεψαν ποτέ τους. Που σπούδασαν με λεφτά του μπαμπά τους, για να γεμίσουν τις τσέπες τους γρήγορο και εύκολο χρήμα, για να εξασφαλίσουν μεγάλους μισθούς, παχιές συντάξεις με οχτώ χρόνια "δήθεν" δουλειάς, και χτίζοντας βίλες προκαλώντας το φιλότιμο του λαού της χώρας αυτής.
_Και γιατί μπαμπά τους αφήνουν οι άνθρωποι να τα κάνουν αυτά; Δεν τα βλέπουν;
_Δεν ξέρω παιδί μου τι να απαντήσω. Μη με ρωτάς. Μάλλον μεγάλωσαν απότομα. Το μόνο που ξέρουν, είναι να παραπονιούνται κατόπιν εορτής. Δεν έμαθαν πως, την σήμερον ημέρα, δεν δίνεις απόλυτη πλειοψηφία σε ένα κόμμα για να κάνει ότι γουστάρει, γιατί θα καταστρέψει τα πάντα.
_Τι είναι κόμμα μπαμπά;
_Μια ομάδα απο γύπες παιδί μου, πού είτε κυβερνάει είτε όχι, καταστρέφει όλο κι απο λίγο την χώρα, με τον δικό του τρόπο, αδειάζοντας το δημόσιο ταμείο και μόνο με την ύπαρξή του, σπαταλώντας το δημόσιο χρήμα με τα ανύπαρκτα έξοδά του.
_Και γιατί δεν τα καταργούν;
_Γιατί περιμένουν τον ΜΕΣΣΙΑ παιδί μου. Βλέπεις, κάθε λαός, περιμένει τον δικό του Μεσσία, έτσι και οι άνθρωποι αυτής της χώρας.
_Και πώς λέγονται οι άνθρωποι αυτής της χώρας μπαμπά;
_Κάποτε τους έλεγαν Έλληνες. Σε λίγα χρόνια, θα πρέπει να διαλέξουν κάποιο άλλο όνομα παιδί μου.
_Γιατί μπαμπά;
_Γιατί έμειναν λίγοι, οι περισσότεροι αληθινοί Έλληνες γιέ μου, δεν ζούν πια στην Ελλάδα..
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ANGELA MERKEL

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Live αποκάλυψη στην εκπομπή των «Αδελφών Λούμπεν»

Σήμερα στην εκπομπή των «Αδελφών Λούμπεν» στο Ράδιο Άστυ 90,6 ακούσαμε το ανήκουστο σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου και της Αλίκης Γρηγοριάδου με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ… ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΥΨΩΝΕΤΑΙ Ή ΝΑ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ»!!!!!!


Αυτό απάντησαν live στους παραγωγούς της εκπομπής, από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όταν οι πρώτοι επικοινώνησαν με τα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν καταγγελίες φιλάθλων του ΑΡΗ. Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ, φίλαθλοι του ΑΡΗ ύψωσαν στην θύρα 1 δύο Ελληνικές σημαίες και μία Κυπριακή. Την ίδια στιγμή σε άλλα σημεία του γηπέδου υπήρχαν ανηρτημένες σημαίες της Σενεγάλης, της Αργεντινής κ.α. Μετά από λίγα λεπτά, στελέχη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ μαζί με μπράβους, κατέβασαν τις δύο Ελληνικές σημαίες, απαντώντας στις απορίες των φιλάθλων, πως «από τον κανονισμό της ΟΥΕΦΑ απαγορεύεται η ανάρτηση εθνικιστικών συμβόλων στο γήπεδο».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που βγήκε ζωντανά στον αέρα του Ράδιο Άστυ, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ επιβεβαίωσαν το γεγονός, επιμένοντας στην άποψη πως… η Ελληνική σημαία αποτελεί εθνικιστικό σύμβολο απαγορευμένο από την ΟΥΕΦΑ.

Καλή αρχή!!! Μετά την προσπάθεια αποκαθήλωσης της Ελληνικής σημαίας από τις στολές των αστυνομικών, τώρα έχουμε απαγόρευσή της στο γήπεδο του ΆΡΗ.

Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει με την συγκεκριμένη ΠΑΕ ή αν πράγματι ισχύει ο κανονισμός που με ιδιαίτερο ζήλο οι παράγοντες του ΑΡΗ προσπάθησαν να εφαρμόσουν. Από την ΕΠΟ δεν έχουμε ακόμα κάποια τέτοια επιβεβαίωση. Παράλληλα όμως προκαλεί ερωτηματικά η εδώ και ένα χρόνο αποκαθήλωση των θυρεών με τον Μέγα Αλέξανδρο και το Αστέρι της Βεργίνας, από το Αλεξάνδρειο κλειστό γυμναστήριο, που αποτελεί έδρα της ομάδος μπάσκετ του ΑΡΗ. Τι είδους ακριβώς εθνοφοβικά σύνδρομα ακραίας μορφής, έχουν καταλάβει τους παράγοντες μίας ομάδος, που κάποτε χαιρόμασταν να βλέπουμε το γήπεδό της γεμάτο Ελληνικές σημαίες; Το θέμα –εννοείται- δεν θα το αφήσουμε εδώ…
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΟ..γερμαναραδες..........Focus και πολεμικές επανορθώσεις

Το γερμανικό περιοδικό Focus, με το προκλητικό κολάζ με την Αφροδίτη της Μήλου στο εξώφυλλό και το σκληρό για τους Έλληνες ρεπορτάζ του, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ακόμη και σε θεσμικό επίπεδο.


Το ίδιο περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση, με αφορμή την ανακίνηση του θέματος των οφειλομένων από τη Γερμανία πολεμικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας, καλεί τους επισκέπτες του να απαντήσουν στην ερώτηση:...
Πρέπει η Γερμανία να επιστρέψει τα 67 δις ευρώ των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα;
Το 75% των επισκεπτών βρίσκει αυτή καθ΄εαυτή την ερώτηση ενδιαφέρουσα. Η δε απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση ήταν, σε αναλογία, τρεις προς ένα θετική.

Kentri.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ !!!!!!!!!!!!!!

Έτοιμοι για την πρώτη βολή οι S-300
Την πρώτη βολή με τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς αντιπυραυλικούς πυραύλους S-300 προγραμματίζει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όπως αποκαλύπτει με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο υπουργός αναφέρει ότι ως τώρα δεν έχει........

........πραγματοποιηθεί καμία βολή με το οπλικό αυτό σύστημα, αλλά, όπως σημειώνει, «βολή έχει προγραμματισθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να καλύπτονται οι σχετικές προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή της».

Ποιες όμως είναι αυτές οι προϋποθέσεις δεν αναφέρει, παρ΄ ότι υπήρξαν διαρροές ότι αντιδρά στις βολές των S-300 το ΝΑΤΟ, καθώς ο χρόνος αυτοκαταστροφής του βλήματος είναι για μερικά δευτερόλεπτα μεγαλύτερος από εκείνον που προβλέπουν οι κανονισμοί της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο υπουργός αποκαλύπτει ακόμη ότι οι S-300 δεν είναι αποθηκευμένοι αλλά ανεπτυγμένοι και λειτουργούν σε καθημερινή βάση στο πλαίσιο εκπαίδευσης προσωπικού. Χαρακτηρίζει το οπλικό σύστημα «ετοιμοπόλεμο» και «λειτουργικά δοκιμασμένο», ότι έχει ήδη ενταχθεί στα επιχειρησιακά σχέδια, τηρεί τις προβλεπόμενες ετοιμότητες, συμμετέχει στις ετήσιες προγραμματισμένες εθνικές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έχει ενταχθεί στο ενοποιημένο σύστημα αεράμυνας της χώρας.

Με βάση το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση που υπέβαλαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι S-300 έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα λειτουργικότητας και συμβατικότητας με τα άλλα (αμερικανικής κατασκευής) συστήματα αεράμυνας και βρίσκονται σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση.

Δεδομένου όμως ότι το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, όπως σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, διερευνάται η δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις φάσεις προετοιμασίας προγραμματισμένων βολών είτε στη Ρωσία είτε στη Βουλγαρία. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που έγινε βολή με τους S-300 ήταν από στελέχη της Εθνοφρουράς στη Ρωσία, στην περιοχή Αστραχάν.

Ολα αυτά όμως αναμένεται να συζητηθούν στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στη Μόσχα στις 29 Μαρτίου, όπου θα εξετασθεί και το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των βλημάτων των S300, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν λήξει τα όρια ζωής τους.

Βήμα
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρ της εξαίρεσης μίας χώρας από την ευρωζώνη.... τάσσεται και η Μέρκελ !!!!!!

Η γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι μία εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι “η σωστή απάντηση”, αλλά ότι πρέπει να “χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του”.
“Μία εσπευσμένη εκδήλωση αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση”, δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της προς τους γερμανούς βουλευτές.

“Αντίθετα, το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του”, δηλαδή η Ελλάδα να βάλει μόνη της τάξη στα....
δημόσια οικονομικά της, πρόσθεσε η κα Μέρκελ.
Δεν πρέπει να “δώσουμε μία πρόωρη βοήθεια, αλλά να μπει τάξη σε όλα αυτά, γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο”, σύμφωνα με την κα Μέρκελ.
Η γερμανίδα Καγκελάριος τοποθετήθηκε επίσης υπέρ της δυνατότητας να εξαιρεθεί μία χώρα από την ευρωζώνη, ένα ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα “έσχατο μέτρο”, σε περίπτωση που “μία χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ξανά και ξανά”, πρόσθεσε η κα Μέρκελ. Οι μηχανισμοί του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, που προβλέπουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και προστίμων στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς κανονισμούς, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, δήλωσε επίσης η κα Μέρκελ, “στο βαθμό που μία χώρα δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα, γιατί δεν έχει χρήματα”.
Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα η δήλωση της κ. Μέρκελ θα μπορούσε να σχολιασθεί και ως απάντηση στις ελληνικές ….”πιέσεις”
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΠΑΣΟΚ δεν αυξάνει τον Φ.Π.Α

Διαβάστε περισσότερα...

Όλο θα..και θα…και θα… “Αναβάλλεται για μια ακόμη φορά η επιβολή ΦΠΑ σε γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους”

Όπισθεν ολοταχώς φαίνεται πως κάνει για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ σε δικηγόρους, γιατρούς, συμβολαιογράφους, τραπεζικές και ασφαλιστικές εργασίες και έσοδα καζίνο, αφού βέβαια κατηγορήθηκε και για αιφνιδιασμό!!

Πιθανολογείται πλέον η έναρξη επιβολής του μέτρου το 2011.
Αναβολή παίρνει επίσης και η
επέκταση ταμειακών μηχανών σε ταξί, περίπτερα, λαϊκές αγορές, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Για τους ταξιτζήδες εξετάζεται φέτος να αυξηθούν κατά 50% τα τεκμαρτά ποσά εισοδημάτων με βάση τα οποία θα φορολογηθούν για τη χρήση του 2010. Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εντάσσεται και ρύθμιση για τη φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας όπου θα επιβάλλεται φόρος 20% στα εισοδήματα (ενοίκια) που αποκτούν ιεροί ναοί, μονές.
Διαβάστε περισσότερα...

H εταιρία «Ρινβέστ» για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα σε Κοζάνη και Φλώρινα

Νομοσχέδιο για ταχεία ίδρυση εταιριών και «απελευθέρωση» επενδύσεων
Η ΣTHPIΞH των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσα στην κρίση είναι από τα σημαντικότερα μελήματα της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, όπως επίσης και η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Με δεδομένη την ύφεση και τη μείωση των δαπανών κατά 16 δισ. το 2010 έναντι του 2009, η υπουργός προσπαθεί ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως επίσης και να προωθηθούν ιδιωτικές επενδύσεις.


Προς αυτή την κατεύθυνση μελετά νομοσχέδιο για το ξεμπλοκάρισμα της γραφειοκρατίας, ώστε από τις 35 ημέρες και τα 18 βήματα που απαιτούνται σήμερα για την ίδρυση και δανειοδότηση μιας εταιρίας να πάμε στη μία ημέρα και στο ένα βήμα. Στόχος είναι η άμεση αδειοδότηση των επιχειρήσεων σε δύο μήνες και η παράκαμψη των 49 αδειών που απαιτούνται σήμερα. Υπολογίζεται ότι τον Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ και των επιμελητηρίων τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με το ΤΑΧΙΣ.

Η εκτίμηση της υπουργού είναι ότι πέραν των άλλων η χώρα μας θα βελτιώσει τη θέση της στην ανταγωνιστικότητα.

Μόνο στο Yπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας περιμένουν σειρά 25 αιτήματα επενδύσεων συνολικού ύψους πάνω από 20 δισ.

Hδη έχει ξεμπλοκαριστεί μια μεγάλη επένδυση ύψους 900 εκατ. ευρώ της εταιρία «Ρινβέστ» για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα σε Κοζάνη και Φλώρινα, που θα δημιουργήσει 2.500 θέσεις εργασίας και 250 πάγιες.

Επίσης διευκολύνεται η αμερικανική εταιρία «Μιλένιουμ», που θέλει να δραστηριοποιηθεί σε φωτοβολταϊκά και θεματικά πάρκα σε περιοχή κοντά στην Αττική.

Μεγάλες προσδοκίες έχει η υπουργός σε επενδυτές από το Αμπου Ντάμπι, καθώς σήμερα φθάνει στην Αθήνα 12μελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον διάδοχο του θρόνου η οποία θα έχει σε υψηλό επίπεδο συναντήσεις με υπουργούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων αλλά και επιχειρηματίες.

Οι τομείς για τους οποίους έχουν δείξει ενδιαφέρον αφορούν τον τουρισμό στη λογική της ανέγερσης δύο μεγάλων επτάστερων ξενοδοχείων (Ιόνιο και Κρήτη ή Ρόδο), όπως επίσης και μεγάλες ολοκληρωμένες τουριστικές εκτάσεις κατά τα πρότυπα της Μεσσηνίας.

Τους ενδιαφέρουν επίσης οι υποδομές σε λιμάνια της χώρας.

Eνας άλλος τομέας είναι η ευρύτερη συνεργασία με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες (έχουν επιλεγεί ήδη οκτώ μεταξύ των οποίων Βιοχάλκο, Τιτάν, Ακτωρ, ΑΒΑΞ κ.ά.) και με τις οποίες θα υπάρξουν κατ'Α ιδίαν συναντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε τζόγκινγκ και τον σκότωσε ένα αεροπλάνο!

Ένας 38χρονος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών έχασε τη ζωή του, καθώς έκανε τζόγκινγκ στην παραλία, όταν ένα αεροπλάνο συνετρίβη… πάνω του!!!

Ο Robert Jones όπως κάθε μέρα, είχε βγει στην παραλία για την πρωινή του γυμναστική. Η μοίρα όμως του επεφύλασσε τραγικό τέλος. Την ώρα που έτρεχε αμέριμνος, έχοντας στα αυτιά του τα ακουστικά του i-pod του, δεν συνειδητοποίησε ότι ένα αεροπλάνο ερχόταν κατά πάνω του και δυστυχώς έχασε τη ζωή του.

Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους δεν έχουν γίνει γνωστά. Πάντως όπως είπε ο πιλότος, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, ξαφνικά αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, η προπέλα έφυγε από τη θέση της και ξεκίνησε η ελεύθερη πτώση.
Διαβάστε περισσότερα...

Το μικρότερο σπίτι στο Λονδίνο μόνο με 220.000 ευρώ!

Μπορεί να έχει επιφάνεια ίσως και μικρότερη από ένα τραπέζι του μπιλιάρδου, όμως στοιχίζει όσο μία μεζονέτα! Ο λόγος για το μικρότερο ίσως σπίτι στο κέντρο του Λονδίνου, ο ιδιοκτήτης του οποίου αποφάσισε να το πουλήσει προς 220.000 ευρώ.


Πού ποντάρει για να εισπράξει περίπου 40.000 ευρώ το τετραγωνικό; Στο δίπτυχο λειτουργικότητα και τοποθεσία. Σε μόλις 5,6 τετραγωνικά μέτρα ο νέος ιδιοκτήτης θα βρει χώρο για να κοιμηθεί, να πλυθεί, να φάει, αλλά και να φυλάξει τα προσωπικά του αντικείμενα. Και όλα αυτά μόλις μερικά βήματα από το γνωστό πολυκατάστημα Harrod’s, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. Ετσι, μπορεί να του στοιχίσει κάτι παραπάνω η κατοικία, αλλά σίγουρα θα κάνει σε μεγάλο βαθμό απόσβεση σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις του στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης Ρόμπερτ Μπάρκερ είχε αγοράσει τη μικροσκοπική κατοικία πριν από τέσσερα χρόνια προς 130.000 ευρώ περίπου. Οπως λέει, τον εξυπηρετούσε η τοποθεσία της στο κεντρικό προάστιο Νάιτσμπριτζ για να μετακινείται από και προς τη δουλειά του. Την ίδια στιγμή, οι «συμπυκνωμένες» διαστάσεις της διευκόλυναν τον καθαρισμό της. «Καθαρίζω όντας ξαπλωμένος στον καναπέ! Για την ακρίβεια, μπορώ να πλυθώ, να ανοίξω την πόρτα, να φτιάξω ένα φλιτζάνι τσάι και να πάω τουαλέτα την ίδια στιγμή!», λέει ο 49χρονος για τον πλήρως λειτουργικό χώρο του, ο οποίος μετατράπηκε σε σπίτι το 1987 και αγοράστηκε για πρώτη φορά από μια γραμματέα προς 40.000 ευρώ.

Σήμερα η αξία του έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί. Με τα χρήματα που θα εισπράξει ο Μπάρκερ αποκαλύπτει ότι θα αγοράσει τον πύργο Μπαλίφινμποϊ, εξακοσίων ετών, που δεσπόζει σε έκταση οχτώ στρεμμάτων στην περιοχή Ταϊπεράρι της Ιρλανδίας.

Espressonews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2010 ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

«Το ισοζύγιο έναρξης και κλεισίματος των επιχειρήσεων ήταν πάντα θετικό ως την έναρξη της κρίσης και από τον Γενάρη και μετά παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Άρης Αριστείδου, στη συνάντηση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας με τους εκπροσώπους των φορέων, στις 10 Μαρτίου 2010. Τόνισε ότι «Πρέπει να εκτιμήσουμε τα λάθη του παρελθόντος για να σχεδιάσουμε τις δράσεις του μέλλοντος».


Ο κ. Αριστείδου παρουσίασε στοιχεία για την επιχειρηματικότητα στο Νομό, έθεσε υπόψη των φορέων τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ο επιχειρηματικός κόσμος και πρότεινε διαρθρωτικές αλλαγές για να αναθερμανθεί η τοπική αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, ο Αντινομάρχης Φλώρινας κ. Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αριστείδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Νομού Φλώρινας κ. Σαπαλίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κα Στάιου, ο υπεύθυνος του ΚΕΚ ΙΜΟΑ κ. Κατικαρίδης και εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων του νομού μας.

Τα αποτελέσματα της 1ης συνάντησης και οι θέσεις των φορέων θα καταγραφούν και θα αποσταλούν στον Διοικητή του ΟΑΕΔ για να τα επεξεργαστεί. Στην συνέχεια στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδο θα μας καταθέσει ολοκληρωμένα τα προγράμματα που θα υλοποιήσει στο νομό μας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

Είναι πολλά τα θέματα τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά αφού θέλετε να ξεκινήσουμε με την τελευταία διαβούλευση που είχατε με το Διοικητή του ΟΑΕΔ, να πούμε κάποια πράγματα, κάποιες καλές πρακτικές πιστεύω.

Eμείς πρέπει να δούμε τι κάναμε στο παρελθόν και ποια ήταν τα λάθη και τι θα πρέπει να επαναλάβουμε και ποια θα αποφύγουμε.

Ήδη ξέρετε ότι πάρα πολλές Υπηρεσίες του Νομού, αλλά και επιχειρήσεις δουλέψανε με τα stage, τα stage τα οποία αργότερα αφού τελειώσανε κατηγορήθηκαν, δεν τελείωσαν ακόμα θα έρθουν άλλα stage με τον ίδιο τρόπο.

Πάλι με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι θα κινηθεί και η σημερινή Κυβέρνηση για να καλυφθούν οι θέσεις, και θα πρέπει να το δούμε αυτό. Πως θα το ρυθμίσουμε αλλά θα πρέπει να δούμε και κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να μη συνεχίζεται η επιδότηση, η άναρχη επιδότηση, η άναρχη έναρξη επιτηδευματιών.

Ένα μεγάλο πρόβλημα υπέρ της ανεργίας είναι και ο υπερεπαγγελματισμός. Δηλαδή το να ανοίγεις πάρα πολλά μαγαζιά και να μην το αντέχει η περιοχή, χωρίς να έχουμε καινούργιους καταναλωτές στην ουσία. Θα σας πω το παράδειγμα, εγώ πριν από 13 χρόνια το 1997-98, όταν ανέλαβα το Επιμελητήριο, είχα 2.100 επιχειρήσεις και σήμερα έχουμε 3.760. Είναι φοβερό το νούμερο.

Αν σκεφτείτε ότι η Φλώρινα είχε στηριχθεί στην είσοδο των Γιουγκοσλάβων, από τους οποίους στηριζόταν η τοπική μας αγορά, τουλάχιστον στην πόλη της Φλώρινας αλλά και των χωριών και ανοίξαμε πολλά μαγαζιά γι΄ αυτό το λόγο, γιατί δεν είχαμε τόσες επιχειρήσεις άνοιξαν μέσα σ΄ εκείνη τη δεκαετία και ήρθαμε μέσα σε μια δεκαετία, να υπερδιπλασιάσουμε το νούμερο αυτό, χωρίς να αυξηθεί καθόλου ο αριθμός των κατοίκων, χωρίς να αυξηθεί το καταναλωτικό κοινό, με ελάχιστη αύξηση της τουριστικής κίνησης, με αυξομείωση, στα ίδια μέτρα θα έλεγα, των φοιτητών, γιατί είχαμε τα ΤΕΙ που φύγανε κάποια τμήματα, ήρθαν τα καινούργια τμήματα και ενώ έμεινε το ίδιο καταναλωτικό κοινό, έχουμε διπλάσια καταστήματα, διπλάσιες επιχειρήσεις.

Το πιο άσχημο σ΄ αυτήν την περίπτωση είναι ότι ανοίξανε μαγαζιά, τα οποία δεν ήταν βιώσιμα, ανοίξανε πάρα πολλά υγειονομικού ενδιαφέροντος καφετέριες κ.λ.π. δηλαδή για να σκοτώνουν το χρόνο τους πιο πολύ κάποιοι. Δεν ήταν δηλαδή καλές θέσεις εργασίας και με τις επιδοτήσεις δε δημιουργήσαμε σταθερές θέσεις εργασίας. Καταναλώθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα διάφορα πακέτα ΝΤΕΛΟΡ, το τρίτο ΚΠΣ, χωρίς να έχουμε μείωση της ανεργίας. Αντίθετα είχαμε αύξηση.

Χωρίς να έχουμε αύξηση του καταναλωτικού κοινού, συνέβη αυτό, δηλαδή για μας είναι τρομερό, αλλά και η ανεργία διαρκώς αυξανόταν στο Νομό της Φλώρινας.

Η Φλώρινα είχε περισσότερο πληθυσμό πριν από 50 χρόνια, ακριβώς στη δεκαετία του 50΄ έφυγε πολύ μεγάλος πληθυσμός στο εξωτερικό μετανάστες και αν δεν ήταν η ΔΕΗ και οι συνοριοφύλακες θα έφευγαν άλλοι τόσοι τώρα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν κάνουμε γρήγορες κινήσεις και συντονισμένες και να στοχεύσουμε στην πραγματική επιχειρηματικότητα και απασχόληση, τότε θα ξαναφύγουν. Ποιος από εμάς που σήμερα είναι σε θέσεις διοικητικές ή τέλος πάντων ελεγκτικές της Δημόσιας Διοίκησης, μπορεί να πει σε ένα παιδί 20-25 χρονών ότι εγώ έχω εξασφαλίσει θέσεις εργασίας ή έχω εξασφαλίσει επιχειρηματικότητα ή έχω εξασφαλίσει το μέλλον σου στη Φλώρινα; Έχουμε μια σταθερή πορεία της βιομηχανικής περιοχής με μείωση θα έλεγα, μειωμένη η επιχειρηματική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Χάσαμε 200 με 300 θέσεις στη βιομηχανική περιοχή από το κλείσιμο του εργοστασίου του Νίκου. Στην περιοχή μας δεν έχουν γίνει μεγάλα έργα για να απασχολήσουν προσωπικό, παρόλο που ξεκινήσανε φράγματα, δημόσια έργα, έργα υποδομής, πάλι δεν απορρόφησαν κόσμο από την περιοχή μας. Ακόμα και τα πολλά λεφτά που δώσαμε γύρω στις 80 με 100 επιχειρήσεις τουρισμού που μπήκαν στο leader και αυτές ήταν συμπληρωματικές εργασίες αγροτών και κάποιων ξένων που ήρθαν στο Νομό, οι οποίοι κάνανε τους ξενώνες τους εδώ και δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας. Κι απ’ αυτούς οι περισσότεροι ήταν συνταξιούχοι.

Άρα εμείς μένουμε ακριβώς στο ίδιο σημείο και θα πρέπει να δούμε πάρα πολύ καλά τι έχουμε κάνει και τι θα κάνουμε.

Εγώ θα έλεγα μέσα στις προτάσεις, να δούμε με προτεραιότητα κατά Δήμο, να δούμε τη δυνατότητα επιχορήγησης σε επιχειρήσεις, οι οποίες θα ανοίγουν στους Δήμους και όχι στο κέντρο της πόλης, ειδικά της Φλώρινας και του Αμυνταίου όπου υπάρχει υπερεπαγγελματισμός. Να υπάρξει μια συνάρτηση της επιδότησης με τα απομακρυσμένα Δημοτικά Διαμερίσματα ή Δήμους και με το χρόνο. Δηλαδή, όποιος π.χ. ανοίξει ένα φαρμακείο στην περιοχή της Πρέσπας ας πάρει όχι 20.000 αλλά 50.000 ευρώ επιδότηση. για δέκα χρόνια. Παλιά κάναμε το λάθος πάρτε τα λεφτά, κλείστε σε δυο χρόνια δε μας πειράζει, πέντε χρόνια είχαμε στην αρχή, δύο μετά και τώρα φτάσαμε στον ένα χρόνο. Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα, μ΄ αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ζωή στα Δημοτικά Διαμερίσματα, στους Δήμους τους απομακρυσμένους.

Αν τις προτάσεις που κάναμε στο ΕΣΠΑ και γενικά τις προτάσεις που κάναμε τα τελευταία χρόνια, είτε για τον τουρισμό, είτε για άλλες επιχειρηματικές παρεμβάσεις, θα δούμε ότι χρειάζεται πραγματικά να υπάρξει μια διασπορά της επιχειρηματικότητας.

Να ανοίξουν κάποια εμπορικά μαγαζιά, δεν λέω, να γίνουν εμπορικά κέντρα, μικρά μαγαζιά, γιατί θα γυρίσουμε σ΄ αυτήν την κατηγορία των καταστημάτων. Από τα μπακάλικα πήγαμε στα super market και τώρα στα πολυκαταστήματα και τα mega market. Θα ξαναγυρίσει ο κόσμος, αυτό δείχνει η τάση και στην Ευρώπη και παγκόσμια και θα πρέπει να προσανατολίσουμε τον κόσμο εκεί.

Αυτά είναι όσον αφορά τις αρχικές προτάσεις. Από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε ένα λάθος, ξεκινάμε, παροτρύνουμε, πιέζουμε, δίνουμε ελπίδες σε κάποιους ανθρώπους, στα παιδιά μας και δεν τους στηρίζουμε μετά. Τους εγκαταλείπουμε στην τύχη τους. Δηλαδή βάλαμε νέους αγρότες να κάνουν καταλύματα αλλά δεν τους εκπαιδεύσαμε ποτέ. Δεν τον κατέχουν τον χώρο οι άνθρωποι και είναι φυσιολογικό να μη μπορούν ούτε να κλείσουν τις κανονικές μέρες που θέλουν τα διαμερίσματα, ούτε και να προσφέρουν τις ποιοτικές υπηρεσίες, που χρειάζεται η επιχείρηση και ο τομέας.

Άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν μιλάμε για εκπαίδευση να μιλάμε και για εκπαίδευση της υφιστάμενης κατάστασης, για την αύξηση της ποιότητας.

Αυτά είναι ζητήματα που μας τα καταγγέλλουν και για τα οποία διαμαρτύρονται. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε από εκεί. Ένα άλλο είναι ότι δεν λαμβάνεται μέριμνα καθόλου σε όλες τις περιπτώσεις προσλήψεων για παιδιά τα οποία έχουν τελειώσει τη Β/θμια εκπαίδευση ή τα ΙΕΚ και δεν τα βλέπει κανένας, παρά βλέπει να είναι πανεπιστημιακής μόρφωσης, να είναι τεχνολογικής μόρφωσης και ως εκεί. Πληρώνουν ένα «κάρο λεφτά» οι γονείς για τα παιδιά και αυτή την κατηγορία δεν την έχουμε πιάσει, όπως και την κατηγορία ΕΠΑΛ. Ευτυχώς έχει διασωθεί λίγο η κατάσταση με τα παιδιά του ΟΑΕΔ τα οποία και τέχνη μαθαίνουν και μπορούν να ανοίξουν μια επιχείρηση. Εκεί όμως θα πρέπει να υπάρχει μια πιστοποίηση και πιστεύω ο κ. Σαπαλίδης θα τα πει τι χρειάζεται.

Δηλαδή, ξεκινώντας ένα παιδί που έχει τελειώσει τον ΟΑΕΔ, τι θα πρέπει να κάνει, δηλαδή να μην ανοίγει αμέσως κατάστημα; Και παράδειγμα, βέβαια έχουμε δει και με τους υδραυλικούς, βλέπουμε και τις κομμώτριες στις οποίες φτάσαμε να έχουμε κανένα 140 κομμώτριες και σε λίγο θα μα κουρεύουν στο δρόμο.

Θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε το πρόβλημα αυτό. Είτε τις εξετάσεις θα κάνουμε πιο δύσκολες, είτε θα δίνουμε ένα χρόνο που θα πρέπει να δουλέψουν σε κάποιο κατάστημα για να πάρουν την άδεια. Δηλαδή να αυξήσουνε το χρόνο έτσι ώστε να διασφαλίσουμε και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και να βοηθήσουμε και τα παιδιά να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία θα πρέπει να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε πριν βγουν οι αποφάσεις. Το κακό είναι ότι οι Διοικητές θέλουν να κάνουν τη δική τους τη δουλειά, θέλουν να λαϊκίζουν και να βολεύουν κόσμο. Πολύ λίγο λαμβάνουν υπόψη αυτά που λέμε.

Να γίνουν κάποια σεμινάρια για τον ΦΠΑ.

Να δούμε ακόμα και τις επιδοτήσεις. Όταν παίρνει κάποιος έναν απασχολούμενο με πρόγραμμα, να υπάρχουν ξεκάθαρες καταστάσεις του τι συμβαίνει. Έχω καταγγελίες όπου βγήκε η επιθεώρηση εργασίας και επειδή δεν ήταν τοιχοκολλημένο το πρόγραμμα έπεσε πρόστιμο 1.500 ευρώ. Αν είναι δυνατόν! Είναι φοβερό.

Είχαμε ένα πρόγραμμα που το ξεκινήσαμε με τη Νομαρχία πριν από πέντε χρόνια, το οποίο έκανε δύο χρόνια για να ξεκινήσει, και τώρα αν ξεκινήσουμε πάλι το ίδιο θα έχουμε.

Τώρα, Οι συνθήκες της κρίσης είναι δύσκολες. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα όπως ήταν.

Είναι δύσκολο να προσφέρουμε θέσεις εργασίας από τη στιγμή που δεν υπάρχει παραγωγικότητα. Και όσο δεν υπάρχει παραγωγικότητα, και πιο πολύ στον πρωτογενή τομέα αλλά και από το δευτερογενή, δεν μπορούμε να προσφέρουμε εργασία. Και όσο δε θα υπάρχει ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, τόσο δε θα μπορούμε να πουλάμε τα προϊόντα μας.

Άρα δε θα υπάρχουν και καινούργιες επιχειρήσεις. Κανένας δε βλέπει το πρόβλημα πραγματικά στη βάση του.

Φέτος ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα. Πέρσι ήταν εικονική. Φέτος έχουμε ένα πρόβλημα με την κρίση και πάλι όχι σαν αυτό που έζησε η παγκόσμια κοινωνία. Άλλο πράγμα έχουμε εμείς, δεν έχουμε μεγάλες βιομηχανίες, δεν έχουμε απολύσεις, δεν έχουμε κλείσιμο επιχειρήσεων.

Εμείς τώρα το Γενάρη αρχίσαμε να έχουμε αρνητικό πρόσημο στο Επιμελητήριο. Το ισοζύγιο έναρξης και κλεισίματος επιχειρήσεων ήταν πάντα θετικό ως την έναρξη της κρίσης. Τώρα από το Γενάρη και μετά παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο. Πιστεύω ότι θα σταματήσει αλλά και το να αυξηθεί πολύ και αυτό είναι αρνητικό.

Εγώ βλέπω ότι δύσκολα θα προχωρήσουμε, αν δεν ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι στον πρωτογενή τομέα και αν δε μπορέσουμε να κάνουμε παραγωγικές επιχειρήσεις.

Πάντα δηλαδή, θα προσπαθούμε με ενέσεις και με αυτά τα προγράμματα να σώσουμε τα παιδιά. Και δεν νομίζω ότι μπορεί κανένας να κάνει οικογένεια με αυτές τις συνθήκες εργασίας. Θα έχουμε και κοινωνικό πρόβλημα.

Έχουμε σοβαρά προβλήματα στη βιομηχανική περιοχή. Είχαμε μιλήσει παλιότερα για δορυφορικές επιχειρήσεις γύρω από την ενεργειακή μονάδα «Μελίτη 1 και 2». Δεν είδαμε τίποτα.

Τόσο μεγάλη επιχείρηση και δεν προσφέρει τίποτα στην πόλη και το νομό. Δεν μπορούμε να τους τραβήξουμε ούτε για τα αναλώσιμα στο νομό μας. Δηλαδή πάρα πολλά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να έχουμε ένα όφελος.

Είχαμε ξεκινήσει την επιδότηση εργασίας και συνεχίζουμε να το συζητάμε. την αναφέρω τελευταία για να ξέρετε, γιατί ήδη από το 2006 δεν έχει εκδοθεί στη Θράκη. Ο κόσμος υπολόγιζε στην επιδότηση εργασίας και δεν έχει εκδοθεί η κρατική ενίσχυση σ΄ αυτό. Είναι 12% στην περιοχή της Θράκης. Εμείς ζητούσαμε τα ίδια κίνητρα.

Σαν Νομός με υψηλή ανεργία είχαμε ζητήσει την επιδότηση του κόστους εργασίας και στη συνέχεια την εγκαταλείψαμε.

Να σας πω και κάτι από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μετά από τις διαβουλεύσεις και τα χιλιάδες έγγραφα που κατατέθηκαν από Δήμους, Νομαρχίες κ.λ.π. η τελική πρόταση του Περιφερειάρχη ήταν η πρόταση που είχα κάνει εγώ στην αρχή και είχανε διαφωνήσει μαζί μου, να ξεκινήσει πρώτα η εκταμίευση του ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα, δηλαδή να επιδοτήσει νέους επιχειρηματίες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις. Το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο ακόμα χρωστάει στους επιχειρηματίες. Οπότε πιστεύω ότι θα ξεκινήσει γρήγορα αυτό και επίσης το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας δηλαδή αυτό που έχει σχέση με την οικονομία, την αντικατάσταση των κουφωμάτων, τα ηλιακά κ.λ.π.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, και το έχουμε καταθέσει και στην προηγούμενη κυβέρνηση είναι ότι , εφόσον έχουν μπει οι τράπεζες μέσα και μέσω αυτών γίνονται τα προγράμματα, μόλις δηλώνει ο επιχειρηματίας ολοκλήρωση του έργου και γίνεται ο έλεγχος, να πληρώνεται εντός μηνός το πρόγραμμα από την τράπεζα και η τράπεζα να έχει να λαμβάνει από το κράτος και τους τόκους. Κι αυτό γιατί ο ιδιώτης δε μπορεί να πάρει τόκους από το κράτος.

Αυτό που πιστεύω εγώ είναι σ΄ αυτή τη φάση να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που έχουν εργαζομένους, να μην τους απολύσουν είναι το πρώτο και δεύτερο να μη συνδέεται η πρόσληψη με τα οικονομικά της επιχείρησης. Δηλαδή επειδή εγώ έχω πάρει έναν εργαζόμενο με πρόγραμμα ή και χωρίς πρόγραμμα να τον πληρώνω και σαν συνάφεια και σαν φορολογία και να μπαίνει και στα κέρδη μου.

Να πω ένα παράδειγμα. Το καλοκαίρι έτρεξε ένα πρόγραμμα της δημιουργίας ιστοσελίδων για μικρά καταλύματα, δεν μπήκε κανένας από το Νομό και όχι μόνο από το Νομό από όλη την Ελλάδα. 100% χρηματοδοτούμενο, δεν μπήκε κανένας γιατί δεν κατάλαβαν τι είναι, τους λέγαμε δεν είχαν εκπαιδευτεί, δεν ήξεραν από υπολογιστές, λοιπόν και τι ήταν αυτό, κανένας δεν κλείνει από κατάλογο τηλεφωνικό κατάλυμα, όλoι βλέπουν μέσα από το internet.


ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2010, με το νέο διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια Ηλία, σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν το νομό μας. Τονίστηκε από όλους ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι αυτό που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον Οργανισμό με παρεμβάσεις και προγράμματα που θα υλοποιηθούν σε όλη την Περιφέρεια.

Όπως είναι γνωστό ο νομός μας έχει μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ να καταθέσουμε σε συνεργασία με τους φορείς του νομού Ολοκληρωμένες προτάσεις έτσι ώστε να υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός αντιμετώπισης της απασχόλησης. Οι δράσεις αυτές θα πρέπει να αφορούν αυτοαπασχολούμενους, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και ανέργους.

Σχέδιο στήριξης λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη Φλώρινα των εποχιακά εργαζόμενων. Προγράμματα κατάρτισης σε οικοδόμους, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ, κατά την περίοδο του χειμώνα για την εκπαίδευση τους σε νέες τεχνολογίες και ενίσχυση του εισοδήματος τους.

-Η υποστήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου – μεταποιητικών – τουριστικών – επισιτιστικών με επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για αύξηση της απασχόλησης με προγράμματα Νέων Θέσεων Εργασίας για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

-Προγράμματα επιδότησης νέων επιχειρήσεων που μπορούν να σταθούν στην αγορά.

-Παροχή συμβουλευτικής στήριξης με στόχο την κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία, την άρση των διακρίσεων, την ενδυνάμωση των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, προκειμένου μετά την ολοκλήρωση της συμβουλευτικής να ενταχθούν σε μια ή περισσότερες παρεμβάσεις.

-Προγράμματα κατάρτισης για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις του νομού μας.

-Η Φλώρινα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη φυσική ομορφιά, (λίμνες, ποτάμια, βουνά, χιονοδρομικό κέντρο κλπ) όπου θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό του νομού μας. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο υποδοχής, προβολής τουριστικών, περιβαλλοντικών και αρχαιολογικών χώρων στο νομό μας. Επίσης θα μπορούσαμε να προτείνουμε να πραγματοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης για ξεναγούς, που δεν υπάρχουν σήμερα. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε θα δίναμε τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν και να γνωστοποιηθούν στο ευρύτερο τουριστικό κοινό της χώρας μας, τα καλά που προσφέρει ο τόπος μας, προς όφελος όλων των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και των καταστημάτων.
ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

VS
Την έντονη διαμαρτυρία της προς την Υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης Και θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΓΕ Φλώρινας και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας Χρύσα Μάντση, για τον αποκλεισμό των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από τη Διοικούσα Επιτροπή.

Να θυμίσουμε ότι ο βουλευτής Ν.Δ. του Νομού Στάθης Κωνσταντινίδης κατέθεσε σχετική ερώτηση την περασμένη εβδομάδα στην Υπουργό Παιδείας για το ίδιο θέμα.

Η κα Μάντση επισημαίνει στην επιστολή της ότι η ενέργεια αυτή της κας Υπουργού προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και υποβιβάζει τους πανεπιστημιακούς δασκάλους μας.


Κατηγορεί δε την κα Διαμαντοπούλου για σκοπιμότητες και «χρέη», που πρέπει να εκπληρώσει.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας

Δια βίου Μάθησης Και θρησκευμάτων

κα. Άννα Διαμαντοπούλου

Κυρία Υπουργέ

Χρειάστηκαν έξι μήνες διαβούλευσης (μαγειρέματος) για να συγκροτηθεί η νέα Δ.Ε. του Π.Δ. Μακεδονίας και Ω΄ του θαύματος!!

Αγνοήσατε επιδεικτικά τους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους του νομού Φλώρινας προκαλώντας έτσι την οργή όλων των Φορέων και των κατοίκων του νομού.

Είκοσι χρόνια στηρίζουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου με υποδειγματικό τρόπο παράγοντας προϊόν παιδείας αναβαθμισμένο και άξιο θαυμασμού (τυχαία δεν έχει τις υψηλότερες βάσεις στις εισαγωγικές).

Ρωτώ: Χαρακτηρίσθηκαν ως ανίκανοι από την ηγεσία του Υπουργείου σας ή ως Εθνικά επικίνδυνοι;

(Με τη δυναστεία Τσόκλη τελειώσατε ή υπάρχουν και άλλα χρέη που πρέπει να εκπληρώσετε).

Διατελώ εν αναμονή

Χρύσα Μάντση
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Συνάδελφοι - συναδέλφισες,
Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που έχουν ιδιαίτερη αξία.
Μία από αυτές τις στιγμές είναι τι στάση θα κρατήσει ο καθένας μας όταν δέχεται απρόκλητη και άδική επίθεση.
Όπως θα είδατε οι εργαζόμενοι όλης της Χώρας δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο εισόδημα αλλά και τις κατακτήσεις μας.
Ιδιαίτερα όμως οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και δεν είναι καθόλου υπερβολή, κτυπιόμαστε όσο κανείς άλλος.
Δυστυχώς και το λέμε με λύπη, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άδικες καταστροφικές και παράλογες πολιτικές.
Με πολιτικές που θα διαλύσουν την Επιχείρηση και τον ασφαλιστικό μας φορέα.

16/3/2010 - Πρώτη ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ .. from pressgenop on Vimeo.


ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Ενημέρωση δημοσιογράφων
1) Φίλοι Δημοσιογράφοι,
ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, στη ΔΕΗ εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού δαπανώνται 100 εκ € ετησίως για υπερωρίες προσωπικού;

Την ΔΕΗ από 35.710 εργαζόμενους το 1994 την κατάντησαν με μόνο 22.500, εκ των οποίων οι 8.400 είναι πάνω από 50 ετών!

ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, η ΔΕΗ το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταρρεύσει και Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

2) Φίλοι Δημοσιογράφοι,
Πως σας φαίνεται το γεγονός ότι μειώνουν το μισθό μας κατά 7%, το δώρο Πάσχα - Χριστουγέννων και το επίδομα Αδείας κατά 30% και όσα αφαιρούν από την τσέπη μας τα πάνε στους μετόχους;

3) Φίλοι Δημοσιογράφοι,
Πως σας φαίνεται το γεγονός να σου λένε, δεν σου δίνω τα λεφτά σου και θα σου μειώσω την σύνταξή σου κατά 25% τουλάχιστον και αυτό για αρχή, όταν για την σύνταξή σου δεν επιβαρύνεται κανείς;

Διαβάστε περισσότερα...

Η ρουμάνα Μπράντζα κυρίαρχησε στην Φλώρινα

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών "Καλλιπάτειρα 2010", που διεξήχθη στη Φλώρινα, νικήτρια αναδείχθηκε η Ανα Μπράντζα από τη Ρουμανία, η οποία πέρυσι είχε πάρει τη 2η θέση. Στον τελικό νίκησε 15-11 τη Σόνια Τολ από την Ολλανδία, ενώ το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν η Ανκα Μορόιου από τη Ρουμανία και η Ρενάτα Κνάπικ από την Πολωνία.

Από ελληνικής πλευράς, την ψηλότερη θέση πήρε και πάλι η Βάσω Κουμπάνη (26η), ενώ ακολούθησε η Ελίνα Αμπάλωφ (29η). Από εκεί και πέρα, πέντε ελληνίδες αγωνίστηκαν στο ταμπλό των "64" (Νικολάου, Βαρβέρη, Πέρδικα, Αθανασίου, Παπαδοπούλου) και στη συνέχεια αποκλείστηκαν στο πρώτο νοκ άουτ.

* Στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης γυναικών, που διεξήχθη στη Λαμέτσια Τέρμε της Ιταλίας, η Βάσω Βουγιούκα πήρε τη 13η θέση με αντίκρισμα 16β. στην παγκόσμια κατάταξη, που τη φέρνουν στη 19η θέση στον κόσμο, την ψηλότερη που είχε ποτέ.
* Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών που έγινε στο Εσπίνιο της Πορτογαλίας, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος κατετάγη 30ος ανάμεσα σε 124 αθλητές.


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Σκληρές τιμωρίες για τις αποδείξεις

Μαραθώνια σύσκεψη για να "κλειδώσουν" τα μέτρα. - 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα χάνουν το αφορολόγητο αν συλληφθούν να μην εκδίδουν έστω και μία απόδειξη. Αυτό το μέτρο "κλείδωσε" χθες στην ευρεία σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες του ΝewsIt, παρά τις αντιδάσεις των φορέων το μέτρο θα ισχύσει.


Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο οικονομικών επιδιώκει να “μπλοκάρει” τη φοροδιαφυγή τόσο απο την πλευρά των πολιτών που τους καλεί να ζητούν αποδείξεις για να καλύψουν το αφορολόγητο, όσο και απο την πλευρά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι αν διαπιστωθεί οτι δεν εκδίδουν αποδείξεις, θα χάνουν το αφορολόγητο. Δηλαδή ουσιαστικά, θα επιβαρύνονται με πρόσθετη φορολογία 1.200 ευρω. Κι αυτό διότι με βάση τις αρχικές εξαγγγελίες της κυβέρνησης, όσοι δεν καλύπτουν το αφορολόγητο θα πληρώνουν πρόστιμο 10% επι του ποσού που υπολείπεται για την κάλυψή του. Σήμερα γίνεται η τελευταία σύσκεψη πριν απο την αναχώρηση του υπουργού οικονομικών για το Ecofin και το Eurogroup, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα νέα τεκμήρια που θα καθορίσουν ελάχιστα εισοδήματα για όσους έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, ΙΧ, σκάφη αναψυχής, πισίνες και για πρώτη φορά αποφασίστηκε να αποτελέσουν τεκμήρια και τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Δύο είναι τα σενάρια για τα νέα τεκμήρια που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που θα εξετάσει το υπ. Οικονομικών: 1. η καθιέρωση ελάχιστου κόστους συντήρησης και χρήσης κατοικιών 5 ευρώ ανα τ.μ. μηνιαίως ή 60 ευρώ ετησίως 2. συντελεστής 4% επι της συνολικής αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Δηλαδή για ακίνητο 100 τ.μ. με αντικειμενική αξία 200.000 ευρω, το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα που πρέπει να δηλώνει ο ιδιοτκήτης στην εφορία είναι 8.000 ευρώ. Αν επιλεγεί τελικά το σενάριο των 5 ευρω ανα τ.μ. τότε ο ίδιος ιδιοκτήτης θα πρέπει να δηλώνει, για το ίδιο ακίνητο, ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τημεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !


Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Λουτρακίου, Νιγρίτας, Σουρωτής (1) κ.λπ. Το ......ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο, και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος, των ως άνω τουλάχιστον περιοχών, ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό αλλά και ουράνιο !!!

Εμείς ρωτάμε: ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23-2-96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους «Σύμβολο» του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω εμπεριέχονται 48 εκατ. τόνοι ουρανίου προς 20 δις δολάρια ο τόνος, δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι: 960 τετράκις εκατομμύρια δολλάρια!!!!).

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000.

Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΠΑΙΖΕΙ .................

Ένας φλεγόμενος καταρράκτης


Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Rob Kroenert στις 18 Φεβρουαρίου του 2010 στο «Yosemite National Park». Για λίγες μέρες κάθε χρόνο, κατά την διάρκεια της…
δύσης του ηλίου, το φως που πέφτει πάνω στον καταρράκτη, του δίνει αυτό το χρώμα, κάνοντας τον να μοιάζει με έναν φλεγόμενο καταρράκτη. Ένα μοναδικό θέαμα για όσους έχουν την τύχη να το δουν από κοντά. Διαβάστε περισσότερα...

Νέος γύρος κινητοποιήσεων

Κινητοποιήσεις έχει προαναγγείλει, από τη Δευτέρα η ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.

Την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.


Σε σχετική ανακοίνωση το συνδικάτο αναφέρει ότι «δεν θα γίνουμε αυτόχειρες, ούτε θα χειροκροτήσουμε την αφαίμαξη και την ακύρωση των κατακτήσεών μας».

Συλλαλητήριο διοργανώνει, την Τρίτη 16 Μάρτη η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες Εργαζομένων και το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Προπύλαια στις 6 μ. μ.

Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων την Πέμπτη 18 Μαρτίου, έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, ενώ στις 21 Μαρτίου η γενική συνέλευση του κλάδου θα αποφασίσει τη μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων. Η ΟΒΕ αντιδρά επίσης στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων.
Διαβάστε περισσότερα...

15 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα καταναλωτή: εκστρατεία ενημέρωσης καταναλωτών

15 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα καταναλωτή

Εκστρατεία ενημέρωσης καταναλωτών

Την Δευτέρα 15 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, συνεργεία από μέλη - εθελοντές της ΕΚΠΟΙΖΩ θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό στους καταναλωτές, σχετικά με την υπερχρέωση των καταναλωτών. Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή όσοι κάνατε ή θα κάνετε ταυτοποίηση καρτοκινητού.

Ένα θέμα που έβγαλε στην επιφάνεια το filiatranews.blogspot.com

Ολοι μας ξέρουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει η ταυτοποίηση των καρτοκινητών βάση του νόμου 3783/2009.
Αυτό ήταν μια ωραία συγκυρία για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ώστε να αυξήσουν τις εγγραφές συνδρομητών τηλεφωνικού καταλόγου τους.


Τι σκαρφίστηκαν λοιπόν οι εταιρίες? Και μιλάω για όλες. Cosmote, Vodafone, Wind, Q-Telecom....

Μέχρι πριν λίγο καιρό που τα καρτοκινητά ΔΕΝ είχαν ονοματεπώνυμα, φυσικά δεν μπορούσαν να καταχωρηθούν στον κατάλογο της εκάστοτε εταιρίας. Λογικό αυτό.
Επειδή τα περισσότερα νούμερα στις εταιρίες είναι καρτοκινητά, αυτομάτως ήταν ένα πολυ μεγάλο κομμάτι πελατών που δεν μπορούσαν οι εταιρίες να εκμεταλλευτούν. Δηλαδή να παρουσιάζουν έναν εξαιρετικά πλούσιο κατάλογο συνδρομητών τους.

Τώρα λοιπόν αυτά τα λαμόγια, τι σκέφτηκαν. Με τον νόμο 3783/2009 όλα τα κορόϊδα οι συνδρομητές θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν στοιχεία καρτοκινητών.
Εκεί θα κάνουμε εμείς την δική μας πουστιά, -είπαν οι εταιρίες - και θα τα βάζουμε το καθένα στον τηλεφωνικό μας κατάλογο για μελλοντική εκμετάλλευση. Και όταν λέω εκμετάλλευση εννοώ να πουν ότι η Cosmote για παράδειγμα σε διαφήμιση της να πει η εταιρία με τον μεγαλύτερο κατάλογο συνδρομητών σε σχέση με τις άλλες.
Γιατι το λεω αυτό? Γιατί αν έχετε προσέξει τώρα σε διαφήμιση της λέει έχεις πολλούς περισσότερους συνδρομητές cosmote να καλέσεις για να καταναλώσεις τα τόσα δωρεάν λεπτά ομιλίας.
Στην ουσία κάνει promotion την συνδρομητική της βάση.
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Όμως δεν θα μπορούσε να το πει για την υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου.
Και αυτό που λέω δεν ισχύει μόνο για την Cosmote. Ισχύει και για άλλες εταιρίες.

Τώρα λοιπόν πηγαίνοντας κάποιος να κάνει ταυτοποίηση καρτοκινητού, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΝΗΡΟΣ να πει ότι το θέλω απόρρητο, οι εταιρίες ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ το περνάνε στον κατάλογο τους. ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Αυτομάτως πλουτίζει η υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου ΧΩΡΙΣ ο πελάτης καρτοκινητής να ξέρει ότι τον έχουν προσθέσει στον κατάλογο της εταιρίας.

Η ενέργεια τους αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη και φυσικά καταδικαστέα.
Εσείς που έχετε ταυτοποιήσει το καρτοκινητό σας τσεκάρετε αν η εταιρία που ανήκετε σας έχει περάσει και στον τηλεφωνικό της κατάλογο.
Αν έχει συμβεί αυτό μπορείτε να καταγγείλετε την εταιρία σας στην ΕΕΤΤ και να πείτε ότι παράτυπα και φυσικά ΠΑΡΑΝΟΜΑ (γιατί δεν έχουν γραπτό αίτημα σας για προσθήκη στον κατάλογο τους) η εταιρία μου με έχει βάλει στον τηλεφωνικό της κατάλογο ΧΩΡΙΣ να το έχω ζητήσει.
Παράλληλα μπορείτε να καταγγείλετε το γεγονός και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να επιληφθούν της υποθέσεως και να σταματήσει αυτό το αίσχος των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από την ΕΕΤΤ θα βρείτε ανταπόκριση μιας και η Αρχή αυτή όσες φορές την χρειάστηκα, με βοήθησε. Έχω προσωπική πείρα από αυτήν την Ανεξάρτητη αρχή. Όπου υπάρχει θέμα επεμβαίνει και κάνει δουλειά. Και φυσικά όπου ανακατευτεί η ΕΕΤΤ όλοι κλάνουν μαλλί. Καρατσεκαρισμένο αυτό.

Γι αυτό λοιπόν προσέξτε με την διαδικασία ταυτοποίησης του καρτοκινητού σας. Αν θέλετε να παραμείνει απόρρητο ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.
Ειδάλλως θα προστεθείτε εν αγνοία σας στην λίστα καταλόγου της εταιρίας σας. Και φυσικά ίσως δεχτείτε και ανεπιθύμητες κλήσεις κάποια στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ........!!!!!!!!!!!

Ανεβασμένο ΦΠΑ θα εισπράττουν από σήμερα οι επιχειρήσεις. Ο συντελεστής 4,5% (βιβλία) έγινε 5, ο χαμηλός συντελεστής 9% έγινε 10% (τρόφιμα, εισιτήρια) ενώ ο κανονικός 19% έγινε 21%. Πάντως οι περισσότερες επιχειρήσεις "διαφημίζουν", ότι θα...


απορροφήσουν την αύξηση και δεν θα ανεβάσουν τις τιμές τους. Θα το δούμε στην πράξη και στο ..ταμείο.

Διαβάστε περισσότερα...

Μοναστήρι: Τούρκοι και Σκοπιανοί εορτάζουν επέτειο του Ατατούρκ

Μια μεγάλη αντιπροσωπεία τουρκικών στρατιωτικών τμημάτων επισκέπτεται για ένα τριήμερο την πόλη Μοναστήρι των Σκοπίων, προκειμένου να εορτάσει με τους σκοπιανούς, την 111η εδραίωση του Κεμάλ Ατατούρκ στην Οθωμανική Τουρκία.

Η τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ταξίαρχο Edhem Bujukishik, διευθυντή του Ινστιτούτου Στρατιωτικών Στρατηγικών Μελετών και με συνοδεία δέκα δόκιμους της Ύπατης Τουρκικής Στρατιωτικής Σχολής και πάνω από εβδομήντα μέλη της παραδοσιακής ορχήστρας του στρατιωτικού προσωπικού βρίσκεται από χθες στο Μοναστήρι προκειμένου να δημιουργήσουν τουρκικό κλίμα στην νοτιοδυτική πόλη της πΓΔΜ.
Διαβάστε περισσότερα...

«Αποφασίζομεν και Διατάσομεν»

Από την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής όπου και ψηφίστηκε επι της αρχής το κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, εν μέσω διαδήλωσης έξω απο το Κοινοβούλιο..

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, γνωστός και ώς "Μεγάλος Τραγουδιστής(υπόθεση Οτσαλάν)"/"Να πούμε ότι την πήρε ο αέρας(φιάσκο Ιμίων)") :


«Κύριε Πρόεδρε λυπούμαι που διακόπτω τη διαδικασία. Δεν συνηθίζω, όπως ξέρετε, να παρεμβαίνω ασκόπως. Μόλις όμως προσήλθα στη Βουλή από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, υπό τας κραυγής «προδότες, πουλημένοι» και ενώ ερρίπτοντο επί του αυτοκινήτου μου διάφορα αντικείμενα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας στην είσοδο ακριβώς της Βουλής μιας ομάδας περίπου διακοσίων ατόμων, οι οποίοι φέρουν τις ελληνικές σημαίες και προφανώς αντιτίθενται στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Προφανώς αντιτίθεται στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, γιατί δεν βλέπω ποιοι άλλοι είναι «προδότες». Δεν νομίζω ότι αυτοί που είναι υπέρ του νομοσχεδίου θεωρούν αυτούς που αντιτίθενται στην ψήφιση του νομοσχεδίου προδότες (!!). Εν πάση περιπτώσει, δεν θα χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη. Θέλω να σας παρακαλέσω να διαβιβάσετε το γεγονός αυτό εις τον Πρόεδρο της Βουλής και να μας ενημερώσετε και εμάς και τα μέλη της Κυβερνήσεως, εάν θα λειτουργήσει η Βουλή και κάτω από ποιες συνθήκες. Εγώ από την πλευρά μου, θα έρθω αμέσως σε επαφή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον οποίο θα παρακαλέσω να πάρει τα ενδεδειγμένα μέτρα. Είναι απαράδεκτο και είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου, ορισμένοι των οποίων τις απόψεις σεβόμαστε, να δημιουργούν μία κατάσταση στράτευσης στους δρόμους της πόλης και μπροστά στο Κοινοβούλιο, ανθρώπων που επιτίθενται εναντίον των Βουλευτών με κραυγές «αίσχος και προδότες». Αυτά τα πράγματα είχαν να γίνουν πολλά χρόνια στους δρόμους της Αθήνας και θέλω να παρακαλέσω και τους συναδέλφους που ανήκουν εις την παράταξη αυτών που αμφισβητούν και καταψηφίζουν αυτό το νομοσχέδιο –πράγμα που είναι απόλυτο δικαίωμά τους- να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη δημιουργία τέτοιου κλίματος φανατισμού.»

Tην συμπαράσταση του στον κ.Παγκαλο έσπευσε να εκφράσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος μάλιστα άφησε υπόνοιες ότι το επεισόδιο ήταν υποκινούμενο. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι "συμμερίζεται την αγωνία του κ. Πάγκαλου" και αναρωτήθηκε "γιατί η αστυνομία τους άφησε να φύγουν και δεν τους απομόνωσε στις πλατείες". «Ψάξτε καλά στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών να βρείτε κάποιους από τους διαδηλωτές»! κατέληξε...

Στα ψιλά των καθεστωτικών ΜΜΕ πέρασε η χθεσινή διαδήλωση καθώς και τα όσα ειπώθηκαν μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, η οποία μετά απο ονομαστική ψηφοφορία ψήφισε επι της αρχής το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Επί 269 παρόντων βουλευτών, υπέρ τάχθηκαν 170 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 96 βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ τρεις βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν "παρών".
Διαβάστε περισσότερα...

Νομαρχία Φλώρινας: Αναμόρφωση Π.Ε.Π. Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρεία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Κίρκου και παρουσία του Μητροπολίτη Φλώρινας, κ. Θεόκλητου, του Νομάρχη Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, καθώς και φορέων του Νομού Φλώρινας με κύριο θέμα την αναμόρφωση του ΠΕΠ 2007-2013.


Ο κ. Βοσκόπουλος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα κ. Κίρκο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός και επισήμανε την ετοιμότητα την οποία έχει, την ανάγκη των έργων του Νομού ο οποίος αδυνατεί αυτό το χρονικό διάστημα να υλοποιήσει τις μελέτες και ζήτησε τη συμβολή της Περιφέρειας. Τόνισε ιδιαίτερα ότι η Φλώρινα έχει μείνει έξω από την κατασκευή του κάθετου άξονα που θα την συνέδεε με την Εγνατία Οδό και θα έδινε ευκολότερη προσβασιμότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα με αποτέλεσμα να είναι ο πιο αδικημένος Νομός από τους τέσσερις της Δ. Μακεδονίας, καθώς οι υπόλοιποι τρεις Νομοί Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης, βρίσκονται δίπλα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ.

Ο κ. Κίρκος τόνισε ότι ο κύκλος ενημέρωσης και διαβούλευσης που ξεκίνησε με τους φορείς των τεσσάρων Νομών της Περιφέρειας αφορά την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails