Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Στη Βουλή, οι αλλαγές στο εργασιακό.

Ενστάσεις για το εργασιακό και το ασφαλιστικό καταθέτουν πλέον δημοσίως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. O A.Λοβέρδος δημοσιοποίησε την πρόταση του να εγκριθούν οι αλλαγές του Π.Δ. από τη Βουλή ως τροπολογία

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ για εργασιακά και ασφαλιστικό καθώς πληθαίνουν οι επιφυλάξεις που εκφράζονται δημοσίως από Βουλευτές του κόμματος. Το πρωί, σε σύσκεψη στο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας πρότεινε να περάσουν από τη Βουλή οι αλλαγές στο εργασιακό που προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να εγκριθούν από το Σώμα.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση «υψηλού ρίσκου». Ήδη υπάρχει φόβος ενδεχόμενων διαρροών στην ψηφοφορία του Ασφαλιστικού, τις επόμενες εβδομάδες.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα τα Νέα αναφέρουν πως η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά:

-Θα επιμηκύνει τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις.

-Θα δημιουργήσει αντικίνητρα για τις απολύσεις των εργαζομένων άνω των 50 ετών.

-Θα διασαφηνίσει σχετικά με τις αμοιβές των νεοεισερχομένων στην εργασία, ότι ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει τη διαφορά, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα δεν το καθιστά σαφές και αναφέρει ότι ο ΟΑΕΔ «δύναται να καλύψει τη διαφορά».

Σημειώνεται ότι έπειτα από πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το ΠΔ για τα εργασιακά θα συζητηθεί την Τρίτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ενας από τους βουλευτές αυτούς, ο Δημήτρης Κουσελάς, τόνισε μιλώντας στο "ellispoint στον Flash" ότι στο Προεδρικο Διάταγμα για τα εργασιακά "υπάρχουν ρυθμίσεις που ξεπερνούν ακόμη και τις δεσμεύσεις που υπαγορεύει η υπογραφή του Μνημονίου". Ο κ. Κουσελάς ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις στις ρυθμίσεις που αφορούν τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διατησίας, τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις και την προστασία των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Αισιόδοξος, πάντως, για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εμφανίστηκε από τη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Η προοπτική είναι θετική για την χώρα μας. Οι κόποι και οι πόνοι τού λαού μας πιάνουν τόπο. Ήδη, έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις» ανέφερε. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Αθήνα να στραφεί δικαστικά κατά αμερικανικών τραπεζών για την ελληνική οικονομική κρίση λέγοντας: «Πρόθεσή μου είναι να δημιουργηθεί εξεταστική επιτροπή για την κρίση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μελετηθεί η πιθανότητα να στραφούμε δικαστικά κατά αμερικανικών τραπεζών για την ελληνική οικονομική κρίση».

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι υπάρχει σκέψη και για την έκδοση ενός ομολόγου στο οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει και ο Απόδημος Ελληνισμός. « Η Ομογένεια είναι πάντα στο πλάι της χώρας μας και αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένα και την ευχαριστούμε για τις τελευταίες προσπάθειές της να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που διαμορφώθηκε, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες μέρες της κρίσης»,τόνισε.

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails