Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΓΣΕΕ: Τρίτη, 29 Ιούνη, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΧΙ στις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές Νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης

Η Ε. Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΡΙΤΗ 29/6/2010 με αιτήματα:
1. Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις
2. Ασφαλιστικό
3. ΕΓΣΣΕ


Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις τους για να αποκρούσουν τις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές Νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και την αδιάλλακτη και αρνητική στάση των εργοδοτών για την ΕΓΣΣΕ.
Διαβάστε περισσότερα...

χτύπα κι άλλο,θα τ'αντέξω?

Μεχρι στιγμής φαίνεται πως ως λαός και ως κοινωνία ,δεν εχουμε πάρει και πολυ στα σοβαρά
την πλήρη ανατροπη και κατεδάφιση της ζωής μας
η,ελπιζουμε , ακόμη, πως κοιμόμαστε και βλεπουμε εναν εφιάλτη ο οποιος θα εξαφανισθεί μολις ξυπνήσουμε.......κάτι η ζέστη,κάτι η σαστιμάρα......απο το σοσια ληστικο τσουνάμι.......ακινητοποιηθήκαμε μη πιστεύοντας στα μάτια και τα αυτια μας......
Αμ δε.Το ΔΝΤ ηρθε για να μείνει και μας τα παίρνει ολα.
Σχεδιάζει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας μη σου πω μεχρι το 2030.Ερήμην μας και χωρίς δικά μας ευθύνη.


Καθε μερα βομβαρδιζόμαστε για το σεισμό που ερχεται,για τη φτώχεια και την εξαθλιωση που μας περιμένει
τα μεροκάματα και τις συντάξεις επιδόματα.
Τι περιμένουμε αλήθεια και δεν αντιδρούμε?Πέτυχε το σχεδιο ενοχοποίησης μας η βραζουμε και ξαφνικά θα φύγει το καπάκι απο την κατσαρόλα κι οποιον πάρει ο χάρος?
Και η αριστερα τι περιμένει ψειρίζοντας τις λέξεις ,τα συνθηματα,τα αιτήματα για μια κοινη δράση[οχι συγκοληση και ενοτητα με το ζόρι]
δεν υπάρχουν πεντε πράγματα οπου μπορουν να συμφωνήσουν οι διαφορες πλευρες της
-να φυγει η κυβερνηση του ΔΝΤ
-να παρει μαζί της και το ασφαλιστικό,το ξηλωμα των εργασιακων δικαιωμάτων?
μια κοινη προτασούλα για το χρέος?ΕΝΑ μινιμουμ σχεδιάκι ρε παιδιά οχι την κατάληψη των θερινων ανακτόρων,αμάν!
''Αυτοι'' λειτουργούν εν πληρη εξαρτύσει
''εμεις'' με σου μου του?
΄΄Αυτοι'' τα θελουν ολα και τα παίρνουν
''εμείς''τα δινουμε ετσι,αβροχοις ποσί?
Τι περιμενουμε αληθεια?ποσο θα αντεξουμε την ολοκληρωτική επιθεση[εχουμε πόλεμο μωρό μου]
Διαβάστε περισσότερα...

Τελος ο όρος “Μακεδονια” για τα Σκοπία απ ‘το Συμβούλιο της ΕΕ


Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ευρώπης απαγόρευσε – με εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του Οργάνου – την χρήση του όρου “Μακεδονία” για αναφορά στην ΠΓΔΜ

Απαντώντας σε επιστολή του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος είναι και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης , ο γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόρμπγιορν Γιάνγκλαντ εξέδωσε εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του Οργάνου με σαφείς οδηγίες για χρήση της προσωρινής ονομασίας “FYROM” (και μόνον αυτής) “σε όλα τα έγγραφα και σε όλες τις δράσεις” του.



Ο Γιάνγκλαντ αναφέρει ότι “θα χρησιμοποιείται επικαλυπτικό από την Γραμματεία για τη διανομή εγγράφων που θα φέρουν το λογότυπο ‘Μακεδονική Προεδρία” και παράλληλα επισημαίνει σε όλα τα τμήματα της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρώπης “να μην χρησιμοποιούν το επίθετο ‘Μακεδονικός’”.

Ο κ. Αϊβαλιώτης είχε απευθυνθεί στον γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης με επείγουσα επιστολή του ζητώντας να μην χρησιμοποιηθούν οι όροι “Μακεδονία” και “Μακεδονικός” από τους Σκοπιανούς στα πλαίσια της Προεδρίας της Υπουργικής Επιτροπής την οποία ανέλαβαν για το εξάμηνο Μαΐου – Νοεμβρίου 2010
Διαβάστε περισσότερα...

Προειδοποιούν οι βουλευτές την κυβέρνηση - "Αλλάξτε το ασφαλιστικό αλλιώς δεν το ψηφίζουμε"

- Οι βουλευτές αμφισβήτησαν ακόμα και την ικανότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με την τρόικα
- Κόλαφος η Βάσω Παπανδρέου κατά Προβόπουλου: Διόρισε 42 υποδιευθυντές ενώ χρειάζεται 15-17
- Προκάλεσε ο Χ. Μαγκούφης που τάχθηκε υπέρ της βουλευτικής σύνταξης με το ισχύον καθεστώς
- Η βασική ρύθμιση συνίσταται ότι γυναίκες με ανήλικα εξισώνονται από 1/1/2011 σταδιακά σε τριετία με τους άνδρες.


Αγριεύει η γκρίνια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση που θα κρατήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Ακόμα και το τελεσίγραφο του Μαξίμου “είτε ψηφίζετε το νομοσχέδιο είτε πάμε σε πρόωρες εκλογές” φαίνεται πως δεν είναι ικανό να μετριάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, δίνοντας και αυτοί με τη σειρά τους τελεσίγραφο στον Ανδρέα Λοβέρδο πως είτε θα βελτιώσει το ασφαλιστικό είτε δεν θα το ψηφίσουν.
Στη συνεδρίαση της ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων οι βουλευτές ζήτησαν καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, ενώ ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης αμφισβήτησε ακόμα και την ικανότητα της κυβέρνησης, αναφορά με το εάν έγιναν σωστά όλες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους κοινωνικούς φορείς.
Ο κ. Αμοιρίδης όμως έκανε λόγο και για ανισότητες στο κυβερνητικό έργο που πρέπει να αρθούν και κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει ευαισθησία στην κοινωνική πολιτική, αλλά και πιο συγκεκριμένα να υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις γυναίκες με ανήλικα.
Πολλές ήταν οι φωνές διαμαρτυρίας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι στο μνημόνιο δεν αναφέρεται σε κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης του δημοσίου, αλλά μόνο για μείωση, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση είναι σκληρή στο θέμα των γυναικών με ανήλικα παιδιά και στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Ιδιαίτερα επικριτική ήταν και η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Παπανδρέου, η οποία χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλου, λέγοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είναι κράτος εν κράτει. Μάλιστα, τον κατηγόρησε τον κ. Προβόπουλο ότι διόρισε 42 υποδιευθυντές, ενώ θα έπρεπε να έχει 15 με 17.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Χρήστου Μαγκούφη, βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ευθαρσώς τάχθηκε υπέρ της βουλευτής σύνταξης ως έχει. Δήλωσε πως “αυτοί που λένε περί κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης ας δώσουν τη σύνταξή τους στο ΙΚΑ, ας γίνουν πρωτοπόροι, ας γίνουν και αυτοί “Γκάντι” και να μην παίζουν θέατρο εδώ μέσα. Γιατί από αρκετά πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις εδώ μέσα παίζουν πολιτικό θέατρο. Καλά έκανε και ήρθε η τρόικα για να βάλουμε επιτέλους μυαλό και τάξη στη χώρα”. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου με το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος του Δημοσίου επιχειρείται βιώσιμη ρύθμιση στο συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων και όπως είπε αφορά τη συμμόρφωση της χώρας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εξίσωση ηλικίας ανδρών γυναικών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί πριν το κλείσιμο της Βουλής, καθώς σύμφωνα με την υποχρέωση της χώρας είναι να έχει κατατεθεί πριν το τέλος Ιουνίου, κάτι που απορρέει από το μνημόνιο. Η βασική ρύθμιση συνίσταται ότι γυναίκες με ανήλικα εξισώνονται από 1/1/2011 σταδιακά σε τριετία με τους άνδρες. Όσες έχουν θεμελιώσει σύνταξη μέχρι 31/12/2010 δεν θίγονται ουτε ως προς την ηλικία ούτε ως προς το χρόνο. Από 1/1/2011 όλι οι νεοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν στο ΙΚΑ( ενιαίο καθεστώς ασφάλισης)
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ;

"Μας καταδίκασε η Ευρώπη για τον Όρκο. Προχωράει ολοταχώς η αποθρησκειοποίηση των λαών με την αναγκαστική επιβολή του κοσμοειδώλου των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" .


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "στον εθνικό και θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας, προχωρούν με γοργά βήματα οι κυβερνώντες. Τώρα, επικαλούμενοι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προωθούν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια και γενικότερα στο Δημόσιο".


Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου;
Διαβάστε περισσότερα...

Καφές και τσάι κάνουν καλό στη καρδιά

Η κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών τσαγιού και καφέ καθημερινά, προστατεύουν τη καρδιά από τις καρδιοπάθειες. Αυτό υποστηρίζει ολλανδική επιστημονική έρευνα, που διήρκεσε 13 χρόνια και μελέτησε 40.000 άτομα.Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι πίνουν πάνω από έξι φλιτζάνια τσάι την ημέρα, μειώνουν το κίνδυνο για πάθηση της καρδιάς κατά το ένα τρίτο.


Επίσης όσοι πίνουν δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ, έχουν και αυτοί μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθειες κατά 20%.Ο καφές, σύμφωνα με του επιστήμονες, περιέχει ουσίες που τόσο αυξάνουν όσο και μειώνουν το κίνδυνο στη καρδιά, καθώς από τη μία μπορεί να αυξήσει το επίπεδο χοληστερίνης και από την άλλη να καταπολεμήσει τη φλεγμονή που σχετίζεται με τη καρδιά.

Η ωφέλεια του καφέ σταματά όταν ξεπερνάει τα τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, παρόλα αυτά και αυτοί που πίνουν περισσότερο καφέ, δεν είναι πιθανότερο να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, π.χ. από καρκίνο ή εγκεφαλικό, σε σχέση με αυτούς που δε πίνουν καθόλου καφέ.Είναι και άλλοι παράγοντες που προστατεύουν τη καρδιά.Για παράδειγμα, ένα τσιγάρο μαζί με τον καφέ μπορεί να ακυρώσει τελείως το όποιο όφελος για τη καρδιά.

Όπως επίσης η κατανάλωση πολλών φλιτζανιών τσαγιού, μπροστά στη τηλεόραση, χωρίς καθόλου σωματική άσκηση, ακυρώνει κάθε όφελος που μπορεί να φέρει το τσάι.
Η έρευνα έγινε υπό τη καθηγήτρια Υβόν βαν ντερ Σάου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου.
Διαβάστε περισσότερα...

«Τέλος εποχής» για Ρεχάγκελ

Το «τέλος εποχής» του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής σηματοδότησε η χθεσινοβραδυνή ήττα 2-0 από την Αργεντινή για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» της γαλανόλευκης το 2001, αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια από το «τιμόνι» της εθνικής, απόφαση την οποία ανακοίνωσε το πρωί στους παίκτες της εθνικής ομάδας. Προάγγελος αυτής της εξέλιξης μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση Τοπαλίδη, ο οποίος δήλωσε μετά τον αγώνα με την «αλμπισελέστε» ότι αποχωρεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο βοηθός του Γερμανού όσο και ο ίδιος ο Ρεχάγκελ είναι πλέον εκτός συμβολαίου.



Το «διαζύγιο» των δύο πλευρών ήταν αναμενόμενο και θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτραπεί, εάν ο 71χρονος τεχνικός οδηγούσε την εθνική Ελλάδας στους «νοκ άουτ» αγώνες του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του «Όθωνα», η εθνική Ελλάδας προκρίθηκε δύο φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο στη διοργάνωση του 2004, η οποία φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας, καθώς και στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά την αποχώρηση του Ότο Ρεχάγκελ από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας, επικρατέστερος διάδοχός του αυτή τη στιγμή είναι ο Φερνάντο Σάντος.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η ώρα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Kαθοριστική στιγμή για το μέλλον του πολιτικού συστήματος της χώρας θα αποβεί τελικά η ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό και τα αντεργατικά μέτρα που έχουν εξοργίσει εκατομμύρια Ελληνες. Διαπιστώνοντας την έκταση των αντιδράσεων του ελληνικού λαού, αλλά και τη δυσφορία μιας μικρής ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καταστήσει συνενόχους όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και τον καθέναν προσωπικά.


Προφανώς κατόπιν προσυνεννόησης για ένα τέτοιο κορυφαίο θέμα, ο Γ. Παπανδρέου έβαλε τον ήδη «καμένο» πολιτικά υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει στροφή 180 μοιρών και εγκαταλείποντας το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων μέσω προεδρικού διατάγματος να προτείνει την ψήφιση και των εργασιακών ρυθμίσεων στο κοινοβούλιο, πρόταση που φυσικά αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τα μέτρα και το δηλώνουν δημοσίως τίθενται έτσι......
μπροστά στην κρισιμότερη ψηφοφορία της πολιτικής τους σταδιοδρομίας. Τι θα πράξουν; Θα παραμείνουν πιστοί στις θέσεις τους και θα καταψηφίσουν τα μέτρα; Αν το κάνουν, είναι βέβαιο ότι ο Γ. Παπανδρέου θα τους διαγράψει, πράγμα που ίσως σημάνει και το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας των περισσοτέρων από αυτούς, προσωρινά ή για πάντα, σε αυτό τουλάχιστον το επίπεδο.

Στην προηγούμενη ψηφοφορία κορυφαίας πολιτικής σημασίας, εκείνη για την έγκριση του μνημονίου του ΔΝΤ, τρεις από τους συναδέλφους τους -η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου- επέδειξαν το πολιτικό σθένος να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τις απόψεις τους και να μην υποκύψουν, πληρώνοντας φυσικά τις συνέπειες. Θα υπάρξουν άραγε μιμητές τους στην ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά;

Αγνωστο, αλλά σύντομα θα το μάθουμε με τρόπο που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση - μέσω της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Η στάση που θα τηρήσουν όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν εκδηλώσει δημόσια τη διαφωνία τους με τα μέτρα δεν έχει όμως μόνο προσωπική σημασία. Εχει τεράστια διαπαιδαγωγική σημασία και για τον ελληνικό λαό.

Αν υπαναχωρήσουν τώρα, αναλογιζόμενοι το πραγματικά βαρύτατο προσωπικό πολιτικό τίμημα που καλούνται να καταβάλουν, θα εδραιώσουν την ήδη καθολικώς επικρατούσα λαϊκή αντίληψη ότι «οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για απολύτως τίποτα άλλο πέρα από τις καρέκλες τους», συνεισφέροντας έτσι στην περαιτέρω απαξίωση του ήδη μηδαμινού κύρους πολιτικού προσωπικού.

Τουλάχιστον επί δύο δεκαετίες τώρα η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα αποθεώνει τα «λαμόγια» και όχι τους ρομαντικούς ιδεολόγους της πολιτικής.

Αυτό καθιστά ακόμη δυσκολότερο να υπάρξουν πολιτικοί και δη βουλευτές διατεθειμένοι να προτάξουν τις ιδέες και τις απόψεις τους έναντι του «βολέματος» που τους παρέχει η βουλευτική έδρα και η αέναη ελπίδα υπουργοποίησης.

Να όμως που η ζωή ακόμη και σε τέτοια εποχή έθεσε θέματα που απαιτούν «το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε» οι κοινοβουλευτικοί άνδρες και γυναίκες.

Η απόφαση πάντως να περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή και όχι μέσω προεδρικού διατάγματος είναι απολύτως σωστή.

Αποτελεί γελοιοποίηση της δημοκρατίας και του ίδιου του κοινοβουλίου η μεθόδευση παράκαμψης της συζήτησης στη Βουλή τόσο κορυφαίων θεμάτων που καταφέρουν τρομερά πλήγματα εναντίον εκατομμυρίων Ελλήνων και σφραγίζουν αρνητικά τη ζωή τους.

Αλίμονο αν επιτρέπεται να ξεγλιστρούν και να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους οι βουλευτές τέτοιες ώρες, σε τόσο κρίσιμα θέματα. Από τι θα κρίνονται, από τις άναρθρες κραυγές τους και τις ατάκες στα τηλεοπτικά παράθυρα;

Πειθαρχία
Εκβιασμός μέσω νέων εκλογών

Η απειλή προκήρυξης νέων πρόωρων εκλογών πριν καν συμπληρωθεί χρόνος από την πανηγυρική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου 2009, προβάλλεται από την κυβέρνηση ανεπισήμως ως μέσο συνετισμού των διαφωνούντων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και εκβιασμού τους προκειμένου να υπερψηφίσουν τα μέτρα. Συνήθως η απειλή αυτή αποδεικνύεται αποτελεσματική, καθώς οι διαφωνούντες γνωρίζουν ότι δεν θα είναι πλέον ούτε καν υποψήφιοι στις νέες εκλογές και θα πρέπει να περιμένουν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα τους για να τους δοθεί ίσως η δυνατότητα να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους. Σύντομα θα διαπιστώσουμε αν θα λειτουργήσει και αυτή τη φορά.
Διαβάστε περισσότερα...

Σκοπιανό φεστιβάλ προπαγάνδας μέσα στην Ελλάδα!

Εκδηλώσεις στην “Αιγαιατική” Μακεδονία ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί για το καλοκαίρι!! Με τις κάμερες στο χέρι οι κύριοι του Maknews και του Ουράνιου Τόξου, έτοιμοι να αποθανατίσουν τη “Μακεδονική” μειονότητα εν ώρα πανηγυριού κάτω από τη μύτη μας, εφόσον οι Έλληνες ασχολούνται μόνο με την οικονομικη κρίση και πόσο έπληξε την τσεπη τους…

Θα αφήσουμε να περάσει η σκοπιανή προπαγάνδα; Θα αφήσουμε να γίνει η χώρα μας πεδίο αντιπάραθεσης του κάθε άνοητου που ψευδολογεί περί αλύτρωτης πατρίδας και μειόνοτητας, ή επιτέλους θα αντιδράσουμε μέσα σε ειρηνικά πλαίσια ώστε να ακυρώσουμε τα εργαλεία προπαγάνδας των σκοπιανών φανατικών; Με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μία πολιτιστική πράξη, ή οποια θα ήταν δικαιολογημένη, αλλά μία πράξη αλαζονείας και βαρβαρότητας. Μία πράξη που δείχνει την πλήρη απουσία στοιχειώδους σεβασμού όπως οφείλει ο κάθε γείτονας οταν ζητά την φιλοξενία. Θα μείνουμε αδιάφοροι στις παράλογες απαιτήσεις ή θα ενημερώσουμε τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους Έλληνες να κάνουν το χρέος τους προς την αλήθεια;
Διαβάστε περισσότερα...

Φίνο γαλλικό μανικιούρ με ροζέ βερνίκι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τίποτα δεν είναι πιο κλασάτο από το αυθεντικό γαλλικό μανικιούρ. Όσα χρόνια και να περάσουν, όσα στρας ή ζωγραφιές και αν έρθουν στη μόδα, το γαλλικό μανικιούρ ήταν και θα παραμείνει συνώνυμο του άψογου στιλ. Για να δείξουν τα χέρια σας πιο λεπτοκαμωμένα κάντε ένα γαλλικό μανικιούρ με λεπτή άσπρη γραμμή, που είναι πιο διακριτικό και πιο ταιριαστό στις καθημερινές σας δραστηριότητες.


Για το «γέμισμα» του νυχιού προτιμήστε ένα ροζ βερνίκι γιατί το τελείως διαφανές είναι υπερβολικά «ήσυχο» χρώμα, ενώ το σχεδόν λευκό δίνει πολύ κλασικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, αποφύγετε το μπεζ χρώμα γιατί κιτρινίζει. Αντίθετα, το ελαφρώς ροζέ βερνίκι κολακεύει περισσότερο τα δάχτυλα, ενώ ένα πιο έντονο ροζέ θα σας απαλλάξει από το να τα περάσετε και δεύτερο χέρι. Για να στεγνώσουν τα νύχια περάστε τα με στεγνωτικό και για να αποκτήσει το μανικιούρ μεγαλύτερη διάρκεια κάντε ένα τρικ: περάστε τα ξανά με στεγνωτικό και απλώστε λίγο στεγνωτικό στις άκρες και στην κάτω επιφάνεια των νυχιών (που προεξέχει από το δάχτυλο), ώστε να μην ξεφτίσει το γαλλικό μανικιούρ.

Γιατί γαλλικό μανικιούρ και όχι κάτι άλλο;
• Το γαλλικό μανικιούρ είναι πιο χρονοβόρο αλλά κρατά περισσότερο. Επιπλέον, ταιριάζει με όλα τα στιλ, από τις φόρμες γυμναστικής και τα καθημερινά σας ρούχα μέχρι τα βραδινά σας σύνολα.
• Αν οι άκρες ξεφτίσουν δεν θα φαίνεται τόσο άσχημα όσο θα φαίνονταν αν τα νύχια ήταν κατακόκκινα ή μπορντό. Επιπλέον, μπορείτε να διορθώσετε το ξέφτισμα με μια πινελιά λευκού βερνικιού, χωρίς να χρειαστεί να ξεβάψετε όλο το νύχι.
• Για να διορθώσετε λάθη στο γαλλικό μανικιούρ χρησιμοποιήστε το ειδικό ξεβαφτικό στιλό ή μια λεπτή μπατονέτα βουτημένη σε ξεβαφτικό χωρίς ασετόν.
Διαβάστε περισσότερα...

34 Ατάκες που ρίχνουν τις γυναίκες ...ξερές !!!

01. Γειά σου κούκλα. Θέλεις να κερδίσεις 20 χιλιάρικα ;

02. Ξέρεις αν κόψεις τα χέρια σου θα μοιάζεις με την Αφροδίτη της Μήλου.

03. Αν σε πονούν τα πόδια σου είναι γιατί τρέχεις στην σκέψη μου συνέχεια.

04. Το φόρεμά σου θα πήγαινε πολύ ωραία με το χαλάκι δίπλα στο κρεβάτι μου.

05. Όλες αυτές οι υπέροχες καμπύλες σου κι εγώ δεν έχω φρένα.

06. Ξέρεις τι θα σου πήγαινε όμορφα με αυτό το φόρεμα ; Εγώ.


07. Έχασα το αρκουδάκι μου,θα κοιμηθείς μαζί μου απόψε ;

08. Τ΄ όνομά μου είναι Bond. James Bond.

09. Θές να παίξουμε την ζυγαριά ; θα κάτσεις πάνω μου κι εγώ θα μαντέψω τα κιλά σου.

10. Αν έχεις χάσει την παρθενιά σου μπορείς να μου δώσεις το κουτί της ;

11. Ήμουν έτοιμος να πάω σπίτι να αυνανιστώ.Σε πειράζει να φαντάζομαι εσένα ;

12. Πιστεύεις στον κεραυνοβόλο έρωτα, ή να ξαναπεράσω ;

13. Πάμε για πίτσα και μετά να το κάνουμε ;Τι δεν σου αρέσει η πίτσα ;

14. Έλα κάτσε στην αγκαλιά μου και να μιλήσουμε για το πρώτο πράγμα που θα πεταχτεί.

15. Στο σπίτι σου ή στο σπίτι μου ;

16. Ωραία στήθη. Σε πειράζει να τα αγγίξω ;

17. Τι έχει εκατό δόντια και κρατά πίσω του ένα τέρας ; Το φερμουάρ μου.

18. Συγνώμη έχασα το νούμερο του τηλεφώνου μου,μπορώ να έχω το δικό σου ;

19. Αν σ΄ακολουθήσω μέχρι το σπίτι σου, θα με κρατήσεις εκεί ;

20. Θές τα δάκτυλά μου να αυνανιστείς ;

21. Τι λες να παίρναμε ένα ντούζ μαζί ;

22. Κάτι συμβαίνει με τα μάτια μου. Δεν μπορώ να τα πάρω από πάνω σου.

23. Ίσως κάνω λάθος, αλλά μου φαίνεται οτι θές να βγείς μαζί μου.

24. Η κοπελιά μου έμεινε έγκυος, θές να βγείς μαζί μου ;

25. Θα μπορούσες να με παντρευτείς για μια νύχτα ;

26. Αναρωτιέμαι τι φύλο θα ΄ναι τα παιδιά μας.

27. Είσαι τόσο όμορφη όσο δείχνεις, ή απλά μου θυμίζεις τον εαυτό μου ;

28. Είσαι εδώ μόνη, ή θα πρέπει να σκοτώσω κανέναν για να σε πάρω ;

29. Αν δέν το κάνεις με ξένους, μπορώ να σου συστηθώ πρώτα.

30. Αν είμαστε ό,τι τρώμε, τότε μέχρι αύριο το πρωί θα έχω γίνει εσύ.

31. Θές να χρησιμοποιήσουμε τα προφυλακτικά μου, πριν λήξουν ;

32. Σου 'χει πεί κανείς οτι θέλεις να το κάνεις μαζί μου ;

33. Ξέρεις δεν είμαι μόνο ενδιαφέρον τύπος, έχω και ενδιαφέρον σώμα.

34. Γειά σου, θέλω να σου δώσω την ικανοποίηση να με ξεζουμίσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ!Αυτά τα έγραψα μόνο για πλάκα!Αν πάτε και πείτε κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε κινδυνεύεται να σας διώξει κατ' ευθείαν στην καλύτερη ή να φάτε μέχρι και ξύλο.

Διαβάστε περισσότερα...

Live your myth in Greece …αλλά τσάμπα!

Θα σου φαινόταν άσχημο να κάνεις διακοπές σε σπίτι στη θάλασσα, με δική σου παραλία και πισίνα και κόστος 30 ευρώ ημερησίως; Μύθος; Πραγματικότητα!
Φέτος αποφάσισα να συνεχίσω την αντίδρασή μου στο σύστημα και να μη μείνω σε ξενοδοχείο.
Το έκανα και πέρυσι και πέρασα με παρέα έξι ατόμων τέλεια και …τσάμπα!


Οι τηλεοράσεις λένε με τυμπανοκρουσίες ότι όλοι έχουν ρίξει τις τιμές αλλά εγώ, με μία μικρή τηλεφωνική βόλτα σε μερικούς προορισμούς ανακάλυψα ότι... αυτό συμβαίνει μόνο στις επιχειρήσεις που απλά ήταν για πέταμα και χρέωναν το Θεό τους. Οπότε πάμε για άλλα!
Θα σου φαινόταν άσχημο να μείνεις σε ένα σπίτι, πάνω στη θάλασσα, με δική σου αυλή, παραλία, πισίνα και πολλά άλλα και να πληρώσεις 30 ευρώ το κεφάλι; Δεν είναι μύθος, είναι πραγματικότητα.
Στο δίκτυο υπάρχουν αρκετά site που προσφέρουν σπίτια σε όλο τον κόσμο με ελάχιστο κόστος. Η μαγκιά των συγκεκριμένων site που εμείς θα αναφέρουμε εδώ, αποκλειστικά στο menslounge.gr, είναι ότι δεν πρόκειται για σπίτια που ενοικιάζονται από εταιρείες. Τα νοικιάζουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Το γιατί είναι φτηνά (όχι πάντα), εξηγείται με πολλούς τρόπους με το κυριότερο να είναι ότι αρκετοί άνθρωποι -με οικονομική άνεση αλλά και με μυαλό- αγοράζουν εξοχικά σπίτια σε κάθε μέρος της γης. Μετά όταν δεν τα επισκέπτονται οι ίδιοι, αποφασίζουν να τα ενοικιάζουν ώστε να αντλούν και τα έξοδα συντήρησης.
Και εδώ μπαίνουμε εμείς. Στο site www.vrbo.com θα βρεις ακίνητα παντού
–και εννοώ παντού στον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, με κόστη που δεν θα πιστεύεις. Υπάρχουν και άλλα site που θα δεις παρακάτω με χιλιάδες προτάσεις σε όλο τον κόσμο.
Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να είσαι προσεκτικός στις πληροφορίες που σου δίνουν οι ιδιοκτήτες, να παρατηρείς προσεκτικά τις φωτογραφίες και να τους ρωτάς, πάντα γραπτώς μέσω email, όλα όσα θες να μάθεις. Σε κάθε αγορά υπάρχουν και οι «ξύπνιοι» που πάνε να σου πουλήσουν το ερείπιο για …βίλα.
Προσωπικά πάντως, έχω ήδη νοικιάσει δύο τέτοια σπίτια στην Ελλάδα και ένα στην Ιταλία
και εκτός από τις πολύ καλές τιμές, έζησα υπέροχες ημέρες με την παρέα μου με την έξτρα άνεση ότι μοναδικό μου ησυχαστήριο δεν ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά μία αυλή. Έζησα σαν ντόπιος, πώς να το πω διαφορετικά.
Παρότι είμαστε μέσα στο καλοκαίρι, θα σου προτείνω να ψάξεις σπίτι ή και διαμερίσματα και για τους χειμερινούς προορισμούς που σκέφτεσαι να επισκεφτείς. Έχω βρει σπίτια στη Ρώμη και την Τοσκάνη που είναι υπερπαραγωγές μπροστά στο δωμάτιο του πιο ακριβού ξενοδοχείου και τα νοίκιασα στην μισή τιμή!
Κι ένα Super tip για το απόλυτο Bachelor Party!
Το σπίτι και την περιοχή που θες να κάνεις διακοπές τα ξέρεις καλύτερα από μένα και θα βρεις το δρόμο σου μέσα στα παρακάτω sites. Ωστόσο, θα σε κατευθύνω σε ένα συγκεκριμένο σπίτι στις Σπέτσες, που το είδα στο vrbo.com και δεν το πίστευα!
Ιδανικό για πολύ άγριο …bachelor party –κατάλαβες εσύ- , το συγκεκριμένο αρχοντικό κοιμίζει 12 άτομα(!) δηλαδή εσένα, τρεις κολλητούς και άλλα 8 ξανθιές τουρίστριες (να μην επεκταθώ άλλο).
Το κόστος ξεκινάει από τα 5.500 € την εβδομάδα (μη μου λιποθυμήσεις) αλλά το σπίτι που είναι τεράστιο, έχει μεγάλο κήπο, ξεχωριστή περιοχή bbq, σκουτεράκια για βόλτες στο νησί, μόνιμο υπηρετικό προσωπικό και –άκουσον άκουσον- σκάφος για θαλασσινές περιπέτειες! Και πριν με βρίσεις για τα 5.500 ευρώ, σκέψου. Είναι μόνο 65 ευρώ το άτομο την ημέρα!
Aν δεν με πιστεύεις, δες το μόνος σου: http://www.vrbo.com/237251
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...?????

Διαβάστε περισσότερα...

«Είναι φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του»!

Τη δυνατότητα για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα, προβάλλει η «BILD am Sonntag», τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της έκδοση, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Δορυφόρος», του Μονάχου. «Μια εβδομάδα Ελλάδα με μόνο ........



.........188 ευρώ, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια; Κι όμως γίνεται!», είναι ο τίτλος της σχετικής έρευνας του Χόλγκερ Κάρκχεκ, που ήδη στον υπότιτλο επισημαίνει ότι «είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του». «Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα συμφέρει όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια», δηλώνει ο Μάριο Κόπερς, εκπρόσωπος του μεγάλου τουριστικού πρακτορείου TUI, που ήδη έχει μειώσει κατά 10% τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται, ότι οι τιμές είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερες κατά 15%, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που η έκπτωση φτάνει το 40%. Η πτώση των τιμών οφείλεται αφενός στην οικονομική κρίση και τα επεισόδια του Μαΐου, αφετέρου δε στο ότι «είχε πλέον προκύψει αναντιστοιχία παρεχομένων υπηρεσιών και κόστους διακοπών. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, συχνά χρεώνουν επιπλέον, λ.χ. τις ομπρελοξαπλώστρες», επισημαίνει διευθύντρια τουριστικού γραφείου στο Βερολίνο.

Η TUI επιδιώκει τώρα να αναστρέψει την αρνητική τάση και προσφέρει έκπτωση, μέχρι και 100 ευρώ το άτομο, σε 70 ξενοδοχεία της Ελλάδας, σε όποιον κλείσει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Η όλη εκστρατεία φαίνεται ότι αποδίδει. «Πριν από μια εβδομάδα, ήμασταν 5% πίσω σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Τώρα το ποσοστό έχει ήδη κατέβει στο 2%», δηλώνει ο εκπρόσωπος της TUI. Τη θετική τάση επιβεβαιώνει και ο τουριστικός οργανισμός Thomas Cook: «Οι κρατήσεις υστερούν τώρα μόνο κατά 3,5% σε σχέση με πέρυσι. Πολλά ξενοδοχεία μας παρέχουν τώρα έκπτωση, μεταξύ 20 και 30%, την οποία με τη σειρά μας μεταφέρουμε στους πελάτες μας».

Πρόβλημα, πάντως, εξακολουθεί να αποτελεί το κόστος των διαφόρων, εκτός πακέτου, εξόδων κατά τις διακοπές, μια και η αγοραστική δύναμη του ευρώ για τον γερμανό τουρίστα είναι στο 96%. Το όλο ρεπορτάζ πλαισιώνεται και από ενδεικτικές συμφέρουσες προσφορές από διάφορα ξενοδοχεία της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα...

Η φτώχεια στην Ελλάδα αυξάνεται

Το 43,9% των Ελλήνων (15,1% στην ΕΕ) δηλώνει ότι δίνει συνεχώς αγώνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού του και το 93,7% των συμπολιτών μας (74,7% στην ΕΕ) πιστεύει ότι η φτώχεια έχει παρουσιάσει αύξηση στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.



Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για τον κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης στις χώρες-μέλη της ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και από το οποίο, το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται, είναι πως οι Ελληνες εμφανίζονται να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των πολιτών στους "27" για το πόσο άσχημα θεωρούν ότι έχουν πληγεί από την κρίση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το Μάιο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 73,2% των Ρουμάνων και το 69,3% των Ελλήνων -πρόκειται για τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 28,4%- θεωρούν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους.

Εξάλλου, στην ερώτηση για το μέγεθος της φτώχειας στη χώρα τους, το 50,3% των Ελλήνων απαντά ότι η φτώχεια πλήττει το 30% του πληθυσμού (29,5% στην ΕΕ), τo 32,6% θεωρεί ότι η φτώχεια αφορά το 20% του πληθυσμού (31,1% στην ΕΕ), το 10,9% εκτιμά ότι φτωχοί είναι το 10% του πληθυσμού (22,6% στην ΕΕ), το 3,5% εκτιμά ότι 5% των Ελλήνων είναι φτωχοί (8,3% στην ΕΕ) και μόνο το 1,7% των συμπολιτών μας απαντά ότι η φτώχεια στην Ελλάδα είναι κάτω από 5% (3,7% στην ΕΕ).

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στις συντάξεις, από το ευρωβαρόμετρο προκύπτει ότι το 51% των Ελλήνων (πρώτοι στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 27,1%) αναμένει ότι θα λάβει μειωμένη σύνταξη από την προσδοκόμενη, ενώ το 17% (20,3% στην ΕΕ) θεωρούν ότι θα υποχρεωθούν να συνταξιοδοτηθούν αργότερα από ό,τι είχαν αρχικά σχεδιάσει.

Εξάλλου το 30,2% των Ρουμάνων, το 28,8% των Λετονών και το 28,3% των Ελλήνων (14,6% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο στα γηρατειά τους το εισόδημά τους να μην επαρκεί για να τους εξασφαλίσει να ζουν αξιοπρεπώς.

Ακόμη, το 28,8% των Ελλήνων (16,9% στην ΕΕ) δηλώνει ότι στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών υπήρξε στιγμή κατά την οποία δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά. Παράλληλα, το 30,2% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) εκφράζουν φόβους ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες υπάρχει κίνδυνος να μην είναι σε θέση να πληρώσουν έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιο δάνειο.

Επίσης, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 34,9% των Ελλήνων (18% στην ΕΕ) που απασχολούνται δηλώνουν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες δεν είναι καθόλου σίγουροι πως θα διατηρήσουν τη σημερινή θέση εργασίας τους και το 73% (49% στην ΕΕ) πιστεύουν ότι είναι "απίθανο ή μάλλον απίθανο" να βρουν δουλειά σε περίπτωση που απολυθούν.
Διαβάστε περισσότερα...

«Σκάλωσε» στη Βουλή η σύμβαση με «τρόικα»!

Στο… απαγορευτικό σήμα της κ. Βάσως Παπανδρέου, προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σταμάτησε χθες η πορεία επικύρωσης της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα» για τα 110 δις. ευρώ, παρότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, επιμένει ότι η επικύρωση ήταν μία από τις πολιτικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών, για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία!

Η σύμβαση, που δίνει στους πιστωτές της χώρας (κράτη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ) τη δυνατότητα ακόμη και να κατασχέσουν δημόσια περιουσία με συνοπτικές διαδικασίες, τονίσθηκε χθες από την κ. Παπανδρέου ότι δεν υπάρχει λόγος να επικυρωθεί από τη Βουλή, αποκτώντας έτσι αυξημένη δεσμευτικότητα, αφού έχει την υπογραφή του εξουσιοδοτημένου προς τούτο, υπουργού Οικονομικών.


Με την τοποθέτησή της αυτή, η κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη του υπουργείου Οικονομικών, ότι η επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή αποτελεί πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης με μεγάλη σημασία. Αυτό αποτυπώνεται, άλλωστε, στις πρώτες γραμμές της εισηγητικής έκθεσης, από την οποία συνοδεύεται το κείμενο της σύμβασης, που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον κ. Παπακωνσταντίνου:

n «Με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου, πραγματοποιείται η πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης να φέρει για συζήτηση και κύρωση στην Εθνική Αντιπροσωπεία όλα τα συμβατικά κείμενα, μαζί με τα παραρτήματα και προσαρτήματά τους με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της χώρας από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης με δανειακά κεφάλαια ύψους 80 δις ευρώ και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με δανειακά κεφάλαια ύψους 30 δις ευρώ».

Η εμπλοκή με την επικύρωση της σύμβασης πάντως, ακόμη και αν δεν αρθεί με κάποια παρέμβαση από το Μαξίμου τις επόμενες ημέρες, εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων του δανείου. Όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, παρότι οι πιστωτές της χώρας θα επιθυμούσαν διακαώς να αποκτήσει αυξημένη δεσμευτικότητα το κείμενο της δανειακής σύμβασης, θα ποιήσουν τελικά την ανάγκη φιλοτιμία και θα αποφύγουν να θέσουν θέμα «παγώματος» των πιστώσεων στην Ελλάδα.

«Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, αλλά και η ευρύτερη ισορροπία στις διεθνείς αγορές, κρέμεται αυτή την περίοδο από μια κλωστή», τονίζει χαρακτηριστικά τραπεζικό στέλεχος. «Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας δεν θέλουν οποιαδήποτε εμπλοκή, ή έστω και υπόνοια εμπλοκής, στη χρηματοδότηση της χώρας αυτή την περίοδο και δεν αναμένεται να αντιδράσουν παρά μόνο με κάποιες παρασκηνιακές “γκρίνιες”, αν τελικά η σύμβαση δεν κυρωθεί από τη Βουλή».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει αρκετά σημαντική νομική διαφορά, ανάμεσα σε μια δανειακή σύμβαση υπογεγραμμένη μόνο από τον υπουργό Οικονομικών και σε μια σύμβαση που θα έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, δεσμεύοντας ουσιαστικά με αμετάκλητο τρόπο ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας στο διηνεκές.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν έγκριτοι νομικοί, η σύμβαση δανεισμού προβλέπει δρακόντεια μέτρα κατά της Ελλάδας, αν για οποιοδήποτε λόγο στο μέλλον η χώρα θελήσει ή υποχρεωθεί να κηρύξει στάση πληρωμών.

Για παράδειγμα, με τη δανειακή σύμβαση ορίζεται, ότι «ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

Αυτό σημαίνει, ότι σε περίπτωση στάσης πληρωμών και μη εθελοντικής επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του χρέους, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια σχεδόν αυτόματη διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, με την έκδοση από τους πιστωτές μιας διεθνούς «διαταγής πληρωμής» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την οποία θα έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν εις βάρος του Δημοσίου τα ελληνικά δικαστήρια.

Αυτοί οι επαχθέστατοι όροι δανεισμού έχει μεγάλη σημασία αν θα είναι επικυρωμένοι από τη Βουλή, ή απλώς θα φέρουν την υπογραφή ενός υπουργού μίας ελληνικής κυβέρνησης: στη δεύτερη περίπτωση, οι εθνικές αρχές θα διατηρήσουν έστω και ελάχιστα περιθώρια προσβολής με νομικά μέσα μιας μελλοντικής διαδικασίας κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, ενώ στην πρώτη περίπτωση θα είναι πρακτικά αδύνατο να αμφισβητηθεί ένας συμβατικός όρος που φέρει τη «σφραγίδα» του Κοινοβουλίου.

«Αυτή την περίοδο, όσο λιγότερες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η χώρα έναντι των πιστωτών της, τόσο το καλύτερο για το μέλλον», τονίζει χαρακτηριστικά έμπειρο τραπεζικό στέλεχος. Υπό την έννοια αυτή, η χθεσινή εμπλοκή στη Βουλή, με πρωτοβουλία της κ. Παπανδρέου, ίσως να είναι ευπρόσδεκτη εξέλιξη…

Σε επίπεδο εσωτερικού πολιτικού παιχνιδιού, πάντως, η κ. Παπανδρέου φαίνεται να κερδίζει συνεχώς «πόντους» το τελευταίο διάστημα, εις βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου: αρχικά ηγήθηκε της εσωκομματικής επίθεσης, κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, για τις μεθοδεύσεις που ευνόησαν τη δράση των κερδοσκόπων κατά των ελληνικών ομολόγων. Παρότι ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα, ο Πρωθυπουργός, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επ’ αυτού στη Βουλή, απέφυγε να ταυτισθεί με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο διερεύνησης της υπόθεσης.

Με το τελευταίο της κοινοβουλευτικό «χτύπημα», αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε πλέον, ότι η κ. Παπανδρέου αναβαθμίζεται αισθητά, σε ρόλο «επιτηρητή» του «τσάρου» της οικονομίας, χωρίς προς το παρόν να διαφαίνεται ότι αυτό ενοχλεί το Μέγαρo Μαξίμου…
Διαβάστε περισσότερα...

"Φύγαμε από το Μουντιάλ με το κεφάλι ψηλα"!

Το ίδιο συναίσθημα που νιώθει η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων για την παρουσία της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, αυτό της υπερηφάνειας, «μοιράζεται» και ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς με την Αργεντινή - που σήμανε και το τέλος του ταξιδιού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντιάλ - ανέφερε πως νιώθει υπερήφανος απ' την προσπάθεια των διεθνών, ενώ στάθηκε και στην ευκαιρία του Γιώργου Σαμαρά, που ενδεχομένως ν' άλλαζε την εξέλιξη της αναμέτρησης.

«Σε γενικές γραμμές από την πορεία μας στην προκριματική φάση και τη συμμετοχή μας στους τελικούς, είμαστε υπερήφανοι. Βέβαια, όταν λαμβάνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση θες να έχεις και επιτυχία. Ήμασταν απογοητευμένοι μετά την ήττα από τη Νότια Κορέα. Σήμερα όμως χάσαμε από μια πολύ μεγάλη ομάδα. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, ίσως αν είχαμε σκοράρει στην ευκαιρία του Σαμαρά, να είχαμε καλύτερη τύχη», ανέφερε ο Ότο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε: «Επίσης, είχαμε την ατυχία να κάνουμε γρήγορα τρεις αναγκαστικές αλλαγές και να μην μπορούμε στη συνέχεια να αλλάξουμε το σύστημά μας, ενδεχομένως με την είσοδο ενός επιθετικού. Σήμερα έπρεπε να δουλέψουν τα πάντα. Οσο για το μέλλον μου στην εθνική, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και θα δούμε τι θα γίνει».

Απαρηγόρητος για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία που έχασε, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Σαμαράς. «Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου μετά τη φάση. Πιστεύω ότι έκανα το σωστό τελείωμα, αλλά δεν πήγε μέσα η μπάλα. Δε νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι ακόμα και τώρα, αλλά παρόλα αυτά, αισθάνομαι ότι έχω απογοητεύσει κάποιους ανθρώπους. Ξέρω ότι αν έμπαινε εκεί το γκολ, ίσως ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ίσως μας επηρέασαν και οι αναγκαστικές αλλαγές. Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε στην άμυνα, και να πιέσουμε στο τέλος, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που άλλαζε με εκπληκτικό τρόπο την μπάλα και όσο και να τους πιέζαμε, όσο και να παλεύαμε, δεν μπορούσαμε να περιορίσουμε το φοβερό πάσινγκ γκέιμ που έχουν. Πιστεύαμε πολύ στην ομάδα μας», ήταν τα λόγια του Σαμαρά, ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Ήμασταν πολύ καλοί στα δύο τελευταία ματς και να είστε σίγουροι στην Ελλάδα ότι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Πάνω απ’ όλα χαρήκαμε τα δύο τελευταία παιχνίδια στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου. Δουλέψαμε σκληρά δύο χρόνια για να βρεθούμε εδώ και η ήττα από τη Ν. Κορέα δεν μας επηρέασε καθόλου. Είχαμε πίστη και μετά από αυτήν στις δυνάμεις μας, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας απ' τη συνέχεια της διοργάνωσης εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης. «Το θέμα είναι ότι δεν προκριθήκαμε και μας στενοχωρεί αυτό. Είναι κάτι θετικό το πρώτο γκολ και η πρώτη νίκη, αλλά θέλαμε την πρόκριση. Οι περισσότεροι δεν θα ξαναπάμε σε Μουντιάλ. Σε κάθε παιχνίδι κρίνεται η πρόκριση. Δεν κρίθηκε μόνο στο πρώτο. Ακόμη και με την Αργεντινή θα παιζόταν. Αποδείχτηκε όπως πως μας στοίχισε ότι δεν πήραμε έστω και το βαθμό της ισοπαλίας με τη Νότιο Κορέα. Κάναμε ένα βήμα κερδίζοντας για πρώτη φορά στο Μουντιάλ. Όμως για μένα η ουσία είναι να περάσεις στην επόμενη φάση και είμαστε στενοχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω πως ήμασταν σε θέση να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Παίρνουμε μαζί μας τη νίκη που πετύχαμε και πολύ μεγάλες εμπειρίες. Σε ό,τι ηλικία και να είσαι, είναι μεγάλη υπόθεση να παίζεις σε ένα Μουντιάλ», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής.

Στη συνέχεια ο διεθνής χαφ αναφέρθηκε και στο ματς με την Αργεντινή: «Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Όσο παρέμενε το 0-0 ξέραμε πως θα έχουμε κάποια ευκαιρία. Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις μέσα σε δέκα λεπτά τρεις αναγκαστικές αλλαγές δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Ο προπονητής δεν είχε μετά την ευκαιρία να κάνει τις αλλαγές που είχε στο μυαλό του. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια, αλλά φάγαμε ένα γκολ από στημένο που θεωρώ πως ήταν διπλό φάουλ. Παίξαμε ίσως με την καλύτερη ομάδα του κόσμου». Στη συνέχεια ο «Κάρα» τόνισε πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει ν' αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στο μέλλον: «Έχω πει και στο παρελθόν ότι όσο είμαι υγιής και παίζω σε υψηλό επίπεδο δεν μπορώ να πω όχι στην Εθνική. Είμαι 18 χρόνια στην ομάδα και δεν θα σταματήσω. Εγώ αυτό που θέλω για την Εθνική είναι να έχουμε επιτυχίες. Οι 96 συμμετοχές από μόνες τους δεν λένε τίποτα». Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως ο κύκλος του Ότο Ρεχάγκελ έκλεισε στην Εθνική απάντησε: «Γι' αυτό είναι αρμόδιος να απαντήσει μόνο ο κύριος Ρεχάγκελ. Έχουμε σημειώσει τρομερές επιτυχίες μαζί του. Όποια απόφαση και να πάρει, υπάρχουν καλοί παίκτες στην Εθνική και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ και πρέπει να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο».

Στη μεγαλη προσπάθεια που έκαναν όλοι οι παίκτες, αλλά και στο άτυχο ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Νότια Κορέα στάθηκε στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μόρας. «Πιστεύω ότι όλοι κάναμε κατάθεση ψυχής. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο μεγάλης δυναμικότητας. Είπαμε από την αρχή πως πιστεύουμε στο όνειρο και προσπαθήσαμε πολύ. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Από εκεί και πέρα δεν μπορέσαμε να κάνουμε γκολ τις λίγες φάσεις που δημιουργήσαμε. Σίγουρα η φάση του Σαμαρά, αν είχε μπει γκολ θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό παιχνίδι. Έτσι όπως βλέπουμε τώρα τα πράγματα το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Νότια Κορέα ήταν αυτό που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο», δήλωσε ο Μόρας και κατέληξε: «Εμείς πιστεύουμε ότι η ομάδα έχει μέλλον. Ελπίζω να το πιστέψει και ο κόσμος».

Την πεποίθησή του πως η Εθνική μας αν ήταν πιο τυχερή θα μπορούσε να κερδίσει κάτι παραπάνω στο ματς με την Αργεντινή γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που μίλησε και για την καθοριστική ήττα στην πρεμιέρα απ' τη Νότια Κορέα. «Πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Χάσαμε το παιχνίδι, ωστόσο δώσαμε τα πάντα και νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και δεν είχαμε και τις αναγκαστικές αλλαγές, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Όταν κάνεις τρεις αναγκαστικές αλλαγές, είναι λογικό να χάνεις ρυθμό. Μας επηρέασε όλο αυτό στο σημερινό παιχνίδι. Όσο για την πρόκριση, νομίζω ότι κρίθηκε σε λεπτομέρειες και ότι το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό. Η εικόνα μας τότε δεν ήταν όπως έπρεπε. Αν δεν είχαμε ηττηθεί από τη Νότια Κορέα, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Ευχαριστούμε τον κόσμο μέσα από την καρδιά μας, ξέρουμε ότι πάντα και στα καλά και στα άσχημα είναι μαζί μας και ελπίζουμε να συνεχίσει να μας στηρίζει στο μέλλον όπως και τώρα».

Την ικανοποίησή του για τη γενικότερη εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σ' αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο εξέφρασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. «Όταν κάνεις έναν απολογισμό κοιτάς όλα τα ματς. Όλα όμως στη ζωή για καλό είναι. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Ελπίζω ο κόσμος να το χάρηκε. Δεν ήρθαμε ως φαβορί, πήραμε μια νίκη, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Είμαστε περήφανοι και ικανοποιημένοι. Όλοι θα πρέπει να αναλογιστούμε τι έχει κάνει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Εμείς το χαρήκαμε. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το άλλο παιχνίδι. Είπαμε να μπούμε μέσα και να κάνουμε ότι μπορούμε. Υπάρχουν πολλά θετικά από την παρουσία μας αυτή», ανέφερε ο Έλληνας αμυντικός.

Για το ματς με την Αργεντινή ο άσος της Τζένοα υποστήριξε: «Οι καλές εμφανίσεις πρέπει να συνοδεύονται και από ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν τα καταφέραμε, παρότι όλα τα παιδιά έδωσαν το 200%. Απλά ήταν πολύ καλύτεροι από μας. Αγγίξαμε το όνειρο, αλλά παίζαμε με την Αργεντινή. Πιστεύω πως δεν μπορούσαμε να παίξουμε με άλλον τρόπο. Αυτός ήταν ο μοναδικός. Όταν κρατάς μια ομάδα σαν την Αργεντινή για 77 λεπτά μακριά από το γκολ, πάει να πει πως έχεις κάνει καλή δουλειά». Τέλος, για τις μονομαχίες του με τον Λιονέλ Μέσι, είπε πως: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και όλα τα παιδιά κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για τις δυνατότητες της Εθνικής μας και παραδέχθηκε ότι η πρόκριση χάθηκε στο ματς με τη Νότια Κορέα. «Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και το έδειξε και με τη Νιγηρία. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει ταλαντούχα παιδιά και υπάρχουν οι δυνατότητες να χτίζει συνεχώς. Για την πρόκριση το πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν το πρώτο. Δεν έπρεπε να το χάσουμε. Ο Γιώργος (Καραγκούνης) έχει δίκιο ότι η πρόκριση χάθηκε στις λεπτομέρειες. Όταν λέμε πως ένα ματς με την Αργεντινή χάθηκε στις λεπτομέρειες είναι σημαντικό».

Θετικός ήταν ο απολογισμός απ' την πορεία της Εθνικής μας στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. «Οι εντυπώσεις είναι θετικές από τη συμμετοχή μας. Σίγουρα θα μπορούσαμε το κάτι παραπάνω, όμως γυρίζουμε πίσω με ψηλά το κεφάλι. Θα πω συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί μετρά η προσπάθεια. Ο κ. Μπλάτερ, που μίλησα μαζί του μετά το ματς, μου είπε ότι αργήσαμε λίγο να επιτεθούμε», ήταν τα λόγια του κ. Πιλάβιου, που σε ερώτηση για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απάντησε: «Όταν τελειώνει μια μεγάλη διοργάνωση, αρχίζει μία άλλη».
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ.....ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΣ



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Φλώρινα: Στο εδώλιο τσίρκο για κακοποίηση ελέφαντα

Μια μοναδική υπόθεση στα ελληνικά ποινικά χρονικά εκδικάζεται αύριο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Φλώρινας, ύστερα από μήνυση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος», φιλοζωικών σωματείων και ιδιωτών, για το βασανισμό ενός άτυχου ελέφαντα κατά τη διάρκεια παραστάσεων του τσίρκου «Άλεξ Χαμάε - Τσίρκο Μάσιμο» στην ακριτική πόλη.

Κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί ο ιδιοκτήτης και ο εκπαιδευτής του τσίρκου, σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για την κακοποίηση του ελέφαντα.

Το περιστατικό τελέστηκε στις 2 Μαίου 2009 μέσα στην προσωρινή εγκατάσταση της επιχείρησης στο δήμο Φλώρινας. Το αδίκημα τεκμηριώνεται από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που μεταδόθηκε και δημόσια από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Τρίτη 12 Μαΐου 2009 στην εκπομπή "ECO News".

Σύμφωνα με τον "Αρκτούρο", "πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά κακοποίησης ζώων σε επιχειρήσεις τσίρκο που λειτουργούν ανά τον κόσμο και βλέπουν το φως της δημοσιότητας".

Η οργάνωση συνεχίζει την εκστρατεία με τίτλο "Ελλάδα, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα" και καλεί:

* Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία και να απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο την είσοδο και λειτουργία επιχειρήσεων τσίρκο με ζώα.

* Δήμους και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απαγορεύσουν με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων τη λειτουργία τσίρκων στην επικράτειά τους.

* Ενεργούς πολίτες να υποστηρίξουν το αίτημά μας υπογράφοντας στο www.arcturos.wordpress.com

"Ευχαριστούμε όλους τους δήμους που ήδη έχουν αποφασίσει την απαγόρευση λειτουργίας τσίρκο με ζώα καθώς και τους 30.000 πολίτες που έχουν ήδη υποστηρίξει το αίτημά μας", λέει στην "Ε" η υπεύθυνη επικοινωνίας του "Αρκτούρου", Βάσω Πετρίδου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΟΝΟΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. μαλον δεν εχουμε αντιλυφθεί ότι υπάρχει σοβαρη έλλειψη κρεββατιών στην πόλη μας.
Αντι να καταγγέλουμε καλά θα κάνουμε να βοηθήσουμε όλοι.

Σε Αυθαίρετο ξενοδοχείο φιλοξενήθηκε η Μπιρμπίλη στην Φλώρινα
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας της Φλώρινας ο "ΠΟΛΙΤΗΣ" η κ. Μπιρμπίλη που επισκέφτηκε στις 17 Ιουνίου την Φλώρινα διανυκτέρευσε σε αυθαίρετο ξενοδοχείο!!!

Το ξενοδοχείο ονομάζεται "ΦΑΙΔΩΝ", λειτουργεί παρανόμως από τον Αύγουστο του 2008 χωρίς άδεια και σήμα του ΕΟΤ, ενώ έχει καταδικαστεί και για σωρεία σοβαρών πολεοδομικών παραβάσεων.


Παρά τις ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες ο Νομάρχης και η Νομαρχία αδιαφορούν και δεν το κλείνουν, ενώ αρκετές φορές οι ιδιοκτήτες του έχουν οδηγηθεί στο αυτόφωρο μετά από καταγγελίες

Όσοι αναρωτιέστε γιατί δεν το κλείνουν αφού είναι παράνομο... ιδού η απάντηση:

Το παράνομο ξενοδοχείο λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια

- ως έδρα των Πρέσπειων
- ως χώρος διαμονής του Λιάνη
- και ως έδρα του πολιτικού γραφείου του Λιάνη

Σημειωτέον ότι η Μπιρμπίλη επισκέφτηκε την Φλώρινα μετά από πρόσκληση του Λιάνη... γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ενιαίο και δεν υπάρχει νέο και παλιό...

Το θέμα είναι αν η Υπουργός Χωροταξίας προβλέπεται να φιλοξενείται σε αυθαίρετα ξενοδοχεία...

Όποιοι πούνε ότι δεν το ήξερε ας την ενημερώσουν να δούμε αν θα γκρεμίσει το αυθαίρετο που στεγάζει το πολιτικό γραφείο του συναδέλφου της Λιάνη, όπως γκρέμισε με τις κάμερες το εγκαταλελειμμένο κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα...

Καλή η δικαιολογία ότι δεν ήξερε...
τώρα που ξέρει να δούμε τι θα κάνει...
--
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/06/blog-post_8002.html
Διαβάστε περισσότερα...

«Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της Αλλαγής»

Πέρασαν 14 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου κι όσο κι αν κάποιοι διαφωνούσαν με τον αείμνηστο, κάνοντας συγκρίσεις με το παρόν θα αναφωνούσαν: «Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της Αλλαγής».

Σίγουρα ο μακαρίτης προκάλεσε πολλά προβλήματα στην οικονομία, τα οποία πληρώνουμε ακόμη και σήμερα.


Σίγουρα, πρόδωσε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που τον πίστεψε όταν μιλούσε για το όραμα της μεγάλης ανατροπής στην κοινωνία.

Ήταν λαοπλάνος, έπαιζε με το συναίσθημα του κόσμου για αλλαγή, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ισονομία.

Από την άλλη, όμως, ήταν αυτός που έβγαλε από την αφάνεια μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, κυνηγημένοι από το κράτος της Δεξιάς.

Τους έδωσε ψωμί να φάνε, καλύτερη ασφάλιση, νοσοκομεία, καλύτερη παιδεία και ευκαιρίες για να μορφωθούν, ανέτρεψε καθεστωτικές νοοτροπίες δεκαετιών, προκάλεσε, αγαπήθηκε και μισήθηκε. Έφτιαξε το ΕΣΥ, άνοιξε στους κατώτερους τα Πανεπιστήμια, έδωσε καλύτερες συντάξεις και επέβαλε νόμους που προστάτευαν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Όλα αυτά δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς και 14 χρόνια μετά, που κυβερνά ένας άλλος Παπανδρέου, μόνο θλίψη μπορεί να νοιώσει κανείς.

Το ΕΣΥ έχει παραδοθεί στα χέρια των πιράνχας και ο κόσμος στενάζει σε λίστες αναμονής. Η Παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο και ακόμη και οι Πανελλαδικές έχουν απαξιωθεί.

Η κοινωνική ασφάλιση έχει πάει περίπατο, τα νομοθετήματα Λοβέρδου έχουν φέρει τη χώρα δεκαετίες πίσω. Ο εργαζόμενος αισθάνεται περισσότερο ανασφαλής από ποτέ. Ο νέος δεν γνωρίζει τι θα του ξημερώσει, δε βρίσκει δουλειά ή όταν βρει παίρνει 570 ευρώ ενώ δεν έχει προοπτική για να συνταξιοδοτηθεί.

Ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τους 50άρηδες που τρέμουν στην ιδέα της απόλυσης.

Η κοινωνική ειρήνη έχει πάει περίπατο και πλέον οι εκρήξεις θα είναι απρόβλεπτες.

Η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή του ΔΝΤ και με το πρόσχημα της κρίσης και της χρεοκοπίας λαμβάνονται τόσο σκληρά μέτρα που δεν μπορεί να τα αντέξει κανείς.

Και πλέον το ερώτημα είναι: Ο Ανδρέας αν έβλεπε το γιο του να κατεδαφίζει την Ελλάδα τι θα έκανε;

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να ξεστομίσει ούτε την ιστορική φράση «τα’ μαθες τα νέα πατέρα;»

Διότι αν τα μάθει ο Ανδρέας θα βγει από τον τάφο του…
Διαβάστε περισσότερα...

Δυτ. Μακεδονία και μεταποίηση κατέβασαν τις βάσεις

Μεγάλες διαφορές ανά περιοχή και κλάδο στις βάσεις για την ένταξη επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης με 653 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ καταγράφουν τα στοιχεία που έχουν λάβει οι περιφέρειες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η Δυτική Μακεδονία είχε την πιο μικρή απαιτούμενη βαθμολογία, από 60,1% στην μεταποίηση έως 71,5% στο εμπόριο. Στον αντίποδα, η Αττική, η Πελοπόννησος και η Κρήτη είναι οι περιφέρειες με τις πιο υψηλές βάσεις, που σε μια περίπτωση ξεπερνούν και το 79%. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας έστειλαν στις περιφέρειες και στις τράπεζες τα στοιχεία με τους δικαιούχους, οι οποίοι καλούνται σταδιακά ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα για να μάθουν τα «νέα». Ωστόσο, τα στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί σε κεντρικό επίπεδο, με αποτέλεσμα για αρκετούς επιχειρηματίες, των οποίων δεν έχει φτάσει ακόμη η... σειρά, να παρατείνεται η αγωνία. Ανάμεσα σε 6 από τις 13 συνολικά περιφέρειες, στο εμπόριο η χαμηλότερη βάση καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία (71,5%) και η υψηλότερη στην Κρήτη (77,2%), λόγω της αντίστοιχα μεγαλύτερης ποιότητας αλλά και αριθμού σχεδίων που υποβλήθηκαν. Στη μεταποίηση, η ελάχιστη αναγκαία βαθμολογία ξεκινά από 60,1% στη Δυτική Μακεδονία και φτάνει στο 71% στην Αττική και στο 72,4% στην Κρήτη. Στον τουρισμό κυμαίνεται από 59,4% έως 62,3% στη Στερεά Ελλάδα, στις υπηρεσίες από 67,3% έως 79,2% και στις εταιρείες δικαιόχρησης (franchising) από το 63,2% έως το 73,4%.

«Ερχεται το επόμενο πρόγραμμα»

Για τις εταιρείες του μεταποιητικού κλάδου θα υπάρχει και... δεύτερη ευκαιρία. Οπως προανήγγειλε προ ημερών το υπουργείο Οικονομίας, ξεκινά ο επόμενος κύκλος αξίας 200 εκατ. ευρώ, με προθεσμία για την υποβολή προτάσεων έως τις 15 Σεπτεμβρίου (ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί πάντως ο οδηγός). Θα ενισχυθούν περίπου 4.500 επιχειρήσεις. Υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες προκηρύξεις:

* Το πρόγραμμα ονομάζεται πλέον «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες». Αυτή τη φορά το πρόγραμμα θα «τρέξει» από τις υπηρεσίες του παλαιού υπουργείου Ανάπτυξης.

**Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες δεν θα μετάσχουν. Η ηγεσία του υπουργείου έχει αποφασίσει την αντικατάστασή τους από τους Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης.

**Το ποσοστό της επιχορήγησης είναι χαμηλότερο, 35% 40% και 45% ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη. Δικαιούχοι είναι και πάλι επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους και έχουν τζίρο μικρότερο από 10 εκατ. ευρώ. Το ύψος κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να ανέρχεται από 40.000 έως 200.000 ευρώ.

* Στον υπό σύνταξη οδηγό θα ανακοινωθούν τα νέα κριτήρια βαθμολόγησης των επιχειρήσεων, ενώ αναμένεται να δίδει έμφαση στη διατήρηση θέσεων εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ...

http://www.worldometers.info/gr/ Διαβάστε περισσότερα...

καλα της ειπε..κορυφαιο‏

Η ακόλουθη είναι μια πραγματική ιστορία από την υπηρεσία τεχνικής εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Word Perfect (ηλεκτρονικοί υπολογιστές).

Είναι αυτονόητο ότι ο υπάλληλος απολύθηκε, παρ' όλα αυτά έχει κάνει αγωγή για αναίτια απόλυση.


Ο διάλογος προέρχεται από τη μαγνητοφώνηση που οδήγησε στην απόλυση.
Διαβάστε τον.

- "Τεχνική εξυπηρέτηση Word Perfect, πως μπορώ να σας βοηθήσω";

- "Ναι, ξέρετε, έχω πρόβλημα με το Word Perfect."

- "Τι είδους πρόβλημα;"

- "Να, καθώς δακτυλογραφούσα, ξαφνικά όλες οι λέξεις χάθηκαν."

- "Χάθηκαν;"

- "Εξαφανίστηκαν."

- "Μμμ. Τι σας δείχνει η οθόνη τώρα;;;"

- "Τίποτα."

- "Τίποτα;;;"

- "Είναι κενή. Δεν δέχεται οτιδήποτε και να γράψω."

- "Είστε ακόμα μέσα στο... Word Perfect ή έχετε βγει;"

- "Πως μπορώ να το καταλάβω;"

- "Βλέπετε το σήμα C: στην οθόνη;" (Ελεύθερη μετάφραση του "Can you see the C: prompt on the screen?")

- "Τι σημασία έχει η οθόνη;"

- "Ξεχάστε το. Μπορείτε να κινήσετε τον δρομέα (cursor) στην οθόνη;"

- "Δεν υπάρχει δρομέας. Σας είπα, δεν δέχεται οτιδήποτε και να γράψω!"

- "Έχει ένδειξη λειτουργίας το μόνιτορ σας;"

- "Τι είναι μόνιτορ;"

- "Είναι το πράγμα με την οθόνη που μοιάζει με τηλεόραση. Μήπως έχει ένα μικρό λαμπάκι που σας λέει πότε είναι αναμμένο;"

- "Δεν ξέρω."

- "Τότε κοιτάξτε πίσω από το μόνιτορ και βρείτε από που βγαίνει το καλώδιο.

- "Μπορείτε να το δείτε;"

- "Ναι, νομίζω."

- "Ωραία. Ακολουθήστε το καλώδιο μέχρι το φις και πέστε μου αν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα."

- "...Ναι, είναι."

- "Όταν κοιτούσατε πίσω από το μόνιτορ, προσέξατε αν έβγαιναν δύο καλώδια και όχι μόνο ένα;"

- "Όχι."

- "Τέλος πάντων, βγαίνουν. Θα ήθελα να κοιτάξετε και να βρείτε το άλλο καλώδιο."

- "Εντάξει, το βρήκα."

- "Ακολουθήστε το και πέστε μου αν είναι καλά συνδεδεμένο στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας."

- "Δεν μπορώ να φτάσω εκεί."

- "Καλά. Τουλάχιστον μπορείτε απλώς να δείτε αν είναι;"

- "Όχι."

- "Ακόμα κι αν πατήσετε πάνω σε κάτι και τεντωθείτε λίγο;"

- "Δεν μπορώ να δω, όχι γιατί δεν φτάνω, αλλά γιατί είναι σκοτάδι."

- "Σκοτάδι;"

- "Ναι. Το φως του γραφείου είναι σβηστό και το μόνο φως που έχω έρχεται από το παράθυρο."

- "Τότε ανάψτε το φως."

- "Δεν μπορώ."

- "Γιατί όχι;"

- "Γιατί υπάρχει διακοπή ρεύματος."

- "Διακοπή... Διακοπή ρεύματος;

- "Αχά! Λοιπόν, το βρήκαμε. Έχετε ακόμα τα κουτιά, τα βιβλία, και τα υπόλοιπα υλικά συσκευασίας του υπολογιστή σας;"

- "Βέβαια, τα κρατάω στην ντουλάπα."

- "Ωραία.. Φέρτε τα, αποσυνδέστε το σύστημα σας και συσκευάστε το όπως ήταν όταν το πήρατε. Μετά επιστρέψτε το στο κατάστημα απ' όπου το πήρατε."

- "Αλήθεια; Είναι τόσο σοβαρό;"

- "Δυστυχώς ναι."

- "Καλά, αφού είναι έτσι. Και τι θα τους πω;"

- "Πέστε τους ότι με την μαλακία που σας δέρνει, δεν μπορείτε να έχετε υπολογιστή.."***
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κατά Σωκράτη ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου:

Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,
Δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς...
Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;


1. Πρώτα απ'όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές...
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική..
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα..
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...»
Διαβάστε περισσότερα...

Γελάμε με τη σχέση αντρών – γυναικών

Πρόταση 1. Περί Έρωτα
Έξυπνος άνδρας + έξυπνη γυναίκα = ειδύλλιο
Έξυπνος άνδρας + χαζή γυναίκα = δεσμός
Χαζός άνδρας + έξυπνη γυναίκα = γάμος
Χαζός άνδρας + χαζή γυναίκα = εγκυμοσύνη

Πρόταση 2. Περί Εργασίας
Έξυπνο αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος = προκοπή
Έξυπνο αφεντικό + χαζός υπάλληλος = παραγωγή
Χαζό αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος = προαγωγή
Χαζό αφεντικό + χαζός υπάλληλος = υπερωρίες

Πρόταση 3. Περί Αγοράς
Ένας άνδρας πληρώνει 2 ευρώ για ένα αντικείμενο που χρειάζεται και κοστίζει 1 ευρώ.
Μια γυναίκα πληρώνει 1 ευρώ για ένα αντικείμενο που δε χρειάζεται και κοστίζει 2 ευρώ.

Πόρισμα:
Μια γυναίκα ανησυχεί για το μέλλον μέχρι να βρει σύζυγο.
Ένας άντρας ποτέ δεν ανησυχεί για το μέλλον, παρά μόνο όταν βρει σύζυγο.

Γενίκευση :
Επιτυχημένος άνδρας είναι εκείνος που βγάζει περισσότερα απ’ όσα μπορεί να ξοδέψει η γυναίκα του…
Επιτυχημένη γυναίκα είναι κάποια που μπορεί να βρει έναν τέτοιο άντρα!

Πρόταση 4. Περί Ευτυχίας
Για να είσαι ευτυχισμένη μ’ έναν άντρα, πρέπει να τον καταλαβαίνεις πολύ και να τον αγαπάς λίγο.
Για να είσαι ευτυχισμένος με μια γυναίκα, πρέπει να την αγαπάς πολύ και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις καθόλου.

Πρόταση 5. Περί Ανθεκτικότητας
Οι παντρεμένοι άντρες ζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους, αλλά είναι πιο πρόθυμοι να πεθάνουν νωρίτερα.

Πρόταση 6. Περί Αλλαγών
Μια γυναίκα παντρεύεται κάποιον ελπίζοντας πως θα τον αλλάξει, αλλά αυτός δεν αλλάζει.
Ένας άντρας παντρεύεται μια γυναίκα ελπίζοντας πως αυτή δε θ’ αλλάξει, αλλά, διάολε, αλλάζει!

Πρόταση 7. Περί Διαλόγων
Μια γυναίκα έχει την τελευταία λέξη στον καυγά.

Γενίκευση:
Ό,τι πει ένας άνδρας μετά την τελευταία λέξη είναι η απαρχή ενός νέου καυγά!
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαμπά μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου

Πόσα πραγματα τελικα στην
ζωη μας χάνουμε ????????

Ένας πατέρας γυρίζει σπίτι από την εργασία του αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος, για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.
-Μπαμπά, μπορώ να ρωτήσω κάτι;
-Ναι, βεβαίως, τι είναι;
-Μπαμπά, πόσα παίρνεις σε μια ώρα;


-Αυτό δεν είναι δίκη σου δουλειά, απάντησε θυμωμένος ο πατέρας.
-Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ, πες μου πόσα παίρνεις σε μια ώρα;
-Εάν πρέπει να ξέρεις, παίρνω 40 ευρώ την ώρα.
-Ωχ! Μπαμπά, σε παρακαλώ, μπορείς να μου δανείσεις 20 ευρώ;
-Εάν ο μόνος λόγος που ρώτησες είναι να δανεισθείς κάποια χρήματα, για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ΄ευθείαν στο δωμάτιο σου και στο κρεβάτι σου. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.
Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιο του και έκλεισε την πόρτα. Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε όλο και περισσότερο. «Πώς τόλμησε να υποβάλει τέτοια ερώτηση, για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;».
Μετά από μια περίπου ώρα ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και σκέφθηκε: «Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά ν΄αγοράσει ο μικρός με τα 20 ευρώ. Και δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά». Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και την άνοιξε.
-Κοιμάσαι, γιε μου; Ρώτησε.
-Δεν κοιμάμαι, απάντησε το αγόρι.
-Σκεφτόμουν ότι ίσως ήμουν πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα. Ήταν μια μεγάλη μέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα 20 ευρώ που μου ζήτησες». Το παιδί έτρεξε κατ΄ευθείαν επάνω του χαμογελώντας.
-Σ΄Ευχαριστώ, μπαμπά, φώναξε. Κατόπιν πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα. Ο πατέρας, μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει, ενώ εκείνο αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματα του και κοιτάζει τον μπαμπά του, που το ρωτά:
-Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα, εφ΄όσον έχεις ήδη μερικά;
-Μπαμπά, έχω 40 ευρώ τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου; Σε παρακαλώ, έλα αύριο νωρίς στο σπίτι. Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί.
Ο πατέρας ένοιωσε συντετριμμένος. Αγκάλιασε το μικρό γιο του και τον ικέτευσε να τον συγχωρήσει.
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Βουλή, οι αλλαγές στο εργασιακό.

Ενστάσεις για το εργασιακό και το ασφαλιστικό καταθέτουν πλέον δημοσίως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. O A.Λοβέρδος δημοσιοποίησε την πρόταση του να εγκριθούν οι αλλαγές του Π.Δ. από τη Βουλή ως τροπολογία

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ για εργασιακά και ασφαλιστικό καθώς πληθαίνουν οι επιφυλάξεις που εκφράζονται δημοσίως από Βουλευτές του κόμματος. Το πρωί, σε σύσκεψη στο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας πρότεινε να περάσουν από τη Βουλή οι αλλαγές στο εργασιακό που προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να εγκριθούν από το Σώμα.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση «υψηλού ρίσκου». Ήδη υπάρχει φόβος ενδεχόμενων διαρροών στην ψηφοφορία του Ασφαλιστικού, τις επόμενες εβδομάδες.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα τα Νέα αναφέρουν πως η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά:

-Θα επιμηκύνει τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις.

-Θα δημιουργήσει αντικίνητρα για τις απολύσεις των εργαζομένων άνω των 50 ετών.

-Θα διασαφηνίσει σχετικά με τις αμοιβές των νεοεισερχομένων στην εργασία, ότι ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει τη διαφορά, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα δεν το καθιστά σαφές και αναφέρει ότι ο ΟΑΕΔ «δύναται να καλύψει τη διαφορά».

Σημειώνεται ότι έπειτα από πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το ΠΔ για τα εργασιακά θα συζητηθεί την Τρίτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ενας από τους βουλευτές αυτούς, ο Δημήτρης Κουσελάς, τόνισε μιλώντας στο "ellispoint στον Flash" ότι στο Προεδρικο Διάταγμα για τα εργασιακά "υπάρχουν ρυθμίσεις που ξεπερνούν ακόμη και τις δεσμεύσεις που υπαγορεύει η υπογραφή του Μνημονίου". Ο κ. Κουσελάς ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις στις ρυθμίσεις που αφορούν τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διατησίας, τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις και την προστασία των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Αισιόδοξος, πάντως, για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εμφανίστηκε από τη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Η προοπτική είναι θετική για την χώρα μας. Οι κόποι και οι πόνοι τού λαού μας πιάνουν τόπο. Ήδη, έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις» ανέφερε. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Αθήνα να στραφεί δικαστικά κατά αμερικανικών τραπεζών για την ελληνική οικονομική κρίση λέγοντας: «Πρόθεσή μου είναι να δημιουργηθεί εξεταστική επιτροπή για την κρίση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μελετηθεί η πιθανότητα να στραφούμε δικαστικά κατά αμερικανικών τραπεζών για την ελληνική οικονομική κρίση».

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι υπάρχει σκέψη και για την έκδοση ενός ομολόγου στο οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει και ο Απόδημος Ελληνισμός. « Η Ομογένεια είναι πάντα στο πλάι της χώρας μας και αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένα και την ευχαριστούμε για τις τελευταίες προσπάθειές της να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που διαμορφώθηκε, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες μέρες της κρίσης»,τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΓΓΡΑΦΟ:Ο ΕΛΑΣ και η γέφυρα του Γοργοποτάμου

ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ Διαβάστε περισσότερα...

ΡΙΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;

ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ
Αξιότιμοι κύριοι,

Σας στέλνω το παρακάτω άρθρο μου, το οποίο μπορείτε και να δημοσιεύσετε. Είμαι σίγουρος ότι θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για άρθρο πολύ μεγάλης σημασίας.

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Τώρα που η πατρίδα μας δέθηκε με τις αλυσίδες του Δ.Ν.Τ., προκειμένου να μπορεί να δανείζεται, ώστε με νέα δανεικά να ξεπληρώνει τα προηγούμενα δάνειά της, οφείλουμε να αναρωτηθούμε, κατ΄ αρχήν το εξής:

Σε ποιους χρωστάμε;

Την απάντηση μπορεί ο καθένας να τη διαβάσει σε άρθρο [1] της διαδικτυακής οικονομικής εφημερίδας Euro2day. Αντιγράφουμε:

«Οι γαλλικές, οι ελβετικές και οι γερμανικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές για τον ελληνικό δανεισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.»

Χρωστάμε, δηλαδή, στο γαλλικό ή το γερμανικό κράτος; Η απάντηση είναι όχι. Χρωστάμε στις γαλλικές και τις γερμανικές ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


Το επόμενο ερώτημα, κοινής λογικής, που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι το εξής:

Πώς είναι δυνατόν ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, το οποίο αποτελείται από 11.000.000 ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται και παράγουν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, να χρωστάει σε τράπεζες, δηλαδή σε επιχειρήσεις, που ο συνολικός αριθμός εργαζομένων τους δεν είναι ούτε το ένα χιλιοστό του πληθυσμού της Ελλάδας;

Το ερώτημα αυτό, που είναι ένα βασικότατο ερώτημα, τεράστιας σημασίας, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά μπορεί να γενικευτεί με τη μορφή των παρακάτω ερωτημάτων:

Πώς είναι δυνατόν όλα τα κράτη του κόσμου, χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, να έχουν τεράστια χρέη στις τράπεζες;

Πώς είναι δυνατόν οι χώρες με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος (σε απόλυτο μέγεθος) στον κόσμο να είναι κατά σειρά οι Η.Π.Α., η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία [2, 3], δηλαδή οι κατά τεκμήριο πλουσιότερες χώρες στον κόσμο;

Πώς είναι δυνατόν, αντί οι φτωχές χώρες να χρωστάνε στις πλούσιες, όπως θα περίμενε κανείς, να χρωστάει όλος ο κόσμος στις τράπεζες;

Πώς είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι και όλα τα κράτη του κόσμου να είναι χρεωμένοι στις τράπεζες, δηλαδή σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν παράγουν κανένα χρήσιμο υλικό προϊόν; Πώς είναι δυνατόν τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που παράγουν να χρωστάνε σε μερικούς χιλιάδες τραπεζίτες, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα;

Πρόκειται για θεμελιώδη ερωτήματα.

Για να απαντήσουμε σε αυτά πρέπει να κατανοήσουμε το πώς λειτουργεί το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, δηλαδή πρέπει να κατανοήσουμε το πώς και ποιοι δημιουργούν το χρήμα.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Το χρήμα, σε πρώτη φάση, τυπώνεται ή δημιουργείται σε ηλεκτρονική μορφή από τις κεντρικές τράπεζες.

Η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η τράπεζα αυτή είναι μια ιδιωτική τράπεζα, δηλαδή οι μέτοχοί της δεν είναι τα κράτη και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις τους, αλλά ιδιώτες. Συγκεκριμένα, μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οι κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης, η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών των οποίων ανήκει σε ιδιώτες. Για παράδειγμα, η κεντρική τράπεζα της χώρας μας είναι η «Τράπεζα της Ελλάδος», η οποία είναι μια ιδιωτική τράπεζα, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στην οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει μόλις το 6.5% των μετοχών.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο σχεδόν το δυτικό κόσμο είναι, όπως η «Τράπεζα της Ελλάδος», ιδιωτικές επιχειρήσεις, με ιδιώτες μεγαλομετόχους, των οποίων τα ονόματα δεν δημοσιεύονται. Παρ΄ όλα αυτά έχουν το προνόμιο να ασκούν τη νομισματική πολιτική όλων των χωρών της Δύσης, ένα προνόμιο που κανονικά θα έπρεπε να το είχαν αποκλειστικά οι λαοί και οι εκλεγμένες τους Κυβερνήσεις. Έχοντας το προνόμιο να ασκούν τη νομισματική πολιτική, οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες καθίστανται οι ρυθμιστές της παγκόσμιας οικονομίας, μια αρμοδιότητα, βέβαια, την οποία δεν ασκούν για το συμφέρον των λαών, αλλά για τα συμφέροντα των αγνώστων ιδιωτών μετόχων τους.

Ωστόσο, μόνο το 2.5% του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς δημιουργείται από τις κεντρικές τράπεζες για λογαριασμό των Κυβερνήσεων. Το υπόλοιπο 97.5% δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες, με τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω:

Οι Κυβερνήσεις δανείζονται χρήματα από ιδιώτες (π.χ. ιδιωτικές τράπεζες), με τόκο, δίνοντας σε αυτούς, σαν αποδεικτικό του δανεισμού, χαρτιά, τα οποία ονομάζονται κρατικά ομόλογα.

Οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν κρατικά ομόλογα, που κατέχουν διάφοροι ιδιώτες επενδυτές. Τα ομόλογα αυτά τα αγοράζουν πληρώνοντας στους ιδιώτες επενδυτές χρήμα, το οποίο το δημιουργούν από το μηδέν για λογαριασμό της Κυβέρνησης, απλώς τυπώνοντάς το στους λογαριασμούς των ιδιωτών επενδυτών. Το χρήμα αυτό είναι το χρήμα που δημιουργείται από τις Κυβερνήσεις και αντιπροσωπεύει μόλις το 2.5% του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς.

Η ιδιωτική τράπεζα, στην οποία βρίσκεται ο λογαριασμός του ιδιώτη επενδυτή, αποκτά με τη διαδικασία αυτή μια πρόσθετη κατάθεση, η οποία, έστω, ισούται με Κ. Λόγω της ύπαρξης της κατάθεσης αυτής, η ιδιωτική τράπεζα έχει τη νομική δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει νέο χρήμα, το οποίο ισούται με το 90% της κατάθεσης (90%*Κ). Το νέο αυτό χρηματικό ποσό η τράπεζα απλά το δημιουργεί από το μηδέν και το πληκτρολογεί στον τραπεζικό λογαριασμό αυτού τον οποίο δανείζει. Έτσι, η τράπεζα, στην οποία βρίσκεται ο λογαριασμός του δανειολήπτη, αποκτά μια πρόσθετη κατάθεση ίση με 90%*Κ, η οποία της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει πρόσθετο χρήμα ίσο με 90%*(90%*Κ) = 81%*Κ.

Το νέο αυτό χρηματικό ποσό κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό αυτού που το δανείζεται και δίνει στην τράπεζά του τη δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει νέο χρηματικό ποσό ίσο με 90%*81%*Κ = 0.73*Κ κ.ο.κ.

Με τη διαδικασία αυτή, στο ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα δημιουργείται από το μηδέν και δανείζεται χρήμα ίσο με 0.9*Κ+0.9^2*Κ+0.9^3*Κ+....=9*Κ. Δηλαδή, οι ιδιωτικές τράπεζες δημιουργούν και δανείζουν χρήμα 9 φορές περισσότερο από το χρήμα το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά από την κεντρική τράπεζα, για λογαριασμό της Κυβέρνησης.

Μάλιστα, λόγω διαφόρων εξαιρέσεων που έχουν θεσπιστεί στην υποχρέωση των τραπεζών να κρατούν το 10% των καταθέσεών τους σαν απόθεμα, στην πράξη οι ιδιωτικές τράπεζες δημιουργούν χρήμα 40 φορές περισσότερο από το χρήμα που δημιουργείται από την κεντρική τράπεζα, με αποτέλεσμα το 97.5% του χρήματος, που κυκλοφορεί, να δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες και μόλις το 2.5% από τις Κυβερνήσεις μέσω των κεντρικών τραπεζών.

Το σύστημα αυτό, δημιουργίας χρήματος και δανεισμού του από τις τράπεζες που περιγράψαμε, ισχύει σε σχεδόν παγκόσμια κλίμακα και ονομάζεται «τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεμάτων» (fractional reserve banking).

Αποτέλεσμα της εφαρμογής του συστήματος αυτού είναι ότι το 97.5% περίπου του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες αποκομίζουν κέρδη με τους εξής δύο τρόπους:

1.Από τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και των επιτοκίων καταθέσεων, δηλαδή από το γεγονός, ότι δανείζουν το χρήμα που δημιουργούν με μεγαλύτερο επιτόκιο από το επιτόκιο, το οποίο δίνουν όταν το χρήμα αυτό κατατίθεται.
2.Από τις κατασχέσεις τις οποίες κάνουν σε αυτούς που χρωστάνε και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που πήραν.
Απλούστερα, μπορούμε να πούμε, ότι το τραπεζικό σύστημα, το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, έχει αποκτήσει το προνόμιο να δημιουργεί σχεδόν όλο το χρήμα από το μηδέν και να το δανείζει, εισπράττοντας τόκους και κάνοντας κατάσχεση των περιουσιών αυτών που χρωστάνε.

Τα κράτη και οι λαοί έχασαν επομένως το δικαίωμα να δημιουργούν το χρήμα και το παραχώρησαν στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, δηλαδή στους Διεθνείς Τραπεζίτες. Έτσι εξηγείται για ποιο λόγο όλα τα κράτη του κόσμου και κατεξοχήν τα πιο πλούσια είναι χρεωμένα μέχρι το λαιμό στις τράπεζες, δηλαδή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν μόνο ένα απειροελάχιστο κλάσμα του παγκοσμίου πληθυσμού.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Τι θα κάνουμε επομένως, σαν Ελλάδα και σαν ελληνικός λαός; Θα αφήσουμε τους εαυτούς μας και την πατρίδα μας να γίνουν σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους; Θα αφήσουμε το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι ελληνικές τράπεζες) να πιει το αίμα του λαού μας και της πατρίδας μας; Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της υποταγής ή της αντίστασης;

Βάσει των όσων προαναφέρθηκαν, ο δρόμος της αντίστασης δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει τα εξής:

· Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, που έχει αφαιρέσει το αποκλειστικό προνόμιο από τους λαούς και τις Κυβερνήσεις τους να δημιουργούν το χρήμα και το έχει αναθέσει στις ιδιωτικές τράπεζες.

· Άρνηση να πληρώσουμε οποιοδήποτε δημόσιο χρέος έχουμε το οποίο είναι προς ιδιωτική τράπεζα ελληνική ή ξένη. Αυτό πρακτικά θα μηδενίσει το δημόσιο χρέος. Επιπλέον, θα πάψουμε να πληρώνουμε για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και αυτό θα μειώσει σημαντικά και το δημόσιο έλλειμμα.

· Σαν πρόσθετο επιχείρημα για την άρνηση να πληρώσουμε τα χρέη προς τις ιδιωτικές τράπεζες μπορούμε να αναφέρουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστάει η Γερμανία, το συνολικό ποσό των οποίων είναι περίπου ίσο με τα χρέη μας προς ιδιωτικές τράπεζες. Να πούμε στις ιδιωτικές τράπεζες, ότι αν επιθυμούν να εισπράξουν τα ποσά που θεωρούν ότι τους τα οφείλουμε να πάνε να τα ζητήσουν από τη Γερμανία.

· Αν οι παραπάνω ενέργειες μας απαγορευτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

· Για να αποκτήσουμε διεθνή ερείσματα, κατά το πρώτο διάστημα και μέχρι να μπορέσουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, συμμαχία σε όλα τα επίπεδα με τη Ρωσία, την Κίνα και με χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα. Στη συνέχεια, η συμμαχία αυτή μπορεί να χαλαρώσει και να ακολουθούμε πολιτική ουδετερότητας.

· Αν χρειαστεί, δανεισμός από την Κίνα με χαμηλό επιτόκιο αντίστοιχο του Δ.Ν.Τ. Πρόσφατα δάνεισε στη Σερβία με 3.5%.

· Αφαίρεση από τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες του δικαιώματος να δημιουργούν χρήμα, με θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).

· Πλήρης κρατικοποίηση της κεντρικής τράπεζας, δηλαδή της «Τράπεζας της Ελλάδος» και ανάθεση σε αυτήν της αποκλειστικής αρμοδιότητας να δημιουργεί το χρήμα.

· Εκτύπωση χρήματος από την κρατική πλέον Τράπεζα της Ελλάδος. Το χρήμα αυτό θα αντικαταστήσει το ευρώ. Κανένας άλλος δεν θα έχει το δικαίωμα να τυπώνει ή να δημιουργεί χρήμα. Έτσι θα πάψουμε να πληρώνουμε τόκους στις ιδιωτικές τράπεζες ελληνικές και ξένες, για να μας δημιουργούν το χρήμα που μας χρειάζεται σαν μέσο για τις συναλλαγές μας.

· Σε όλα τα επόμενα χρόνια, οι Κυβερνήσεις πρέπει να διατηρούν την ποσότητά του χρήματος σταθερή, ώστε να μην υπάρχει πληθωρισμός. Συγκεκριμένα, η ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί πρέπει να μεταβάλλεται σύμφωνα με το ποσοστό μεταβολής του Α.Ε.Π. Όταν το Α.Ε.Π. αυξάνεται κατά ένα ποσοστό π.χ. 3%, η Τράπεζα της Ελλάδος θα αυξάνει το χρήμα που κυκλοφορεί κατά 3%. Με το χρήμα αυτό η Κυβέρνηση θα πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, εισάγοντας το πρόσθετο αυτό χρήμα στην οικονομία. Αν, αντίθετα, κάποια χρονιά το Α.Ε.Π. μειωθεί π.χ. κατά 3%, η Κυβέρνηση θα συλλέγει με φόρους το 3% του χρήματος και θα το αποσύρει από την κυκλοφορία. Έτσι, η ποσότητα του χρήματος θα είναι πάντοτε ανάλογη του Α.Ε.Π., δηλαδή ανάλογη των συναλλαγών που συμβαίνουν στην οικονομία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου πληθωρισμός.

· Το νέο εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί σε σχέση με το ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα εισαγόμενα προϊόντα θα γίνουν ακριβότερα και τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο φτηνά σε σύγκριση με τα εισαγόμενα. Έτσι, θα συμφέρει στον κόσμο να αγοράζει ελληνικά προϊόντα και όχι εισαγόμενα, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και να μειωθεί η ανεργία. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο φθηνά στις αγορές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εξαγωγές και να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα ωφεληθούν οι άνεργοι, ενώ θα πληγούν τα ανώτερα στρώματα, επειδή η πολυτελής κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων θα καταστεί ακριβότερη. Σε πρώτη φάση, πάντως, η αύξηση της τιμής των εισαγόμενων προϊόντων θα δημιουργήσει πληθωρισμό. Όμως, ο πληθωρισμός αυτός σε πολύ λίγα χρόνια θα μειωθεί, λόγω της αντικατάστασης της κατανάλωσης εισαγόμενων προϊόντων από την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων.

· Επιβολή δασμών στις εισαγωγές ξένων προϊόντων για να προστατευτεί περαιτέρω η εγχώρια παραγωγή. Αυτό θα οδηγήσει σε ταχύτατη ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, αγροτικής και βιομηχανικής, η οποία θα διοχετεύεται προς την εσωτερική αγορά, αντί να εισάγουμε και να καταναλώνουμε ξένα προϊόντα. Αυτό θα ρίξει κατακόρυφα την ανεργία και θα ανορθώσει την οικονομία της χώρας.

Η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων:

· Άμεσα, θα μηδενίσει, σχεδόν, τόσο το δημόσιο, όσο και το ιδιωτικό χρέος, επειδή το σύνολο σχεδόν του χρέους είναι προς ιδιωτικές τράπεζες.

· Άμεσα, θα μειώσει περίπου κατά 40% το δημόσιο έλλειμμα, λόγω της εξοικονόμησης των τόκων, που σήμερα πληρώνονται στις ιδιωτικές τράπεζες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

· Θα προκαλέσει άμεσα ταχύτατη και μόνιμη μείωση της ανεργίας, η οποία τελικά θα σταθεροποιηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

· Αρχικά θα αυξήσει τον πληθωρισμό, λόγω της αύξησης των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων. Μεσοπρόθεσμα, όμως, ο πληθωρισμός θα πέσει σχεδόν στο μηδέν, καθώς η συνολική ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί θα μπορεί να ελέγχεται πλήρως από την Κυβέρνηση και δεν θα εξαρτάται από τον ρυθμό με τον οποίον δανείζουν οι ιδιωτικές τράπεζες.

Δύσκολο, από πολιτικής άποψης, ενδέχεται να είναι το πρώτο διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και η κατάσταση να σταθεροποιηθεί. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ζητήσουμε πολιτική και οικονομική στήριξη από τη Ρωσία, την Κίνα και από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ, επιπλέον, θα πρέπει να επιδιώξουμε να γίνουμε το πρότυπο για τους λαούς της Ευρώπης, που είναι ήδη ή θα γίνουν αμέσως μετά, τα επόμενα θύματα των Διεθνών Τραπεζιτών και του Δ.Ν.Τ.

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Πολλοί θα αναρωτηθούν μήπως αυτά που έχουμε γράψει για το τραπεζικό καρτέλ και για το προνόμιό του να δημιουργεί το χρήμα και να το δανείζει στις κυβερνήσεις είναι μια ανυπόστατη θεωρία συνομωσίας. Γι΄ αυτό, συνιστούμε στους αναγνώστες αυτού του κειμένου να διασταυρώσουν αυτά που γράφουμε μόνοι τους. Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε ότι αυτά που γράφουμε είναι πραγματικά.

Σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινής [4] διαβάζουμε:

«Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα ότι χρειάζεται κάποιου είδους «σεισάχθεια» απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, κερδίζει διαρκώς έδαφος. Πρόσφατα, ο οικονομολόγος Μάιλ Χάντσον έγραφε στους Financial Times: «Η μόνη διέξοδος από την κρίση του ευρωπαϊκού χρέους είναι μια διαπραγματεύσιμη παραγραφή του. Οι τράπεζες δανείζουν εικονικό χρήμα, που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν, το οποίο εγγυοδοτείται με κεφάλαια που στην πραγματικότητα δεν έχουν, που κι αυτά υποστηρίζονται από τις κεντρικές τράπεζες που τυπώνουν χρήμα από αέρα κοπανιστό. Όμως, όποτε οι οφειλέτες δυσκολεύονται να ξεπληρώσουν τα επαχθή δάνεια, οι τραπεζίτες προχωρούν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων».

Πρόκειται για ξεκάθαρη επιβεβαίωση των όσων γράψαμε.

Στο άρθρο της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia για το «τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεμάτων» (fractional reserve banking) [5] διαβάζουμε τα εξής:

«Το τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεμάτων είναι το τραπεζικό σύστημα, στο οποίο οι τράπεζες κρατούν μόνο ένα κλάσμα (μέρος) των καταθέσεών τους σαν απόθεμα [...] και δανείζουν το υπόλοιπο, ενώ, συγχρόνως, διατηρούν την υποχρέωση να καταβάλλουν το σύνολο των καταθέσεών τους, αν αυτές ζητηθούν (από τους καταθέτες). [...]

Η πρακτική αυτή είναι καθολική στο σύγχρονο τραπεζικό σύστημα και έρχεται σε αντίθεση με το τραπεζικό σύστημα πλήρων αποθεμάτων, το οποίο δεν εφαρμόζεται πλέον. [...]

Η διαδικασία του τραπεζικού συστήματος κλασματικών αποθεμάτων έχει ένα συσσωρευτικό αποτέλεσμα δημιουργίας χρήματος από τις τράπεζες, αυξάνοντας την ποσότητα του χρήματος στην οικονομία.»

Στο αντίστοιχο άρθρο για το «τραπεζικό σύστημα πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking) [6] διαβάζουμε τα εξής:

«Στο τραπεζικό σύστημα πλήρων αποθεμάτων όλο το χρήμα δημιουργείται από την Κυβέρνηση [...]

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ισχύον σύστημα, στο οποίο ένα μεγάλο ποσοστό του χρήματος δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες.»

Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρα τα άρθρα, ώστε να διαπιστώσετε την αλήθεια όσων γράψαμε για την ακριβή διαδικασία με την οποία δημιουργείται το χρήμα.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τον τρόπο με τον οποίον οι τράπεζες απέκτησαν το προνόμιο της δημιουργίας του χρήματος, δείτε δυο εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, τα οποία υπάρχουν ολόκληρα στο YouTube και μάλιστα και με ελληνικούς υποτίτλους. Είναι το “The Money Masters” και το “Money as Debt” [7, 8].

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ολόκληρη η ιστορία των Η.Π.Α., μέχρι το 1913, ήταν μια μάχη για το ποιος θα έχει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος: η Κυβέρνηση ή οι ιδιωτικές τράπεζες. Από το 1764 ως το 1913, η αρμοδιότητα έκδοσης του χρήματος άλλαξε χέρια από τη μια πλευρά στην άλλη 8 φορές. Σήμερα, με τη νέα μεγάλη οικονομική κρίση, υπάρχει και πάλι στις Η.Π.Α. ένα ισχυρό κίνημα, το οποίο υποστηρίζει την κατάργηση του τραπεζικού συστήματος κλασματικών αποθεμάτων και την αντικατάστασή του από τραπεζικό σύστημα πλήρων αποθεμάτων, καθώς και την κατάργηση της ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας των Η.Π.Α. Mια πρόταση νόμου, που υποστηρίζεται από εκατοντάδες βουλευτές, τόσο του Δημοκρατικού, όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με κωδικό HR-1207, ζητά να γίνει έλεγχος της κεντρικής τράπεζας για πρώτη φορά από το 1913. Ο έλεγχος αυτός πιστεύουν ότι θα αποκαλύψει το ρόλο της τράπεζας αυτής στην πρόκληση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το κίνημα που υπάρχει στην Αμερική για τη νομισματική μεταρρύθμιση, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες [9, 10].

Στην Αργεντινή, η οποία βρέθηκε και αυτή υπό τον ζυγό του Δ.Ν.Τ., το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης έγινε με τον τρόπο που προτείναμε παραπάνω, δηλαδή με την κρατικοποίηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας και με την έκδοση χρήματος από το κράτος. Αντιγράφουμε από άρθρο [11] του Ν. Ντάσιου στην εφημερίδα Ρήξη:

«Μετά τις εκτεταμένες λαϊκές εξεγέρσεις στην Αργεντινή [...], η νέα κυβέρνηση ανέστρεψε τις προτεραιότητες του ΔΝΤ, δίνοντας έμφαση στην αναδιάταξη της εγχώριας παραγωγής [...]. Ταυτόχρονα οι τοπικές αρχές εξέδωσαν «τοπικά ομόλογα», τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως νόμισμα. Οι επαρχίες πλήρωσαν τους υπαλλήλους με αποδείξεις που ονομάστηκαν «ομόλογα για την παραγραφή του χρέους» και που ισούνταν με το εθνικό νόμισμα της χώρας το πέσο. Τα ομόλογα αυτά μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους εργαζόμενους για την αγορά τοπικών προϊόντων. Το μέτρο αυτό έχει μια βασική προϋπόθεση: την κρατικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.»

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, δηλαδή το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ ισχυρών ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους είναι γνωστοί. Η μεγαλύτερη και πιο πλούσια οικογένεια, με διαφορά, είναι η οικογένεια Rothschild. Άλλες μεγάλες οικογένειες είναι η οικογένεια Schiff, η οικογένεια Warburg και η οικογένεια Rockefeller. Μεταξύ αυτών που αποτελούν την κλίκα είναι o κος Σόρος, ο κος Κίσινγκερ, ο κος Zbigniew Brzezinski , ο κος Ben Bernanke, ο κος John Paulson, καθώς και άλλοι πολλοί. Όταν ο καθεστωτικός τύπος αναφέρεται στους «κερδοσκόπους» ή στις «αγορές» ουσιαστικά αναφέρεται σε αυτούς τους ανθρώπους.

Οι έξι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί που έχουν κεντρικό ρόλο στο όλο σύστημα είναι η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo. Οι έξι αυτές τράπεζες έχουν καταθέσεις ή δάνεια, που αντιστοιχούν στο 60% του Α.Ε.Π. των Η.Π.Α.

Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών. Είναι ιδιωτικοί οργανισμοί, ελέγχονται από τους Διεθνείς Τραπεζίτες και συντονίζουν τη χρεοκοπία και τη λεηλασία των εθνών.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Ούτε είναι ένα φυσικό φαινόμενο πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου. Προκλήθηκε επίτηδες από την ηγετική κλίκα. Και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929.

Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο. Τότε η ηγετική κλίκα θα μπορέσει ευκολότερα να πείσει τον κόσμο, ότι μοναδική λύση είναι η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ιδιωτικά ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Και ας μη γελιόμαστε, η Παγκόσμια αυτή Κυβέρνηση, αν επιβληθεί, δε θα είναι δημοκρατική. Το ποιόν των ανθρώπων που συγκροτούν την ηγετική κλίκα το είδαμε στη Γάζα, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, το έχουμε δει στην πολιτική του Ισραήλ και στην παγκόσμια ανοχή για τις γενοκτονίες του. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκληματίες και γενοκτόνοι. Αν δημιουργήσουν Παγκόσμια Κυβέρνηση αυτή θα είναι μια παγκόσμια δικτατορία.

Η επιλογή είναι μπροστά μας. Πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους: Ή θα υποταχθούμε στους Διεθνείς Τραπεζίτες ή θα ενώσουμε τους αγώνες μας με τους λαούς όλης της γης, που στενάζουν κάτω από το χρέος και την υποτέλεια που τους έχει επιβληθεί από το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Αν επιλέξουμε τον δεύτερο δρόμο, νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε και κάτι παραπάνω: Να γίνουμε η πρωτοπορία του διεθνούς κινήματος ενάντια στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ.

Η επιλογή είναι δική μας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά βιβλιογραφία που υπάρχει στο διαδίκτυο, ώστε ο αναγνώστης του κειμένου να μπορεί εύκολα να διασταυρώσει και να επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρονται.

1. EURO2day, «Τα ανοίγματα ξένων τραπεζών στην Ελλάδα», 11/02/2010, http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/568895/ArticleNewsWorld.aspx

2. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

3. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

4. Παπακωνσταντίνου Π., «Ευρωπαϊκή λύση για το ελληνικό χρέος», Καθημερινή, 18/04/2010, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_18/04/2010_398016

5. http://en.wikipedia.org/wiki/Fractional-reserve_banking

6. http://en.wikipedia.org/wiki/Full-reserve_banking

7. http://www.youtube.com/watch?v=sz2xLzaaugM

8. http://www.youtube.com/watch?v=6VGlmeuC0wI

9. http://themoneymasters.wordpress.com/

10. http://www.secretofoz.com/

11. Ντάσιος Ν., «Το ΔΝΤ και οι κερδοσκόποι δεν είναι μονόδρομος», εφημερίδα Ρήξη, φύλλο 61, http://www.ardin.gr/node/2942
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails