Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Της "Πόπης" στη Φλώρινα

Μεταφερουμε την ενδιαφερουσα αυτη συζήτηση για την Σχολή Καλών Τεχνων, απο
http://artattackgr.blogspot.com/2010/05/blog-post_5488.html
Μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά.. Μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά.. λεει το άσμα κι εγω ακούω οτι γίνεται χαμός στη Καλών τεχνών στη Φλώρινα. Γίνονται κάτι τύποι καθηγητές να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο. Αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω.Αλλος γίνεται καθηγητής δίχως βασικό πτυχίο στη ζωγραφική, άλλος γιατί είναι ειδικός στα τσιμέντα και αλλος στις πλατείες.Τι νέα αρχή και πράσινη αρχή και κουραφέξαλα, όποιος είχε θείο (εννοούμε χάρισμα φυσικά) πήρε τη θέση!


Anonymous said...
κι έπειτα σου λέει μια νέα αρχή στη Φλώρινα....το στοίχημα χάνεται πριν καν παίξει...αυτός ο Ζιώγας τόσα χρόνια έδινε στη σχολή και δεν περνούσε και τώρα θα διδάσκει ζωγραφική?

Friday, May 28, 2010 9:43:00 PM

Art Attack said...
Aπ οτι βλεπω παντως ηταν χρονια βοηθος της Χαρικλειας του Μυταρα στη Χαλκιδα.Απο κει θα εμαθε μαλλον... :p

Friday, May 28, 2010 9:45:00 PM
iconoclastes said...
Πρώτα υπάρχει ΕΝΑΣ τυχοδιώκτης που διαβιεί σε διαδρόμους υπουργείων και κομματικά γραφεία και του έρχεται η ιδέα για ένα καινούργιο τμήμα- πάντοτε καινοτόμο έτσι; Καταφέρνει να προχωρήσει το πράγμα πρώτα σε πολιτικό επίπεδο (συμμαχίες με ντόπιους & όχι μόνο πολιτικούς) και μετά σε επίπεδο γραφειοκρατείας στο Υπ. Παιδείας, ενώ ταυτόχρονα διακινεί την είδηση πως ετοιμάζει (αυτός) το νέο τμήμα, για να εκδηλωθούν οι ενδιαφερόμενοι (οι ίδιοι, οι θείες τους, οι βουλευτές φίλοι τους κλπ) για όσες από τις θέσεις δεν έχει κλεισμένες εξ αρχής και κάνει τρελό παιχνίδι. Ποιοός είναι αυτός ο ένας; Ωεο;
Πάντοτε το νέο τμήμα κόβεται και ράβεται πάνω στους προεπιλεγμένους διδάσκοντες.
Μεγειά, μεγειά και πως σας πάει! Έκτακτο.
Δεν αλλάζει από μόνη της αυτή η χώρα και δυστυχώς το ΔΝΤ δεν ασχολείται με τον σκανδαλώδη τρόπο εκλογής ακατάλληλων πανεπιστημιακών ούτε με τις καλών τεχνών βέβαια. Όλοι γνωρίζουμε γιατί πάμε κατά διαόλου αλλά έτσι γίνονταν πάντοτε τα πράγματα. Αν τώρα κάποιος θεωρεί ότι αυτά είναι κακίες και ότι το ΥπΠαιδείας με επιστημονικά κριτήρια αποφασίζει πως χρειάζεται άλλη μία καλών τεχνών και την χωροθετεί με κάποια λογική και την στελεχώνει αξιοκρατικά τότε μιλάμε για άλλη χώρα που έχει ήδη σωθεί. Εδώ είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Η πλάκα είναι πως αυτοί οι καραγκιόζηδες είναι τόσο θρασείς τύποι που πάνε πχ σε συνέδρια στο πανεπιστήμιο της Περούτζα ή της Κοϊμπρα με τα χίλια χρόνια ιστορίας και λένε τις καινοτόμες παπαριές τους που πιάνουν εδώ. Τους παίρνουν βέβαια αμέσως χαμπάρι (συνήθως δεν μιλάνε και καμιά ξένη γλώσσα) και ευγενικά δεν τους ξαναφωνάζουν.
Ξεφτίλα και Θλίψη κυρίες και κύριοι.

Friday, May 28, 2010 10:35:00 PM

Για να διαβασετε και τα υπόλοιπα καντε κλικ εδω

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails