Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Live your myth in Greece …αλλά τσάμπα!

Θα σου φαινόταν άσχημο να κάνεις διακοπές σε σπίτι στη θάλασσα, με δική σου παραλία και πισίνα και κόστος 30 ευρώ ημερησίως; Μύθος; Πραγματικότητα!
Φέτος αποφάσισα να συνεχίσω την αντίδρασή μου στο σύστημα και να μη μείνω σε ξενοδοχείο.
Το έκανα και πέρυσι και πέρασα με παρέα έξι ατόμων τέλεια και …τσάμπα!


Οι τηλεοράσεις λένε με τυμπανοκρουσίες ότι όλοι έχουν ρίξει τις τιμές αλλά εγώ, με μία μικρή τηλεφωνική βόλτα σε μερικούς προορισμούς ανακάλυψα ότι... αυτό συμβαίνει μόνο στις επιχειρήσεις που απλά ήταν για πέταμα και χρέωναν το Θεό τους. Οπότε πάμε για άλλα!
Θα σου φαινόταν άσχημο να μείνεις σε ένα σπίτι, πάνω στη θάλασσα, με δική σου αυλή, παραλία, πισίνα και πολλά άλλα και να πληρώσεις 30 ευρώ το κεφάλι; Δεν είναι μύθος, είναι πραγματικότητα.
Στο δίκτυο υπάρχουν αρκετά site που προσφέρουν σπίτια σε όλο τον κόσμο με ελάχιστο κόστος. Η μαγκιά των συγκεκριμένων site που εμείς θα αναφέρουμε εδώ, αποκλειστικά στο menslounge.gr, είναι ότι δεν πρόκειται για σπίτια που ενοικιάζονται από εταιρείες. Τα νοικιάζουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Το γιατί είναι φτηνά (όχι πάντα), εξηγείται με πολλούς τρόπους με το κυριότερο να είναι ότι αρκετοί άνθρωποι -με οικονομική άνεση αλλά και με μυαλό- αγοράζουν εξοχικά σπίτια σε κάθε μέρος της γης. Μετά όταν δεν τα επισκέπτονται οι ίδιοι, αποφασίζουν να τα ενοικιάζουν ώστε να αντλούν και τα έξοδα συντήρησης.
Και εδώ μπαίνουμε εμείς. Στο site www.vrbo.com θα βρεις ακίνητα παντού
–και εννοώ παντού στον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, με κόστη που δεν θα πιστεύεις. Υπάρχουν και άλλα site που θα δεις παρακάτω με χιλιάδες προτάσεις σε όλο τον κόσμο.
Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να είσαι προσεκτικός στις πληροφορίες που σου δίνουν οι ιδιοκτήτες, να παρατηρείς προσεκτικά τις φωτογραφίες και να τους ρωτάς, πάντα γραπτώς μέσω email, όλα όσα θες να μάθεις. Σε κάθε αγορά υπάρχουν και οι «ξύπνιοι» που πάνε να σου πουλήσουν το ερείπιο για …βίλα.
Προσωπικά πάντως, έχω ήδη νοικιάσει δύο τέτοια σπίτια στην Ελλάδα και ένα στην Ιταλία
και εκτός από τις πολύ καλές τιμές, έζησα υπέροχες ημέρες με την παρέα μου με την έξτρα άνεση ότι μοναδικό μου ησυχαστήριο δεν ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά μία αυλή. Έζησα σαν ντόπιος, πώς να το πω διαφορετικά.
Παρότι είμαστε μέσα στο καλοκαίρι, θα σου προτείνω να ψάξεις σπίτι ή και διαμερίσματα και για τους χειμερινούς προορισμούς που σκέφτεσαι να επισκεφτείς. Έχω βρει σπίτια στη Ρώμη και την Τοσκάνη που είναι υπερπαραγωγές μπροστά στο δωμάτιο του πιο ακριβού ξενοδοχείου και τα νοίκιασα στην μισή τιμή!
Κι ένα Super tip για το απόλυτο Bachelor Party!
Το σπίτι και την περιοχή που θες να κάνεις διακοπές τα ξέρεις καλύτερα από μένα και θα βρεις το δρόμο σου μέσα στα παρακάτω sites. Ωστόσο, θα σε κατευθύνω σε ένα συγκεκριμένο σπίτι στις Σπέτσες, που το είδα στο vrbo.com και δεν το πίστευα!
Ιδανικό για πολύ άγριο …bachelor party –κατάλαβες εσύ- , το συγκεκριμένο αρχοντικό κοιμίζει 12 άτομα(!) δηλαδή εσένα, τρεις κολλητούς και άλλα 8 ξανθιές τουρίστριες (να μην επεκταθώ άλλο).
Το κόστος ξεκινάει από τα 5.500 € την εβδομάδα (μη μου λιποθυμήσεις) αλλά το σπίτι που είναι τεράστιο, έχει μεγάλο κήπο, ξεχωριστή περιοχή bbq, σκουτεράκια για βόλτες στο νησί, μόνιμο υπηρετικό προσωπικό και –άκουσον άκουσον- σκάφος για θαλασσινές περιπέτειες! Και πριν με βρίσεις για τα 5.500 ευρώ, σκέψου. Είναι μόνο 65 ευρώ το άτομο την ημέρα!
Aν δεν με πιστεύεις, δες το μόνος σου: http://www.vrbo.com/237251

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails