Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Φωτια στο ΣΔΟΕ...Αυτο και αν ειναι προσχεδιασμένο!

Φωτιά σε οροφο στο κτίριο του υπουργείου οικονομικών στην Αμαλίας...Μαντεψτε τι εχει εκει μεσα; Σον Τεταρτο...


Τα εγγραφα φωτιά που καινε χιλιαδες ΜΕΓΑΛΟ..Φοροφηγάδες Διαβάστε περισσότερα...

Οταν τα γεγονότα μιλάνε..

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ; Δίνουν επίδομα στους τελωνειακούς στον "πόλεμο" με το λαθρεμπόριο

Απο Ενεργειακοι Εργαζόμενοι ΔΕΗ

Νέο χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ προβλέπει το Νομοσχέδιο για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Θα είναι 5 ευρώ για κάθε 1000kWh...


Η μεγαλύτερη πλάκα όμως είναι ότι προβλέπεται και χαράτσι για «Χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 50/00, σύμφωνα με το Ν.2093/92» που εκτιμάται ότι θα είναι 0,5 ευρώ ανά 1.000 kWh

Τι είναι αυτό;

Λεφτά που θα πληρώσουμε εμείς για να αποκαταστήσουμε τις απώλειες των τελωνειακών από τις μειώσεις στα επιδόματα που τους έγιναν!!!
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι θα το παίρνουν επειδή θα καταπολεμούν το λαθρεμπόριο καυσίμων...

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Επιδόματα σε κάποιους από την πίσω πόρτα...???? εεε
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

TOY ΧΡΗΣΤΟY ΒΗΤΤΑ
Σε κέντρο διερχομένων λαθρομεταναστών έχει μετατραπεί η συνοριακή γραμμή του ακριτικού νομού Φλώρινας, καθώς εδώ και μερικούς μήνες παρατηρείται αθρόα προσέλευση απελπισμένων αλλοδαπών, που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, αναζητώντας την τύχη τους σε χώρες της Ευρώπης.Το φαινόμενο εντάθηκε από την περίοδο του Πάσχα και εντεύθεν, καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι οποίοι δεν κρύβουν τον φόβο τους από τη μαζική παρουσία των πεινασμένων και κατατρεγμένων, που διανυκτερεύουν σε ακατοίκητα σπίτια ή όπου αλλού βρουν, ωστόσο παραδέχονται ότι δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό κρούσμα. Δεν παύουν όμως να ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας, από την οποία ζητούν να δώσει λύση, καθώς, όπως λένε, “το κακό δεν αργεί να γίνει, διότι κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος πεινασμένος και εξαθλιωμένος”. Βεβαίως, για την ώρα τουλάχιστον, “το θέμα αντιμετωπίζεται ευκαιριακά και σπασμωδικά, για τον απλούστατο λόγο ότι το επίσημο κράτος αδυνατεί να δώσει λύση”, ομολόγησε αστυνομική πηγή της Φλώρινας.

Οι νεαροί μετανάστες, που φτάνουν κατά μπουλούκια στην ακριτική περιοχή, κατάγονται από Σομαλία, Ιράν, Ιράκ, Αλγερία, Πακιστάν, Παλαιστίνη κτλ. Όπως μας εξήγησαν οι αστυνομικές αρχές, πρόκειται για ανθρώπους που συνελήφθησαν στην Αθήνα για παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα. Επειδή όμως η πρωτεύουσα “φράκαρε” στην κυριολεξία, η αστυνομία τους στέλνει κατά ομάδες με τις “κλούβες” στον ακριτικό νομό της Φλώρινας. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές εκδίδουν για τον καθένα προσωπικά απόφαση απέλασης, δίνοντας συγχρόνως το περιθώριο να μείνει για έναν μήνα, οπότε πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταλείψει τη χώρα. Ουσιαστικά το περιθώριο αυτό δίνεται για να μπορέσει να διαφύγει παράνομα από τα σύνορα. Η διέξοδος διαφυγής είναι πλέον μέσω Νίκης και Ευζώνων προς Σκόπια, μέσω Κρυσταλλοπηγής προς Αλβανία, καθώς και προς Βουλγαρία μέσω Προμαχώνα, αφού πλέον τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας είναι ερμητικά κλειστά και η Τουρκία επιδεικνύοντας “σκληρή γραμμή” δεν δέχεται ούτε έναν μετανάστη.

Μάταια είναι η προσπάθεια όσων καταφέρουν και περνάνε στη FYROM, καθώς εκεί βρίσκουν ανυπέρβλητο τείχος, οι δυσκολίες είναι μεγάλες και τελικά απελαύνονται στην Ελλάδα, όπου συναντώνται στα σύνορα τόσο αυτοί που στέλνονται από την Αθήνα όσο και αυτοί που επιστρέφουν από τη γειτονική χώρα. Την περιπέτειά τους εξομολογήθηκαν στη “ΜτΚ” δύο Παλαιστίνιοι, που μόλις είχαν απελαθεί. Βρήκαμε λίγα χιλιόμετρα πριν από το τελωνείο Νίκης, τον 32χρονο Νουιρά Ακράμ και τον συμπατριώτη του, που δεν θέλησε να δώσει τα στοιχεία του για ευνόητους λόγους. Είπαν και οι δύο ότι συνελήφθησαν στα Μπίτολα, τους χτύπησαν οι αστυνομικοί, τους πήραν τα 160 ευρώ που είχαν επάνω τους και οι δύο μαζί, τους οδήγησαν στο τελωνείο Νίκης και τους έστειλαν πάλι στην Ελλάδα. “Αυτό συμβαίνει με όλους τους μετανάστες που πιάνουν”, πρόσθεσε ο πρώτος.
Μεγάλος συνωστισμός μεταναστών παρατηρείται στα ακριτικά χωριά του νομού Φλώρινας, Νίκη και Νέος Καύκασος, όπου οι κάτοικοι δείχνουν να τους κατανοούν, αλλά συγχρόνως εκφράζουν και τους φόβους τους, γι’ αυτό ζητούν την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία όμως “κινείται διακριτικά” και δεν προχωρά σε συλλήψεις, καθώς είναι αυτή που μαζί με την απέλαση τούς επέτρεψε την προσωρινή διαμονή για έναν μήνα. Όπως μάλιστα ομολογεί αξιωματούχος της αστυνομίας, “αν παρέλθει ο μήνας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να τους δώσουμε νέα προθεσμία”.

Η Ελένη Ιορδάνου, από τη Νίκη, υπεύθυνη στο τουριστικό περίπτερο του τελωνείου Νίκης, δήλωσε ότι “πρέπει να γίνει κάτι γιατί φοβόμαστε. Προχτές το βράδυ διανυκτέρευσαν στο χωριό μας περίπου εκατό άτομα. Τα πενήντα σε δύο ακατοίκητα σπίτια, καμιά εικοσαριά στον περίβολο της εκκλησίας και οι άλλοι όπου βρήκαν”. Μάλιστα πρόσθεσε πως “το πρωί είδαμε κάποιους γυμνούς να κάνουν μπάνιο έξω από την εκκλησία με ένα λάστιχο που βρήκαν στη βρύση”. Ο ηλικιωμένος κάτοικος της Νίκης Γιάννης Ουλιάρης, υπογράμμισε ότι “φοβάμαι να αφήσω την πόρτα ανοιχτή. Για να βγω στην αυλή κλειδώνω”. Μας έδειξε το διπλανό εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο άνοιξε πριν από δύο βραδιές και διανυκτέρευσε μία ομάδα μεταναστών. Πράγματι, οι δύο πόρτες του παλιού διώροφου ήταν ορθάνοιχτες, ενώ μέσα το σπίτι ήταν άνω κάτω. Οι διαμένοντες άδειασαν και πέταξαν στο πάτωμα όλα τα παλιά ρούχα ενός σεντουκιού, ψάχνοντας προφανώς για κάποιο ζεστό ρούχο.
Στο Νέο Καύκασο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Κώστας Γιαλαμάς, τόνισε ότι “η μαζική παρουσία μεταναστών προκαλεί φόβο στους κατοίκους”. Στη συνέχεια μας έδειξε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου βρήκε καταφύγιο μία ομάδα μεταναστών, παραβιάζοντας το παντζούρι. Ο Χαράλαμπος Κεβρεκίδης δήλωσε ότι “επειδή αυτοί κυκλοφορούν το βράδυ κατά μπουλούκια μέσα στο δημόσιο δρόμο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πατήσουμε κανέναν με το αυτοκίνητο”. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου στο Νέο Καύκασο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μας είπε ότι “κάθε μέρα περνούν από εδώ πολλοί μετανάστες. Έχουν επάνω τους χρήματα και αγοράζουν καμιά κονσέρβα, κανένα κρουασάν ή πίνουν καφέ. Προχτές ήρθαν δύο, οι οποίοι κάθισαν και έπαιξαν τάβλι”. Ο δημοτικός σύμβουλος Κάτω Κλεινών, Νικόλαος Αλεξιάδης μας είπε ότι “βρίσκουν καταλύματα, όπου μπορείς να φανταστείς. Κοιμούνται ακόμη και στους οικίσκους που έχουμε τις πομόνες στα χωράφια”, ενώ πρόσθεσε ότι “αρκετές φορές έχουν μπει στα κοτέτσια και έκλεψαν κοτόπουλα”.
Ακόμη και τα άθλια κελιά των κρατητηρίων των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών και Πρεσπών χρησιμοποιούνται για να στεγάσουν τους ταλαιπωρημένους μετανάστες. Ο δήμαρχος Κάτω Κλεινών Δημήτρης Ηλιάδης εξέφρασε τη συμπάθειά του στους “κατατρεγμένους ανθρώπους”, αλλά, όπως είπε, “η μαζική παρουσία τους δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους, γι’ αυτό η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα”. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο Φλώρινας, Γιάννης Στρατάκης, υπογράμμισε ότι “η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη. Πρόκειται για ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, στο οποίο πρέπει να παρέμβει και να δώσει λύση, με βάση την κοινωνική διάσταση που έχει”.

ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2010
Διαβάστε περισσότερα...

Συντονισμένη επιχείρηση σκούπα σε Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά

Στους δρόμους βγήκαν 176 αστυνομικοί των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών, οι οποίοι συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση για την πάταξη και καταστολή της εγκληματικότητας, που οργανώθηκε τη νύχτα μεταξύ 22 και 23 Απριλίου.


Η επιχείρηση κράτησε πέντε ώρες, από τις 10 το βράδυ έως τις 3 το πρωί. Ελέγχθηκαν συνολικά 1.023 άτομα και 861 οχήματα, ενώ συνελλήφθησαν 110 άτομα και προσήχθησαν 3.

Εκ των συλληφθέντων, οι 106 είναι αλλοδαποί λαθρομετανάστες, υπήκοοι Αλβανίας, που συνελλήφθησαν για παράνομη είσοδο και επαναπροωθήθηκαν στην χώρα τους.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ακόμη ένας, για παράβαση του νόμου «περί προστασίας αρχαιοτήτων» και του νόμου «περί όπλων». Επίσης συνελήφθη ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός για εκτέλεση καταδικαστικών αποφάσεων.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Υπουργός Περιβάλλοντος σε Φλώρινα και Κοζάνη

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη θα επισκεφτεί επισήμως την Φλώρινα και την Κοζάνη στις 14 και 15 Μαΐου. Η Υπουργός θα διανυκτερεύσει το βράδυ της Παρασκευής 14 Μαΐου στη Φλώρινα. Την επόμενη μέρα θα έχει συνάντηση με τους φορείς και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα ορυχεία της Αχλάδας της Βεύης καθώς και τους Αγίους Αναργύρους. Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Ολα τα νεα μέτρα με μιά ματιά

Γιατι με την δεύτερη
"θα δροσιστουμε"
Τα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό οικονομίας και θα ισχύσουν για τουλάχιστον τρία χρόνια είναι τα εξής:


-Αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ από το 21% στο 23%
-Αύξηση των έμμεσων φόρων σε καύσιμα τσιγάρα και ποτά κατά 10%
- Αύξηση των φόρων πολυτελείας
- Φορολόγηση σε τεχνικά και τυχερά παιχνίδια με νέο νομοσχέδιο
- Καμία αλλαγή στον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
- Αναπροσαρμόζεται ο 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο και χορηγούνται μόνο 1.000 ευρώ συνολικά. (250 δώρο Πάσχα, 250 επίδομα αδείας και 500 δώρο Χριστουγέννων) - Τα 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν μισθό κάτω των 3.000 ευρώ μικτά μαζί με τα επιδόματα στο Δημόσιο.
- Μείωση 8% σε όλα τα επιδόματα(συνολικά 20% αφού έχουν ήδη μειωθεί 12%).
- Αναπροσαρμογή των Δώρων στους συνταξιούχους του Δημοσίου (200 ευρώ το Δώρο Πάσχα, 200 ευρώ το επίδομα Αδείας και 400 ευρώ το Δώρο Χριστουγέννων για συντάξεις κάτω των 2.500 ευρώ μικτά.
- Μειώνονται οι υψηλές συντάξεις μέσω του ΛΑΦΚΑ.
- Αναστέλλεται η χορήγηση της δεύτερης δόσης του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα δοθεί μόνο στοχευμένα.
- Μείωση των αποζημιώσεων και αύξηση του ορίου των απολύσεων.
- Μείωση των υπερωριών.
- Καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο Τομέα (για τουλάχιστον τρία χρόνια).
- Δημοσιοποίηση των δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης και του προϋπολογισμού.
- Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 21 σε 23% από 10 σε 11% και από 5 σε 5,5 %. Αύξηση 10% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.
- Μειώνεται 500 εκατ. ευρώ φέτος και άλλα 500 εκατ. το 2011 το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
- Εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο Τομέα από το 2011 και με τριετή προσαρμογή.
- Περικοπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
- Αναθεώρηση των συντάξεων αναπηρίας.
- Ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη για άτομα άνω των 65 ετών κατά περίπτωση.
- Έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.
- Αναμένεται και η εξοικονόμηση δαπανών στους ΟΤΑ από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
- Απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και των κλειστών επαγγελμάτων στις Μεταφορές.
- Ενίσχυση της επάρκειας ρευστότητας των Τραπεζών.
Στόχος των μέτρων είναι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 11% του ΑΕΠ ή 30 δις ευρώ έως το 2013.
Διαβάστε περισσότερα...

Νοικοκυρά σε απόγνωση!

Πόσες φορές δεν έχει ακούσει από τον άνδρα της, μια γυναίκα, που τυγχάνει να μην εργάζεται, την απαξιωτική έκφραση «Έλα μωρέ, και τι κάνεις όλη μέρα; Κάθεσαι στον καναπέ και βλέπεις τηλεόραση. Σιγά την κούραση!».Και πόσες φορές αυτή η ίδια γυναίκα, δεν έχει πει στον εαυτό της «χίλιες φορές να εργαζόμουν εκτός σπιτιού, παρά εντός, για να αναγνωριζόταν και ο κόπος μου»!
Είναι γεγονός πως υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών ...


που θεωρούν τα οικιακά και το μεγάλωμα των παιδιών εύκολη υπόθεση! Ακόμη ευκολότερη δε, τη θεωρούν όταν η γυναίκα δεν εργάζεται εκτός σπιτιού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άνδρες, οι οποίοι φεύγοντας το πρωί απ’ το σπίτι, έχουν την –εσφαλμένη- εντύπωση ότι η γυναίκα τους που μένει πίσω, «ξοδεύει» ευχάριστα τον χρόνο της, χωρίς να έχει το παραμικρό άγχος!
Κι όμως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική! Εάν εξαιρέσουμε ένα μικρό ποσοστό γυναικών, οι οποίες απολαμβάνουν τις υπηρεσίες οικιακής βοηθού ή νταντάς, χωρίς ταυτόχρονα να εργάζονται εκτός σπιτιού, οι υπόλοιπες γυναίκες βρίσκονται μονίμως κάτω από καθεστώς πίεσης και συνεχούς εγρήγορσης, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Πού λοιπόν, χρόνος για «ξόδεμα», όταν είσαι επιφορτισμένη επί 24ώρου, με τις δουλειές του σπιτιού και τη γενικότερη φροντίδα της οικογένειας; Πού να βρεθεί χρόνος για χαλάρωση και χουζούρεμα, όταν π.χ. πρέπει να σηκωθείς στις 7 π.μ., να ετοιμάσεις πρωινό για την οικογένεια, εν συνεχεία να πας τα παιδιά στο σχολείο, να περάσεις βιαστικά και από το σούπερ μάρκετ για τα απαραίτητα ψώνια της ημέρας, να επιστρέψεις σπίτι για να μαγειρέψεις και φυσικά να κάνεις την απαιτούμενη καθαριότητα!
Χωρίς καν να το καταλάβεις, μεσημέριασε! Ώρα να πάρεις τα παιδιά απ’ το σχολείο και να ετοιμάσεις το μεσημεριανό τραπέζι. Να σου και ο σύζυγος, ο οποίος σου περιγράφει πόσο κουραστική ήταν η μέρα του, αλλά αδυνατεί να καταλάβει ότι εξίσου κουραστική είναι και η δική σου! Τουλάχιστον, εκείνος συμπλήρωσε το ωράριο του και επέστρεψε σπίτι να ξεκουραστεί. Για σένα όμως, δεν ισχύει το ίδιο, διότι σε περιμένουν ακόμη δουλειές, όπως είναι το πλύσιμο των πιάτων, το σιδέρωμα μιας στίβας από ρούχα, το διάβασμα των παιδιών, η μεταφορά τους σε φροντιστήρια και γενικότερα στις όποιες δραστηριότητές τους και πάει λέγοντας…
Πού να βρεθεί ελεύθερος χρόνος για σένα, όταν η ώρα έχει φθάσει 12 το βράδυ, και εσύ ακόμη εκεί, στον αγώνα! Σ’ έναν αγώνα που κάποιοι άνδρες αναγνωρίζουν και κάποιοι άλλοι παραβλέπουν! Και είναι πραγματικά, αποκαρδιωτικό για μια νοικοκυρά να μη αναγνωρίζεται ο κόπος που καταβάλει καθημερινά μέσα στο σπίτι, από τους δικούς της ανθρώπους.
Βέβαια, όταν χρειαστεί να καταπιαστεί με τα οικιακά ένας άνδρας, τότε εκτιμάει για τα καλά την αξία της γυναίκας και των όσων προσφέρει καθημερινά! Όταν κληθεί να σιδερώσει μόνος τα πουκαμισά του, να βάλει ηλεκτρική σκούπα ή να μαγειρέψει, τότε είναι η στιγμή που σηκώνει τα χέρια ψηλά! Είναι η στιγμή που η γυναίκα «παίρνει» την εκδίκησή της! Ερχόμενος πια στη θέση της, ο άνδρας, συνειδητοποιεί ότι ο ρόλος της νοικοκυράς, δεν είναι ένας απλώς και εύκολος ρόλος! Τουναντίον! Είναι ένας ρόλος, δύσκολος και απαιτητικός στον οποίο εκείνος αδυνατεί –τις περισσότερες φορές- να ανταποκριθεί!Θα πει κανείς, αν κουράζονται οι γυναίκες που εργάζονται αποκλειστικά στο σπίτι, τι να πουν και οι εκείνες που είναι επιφορτισμένες και με τους δύο ρόλους. Και με εκείνον της νοικοκυράς, αλλά και με εκείνον της εργαζόμενης εκτός σπιτιού. Σίγουρα, γι’ αυτές τις γυναίκες –οι οποίες πρέπει να είναι και οι περισσότερες στις μέρες μας-, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα.

Τρέχουν ασταμάτητα όλη την ημέρα, προσπαθώντας να ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις. Ο χρόνος τους είναι πολύ περιορισμένος και οι ευθύνες τους πάρα πολλές. Υπάρχει όμως, μια βασική διαφορά ανάμεσα στις γυναίκες που εργάζονται μόνο στο σπίτι και σε εκείνες που η επαγγελματική τους υπόσταση επιμηκύνεται και έξω απ’ αυτό. Στις πρώτες –χωρίς να είμαστε απόλυτοι- συνήθως, δεν αναγνωρίζεται η καθημερινή προσφορά εργασίας τους από το σύζυγο ή τα άλλα μέλη της οικογένειας. Αντίθετα, σε εκείνες που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, που εργάζονται εκτός σπιτιού δηλαδή, αναγνωρίζεται η προσφορά τους.
Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες, οι οποίες έχουν βγει στην αγορά εργασίας, βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση, από εκείνες που καταπιάνονται μόνο με τα οικιακά, διότι κερδίζουν χρήματα από την εργασία τους, γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους. Αντιθέτως, οι γυναίκες με την ιδιότητα μόνο της νοικοκυράς εργάζονται σκληρά, χωρίς να αμείβονται γι’ αυτά που προσφέρουν. Και το κυριότερο! Η γυναίκα που ξυπνάει το πρωί και πάει στην δουλειά της, αλλάζει παραστάσεις, ανανεώνεται, επιστρέφει στο σπίτι και τις οικογενειακές τις υποχρεώσεις με καλύτερη ψυχολογία. Η γυναίκα που εκτελεί μόνο χρέη νοικοκυράς, έχει συνήθως μειωμένη αυτοπεποίθηση, νιώθει μονίμως ότι ζει μέσα σ’ ένα καθεστώς ρουτίνας, ενώ πολλές φορές πέφτει σε κατάθλιψη γιατί δεν νιώθει χρήσιμη.Η εργαζόμενη εκτός σπιτιού είναι πάντα περιποιημένη και προσεγμένη. Την γυναίκα-νοικοκυρά θα την βρεις –τις περισσότερες φορές-, από το πρωί έως το βράδυ ατημέλητη, συνήθως με μια πιτζάμα, αναμαλλιασμένη και μόνιμα παραπονεμένη! Όλα τα παραπάνω, δεν προκύπτουν απλώς μέσα από την παρατήρηση ή την προσωπική εμπειρία που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Έρευνες ψυχολόγων, ψυχιάτρων, ανθρώπων που ασχολούνται με τα θέματα ψυχικής υγείας, έρχονται να επιβεβαιώσουν όλα όσα προαναφέραμε. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βρετανική έρευνα του ο δρ. Ντέιβιντ Λιούις, του Mindlab Organisation, από την οποία προκύπτει ότι όσοι ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού –οι γυναίκες ως επί τω πλείστον- παρουσιάζουν μεγαλύτερα επίπεδα άγχους, ακόμη και από εκείνους που βρίσκονται σε παραδοσιακές θέσεις εργασίας υψηλής πίεσης! Οι ειδικοί θεωρούν τη νοικοκυρά ως την πιο σκληρά εργαζόμενη γυναίκα! Και αυτό γιατί –όπως εξηγούν- είναι διαρκώς κλεισμένη σ’ ένα σπίτι, ταλαιπωρείται με τις οικιακές δουλειές, ενώ οφείλει να φροντίζει εκτός από τον εαυτό της, και τους άλλους, χωρίς πολλές φορές να ακούει καν «ευχαριστώ»! Παράλληλα, η έλλειψη στόχου, αλλά και ελεύθερου χρόνου στη ζωή της, της δημιουργεί ανία και θλίψη αντιστοίχως!
Καιρός λοιπόν, να γίνει συνείδηση στους άνδρες, ότι η δουλειά στο σπίτι, αποτελεί ένα είδος σκληρής εργασίας! Την επόμενη φορά, αγαπητοί μας φίλοι, που θα επιστρέψετε από την δική σας δουλειά, αντί να σπεύσετε να περιγράψετε στη γυναίκα σας πόσο κουρασμένοι αισθάνεστε, ρωτήστε την καλύτερα πόσο κουρασμένη αισθάνεται η ίδια, ούσα όλη μέρα αντιμέτωπη με τις δουλειές του σπιτιού και δώστε της μια τρυφερή αγκαλιά! Να θυμόσαστε ότι η αναγνώριση του κόπου της, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τονώσετε το ηθικό μιας νοικοκυράς σε που βρίσκεται σε… απόγνωση!
Διαβάστε περισσότερα...

Πορτοκαλί κραγιόν στα χείλη. Α must για το φετινό καλοκαίρι 2010

Το πορτοκαλί χρώμα είναι must αυτό το καλοκαίρι. Μπορείς να φορέσεις ένα πορτοκαλί κραγιόν, ένα πορτοκαλί lipgloss ακόμα και πορτοκαλί σκιά. Eπειδή το πορτοκαλί είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα μπορεί να αναρωτηθείς αν θα σου ταιριάζει.


Συνήθως, επιλέγουμε χρώματα που δένουν με το χρώμα των μαλλιών μας και μπορώ να πω με σιγουριά πως το πορτοκαλί ταιριάζει με όλα τα χρώματα μαλλιών.
Αν είσαι ξανθιά, θα σου πηγαίνει πάρα πολύ το πορτοκαλί που έχει το χρώμα του μανταρινιού, ενώ αν είσαι μελαχροινή το πορτοκαλί που κοκκινίζει λίγο. Προσωπικά, πιστεύω πως ένα φωτεινό πορτοκαλί lipgloss ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από το χρώμα μαλλιών – αν η επιδερμίδα σου είναι μαυρισμένη θα δείχνει ακόμα πιο όμορφο πάνω σου.
Πολλές φορές οι γυναίκες προβληματίζονται για το αν πρέπει να συνδιάσουν το κραγιόν τους με το ανάλογο χρώμα σκιάς. Η συμβουλή μου είναι να μείνεις μακριά από χρώματα όπως το μαύρο, το γκρι, το ροζ και το πολύ έντονο μπλε χρώμα. Αυτά τα χρώματα δεν δένουν με το πορτοκαλί, οπότε καλό είναι να τα αποφεύγεις όσο μπορείς.
Ναι, αλλά τι χρώματα να χρησιμοποιήσω;
Με το πορτοκαλί ταιριάζει πολύ το χρυσό χρώμα, το δαμασκινί, το ροδακινί, το καφέ, οι μπρονζέ αποχρώσεις, το κίτρινο- χρυσαφί χρώμα ακόμα και ένα πολύ απαλό μπλε με ιριδισμούς.
Με το πορτοκαλί χρώμα στα χείλη δεν χρειάζονται υπερβολές στο μακιγιάζ. Μπορείς απλά να φορέσεις ένα πορτοκαλί κραγιόν, μια πούδρα σε μπρονζέ απόχρωση, 1-2 στρώσεις μαύρη μάσκαρα και είσαι έτοιμη! Αν θέλεις να κάνεις το μακιγιάζ πιο έντονο και εντυπωσιακό, άπλωσε πάνω από το κραγιόν lipgloss για να δώσεις λάμψη και όγκο.
Μια συμβουλή σχετικά με τα κραγιόν: Το καλοκαίρι να φυλάς τα κραγιόν σου μέσα στο ψυγείο για να μην λιώσουν και αλλοιωθούν.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ

Το Δ.Σ./ΔΕΗ Α.Ε. ενέκρινε τη χορήγηση εντόκων δανείων σε όλο το Προσωπικό της Επιχείρησης, εκτός αυτού που υπηρετεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του, ως εξής :

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δάνειο ποσού μέχρι € 10.000, με σταθερό επιτόκιο 2%, εξοφλητέο σε 60 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, για αγορά οικοπέδου ή για αγορά ή ανέγερση ή αποπεράτωση πρώτης κατοικίας.
Μισθωτοί που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, όπως αυτές ορίζονται στην ΕΣΣΕ 1985, δικαιούνται να πάρουν το παραπάνω δάνειο προσαυξημένο κατά € 1.000 και πολύτεκνοι μισθωτοί (4 παιδιά και άνω) δικαιούνται το πάρουν το παραπάνω δάνειο προσαυξημένο κατά € 500 για κάθε παιδί. Μισθωτοί που πληρούν και τις δυο παραπάνω ιδιότητες, λαμβάνουν σωρευτικά και τα δύο ποσά των προσαυξήσεων.


Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δάνειο ποσού μέχρι € 4.500, με σταθερό επιτόκιο 1,5%, εξοφλητέο σε 40 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, για επισκευή κατοικίας που καθίσταται αναγκαία λόγω σεισμού ή άλλης αιτίας, γάμο, τοκετό, σπουδές παιδιών σε ανώτερα κι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε άλλη πόλη από αυτή όπου διαμένει ο μισθωτός, ακάλυπτες δαπάνες από τον ΟΑΠ/ΔΕΗ για νοσηλεία του ίδιου του μισθωτού ή μελών της οικογένειας του, θάνατο συγγενή α' βαθμού, αντιμετώπιση ζημιών από πυρκαγιά ή πλημμύρα και αγορά αυτοκινήτου.

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δάνειο ποσού μέχρι € 1.500, με σταθερά επιτόκιο 1%, εξοφλητέο σε 30 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, για αγορά ηλεκτρικών ειδών, επίπλων και λοιπών ειδών οικιακού εξοπλισμού, εγκατάσταση θέρμανσης, επισκευή αυτοκινήτου, μετακόμιση κ.λ.π.

1.1 Ο κάθε μισθωτός μπορεί να .λαμβάνει μόνο ένα δάνειο από τις προτεινόμενες κατηγορίες
κάθε φορά κι εφόσον έχει εξοφληθεί κανονικά τυχόν προηγούμενο. Εξαίρεση θα αποτελούν
οι περιπτώσεις της Β' κατηγορίας γάμος, τοκετός, ακάλυπτες δαπάνες από τον ΟΑΠ/ΔΕΗ,
θάνατος συγγενή α' βαθμού και επισκευή κατοικίας μόνο λόγω σεισμού ή πυρκαγιάς ή
πλημμύρας, στις οποίες μπορεί να χορηγηθεί δεύτερο δάνειο, εφόσον όμως έχουν
εξοφληθεί τα 2/3 του προηγούμενου δανείου. Στην περίπτωση αυτή γίνεται συμψηφισμός
του υπολοίπου του προηγούμενου δανείου με το νέο.
1.2 Δάνειο της Α' κατηγορίας χορηγείται στον κάθε μισθωτό μόνο μία φορά και στην περίπτωση
μισθωτών - συζύγων και στους δύο.
1.3 Το συνολικό ποσό των παραπάνω δανείων δε μπορεί να υπερβαίνει κάθε χρόνο το 1,4%
του συνόλου της ακαθάριστης μισθοδοσίας του προηγούμενου έτους.
1.4 Εξουσιοδοτεί το ΓΔ/ΑΝΠΟ για την έκδοση οδηγιών και τον καθορισμό των απαιτούμενων
δικαιολογητικών που θα πρέπει να συνυποβάλλει ο κάθε μισθωτός με την αίτηση δανείου
και τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων για την έγκριση χορήγησης των παραπάνω δανείων,
2. ΣΕ υλοποίηση της παραπάνω απόφασης καθορίζονται τα εξής :
2.1Μισθωτός που επιθυμεί να λάβει δάνειο, υποβάλλει στην Υπηρεσιακή του Μονάδα «Αίτηση χορήγησης δανείου Διοίκησης» . όπως το συνημμένο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ, η οποία απλώς και μόνο πρωτοκολλείται, και επισυνάπτει τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω. Αφού γίνει έλεγχος από τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσιακής του .Μονάδας, έτσι όπως ορίζουν οι παρακάτω οδηγίες, η αίτηση προωθείται στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων το συντομότερο.
2.2 Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε περίπτωση δανείου είναι τα εξής :

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ : € 10.000
Για αγορά πρώτης κατοικίας ή οικοπέδου(σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης) α) Συμβόλαιο αγοράς οικοπέδου ή κατοικίας σε
φωτοαντίγραφο.
β) Ε1 & Ε9 της Φορολογικής Δήλωσης του τελευταίου
οικονομικού έτους σε φωτοαντίγραφα, απ' όπου να
προκύπτει ότι πρόκειται για πρώτη κατοικία.
Για ανέγερση ή αποπεράτωση πρώτης κατοικίας α) Άδεια οικοδομής σε φωτοαντίγραφο, που να μην έχει λήξει η ισχύς της
β) Ε1 & Ε9 της Φορολογικής Δήλωσης του τελευταίου οικονομικού έτους σε φωτοαντίγραφα, απ' όπου να προκύπτει ότι πρόκειται για πρώτη κατοικία.

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ : € 4.500
Για επισκευή κατοικίας α) Πρωτότυπες αποδείξεις αγοράς οικοδομικών υλικών,
αμοιβών τεχνικών κ.λ.π. στο όνομα του μισθωτού ή του
συζύγου.
β) Τεχνική έκθεση όπου θα αναγράφονται οι εργασίες και
η διεύθυνση της επισκευαζόμενης κατοικίας,
γ) ί) εφόσον ο μισθωτός επισκευάζει ιδιοκατοικούμενη-
κύρια κατοικία : 1=1 της Φορολογικής Δήλωσης του
τελευταίου οικονομικού έτους σε φωτοαντίγραφο.
i) εφόσον ο μισθωτός επισκευάζει ιδιόκτητη κατοικία, αλλά δηλώνει στη Φορολογική του Δήλωση ότι είναι ενοικιαστής ή φιλοξενούμενος : Ε1 & Ε9 της Φορολογικής Δήλωσης του τελευταίου οικονομικού έτους σε φωτοαντίγραφα (στην περίπτωση που 6ε δηλώνεται η κατοικία αυτή στο τελευταίο Ε9, θα συνυποβάλλεται και το Ε9 του έτους που δηλώθηκε τελευταία φορά η κατοικία). Ενδεχόμενη υποβολή νέας αίτησης, για χορήγηση δανείου αυτής της περίπτωσης, θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά την ίδια κατοικία.
Για επισκευή κατοικίας λόγω σεισμού (πρόκειται για την κύρια ιδιοκατοικούμενη κατοικία του μισθωτού) α) Φωτοαντίγραφο εγγράφου της Νομαρχίας -Πολεοδομίας, από το οποίο να προκύπτει ότι η κατοικία του μισθωτού (ή του συζύγου) έχει χαρακτηριστεί από ι η δευτεροβάθμια επιτροπή «προσωρινά ακατάλληλη για χρήση - με σοβαρές βλάβες - επισκευάσιμη» -«κίτρινη».
β) Ε1 της Φορολογικής Δήλωσης του τελευταίου οικονομικού έτους σε φωτοαντίγραφο.
Για γάμο Ληξιαρχική πράξη γάμου σε φωτοαντίγραφο.
Για τοκετό (ασφαλισμένης στον ΟΑΠ/ΔΕΗ) Ληξιαρχική πράξη γέννησης σε φωτοαντίγραφο ή ιατρική βεβαίωση θεωρημένη από γιατρό του ΟΑΠ/ΔΕΗ ότι επίκειται τοκετός.
Για σπουδές παιδιών σε ανώτερα κι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε άλλη πόλη από αυτή όπου διαμένει ο μισθωτός Πιστοποιητικό σπουδών για το τρέχον ακαδημαϊκά έτος και, εφόσον πρόκειται για σχολή του εξωτερικού, επίσημη μετάφραση του υπόψη πιστοποιητικού.
Για ακάλυπτες δαπάνες από τον ΟΑΠ/ΔΕΗ για νοσηλεία του ίδιου του μισθωτού ή. μελών της οικογένειας του Αντίγραφο εντολής πληρωμής του ΟΑΠ/ΔΕΗ, από την οποία να προκύπτει η διαφορά του ποσού που δεν καλύφθηκε.
Για θάνατο συγγενή α' βαθμού Ληξιαρχική πράξη θανάτου σε φωτοαντίγραφο και πρωτότυπη απόδειξη εξόδων κηδείας στο όνομα του μισθωτού ή του συζύγου.
Για αντιμετώπιση ζημιών από πυρκαγιά ή πλημμύρα Βεβαίωση από Δημόσια Αρχή (Πυροσβεστική, Αστυνομία
κ.λ.π.), όπου να αναγράφονται οι φθορές, και Υπεύθυνη
Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι οι ζημιές δεν καλύπτονται
από ασφαλιστική εταιρεία.
Για αγορά αυτοκινήτου Τιμολόγιο αγοράς και φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας στο όνομα του μισθωτού ή του συζύγου. Στην περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αν δεν υπάρχει τιμολόγιο, υπεύθυνη δήλωση του ιδιώτη - πωλητή για το τίμημα και πράξη μεταβίβαοης σε φωτοαντίγραφα.

Γ'ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: €1.500
Για αγορά ηλεκτρικών ειδών, επίπλων και λοιπών ειδών οικιακού εξοπλισμού, εγκατάσταση θέρμανσης κ.λ.π. Πρωτότυπες αποδείξεις αγοράς στο όνομα του μισθωτού ή του συζύγου.

Για επισκευή αυτοκινήτου Πρωτότυπο τιμολόγιο επισκευής στο όνομα του μισθωτού ή του συζύγου και φωτ/φο της άδειας κυκλοφορίας
Για μετακόμιση πλην των περιπτώσεων καταβάλλονται από την Επιχείρηση και έξοδα μεταφοράς οικοσκευής) Πρωτότυπα αποδεικτικά στοιχεία δαπανών μεταφοράς (φορτωτική).

2.3Στις περιπτώσεις μισθωτών - συζύγων, η χορήγηση οποιουδήποτε δανείου (πληντης περιπτώσεως 1.2 του παρόντος) δίνεται αποκλειστικά ο τον ένα σύζυγο.
2.4 Όλα τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε φωτοτυπίες θα πρέπει να είναι επικυρωμένα από αστυνομική ά άλλη αρμόδια αρχή. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Υπηρεσιακής Μονάδας του κάθε μισθωτού υποχρεούνται να ελέγχουν αν υνυποβάλλονται με την αίτηση όλα τα απαιτούυενακατάπερίπτωσηδικαιολογητικάκιανείναι,όπουαπαιτείται,νομίμως επικυρωμένα.Αιτήσειςμεανεπικύρωτακαιγενικότεραελλιπήδικαιολογητικάθα επιστρέφονται στο αρμόδιο ΒΟΚ.
Ί..5 Μεκάθεαίτησησυνυποβάλλεταιαπαραιτήτωςεκκαθαριστικόμισθοδοσίαςτουαμέσως προηγούμενουμήνασεαπλόφωτοαντίγραφο. Στηνπερίπτωσημισθωτώνχρεωστικών προςτηνΕπιχείρησηγιαοποιοδήποτελόγοδενθαχορηγείταικανέναδάνειο.
2.6 Στις περιπτώσεις της Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, η ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου να μην ξεπερνά τη διετία. Στις περιπτώσεις της Β' ΚΑΤΗΓΌΡΙΑΣ, η ημερομηνία του γεγονότος και η ημερομηνία έκδοσης των αποδείξεων, όπου αυτές απαιτούνται, να μην ανατρέχει σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός (1) έτους. Στις περιπτώσεις της Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, η ημερομηνία έκδοσης των παραστατικών να μην ξεπερνά το χρονικό διάστημα των έξι (6) μηνών. Σε περίπτωση που το οποιοδήποτε παραστατικό είναι στο όνομα του συζύγου του μισθωτού, θα επισυνάπτεται και φωτοαντίγραφο ληξιαρχικής Πράξης γάμου. Όλες οι πρωτότυπες αποδείξεις θα επιστρέφονται στους μισθωτούς μετά τη σχετική έγκριση του δανείου τους.
2.7 Στις περιπτώσεις της Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, για να δικαιούται ο μισθωτός την προσαύξηση των € 1.000 πρέπει να υπηρετεί στις παραμεθόριες περιοχές που ορίζονται στην παραγρ. Α.5 της ΕΣΣΕ 1985 (Νομός Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου. Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου). Ο πολύτεκνος μισθωτός, για να λάβει την προσαύξηση των € 500 ανά
παιδί,πρέπει νασυνυποβάλλει και πιστοποιητικό από την ΑνώτατηΣυνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης του δήμου του.
3.Τα δάνεια θα εγκρίνονται με σειρά προτεραιότητας υποβολής τους στη ΔΑΝΠ (ημερομηνία
πρωτοκόλλου εισερχομένουστη ΔΑΝΠ),εφόσον πληρούνται οιπαραπάνω όροικαι
προϋποθέσεις.
4.Το ποσό του δανείου που θα εγκρίνεται θα καταβάλλεται μι: την εξόφληση μισθοδοσίας του
ίδιου ή το αργότερο του επόμενου μήνα.
5. Αιτήσεις δανείων που έχουν υποβληθεί σύμφωνα με τις προηγούμενες αποφάσεις Δ.Σ. και δεν έχουν εγκριθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2003, ημερομηνία ισχύος της νέας απόφασης Δ.Σ.,δεν ισχύουν και οι μισθωτοί θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ανωτέρω σχετική απόφαση Δ.Σ. Η ΔΑΝΠ θα επιστρέψει αυτές τιςαιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά στους μισθωτούς.
6.Η ΔΟΛ θα γνωστοποιεί ανελλιπώς κάθε μήνα στη ΔΑΝΠ το ανεξόφλητο ποσό των δανείων, σύμφωνη με την παράγραφο 3 της υπόψη απόφασης Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Αθήνα, 29 Απριλίου 2010

Πρός τήν Γενική Γραμματεία τής Κυβερνήσεως,
Μέγαρο Βουλής τών Ελλήνων, Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αθήνα, 10021

Εις προσοχήν τού Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου

Κύριε Πρωθυπουργέ


1. Στά πλαίσια τής κωμικής διαδικασίας, όπως εξελίχθηκε, τής Open Government (Ανοικτή Διακυβέρνηση τήν ονομάσατε) καθυστερήσατε επί μήνες νά επιλέξετε τούς Γραμματείς τών Υπουργείων, μέ τραγικές συνέπειες γιά τήν Εθνική Οικονομία.

2. Δέν έφθασε όμως αυτό, πού επί μήνες τά Υπουργεία είχαν στάσιμη δραστηριότητα αφού δέν υπήρχαν Γραμματείς τής αποδοχής σας, αλλά καί μετά τόν διορισμό 3 Γραμματέων στό Υπουργείο Υγείας, μήνες μετά από τήν αρχική απαράδεκτη αργοπορία, πέρασαν άλλοι μήνες πού οι 3 Κύριοι είναι χωρίς αρμοδιότητες !!!

Σάς προτείνω,

Α. νά επιβεβαιώσετε τήν αλήθεια τού ισχυρισμού μου,

Β. νά διερευνήσετε τούς λόγους αυτού τού παράλογου φαινομένου,

Γ. νά επιβάλλετε,

* αφενός τήν άμεση διακοπή του, καί,

* τίς απαραίτητες κυρώσεις σέ όποιους φταίνε αφετέρου.

Η ανυπαρξία γραπτών αρμοδιοτήτων στούς 3 Γραμματείς τού Υπουργείου Υγείας, νομιμοποιημένων μέ δημοσίευση σέ Φ.Ε.Κ. π. χ.

·υπονομεύει τήν εύρυθμη λειτουργία όλων τών τμημάτων τού Υπουργείου Υγείας &

Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

·επιτρέπει τήν ευκολότερη συνέχιση τών όποιων εκνόμων καταστάσεων,

·διευκολύνει τήν περαιτέρω ενίσχυση τής ασυδοσίας φορέων τής διαπλοκής,

·αυξάνει τήν κατά μήνα υπερχρέωση τών Δημ. Νοσοκομείων τού Ε.Σ.Υ., πού οι ρυθμοί της υπερβαίνουν τά 200 εκατ. ευρώ,

·αποδομεί καίρια τόν ήδη εξασθενημένο Δημ. Χαρακτήρα του, αλλά καί τήν αποτελεσματικότητά του,

·αυξάνει τήν επικινδυνότητά του !

Αντί νά βελτιώνεται δηλαδή η όλη κατάσταση τού Ε.Σ.Υ. σέ κάθε λειτουργική του παράμετρο, η ανυπαρξία αρμοδιοτήτων τήν χειροτερεύει δραματικά, σέ καιρούς θρασείας προσφυγής στό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η δέ τιμωρία τής Πολιτικής Ηγεσίας τής Χώρας θά είναι, μεταξύ τών άλλων, ότι αυτό τό καθόλου ...φιλανθρωπικό «ίδρυμα» θά επιπέσει στήν λεπτομερή λειτουργία τού Ε.Σ.Υ., όπου κατασπαταλώνται επί 2,5 δεκαετίες εκατομμύρια εκατομμυρίων, ανενδοιάστως αλλά καί άνευ αναλόγων αποτελεσμάτων...

Τί σκοπεύετε άραγε νά κάνετε μέ αυτήν τήν καινούρια περίπτωση αργομισθίας Κύριε Πρωθυπουργέ ? Δέν θά πρέπει νά επιστραφούν τά αχρεωστήτως καταβληθέντα χρήματα ?

Ελπίζω νά τύχω τής όποιας απαντήσεως θεωρείτε επαρκή / σωστή επί τού αιτήματός μου.

Μέ τιμή
Ξενοφών Καραγεωργίου, τέως Διοικητής Γεν. Νοσοκομείου Θηβών,
Χρυσ. Σμύρνης 184, Βύρωνας, 16232

Διαβάστε περισσότερα...

Φλώρινα: Τι προβλέπει ο Καλλικράτης

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, με απαρτία 64,38%. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων συζήτησε και ενέκρινε το κάθε ένα από τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διάταξης:


ΘΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Έκτακτη, εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των Ασφαλιστικών Φορέων Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. (ΙΚΑ/ΤΑΠ - ΔΕΗ και ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ), κατ΄ανώτατο όριο ύψους, ίσου με το ποσό που θα εξοικονομηθεί από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 1, του Νόμου 3833/2010.
Διαβάστε περισσότερα...

Έντονη παρουσία λαθρομεταναστών σε Νίκη και Καύκασο

Αναστάτωση στους κατοίκους των Δ.Δ. Νίκης και Καυκάσου έχει προκαλέσει η έντονη παρουσία νεαρών Αφγανών και Πακιστανών λαθρομεταναστών.......

.......στην περιοχή, οι οποίοι έχουν στόχο να κατευθυνθούν προς την κεντρική Ευρώπη, διασχίζοντας τα σύνορα της χώρας μας με την Π.Γ.Δ.Μ. Όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, σημειώνονται κλοπές ακόμη και στα κοτέτσια τους. Ο Δήμαρχος Κ. Κλεινών Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε πως πράγματι, πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς είναι εκατοντάδες εκείνοι που φτάνουν στην περιοχή κάθε βράδυ, σε άθλια κατάσταση και, πολλές φορές, χτυπούν τις πόρτες των κατοίκων ζητώντας φαγητό, άλλες φορές όμως, προχωρούν σε κλοπές, ενώ παραβιάζουν εγκαταλελειμμένα σπίτια για να κοιμηθούν. Όπως είπε ο κ. Ηλιάδης «πρέπει να δοθεί λύση από την Κεντρική Διοίκηση καθώς, ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για τα θέματα αυτά».
Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση για την επαναχορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εξωτερικών, κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει πως, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάκρη έχει στείλει επιστολή στον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία τον ενημερώνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει νομοσχέδιο για την επαναχορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους τη στερήθηκαν μετά τον εμφύλιο ως αρνησιπάτριδες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, και από τότε κατοικούν στη FYROM. Ο κ. Κωνσταντινίδης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν επεξεργάζεται η κυβέρνηση την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου για επανάκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας, εάν έχει αποτιμήσει η κυβέρνηση τις συνέπειες από την εφαρμογή τέτοιων νομοθετικών ρυθμίσεων και αν η επανάκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας, όπως περιγράφεται στην επιστολή, προϋποθέτει για τον αιτούντα να είναι Έλληνας το γένος;
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΛΩΡΙΝΑ: ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέλος στη μαύρη εργασία στη Δ.Ε.Η.
Μετά από αίτημα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, δόθηκε μία ουσιαστική λύση στο χρόνιο φαινόμενο της ταλαιπωρίας και της εκμετάλλευσης όσων απασχολούνται στο χώρο της ΔΕΗ μέσω εργολάβων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης μέσα από τις συμβάσεις έργου θα προβλέπεται η πληρωμή των εργαζομένων να γίνεται μέσω τραπέζης έτσι ώστε να ελέγχεται η κίνηση του λογαριασμού και να εξασφαλίζεται η σωστή αμοιβή σύμφωνα με την εκάστοτε συλλογική σύμβαση εργασίας. Επιπλέον ο εργολάβος δεν θα έχει τη δυνατότητα να εισπράττει χρήματα από την ΔΕΗ εάν δεν έχει πληρωθεί το προσωπικό που απασχολεί. Ικανοποιημένος από την απόφαση δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Ε.Κ Πτολεμαΐδας Τάσος Τσιλφίδης αφού, όπως επισημαίνει, αποτελεί μία ασφαλιστική δικλίδα και βάζει φρένο στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Διαβάστε περισσότερα...

Φλώρινα:Λαϊκή συνέλευση στην Πρέσπα για τον «Καλλικράτη»

Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών, το περασμένο Σάββατο με θέμα: «Ο Δήμος Πρεσπών στο πλαίσιο του Σχεδίου “Καλλικράτης”»

με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που συμμετείχε ενεργά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Νομάρχης Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο αντινομάρχης Ιωάννης Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Αριστείδης Αριστείδου, η πολιτευτής και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Σ. Φλώρινας Όλγα Μούσιου, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Ρασάικος και το σύνολο των τοπικών φορέων των Πρεσπών.
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι τεράστιες ευθύνες της ΕΕ για την Ελλάδα, ο «διπλός απολυταρχισμός» που επιχειρείται να επιβληθεί, καθώς επίσης «μερικές» προβλέψεις των κινδύνων, από τους οποίους απειλείται η Δημοκρατία και η χώρα μας.

Ο καταμερισμός των ευθυνών της συνθηκολόγησης στους Έλληνες Πολίτες, στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, στις κυβερνήσεις, στους κερδοσκόπους και στην ΕΕ 25/4/2010), το «παιχνίδι» των κερδοσκόπων, οι οποίοι «στοχοποίησαν» πρώτη τη χώρα μας (άρθρο μας: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Η επίθεση των κερδοσκόπων στο «σύστημα», η τεράστια απειλή που «ελλοχεύει» για τον πλανήτη, καθώς επίσης η πιθανότητα να εξέλθει η χώρα μας από τη μεγαλύτερη κρίση της Ιστορίας της, χωρίς να υποχρεωθεί σε συμβιβασμό 28/4/2010 ), θα μπορούσε να είχε «αίσιο» τέλος για την Ελλάδα - εάν είχε την εμπιστοσύνη της Ενωμένης Ευρώπης και τη «στήριξη» της (για τις δικές μας ευθύνες, αυτές των Ελλήνων Πολιτών και των Κυβερνήσεων τους δηλαδή, οι οποίες είναι «μακράν» οι μεγαλύτερες.
Συγκεκριμένα, η ΕΕ είχε (και έχει) τη δυνατότητα να αγοράσει άμεσα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αυξάνοντας έτσι τις τιμές τους και μειώνοντας τα ασφάλιστρα τους. Στην περίπτωση αυτή, οι κερδοσκόποι θα ήταν αναγκασμένοι να αγοράσουν τα ομόλογα που πούλησαν ανοιχτά, για να τα επιστρέψουν στους κατόχους τους – γεγονός που θα λειτουργούσε επί πλέον αυξητικά στις τιμές τους. Παράλληλα, η αύξηση των τιμών και η αλληλέγγυα στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα, θα μείωνε τις τιμές των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) - με αποτέλεσμα να χάσουν διπλά οι κερδοσκόποι, οδηγούμενοι οι ίδιοι στη χρεοκοπία.

Η δυνατότητα αυτή δεν είναι θεωρητική, αφού έχει συμβεί στην περίπτωση της επίθεσης των «Hedge funds» στο Χονγκ Κονγκ. Οι κερδοσκόποι τότε είχαν «πουλήσει» ανοιχτά μετοχές του εκεί χρηματιστηρίου, αγοράζοντας δολάρια - με την προοπτική της αναγκαστικής υποτίμησης του νομίσματος εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία θα είχε σαν επί πλέον αποτέλεσμα την πτώση των τιμών των μετοχών. Όμως, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ επενέβη ενεργητικά, αγοράζοντας μετοχές και διατηρώντας σταθερή την ισοτιμία του νομίσματος – με αποτέλεσμα να χάσουν τεράστια ποσά οι κερδοσκόποι, πολλοί από τους οποίους χρεοκόπησαν.

Σήμερα διαβάζουμε στον Τύπο τα παρακάτω:

«Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενδεχομένως να χρειασθεί να διαθέσουν μέχρι και 600 δισ. Ευρώ, σε οικονομική βοήθεια ή να προχωρήσουν σε αγορές κρατικών ομολόγων, εάν πράγματι είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την εξάπλωση της δημοσιονομικής κρίσης στο σύνολο της Ευρωζώνης», εκτιμούν οικονομολόγοι της JP Morgan και της Royal Bank of Scotland.
Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι πρέπει να γίνει προετοιμασία για «εφεδρικά» και ταυτόχρονα δραστικά νέα μέτρα. «Τα νέα μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εγγυήσεις από τις κυβερνήσεις για την έκδοση ομολόγων, την ΕΚΤ να καταργεί τους όρους για τα στοιχεία ενεργητικού που γίνονται δεκτά ως εγγυήσεις στις δημοπρασίες χρηματοδότησης ή την επαναφορά του απεριόριστου δανεισμού προς τις τράπεζες», εκτιμούν οι οικονομολόγοι.
Ομόλογα και μετοχές στις αγορές ανά την Ευρώπη «βούλιαξαν» αυτή την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση της καγκελαρίου Merkel «καθυστέρησε» την έγκριση του πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ η Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας (η Γερμανία καθυστέρησε, η ΕΚΤ καθυστέρησε, η Κυβέρνηση μας καθυστέρησε – όλοι μαζί δηλαδή έκαναν τεράστια σφάλματα και μας έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων, έτσι ώστε να μην έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για να αντιδράσουμε. Θεωρίες συνομωσίας;)
«Ίσως είναι ώρα να σκεφθούμε για ύστατα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την αντιμετώπιση αυτής της δημοσιονομικής κρίσης», εκτιμά ο David Maki, οικονομολόγος της JP Morgan.
«Ίσως να έχει έλθει πλέον η ώρα για την Ευρωζώνη να προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα, έτσι ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο η δημοσιονομική κρίση να εξελιχθεί σε καθολική χρηματοοικονομική κρίση, που θα ωθήσει και πάλι τη ζώνη του Ευρώ σε οικονομική ύφεση», συμπληρώνει ο κύριος Maki.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια συμφωνία για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ίσως να μην είναι αρκετή να δώσει ένα τέλος στην κρίση που «μαίνεται» στις ευρωπαϊκές αγορές και οι κυβερνήσεις ενδεχομένως να πρέπει να έχουν έτοιμο ένα εφεδρικό σχέδιο για την Ευρωζώνη στο σύνολό της (άρθρο μας: Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ: Η μαζική επίθεση των κερδοσκόπων στην Ελλάδα, οι δέκα μεγαλύτεροι πιστωτές της, καθώς επίσης αναφορές στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στη Γαλλία 4/3/2010). Ο κ. Maki υπολογίζει ότι, με βάση το χειρότερο σενάριο - δηλαδή οικονομικής στήριξης Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας - το ύψος του συνολικού πακέτου στήριξης ενδεχομένως να προϋποθέτει κεφάλαια, ισοδύναμα με το 8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των υπολοίπων χωρών, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 600 δις ευρώ.
«Η ΕΚΤ ίσως να χρειασθεί να αναλάβει κάποιο ρόλο, παρόλο που οι «ρίζες» της κρίσης είναι δημοσιονομικές», εκτιμούν οικονομολόγοι της Citigroup. «Η ΕΚΤ ίσως να αρχίσει να δέχεται ως εγγύηση όλα τα κρατικά χρεόγραφα, ανεξαρτήτως αξιολόγησης και να επαναφέρει την πολιτική απεριόριστου δανεισμού για χρονική περίοδο μέχρι ενός έτους, ώστε να στηρίξει τις τράπεζες της περιοχής», αναφέρει οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕ
Η ευθύνη λοιπόν της ΕΕ, πολύ περισσότερο της Ευρωζώνης, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, αφού φαίνεται ότι μας εγκατέλειψε στην τύχη μας, χωρίς καθόλου να ενδιαφερθεί για όλους εμάς τους Έλληνες Πολίτες - οι οποίοι «ονειρευόμαστε» μία Ευρώπη των Πολιτών της. Άλλωστε, ένας από τους βασικότερους λόγους της κερδοσκοπικής επίθεσης που δεχθήκαμε, ήταν το γνωστό μας «The game is over», όπως επίσης η πρόσφατη «σπουδή» της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, υπό το γερμανό διευθυντή της, να ανακοινώσει την αυξητική «διόρθωση» του ελλείμματος μας το 2009 - ταυτόχρονα σχεδόν με τη διπλή υποτίμηση της πιστοληπτικής μας ικανότητας από την Moody’s, την οποία ακολούθησε «κατά πόδας» η S&P.
Ειδικά όσον αφορά τη Γερμανία, η «δήθεν» καθυστέρηση της οποίας οδήγησε τη χώρα μας στη «διπλή δικτατορία»,

(α) αυτήν του αιμοβόρου χρηματοπιστωτικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου, η οποία «εκφράζεται» μέσω του ΔΝΤ (άρθρο μας: ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ: Τα όπλα «αιχμής» της αμερικανικής υπερδύναμης, η «επέλαση» στην Ευρώπη, το «ημερολόγιο» της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, τα «παιχνίδια εξουσίας», το «εξιλαστήριο θύμα», ο ύπατος αρμοστής και τα συμπεράσματα 21/4/2010), καθώς επίσης

(β) αυτήν του Γερμανικού Ολοκληρωτισμού ( άρθρο μας: PAX GERMANICA: Η φτώχεια μίας Δημοκρατίας είναι πολύ καλύτερη από την υλική ευημερία η οποία, καθώς ισχυρίζονται, συνυπάρχει με τον Ολοκληρωτισμό, όπως ακριβώς η ελευθερία είναι καλύτερη από τη δουλεία (Δημόκριτος) 6/3/2010 ), είχαμε αναφέρει ότι: “Εάν θα είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε «μεταξύ δύο κακών το καλύτερο», το ΔΝΤ δηλαδή ή τη γερμανική ηγεμονία, θα επιλέγαμε χωρίς δεύτερη σκέψη το ΔΝΤ. Οι ευθύνες αυτής της χώρας για τη σημερινή μας θέση, όπως και για την πιθανή κατάρρευση της Ευρωζώνης, είναι τεράστιες – ενώ επικεντρώνονται κυρίως στην απίστευτη αλαζονεία της, η οποία αποδεικνύεται σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η καγκελάριος της Γερμανίας είναι αυτή που «εμβολίζει» ολοκάθαρα τις προσπάθειες των υπολοίπων «εταίρων» μας για την παροχή του συμφωνηθέντος «πακέτου σωτηρίας» (αν και δεν χρειαζόμαστε κανένα «πακέτο», όχι μόνο γιατί δεν συμφωνεί το 70% των Ελλήνων, αλλά επειδή το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η στήριξη των ομολόγων του δημοσίου από την ΕΕ) ισχυριζόμενη (κατά την πάγια τακτική του καθεστώτος της χώρας της) «απαγορεύσεις» του συντάγματος, καθώς επίσης αντιρρήσεις εκ μέρους των Γερμανών πολιτών – παρά το ότι έχει προηγηθεί από την ίδια την κυβέρνηση της μία απίστευτη, συλλογική «πλύση εγκεφάλου», με στόχο την εχθρική τοποθέτηση της γερμανικής κοινωνίας απέναντι στην Ελλάδα (άρθρο μας: Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ: Χωρίς να θέλουμε να «αποποιηθούμε» τις τεράστιες ευθύνες όλων μας για την υπερχρέωση της Ελλάδας, έχουμε την άποψη ότι τα λάθη μας δεν νομιμοποιούν τις αρρωστημένες «τευτονικές» επιθέσεις, τις οποίες δεχόμαστε πλέον καθημερινά.
Περαιτέρω, έχουμε αναφέρει σε πολλά κείμενα μας, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί τόσο από Γερμανούς, όσο και από Ευρωπαίους ή Αμερικανούς «ειδήμονες», την ύπουλη «εκμετάλλευση» της Ευρωζώνης, εκ μέρους της Γερμανίας, με στόχο την αποκόμιση οικονομικών πλεονεκτημάτων, χωρίς την παροχή των παραμικρών ανταλλαγμάτων (άρθρο μας: ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ: Η Γερμανία είναι μέρος του προβλήματος της Ελλάδας, ενώ θα είναι η κύρια υπεύθυνη στην περίπτωση που τυχόν καταρρεύσει, κάτω από την πίεση της κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό νόμισμα 16/1/2010).
Προφανώς λοιπόν είμαστε αντίθετοι στις προσπάθειες αυτής της χώρας να υποδουλώσει τους «εταίρους» της, δημιουργώντας μία περιοχή χωρίς σύνορα (Ευρασία), υπό τη δική της ηγεμονία – ουσιαστικά δηλαδή την εκπλήρωση του «ναζιστικού ονείρου», χωρίς τη χρήση στρατιωτικών μέσων. Αν και φαίνεται λοιπόν ότι οι «βλέψεις» της αυτές έχουν γίνει πλέον κατανοητές, τόσο από την ΕΕ, όσο και από τις Η.Π.Α., θεωρούμε ότι αποτελούν τεράστια απειλή για τον υπόλοιπο πλανήτη – πόσο μάλλον για τη Δημοκρατία, η οποία καλείται ουσιαστικά να αντιπαρατεθεί ακόμη μία φορά με τον Ολοκληρωτισμό.
Κατ’ επέκταση, είμαστε της άποψης ότι είναι αδύνατον να εκπληρωθεί ποτέ το Ευρωπαϊκό όνειρο (άρθρο μας: ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ: Το ευρωπαϊκό όνειρο της αιώνιας ειρήνης, η αδυναμία επίτευξης μίας ομοσπονδιακής ένωσης, η ερμηνεία της γερμανικής οικονομικής υπεροχής, οι υποχρεώσεις του ενεργού πολίτη και οι άμεσες προτεραιότητες της Ελλάδας. 7/4/2010), με τη σημερινή Γερμανία της Ανατολικογερμανίδας κυρίας Merkel εντός του. Γνωρίζοντας δε ότι η Γερμανία, πριν από την ένωση της, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη σημερινή, «θλιβόμαστε» περισσότερο παρά επικρίνουμε το «κατάντημα» της.
Συμπερασματικά λοιπόν, πόσο μάλλον όταν ο «γκεμπελικός» Τύπος της χώρας προτείνει με θράσος την «εθελουσία αποχώρηση» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη,

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΑΣ

Περαιτέρω, αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά την πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση μας «συνθηκολόγησε» (όχι οι Πολίτες), χωρίς να δώσει την παραμικρή μάχη (πως θα αντιδρούσαν αλήθεια οι Έλληνες το 1940, εάν αντί του «ΟΧΙ» ο τότε Πρωθυπουργός συμφωνούσε με την εισβολή του εχθρού – πόσο μάλλον πριν ακόμη πλησιάσει στα σύνορα;), θεωρούμε ότι οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

(α) Ένα από τα ενδεχόμενα είναι χωρίς καμία αμφιβολία η απομάκρυνση της κυβέρνησης, αφού πιθανολογούμε ότι, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αιτιολογήσει σους Έλληνες Πολίτες τόσο τα σφάλματα, όσο και, κυρίως, τη συμπεριφορά της (συνθηκολόγηση). Η «διάδοχος» όμως κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολο να προβλεφθεί, αφού αρκετές πολιτικές δυνάμεις της χώρας «συμμετείχαν» έμμεσα στη «παράδοση». Επομένως, πιθανότατα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με συνθήκες «ακυβερνησίας», με όλα όσα δεινά κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

(β) Ένα επόμενο είναι ο «αποπληθωρισμός» - μία τεράστια ασθένεια, την οποία οι ξένες δυνάμεις που διοικούν πλέον τη χώρα «απολυταρχικά», προσπαθούν να μας την παρουσιάσουν σαν «φάρμακο» (άρθρο μας: Αποπληθωρισμός: Το πλέον τρομακτικό σενάριο της οικονομικής κρίσης, στο οποίο βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ, με καλύτερη δυνατή ενδεχόμενη επένδυση τη διατήρηση των χρημάτων σε μετρητά 27/2/2009). Φυσικά, στις σημερινές συνθήκες που «προγραμματίζονται», ο αποπληθωρισμός θα προέλθει από τη μείωση των αμοιβών των εργαζομένων, καθώς επίσης από την ανεργία (προβλέπεται να ξεπεράσει το 20%) – γεγονότα που θα συμβάλλουν στην τεράστια μείωση της ζήτησης, η οποία με τη σειρά της θα περιορίσει το ΑΕΠ, αυξάνοντας τη σχέση του δημοσίου χρέους προς αυτό, ενώ θα μηδενίσει τις νέες επενδύσεις, «υποτιμώντας» τις ήδη υπάρχουσες.

Σε τελική ανάλυση, η χώρα μας θα οδηγηθεί σε έναν καθοδικό σπειροειδή κύκλο χωρίς επιστροφή (άρθρο μας: Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ : Η «πιστωτική παγίδα» είναι μία βαριά οικονομική ασθένεια, η οποία εμφανίζεται όταν μία υφιστάμενη κρίση ρευστότητας, προερχόμενη συνήθως από μία ευρύτερη οικονομική κρίση, δεν μπορεί να θεραπευτεί βραχυπρόθεσμα 10/7/2009), από τον οποίο πολύ δύσκολα θα ξεφύγει. Φυσικά η μείωση όλων των αξιών είναι δεδομένη, ειδικά αυτή των ακινήτων, η οποία θα εντείνει ακόμη περισσότερο την κρίση – με κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα τελικά στη πτώχευση, παρά τα όσα μέχρι τότε θα αναγκασθούν να υποστούν οι πολίτες της.

(γ) Ένα τρίτο ενδεχόμενο θα είναι η «μετάλλαξη» μας σε προτεκτοράτο (άρθρο μας: Σύγχρονες αποικίες μέσω οικονομικών κατακτήσεων: Ο αφανής εθνικός κίνδυνος από την υπερχρέωση του ιδιωτικού & δημόσιου τομέα της χώρας μας 8/3/2009), αφού ο δανεισμός μας όχι μόνο δεν θα αποπληρωθεί, αλλά θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, σαν αποτέλεσμα της λεηλασίας του εθνικού πλούτου μας (δημόσιου και ιδιωτικού), από τους εισβολείς.

(δ) Επομένως, το τέταρτο ενδεχόμενο είναι η λεηλασία της χώρας με διάφορες μεθόδους αφού, όπως έχουμε ήδη αναφέρει,

“Το ΔΝΤ, έχοντας ουσιαστικά σαν στόχο την εξόφληση των δανειστών της «υπό κατάληψη» χώρας, περιορίζει τα μέγιστα τις δαπάνες, αυξάνει τη φορολογία (κυρίως των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων) και «εκποιεί» δημόσιο πλούτο - έτσι ώστε, αφενός μεν να μην «διογκώνεται» το χρέος από τα ελλείμματα, αφετέρου δε να αποπληρώνεται, τόσο από τη φορολόγηση, όσο και από την πώληση των παγίων του δημοσίου. Όπως είναι κατανοητό, τόσο η μία μέθοδος, όσο και η άλλη, έχουν σαν αποτέλεσμα την ύφεση – άρα τη μείωση του ΑΕΠ. Με δεδομένο τώρα ότι η μείωση του ΑΕΠ αυξάνει το χρέος ως προς το ΑΕΠ, η χώρα εισέρχεται σε ένα ανατροφοδοτούμενο καθοδικό ρεύμα, με άγνωστη κατεύθυνση”

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τα σημερινά, πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας (της Γερμανίας/ΔΝΤ καλύτερα, αφού δεν έχουμε ουσιαστικά ελεύθερη κυβέρνηση – ενώ βέβαια δεν ψηφίσαμε ούτε την κυρία Merkel, ούτε τον κ. S.Kahn), αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία τη θέση μας. Άλλωστε, η διεθνής επιβράβευση των μέτρων της «κυβέρνησης» μας ακολούθησε σχεδόν αμέσως μετά: υποβαθμίσθηκαν «ξαφνικά» εννέα μαζί τράπεζες μας από την Moody’s. Ολοκληρώνοντας, αναφέρουμε ακόμη μία φορά την περιγραφή του ΔΝΤ (άρθρο μας: ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ: Το κυριαρχικό δόγμα του αμερικανικού μονοπωλιακού καπιταλισμού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ΔΝΤ, οι κρυφές «παγίδες» του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα 14/3/2010), από το γνωστό καναδό οικονομολόγο:
“Όταν μία αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «επισκέπτεται» μία χώρα, θέτοντας σαν προϋπόθεση για την εκχώρηση δανείων τον περιορισμό των κοινωνικών και λοιπών δαπανών, η διαφορά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, σε σχέση με τη φυσική καταστροφή που θα προκαλούσε ένας βομβαρδισμός εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Το ΔΝΤ απαιτεί το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και βιομηχανιών, με ένα πολύ χαμηλότερο κόστος «εισβολής» για τη Δύναμη που εκπροσωπεί, από αυτό που θα είχε ο ανελέητος βομβαρδισμός των νοσοκομείων, των σχολείων και των βιομηχανιών - όπως στο παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας. Το αποτέλεσμα όμως, για τη χώρα «υποδοχής» του, είναι σχετικά το ίδιο: Η απόλυτη καταστροφή της” (M.Chossudovsky).
Επίσης, συμπληρώνουμε ορισμένα γεγονότα, τα οποία έχουμε αναφέρει στο παρελθόν (άρθρο μας: Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ: Οι αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στην «παρακμή», η είσοδος του ΔΝΤ, η εφαρμογή του «διαρθρωτικού» προγράμματος του συνδίκου, τα αποτελέσματα του, καθώς επίσης τα διδάγματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα 9/4/2010 ):
“Στην περίπου οκταετή «θητεία» μίας κυβέρνησης (1994-2002), αποτελούμενης χωρίς καμία αμφιβολία από τα ικανότερα άτομα της προικισμένης με τεράστιο ορυκτό και λοιπό πλούτο χώρας, εκποιήθηκε σχεδόν το σύνολο των κερδοφόρων, δημοσίων επιχειρήσεων της. Μοναδική εξαίρεση η εθνική εταιρεία Petrobras, η οποία παρέμεινε στην ιδιοκτησία του κράτους, χάρη στις τεράστιες «αμυντικές» προσπάθειες των εργαζομένων της. Η πολιτική ηγεσία της χώρας, αιτιολόγησε ως εξής τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων: «Οι κρατικές εταιρείες μας είναι υγιείς και εξαιρετικά κερδοφόρες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα από την πώληση τους, για να ελαφρύνουμε τα βάρη του λαού της Βραζιλίας, οδηγώντας τον στην ανάπτυξη».
Το αποτέλεσμα ήταν να πουληθούν πράγματι όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις, σε σχετικά συμφέρουσες τιμές για το κράτος. Όμως, τα δισεκατομμύρια δολάρια που εισπράχθηκαν, χάθηκαν στην κυριολεξία στον αέρα. Όπως υποθέτουν οι ειδικοί, ένα μέρος από αυτά χρησιμοποιήθηκε πράγματι για να καλύψει τα «παραδοσιακά» ελλείμματα του προϋπολογισμού. Ένα άλλο μεγάλο μέρος όμως, κατευθύνθηκε στο εξωτερικό – στους ιδιωτικούς λογαριασμούς υπουργών, δικαστών, στρατιωτικών, υψηλόβαθμων δημοσίων λειτουργών και τραπεζιτών (άρθρο μας: ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Α.Ε. : Οι ιδιαιτερότητες της γερμανικής οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», η ιστορία της, η φιλοσοφία που την διέπει, η χρηματοδότηση, οι στόχοι, οι μέθοδοι λειτουργίας, τα συμπεράσματα και η απειλή μιας «τευτονικής ευρωένωσης» 7/4/2010)”
Τέλος, σε σχέση με την εισβολή του ΔΝΤ για πρώτη φορά σε μία ανεπτυγμένη Οικονομία, οφείλουμε να επαναλάβουμε τις μεθόδους, οι οποίες πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να «ελαχιστοποιηθούν», όσο το δυνατόν, οι υγιείς κοινωνικές αντιδράσεις:
“Αντίθετα τώρα, στις οικονομίες που αναπτύσσονταν πλέον, υιοθετώντας συνήθως δημοκρατικά πολιτεύματα (πόσο μάλλον στις ανεπτυγμένες οικονομίες), η εφαρμογή των «ΔΝΤ-προγραμμάτων» απαιτούσε αυξημένες γνώσεις Πολιτικής, καθώς επίσης εξαιρετικά εκλεπτυσμένες μεθόδους. Για παράδειγμα, δημόσιες σχέσεις (καταχωρήσεις στις εφημερίδες, «θετικά» άρθρα από επιφανείς δημοσιογράφους, «ευμενείς» αναλύσεις από οικονομολόγους «υποχρεώσεις» των Πολιτών μέσω «διαγγελμάτων» της στρατευμένης πολιτικής κλπ) με στόχο την ωραιοποίηση της εισβολής, λεπτές πολιτικές διαπραγματεύσεις με έναν μεγάλο αριθμό «ιθυνόντων», θετική αντιμετώπιση εκ μέρους της «τοπικής» ελίτ και των Πολιτών κοκ”.
Διαβάστε περισσότερα...

Φλώρινα και συνθήκη Σέγκεν

15μελής Επιτροπή της συνθήκης Σέγκεν στο Νομό Φλώρινας

15μελής Επιτροπή της συνθήκης Σέγκεν επισκέπτεται το Νομό Φλώρινας που συνορεύει με δύο Βαλκανικές χώρες προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται

οι όροι της συνθήκης στην περιοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως είπε στην ΕΡΑ Φλώρινας ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Φωστηρόπουλος η επιτροπή αυτή ήρθε και πριν πέντε χρόνια στην περιοχή και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. «Καθημερινά προσπαθούμε» πρόσθεσε «να αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης αλλά και της τήρησης των όρων της συνθήκης Σέγκεν». Οι επισκέψεις της επιτροπής ξεκίνησαν από τον Έβρο και θα ολοκληρωθούν στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Από την πλευρά του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φλώρινας κ. Γιώργος Λιάνης σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ τόνισε πως καλώς έγινε η συνθήκη Σέγκεν αλλά θα έπρεπε τα τελευταία 10 χρόνια να έχει καταργηθεί με την σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. , για να υπάρχει ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών όπως παλιά, γιατί έχει πληγεί αρκετά η Φλώρινα από την μη έλευση των γειτόνων.
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails