Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Κλείνουν τα σιδηροδρομικά δίκτυα και οι σταθμοί Κοζάνης - Φλώρινας

Ανήσυχοι είναι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας σε Κοζάνη και Φλώρινα, καθώς καταργούνται τα περιφερειακά σιδηροδρομικά δίκτυα και κλείνουν οι σταθμοί των δύο πόλεων. Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ σε πανελλαδικό επίπεδο, κατέβηκαν χτες σε 24ωρη απεργία και πραγματοποίησαν ........

συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διαμαρτυρόμενοι για «την κατάργηση του 50% των θέσεων εργασίας, το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ομίλου, το κλείσιμο των περιφερειακών δικτύων και την παραχώρηση σε ιδιώτες των κερδοφόρων τμημάτων του ΟΣΕ». Εξ αιτίας της χτεσινής απεργίας δεν πραγματοποιήθηκαν χτες τα πέντε δρομολόγια στη Φλώρινα και το ένα δρομολόγιο στην Κοζάνη. Αντ' αυτών πραγματοποιήθηκε ένα «κοινωνικό δρομολόγιο» στις δύο πόλεις. Στην Κοζάνη έφτασε χτες στις 2.20 μ.μ. και στις 2.35 αναχώρησε για Θεσσαλονίκη. Βεβαίως, οι εργαζόμενοι στην περιοχή είναι ανήσυχοι για τις εξελίξεις, καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Π» ο σταθμάρχης Κοζάνης Γιώργος Κακουλίδης, «περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις που έκανε ο αρμόδιος υπουργός». Είπε ότι «από τις ανακοινώσεις αυτές, αλλά και από την ενημέρωση που έχουμε από την ομοσπονδία μας, προκύπτει το κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού Κοζάνης και της Φλώρινας». Να σημειωθεί ότι στο σταθμό της Κοζάνης εργάζονται έξι άτομα, εκ των οποίων δύο σταθμάρχες, δύο κλειδούχοι και δύο εργάτες. Στον σταθμό του Κομάνου, όπου μεταφέρθηκαν και οι εργαζόμενοι του σταθμού της Πτολεμαΐδας που έκλεισε, υπάρχουν 15 εργαζόμενοι, ενώ άλλους τόσους έχει ο σταθμός της Φλώρινας. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέπας, αμέσως μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, στις 2 Ιουνίου, προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τον πρόγραμμα εξυγίανσης του σιδηροδρόμου, το οποίο προβλέπει: -Παραχώρηση του 49% των μετοχών και του management σε ιδιώτη. -Διαχωρισμός μεταφορών σε εμπορευματικές και επιβατικές για ταχύτερη πώλησή τους. -Διεθνή διαγωνισμό για τις διεταιρικές συμβάσεις για την επισκευή και συντήρηση του τροχαίου υλικού. -Πώληση έως 49% της υπό δημιουργία εταιρίας ακινήτων. -Αξιολόγηση όλου του προσωπικού και μετάταξη όσων κριθούν μη αναγκαίοι για τον νέο σιδηρόδρομο. Η ομοσπονδία καταγγέλλει ότι «όλα τα παραπάνω προγραμματίστηκαν και ανακοινώθηκαν χωρίς διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως υποσχέθηκαν τον Νοέμβριο του 2009». Χτες, με την 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί έδωσαν την πρώτη τους απάντηση, λέγοντας «ναι στην εξυγίαναση του ΟΣΕ, όχι στην απαξίωση και στο ξεπούλημα». Επίσης, βροντοφώναξαν «ναι σε έναν δημόσιο ? κοινωνικό σιδηρόδρομο και στην αξιοποίηση όλων των σιδηροδρομικών υπαλλήλων μέσα στον ΟΣΕ». Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας τονίζεται: «Όχι άλλα ψέματα ? φτάνει πια. Όχι στους πειραματισμούς, όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, όχι στο μνημόνιο της Τρόικα. Τώρα είναι η ώρα των σιδηροδρομικών, είναι η ώρα ευθύνης όλων μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την λαίλαπα»
Διαβάστε περισσότερα...

Για πρώτη φορά από το 1922 Πατριαρχική θεία λειτουργία το 15Αύγουστο στην Παναγία Σουμελά

Ιστορικό χαρακτηρίζεται από όλους και αποτελεί πράγματι γεγονός ιστορικής σημασίας, το ότι ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την 15η Αυγούστου, θα τελεσθεί στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, που ως γνωστό αποτελεί σύμβολο του Ποντιακού ελληνισμού και όχι μόνον, για πρώτη φορά από το 1922, θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Την απόφαση της Άγκυρας, γνωστοποίησε στον κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Υπουργός Πολιτισμού....


και Τουρισμού κ. Ε. Γκουνάϊ, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του Φαναρίου προς την Τουρκική Κυβέρνηση, στην οποία απόφαση τονίζεται ότι Λειτουργία θα μπορεί να τελείται στην Παναγία Σουμελά άπαξ του έτους το Δεκαπενταύγουστο.
Εξ άλλου προ ημερών, ο Πατριάρχης δέχθηκε τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Ερτουγρούλ Γκεντς, ο οποίος και προσεκάλεσε τον Παναγιώτατο να επισκεφθεί τον Δήμο της Μάτσκας που απέχει 26 χιλιόμετρα από την Τραπεζούντα, υπογραμμίσας ότι η επίσκεψή του θα αποτελέσει για τους δημότες του σημαντικό γεγονός χαράς και τιμής.
Διαβάστε περισσότερα...

Μην γίνεις δεδομένη για εκείνον! Συγνώμη που σου το λέμε, αλλά είσαι λάθος!

Το πρώτο λάθος των γυναικών, είναι ότι τα δίνουμε όλα και μετά είμαστε εμείς λάθος.
Σε έχει δεδομένη όταν:


Έχεις ακυρώσει τουλάχιστον 4 ραντεβού με τους φίλους σου, για να δεις, ποιόν άλλον μα φυσικά εκείνον.
Έχεις να δεις, να μιλήσεις με την κολλητή σου τουλάχιστον μια βδομάδα.

Σε έχει βάλει να αλλάξεις γκαρνταρόμπα αφότου τον γνώρισες.
Βλέπεις και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο.
Δεν βρίσκεις νόημα στην υπόλοιπη ζωή σου παρά μόνο όταν είσαι μαζί του.
Δεν χαλαρώνεις ποτέ, σε έχει συνεχώς στην τσίτα.
Έχει πάντα δίκιο και φυσικά εσείς πάντα άδικο.
Μην παραπονιέσαι και μην



γκρινιάζεις στους φίλους σου, το λάθος είναι μόνο δικό σου.

Τα λάθη σου...

Όταν δίνεις, και μόνο δίνεις ... να ξέρεις ότι δεν σημαίνει...ότι θα πάρεις.
Σταμάτησε λοιπόν και διεκδίκησε, ζήτα κι εσύ. Μίλα ώστε να ξέρει ο άλλος τι θέλεις.
Μη δίνεις τα πάντα, τρέξτον λίγο... δεν είναι κακό! Πώς ξέρεις τι θέλει ο άλλος; Αφού δεν πρόλαβε καν να μιλήσει.
Σημασία δεν έχει πόσα δίνεις, αλλά τι δίνεις, πότε, γιατί και πώς.
Να ξέρετε ότι στον έρωτα δεν υπάρχει φιλότιμο, κατάλαβε το. Μη φοβάσαι να απλώσεις το χεράκι σου και να πάρεις, δεν θα δίνεις μόνο εσύ. Κανείς δεν θα σε πει κακό κορίτσι, και άν σε πει, σκασίλα σου!

Διαβάστε περισσότερα...

Θύμα κλοπής η ελληνική αποστολή

Δεν γλύτωσε η αποστολή της εθνικής ποδοσφαίρου από τους ελαφροχέρηδες καθώς όπως αποκάλυψε τοπική εφημερίδα κλάπηκαν από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ομάδα σχεδόν 30.000 ραντ (περίπου 3.000 ευρώ). Διαβάστε περισσότερα...

Πρεμιέρα 1ου Ομίλου: Ουρουγουάη-Γαλλία

Με στόχο την νίκη που θα τους δώσει την δυνατότητα να αποκτήσουν πλεονέκτημα για την πρόκριση στους «16» του Mundial, αναμετρώνται αύριο (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Κέιπ Τάουν...


η Γαλλία και η Ουρουγουάη, στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 1ο όμιλο του Μουντιάλ.

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ, που διάγει την τελευταία του διοργάνωση ως προπονητής των «πετεινών» σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3, έτσι ώστε να διατηρήσει τον έλεγχο στον ρυθμό που θα προκύψει, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Ο Λορίς αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ενώ η εμπειρία των Αμπινταλ, Εβρά και Γκαλάς στην άμυνα αναμένεται να αποδειχθεί καταλυτική για το αποτέλεσμα. Οσον αφορά στην επιθετική λειτουργία, οι Τουλαλάν και Μαλουντά θα αποτελέσουν τους «τροφοδότες» των Γκουβού, Ανελκά και Ριμπερί, προκειμένου οι «τρικολόρ» να φτάσουν στο γκολ.

Από την πλευρά του, ο Οσκαρ Ταμπάρες, αιφνιδίασε με τις επιλογές του, καθώς άλλαξε την 11αδα που είχε ανακοινώσει προ ημερών, με την προσθήκη του Μαουρίτσιο Βικτορίνο και του Εγκίντιο Αρεβάλο Ριος. Οπως δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός, προέβη σ΄ αυτές τις αλλαγές (θα παίξει μάλλον με 3-4-3) προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει ανασταλτικά την ομάδα της Γαλλίας. Οσον αφορά στα «όπλα» των Νοτιοαμερικανών, αυτά δεν είναι άλλα από τους Φορλάν και Σουάρες που θα ηγηθούν της «γραμμής κρούσης».

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιάπωνας, Γιουϊτσι Νισιμούρα
Διαβάστε περισσότερα...

-“ΒΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΗΣ” το ασφαλιστικό της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
-Χωρίς αντίκρισμα μέχρι τώρα παρεμβάσεις και επισημάνσεις μας.
-Η αδιαφορία των υπευθύνων έχει ξεπεράσει κάθε όριο.Μέγα θράσος και κοροϊδία στην κυριολεξία των υπευθύνων ΤΑΠ/ΔΕΗ και ΤΑΥΤΕΚΩ απέναντι στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Ν. Φλώρινας
Καθώς εκτός του ότι άφησαν το ασφαλιστικό τα τελευταία χρόνια να λειτουργεί με ολιγάριθμο προσωπικό και ελλιπή ιατρικό εξοπλισμό , ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προστεθεί, η μη ύπαρξη πλέων ΙΑΤΡΟΥ καθώς έληξε η σύμβαση του εδώ και τόσο καιρό χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ανανέωσης ή αναπλήρωσης του μέχρι στιγμής. Δεδομένο ότι ήταν και ο μοναδικός Ιατρός το ασφαλιστικό ερήμωσε συσσωρεύοντας ένα σωρό προβλήματα.


Οι ανεύθυνο - υπεύθυνοι αποφασίσανε την αναπλήρωση της θέσης του ιατρού με κάλυψη της από το ασφαλιστικό της Πτολεμαΐδας για μια μέρα (μόνο Τετάρτη) και για δυο ώρες ( 9:00 με 11:00)
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΗ;
Άραγε πόσοι ασφαλισμένοι με τις οικογένειες τους θα εξυπηρετηθούν μέσα σε αυτό το δίωρο;
Σας ενημερώνουμε ότι η λύση που δώσατε θα δημιουργήσει μόνο ταλαιπωρία, με ατελείωτη ουρά και θα θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες .
Εμείς οφείλουμε να φωνάξουμε ότι αποσπασματικές λύσης όπως και ημιτελείς επικοινωνιακές ενέργειες όχι μόνο δεν υπηρετούν το στόχο της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας αλλά αντιθέτως περιπλέκουν και διαιωνίζουν το πρόβλημα.
Κλείνοντας την αναφορά μας θα τονίσουμε για πολλοστή φορά ότι ο κλάδος υγείας σε μια επιχείρηση μεγέθους και χαρακτηριστικών της ΔΕΗ δεν μπορεί παρά να είναι ο καθρέφτης της, όπου θα αναδεικνύεται το ενδιαφέρον της για τις παροχές υγείας των ασφαλισμένων και όχι να εθελοτυφλεί μπροστά στην ταλαιπωρία αυτών και στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και συνολικά του ασφαλιστικού μας φορέα.
Εμείς θα συνεχίσουμε την διεκδίκηση μέχρι την δικαίωση μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς του ασφαλισμένους, καθώς οι αποσπασματικές σας και ημιτελείς λύσεις σας δεν ικανοποιούν κανένα εν ενεργεία ή συνταξιούχο ΔΕΗΤΖΗ της Φλώρινας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!Εδώ και τώρα να στελεχωθεί το ασφαλιστικό Φλώρινας και να παρέχει υπηρεσίες όμοιες με αυτές των Αθηνών.

Γεν. Γραμματέας
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
ΧΑΡΑΒΙΤΣΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Φλώρινα-Απόφοιτοι δημοτικού έψαξαν τις «ρίζες» τους και δημιούργησαν λεύκωμα με την ιστορία του σχολείου τους

Το γενεαλογικό τους δέντρο ως …μαθητές αναζήτησαν και κατέγραψαν οι απόφοιτοι της ΣΤ' τάξης του 5ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου της Φλώρινας. Έπειτα από εντατικό ψάξιμο στο σκονισμένο υπόγειο του σχολικού τους συγκροτήματος βρήκαν τις "ρίζες" τους, καθώς και όλους όσοι, πριν από πολλά - πολλά χρόνια, είχαν καθίσει στα ίδια θρανία μ' αυτούς.

Έτσι, οι μικροί αρχειολόγοι ανακάλυψαν πως η ιστορία του σχολείου τους ξεκινά το 1938, έτος κατασκευής του δημοτικού της Καλογερίτσας. Ενός μικρού οικισμού στα νοτιοδυτικά της πόλης της Φλώρινας, με ελάχιστους κατοίκους και το σχολείο ως τη μόνη επίσημη κρατική αρχή στην περιοχή αυτή.


Στα 21 χρόνια λειτουργίας του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλογερίτσας υπηρέτησαν σ' αυτό οχτώ δάσκαλοι, οι οποίοι εκτελούσαν και χρέη διευθυντή. Μέχρι το 1970, οπότε και οι μαθητές και οι μαθήτριες μεταφέρθηκαν στο σημερινό 5ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας, είχαν φοιτήσει συνολικά 95 μαθητές στο δημοτικό Καλογερίτσας.

Με την προσπάθειά τους αυτή, τα παιδιά κατάφεραν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των γενεών και να δημιουργήσουν ένα έγχρωμο λεύκωμα, περίπου 150 σελίδων. "Ήταν ένα πρόγραμμα πολιτισμού, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης του σχολείου, για το σχολικό έτος 2009 - 2010. Στα παιδιά φάνηκε ενδιαφέρον, αν και κοπιαστικό, να ψάξουν το αρχείο Καλογερίτσα, να το ταξινομήσουν, να δουν τους πίνακες με τα μαθητολόγια και τους γενικούς ελέγχους. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία έμαθαν την ιστορία των προηγούμενων γενιών", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η δασκάλα, Βούλα Γκόλια, η οποία, σε συνεργασία με τη συνάδελφο της, Κυριακή Κεκίλογλου, βοήθησαν στην αρχειοθέτηση και έκδοση αυτού του λευκώματος.

Όλο το ιστορικό του σχολείου της Καλογερίτσας- και μετέπειτα 5ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας- παρουσιάζεται μέσα από ένα λεύκωμα, με τίτλο: "Προς τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καλογερίτσης: Μελέτη Αρχειακού Υλικού". Το λεύκωμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, το δήμο Φλώρινας και το δήμο Κ.Κλεινών, θα παρουσιαστεί αύριο, Τρίτη 8 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

"Στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης που ζούμε, δυστυχώς μας λείπει η έρευνα και το ενδιαφέρον μας γι' αυτήν. Και αυτό το ερευνητικό κομμάτι έρχεται να συμπληρώσει η ομάδα των παιδιών, ασχολούμενη για πρώτη φορά με το σχολείο και τη ζωή του χωριού Καλογερίτσα, δίπλα από τη Φλώρινα. Η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, η καταγραφή και προβολή τους είναι μια πολύ σημαντική δουλειά για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μας", αναφέρει ο νομάρχης Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος.

Ο δήμαρχος Φλώρινας, Στέφανος Παπαναστασίου, στέκεται στα στοιχεία που προσφέρει το δημοτικό σχολείο στην προσωπική ταυτότητα του καθενός: "Το δημοτικό σχολείο σε κάθε σταθμό της ζωής μένει το ευχάριστο καταφύγιο, γιατί έχει σχέση με την πλέον ευαίσθητη ηλικία, την παιδική".

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κ.Κλεινών, Δημήτρης Ηλιάδης, υπογραμμίζει για την προσπάθεια των μαθητών: "Η επιλογή του θέματος της εργασίας των μαθητών, όπως αποτυπώνεται στο εν λόγω λεύκωμα, συμβάλλει στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής και ιστορικής φυσιογνωμίας της περιοχής μας".
Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας θεωρεί άκρως απαράδεκτο το Σχέδιο Πρότασης για το χωροταξικό σχεδιασμό των Πανεπιστημίων.


Διαμαρτύρεται έντονα για την προκλητική πρόταση του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, κου Γρυσπολάκη, που δυστυχώς έγινε δεκτή έστω και ως κείμενο εργασίας από τη σύνοδο των πρυτάνεων.

Δεν είναι δυνατόν η Φλώρινα να δεχθεί επιπλέον υποβάθμιση, με μεθόδους «σαλαμοποίησης» και προτάσεις τύπου κατάργησης των Παιδαγωγικών Τμημάτων και του Τμήματος Καλών Τεχνών και ενσωμάτωση των υπολοίπων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Συντασσόμαστε απόλυτα με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές των πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης μας και με όλους τους φορείς του νομού και απαιτούμε την απόρριψη της πρότασης Γρυσπολάκη, την παραμονή των τμημάτων και την ενίσχυση αυτών.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να σταματήσει άμεσα την παραφιλολογία σχετικά με το θέμα και να προωθήσει λύσεις για την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Φλώρινας.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Γιά τις κυρίες μας...Τα καυτά μυστικά της ερωτεύσιμης γυναίκας

Κάποτε οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν απλές! Έβγαινες, γνώριζες κάποιον, τον ερωτευόσουν, ταιριάζατε και ζούσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα. Κάπου, σε κάποια στροφή, τα αγόρια έχασαν τον ανδρισμό και προσανατολισμό τους, οι γυναίκες έπαψαν να θεωρούν πως είναι θηλυκά και τώρα όσο κι αν ψάχνεις με το φανάρι, ο Κύριος Τέλειος δεν λέει να φανερωθεί! Ή μήπως ξέχασες πως μπορείς να τον κάνεις να πέσει στα δίχτυα σου; Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα στο σαγήνευμα τον αρσενικών, αν τα ατελείωτα ραντεβού χωρίς αποτέλεσμα σου προκαλούν αναγούλα, ιδού τα μυστικά για να γίνεις κι εσύ, γυναίκα σούπερ ερωτεύσιμη!


Ο συγγραφέας Άντριου Τρις μέσα από το νέο του βιβλίο "Ερμηνεύοντας την Αγάπη" ( Decoding Love) αναλύει τα στατιστικά και επιστημονικά ευρήματα για τον έρωτα κι εμείς τα δένουμε όμορφα για να τον κατακτήσεις επιτέλους τον ιδανικό άντρα!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Μυστικό Νο1: Πώς θα τον κάνεις να έρθει να σου μιλήσει:
Το βλέμμα σου εντοπίζει ένα αρσενικό μέσα στο πάρτυ ή το κλαμπάκι που πολύ θα ήθελες να έρθει να σου πιάσει την κουβέντα. Φυσικά, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας μόνη σου και να προτείνεις να τον κεράσεις ένας ποτό. Είπαμε αλλαγή ρόλων αλλά όχι κι έτσι. Έρευνες έδειξαν πως η υπερβολική αυτοπεποίθηση και η πρωτοβουλία από τα θηλυκά στη γνωριμία, έχει αρνητικό αποτέλεσμα τελικά. Το κλειδί βρίσκεται στις μικρές λεπτομέρειες. Αρχικά, τον γδύνεις με τα μάτια. Η οπτική επαφή σε συνδυασμό με ένα ωραίο έξι χαμόγελο είναι το ήμισυ του παντός. Τουλάχιστον το 60% των ανδρών θα τσιμπήσει (βάσει έρευνα του 1985) και θα έρθει να ανοίξει κουβέντα. Και μην νομίζεις ότι αρκεί ένα χαμόγελο. Κάντου ματάκια και χαμογέλασε του για 30 με 35 φορές σε μια ώρα και τότε θα πάρει το μήνυμα, ακόμα και ο πιο ντροπαλός άντρας στον πλανήτη. Σε δεύτερο επίπεδο, κλείσε τυχαία το μάτι και χόρεψε σεξουαλικά με τη μουσική, εφόσον υπάρχει.
Μυστικό Νο2: Σ' έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω
Εν αρχή ην η φιλία. Βλέπεις πως δεν τσιμπάει το κελεπούρι με την πρώτη. Προσπάθησε να τον πετύχεις (τυχαία δήθεν πάντα) σε διαφορετικά μέρη. Αν είναι φίλος κάποιου φίλου, γνωστός κάποιου γνωστού ή απλά γνωρίζεις το στέκι του, κάνε γκράντε εμφανίσεις μπροστά του σαν φάντης μπαστούνι.
Μυστικό Νο3: Διάβασε τα χείλη μου
Το σωστό κραγιόν ή λιπ γκλος μπορεί να κάνει θαύματα στη διαδικασία του φλερτ. Όπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, οι γυναίκες με ωραία τονισμένα χείλη ή κόκκινο κραγιόν, ήταν περισσότερο ελκυστικές για τα αρσενικά στην πρώτη γνωριμία.
Μυστικό Νο4: Τι μας διδάσκουν τα κορίτσια του στριπτίζ:
Για να βρουν τι πραγματικά έλκει τους άντρες σε μια γυναίκα, ο ψυχολόγος Geoffrey Miller του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού εξέτασαν τα γνωρίσματα των χορευτριών στα σόου στριπτίζ.
Μια κοπέλα στο εν λόγω επάγγελμα κάνει τα πάντα για να δείχνει και να νιώθει όσο πιο σέξυ γίνεται, αφού το αποτέλεσμα θα φανεί και στην τσέπη της από τα πουρμπουάρ που θα λάβει. Ο Μίλερ παρατήρησε πως τα πουρμπουάρ των κοριτσιών ποικίλαν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Και η διαφοροποίηση αυτή συνδεόταν άμεσα με τον εμμηνορροϊκό κύκλο κάθε κοπέλας. Μια χορεύτρια με περίοδο έβγαζε 22 λίρες την ώρα, τη στιγμή που κάποια άλλη σε άσχετη στιγμή του κύκλου της έβγαζε 32 λίρες και πάνω σε μια ώρα. Τις γόνιμες ημέρες της, μια χορεύτρια συγκέντρωνε ακόμα και 45 λίρες σε μια ώρα. Το άρωμα που αναδύει το γυναικείο σώμα κατά τις γόνιμες ημέρες είναι όπως φαίνεται άκρως ελκυστικό.
Μυστικό Νο5: Τα λάθη που δεν κάνει η ερωτεύσιμη γυναίκα
Τα μυστικά που ακολουθούν, σκοπό έχουν να σε προφυλάξουν από το να ξενερώσεις το αγόρι που σε κάλεσε σε γεύμα. Μια υπηρεσία ευρέσεως ραντεβού έκανε μια έρευνα ανάμεσα στα μέλη της και εντόπισε τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε στο πρώτο ραντεβού.
Α. 46% υποστήριξαν ότι το να απαντάς στο κινητό την ώρα του ραντεβού, τους ξενερώνει.
Β. Στο 41% δεν άρεσαν οι κακότροπες με το προσωπικό του εστιατορίου γυναίκες.
Γ. 26% των ανδρών και 375 των γυναικών παραπονέθηκαν για άτομα που γνώρισαν και μιλούσαν πάρα πολύ για τον εαυτό τους στο ραντεβού.
Δ. 30% ξενέρωναν με το ραντεβού τους, όταν το ενδιαφερόμενο πρόσωπο μιλούσε διαρκώς για τον/ την πρώην.
Ε. 45% των ανδρών παραπονέθηκαν για τις γυναίκες που μιλούσαν για τη δίαιτα που ακολουθούν ή τα κιλά τους και δεν έτρωγαν μπουκιά στο δείπνο.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορική ελληνική μπίρα επιστρέφει στα ψυγεία

Με στόχο να κερδίσει μερίδιο αγοράς 5% την επόμενη πενταετία κάνει σταδιακά την εμφάνισή της στα ράφια των σουπερ μάρκετ και στα ψυγεία η μπίρα «Fix», που είχε κυκλοφορήσει πρώτη φορά το 1864!


Τη «Fix» επανακυκλοφόρησε η «νέα» Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συμφερόντων του Γιάννη Χήτου, στον οποίο ανήκει και το εμφιαλωμένο νερό «Ζαγόρι». «Νέα» επειδή η εταιρεία προήλθε από την αλλαγή, στις αρχές του έτους, της εταιρικής επωνυμίας της Ελληνικές Μικροζυθοποιίες Α.Ε. σε Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., σε συνέχεια της εξαγοράς -το Φεβρουάριο του 2009- και μετέπειτα απορρόφησης της «παλαιάς» Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε., συμφερόντων του Β. Κουρτάκη.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύβοια. Το νέο ζυθοποιείο της εταιρείας εκτείνεται σε χώρο 7.500 τ.μ., εντός οικοπέδου 25 στρεμμάτων και το ύψος της πρόσφατης επένδυσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού του ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ περίπου. Σήμερα, η δυνατότητα παραγωγής φτάνει τα 250.000 εκατόλιτρα μπίρας, ετησίως. Το εργοστάσιο διαθέτει τρεις γραμμές εμφιάλωσης, μία για κάθε τύπο συσκευασίας που εμφιαλώνεται η μπίρα Fix Hellas. Τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στην εταιρεία, από την ίδρυσή της, αγγίζουν συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ. Εάν στην πενταετία ο στόχος του 5% επιτευχθεί, τότε ο ετήσιος τζίρος της θα προσεγγίζει τα 25-30 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή, οι υπεύθυνοι της εταιρείας λένε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της «Fix» σε πολλές μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και ότι συνεχίζεται, βέβαια, εντατικά ώστε το συντομότερο να είναι διαθέσιμο το προϊόν σε όλους τους μεγάλους αλλά και τους μικρότερους χώρους των σουπερμάρκετ, σε όλη την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η «Fix» είναι ήδη διαθέσιμη από τις περισσότερες κάβες λιανικής, καθώς και από αρκετές ταβέρνες, εστιατόρια, ψητοπωλεία, μίνι-μάρκετ, καταστήματα ψιλικών και περίπτερα.

«Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα στη διανομή, με εξαίρεση ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι εκ του πονηρού», υποστηρίζουν στελέχη της εταιρείας, απαντώντας στο αν η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συναντά στο νέο ξεκίνημά της προβλήματα σαν αυτά που κατήγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, όταν λάνσαρε την μπίρα «Βεργίνα».

Διαβάστε περισσότερα...

Το υπουργείο Παιδείας επιτίθεται στη Χαρά Νικοπούλου!!!

Μετά τους πράκτορες της Άγκυρας, στην Χαρά Νικοπούλου επιτίθεται και το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας
Το δεξί χέρι της Δραγώνα αμφισβητεί γεγονότα και δυσανασχατεί με την έκταση που έχει πάρει το θέμα
Ο νεο-πατριωτισμός του Γιώργου Παπανδρέου θέλει να τρέφεται με τις σάρκες της χώρας και των ανθρώπων που πιστεύουν (ακόμη) σε αυτήν

Μετά από τις επιθέσεις, τον ψυχολογικό πόλεμο και τις απόπειρες τρομοκράτησής της, η Χαρά Νικοπούλου βλέπει το υπουργείο Παιδείας να
παίρνει τη θέση των εκλεκτών της Άγκυρας, προσπαθώντας να πολιτικοποιήσει την εκπαιδευτική δράση της δασκάλας με την χρυσή καρδιά.
Σειρά στο γαϊτανάκι των επιθέσεων κατά της Χαράς Νικοπούλου πήρε η υπεύθυνη για τα προγράμματα μειονοτικής εκπαίδευσης (εδώ γελάμε) κυρία Αννα Φραγκουδάκη, που μέσα από δημοσίευμά της στην εφημερίδα "Τα Νέα" εκτοξεύει έναν οχετό λάσπης, αμφισβητώντας γεγονότα, προκειμένου να κρύψει την δική της (προσωπική) ανικανότητα πολιτικού (αλλά και ως προϊσταμένης αρχής) χειρισμού των θεμάτων που "έξυσε" η Χαρά Νικοπούλου.
Σε απάντηση του λιβελογραφήματος της κυρίας Φραγκουδάκη (υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για την υπεύθυνη για τα προγράμματα μειονοτικής εκπαίδευσης (το δεξί χέρι της κυρίας Δραγώνα), ο αδελφός και δικηγόρος της Χαράς Νικοπούλου έδωσε στη δημοσιότητα την απάντηση που αρμόζει στο δίδυμο της δυστυχίας της σημερινής εκπαίδευσης στα μουσουλμανόπαιδα της Θράκης.
ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ
Το να ακολουθείς και να κάνεις σήμερα βίωμά σου και τρόπο ζωής την ευσυνειδησία, τη φιλοπατρία, την αγάπη στο λειτούργημα που ασκείς και την υλοποίησή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σημαίνει εξ ανάγκης ότι υποκινείσαι από σκοτεινά, άδηλα και ταπεινά ελατήρια. Το να μπαίνεις στην αίθουσα διδασκαλίας με τους μικρούς μαθητές σου και να δίνεις όλο σου το είναι, όλη σου την ψυχή για να τους μάθεις τα πάντα για την Ελλάδα και να τους μεταλαμπαδεύσεις τον ελληνικό Πολιτισμό, τις αθάνατες ελληνικές αξίες και ιδανικά, την ένδοξη ελληνική ιστορία, για να τους διδάξεις και γνωρίσεις όλους αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους και έχυσαν ποταμούς αίματος για να ζούμε και ν' αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι μέσα σε μία δημοκρατική κοινωνία, υποδηλώνει ότι οι προθέσεις σου είναι άλλες, όχι αγνές, όχι αληθινές, όχι ειλικρινείς, χαρακτηρίζεσαι δε ως εθνικιστής, φασίστας και ακροδεξιός. Το ν' αντιστέκεσαι με όλες σου τις δυνάμεις και όλα τα νόμιμα μέσα που έχεις σε όλους όσους θέλουν να αλλοιώσουν την εθνική ταυτότητα των μικρών μαθητών των μειονοτικών σχολείων και από Έλληνες Μουσουλμάνους να τους μετατρέψουν σε Τούρκους Μουσουλμάνους γενίτσαρους που θα προβαίνουν, άθελά τους, μέσα στην ελληνική επικράτεια, μέσα σε χώρους λατρείας και εκδηλώσεων όχι μόνον σε παραληρήματα ανθελληνικού μίσους, αλλά και σε άκρως φιλοτουρκικές εκδηλώσεις σημαίνει ότι ανήκεις σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και έχεις πολιτικές βλέψεις.
Δυστυχώς, όμως, έτσι σκέφτονται ΜΟΝΟΝ οι στενόμυαλοι έλληνες πολιτικοί, που μέσα στη σκέψη τους δεν υπάρχει καμία άλλη λέξη πλην του Πολιτικού Οφέλους, του Κέρδους και του συμφέροντος με κάθε τίμημα και κάθε θυσία. Δεν χωράει ο νους των πολιτικών ότι το να είσαι Έλληνας, το να ζεις σαν Έλληνας, το να αγαπάς την πατρίδα σου και να υπακούς στο Ελληνικό Σύνταγμα, αναπτύσσοντας πολίτες με εθνική συνείδηση, είναι Χρέος όλων μας και δε σημαίνει ότι προσμένεις κάποιο πολιτικό όφελος και κέρδος.
Η Χαρά Νικοπούλου είναι ελληνίδα ΔΑΣΚΑΛΑ, είναι εκπαιδευτικός, με βαθειά αγάπη για τους μαθητές της όπου κι εάν βρίσκονται αυτοί, προσηλωμένη ολοκληρωτικά στο εκπαιδευτικό της έργο και καθήκον.
Η Χαρά Νικοπούλου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ καμίας πολιτικής ταμπέλας, γιατί δεν ανήκει πουθενά, παρά μόνον στην Ελλάδα και την ελληνική εκπαίδευση. Είναι η Ελληνίδα ΔΑΣΚΑΛΑ, με τη βροντερή φωνή και την καθάρια ψυχή, γαλουχημένη με τις αρχές και τα ιδανικά που της εμφύσησαν η ΔΑΣΚΑΛΑ μητέρα της και ο δικαστικός πατέρας της, τα οποία δεν είναι συνυφασμένα με τη θολότητα, την αθλιότητα και τη σκοτεινιά της πολιτικής.
Η Χαρά Νικοπούλου έχει την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων και δεν έχει την ανάγκη καμίας πολιτικής επιβράβευσης ή πολιτικής σκέπης. Ανάγκη της και Άγχος της είναι να έχει την ΑΓΑΠΗ και τη Λατρεία των μαθητών της. Είναι το μέγιστο βραβείο για τον Έλληνα Δάσκαλο και αυτό το έχει απλόχερα, γεμίζοντάς την χαρά, ικανοποίηση και ηθική δικαίωση.
Η Χαρά Νικοπούλου είναι Ελληνίδα Δασκάλα, Ελληνίδα Εκπαιδευτικός και θα παραμείνει στην ψυχή και στην καρδιά όλων μας ως Δασκάλα και τίποτα άλλο, όσο και εάν για κάποιους αυτό είναι ακατανόητο.
Ευτύχιος Νικόπουλος
Τι έγραψε η κυρία Φραγκουδάκη
«Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένοςμε καλές προθέσεις». Δασκάλα σε μειονοτικό σχολείο της Θράκης έγινε τηλεοπτικό θέαμα. Γιατί; Κατά τον θρακικό Τύπο:
μια μέρα, 8/2/08 (ναι, 2008) η δασκάλα επιπλήττει την καθαρίστρια του σχολείου, παρεμβαίνει ο σύζυγός της επιστάτης να την υπερασπιστεί και... λίγες ώρες αργότερα ο επιστάτης μηνύεται, συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται για εξύβριση και πρόκληση «κάκωσης» στο χέρι της δασκάλας.
Κατά τιςτηλεκπομπές: όλα πήγαιναν θαυμάσια στο σχολείο και το χωριό, ώσπου μια μέρα ο επιστάτης επιτέθηκε στη δασκάλα και της «έσπασε το χέρι». Στη συνέχεια η υπερβολή υπερβαίνει κάθε όριο. Στα ασαφέστατα αίτια του συμβάντος με τον επιστάτη δίνονται τερατικές διαστάσεις διεθνούς συνωμοσίας: «επιτέθηκαν» στην «ελληνίδα δασκάλα», «επειδή» πάσχιζε να εμποδίσει «τον εκτουρκισμό της Θράκης».
Ωστόσο πριν το συμβάν (όπως ανέφεραν οι τηλεκπομπές αντιφάσκοντας), οι γονείς μάζεψαν υπογραφές ζητώντας τη μετάθεση της δασκάλας καιοι μαθητές σταμάτησαν να πηγαίνουν σχολείο! Το γεγονός μόνο του αποκαλύπτει πολύ μεγάλες ευθύνες της δασκάλας. Οταν η πατριωτική της δράση συμβάλλει να σταματήσουν τα μουσουλμανάκια το σχολείο, αναμφίβολα καταλαβαίνει λάθος τον πατριωτισμό και τον εφαρμόζει ακόμα χειρότερα.
Οι τηλεκπομπέςεπίσης τον πατριωτισμό επικαλούνται. Φουσκώνουν ένα προ διετίας συμβάν. Διαδίδουν ότι στη Θράκη «γίνονται» σημεία και τέρατα. Καλλιεργούν αγανάκτηση πατριωτική: ιδού η «ελληνίδα δασκάλα», της «σπάνε το χέρι» και «την αναγκάζουν να ζητήσει μετάθεση» για να «εκτουρκίσουν» τη Θράκη. Ετσι εμφανίζεται μέγας πράκτορας του «εκτουρκισμού», αυτός που επιτέθηκε στη «μία», μοναδική στη Θράκη πραγματική «ελληνίδα», ο μουσουλμάνος επιστάτης του σχολείου σύζυγος της καθαρίστριας!
Τι (διάβολο)εννοούν κραυγάζοντας η δασκάλα «θέλει ελληνική τη Θράκη», σαν να μην είναι ελληνική!
Εκατοντάδες δάσκαλοι δουλεύουν στα 220 μειονοτικά σχολεία μέχρι τα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Και προβάλλεται πατριωτική η «ανακάλυψη» ότι «μία» δασκάλα «θέλει» τη Θράκη «ελληνική»! Πού καταλήγουν όλα τούτα; Διαστρεβλώνεται άκριτα η θρακική πραγματικότητα.
Ναρκοθετείται ο δρόμος που άνοιξε και προχωρεί προς τη συνύπαρξη των τοπικών διαφορών. Δηλαδή διακυβεύονται σοβαρά, ευαίσθητα και ακριβώς εθνικά θέματα. Από πατριωτισμό!

Κλείνουν τα μάτια οι (αν)υπεύθυνοι
Η Άννα Φραγκουδάκη, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η κυρία που μαζί με τη Θάλεια Δραγώνα υλοποίησαν στη Θράκη το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων. Η κυρία αυτή "αισθάνθηκε την ανάγκη" να παρέμβει στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη Χαρά Νικοπούλου με άρθρο της στα ΝΕΑ. Φυσικά, στο άρθρο δε γίνεται πουθενά λόγος για την αδικαιολόγητη υποχρέωση των Πομάκων και των Ρομά να διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία την τουρκική γλώσσα.
Η πομακική και η ρομανί, ως γνωστόν, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την τουρκική γλώσσα. Γιατί άραγε στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων δεν έγινε καμία μέριμνα διδασκαλίας και των άλλων μειονοτικών γλωσσών από τις κυρίες που το υλοποίησαν; Δεν έφτασαν τα 7, περίπου, εκατομμύρια ευρώ που κόστισε το πρόγραμμα μέχρι το 2007 για την έκδοση εγχειριδίων στις δύο αυτές γλώσσες; Δεν γνώριζαν ότι χρόνια τώρα οι τούρκοι -εκμεταλλευόμενοι βέβαια και τα λάθη και την αδράνεια των Ελληνικών κυβερνήσεων- προσπαθούν να "εκτουρκίσουν" τις δύο αυτές μειονότητες; Δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από την σταδιακή αύξηση των τουρκοφρόνων στην περιοχή;Ακόμη και από παιδαγωγικής απόψεως είναι απαράδεκτη η παράλειψη (;) αυτή. Αρκεί να σκεφτείτε ότι το παιδί μιας Πομακικής οικογένειας μιλάει στο σπίτι πομακικά, στο δρόμο ελληνικά, ενώ στο σχολείο μαθαίνει τουρκικά, ελληνικά και μια ξένη γλώσσα!!!
Αγαπητοί αναγνώστες, τα παραπάνω συνοψίζουν σε λίγες γραμμές το θέμα με τη Χαρά Νικοπούλου. Οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους εκεί, άλλοτε τρομοκρατώντας του Πομάκους και Ρομά και άλλοτε στέλνοντας τα παιδιά τους με υποτροφίες να σπουδάσουν στην άλλη πλευρά του ποταμού, ακόμη και στη Β/θμια εκπαίδευση. Όταν η Χαρά τους άνοιξε την Ελληνική αγκαλιά που φαίνεται ότι είχαν ανάγκη, αυτοί ανταποκρίθηκαν με θέρμη. Η Χαρά, όμως, έγινε αυτομάτως "κόκκινο πανί" για το προξενείο και τους εν Ελλάδι πράκτορές τους. Τα υπόλοιπα που η Α. Φραγκουδάκη μας λέει είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις" (αν όχι αμαρτίαις, σίγουρα πάντως πρόκειται για σημαντικές παραλείψεις)...
Διαβάστε περισσότερα...

H Κομισιόν “αδειάζει” την ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και η κυβέρνηση το παραδέχεται!

Νέα τροπή στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό δίνει η δήλωση που κάνει στο Βήμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με τον Α. Αλταφάζ η Κομισιόν ποτέ δεν ζήτησε από την ελληνική πλευρά να κοπούν στο μισό οι συντάξεις.



Στη δήλωσή του στην εφημερίδα ο Ιταλός αξιωματούχος σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Πουθενά στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό. Ένα ποσοστό αναπλήρωσης από 45% έως 48% έχει αναφερθεί από μερίδα του Τύπου. Πρόκειται για παρανόηση. Το ποσοστό αυτό του 48% προκύπτει από τον απλό υπολογισμό του 1,2% (μέσο ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης) επί 40 έτη (περίοδος εισφορών για πλήρη σύνταξη) και ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει το μέσο ποσοστό αναπλήρωσης από το ανταποδοτικό σύστημα (για ένα άτομο που καταβάλλει εισφορές επί 40 έτη). Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η μη ανταποδοτική βασική σύνταξη την οποία δεν έχουμε αμφισβητήσει. Η σύνταξη αυτή αυξάνει το ποσοστό αναπλήρωσης στο 65%-80% για όλους εκτός από τις υψηλότερες εισοδηματικές ομάδες του πληθυσμού.»

Οι διευκρινίσεις της Κομισιόν αφήνουν ένα παράθυρο συνεννόησης με τους ελεγκτές, οι οποίοι επανέρχονται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο την τελική συμφωνία επί του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» την αναπροσαρμογή του χαμηλού ποσοστού αναπλήρωσης , 48% για 40 έτη ασφάλισης, που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Ορθή» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας τη δήλωση του εκπροσώπου του κ. Ρεν ότι πουθενά στο μνημόνιο δεν αναγράφεται ότι οι συντάξεις πρέπει να κοπούν στο ήμισυ. (Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΚΟΒΕΤΕ;;;;;)


Διαβάστε περισσότερα...

"Μετάλλιο" η Ελλάδα στο "Μουντιάλ" των καλλιστείων

Η εκπρόσωπος της χώρας μας στον διαγωνισμό ομορφιάς της FIFA «Miss World Cup » 2010 κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο. Η 28χρονη Κατερίνα Γιαννόγλου, με τη μεσογειακή ομορφιά και το ταμπεραμέντο της ξεχώρισε με ευκολία ανάμεσα στις συνολικά 32 διαγωνιζόμενες καλλονές από τις ισάριθμες χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική και ανακηρύχθηκε ..........

«Ζήσε κάθε στιγμή του μουντιάλ από το Gamebookers! Μάθε τα τελευταία νέα από την Νότιο Αφρική και πόνταρε στα φαβορί του διαγωνισμού.»

Α’ Αναπληρωματική Miss World Cup 2010. Τον μεγάλο τίτλο κατέκτησε η εκπρόσωπος της... Αργεντινής, η Τζένιφερ Σέρμαν, ενώ Β’ Αναπληρωματική στέφθηκε η Αβαλον-Σανέλ Βέιτζιγκ από την Ολλανδία, που το 2009 είχε εκπροσωπήσει τη χώρα της και στις διοργανώσεις «Miss Universe» και «Miss World». Οι υποψήφιες πραγματοποίησαν τρεις εμφανίσεις επί σκηνής, μία με την εθνική ενδυμασία της χώρας τους, μία με βραδινό φόρεμα και μία με μπικίνι. Ο διαγωνισμός ομορφιάς «Miss World Cup 2010», που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην ιστορία του, φιλοξενήθηκε στο «Europa Park» της γερμανικής πόλης Ρουστ και η νικήτρια κέρδισε, μεταξύ άλλων, 5.000 ευρώ μετρητά και ένα ταξίδι στην Αίγυπτο. Μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής ήταν η Miss World Cup 2006 Εντβιχ Μπαντάκου, η σχεδιάστρια Κλόντια Εφενμπεργκ, ο πρώην διαιτητής της FIFA Γουόλτερ Εσβάιλερ, ο Σέρβος προπονητής Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Ρόι Μακάι και ο Καρλ Οντερματ. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα είναι αν ο κόουτς Μαραντόνα και ο Μέσι με την παρέα του θα βρεθούν σε εξίσου καλή φόρμα με την Τζένιφερ Σέρμαν.
Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισαν οι δημόσιες αποδοκιμασίες για τον Παπανδρέου

Γιουχάρανε τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή το βράδυ, στη συναυλία της Φαραντούρη στο Ηρώδειο. Όμως δεν το είπε κανένα κανάλι. Και δεν μιλάμε μόνο για τα δημόσια, που κάνουν τα πάντα για να φανούν αδέσμευτα (τρομάρα τους!), αλλά και για τα ιδιωτικά τα οποία, κατά τ’ άλλα, μετέδωσαν μια ωραία δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την υπέροχη συναυλία. Αυτή ήταν η είδηση για τους διαπλεκόμενους. Λες και δεν ήταν 3.000 άνθρωποι αυτήκοοι μάρτυρες του Διαβάστε περισσότερα...

Μουντιάλ των... άτυχων

Κόκκινος συναγερμός στη Νότιο Αφρική... Δεν αναφερόμαστε σε κάποια απειλή για τρομοκρατική επίθεση στο Μουντιάλ, αλλά για τον τραυματισμό πρωτοκλασάτων παικτών, κάτι που έχει ανησυχήσει όλες τις ομάδας,παρουσιάζουμε την ενδεκάδα των μεγάλων απουσιών........

«Ζήσε κάθε στιγμή του μουντιάλ από το Gamebookers! Μάθε τα τελευταία νέα από την Νότιο Αφρική και πόνταρε στα φαβορί του διαγωνισμού.»

Η Γερμανία αισθάνεται αρκετά... καταραμένη, οι απουσίες βασικών παικτών ανέρχονται πλέον στις πέντε και ο Γιακίμ Λεβ... βαρέθηκε να φωνάζει νέους ποδοσφαιριστές. Τεράστιο πλήγμα και για την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία είδε το μεγάλο της αστέρι, Ντιντιέ Ντρογκμπά να υποβάλλεται σε επέμβαση στο χέρι και η παρουσία του στο μεγάλο ραντεβού να είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Η ατυχία χτύπησε λίγες ημέρες πριν το Μουντιάλ και οι περισσότεροι από αυτούς θα δουν τη διοργάνωση από την τηλεόραση. Τελευταίος των... καταραμένων ο Άριεν Ρόμπεν, η κατάσταση του οποίου δεν είναι πολύ σοβαρή, ωστόσο η παρουσία του είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
Το gazzetta.gr παρουσιάζει μια... διαφορετική ενδεκάδα, η οποία «περιέχει» πολλά κιλά... γκαντεμιάς και ατυχίας!
Κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο Άντλερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σπάσιμο στα πλευρά. Την τριπλέτα της άμυνας πλαισιώνουν δυο Γερμανοί και ένας Άγγλος. Οι Σκρετλ, Βέστερμαν, δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς της σεζόν, αλλά και της προετοιμασίας με συνέπεια να τεθούν εκτός πλάνων. «Αισθάνομαι καταραμένος» τόνισε ο Ρίο Φέρντιναντ και με το... δίκιο του, αφού μια εβδομάδα πριν την έναρξη χτύπησε στην προπόνηση!

«Κέρδος» για την Ελλάδα!

Η ατυχία της Νιγηρίας ήταν.... δώρο για την Ελλάδα, και μπορεί κανείς να μην επιθυμούσε τραυματισμό παίκτη, ωστόσο ο καλύτερος παίκτης της, ο Όμπι Μίκελ θα μείνει εκτός. Ο μέσος της Τσέλσι μπορεί να επέκτεινε τη συνεργασία του με τους «Μπλε», ωστόσο δεν θα χαρεί και το Μουντιάλ. Νέος τραυματισμός μέσα σε δυο μήνες και ο Λαρς Λάγκερμπακ τον απέκλεισε.
Μεγάλος «άτυχος» και ο Μίκαελ Εσιέν που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο, κάτι που μπορεί να στοιχίσει αρκετά στη Γκάνα.
Ο Μπάλακ δεν... χάρηκε το νταμπλ και ένα μαρκάρισμα του Μπόατενγκ στον τελικό Κυπέλλου του στέρησε την ευκαιρία για το μεγάλο ταξίδι στη Νότιο Αφρική. Ακόμα ένας μέσος από τη Γερμανία, αφού και ο Λας ήταν στους άτυχους που δεν κατάφερε να γευθεί λίγο από το όνειρο!
Ο Πίρλο τραυματίστηκε στην προπόνηση της Ιταλίας, όμως οι πιθανότητες να προλάβει κάποια ματς είναι αρκετές.

Η επίθεση αποτελείται από δυο μεγάλους αστέρες, τον Ντρογκμπά και τον Ρόμπεν. Ο Ιβοριανός φορ δέχθηκε... καρατιά από Ιάπωνα και είναι εξαιρετικά αμφίβολος, ενώ ο Ολλανδός τραυματίστηκε στο φιλικό με την Ουγγαρία, και φυσικά δεν χάρηκε την εξάρα. Βέβαια, ο παίκτης της Μπάγερν δεν θα αντικατασταθεί, με την τεχνική ηγεσία να τον... περιμένει στα δύσκολα!
Διαβάστε περισσότερα...

Της "Πόπης" στη Φλώρινα

Μεταφερουμε την ενδιαφερουσα αυτη συζήτηση για την Σχολή Καλών Τεχνων, απο
http://artattackgr.blogspot.com/2010/05/blog-post_5488.html
Μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά.. Μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά.. λεει το άσμα κι εγω ακούω οτι γίνεται χαμός στη Καλών τεχνών στη Φλώρινα. Γίνονται κάτι τύποι καθηγητές να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο. Αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω.Αλλος γίνεται καθηγητής δίχως βασικό πτυχίο στη ζωγραφική, άλλος γιατί είναι ειδικός στα τσιμέντα και αλλος στις πλατείες.Τι νέα αρχή και πράσινη αρχή και κουραφέξαλα, όποιος είχε θείο (εννοούμε χάρισμα φυσικά) πήρε τη θέση!


Anonymous said...
κι έπειτα σου λέει μια νέα αρχή στη Φλώρινα....το στοίχημα χάνεται πριν καν παίξει...αυτός ο Ζιώγας τόσα χρόνια έδινε στη σχολή και δεν περνούσε και τώρα θα διδάσκει ζωγραφική?

Friday, May 28, 2010 9:43:00 PM

Art Attack said...
Aπ οτι βλεπω παντως ηταν χρονια βοηθος της Χαρικλειας του Μυταρα στη Χαλκιδα.Απο κει θα εμαθε μαλλον... :p

Friday, May 28, 2010 9:45:00 PM
iconoclastes said...
Πρώτα υπάρχει ΕΝΑΣ τυχοδιώκτης που διαβιεί σε διαδρόμους υπουργείων και κομματικά γραφεία και του έρχεται η ιδέα για ένα καινούργιο τμήμα- πάντοτε καινοτόμο έτσι; Καταφέρνει να προχωρήσει το πράγμα πρώτα σε πολιτικό επίπεδο (συμμαχίες με ντόπιους & όχι μόνο πολιτικούς) και μετά σε επίπεδο γραφειοκρατείας στο Υπ. Παιδείας, ενώ ταυτόχρονα διακινεί την είδηση πως ετοιμάζει (αυτός) το νέο τμήμα, για να εκδηλωθούν οι ενδιαφερόμενοι (οι ίδιοι, οι θείες τους, οι βουλευτές φίλοι τους κλπ) για όσες από τις θέσεις δεν έχει κλεισμένες εξ αρχής και κάνει τρελό παιχνίδι. Ποιοός είναι αυτός ο ένας; Ωεο;
Πάντοτε το νέο τμήμα κόβεται και ράβεται πάνω στους προεπιλεγμένους διδάσκοντες.
Μεγειά, μεγειά και πως σας πάει! Έκτακτο.
Δεν αλλάζει από μόνη της αυτή η χώρα και δυστυχώς το ΔΝΤ δεν ασχολείται με τον σκανδαλώδη τρόπο εκλογής ακατάλληλων πανεπιστημιακών ούτε με τις καλών τεχνών βέβαια. Όλοι γνωρίζουμε γιατί πάμε κατά διαόλου αλλά έτσι γίνονταν πάντοτε τα πράγματα. Αν τώρα κάποιος θεωρεί ότι αυτά είναι κακίες και ότι το ΥπΠαιδείας με επιστημονικά κριτήρια αποφασίζει πως χρειάζεται άλλη μία καλών τεχνών και την χωροθετεί με κάποια λογική και την στελεχώνει αξιοκρατικά τότε μιλάμε για άλλη χώρα που έχει ήδη σωθεί. Εδώ είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Η πλάκα είναι πως αυτοί οι καραγκιόζηδες είναι τόσο θρασείς τύποι που πάνε πχ σε συνέδρια στο πανεπιστήμιο της Περούτζα ή της Κοϊμπρα με τα χίλια χρόνια ιστορίας και λένε τις καινοτόμες παπαριές τους που πιάνουν εδώ. Τους παίρνουν βέβαια αμέσως χαμπάρι (συνήθως δεν μιλάνε και καμιά ξένη γλώσσα) και ευγενικά δεν τους ξαναφωνάζουν.
Ξεφτίλα και Θλίψη κυρίες και κύριοι.

Friday, May 28, 2010 10:35:00 PM

Για να διαβασετε και τα υπόλοιπα καντε κλικ εδω
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails