Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η ιστορική ελληνική μπίρα επιστρέφει στα ψυγεία

Με στόχο να κερδίσει μερίδιο αγοράς 5% την επόμενη πενταετία κάνει σταδιακά την εμφάνισή της στα ράφια των σουπερ μάρκετ και στα ψυγεία η μπίρα «Fix», που είχε κυκλοφορήσει πρώτη φορά το 1864!


Τη «Fix» επανακυκλοφόρησε η «νέα» Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συμφερόντων του Γιάννη Χήτου, στον οποίο ανήκει και το εμφιαλωμένο νερό «Ζαγόρι». «Νέα» επειδή η εταιρεία προήλθε από την αλλαγή, στις αρχές του έτους, της εταιρικής επωνυμίας της Ελληνικές Μικροζυθοποιίες Α.Ε. σε Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., σε συνέχεια της εξαγοράς -το Φεβρουάριο του 2009- και μετέπειτα απορρόφησης της «παλαιάς» Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε., συμφερόντων του Β. Κουρτάκη.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύβοια. Το νέο ζυθοποιείο της εταιρείας εκτείνεται σε χώρο 7.500 τ.μ., εντός οικοπέδου 25 στρεμμάτων και το ύψος της πρόσφατης επένδυσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού του ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ περίπου. Σήμερα, η δυνατότητα παραγωγής φτάνει τα 250.000 εκατόλιτρα μπίρας, ετησίως. Το εργοστάσιο διαθέτει τρεις γραμμές εμφιάλωσης, μία για κάθε τύπο συσκευασίας που εμφιαλώνεται η μπίρα Fix Hellas. Τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στην εταιρεία, από την ίδρυσή της, αγγίζουν συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ. Εάν στην πενταετία ο στόχος του 5% επιτευχθεί, τότε ο ετήσιος τζίρος της θα προσεγγίζει τα 25-30 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή, οι υπεύθυνοι της εταιρείας λένε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της «Fix» σε πολλές μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και ότι συνεχίζεται, βέβαια, εντατικά ώστε το συντομότερο να είναι διαθέσιμο το προϊόν σε όλους τους μεγάλους αλλά και τους μικρότερους χώρους των σουπερμάρκετ, σε όλη την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η «Fix» είναι ήδη διαθέσιμη από τις περισσότερες κάβες λιανικής, καθώς και από αρκετές ταβέρνες, εστιατόρια, ψητοπωλεία, μίνι-μάρκετ, καταστήματα ψιλικών και περίπτερα.

«Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα στη διανομή, με εξαίρεση ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι εκ του πονηρού», υποστηρίζουν στελέχη της εταιρείας, απαντώντας στο αν η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συναντά στο νέο ξεκίνημά της προβλήματα σαν αυτά που κατήγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, όταν λάνσαρε την μπίρα «Βεργίνα».

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails