Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Είναι φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του»!

Τη δυνατότητα για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα, προβάλλει η «BILD am Sonntag», τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της έκδοση, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Δορυφόρος», του Μονάχου. «Μια εβδομάδα Ελλάδα με μόνο ........



.........188 ευρώ, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια; Κι όμως γίνεται!», είναι ο τίτλος της σχετικής έρευνας του Χόλγκερ Κάρκχεκ, που ήδη στον υπότιτλο επισημαίνει ότι «είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του». «Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα συμφέρει όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια», δηλώνει ο Μάριο Κόπερς, εκπρόσωπος του μεγάλου τουριστικού πρακτορείου TUI, που ήδη έχει μειώσει κατά 10% τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται, ότι οι τιμές είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερες κατά 15%, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που η έκπτωση φτάνει το 40%. Η πτώση των τιμών οφείλεται αφενός στην οικονομική κρίση και τα επεισόδια του Μαΐου, αφετέρου δε στο ότι «είχε πλέον προκύψει αναντιστοιχία παρεχομένων υπηρεσιών και κόστους διακοπών. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, συχνά χρεώνουν επιπλέον, λ.χ. τις ομπρελοξαπλώστρες», επισημαίνει διευθύντρια τουριστικού γραφείου στο Βερολίνο.

Η TUI επιδιώκει τώρα να αναστρέψει την αρνητική τάση και προσφέρει έκπτωση, μέχρι και 100 ευρώ το άτομο, σε 70 ξενοδοχεία της Ελλάδας, σε όποιον κλείσει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Η όλη εκστρατεία φαίνεται ότι αποδίδει. «Πριν από μια εβδομάδα, ήμασταν 5% πίσω σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Τώρα το ποσοστό έχει ήδη κατέβει στο 2%», δηλώνει ο εκπρόσωπος της TUI. Τη θετική τάση επιβεβαιώνει και ο τουριστικός οργανισμός Thomas Cook: «Οι κρατήσεις υστερούν τώρα μόνο κατά 3,5% σε σχέση με πέρυσι. Πολλά ξενοδοχεία μας παρέχουν τώρα έκπτωση, μεταξύ 20 και 30%, την οποία με τη σειρά μας μεταφέρουμε στους πελάτες μας».

Πρόβλημα, πάντως, εξακολουθεί να αποτελεί το κόστος των διαφόρων, εκτός πακέτου, εξόδων κατά τις διακοπές, μια και η αγοραστική δύναμη του ευρώ για τον γερμανό τουρίστα είναι στο 96%. Το όλο ρεπορτάζ πλαισιώνεται και από ενδεικτικές συμφέρουσες προσφορές από διάφορα ξενοδοχεία της χώρας.

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails