Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΓΚΑΛΟΠ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

80,3% έρχεται κοινωνική έκρηξη

66,7% όχι άλλες θυσίες

62,9% ακραία λιτότητα και ανεργία φέρνει το ΔΝΤ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της RASS: ΚΥΜΑ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΕΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ Διαβάστε περισσότερα...

Γερμανικός χάρτης δίνει τα Ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών σχετικά με Γερμανικό χάρτη που δίνει τα Ελληνικά νησιά στην Τουρκία, και έχει ως ακολούθως:


ΘΕΜΑ: «Γερμανικός χάρτης δίνει τα Ελληνικά νησιά στην Τουρκία»


Γνωστές είναι οι τελευταίες προκλητικές Γερμανικές ενέργειες, όπως το δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Focus, και οι οποίες ξεσήκωσαν τις διαμαρτυρίες του συνόλου των Ελλήνων. Τελευταίο περιστατικό, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, είναι η κυκλοφορία, στα Γερμανικά, ενός χάρτη, που παρουσιάζει τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ως Τουρκικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χάρτης αυτός εκδόθηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου για την ενημέρωση των Γερμανόφωνων Ευρωπαίων πολιτών.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Είναι ενήμερος για το συγκεκριμένο περιστατικό και ποια η αντίδραση της Ελληνικής πλευράς;
Διαβάστε περισσότερα...

Ρε γαμώτο μήπως ο μπουλούκος……

Την κοπάνησε γιατί δεν ήθελε να στήσει κ....... , όπως δέχτηκαν με πολύ προθυμία να κάνουν κάποιοι άλλοι εξυπηρετώντας τα σχέδια των γερμανοαμερικάνων με αντίτιμο την εξουσία?


Το κουβάρι αργεί να ξετυλιχτεί άλλα το μόνο σίγουρο είναι πως η ιστορία ξεκίνησε να γράφει για κάποιους με πολύ μελανά γράμματα…

Το παραμυθάκι για δήθεν χρεοκοπία , των προπαγανδιστικών μέσων ενημέρωσης είναι μόνο για ηλιθίους και αδαής .
Διαβάστε περισσότερα...

«ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ» : ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Επί της ουσίας πρόκειται για μια «παρκαρισμένη ιδέα» που κατά καιρούς ξεσκονίζεται από τη μούχλα της εποχής, και μοστράρει ως «δήθεν» καταλύτης πιθανολογούμενων εξελίξεων.
Πρακτικά ισοδυναμεί με ένα ελεγχόμενης ροής πολιτικό δηλητήριο, που στοχεύει ευθέως την ψυχή του χειραγωγούμενου ψηφοφόρου.


Πρόκειται για την αποθέωση της πολιτικής πλάνης που επιστρατεύεται με προφανή στόχο την καθήλωση των μαζών και την ανατροφοδότηση ενός πλέγματος από επικίνδυνες και αφοπλιστικές αυταπάτες, που είναι χρήσιμες για την εδραίωση ακραία νεοφιλελεύθερων .πολιτικών μέσα και από την κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων.

Είναι μια «παρκαρισμένη ιδέα» που μετουσιώνεται στην κατά παραγγελίαν λειτουργία μιας ομάδας γκριζογένηδων στελεχών, που επικαλύπτει με χρώματα επαναστατικής παραλλαγής τις διαχρονικά κυρίαρχες πολιτικές του «σοσιαλιστικού» νεοφιλελευθερισμού και της εθνικής μειοδοσίας στις κρίσιμες καμπές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Παπουτσήδες, Κακλαμάνηδες, και άλλα πράσινα άλογα ενός αμφιλεγόμενου πατριωτισμού, επιδίδονται κατά καιρούς σε φραστικά ξεστρατίσματα από τη στρούγκα του «όλου ΠΑΣΟΚ» ξιφουλκώντας απέναντι σε «καμένα χαρτιά» και εξιλαστήρια «θύματα», μετατρέποντας τη δημοσιότητα σε ωφέλημα αλλά και εργαλείο. Έτσι.
- Ο ψηφοφόρος αποπροσανατολίζεται.
- Χαζολογά αποκοιμιζόμενος κοιτώντας το δέντρο του οργισμένου «επαναστάτη» και χάνοντας το δάσος της εφιαλτικής πολιτικής που εφαρμόζεται.
- Και το «όλον ΠΑΣΟΚ» που μετέτρεψε το γιαλατζή πατριωτισμό σε χρηστικό εργαλείο, προωθεί τις πολιτικές του επιλογές απερίσπαστο, πίνοντας όλοι μαζί στην υγεία των κορόιδων που γι ακόμα μια φορά έπεσαν θύματα της «επαναστατημένης» τους αυταπάτης.

Αυτό λοιπόν το «πατριωτικό και επαναστατημένο» ΠΑΣΟΚ της ψευδεπίγραφης ελπίδας και της κατευθυνόμενης αυταπάτης, άρχισε να γρασάρει πάλι τα γρανάζια του και να ξεσκουριάζει τις πολυκαιρισμένες μηχανές του.

- Όχι για να αποπέμψει μόνο του τον πλέον επικίνδυνο πρωθυπουργό που με το θίασο των υποτακτικών του άνοιξε την κερκόπορτα της Ελλάδας εγκληματώντας αδίστακτα σε βάρος της ίδιας του της χώρας.

- Όχι για να απαιτήσει δημοψήφισμα για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα αυτής της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη ζωή μας με τον τρόπο που επέλεξε.

- Όχι για να απαιτήσει την πλήρη και εκτενή ενημέρωση του Ελληνικού λαού για το πλαίσιο της συμφωνίας και τα λοιπά παζαρέματα του «ταξιδιάρη» πρωθυπουργού με τις συμμορίες των βρικολάκων.

- Όχι για να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

- Όχι για να απαιτήσει την εφαρμογή άλλων πολιτικών.

- Όχι για να διατρανώσει το αυτονόητο. ότι δηλαδή μια χώρα είναι πτωχευμένη, όταν έχει καταδικαστεί ο λαός της στη φτώχεια και στο μαρασμό.

Τίποτε από όλα τα παραπάνω δε σκοπεύει να κάνει η φούσκα του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.


Αυτό που θα επιχειρήσει είναι να ενταχθεί οργανικά σε μια συνολικότερη προσπάθεια με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την άλωση των συνειδήσεων.

Η σημερινή δήλωση ενός αντιπροσωπευτικού εκπροσώπου της «φούσκας» είναι απόλυτα ενδεικτική: Η χώρα ξεπουλιέται. η κατοχή αναβιώνει με τον πλέον επικίνδυνο και ύπουλο τρόπο. και ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για «Εθνική προσπάθεια της Κυβέρνησης»

Αυτό είναι κύριοι το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».


Μια διαχρονική φούσκα στην υπηρεσία του συστήματος που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία.

Θα πουν πολλά.
Θα πουν λόγια βαρύγδουπα για να καταλαγιάσουν τη λαίλαπα των κοινωνικών αντιστάσεων.


Υπάρχει όμως μια αλήθεια που θα κρύψουν. Μια αλήθεια απλή και αυτονόητη.

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ. ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ.

Κι ενώ η χώρα βρίσκεται ήδη σε πτώχευση, το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνουν ζήτουλες δανεικών, μόνο και μόνο για να πληρώνουν τόκο στους πιστωτές τους.

Όλοι τους θέλουν πτωχευμένο λαό και πλούσιους πιστωτές. Όλοι. Γι αυτούς δουλεύουν. Για την εξυπηρέτηση τους συνετελέσθη η κορυφαία εθνική προδοσία για την οποία αισθάνονται υπερήφανοι.
Μαζί και η «φούσκα» παντός καιρού που ακούει στο όνομα «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

Αν αισθάνονται πως είναι, ή πως μπορούν να είναι διαφορετικοί, τότε ας γκρεμίσουν αύριο κιόλας την κυβέρνηση της συμφοράς που λυμαίνεται τον τόπο.

Ιδού η Ρόδος. Διαφορετικά ο Ελληνικός λαός οφείλει να τους περιμένει όλους (μαζί και αυτούς) το πλέον παραδειγματικό πήδημα για το οποίο θα αισθάνονται περήφανοι όλοι οι λαοί της Ευρώπης.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/04/blog-post_1304.html
Διαβάστε περισσότερα...

Γενική απεργία την ερχόμενη Τετάρτη...

Γενική 24ωρη απεργία, κατά της προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ, αποφάσισε η ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου. Στο μεταξύ σήμερα Τρίτη, στις 6.30 το απόγευμα, πραγματοποιείται συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια. Συγκέντρωση εργαζομένων θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου. Διαβάστε περισσότερα...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 5.150 € σε κάθε βουλευτή για αγορά υπολογιστή...

ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ??...ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ...ΚΑΝΕΝΑS......
Το ανακοίνωσε από την εκπομπή του στo RealFM ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου. Εν μέσω "κρίσης" οι βουλευτές ψήφισαν για τους εαυτούς τους να πάρουν 5.150 ευρώ ο κάθε ένας για αγορά υπολογιστή!

Ερώτημα πρώτο: Δεν έχουν υπολογιστή; Έχουν ξαναπάρει παρόμοιο επίδομα πέρυσι και μερικοί πήραν και δώρο από τη Siemens (σύμφωνα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση στο Μόναχο). Ερώτημα δεύτερο: Τι υπολογιστή θα αγοράσουν; Από τη NASA; Γιατί έψαξα στο Internet και τόσο ακριβός υπολογιστής δεν υπάρχει. Ερώτημα τρίτο: (που το έθεσε ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου) Σε εποχή "κρίσης" οι βουλευτές γιατί παραμένουν 300; Αφού το Σύνταγμα προβλέπει να είναι και 200. Όπως απολύονται Δημόσιοι υπάλληλοι (και όχι μόνο) ας μειώσουν και αυτοί τα έξοδα της βουλής στο ένα τρίτο (1/3). Μόνο από αυτό το επίδομα το κράτος θα κερδούσε 515.000 ευρώ. Μισό εκατομμύριο ευρώ δηλαδή! Αν βάλουμε και τους 100 μισθούς μαζί με τους 2.500 μισθούς των 25 παρατρεχάμενών τους μιλάμε για 100.000.000 ευρώ ανά έτος (=ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ). Και δεν βάζουμε τα αυτοκίνητα, τους μισθούς των αστυνόμων που τους φιλάνε και τα κινητά και τις επιτροπές. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αν οι βουλευτές μειωθούν (όπως προβλέπει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ) από 300 σε 200, μέσα σε μια τετραετία το κράτος θα έχει εξοικονομήσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα,η πιο πλούσια χώρα του πλανήτη

Πως γινεται να χρεωκοπησει και να ζητιανευει δανεικα μια χωρα που "πλεει" πανω σε μια ανεξαντλητη θαλασσα..........

.......πετρελαιου(στην διαρκεια της κατοχης ερευνες των Γερμανων στο κοιτασμα πετρελαιου της Θασου ειχαν αποδωσει στο εν λογω κοιτασμα την δυνατοτητα αντλησης 900.000 βαρελιων ετησιως,με τα τοτε μεσα,με τις τοτε τεχνολογικες δυνατοτητες και μιλαμε μονο για την περιοχη της Θασου),που εχει εκμεταλλευσιμα κοιτασματα σπανιων γαιων αξιας 4 τετρακις εκατομμυρια δολαρια(4.000.000.000.000.000),που εχει την γεωπολιτικη θεση που εχει(την πλεον κομβικη στον κοσμο),που εχει ολη αυτη την ανεκτιμητη πολιτιστικη κληρονομια,την μητερα γλωσσα ολων των γλωσσων,πως γινεται αυτη λοιπον η χωρα να δηλωνει πτωχευση,κατερρευση κι ανευ ορων υποταγη στους παγκοσμιους τοκογλυφους;
Διαβάστε περισσότερα...

Διαγραφή του Αριστοτέλη Παυλιδη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες τον πρώην βουλευτή Αριστοτέλη Παυλίδη


"ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ"

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, διαγράφτηκε από την επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ, από μέλος του κόμματος ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου Αριστοτέλης Παυλίδης. Ο λόγος της διαγραφής ήταν ότι με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του...
...προκάλεσε και προκαλεί βλάβη στη λειτουργία του κόμματος.

Και ρωτάμε εμείς κ. Σαμαρά. Πως γίνεται ένας Έλληνας υπουργός να βλέπτει το κόμμα στο οποίο ανήκει με τη συμπεριφορά του και να μη βλάπτει το κράτος και τους Έλληνες πολίτες.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ο Παπανδρέου προσέτρεξε στο ΔΝΤ, επειδή οι Ρώσοι ετοίμαζαν πακέτο βοήθειας 50 δις;

Αν επιβεβαιωθει ποτέ κάτι τέτοιο....Να δουμε που θα τρέχουν να κρυφτούν!!!!
Ειμαι κρατικος λειτουργος-αλλα συνηθως εμεις μιλουμε οταν μας διωχνουν απο τη θεση μας-και επειδη θελω να εχω τη συνηδειση μου ησυχη ως ενα βαθμα θα σου πω οτι η αποψη των περισσοτερων υπουργων και αλλων ειναι οτι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ παιζει ΚΑΘΑΡΑ και ΑΝΟΙΚΤΑ το παιχνιδι των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.βιαστηκε να προσφυγει στο μηχανισμο στηριξης της ΕΕ και ΔΝΤ επειδη στο τελος του μηνα θα ερχοταν προταση βοηθειας απο την ΡΩΣΙΑ υψους 50 δις ΕΥΡΩ με σταθερο επιτοκιο 4% για παντα και χωρις ανταλλαγματα.

Επισης υπαρχει πακετο 60 δις απο την ΚΙΝΑ για επενδυσεις στην Ευρωπη και ενδιαφερον για εξαγοΡα του ΟΣΕ.Ελαβα μερος σε συζητησεις υψηλου επιπεδου και υπηρχε η διαπιστωση οτι με ορισμενες στοχευμενες κινησεις θα λυνοταν το οικονομικο προβλημα της ελλαδος,ομως η ισχυρη αντιδραση του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και της ομαδας του δεν αφηνε περιθωρια,ηταν σιγουρη η αιτηση βοηθειας.εγω θεωρω προδοσια και εγκλημα την αποφαση και σε λιγες μερες η παραιτηση ! μου θα κανει θορυβο.Τωρα ειμαι ανωνυμος αναγνωστης.Πιστευω να το αναρτησεις,αν οχι να εισαι καλα και να με θυμηθεις σε λιγες μερες.
Διαβάστε περισσότερα...

Κι άλλος ψευτοκαθηγητής . . . .

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, εμφανίστηκε στην πολιτική ως καθηγητής πανεπιστημίου της Αυστρίας, όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ. Αργότερα στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ως «βοηθός καθηγητής».
Το πανεπιστήμιο του, όμως, τον εμφανίζει.......

........ως απόφοιτο, χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή. Εχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς δεν διαθέτει διδακτορικό. Και εδώ γεννάται άλλο ερώτημα, καθώς ο ίδιος δήλωνε (στα βιογραφικά του και σε συνεντεύξεις) ότι έχει διδακτορική διατριβή με θέμα την.....ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Στην ερώτηση της «Κ.Ε.» ο Δ. Δρούτσας απάντησε ότι το θέμα του καθηγητικού τίτλου οφείλεται σε «λάθος στη μετάφραση» και ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει, αλλά δεν το έχει καταθέσει στο πανεπιστήμιο. Εμείς θα προσθέταμε, ότι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να είναι πιο... ακριβείς.
Διαβάστε περισσότερα...

Η "χούντα" το έφτιαξε... η δημοκρατία το γκρέμισε !

Την δεκαετία του '70 το  καθεστώς το κατασκεύασε για τους βαλκανικούς αγώνες... αλλά η χαρά της δημοκρατίας που ακολούθησε ήταν τόση που το παρατήσαμε στο έλεος του θεού !
Άρθρο σε ξένη ιστοδελίδα

http://wikimapia.org Διαβάστε περισσότερα...

Formula 1 - ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ


Βρεθήκαμε εκεί και τα καταγράψαμε.
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Μοντε Κάρλο εν όψει της διεξαγωγής του επετειακού ράλι της F1.
Όλη η πόλη «ντύνεται» με συρμάτινα οδοφράγματα για την αποφυγή ατυχημάτων και σε όλη την πόλη επικρατεί οργασμός εργασιών.


Παντού στήνονται εξέδρες για να φιλοξενήσουν τους λάτρεις της F1.
Το πανέμορφο Πριγκιπάτο θα φιλοξενήσει 150.000 χιλιάδες περίπου θεατές για το σημαντικό αυτό γεγονός.

Βέβαια η δυναμικότητά του δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά οι γειτονικές πόλεις τόσο της Γαλλίας όσο και της Ιταλίας θα επωφεληθούν αναλόγως.
Η σιδηροδρομική σύνδεση είναι και άμεση και συχνότατη.
Απορίας άξιο είναι πως οι κάτοικοι δυσανασχετούν με το γεγονός αυτό και την ταλαιπωρία που υφίστανται από της ομολογουμένως πολλές και μεγάλες κατασκευές.
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΛΩΡΙΝΑ :: Ημέρες Ενημέρωσης Νεολαίας

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, διοργανώνουν τις Ημέρες Ενημέρωσης Νεολαίας της Φλώρινας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των φοιτητών του Νομού Φλώρινας για προγράμματα όπως σπουδές στο εξωτερικό, συναντήσεις και ανταλλαγές νέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εθελοντική υπηρεσία, σεμινάρια, τοπικά συμβούλια νέων κ.ά., με ειδική αναφορά στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα «Νέα Γενιά σε Δράση» και «Life Long Learning – Erasmus και Leonardo Da Vinci».


Οι ώρες υλοποίησης της ενημέρωσης είναι την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 από τις 16:00 μέχρι 19:00, για την ενημέρωση μαθητών του Νομού Φλώρινας και την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 από τις 17:00 μέχρι 20:00, για την ενημέρωση των φοιτητών του Νομού Φλώρινας, στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, στην οδό Αρχιμανδρίτου Παπαθανασίου 13.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου, 2385044790
Διαβάστε περισσότερα...

Η τελική ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους ψηφίστηκε από τη Βουλή

Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους ημιυπαίθριους χώρους ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή έπειτα από μακρά διαδικασία προσθαφαίρεσης διατάξεων.


Η τελική ρύθμιση αφορά όσους εξέδωσαν οικοδομική άδεια έως τον Ιούλιο του 2009 και άλλαξαν παράνομα χρήση σε κάποιον από τους χώρους στο εσωτερικό του κτιρίου τους. Το πρόστιμο θα υπολογίζεται με βάση την τιμή ζώνης όπου βρίσκεται το ακίνητο, τη θέση (εντός ή εκτός σχεδίου) και τα τετραγωνικά μέτρα του παράνομου χώρου.

Η καταβολή του ορισθησομένου ποσού θα εξασφαλίζει ανοχή για μια τεσσαρακονταετία στη διατήρηση της παρανομίας, χωρίς ωστόσο να τη νομιμοποιεί. Με δύο προεδρικά διατάγματα τα οποία θα εκδοθούν ακολούθως θα διευκρινίζονται οι ρυθμιστικές λεπτομέρειες του νέου νόμου.
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κλείσουν λιγνιτικές μονάδες της

Κίνδυνο να αναγκαστεί να κλείσει έναν σημαντικό αριθμό από τα λιγνιτικά εργοστάσιά της αντιμετωπίζει μέσα στα επόμενα χρόνια η ΔΕΗ, σε περίπτωση που υιοθετηθεί το σχέδιο που προωθεί ομάδα ευρωβουλευτών για τις βιομηχανικές εκπομπές ρύπων.


Το σχέδιο προβλέπει τροποποιήσεις, στο κείμενο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος για τη νέα Οδηγία που αφορά τα δικαιώματα των βιομηχανικών εκπομπών αερίων, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσμενείς για μια ρυπογόνο επιχείρηση σαν τη ΔΕΗ. Ούτως ή άλλως, η νέα Οδηγία προβλέπει σταδιακή απόσυρση πανευρωπαϊκά των πολύ ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, αλλά αφού θα έχει προηγηθεί ένα μεταβατικό στάδιο κάποιων ετών, στη διάρκεια των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα περιορισμένης λειτουργίας τους. Ειδικότερα, μετά το 2016, όσες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής εκπέμπουν ρύπους πάνω από κάποια όρια, θα μπορούν να ενταχθούν μέχρι και το 2023 σε ένα καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας, έχοντας ανώτατο χρονικό όριο ζωής τις 20.000 ώρες (περίπου δυόμισι χρόνια).

Τυχόν έγκριση του σχεδίου Κrahmer - όπως λέγεται από το όνομα του ευρωβουλευτή που το προωθεί- θα οδηγήσει σε κατάργηση της δυνατότητας περιορισμένης λειτουργίας των εν λόγω μονάδων, καθώς επίσης σε κατάργηση της δυνατότητας ένταξης μονάδων σε Μεταβατικό Εθνικό Στάδιο Μείωσης Εκπομπών (ΜΕΣΜΕ) για την περίοδο 2016-2020. Το σχέδιο μάλιστα τίθεται σε ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΝVΙ Committee) στις 27 Απριλίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο σύστημα εξέτασης των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές ανάγκες

To νέο τρόπο εξέτασης των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές ανάγκες , καθορίζει απόφαση την οποία υπέγραψε η υφ, Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου..

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αναφέρονται στο Ν. 3699/2008 (Φ.Ε.Κ. 199 Α΄) εξετάζονται προφορικά ή γραπτά, κατά περίπτωση, ανάλογα με τις δυνατότητές τους.


Ειδικότερα:

α) Εξετάζονται προφορικά κατόπιν αίτησής τους οι μαθητές που αδυνατούν να υποστούν γραπτή εξέταση επειδή:
ι) είναι τυφλοί, σύμφωνα με τον Ν. 958/1979 (Φ.Ε.Κ. 191 Α΄) ή έχουν ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% ή είναι αμβλύωπες με ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67%,
ιι) έχουν κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67% μόνιμη ή προσωρινή, που συνδέεται με τα άνω άκρα,
ιιι) πάσχουν από σπαστικότητα των άνω άκρων,
ιν) πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή,
ν) παρουσιάζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία. Όταν ο μαθητής της περίπτωσης αυτής επιθυμεί να απαντήσει και γραπτά σε κάποια ερωτήματα, αυτά αξιολογούνται κατά τη βαθμολόγηση.

β) Eξετάζονται προφορικά ή γραπτά οι μαθητές με φάσμα αυτισμού.
γ) Εξετάζονται γραπτά οι μαθητές που έχουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα ακοής (κωφοί, βαρήκοοι) σε ποσοστό 67% και πάνω και όσοι παρουσιάζουν προβλήματα λόγου και ομιλίας (δυσαρθρία, τραυλισμός) καθώς και προβλήματα επιληψίας, τα οποία πιστοποιούνται από την οικεία Υγειονομική Επιτροπή ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΘΕΜΑ: «Εξέταση μαθητών Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΙΑ ΔΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του εδαφίου ια, παρ. 6, άρ. 34 του Ν. 3699/2008 (Φ.Ε.Κ. 199 A΄).
Τη γνώμη του Τμήματος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που διατυπώθηκε με το με αρ. 1/18-2-10 πρακτικό του.
Τις διατάξεις της αριθμ.1120/Η/07-01-10 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 1/τ.Β΄/08-01-10) περί «καθορισμού αρμοδιοτήτων Υφυπουργών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων»
Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (Φ.Ε.Κ. 98 Α΄), κατ΄ εφαρμογή των οποίων βεβαιώνεται ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού

Αποφασίζουμε:
Καθορίζουμε τον τρόπο εξέτασης των μαθητών των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ως ακολούθως:

Άρθρο ΜΟΝΟ

1. Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αναφέρονται στο Ν. 3699/2008 (Φ.Ε.Κ. 199 Α΄) εξετάζονται προφορικά ή γραπτά, κατά περίπτωση, ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Ειδικότερα:
α) Εξετάζονται προφορικά κατόπιν αίτησής τους οι μαθητές που αδυνατούν να υποστούν γραπτή εξέταση επειδή:
ι) είναι τυφλοί, σύμφωνα με τον Ν. 958/1979 (Φ.Ε.Κ. 191 Α΄) ή έχουν ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% ή είναι αμβλύωπες με ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67%,
ιι) έχουν κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67% μόνιμη ή προσωρινή, που συνδέεται με τα άνω άκρα,
ιιι) πάσχουν από σπαστικότητα των άνω άκρων,
ιν) πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή,
ν) παρουσιάζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία. Όταν ο μαθητής της περίπτωσης αυτής επιθυμεί να απαντήσει και γραπτά σε κάποια ερωτήματα, αυτά αξιολογούνται κατά τη βαθμολόγηση.
Η σχετική αίτηση υποβάλλεται στο Γυμνάσιό τους συνοδευόμενη από τη γνωμάτευση σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας της οικείας Υγειονομικής Επιτροπής για τις περιπτώσεις ι έως ιν, από την οποία να προκύπτει ότι η επίδοσή τους στα μαθήματα δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί με γραπτές εξετάσεις. Για την περίπτωση ν απαιτείται γνωμάτευση από τα οικεία Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ), που λειτουργούν στις έδρες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Νομαρχιακών Διαμερισμάτων της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του Ν. 3699/2008 ή από τα πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (ΙΠΔ), στην οποία θα αναγράφεται η ειδική μαθησιακή δυσκολία του μαθητή, καθώς και ο χρόνος επαναξιολόγησής του.

β) Eξετάζονται προφορικά ή γραπτά οι μαθητές με φάσμα αυτισμού. Για τις περιπτώσεις αυτές απαιτείται γνωμάτευση από τα οικεία ΚΕΔΔΥ, που λειτουργούν στις έδρες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Νομαρχιακών Διαμερισμάτων της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του Ν. 3699/2008 ή τα πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (ΙΠΔ) στην οποία θα αναγράφεται η ειδική μαθησιακή δυσκολία του μαθητή, ο προφορικός ή ο γραπτός τρόπος εξέτασης, καθώς και ο χρόνος επαναξιολόγησής του. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται στο Γυμνάσιό τους συνοδευόμενη από τη γνωμάτευση των αναφερομένων Κέντρων.

γ) Εξετάζονται γραπτά οι μαθητές που έχουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα ακοής (κωφοί, βαρήκοοι) σε ποσοστό 67% και πάνω και όσοι παρουσιάζουν προβλήματα λόγου και ομιλίας (δυσαρθρία, τραυλισμός) καθώς και προβλήματα επιληψίας, τα οποία πιστοποιούνται από την οικεία Υγειονομική Επιτροπή ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται στο Γυμνάσιό τους συνοδευόμενη από τη γνωμάτευση σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας.

δ) Ειδικά για τους μαθητές που είναι τυφλοί, σύμφωνα με τον Ν. 958/1979 (Φ.Ε.Κ. 191 Α΄) ή έχουν ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% ή είναι αμβλύωπες με ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% ή παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ακοής (κωφός, βαρήκοος), γνωματεύσεις χορηγούνται και από τις Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και του Εθνικού Κέντρου Κωφών εφόσον πιστοποιηθούν από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής ως Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες.

ε) Όταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των γνωματεύσεων των ΚΕΔΔΥ και ΙΠΔ για τον ίδιο μαθητή, δίδεται το δικαίωμα προσφυγής σε πενταμελή Δευτεροβάθμια Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (ΕΔΕΑ), η οποία συγκροτείται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η απόφαση της Δευτεροβάθμιας ΕΔΕΑ είναι οριστική. Στην περίπτωση που υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των γνωματεύσεων των ΚΕΔΔΥ και των ΙΠΔ για τον ίδιο μαθητή και δεν έχει γίνει προσφυγή στην πενταμελή Δευτεροβάθμια ΕΔΕΑ, υπερισχύει η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ. Σε περίπτωση προσφυγής στην ΕΔΕΑ η σχετική αίτηση και η γνωμάτευση υποβάλλεται στο Διευθυντή του οικείου Γυμνασίου το αργότερο 10 μέρες πριν την έναρξη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων κάθε έτους.

στ) Τυχόν γνωματεύσεις ή διαγνωστικές εκθέσεις των ΚΔΑΥ ή των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων, που έχουν εκδοθεί πριν από την ισχύ της παρούσας απόφασης, εξακολουθούν να ισχύουν, εφόσον μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της σχετικής αίτησης δεν έχει παρέλθει τριετία από την έκδοσή τους.

ζ) Δεν γίνονται δεκτές οι γνωματεύσεις οι οποίες αναφέρουν αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες διαφορετικές από εκείνες που αναγράφονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου. Οι γνωματεύσεις των Yγειονομικών Eπιτροπών, των ΚΕΔΔΥ, των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων (ΙΠΔ) εκδίδονται κατά προτεραιότητα μετά από σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου.

2. Κατά τις ολιγόλεπτες, ωριαίες δοκιμασίες των τριμήνων και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι μαθητές του άρθρου αυτού εξετάζονται (προφορικά ή γραπτά) από τον οικείο καθηγητή ταυτόχρονα με τους μαθητές της τάξης στην οποία ανήκουν και στα ίδια θέματα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.

Οι αιτήσεις και οι γνωματεύσεις που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποβάλλονται στο Διευθυντή του οικείου Γυμνασίου το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε έτους. Σε έκτακτες και απρόβλεπτες περιπτώσεις μπορούν να υποβάλλονται και αργότερα.
Από τη δημοσίευση της παρούσας, καταργείται κάθε διάταξη η οποία ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο θέματα που περιλαμβάνονται στην παρούσα απόφαση.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εσωτερική διανομή: Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Γραφείο κας Υπουργού
2. Γραφείο κας Υφυπουργού
3. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
4. Γραφείο κ. Ειδικού Γραμματέα
5. Διεύθυνση Σπουδών Τμήμα Γ΄
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails