Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να πέσει…»

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη

Η διάλυση της κοινωνίας με … προεδρικό διάταγμα προκαλεί έντονους τριγμούς στο κυβερνητικό οικοδόμημα. Όπως γράφουν οι σημερινές εφημερίδες οι έντονες αντιδράσεις βουλευτών και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ για το διπλό πακέτο εργασιακών και ασφαλιστικών μέτρων, που κατεδαφίζουν κατακτήσεις δεκαετιών, τρόμαξε την κυβέρνηση, η οποία φοβάται τώρα ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δεν θα περάσει , επειδή θα τον καταψηφίσουν και δικοί της βουλευτές.


Μέσα στο κλίμα ασάφειας και ρευστότητας που διαμορφώνεται έχει ενδιαφέρον η χθεσινή παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου στο Φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που καταλύει την κοινωνική ασφάλεια εκ θεμελίων, τις κατακτήσεις που με αίμα και ιδρώτα κέρδισε μέσα σε ένα αιώνα η εργατική τάξη, πολύ χειρότερο από τις επιθέσεις ακόμα και δικτατοριών, δεν θα περάσει.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου που το προωθεί πρέπει να πέσει. Αν χρειασθεί και μέσα στις δύο επόμενες βδομάδες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισής του.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη.

Ας αφήσουν ορισμένοι τα κόλπα και τα προσχήματα: «Δεν φταίει η κυβέρνηση, φταίει το Μνημόνιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου». Ή, «δεν φταίω εγώ, η κυβέρνηση το αποφάσισε».

Την ιστορική στιγμή, όταν διακυβεύεται το μέλλον ενός λαού, ο βουλευτής μένει απέναντι στη συνείδησή του. Και δικαιώνεται ή στιγματίζεται για όλη του τη ζωή.

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί τους εργαζόμενους, με ειρηνικό τρόπο, να «πολιορκήσουν» ηθικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία τους, στις εκλογικές τους περιφέρειες, στη βουλή, σε πολιτικές εκδηλώσεις. Όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Και τον καθένα χωριστά.

Η πτώση της κυβέρνησης ταχύτατα είναι για πολλούς πλέον ένα σοβαρό ενδεχόμενο..

Το Μέτωπο καλούμε τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματώσει επιτέλους το αίτημα «Να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου» ως ένα από τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους, όπως ζητάμε εδώ και τέσσερις μήνες. Δεν είναι δυνατό να εμφανίζεται αυτή η δυνατότητα στον ορίζοντα και η αριστερά να δίνει πίστωση χρόνου και άφεση αμαρτιών σε μια κυβέρνηση που συντρίβει το κοινωνικό κράτος.

Εναλλακτική λύση υπάρχει όσο υπάρχει ο λαός. Σε στιγμές κρίσης, ο χρόνος αποκτά ασύλληπτη πυκνότητα και μέσα σε μια βδομάδα μπορούν να συμβούν όσα σε ομαλές συνθήκες θα χρειάζονταν μια τετραετρία.»

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails