Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Συνεχίζεται η αποχή των βαθμολογητών‎


Συνεχίζεται η αποχή των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών, ως μέσο πίεσης για να μην περικοπούν οι πρόσθετες αμοιβές τους. Από το Υπουργείο Οικονομικών διατέθηκε το ποσό ........



.......συνολικού ύψους 9.464.000 ευρώ για την πληρωμή τους, ενώ από το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται πως έγινε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να μην υπάρχει κώλυμα στην πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών των καθηγητών με βάση τη νέα εισοδηματική πολιτική. Το υπουργείο Παιδείας με τροποποιητική απόφαση όπου αναφέρεται ότι όλοι οι καθηγητές θα πληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι όλο το ποσό που δικαιούνται, αλλά σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις προκειμένου να μην ξεπερνά η καθεμία το 25% του μισθού και έτσι να μπορέσουν να πληρωθούν το σύνολο των πρόσθετων αμοιβών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο για την εισοδηματική πολιτική και το πρόγραμμα σταθερότητας κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να παίρνει πρόσθετες αμοιβές που να ξεπερνούν το 25% του μηνιαίου μισθού της οργανικής θέσης. Οι καθηγητές θεωρούν πως δεν δικαιώνονται όλα τους τα αιτήματα και διεκδικούν να μην περικοπούν οι πρόσθετες αμοιβές τους και να καταβληθούν δεδουλευμένα προηγούμενων ετών σε περίπου 12.000 εκπαιδευτικούς.

Σε 90.000 υπολογίζονται οι υποψήφιοι που περιμένουν να δουν τους βαθμούς τους. Οι διεργασίες για την επίλυση του προβλήματος, ώστε στα τέλη του μήνα να ανακοινωθούν οι βαθμοί, συνεχίζονται.

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails