Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Φύγαμε από το Μουντιάλ με το κεφάλι ψηλα"!

Το ίδιο συναίσθημα που νιώθει η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων για την παρουσία της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, αυτό της υπερηφάνειας, «μοιράζεται» και ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς με την Αργεντινή - που σήμανε και το τέλος του ταξιδιού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντιάλ - ανέφερε πως νιώθει υπερήφανος απ' την προσπάθεια των διεθνών, ενώ στάθηκε και στην ευκαιρία του Γιώργου Σαμαρά, που ενδεχομένως ν' άλλαζε την εξέλιξη της αναμέτρησης.

«Σε γενικές γραμμές από την πορεία μας στην προκριματική φάση και τη συμμετοχή μας στους τελικούς, είμαστε υπερήφανοι. Βέβαια, όταν λαμβάνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση θες να έχεις και επιτυχία. Ήμασταν απογοητευμένοι μετά την ήττα από τη Νότια Κορέα. Σήμερα όμως χάσαμε από μια πολύ μεγάλη ομάδα. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, ίσως αν είχαμε σκοράρει στην ευκαιρία του Σαμαρά, να είχαμε καλύτερη τύχη», ανέφερε ο Ότο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε: «Επίσης, είχαμε την ατυχία να κάνουμε γρήγορα τρεις αναγκαστικές αλλαγές και να μην μπορούμε στη συνέχεια να αλλάξουμε το σύστημά μας, ενδεχομένως με την είσοδο ενός επιθετικού. Σήμερα έπρεπε να δουλέψουν τα πάντα. Οσο για το μέλλον μου στην εθνική, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και θα δούμε τι θα γίνει».

Απαρηγόρητος για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία που έχασε, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Σαμαράς. «Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου μετά τη φάση. Πιστεύω ότι έκανα το σωστό τελείωμα, αλλά δεν πήγε μέσα η μπάλα. Δε νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι ακόμα και τώρα, αλλά παρόλα αυτά, αισθάνομαι ότι έχω απογοητεύσει κάποιους ανθρώπους. Ξέρω ότι αν έμπαινε εκεί το γκολ, ίσως ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ίσως μας επηρέασαν και οι αναγκαστικές αλλαγές. Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε στην άμυνα, και να πιέσουμε στο τέλος, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που άλλαζε με εκπληκτικό τρόπο την μπάλα και όσο και να τους πιέζαμε, όσο και να παλεύαμε, δεν μπορούσαμε να περιορίσουμε το φοβερό πάσινγκ γκέιμ που έχουν. Πιστεύαμε πολύ στην ομάδα μας», ήταν τα λόγια του Σαμαρά, ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Ήμασταν πολύ καλοί στα δύο τελευταία ματς και να είστε σίγουροι στην Ελλάδα ότι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Πάνω απ’ όλα χαρήκαμε τα δύο τελευταία παιχνίδια στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου. Δουλέψαμε σκληρά δύο χρόνια για να βρεθούμε εδώ και η ήττα από τη Ν. Κορέα δεν μας επηρέασε καθόλου. Είχαμε πίστη και μετά από αυτήν στις δυνάμεις μας, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας απ' τη συνέχεια της διοργάνωσης εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης. «Το θέμα είναι ότι δεν προκριθήκαμε και μας στενοχωρεί αυτό. Είναι κάτι θετικό το πρώτο γκολ και η πρώτη νίκη, αλλά θέλαμε την πρόκριση. Οι περισσότεροι δεν θα ξαναπάμε σε Μουντιάλ. Σε κάθε παιχνίδι κρίνεται η πρόκριση. Δεν κρίθηκε μόνο στο πρώτο. Ακόμη και με την Αργεντινή θα παιζόταν. Αποδείχτηκε όπως πως μας στοίχισε ότι δεν πήραμε έστω και το βαθμό της ισοπαλίας με τη Νότιο Κορέα. Κάναμε ένα βήμα κερδίζοντας για πρώτη φορά στο Μουντιάλ. Όμως για μένα η ουσία είναι να περάσεις στην επόμενη φάση και είμαστε στενοχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω πως ήμασταν σε θέση να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Παίρνουμε μαζί μας τη νίκη που πετύχαμε και πολύ μεγάλες εμπειρίες. Σε ό,τι ηλικία και να είσαι, είναι μεγάλη υπόθεση να παίζεις σε ένα Μουντιάλ», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής.

Στη συνέχεια ο διεθνής χαφ αναφέρθηκε και στο ματς με την Αργεντινή: «Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Όσο παρέμενε το 0-0 ξέραμε πως θα έχουμε κάποια ευκαιρία. Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις μέσα σε δέκα λεπτά τρεις αναγκαστικές αλλαγές δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Ο προπονητής δεν είχε μετά την ευκαιρία να κάνει τις αλλαγές που είχε στο μυαλό του. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια, αλλά φάγαμε ένα γκολ από στημένο που θεωρώ πως ήταν διπλό φάουλ. Παίξαμε ίσως με την καλύτερη ομάδα του κόσμου». Στη συνέχεια ο «Κάρα» τόνισε πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει ν' αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στο μέλλον: «Έχω πει και στο παρελθόν ότι όσο είμαι υγιής και παίζω σε υψηλό επίπεδο δεν μπορώ να πω όχι στην Εθνική. Είμαι 18 χρόνια στην ομάδα και δεν θα σταματήσω. Εγώ αυτό που θέλω για την Εθνική είναι να έχουμε επιτυχίες. Οι 96 συμμετοχές από μόνες τους δεν λένε τίποτα». Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως ο κύκλος του Ότο Ρεχάγκελ έκλεισε στην Εθνική απάντησε: «Γι' αυτό είναι αρμόδιος να απαντήσει μόνο ο κύριος Ρεχάγκελ. Έχουμε σημειώσει τρομερές επιτυχίες μαζί του. Όποια απόφαση και να πάρει, υπάρχουν καλοί παίκτες στην Εθνική και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ και πρέπει να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο».

Στη μεγαλη προσπάθεια που έκαναν όλοι οι παίκτες, αλλά και στο άτυχο ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Νότια Κορέα στάθηκε στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μόρας. «Πιστεύω ότι όλοι κάναμε κατάθεση ψυχής. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο μεγάλης δυναμικότητας. Είπαμε από την αρχή πως πιστεύουμε στο όνειρο και προσπαθήσαμε πολύ. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Από εκεί και πέρα δεν μπορέσαμε να κάνουμε γκολ τις λίγες φάσεις που δημιουργήσαμε. Σίγουρα η φάση του Σαμαρά, αν είχε μπει γκολ θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό παιχνίδι. Έτσι όπως βλέπουμε τώρα τα πράγματα το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Νότια Κορέα ήταν αυτό που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο», δήλωσε ο Μόρας και κατέληξε: «Εμείς πιστεύουμε ότι η ομάδα έχει μέλλον. Ελπίζω να το πιστέψει και ο κόσμος».

Την πεποίθησή του πως η Εθνική μας αν ήταν πιο τυχερή θα μπορούσε να κερδίσει κάτι παραπάνω στο ματς με την Αργεντινή γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που μίλησε και για την καθοριστική ήττα στην πρεμιέρα απ' τη Νότια Κορέα. «Πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Χάσαμε το παιχνίδι, ωστόσο δώσαμε τα πάντα και νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και δεν είχαμε και τις αναγκαστικές αλλαγές, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Όταν κάνεις τρεις αναγκαστικές αλλαγές, είναι λογικό να χάνεις ρυθμό. Μας επηρέασε όλο αυτό στο σημερινό παιχνίδι. Όσο για την πρόκριση, νομίζω ότι κρίθηκε σε λεπτομέρειες και ότι το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό. Η εικόνα μας τότε δεν ήταν όπως έπρεπε. Αν δεν είχαμε ηττηθεί από τη Νότια Κορέα, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Ευχαριστούμε τον κόσμο μέσα από την καρδιά μας, ξέρουμε ότι πάντα και στα καλά και στα άσχημα είναι μαζί μας και ελπίζουμε να συνεχίσει να μας στηρίζει στο μέλλον όπως και τώρα».

Την ικανοποίησή του για τη γενικότερη εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σ' αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο εξέφρασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. «Όταν κάνεις έναν απολογισμό κοιτάς όλα τα ματς. Όλα όμως στη ζωή για καλό είναι. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Ελπίζω ο κόσμος να το χάρηκε. Δεν ήρθαμε ως φαβορί, πήραμε μια νίκη, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Είμαστε περήφανοι και ικανοποιημένοι. Όλοι θα πρέπει να αναλογιστούμε τι έχει κάνει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Εμείς το χαρήκαμε. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το άλλο παιχνίδι. Είπαμε να μπούμε μέσα και να κάνουμε ότι μπορούμε. Υπάρχουν πολλά θετικά από την παρουσία μας αυτή», ανέφερε ο Έλληνας αμυντικός.

Για το ματς με την Αργεντινή ο άσος της Τζένοα υποστήριξε: «Οι καλές εμφανίσεις πρέπει να συνοδεύονται και από ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν τα καταφέραμε, παρότι όλα τα παιδιά έδωσαν το 200%. Απλά ήταν πολύ καλύτεροι από μας. Αγγίξαμε το όνειρο, αλλά παίζαμε με την Αργεντινή. Πιστεύω πως δεν μπορούσαμε να παίξουμε με άλλον τρόπο. Αυτός ήταν ο μοναδικός. Όταν κρατάς μια ομάδα σαν την Αργεντινή για 77 λεπτά μακριά από το γκολ, πάει να πει πως έχεις κάνει καλή δουλειά». Τέλος, για τις μονομαχίες του με τον Λιονέλ Μέσι, είπε πως: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και όλα τα παιδιά κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για τις δυνατότητες της Εθνικής μας και παραδέχθηκε ότι η πρόκριση χάθηκε στο ματς με τη Νότια Κορέα. «Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και το έδειξε και με τη Νιγηρία. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει ταλαντούχα παιδιά και υπάρχουν οι δυνατότητες να χτίζει συνεχώς. Για την πρόκριση το πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν το πρώτο. Δεν έπρεπε να το χάσουμε. Ο Γιώργος (Καραγκούνης) έχει δίκιο ότι η πρόκριση χάθηκε στις λεπτομέρειες. Όταν λέμε πως ένα ματς με την Αργεντινή χάθηκε στις λεπτομέρειες είναι σημαντικό».

Θετικός ήταν ο απολογισμός απ' την πορεία της Εθνικής μας στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. «Οι εντυπώσεις είναι θετικές από τη συμμετοχή μας. Σίγουρα θα μπορούσαμε το κάτι παραπάνω, όμως γυρίζουμε πίσω με ψηλά το κεφάλι. Θα πω συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί μετρά η προσπάθεια. Ο κ. Μπλάτερ, που μίλησα μαζί του μετά το ματς, μου είπε ότι αργήσαμε λίγο να επιτεθούμε», ήταν τα λόγια του κ. Πιλάβιου, που σε ερώτηση για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απάντησε: «Όταν τελειώνει μια μεγάλη διοργάνωση, αρχίζει μία άλλη».

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails