Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Προειδοποιούν οι βουλευτές την κυβέρνηση - "Αλλάξτε το ασφαλιστικό αλλιώς δεν το ψηφίζουμε"

- Οι βουλευτές αμφισβήτησαν ακόμα και την ικανότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με την τρόικα
- Κόλαφος η Βάσω Παπανδρέου κατά Προβόπουλου: Διόρισε 42 υποδιευθυντές ενώ χρειάζεται 15-17
- Προκάλεσε ο Χ. Μαγκούφης που τάχθηκε υπέρ της βουλευτικής σύνταξης με το ισχύον καθεστώς
- Η βασική ρύθμιση συνίσταται ότι γυναίκες με ανήλικα εξισώνονται από 1/1/2011 σταδιακά σε τριετία με τους άνδρες.


Αγριεύει η γκρίνια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση που θα κρατήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Ακόμα και το τελεσίγραφο του Μαξίμου “είτε ψηφίζετε το νομοσχέδιο είτε πάμε σε πρόωρες εκλογές” φαίνεται πως δεν είναι ικανό να μετριάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, δίνοντας και αυτοί με τη σειρά τους τελεσίγραφο στον Ανδρέα Λοβέρδο πως είτε θα βελτιώσει το ασφαλιστικό είτε δεν θα το ψηφίσουν.
Στη συνεδρίαση της ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων οι βουλευτές ζήτησαν καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, ενώ ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης αμφισβήτησε ακόμα και την ικανότητα της κυβέρνησης, αναφορά με το εάν έγιναν σωστά όλες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους κοινωνικούς φορείς.
Ο κ. Αμοιρίδης όμως έκανε λόγο και για ανισότητες στο κυβερνητικό έργο που πρέπει να αρθούν και κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει ευαισθησία στην κοινωνική πολιτική, αλλά και πιο συγκεκριμένα να υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις γυναίκες με ανήλικα.
Πολλές ήταν οι φωνές διαμαρτυρίας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι στο μνημόνιο δεν αναφέρεται σε κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης του δημοσίου, αλλά μόνο για μείωση, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση είναι σκληρή στο θέμα των γυναικών με ανήλικα παιδιά και στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Ιδιαίτερα επικριτική ήταν και η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Παπανδρέου, η οποία χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλου, λέγοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είναι κράτος εν κράτει. Μάλιστα, τον κατηγόρησε τον κ. Προβόπουλο ότι διόρισε 42 υποδιευθυντές, ενώ θα έπρεπε να έχει 15 με 17.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Χρήστου Μαγκούφη, βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ευθαρσώς τάχθηκε υπέρ της βουλευτής σύνταξης ως έχει. Δήλωσε πως “αυτοί που λένε περί κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης ας δώσουν τη σύνταξή τους στο ΙΚΑ, ας γίνουν πρωτοπόροι, ας γίνουν και αυτοί “Γκάντι” και να μην παίζουν θέατρο εδώ μέσα. Γιατί από αρκετά πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις εδώ μέσα παίζουν πολιτικό θέατρο. Καλά έκανε και ήρθε η τρόικα για να βάλουμε επιτέλους μυαλό και τάξη στη χώρα”. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου με το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος του Δημοσίου επιχειρείται βιώσιμη ρύθμιση στο συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων και όπως είπε αφορά τη συμμόρφωση της χώρας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εξίσωση ηλικίας ανδρών γυναικών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί πριν το κλείσιμο της Βουλής, καθώς σύμφωνα με την υποχρέωση της χώρας είναι να έχει κατατεθεί πριν το τέλος Ιουνίου, κάτι που απορρέει από το μνημόνιο. Η βασική ρύθμιση συνίσταται ότι γυναίκες με ανήλικα εξισώνονται από 1/1/2011 σταδιακά σε τριετία με τους άνδρες. Όσες έχουν θεμελιώσει σύνταξη μέχρι 31/12/2010 δεν θίγονται ουτε ως προς την ηλικία ούτε ως προς το χρόνο. Από 1/1/2011 όλι οι νεοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν στο ΙΚΑ( ενιαίο καθεστώς ασφάλισης)

Related Posts :Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails