Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Καταζητούνται για εγκλήματα εναντίον του Ελληνικού λαού...


ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
Λακέδες των μεγαλοτραπεζιτών,
δοσίλογοι στο ΔΝΤ και στην Μέρκελ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ
Καταζητούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:
- Για ληστεία των εισοδημάτων των εργαζομένων
- Για κλοπή θέσεων εργασίας
- Για δολοφονία εργατικών κατακτήσεων
- Για βόμβα στο ασφαλιστικό
- Για εμπρησμό στον παραγωγικό ιστό της χώρας
- Για υποθήκευση δημόσιας περιουσίας





Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ στην κοινή γνώμη από τις αποκαλύψεις για τους τζαμπατζήδες δημοσιογράφους

Σοκαρισμένοι παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις του blog sarotiko, για τους δημοσιογράφους, που δέχθηκαν το δώρο της Vodafone για ένα πανάκριβο ταξιδάκι.


Οι τηλε-εισαγγελείς που κατακεραυνώνουν τους πολιτικούς για "όργιο σπατάλης", ζητούν "εδώ και τώρα ονόματα" πολιτικών που πήραν μια σαμπάνια ή ένα μίξερ από τη SIEMENS και κυρίως, που θέλουν "την κεφαλή επί πίνακι" γιατρών, που δέχονται ως δώρο, ένα ταξιδάκι από μια φαρμακευτική εταιρεία, δέχθηκαν οι ίδιοι, ...
δώρο αξίας χιλιάδων ευρώ, από μια εταιρεία, που ήταν μπλεγμένη στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Βεβαίως, θα περιμένουμε τις απολογίες τους (ε, να μην κάνουμε κι εμείς τους εισαγγελείς;) αλλά το sarotiko, είναι αξιόπιστο blog, που προφανώς ξέρει τι γράφει (εκτός από τις φορές που θέλει να ασχοληθεί με πράγματα που δεν ξέρει, όπως το "Σκοπιανό", οπότε γράφει μπαρούφες και μάλιστα χωρίς πηγή (xronos.gr) και με αυτούσια τη μετάφραση της κακιάς ώρας. Mη ξανακάνετε τέτοιες γελοιότητες παιδιά!).
Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο στα τηλεοπτικά παράθυρα ξέρουν να "κλαίνε" οι πολιτικοί

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΕΛΑΝΕ........Την ώρα που ψήφιζαν τα άρθρα του νέου ασφαλιστικού όλοι μέσα στην Βουλή κάναν την πλάκα τους. Τι τους νοιάζει; Ασυλία και λεφτά έχουν, οπότε σκασίλα τους. Μόνο...στα τηλεοπτικά παράθυρα ξέρουν να βγαίνουν σαν θλιμμένες χήρες και...

.......και να μας λένε πόσο μας καταλαβαίνουν.

Άντε να χαθείτε καταστρέψατε την χώρα τόσα χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε την βαθμολογία σας στις Πανελλήνιες - Online ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

O Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε την ηγεσία του Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού

Ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Συντονιστής ΣΑΕ της Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.


Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της... Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ.) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στης 3 Ιουλίου συμμετείχαν εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων Ποντίων Ελλήνων από 12 χώρες: τον Καναδά, Γερμανία, Ελλάδα, Ρωσία κ.α. Ο βασικός στόχος των συμμετοχόντων ήταν η εκλογή του νέου Προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ.). Για την θέση του Προέδρου υπεβλήθησαν δύο υποψηφιότητες: Ο Ιβάν Σαββίσης και ο Γεώργιος Παρχαρίδης, Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.). Κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας ο Ιβάν Σαββίδης, Συντονιστής ΣΑΕ χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, εξελέγη Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.

Μετά την εκλογή ο Ιβάν Σαββίδης ευχαρίστησε όλους και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλα τα μέλη της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων επιδιώκουν την επίτευξη κοινού στόχου. «Μαζί θα καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερα, τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης, – και έχουμε για αυτό όλες τις δυνατότητες και, ενώνοντας τις προσπάθειές μας, θα μπορέσουμε να λύσουμε επίκαιρα ζητήματα».
Ο Ιβάν Σαββίδης χάραξε τις βασικές κατευθύνσεις για λειτουργία της Συνομοσπονδίας, μία από τις οποίες είναι η αγωγή και μόρφωση της ελληνικής νεολαίας. «Δυστυχώς, πολλοί νέοι Έλληνες δεν ξέρουν τι είναι ο Πόντος, παρόλο που η ιστορία των Ελλήνων γραφόταν στον Πόντο, – είπε ο Ι.Σαββίδης, – μας περιμένει πολλή δουλεία».

Επισημαίνεται ότι Ο Ιβάν Σαββίδης εδώ και πολλή καιρό δραστηριοποιείται ενεργώς στον χώρο της ανάκτησης μνήμης του Πόντου. Στις 15 Αυγούστου στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης με συμμετοχή της Ρωσικής και της Ελληνικής Εκκλησίας. Του γεγονότος αυτού έχουν προηγηθεί μεγάλες δραστηριότητες της Περιφέρειας ΣΑΕ χωρών της πρώην ΕΣΣΔ με επικεφαλής τον Ιβάν Σαββίδη, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία οργάνωσης ταξιδιών-προσκυνημάτων στο Μοναστήρι. Από το πρώτο ταξίδι τον Αύγουστο του 2007 η πρωτοβουλία αυτή έλαβε ευρεία υποστήριξη σ’ όλο τον κόσμο. Το Μοναστήρι επισκέφθηκαν χιλιάδες προσκυνητές από την Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία, Ελλάδα, Ρωσία και χώρες της Κοινοπολιτείας.
Διαβάστε περισσότερα...

Φλώρινα: Πρωτότυπο σύστημα παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Εδώ και μερικές εβδομάδες, η Φλώρινα διαθέτει ένα πρωτότυπο σύστημα παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης – ουσιαστικά πρόκειται για δορυφορική μέτρηση των ρύπων.

Το SMAQ, όπως ονομάζεται το προηγμένο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, είναι το πρώτο που εγκαθίσταται στην Ελλάδα και προέκυψε μέσα από τη συνεργασία της νομαρχίας Φλώρινας με το...............


ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Μέσω αυτού, πραγματοποιούνται μετρήσεις κάθε 15 λεπτά με εύρος κάλυψης ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, δίνοντας μάλιστα έμφαση στις περιοχές όπου λειτουργούν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο μιας δοκιμαστικής λειτουργίας του, στις 15 Ιουνίου στο λεκανοπέδιο του Αμυνταίου, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση των ορίων της συγκέντρωσης ρύπων στην ατμόσφαιρα, εξαιτίας της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, της υψηλής θερμοκρασίας και της άπνοιας.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυβερνητική Υποχώρηση στη Χρηματοδότηση του Ταμείου ΟΑΠ ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από energiakoiergazomenoidei

Mόνο για φέτος θα ισχύσει τελικά η κυβερνητική απόφαση περιορισμού σε ποσοστό 10% της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού Ταμείου των εργαζομένων στη ΔEH (OAΠ ΔEH) από τον κρατικό προϋπολογισμό. Aν και η σχετική απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου μέτρων για τη διάσωση της χώρας προέβλεπε ότι η μείωση αυτή θα έχει ισχύ για το 2010 και εφεξής,..........

η κυβέρνηση έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα της ΓENOΠ για διαγραφή του «εφεξής». H σχετική συμφωνία κλείστηκε την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση της διοίκησης της ΓENOΠ με τον υπουργό Eργασίας κ. Aνδρέα Λοβέρδο.
Eίχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, προηγηθεί συναντήσεις της ΓENOΠ για το ίδιο θέμα τόσο με την
πολιτική ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος (YΠEKA) όσο και του Oικονομικών. Για το 2010 πάντως η απόφαση εφαρμόζεται κανονικά, με το ελληνικό Δημόσιο να περιορίζει τη συμμετοχή του στον OAΠ ΔEH στα 639 εκατ. ευρώ έναντι πρόβλεψης για 710 εκατ. ευρώ και απαίτησης από πλευράς του Ταμείου για 879 εκατ. ευρώ. Ομως από το 2011 η επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό επιστρέφει.

«H κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι» δήλωσε στην «K» ο πρόεδρος της ΓENOΠ ΔEH κ. Nίκος Φωτόπουλος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για υπαναχώρηση της κυβέρνησης. O κ. Φωτόπουλος αναφέρεται στον νόμο 2773/99, ο οποίος προβλέπει τη σύσταση του OAΠ ΔEH και με το άρθρο 34 επικυρώνει τη συμφωνία που είχε υπογράψει ως υπουργός Aνάπτυξης τότε ο νυν υπουργός Eθνικής Aμυνας Eυάγγελος Bενιζέλος. H συμφωνία αυτή είχε χαρακτηρισθεί η μεγαλύτερη συμβολή του κ. Bενιζέλου στην κυβερνητική προσπάθεια για τη μετοχοποίηση της ΔEH, αφού έδινε λύση σ' ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και κομβικής σημασίας για την ιδιωτικοποίηση της ΔEH θέμα.

Tο περίφημο ασφαλιστικό πρόβλημα της ΔEH συνδεόταν με το γεγονός ότι η επιχείρηση εκ συστάσεώς της ως Δημόσια Eπιχείρηση Hλεκτρισμού, επιφορτισμένη με το βαρύ έργο εξηλεκτρισμού της χώρας, δεν πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζομένους. Λειτουργούσε παράλληλα ως εργοδότης και ασφαλιστικός φορέας μέσω μιας σχετικής διεύθυνσης που κατέβαλλε συντάξεις. Mε τις εισφορές των εργαζομένων χρηματοδοτήθηκαν όλα τα έργα παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. H συμφωνία Bενιζέλου - ΓENOΠ που επικυρώθηκε με νόμο προβλέπει ότι έχει σχηματισθεί περιουσία των εργαζομένων της ΔEH ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔEH που είχε την πλήρη και αποκλειστική διαχείριση των πόρων ως ασφαλιστής του προσωπικού της. H εν λόγω περιουσία προσδιορίστηκε ποσοτικά για την 31.12.1992 με την αναλογιστική μελέτη των εταιρειών WYATT και PRUDENTIAL στα 1,3 τρισ. δρχ. Λόγω αδυναμίας της ΔEH να καταβάλει το αστρονομικό αυτό ποσό στον ασφαλιστικό φορέα της ΔEH, το Δημόσιο ανέλαβε μέσω του νόμου 2773/1999 να υποκαταστήσει τη ΔEH σε όλες τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι καταβολές του κράτους συνιστούν πάγιο πόρο του νέου ασφαλιστικού φορέα του προσωπικού. Oι καταβολές θα εγγράφονται στον εκάστοτε κρατικό προϋπολογισμό και θα καλύπτουν τη διαφορά εσόδων παροχών, δηλαδή τα ελλείμματα του Ταμείου σε ετήσια βάση. Στο ίδιο πλαίσιο το Δημόσιο δεσμεύτηκε και πράγματι μεταβίβασε στον OAΠ ΔEH ποσοστό του 20% για το πρώτο 25% του προς διάθεση μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης και της τάξης του 15% για το υπόλοιπο.

H κυβερνητική απόφαση για περικοπή της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ποσοστό 10% ανατρέπει, σύμφωνα με τη ΓENOΠ, τον νόμο και τα συμφωνηθέντα. «Kατανοούμε μια εφάπαξ περικοπή ως έκτακτη εισφορά» και για τον λόγο αυτό δεν διαφωνήσαμε να ισχύσει η απόφαση αυτή για το 2010. Δεν μπορούμε, και αυτό δώσαμε να το καταλάβουν οι συναρμόδιοι υπουργοί, να δεχθούμε εσαεί περικοπές, δηλώνει ο κ. Nίκος Φωτόπουλος. Aναφέρει μάλιστα ότι ήδη από τις περικοπές μέσα στο 2010 το Tαμείο εμφανίζει προβλήματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γενική απεργία αύριο συμμετέχουμε όλοι...

Νέα γενική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο, ημέρα της ψηφοφορίας του ν/σ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ζητά να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ.


Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλ.Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11πμ.
Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας.
Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν....
οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Συμμετοχή, στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, αποφάσισε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Επιπλέον, για μία ακόμη ημέρα μέχρι και τις 8 Ιουλίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δηλώνει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν προαναγγελθεί για την Πέμπτη 8 Ιουλίου, με στόχο την άρση των αδικιών που επιφέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, με απόφαση - ψήφισμα που ενέκρινε στις 28/6/2010, διατύπωσε τη σοβαρή ανησυχία του και την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου του εμπορικού κόσμου για τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς

Οι φορείς των μέσων μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο αποφάσισαν να συμμετασχουν μέ 24ωρη απεργία στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έτσι, αύριο, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, των τρόλεϊ, του Μετρό, του Τραμ και του ΗΣΑΠ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού μετά από την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΣΕ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Τα αστικά λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 8 και έως τις 8.30 το πρωί ανάλογα με την απόσταση των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.30 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί.

Οι πτήσεις

Δεκάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού αναμένεται να ματαιωθούν αύριο, εξαιτίας της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την ψήφιση στη βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την ημέρα εκείνη αναγκάζεται να ματαιώσει 56 σκέλη πτήσεων , ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης.

Η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 22 πτήσεις του δικτύου της. Η AEGEAN θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.
Διαβάστε περισσότερα...

Η ανατομία της γυναικείας μουρμούρας!

Έξι μερόνυχτα, έξι ολόκληρα 24ωρα ετησίως. Τόσο διαρκεί κατά μέσο όρο η μουρμούρα μιας παντρεμένης γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα, εάν τα βάλεις κάτω και τα αθροίσεις, οι Βρετανίδες γυναίκες φέρονται να ξοδεύουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο…
7.920 λεπτά (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2,5 ώρες εβδομαδιαίως ή 11 ώρες μηνιαίως ή σχεδόν έξι ημέρες ετησίως) «παίρνοντας» τα αυτιά των συζύγων τους με ποικίλα παράπονα.

Ο -δύστυχος εν προκειμένω- άνδρας φαίνεται να τα «ακούει» κυρίως για τρεις λόγους: επειδή δεν βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, επειδή πίνει μερικά ποτηράκια παραπάνω (και δεν βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού) και επειδή δεν πηγαίνει να τον εξετάσει κανένας ιατρός (και δεν βοηθάει και στις δουλειές του σπιτιού).
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν ανδρική προπαγάνδα συκοφάντησης της γυναικείας μουρμούρας αλλά…
πόρισμα έρευνας της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Everyman, πόρισμα το οποίο βασίστηκε στις απαντήσεις 3.000 ερωτηθέντων.
Μάλιστα, σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών (ποσοστό 87%) παραδέχεται πως χρησιμοποιεί την γκρίνια ως μοχλό άσκησης πίεσης προς το έτερο ήμισυ.

Όσο για τους άνδρες (του σπιτιού), αυτοί από τη μεριά τους δεν αντέχουν (πως θα μπορούσαν άλλωστε;) και υποκύπτουν, άλλοι νωρίτερα κι άλλοι αργότερα, στα παράπονα των συζύγων τους. Συγκεκριμένα, το 50% αυτών φέρεται να παραδίδει τα όπλα μετά από μία ώρα μουρμούρας και το 21% μετά από δυο-τρεις ενώ το 83% αναγνωρίζει πως η γυναίκα του μάλλον έχει λόγο που γκρινιάζει.

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος για αποδείξεις και τιμολόγια καυσίμων


Αποδείξεις λιανικής και όχι τιμολόγια υποχρεούνται να εκδίδουν τα πρατήρια για πωλήσεις καυσίμων αξίας μέχρι



300 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές οι αποδείξεις υπέχουν θέση τιμολογίου και οι φορολογούμενοι - καταναλωτές έχουν τα ίδια δικαιώματα έκπτωσης όπως ίσχυαν και για τα τιμολόγια. Για πωλήσεις αξίας άνω των 300 ευρώ, παραμένει η υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου. Αυτά προκύπτουν από εγκύκλιο που απέστειλε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προς τις Ενώσεις - μέλη της σχετικά με την έκδοση αποδείξεων, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται με τους πελάτες τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Πανζουρλισμός στην Ιταλία μετά την ανατροπή φορτηγού με κέρματα

Έβρεξε ευρώ

Ρώμη, Ιταλία
Δεκάδες Ιταλοί οδηγοί πάτησαν το φρένο, βγήκαν στο δρόμο και άρχισαν να γεμίζουν τις τσέπες τους, έπειτα από την ανατροπή ενός φορτηγού που μετέφερε 2 εκατομμύρια ευρώ σε φρέσκα κέρματα.


Παραμένει άγνωστο πόσα κέρματα του ενός και των δύο ευρώ παραμένουν στο οδόστρωμα το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο AP, οι οδηγοί που βρέθηκαν στο σημείο πριν από την άφιξη των αστυνομικών κατάφεραν να τσεπώσουν τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας Φότζια, ο οδηγός και ο συνοδηγός του φορτηγού υπέστησαν μόνο ελαφρά τραύματα από το ατύχημα.

Το φορτηγό μετέφερε τα κέρματα από το ιταλικό νομισματοκοπείο σε τοπικές τράπεζες.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα πουλήσει ποσοστό της ΔΕΗ η κυβέρνηση, τονίζει η Τ.Μπίρμπίλη

«Δεν βιάζεται» ούτε για ΔΕΠΑ

Αθήνα
Δεν περιλαμβάνεται η πώληση ποσοστού της ΔΕΗ ή μεμονωμένων μονάδων της στα σχέδια της κυβέρνησης για άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς ενώ «δεν βιάζεται» να...
αποκρατικοποιήσει τη ΔΕΠΑ, όπως ανέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη την Τρίτη.

Η κυβέρνηση σύντομα θα λάβει μέτρα για να ανοίξει την αγορά ηλεκτρισμού στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται, σύμφωνα με τη δανειακή συμφωνία ύψους 110 δισ. ευρώ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ανέφερε στο Reuters η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι στις κινήσεις αυτές δεν περιλαμβάνεται η μείωση του ποσοστού 51% που κατέχει το Δημόσιο στη ΔΕΗ ή την πώληση κάποιων από τις 34 μεγάλες μονάδες της

Το υπουργείο θα επικεντρωθεί «στις θεσμικές πλευρές της πολιτικής απελευθέρωσης» σύμφωνα με την Τ.Μπιρμπίλη με νέους κανόνες για την χονδρική αγορά ενέργειας, την δομή των τιμολογίων και άλλα μέτρα για να διασφαλιστεί ο διαχωρισμός της εταιρίας από τον διαχειριστή του συστήματος ΔΕΣΜΗΕ.

Παράλληλα, δεν θα δοθεί στην ΔΕΗ η δυνατότητα να συμμετάσχει σε πώληση ποσοστού της ΔΕΠΑ, για λόγους ανταγωνισμού: «Πρέπει να είμαστε πιο ξεκάθαροι στον ενεργειακό κλάδο, αυτό επίσης εντάσσεται στο άνοιγμα της αγοράς» ανέφερε σχετικά η υπουργός. Η ΔΕΗ, ο μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΠΑ, έχει το δικαίωμα να αγοράσει το 30% της εταιρίας αερίου και η κυβέρνηση αποτιμά επί του παρόντος αυτή την οψιόν, αλλά πρέπει πρώτα να επιλυθεί το θέμα της οψιόν της ΔΕΗ πριν αποφασιστεί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με την υπουργό.

Η κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι σχεδιάζει να πουλήσει ποσοστά μειοψηφίας στην ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ, είτε σε στρατηγικό επενδυτή είτε μέσω εισαγωγής στο χρηματιστήριο, αλλά δεν βιάζεται να λάβει αποφάσεις. «Ο ενεργειακός κλάδος στην Ελλάδα είναι κερδοφόρος...πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, δεν νομίζω ότι πρέπει να βιαζόμαστε, έτσι ώστε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για το δημόσιο συμφέρον» είπε η Τ.Μπιρμπίλη.

Επίσης, η κυβέρνηση θα περιμένει να ξεκαθαριστεί σε τι βαθμό θα επηρεαστούν το εισόδημα των νοικοκυριών από την οικονομική κρίση το φθινόπωρο και τον χειμώνα πριν εξετάσει το ζήτημα αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. «Η τιμολόγηση είναι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής. Πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης» ανέφερε η υπουργός.

Η ΔΕΗ έχει αναφέρει ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, που παραμένουν αμετάβλητα από τον Ιούλιο του 2008, στα χαμηλότερα επίπεδα στην Ευρώπη, πρέπει να αυξηθούν από το 2013 για να καλυφθεί το κόστος για τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων. Η κυβέρνηση, ωστόσο, διστάζει να προχωρήσει σε αυξήσεις, φοβούμενη ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, που έχει ήδη πληγεί από την ύφεση.

Νέο σύστημα επιδοτήσεων για ΑΠΕ

Παράλληλα, η υπουργός προανήγγειλε νέο σύστημα επιδοτήσεων για προσέλκυση επιδοτήσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), ενίσχυση της οικονομίας και επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων για το 2020.

Το νέο σύστημα επιδοτήσεων θα επικεντρώνεται σε έργα που περιλαμβάνουν την κατασκευή εξοπλισμού, όπως τα φωτοβολταϊκά κύτταρα. Η Ελλάδα ήδη προσφέρει επιδοτήσεις σε επενδυτές ΑΠΕ, αλλά η γραφειοκρατία και τα περιορισμένα κίνητρα έχουν οδηγήσει αντί στην κατασκευή νέων μονάδων σε αγοραπωλησίες αδειών και σε μια μακρά λίστα αιτήσεων συνολικής ισχύος 40.000 μεγαβάτ.

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αντιστοιχούσαν μόλις στο 4% της παραγωγής ενέργειας το 2009, συγκριτικά με πάνω από 60% που αντιστοιχεί στη χρήση του λιγνίτη. Η χώρα έχει δεσμευτεί να αυξήσει το ποσοστό των ΑΠΕ στο 40% έως το 2020.

Στο πλαίσιο σχεδίου που θα αποσταλεί για έγκριση στην ΕΕ αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση στοχεύει να αυξήσει την εγκατεστημένη δυναμικότητα μονάδων αιολικής ενέργειας στα 7.500 μεγαβάτ από 1.042 μεγαβάτ την επόμενη 10ετία. Στόχος είναι επίσης την ίδια περίοδο η παραγωγή ενέργειας από τα ηλιακά πάνελ να αυξηθεί στα 2.567 μεγαβάτ από 184 μεγαβάτ.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι χρειάζονται συνολικά 22 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην ενέργεια αυτή την 10ετία. Οι νέες τιμές που θα λαμβάνουν οι παραγωγοί ΑΠΕ και η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, βάσει νομοθεσίας που θα τεθεί σε ισχύ αργότερα φέτος, θα συμβάλει στην προσέλκυση κεφαλαίων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανέφερε η υπουργός, λέγοντας πως «ο νόμος θα προσελκύσει επενδύσεις, επειδή η όλη διαδικασία αδειοδότησης αλλάζει δραματικά».

Η ΔΕΗ σχεδιάζει επενδύσεις 2 δις ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2015 και αντικατάσταση των ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων συνολικής ισχύος 2.000 MW την ίδια περίοδο. Η μη ενίσχυση της ανανεώσιμης ενέργειας θα επιβάρυνε τη ΔΕΗ με επιπλέον κόστος 1,3 δισ. ευρώ το έτος από το 2013, όταν λήγει η δωρεάν διανομή των δικαιωμάτων ρύπων.
Διαβάστε περισσότερα...

“Εκπτώσεις” για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας κάνει το υπουργείο Εργασίας

Φθηνότερη γίνεται η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, ύστερα από την προσθήκη της τελευταίας στιγμής που έκανε ο υπουργός Εργασίας στο ασφαλιστικό. Το κόστος θα είναι μειωμένο από 30-50% Με το ισχύον καθεστώς, η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας κοστίζει ποσό ίσο με το 20% του μισθού, κατά την ημερομηνία υποβολής της ....


αίτησης. Με το νέο καθεστώς, το κόστος θα αντιστοιχεί και πάλι στο 20% του μισθού αλλά:
1. Για όποιους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1/1/2011 έως τις 31/12/2014, θα γίνεται έκπτωση 30%
2. Για όποιους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, θα γίνεται έκπτωση 50%
Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που θα καλείται να πληρώσει ο ασφαλισμένος για την αναγνώριση της στρατιωτικής του θητείας, δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο από το 25πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή μικρότερο από 826 ευρώ σε σημερινές τιμές.
Είναι η μια από τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εργασίας μετά την εισαγωγή του ασφαλιστικού στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι υπόλοιπες έχουν ως εξής:
* Το επίδομα των 800 ευρώ για τους συνταξιούχους με το οποίο αντικαθίσταται το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο Πάσχα, θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας.
* Το δημόσιο θα εγγυάται για την καταβολή των συντάξεων.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πανελλήνιες 2010 Βάσεις-Βαθμολογίες: Αποτελέσματα

Tα αποτελέσματα των βαθμολογιών στις Πανελλαδικές 2010 αναρτώται στα λύκεια της χώρας. Διαβάστε στατιστικά για τα αποτελέσματα και προβλέψεις-εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2010.

Οι γραπτοί βαθμοί στις Πανελλαδικές 2010 θα αναρτηθούν την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 μετά τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Αμέσως μετά, από την Τετάρτη 7 Ιουλίου, θα αρχίσει η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με προθεσμία την Τρίτη 20 Ιουλίου.


Οι βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2010 φέτος δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη διαφοροποίηση σε σχέση με τις βαθμολογίες στις Πανελλαδικές 2009, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα απο του Υπουγείο Παιδείας στην διεύθυνση http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=1902.

Αναλυτικά, μικρή μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 (15,51% έναντι 16,69% για το έτος 2009). Αντίστοιχα, παρατηρείται μικρή αύξηση στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (19% έναντι 18,33% για το έτος 2009). Τέλος μικρή αύξηση παρατηρείται στο ποσοστό των γραπτών που πήραν βαθμολογίες μεταξύ 0-5 (16,48% έναντι του 15,7% για το 2009).

Επιπλέον στις εξετάσεις προσήλθε το 98,4% του συνόλου των υποψηφίων ενώ το 2009 είχε προσέλθει το 98,01%.

Φέτος αναβαθμολογήθηκαν λόγω διαφοράς α’ και β’ βαθμολογητή 40.089 γραπτά (ποσοστό 7,08%). Παρατηρείται δηλαδή μείωση σε σχέση με το 2009. (Το 2009 είχαν αναβαθμολογηθεί 41.180 (ποσοστό 7,7%).

Υπήρξαν 210.114 γραπτά (37,09%) που βαθμολογήθηκαν κάτω από 10. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2009 ήταν 192.367 γραπτά (35,97%).

Στην ιστοσελίδα ypepth.opengov.gr δίδονται επίσης στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για αποτελέσματα-βαθμολογίες των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι Επαγγελματικού Λυκείου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2010 θα είναι διαθέσιμα στη νέα ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ http://www.minedu.gov.gr από το απόγευμα της Τρίτης, 6 Ιουλίου.
Διαβάστε περισσότερα...

104 ετών, με πλήρη διαύγεια έγινε τώρα και γραμματόσημο

Τα ΕΛΤΑ του νομού, όπου επί 33 χρόνια ήταν μητροπολίτης, κυκλοφόρησαν δέκα συλλεκτικά, προσωπικά γραμματόσημα, ένα λεύκωμα και δύο CD με ομιλίες του - Η συλλογή γραμματοσήμων που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ Φλωρίνης για τον Καντιώτη, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον και μόνο ελάχιστες φορές βγαίνει από το διαμέρισμά του
Λατρεύτηκε και ταυτόχρονα μισήθηκε όσο λίγοι. Σήμερα, στα 104 (!) χρόνια του, εξακολουθεί να αποτελεί ακόμη για κάποιους σημείο αναφοράς στη Φλώρινα και να τιμάται από φανατικούς θαυμαστές των... λόγων και των έργων του.
Τις μέρες αυτές μάλιστα έγινε και... γραμματόσημο.

Τα ΕΛΤΑ Φλώρινας κυκλοφόρησαν δέκα συλλεκτικά, προσωπικά γραμματόσημα, ένα λεύκωμα και δύο CD με ομιλίες του.
Ο Αυγουστίνος Καντιώτης, ο επί 33 χρόνια μητροπολίτης Φλώρινας - Πρεσπών και Εορδαίας, δεν μπορεί πια να βγάζει εκείνους τους πύρινους λόγους και να αφορίζει όσους συμμετέχουν σε καλλιστεία, καρναβάλια ή κινηματογραφικές ταινίες. Δεν μπορεί να ξεσηκώνει τον κόσμο και να διώχνει αλβανικά χορευτικά συγκροτήματα, εννοείται πως δεν μπορεί πια να γκρεμίζει εκκλησίες επειδή θεωρούσε ότι είναι... σλαβικής τεχνοτροπίας.
Εχοντας κλείσει εδώ και 4 χρόνια έναν αιώνα ζωής, εξακολουθεί να έχει διαύγεια πνεύματος, δυσκολεύεται όμως πολύ στην ομιλία και στις μετακινήσεις. Αν και κατάγεται από τις Λεύκες Πάρου, δεν έφυγε ποτέ από τη Φλώρινα. Ούτε και τώρα την εγκαταλείπει.
Μένει σε ένα λιτό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, πάνω από το βιβλιοπωλείο «Ελαφος», που ανήκει στη Μητρόπολη, και τον φροντίζουν δύο πνευματικά του παιδιά, οι αρχιμανδρίτες π. Λαυρέντιος και π. Ιερόθεος, μαζί με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης, π. Ιουστίνο.
Αυστηρός αλλά ιδεολόγος

«Ο π. Αυγουστίνος ήταν αυστηρός, υπερβολικός κάποιες φορές, αλλά αγωνιστής και ιδεολόγος. Μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες. Σε αυτά που πίστευε δεν συμβιβαζόταν.
Σύνθημά του ήταν η αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα», μας είπε ο π. Ιουστίνος, περιγράφοντας τον σκληρό μητροπολίτη ως έναν «άνθρωπο αυστηρό με καρδιά μικρού παιδιού».
Με αφορμή την κυκλοφορία από τα ΕΛΤΑ Φλώρινας των δύο συλλεκτικών προσωπικών γραμματοσήμων του λευκώματος και των δύο CD με ομιλίες του, έγινε εκδήλωση στη Φλώρινα. Ο ίδιος όμως ο Α. Καντιώτης δεν πήγε στην εκδήλωση - όχι πάντως επειδή έγινε στην αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.
Ο πόλεμος κατά του μεγάλου Ελληνα σκηνοθέτη Θόδωραου Αγγελόπουλου, που γύρισε σημαντικό μέρος των ταινιών του στη Δυτική Μακεδονία, άφησε εποχή.
Εφτασε μάλιστα το 1990 να κηρύξει ανοιχτά και «ιερό πόλεμο» στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη με αφορμή την «αντεθνική και βλάσφημη», όπως τη χαρακτήρισε τότε, ταινία του «Το μετέωρο βήμα του πελαργού».
Λάβρος και κατά των καθολικών. Προκαλώντας τη γενική κατακραυγή του κόσμου της τέχνης αλλά και απλών πολιτών δεν δίστασε να αφορίσει τον Θ. Αγγελόπουλο και όσους κατοίκους της Φλώρινας συμμετείχαν στα γυρίσματα, ενώ για πολλά χρόνια η ταινία δεν παίχτηκε στη Φλώρινα.
Οταν πέθανε μάλιστα στη Φλώρινα ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός Τζιάν Μαρία Βολοντέ είχε δημιουργηθεί θέμα γιατί αρνούνταν να παραμείνει η σορός του στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου επειδή ήταν... καθολικός.

ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ... ΛΟΓΩ ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Με τανκς ισοπέδωνε ναούς? σλαβικής τεχνοτροπίας

Ο γέροντας βγαίνει πια ελάχιστα από το διαμέρισμα στο οποίο μένει. Τελευταία δυσκολεύεται πολύ στο περπάτημα, αφού οι δυνάμεις του τον έχουν εγκαταλείψει, λόγω των γηρατειών και οι μετακινήσεις του γίνονται με αναπηρικό καροτσάκι.
«Θέλω τη Φλώρινα φάρο της Ορθοδοξίας και όχι της ακολασίας» συνήθιζε να λέει και το εφάρμοζε με ακραίους τρόπους. Διοργάνωσε συλλαλητήρια κατά των νυχτερινών κέντρων, των κινηματογράφων, των εκτρώσεων και του συναινετικού διαζυγίου. Το 1967, με εγκύκλιό του προς τους ιερείς των χωριών, ζήτησε να αδειάσουν οι ταβέρνες και να απαγορευτεί η «ντόπια» γλώσσα. Το 1984 ακύρωσε μια εκδήλωση καλλιστείων στο Αμύνταιο και αφόρισε 5 κατοίκους του Ξινού Νερού επειδή ήταν σε αποκριάτικο άρμα ντυμένοι παπάδες.
Ο Αυγουστίνος Καντιώτης δεν συμπαθούσε τους πολιτικούς. Σε δημόσια ομιλία του το 1988 επιτέθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου και την «ανδροχωρίστα παλλακίδα του» και δύο χρόνια αργότερα ρώτησε στο κήρυγμά του «κύριε Καραμανλή, είστε μασόνος;», ενώ το 1993 υποδέχτηκε με τιμές στη Φλώρινα τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ.
Εκείνο, πάντως, που δεν του συγχώρεσε η Φλώρινα είναι η κατεδάφιση πολλών εκκλησιών, μάλιστα για τον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αμύνταιο επιστράτευσε τα... τανκς για να τον ισοπεδώσει, ενώ δεν δίστασε να γκρεμίσει και τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Με το πρόσχημα ότι οι ναοί ήταν ετοιμόρροποι, κατεδάφισε όσες εκκλησίες είχαν... σλαβική τεχνοτροπία με τρεις τρούλους και οι εικόνες έφεραν κάποιες κυριλλικές επιγραφές.

Διευθυντής ΕΛΤΑ

Ινδαλμα για τον τόπο μας

«Για μας είναι ένας ευπατρίδης που, με την παρουσία και το κήρυγμά του αυτά τα 33 χρόνια ως μητροπολίτης, τίμησε τη Φλώρινα, ενώ είχε απήχηση και στην ευρύτερη περιοχή», μας είπε ο διευθυντής των ΕΛΤΑ Φλώρινας, Κωνσταντίνος Κωστένης. «Αν ήταν σήμερα στο προσκήνιο, θα είχε πολύ σημαντική θέση στην ιεραρχία της εκκλησίας και θα εξέφραζε την οργή του για τα σκάνδαλα τύπου Βατοπεδίου, με πολύ έντονο τρόπο». Τα δύο γραμματόσημα είναι προσωπικά, φέρουν τη μορφή του Α. Καντιώτη και δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο, αφού είναι συλλεκτικά.
Μαζί τους κυκλοφόρησε και ένα λεύκωμα για τη ζωή και το έργο του, αλλά και ένα διπλό CD με ομιλίες του. «Ο γέροντας είναι ένα ίνδαλμα για τον τόπο μας, γιατί όπου κι αν πάει και αν σταθεί εκτός της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, ομιλούν για τον Αυγουστίνο Καντιώτη και μάλιστα η Φλώρινα ήταν γνωστή από την πορτοκαλάδα και από τον Καντιώτη», είπε στην εκδήλωση ο μητροπολίτης Φλώρινας-Πρεσπών-Εορδαίας, κ. Θεόκλητος.


ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιά είναι τα όρια…;

Μέχρι που είναι τελικά τα όρια;
Τα πολιτικά, κοινωνικά, θεσμικά, συνταγματικά όρι, μέχρι τα οποία μπορούν να κινηθούν εγχώριοι και ξένοι παράγοντες από ποιόν τελικά ορίζονται;
Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος Νόμος του Κράτους.
Εκεί που περιγράφονται τα θεσμικά, θεμελιώδη και απαράγραπτα δικαιώματα όλων.


Αυτό φαίνεται ότι αποτελεί εμπόδιο για μία σειρά κυβερνητικών σχεδίων, ειδικά για το ασφαλιστικό, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δηλώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία της Κυριακής», ο οποίος δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί το Σύνταγμα θα πρέπει να ορίζει τις υποχρεώσεις του Κράτους για το ασφαλιστικό των πολιτών του.
Χωρίς πολύ προσπάθεια η Κυβέρνηση δια μέσω των γνωστών «τηλεοπτικών παπαγάλων» της έχει καταφέρει και έχει εμφυσήσει σε όλη την κοινωνία το εξής αίσθημα απόλυτης ανασφάλειας: «Εάν δεν προωθηθούν όλα αυτά που μας ζητά το ΔΝΤ και η τρόϊκα θα χάσουμε τα πάντα».
Με μία σειρά από ψευδεπίγραφα διλήμματα, έφεραν τον κόσμο εκεί ακριβώς που θέλουν.
Στο σημείο, να διαμαρτύρεται μία κοινωνική ή μία επαγγελματική ομάδα και οι υπόλοιποι να «λοξοκοιτάνε», γιατί πιστεύουν ότι με τις διεκδικήσεις, αντί να βελτιώνονται τα πράγματα θα οδηγηθούν σε ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια.
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Είναι ότι, τελικά αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει γραμμή ορίου πουθενά και για τίποτε.
Δεν αποτελεί όριο ούτε καν το ίδιο το Σύνταγμα.
Αυτό που μέχρι χθες ήταν το απαράβατο όριο…
Διαβάστε περισσότερα...

Βαρατε τους ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΥΧΑΙΟ...........ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!!!!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Η Νέα μόδα που χτυπησε τις παραλίες.... Βατραχοπεδιλα με τακουνι

Ξεκίνησε από το Los Angeles και η μοδα εξαπλώνετε...Δείτε τις φωτογραφίες...
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΤΙΖΕΙ ΥΙΟΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ


ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ......

ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ?

ΑΥΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ/ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ
ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ

ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ......
ΠΑΤΕΡΑ ΑΚΟΥΣ?????? Διαβάστε περισσότερα...

Η Βαρκελόνη σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο στους τουρίστες

Η Βαρκελώνη σχεδιάζει να φορολογεί τους τουρίστες που την επισκέπτονται με 1 ευρώ το άτομο για κάθε ημέρα διαμονής, προκειμένου να αντισταθμίσει τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων για την προώθηση της πόλης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου του ....

Οργανισμού Τουρισμού της Βαρκελόνης, ο Γκαμπριέλ Γκιλέρα.
"Εξετάζουμε αυτή την πιθανότητα" που θα μπορούσε να περιλαμβάνεται στο επόμενο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό της πόλης, δήλωσε ο Γκιλέρα.
Η Βαρκελόνη θα ακολουθήσει έτσι το παράδειγμα άλλων μεγάλων τουριστικών πόλεων, όπως το Παρίσι, που επιβάλλει φόρο διαμονής τον οποίο οι τουρίστες πληρώνουν στα ξενοδοχεία που διαμένουν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia τα έσοδα από αυτό τον φόρο θα πηγαίνουν "κατά 100%" στην προώθηση της πόλης.
Ακόμα όμως κι αν τελικά αυτό το μέτρο υιοθετηθεί, δεν θα ισχύσει από φέτος το καλοκαίρι.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Συντάξεις: ακριβή η εξαγορά του “πλασματικού” χρόνου εργασίας

Υψηλό θα είναι το αντίτιμο για τους εργαζόμενους που θα εξαγοράσουν τα πλασματικά χρόνια εργασίας προκειμένου να συμπληρώσουν νωρίτερα τον απαιτούμενο χρόνο των 40 ετών για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ το μέσο κόστος του πλασματικού χρόνου –έως 7 έτη- για τους άνδρες ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, ενώ για τις γυναίκες είναι 16.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη, προβλέπεται ως πλασματικός χρόνος:

- Η στρατιωτική θητεία (η οποία υπολογίζεται με 20% επί του τρέχοντος μισθού στον ιδιωτικό τομέα και 6,67% του μισθού στο δημόσιο τομέα)

-Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθενείας, μέχρι 300 μέρες, χωρίς πληρωμή.

-Η γονική άδεια ανατροφής τέκνων με εισφορά εργοδότη και εργαζομένου επί του 25πλασίου ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.

-Ο χρόνος επιδότησης της τακτικής ανεργίας ως 300 μέρες, για θεμελίωση δικαιώματος.

-Ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση πτυχίου Ανώτερης ή Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς και ο χρόνος σπουδών σε μέσες επαγγελματικές σχολές, με 26% επί του 25πλασίου ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, για τη θεμελίωση δικαιώματος και την προσαύξηση σύνταξης.

-Ο χρόνος ανεργίας μετά την υπαγωγή στην ασφάλιση σε οποιοδήποτε Ταμείο ή στο Δημόσιο.

-Ο χρόνος απουσίας που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για κύηση και λοχεία, χωρίς πληρωμή, για τη θεμελίωση δικαιώματος.

-Ο χρόνος απεργίας- με ποσοστό εισφοράς εργοδότη και εργαζόμενου- για τη θεμελίωση δικαιώματος και την προσαύξηση σύνταξης.

-Ο πλασματικός χρόνος λόγω τέκνων του Ν. 3655/2008 (300 ημέρες για ένα παιδί και 600 ημέρες για κάθε επόμενο), χωρίς πληρωμή, για τη θεμελίωση δικαιώματος και την προσαύξηση σύνταξης.

-Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών και μέχρι 2 έτη, με ποσοστό εισφοράς εργαζόμενου- εργοδότη, για τη θεμελίωση δικαιώματος και την προσαύξηση σύνταξης.

Η ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή 1/1/2011, ενώ η πληρωμή για τις αναγνωρίσεις θα μπορεί να γίνεται είτε εφάπαξ (εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης) με έκπτωση 15% είτε σε διμηνιαίες δόσεις.

Ο εξαγοράσιμος χρόνος θα είναι 4 έτη το 2011 και θα φτάσει τα 7 ως το 2015.

Για τον χρόνο φοίτησης και ανεργίας για θεμελίωση δικαιώματος και προσαύξηση της σύνταξης θα γίνεται με την καταβολή κάθε μήνα 20% για τα Ταμεία κύριας ασφάλισης και 6% για τα επικουρικά επί του 25πλασίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως θα ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΑ!

Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές ομορφιάς με τη χρήση αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Τα βότανα και τα αρωματικά φυτά κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση όχι μόνο για την ανακούφιση από πόνους, τραύματα και ασθένειες αλλά σε κάθε πολιτισμό χρησιμοποιούνται απαραίτητα και στην φροντίδα για την ομορφιά ιδίως του γυναικείου φύλου.Οι φυσικές αυτές μέθοδοι ομορφιάς είναι όχι μόνο εύκολες, αλλά ανέξοδες και κυρίως αβλαβείς και για το λόγο αυτό παρατηρείται μια μεταστροφή προς αυτές.


Τα αρωματικά φυτά και τα βότανα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον καλλωπισμό της κόμμωσης, στην λεύκανση των δοντιών, στην καθαριότητα της ...
επιδερμίδας αλλά και στην εξάλειψη των φακίδων και των ρυτίδων.
Some of the common herbs and their use in skin care
Μερικές συμβουλές για κάποιες περιστάσεις
Αν τα χέρια σας αφυδατώνονται και σκάνε, δεν έχετε παρά να στύψετε ένα λεμόνι και αφού ρίξετε μέσα στο χυμό λίγη ποσότητα ζάχαρης, να τρίψετε με το μείγμα τα χέρια σας για λίγη ώρα. Η ζάχαρη θα κάνει την απολέπιση των νεκρών κυττάρων και το λεμόνι θα δώσει λάμψη και αντισηψία. Στη συνέχεια αφού ξεπλύνετε τα χέρια σας με νερό, απλώστε μια ποσότητα καθαρού ελαιόλαδου και αφήστε το για όση περισσότερη ώρα μπορείτε. Θα διαπιστώσετε σύντομα ότι τα χέρια σας θα γίνουν πολύ απαλά και λαμπερά.
Για να ξεκουράσετε τα κουρασμένα πόδια σας, τρίψτε με σκελίδες σκόρδου τις φτέρνες και τις πατούσες σας. Μείνετε για λίγη ώρα με τα πόδια ψηλά και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό. Θα νιώσετε σίγουρα πολύ μεγάλη ανακούφιση.
Αν έχετε πιτυρίδα μπορείτε να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας κάνοντας συγχρόνως ένα καλό μασάζ με εκχύλισμα από φύλλα τσουκνίδας ή από εκχύλισμα μαϊντανού στο τελευταίο ξέβγαλμα.
Αν είστε ξανθιά, το εκχύλισμα χαμομηλιού στο τελευταίο ξέβγαλμα θα ενισχύσει το φυσικό χρώμα σας. Αν είστε καστανή χρησιμοποιήστε το εκχύλισμα από δεντρολίβανο, ενώ αν είστε μελαχρινή χρησιμοποιήστε εκχύλισμα από φασκόμηλο. Τα μαλλιά σας μετά από αρκετές χρήσεις όχι μόνο θα μυρίζουν όμορφα, αλλά θα είναι λαμπερά και υγιή.
Για τα ξερά μαλλιά που έχουν ταλαιπωρηθεί από τον καλοκαιρινό ήλιο, το λάδι από δεντρολίβανο θα τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση. Από το προηγούμενο βράδυ απλώστε το λάδι στις ρίζες των μαλλιών και λούστε τα την επόμενη μέρα φροντίζοντας να κοιμηθείτε με μια πετσέτα στο μαξιλάρι για να μην λαδωθεί.
Για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα να πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι από τσάι μαϊντανού.
Για την εξάλειψη των φακίδων αρκεί να βράσετε σε ένα φλιτζάνι γάλα μια κουταλιά τριμμένης ρίζας χρένου. Αφού τα σουρώσετε και κρυώσουν, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε το να στεγνώσει για 10 λεπτά και ξεβγάλετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε τακτικά ανανεώνοντας την λοσιόν σας.
Τα κουρασμένα και άτονα μάτια αναζωογονούνται αν απλώσετε εκχύλισμα λουΐζας. Το εκχύλισμα αφού το βράσετε, το σουρώσετε και το αφήσετε να κρυώσει, το απλώνετε στην περιοχή γύρω από τα μάτια.
Το κριθαράκι στα μάτια καταπολεμείται αμέσως αν τρίψετε πάνω σε αυτό την άκρη από μια σκελίδα σκόρδο. Προσοχή να μην πέσει το λιγοστό υγρό του σκόρδου μέσα το μάτι γιατί προκαλεί έντονο τσούξιμο. Το κριθαράκι θα μαραθεί σε λίγη ώρα.
Για να αναζωογονηθείτε και να ηρεμήσετε μετά από μια κουραστική μέρα μπορείτε να ρίξετε στο νερό της μπανιέρας σας κλωνάρια λεβάντας, δεντρολίβανου ή χαμομηλιού.
Αν θέλετε να έχετε δυνατά και γερά ούλα αλλά και λαμπερά δόντια, τρίψτε τα δόντια και τα ούλα σας με φύλλα φασκόμηλου.
Μια παλιά μέθοδος αδυνατίσματος είναι η εντριβή με εκχύλισμα ή λάδι από μάραθο στα επίμαχα σημεία που συγκεντρώνεται το λίπος.
Το ασπράδι του αυγού, ανακατεμένο με μερικές σταγόνες λεμονιού και ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μάραθου, συνιστούν μια εξαιρετική μάσκα ομορφιάς. Την απλώνετε σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια και μετά από 15 λεπτά ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...

Στην τελική ευθεία για την ψήφισή του μπαίνει αυτήν την εβδομάδα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Την Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια και την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, αναμένεται να ψηφιστεί. Η...
κυβέρνηση μπαίνει σε μια δύσκολη κοινοβουλευτική μάχη έχοντας υποστεί φθορές από τις εσωκομματικές εντάσεις.

Για τον λόγο αυτόν, όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, ετοιμάζεται με μυστικότητα μια σημαντική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό με στόχο να αλλάξει το κλίμα πριν από την ψηφοφορία. Παράλληλα γίνονται συνεχείς συσκέψεις για την επεξεργασία των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, για τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που έχουν διατυπωθεί -οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας έχουν συμπήξει κοινό μέτωπο για το θέμα αυτό- αλλά συζητούνται και προτάσεις για την ομαλότερη εφαρμογή τους τούς προσεχείς μήνες. Σύμφωνα με το Mega, την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται αντιπαράθεση κορυφής, καθώς στο βήμα αναμένεται να ανέβουν τόσο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αντιπολίτευση προσανατολίζεται στο να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάτι που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση της κομματικής πειθαρχίας που είναι το ζητούμενο για τα δύο μεγάλα κόμματα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση...

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.


Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, η τάση των βάσεων εμφανίζεται πτωτική σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, ιδίως στη Θετική και την Τεχνολογική Κατεύθυνση και στις περιφερειακές σχολές ειδικά των ΤΕΙ, λόγω και της κατάργησης του περιορισμού της βάσης του δέκα.

Πάντως οι περιζήτητες σχολές αιχμής Αθήνας και Θεσσαλονίκης φαίνεται πως θα συνεχίσουν να κρατούν υψηλές βάσεις ή θα εμφανίσουν ελάχιστη πτώση.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΣΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;

Καλά ρε λίγη τσίπα δεν υπάρχει;
Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί το site του Μάκη;
Μετά το χοντρό ολίσθημα που ο
Μάκης είπε Μακεδόνα ....

τον πρωθυπουργό των Σκοπίων,
έρχεται τώρα να μας πει ότι
στην Φλώριναζούνε...Σλαβομακεδόνες!
Η πόλη των Σλαβομακεδόνων όπως λέει και δεν άνοιξε η γη να τον καταπιεί!
Έχει πρώτα τους Σλαβομακεδόνες και στο τέλος τους Ελλαδίτες.

Καλά δεν υπάρχει υπουργείο εξωτερικών να ελέγχει την προπαγάνδα που γίνεται από Ελληνικά portals που παίρνουν κρατική διαφήμιση;

Και ...εδώ πια το θέμα έχει ξεφύγει.
Παίρνει κρατική διαφήμιση για να μας λέει την μια τα Σκόπια Μακεδόνες και την άλλη Σλαβομακεδόνες τους ακρίτες Φλωρινιώτες;
Μήπως θέλεις να σου κάνουν μαθήματα ιστορίας και γεωστρατηγικής οι ...αγράμματοι Μάκη; Εδώ είμαστε αλλά το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να παίζουμε...

πηγη troktiko
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails