Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πυρηνική απειλή στη Μεσόγειο

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΡΩΣΙΑ

Ο πυρηνικός εφιάλτης του Ακούγιου ζωντανεύει για τα καλά, καθώς η Τουρκία πριν από 12 ημέρες υπέγραψε συμφωνία ύψους 20 δισ. δολαρίων με τη Ρωσία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στα τουρκικά παράλια της Μεσογείου.


Κατά τη συνάντηση Μεντβέντεφ-Ερντογάν στην Αγκυρα υπογράφηκε η συμφωνία για το πυρηνικό εργοστάσιο και συζητήθηκε και το θέμα του Ιράν. Είναι μία απόλυτα αρνητική εξέλιξη, που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών αφού σηματοδοτεί τη μόνιμη παρουσία της πυρηνικής απειλής στην περιοχή και συνιστά τεράστιο ρίσκο για το περιβάλλον και τη ζωή στην ανατολική Μεσόγειο.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου (ΑΠΜ) και δεκάδες άλλοι φορείς από όλη την Ελλάδα έχουν απευθυνθεί κατά καιρούς στην κυβέρνηση και έχουν ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποτροπή ενός τέτοιου εγχειρήματος. Συγκεκριμένα, στις 29 Οκτωβρίου του 2009 το ΑΠΜ είχε στείλει επιστολή στον νεοεκλογέντα.... τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου επισημαίνοντάς του τις πυρηνικές βλέψεις της Τουρκίας. Απάντησε άμεσα αναφέροντας: «Η Κοινωνία των Πολιτών, τα κοινωνικά κινήματα και οι ηγεσίες των χωρών όλου του κόσμου πρέπει να παρέμβουν και να δηλώσουν την επιθυμία τους για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά. Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι "πράσινη μορφή" ενέργειας, ούτε ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές».

Μάλιστα στην τελευταία επίσκεψή του στη Ρόδο, πριν από ένα μήνα, του ζητήθηκε στην συνάντηση που θα είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερτογάν, να αναλάβει πρωτοβουλία αποτροπής της εγκατάστασης πυρηνικών σταθμών στην περιοχή.

Ο Θαν. Αναπολιτάνος, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΜ, σε δήλωσή του στην «Κ.Ε.» αναφέρει ότι οι προσπάθειες για να αποτραπεί η εγκατάσταση νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στην Τουρκία κρατάνε πέντε ολόκληρα χρόνια, με αλλεπάλληλες επιστολές σε πρωθυπουργούς και σε υπουργούς Εξωτερικών: «Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. Προβλέπω ότι θα τρέχουμε και πάλι πίσω από τις εξελίξεις. Η Συμφωνία που υπέγραψαν η Τουρκία και η Ρωσία ανατρέπει τις υφιστάμενες ισορροπίες σε γεωπολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Για άλλη μια φορά ο "θρίαμβος" της κοντόφθαλμης πολιτικής».

Πρέπει να θυμίσουμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Green Peace, υπάρχει 50% πιθανότητα να εκδηλωθεί σεισμός 7 Ρίχτερ σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από τον κόλπο του Ακούγιου μέσα στα επόμενα 40 χρόνια. Οι εκτιμήσεις αυτές δεν αμφισβητούνται ούτε από τις επίσημες τουρκικές αρχές. Αλλωστε υπάρχουν και τα 7,5 Ρίχτερ που το 1872 συγκλόνισαν την περιοχή, αλλά και ο ισχυρός σεισμός που το 1898 σάρωσε στην κυριολεξία τα Αδανα, 136 χιλιόμετρα ανατολικά του κόλπου.

Ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος κλιματικών Αλλαγών της Green Peace, μας τονίζει: «Η πυρηνική ενέργεια δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ό,τι ισχυρίζονται ότι λύνει. Δεν είναι μόνο επικίνδυνη για το περιβάλλον και οικονομικά ασύμφορη, είναι επίσης εξαιρετικά αναποτελεσματική στον αγώνα ενάντια στις κλιματικές αλλαγές, ενώ στερεί πολύτιμα κονδύλια από τις πραγματικές λύσεις, τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι γνωστό ότι τα πυρηνικά απόβλητα παραμένουν ραδιενεργά για δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, ενώ κάθε χρόνο καταγράφονται επίσημα εκατοντάδες ατυχήματα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες χωρών όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί τις επιλογές της, ειδικότερα αφού μόλις 25 χλμ. από το Ακούγιου βρίσκεται το εν ενεργεία σεισμικό ρήγμα Ecemis».


Διαβάστε περισσότερα...

Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο προλαμβάνει τον διαβήτη

Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο προλαμβάνει τον διαβήτη
Όσοι κατανάλωναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ και παράλληλα ζούσαν μια υγιεις πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου.


Σύμφωνα με νέα ολλανδική έρευνα οι άνθρωποι που απέχουν από το αλκοόλ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη από αυτούς που υποκύπτουν στην απόλαυση του αλκοόλ, πάντα βέβαια με μέτρο.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελληνική κρίση, οι Αλβανοί και τα Σκόπια

Του Κωνσταντίνου Χολέβα

Μία ανησυχία που εκφράζεται από πολλούς Έλληνες είναι ότι δεν πρέπει να διαπραγματευθούμε σοβαρά εθνικά ζητήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, διότι βρισκόμαστε σε αδύναμη θέση. Όσοι παρακολουθούμε το Μακεδονικό και τα Βαλκανικά θέματα θυμόμαστε από την Ιστορία ότι ο Βουλγαρικός εθνικισμός κατά της Μακεδονίας αξιοποίησε την ελληνική οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1890.

Το 1893, ακριβώς τη χρονιά κατά την οποία ο Χ.Τρικούπης ομολόγησε ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», στη Βουλγαρία ιδρύθηκε η Ε.Μ.Ε.Ο ( Επαναστατική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) γνωστή με τα βουλγαρικά αρχικά Β.Μ.Ρ.Ο. Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την προπαγάνδα κατά της Ελλάδος και έπαιξε βασικό ρόλο στον Μακεδονικό Αγώνα. Σήμερα με αυτό το όνομα υπάρχουν δύο κόμματα. Ένα στα Σκόπια, το οποίο κυβερνά, και ένα μικρό στη Βουλγαρία.

Το 1898 μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο και την επιβολή στην Ελλάδα του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, τότε ακριβώς ιδρύθηκε στη Σόφια το «μακεδονικό Κομιτάτο». Από το όνομά του προήλθαν και οι ένοπλοι κομιταζήδες οι οποίοι συγκρούσθηκαν με τους ντόπιους Έλληνες της Μακεδονίας και με τους εθελοντές που ήλθαν από την ελεύθερη Ελλάδα. Η Ιστορία , λοιπόν, μάς διδάσκει να προσέχουμε διότι με τα δικά μας προβλήματα πολλοί χαίρονται και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.

Ειδικά δε στις σχέσεις μας με τη ΦΥΡΟΜ και στο θέμα του ονόματος πιστεύω ότι για πολλούς ακόμη λόγους η στιγμή είναι ακατάλληλη για κάθε διαπραγμάτευση. Πρώτον, διότι λόγω της κρίσης αποδυναμώθηκε η εικόνα της Ελλάδος ως ισχυρού οικονομικού εταίρου στα Σκόπια. Δεύτερον, διότι παρά την ελληνική υποχώρηση και την επίσημη αποδοχή σύνθετης ονομασίας, ουδεμία υποχώρηση είδαμε από τα Σκόπια. Τρίτον, διότι βρισκόμαστε σε φάση όξυνσης του ψευδομακεδονικού εθνικισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος Πρέσβυς της ΦΥΡΟΜ στο Βατικανό είναι στενός συνεργάτης της Σχισματικής «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμμία Ορθόδοξη Εκκλησία. Τούτο μαρτυρεί ότι τα Σκόπια σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, ακόμη και την «Εκκλησία» που κατασκεύασε ο Τίτο για διεθνή προπαγάνδα. Ο τέταρτος λόγος που επιβάλλει περίσκεψη είναι η αναζωπύρωση του αλβανικού αλυτρωτισμού στο τρίγωνο Κοσσόβου-ΦΥΡΟΜ-Σερβίας. Αν υλοποιηθεί και στα Σκόπια το σενάριο του Κοσσόβου η ΦΥΡΟΜ κινδυνεύει να διχοτομηθεί. Οπότε γιατί η Ελλάδα να συζητεί την παραχώρηση ονόματος, ιστορίας και πολιτισμού σε ένα κράτος που δεν ξέρουμε αν μεθαύριο θα υπάρχει;

Η πρόσφατη ειδησεογραφία μάς πληροφορεί ότι στις 11. 5. 2010 Αλβανοί ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την σκοπιανή αστυνομία κοντά στα σύνορα της ΦΥΡΟΜ με το Κοσσυφοπέδιο σε ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια εθνοτικής βίας μετά την ένοπλη ρήξη του 2001. Στην κατοχή τους εντοπίσθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και εμβλήματα με τα διακριτικά του UCK, του γνωστού μας από το 1999 Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού. Οι δύο από τους νεκρούς ήταν πολίτες της ΦΥΡΟΜ, αλβανικής καταγωγής, και ο τρίτος Αλβανός κάτοικος του Κοσσόβου. Είχαν όλοι ποινικό μητρώο και ένας εξ αυτών είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη εννέα ετών. Στο φορτηγό εντοπίσθηκαν τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, τρεις τσάντες με χειροβομβίδες, έξι τσάντες με εκρηκτικά ΤΝΤ, τυφέκια ακριβείας, νάρκες και πυρομαχικά.

Μία εβδομάδα πριν από αυτό το επεισόδιο η σκοπιανή αστυνομία είχε ανακαλύψει τέσσερις κρύπτες με μεγάλη ποσότητα αλβανικού οπλισμού στην ίδια περιοχή, αλλά οι φύλακες του οπλισμού διέφυγαν. Παράλληλα στους δρόμους των Σκοπίων αλβανικές Μ.Κ.Ο. διοργανώνουν διαδηλώσεις με αίτημα την ισότιμη χρήση της αλβανικής γλώσσας στο Κοινοβούλιο και την ουσιαστική μετατροπή του κράτους από σλαβικό «μακεδονικό» σε συνεταιρισμό Αλβανών και Σλάβων με πολλές άλλες μικρότερες μειονότητες. Το μήνυμα των Αλβανών της ΦΥΡΟΜ, που αποτελούν το 30% και ενθαρρύνονται από την απόσχιση του Κοσσόβου είναι σαφές: «Αν οι Σλάβοι των Σκοπίων δεν μας παραχωρήσουν το 50% της εξουσίας τότε θα διεκδικήσουμε με τα όπλα την απόσχισή μας και θα ενωθούμε με τους αδελφούς μας Κοσσοβάρους».

Φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Σλάβοι των Σκοπίων θα αναζητήσουν κάπου αλλού στήριγμα και το πιθανότερο είναι να στραφούν προς τη Βουλγαρία, η οποία επισήμως τους θεωρεί Βουλγάρους. Η πιθανότητα να έχουμε σε λίγα χρόνια καντονοποίηση ή πλήρη διχοτόμηση στη ΦΥΡΟΜ είναι πολύ μεγάλη. Άλλωστε οι ΗΠΑ στον αλβανικό παράγοντα ποντάρουν περισσότερο λόγω και της δημογραφικής του ικμάδας. Δεν θα στενοχωρηθούν ιδιαιτέρως από τη διάσπαση της ΦΥΡΟΜ. Στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ προσπαθούν να εξευμενίσουν το μουσουλμανικό στοιχείο, για να εξισορροπήσουν τη στάση τους στο Μεσανατολικό.

Προφανώς η όλη αναβίωση των αλβανικών μεγαλοϊδεατικών σχεδίων δεν αφορά μόνο τη ΦΥΡΟΜ. Η Φυσική Αλβανία, όπως αποκαλείται ηπιότερα το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» έχει κακές διαθέσεις και προς τη Σερβία και προς το Μαυροβούνιο και προς την Ελλάδα. Δημοσιογράφοι και άλλοι επισκέπτες της Βορείου Ηπείρου μάς πληροφορούν ότι έχουν αυξηθεί τα συνθήματα στους τοίχους υπέρ των Τσάμηδων εγκληματιών πολέμου και κατά της Ελλάδος. Η ελληνική επίσημη αδράνεια και έλλειψη αντίδρασης βλάπτει το εθνικό μας γόητρο. Επιπλέον καλό είναι να αναθεωρηθεί η μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβερνήσεως, όπως ορθότατα ζήτησε και ο Αντώνης Σαμαράς, για λόγους εθνικής ασφαλείας. Η μαζική εισροή και πολιτογράφηση Αλβανών στη χώρα μας ίσως δημιουργήσει μειονοτικές διεκδικήσεις. Δεν παραβλέπω τους φιλήσυχους Αλβανούς αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι μεταξύ των εδώ λαθρομεταναστών υπάρχουν επικίνδυνοι και οργανωμένοι εθνικιστές.
Διαβάστε περισσότερα...

"Απίστευτη foto"!!!


Να έχετε μια χαρούμενη και δημιουργική ημέρα, γεμάτη ζωντάνια και ευχάριστες εκπλήξεις σαν κι' αυτή..... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ Η ΓΣΕΕ

Έτοιμη να προσφύγει κατά της κυβέρνησης στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αλλά και σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δικαστήρια δηλώνει η ΓΣΕΕ, καταγέλλοντας ωμή παρέμβαση στις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και παραβίαση συνθηκών και νόμων...


Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η Ολομέλεια της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι θέτει σε άμεση προτεραιότητα τη διεκδίκηση της υπογραφής ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ η οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και χαρακτηρίζει απαράδεκτες και καταδικαστέες τις απαιτήσεις της Τρόικας τις οποίες υιοθετεί η κυβέρνηση.
Ακόμη, η Συνομοσπονδία αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του υπουργού Εργασίας για την έναρξη διαλόγου για τα εργασιακά, χαρακτηρίζοντας τα προτεινόμενα προς συζήτηση μέτρα ως "ακραία και αντεργατικά".
Επανέλαβε δε, την πρόθεση της να μην προσέλθει σε καμιά διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, παρά μόνο στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η ΓΣΕΕ, όπως έχει ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πανεργατικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στην Πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 πμ, ενώ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στα σχολεία, μειώνεται η ύλη

Με κεντρικό σύνθημα και πυρήνα της πολιτικής: "Πρώτα ο μαθητής", η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξήγγειλε τις αλλαγές που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία. Όπως είπε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, το πρόγραμμα αρχίζει από τον εξορθολογισμό της ύλης.


Επισήμανε τον όγκο που υπάρχει στα βιβλία δημοτικού και γυμνασίου, τον προβληματικό τρόπο παρουσίασης, την επικάλυψη από μάθημα σε μάθημα και από τάξη σε τάξη. Όλα αυτά επιβάλουν την περικοπή καταρχήν στα θετικά μαθήματα όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Γεωγραφία, Βιολογία, Πληροφορική και Τεχνολογία. Η περικοπή θα γίνει από την...

... πέμπτη τάξη του δημοτικού και θα συνεχιστεί ως την τρίτη λυκείου, όπου εκεί όμως θα είναι περιορισμένη.

Χαρακτηριστικά η υπουργός επισήμανε: " Πολλά μαθήματα και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα σε ύλη. Σε πολλά σημεία η ύλη είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο ανάπτυξης των μαθητών στις συγκεκριμένες ηλικίες που διδάσκονται, ενώ επίσης χαρακτηρίζονται, άλλοτε από σημαντικό βαθμό αλληλεπικαλύψεων, και άλλοτε από κακό χρονισμό ανάμεσα σε επιμέρους μαθήματα. Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία προτείνεται η ελάφρυνση της ύλης μέσω περικοπών με σαφή παιδαγωγικά κριτήρια και ο συντονισμός της ύλης διαφορετικών μαθημάτων".


Συγχρόνως το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στα 800 μεγαλύτερα ολοήμερα σχολεία σε πιλοτική βάση νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα. Έτσι το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα του σχολείου τροποποιείται και αυξάνεται κατά δέκα ώρες στις τάξεις α΄και β΄, κατά πέντε στις τάξεις γ΄και δ΄και κατά τρεις στις τάξεις ε΄και στ΄.
Συγχρόνως ενισχύεται η διδασκαλία γλώσσας, μαθηματικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, αισθητικής και αγωγής υγείας. Στο προτεινόμενο πρόγραμμα της προαιρετικής ζώνης δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι το άλλο μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Παιδείας.
Η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το Νέο Σχολείο.
Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού στη σχολική καθημερινότητα και αξιοποιεί μεθοδολογίες της εκπαίδευσης ενηλίκων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Σχεδιάζεται με βάση την έως τώρα εμπειρία από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, τα πορίσματα σχετικών επιστημονικών ερευνών και τη διεθνή εμπειρία, ενώ ο σχεδιασμός του θα ολοκληρωθεί με τα αποτελέσματα της ανοιχτής διαβούλευσης που ξεκινάει.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες καλούνται με δημόσια και ανοιχτή πρόσκληση μέσω του διαδικτύου να αποστείλουν σχέδια καλών πρακτικών που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν στην σχολική μονάδα όπου εργάζονται.
Η υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική διεύθυνση που όπως είπε φιλοδοξεί να αποτελέσει την ενιαία πύλη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και η οποία είναι: www.epimorfosi.edu.gr.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τμήμα της εφαρμογής ολοκληρωμένης πολιτικής για την ελληνική γλώσσα που ανακοίνωσε η υπουργός με την επισήμανση ότι ο ρόλος της ελληνικής γλώσσας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη. Το υπουργείο ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση, την υποστήριξη και την προβολή της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
H υπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ηρεµία για να καταπολεμίσουμε το στρες

Από παντού βαλλόµαστε από ήχους: κίνηση, έργα στους δρόµους, ραδιόφωνο, κινητά. Καιρός να ηρεµήσουµε.
∆εν υπάρχει αµφιβολία. Η φασαρία αποδεδειγµένα ανεβάζει τα επίπεδα του στρες, ακόµη και την αρτηριακή µας πίεση, και µπορεί να προκαλέσει προβλήµατα στο καρδιαγγειακό και ανοσοποιητικό µας σύστηµα.Η ψυχολόγος Dr. Cheryl Fraser αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η ψυχολογία και η φυσιολογία µας δεν είναι σχεδιασµένες για να ανταποκρίνονται στην υπερβολική εισροή πολλαπλών ήχων στον εγκέφαλό µας». Τι πρέπει να κάνουµε;


Το ζητούµενο βέβαια δεν είναι να ζούµε στην απόλυτη σιωπή. Θα οδηγούµασταν στην τρέλα. Αυτό που χρειαζόµαστε όµως είναι να βρισκόµαστε ανά τακτά χρονικά διαστήµατα σε µέρη ήσυχα κοντά στη φύση. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον νιώθουµε καλά, ηρεµούµε και επανερχόµαστε στους φυσιολογικούς µας ρυθµούς. Ευτυχώς ζούµε σε µια χώρα που µας προσφέρει άπλετα τη δυνατότητα αυτή.

Φλώρενς Τοκατλιάν
Διαβάστε περισσότερα...

Μπροστά «έβραζε», πίσω… έμπαζε!

Βαθμό λίγο πάνω από τη βάση πήρε η Εθνική ομάδα στο πρώτο… πρόχειρο διαγώνισμα ενόψει του Μουντιάλ.

Το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ ήρθε ισόπαλο 2-2 με τη Β. Κορέα στο Άλταχ και έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά για να είναι έτοιμο απέναντι στον -όμοιο με το σημερινό- πρώτο της αντίπαλο στη Ν. Αφρική.
Διαβάστε περισσότερα...

Όχι για μένα, για τον φουκαριάρη τον προεκλογικό αγώνα μου...

Την λήψη «χορηγίας» ύψους 100.000 ευρώ (200.000 μάρκα) από την Siemens παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Τάσος Μαντέλης, στην σημερινή κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής,.......

που διερευνά το σκάνδαλο «Siemens».

Ο κ. Μαντέλης τόνισε πως οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας του παρείχαν το συγκεκριμένο ποσό για να στηρίξουν τον προεκλογικό του αγώνα και όχι για να τον κάνουν να υπογράψει τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΕ και Siemens! Πάντως, το γεγονός είναι πως για πρώτη φορά έχουμε ομολογία «χρηματισμού».
Στο επίμαχο απόσπασμα της κατάθεσης κατά το οποίο πραγματοποιείται η ομολογία, ο κ. Μαντέλης αναφέρει «…Μετά τις δημοτικές εκλογές και έχοντας εγώ ενεργά αναμιχθεί σε αυτή την ιστορία του να είμαι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας και επομένως χρειαζόταν
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος είναι ο πατέρας του κράτους-τέρατος ;;;

Οι ρίζες του κακού
Του Γιάννη Μαρίνου
Οι Έλληνες είναι γνωστό ότι αρέσκονται να ζουν με μύθους. Ο διαχρονικότερος από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είναι ότι για όσα δεινά ταλαιπωρούν κατά καιρούς τη χώρα μας φταίνε οι ξένοι. Ένας άλλος βολικός μύθος είναι πως για ό,τι κακό συμβαίνει στον τόπο μας, και ιδιαίτερα στην οικονομία, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς και γι΄ αυτό πρέπει να πληρώσουν όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.

Ένας απόλυτα επίκαιρος και διαιωνιζόμενος κατά την τελευταία 30ετία μύθος είναι ότι...
η καλύτερη περίοδος διακυβέρνησης της χώρας μας ήταν η οκταετία 1981-89 επί Ανδρέα Παπανδρέου. Η πεποίθηση αυτή πιστώνει την περίοδο αυτή με άνθηση της οικονομίας και με παράλληλη κοινωνικά δικαιότερη κατανομή των ωφελημάτων και των βαρών.

Ο υπογράφων τη στήλη και ευάριθμοι μεν, αλλά αξιόλογοι μελετητές της οικονομικής μας ιστορίας τα ακριβώς αντίθετα υποστηρίζουμε έκτοτε, πάντα βασιζόμενοι σε αδιάψευστα στοιχεία. Αλλά μάταια. Ο μύθος της λαμπρής πρώτης 8ετίας του ΠαΣοΚ στην εξουσία υπερισχύει κυρίαρχος, ακόμη και σήμερα, και τροφοδοτεί και την όποια ελπίδα για την έξοδο από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, αρκεί να προσφύγουμε στο σοσιαλιστικό θαύμα της περιόδου εκείνης. Παραβλέπεται μάλιστα η εγκυρότερη αμφισβήτησή του, που προήλθε από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε παραδεχθεί απολογητικά ότι καταναλίσκουμε περισσότερα από όσα παράγουμε και αν δεν περιορίσουμε δραστικά το δημόσιο χρέος αυτό θα αφανίσει τη χώρα. Αυτό που ήδη αφανίζει τη χώρα. Βλέπετε, ουδείς προφήτης πιστευτός στην πατρίδα του. Ούτε ακόμη και ο ίδιος ο πρώτος υπαίτιος του σημερινού δράματος, τον οποίο ενθουσιωδώς μιμήθηκαν με κάποια μικρά και ανεπαρκέστατα διαλείμματα όλοι οι διάδοχοί του, και του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Γι΄ αυτό σκέφθηκα να προσφύγω σε ένα πολύτιμο ντοκουμέντο το οποίο έφερε στη δημοσιότητα ο διακεκριμένος συνάδελφος Νίκος Νικολάου στο βιβλίο του: «Πρόσωπα της οικονομίας» (εκδόσεις Λιβάνη). Πρόκειται για μιαν εμπιστευτική έκθεση την οποία εκπόνησε ο πρώτος υπουργός Συντονισμού της κυβερνήσεως ΠαΣοΚ και διαπρεπής οικονομολόγος κ. Απόστολος Λάζαρης, κατόπιν αιτήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου και την υπέβαλε σε αυτόν στις 10 Ιουνίου 1988.
Ο κ. Α. Λάζαρης επισημαίνει με τον πιο σαφή τρόπο τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την πρώτη 8ετία του ΠαΣοΚ διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τον παράλληλο μύθο περί κοινωνικής ευαισθησίας εκείνης της καταστροφικής πολιτικής, της οποίας τα άνθη του κακού δρέπουμε σήμερα όλοι οι Έλληνες και η οποία πλήττει και την ίδια τη σημερινή κυβέρνηση ΠαΣοΚ (όλα εδώ πληρώνονται).
Από σήμερα και τις επόμενες Κυριακές θα παραθέσω τις κυριότερες διαπιστώσεις του κ. Λάζαρη με δικά μου διευκρινιστικά σχόλια, αν κρίνονται αναγκαία. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να τις μελετήσουμε και ιδιαίτερα οι πολιτικοί μας, όλων των κομμάτων. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε αυτές τις αλήθειες, το χάος και η καταστροφή επέρχονται.
«Το κύριο χαρακτηριστικό της οικονομικής πολιτικής» έγραφε ο κ. Λάζαρης «ήταν η ραγδαία αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Μέσα σε οκτώ χρόνια ο συνολικός κρατικός προϋπολογισμός πενταπλασιάστηκε (από 625 δισ. δρχ. το 1981 σε 3,2 τρισεκατομμύρια το 1988).Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επέκταση αυτή έγινε σε συνθήκες οικονομικής στασιμότητας, αφού κατά την επταετία η αύξηση του πραγματικού εθνικού εισοδήματος δεν ξεπερνά το 7% (δηλαδή 1% ετησίως)».
Ιδού λοιπόν ποιος είναι ο πατέρας του κράτους-τέρατος που τρέφεται έκτοτε με ελλείμματα και δάνεια και κατασπατάληση των δωρεάν παροχών της ΕΟΚ, και το οποίο σήμερα σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο και παρά τη θέλησή του, όπως διακηρύσσει, προσπαθεί να συμμαζέψει ο γιος του τότε πρωθυπουργού και συνυπεύθυνος υπουργός εκείνης της κυβερνήσεως.
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνονται πολύ τα ερωτηματικά για την φραγή στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού.

Ερωτηματικά -και υπόνοιες ακόμα και για τηλεφωνική υποκλοπή- προκαλεί το θέμα που προέκυψε με το σταθερό τηλέφωνο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην οικία του στο Καστρί, το οποίο παρέμενε νεκρό για μία εβδομάδα χωρίς να είναι δυνατό να δέχεται κλήσεις. Το ζήτημα πήρε διαστάσεις μετά την παρέμβαση και τις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών -μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens- οι οποίοι επικαλέστηκαν σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Στις ερωτήσεις των βουλευτών (τόσο από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευσ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης, αρχικά απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αργότερα, όμως, και μετά από τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Γενικό Διευθυντή Δικτύου του ΟΤΕ ο κ. Καραγιώργο, ο κ. Βουρλούμης ενημέρωσε την επιτροπή ότι πράγματι υπήρξε φραγή, την οποία απέδωσε σε «λανθασμένη πληκτρολόγηση». Σε κάθε περίπτωση απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο υποκλοπής. «Λάθος πληκτρολόγηση και για μια εβδομάδα να μην έχει τηλέφωνο ο πρωθυπουργός, εμένα δεν με πείθει», παρατήρησε με νόημα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου.


Ενήμερος για τη «φραγή» και ο πρώην γενικός διευθυντής δικτύων


Την πιθανή συσχέτιση του προβλήματος με δυνατότητα υποκλοπής αποδέχθηκε όμως, από την πλευρά του ο πρώην γενικός διευθυντής δικτύων του ΟΤΕ Νικήτας Μπαριτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα υποκλοπής μέσω απομακρυσμένων κέντρων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε όμως και το γεγονός ότι ο κ. Μπαριτάκης αν και πρώην στέλεχος, ήταν ενήμερος για τη «φραγή» στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού και πληροφόρησε μάλιστα την Εξεταστική ότι η βλάβη διήρκησε τέσσερις ημέρες.


ΟΤΕ: «Ανθρώπινο λάθος …»


Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνικών Ελλάδος αποδίδει το πρόβλημα σε ανθρώπινο λάθος, γνωστοποιώντας παράλληλα πως ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά με επιστολή από τον πρόεδρο του Οργανισμού. «Πρακτικά», εξηγεί ο ΟΤΕ, «αντί να διακοπεί η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 5ΧΧ λόγω οφειλής, από λάθος διεκόπη η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 1ΧΧ, που λειτουργεί στην οικία του Πρωθυπουργού». Όπως διευκρινίζεται, «η διαδικασία της φραγής γίνεται χειροκίνητα γιατί αφορά σε γραμμή που ανήκει σε πελάτη με συνοπτική σύνδεση (ένας αριθμός με πολλές γραμμές)». Σύμφωνα πάντα με τον ΟΤΕ, η λανθασμένη διακοπή έγινε στις 19 Μαΐου 2010 και το λάθος δεν έγινε άμεσα αντιληπτό, καθώς στον χώρο λειτουργούν και άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις.

Π.Καμμένος: Έχουν αλλάξει καμιά δεκαριά δικαιολογίες

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

του Άρη Βατάλη & Μουστάκα Μάρκου μέλη Δ.Σ. Σπάρτακος - μέλη ΔΑΚΕ Σπάρτακος

Πτολεμαΐδα 25/05/10
Συνάδελφοι - σσες

Το Μάρτιο του 2010 μετά από απαίτηση της ηγεσίας της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου συμφώνησε στην καθαίρεση μας από τις θέσεις του Αναπληρωτή Γραμματέα και Β΄Αντιπροέδρου. Η απόφαση αυτή ήταν αντικαταστατική, παράνομη, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική.


Ήταν μια απόφαση της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ η οποία εξυπηρετούσε τις εκδικητικές διαθέσεις, της πραγματικής ηγεσίας της, η οποία κρύβεται από πίσω και η οποία προσπαθεί να παραμείνει γαντζωμένη στις θέσεις εξουσίας που από καιρό νέμεται πλουσιοπάροχα. Μια παρέα συνταξιούχων η οποία διορίζει τους φίλους, συνταξιούχους στην ηγεσία της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να μπορεί να χειραγωγεί την ιστορική αυτή παράταξη και τις αποφάσεις της.
Η απόφαση για την αποπομπή μας ήταν καθαρά εκδικητική γιατί τολμήσαμε!!! μια σειρά από νέα στελέχη ΔΑΚΙΤΕΣ να ψηφίσουμε ΔΑΚΕ!!! στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να μην ενταχθούμε μαζί τους στο διασπαστικό ψηφοδέλτιο, με το οποίο κατέβηκαν με στόχο να εκβιάσουν την ηγεσία της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ και να παραμείνουν στις ΄΄χρυσοφόρες΄΄ θέσεις τους.
Μετά την καθαίρεση μας η πρώτη αντίδραση ήταν να ζητήσουμε τα πρακτικά του Δ.Σ. και την άμεση σύγκλιση της ολομέλειας της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Επειδή δεν ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στα παραπάνω αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη για την ηθική δικαίωση μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι – σσες
Είναι προφανές ότι, στόχος μας δεν είναι να καταδικάσουμε και εμείς την διοίκηση του σωματείου για τις αποφάσεις της. Στόχος μας ήταν και είναι να καταδείξουμε ότι κανένα προσωπικό συμφέρον δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αρχές και τις αξίες του κινήματος. Κανένα πρόσωπο και καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να υπερβαίνει το καταστατικό και τις θεσμικές λειτουργίες του σωματείου.
Γνωρίζουμε καλά πως οι εργαζόμενοι δεν αρέσκονται να παρακολουθούν τις συνδικαλιστικές αυτές αψιμαχίες, όσο κι αν καταλαβαίνουν ότι δημιουργούνται αδικίες και αντιδημοκρατικές λειτουργίες, όταν η παραεξουσία των παρατάξεων επηρεάζει τις αποφάσεις του σωματείου.
Ειδικά σήμερα που οι αποφάσεις της κυβέρνησης τρομοκρατούν εργαζόμενους και συνταξιούχους, όλοι απαιτούν απ΄ολους μας να αφιερωθούμε αποκλειστικά στην ανατροπή των αποφάσεων και την προάσπιση των κεκτημένων. 'Άλλωστε έχει ήδη καταδειχτεί στους συναδέλφους και ιδιαίτερα στους ΔΑΚΙΤΕΣ ότι έχουμε δίκιο και αυτό μας φτάνει.
Στόχος μας είναι να αγωνιστούμε ενάντια στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ ταυτισμένοι με τις κατευθύνσεις της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταδεικνύοντας την σκληρότητα της κυβέρνησης, την ανοχή της ΠΑΣΚΕ στα μέτρα και την ουσιαστική απραξία της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η οποία σύρεται ως συνδικαλιστική ουρά πίσω από την ΠΑΣΚΕ.
Δεν θα τους ακολουθήσουμε!!!
Είμαστε πλέον πεισμένοι ότι η ηγεσία της συγκεκριμένης ΔΑΚΕ δεν μπορεί να αντιληφθεί την αξία της ενότητας που με τόσο κόπο και υποχωρήσεις είχαμε κατακτήσει στο πρόσφατο παρελθόν. Ούτε μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες της παράταξης σ΄αυτήν την δύσκολη περίοδο.
Θα καταθέσουμε τον δικό μας διαφορετικό λόγο και αγωνιστικό τρόπο εξυπηρετώντας τις ανάγκες των εργαζόμενων που έχουν μέλλον και όχι το προσωπικό συμφέρων εκείνων των συνταξιούχων που τα πήραν όλα και φεύγουν.
Ας μας αφήσουν τουλάχιστον το δικαίωμα να αγωνιστούμε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους ΔΑΚΙΤΕΣ να μην χαριστούν σε κανένα.

Τα συνδικάτα δημιουργήθηκαν για να αγωνίζονται για το μέλλον των εργαζόμενων και
όχι για το προσωπικό πάρων αυτών που δεν έχουν μέλλον.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΔΕΣ ΟΣΟ MUNDIAL ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ CLUBBING KI OTI ΠΡΟΚΥΨΕΙ !

#1 -Από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου καθώς και κατά το χρονικό διάστημα που περιβάλλει αυτή την περίοδο οφείλεις να μην πρήζεις τους μη ενδιαφερόμενους του αντίθετου ή και του ιδίου φίλου με πληροφορίες για επικείμενους ή παρελθοντικούς αγώνες, βιογραφικά παικτών –εκτός αν αφορoούν την ερωτική ζωή του Messi ή άλλου αναλόγως hot (με την κλασσική έννοια) παίχτη – και γενικά οποιαδήποτε άλλα trivia που καταλαμβάνουν χωρίς ιδιαίτερη χρησιμότητα εγκεφαλικά κύτταρα. Αν το κάνεις θα σε κοιτάζουν με μισό μάτι ή καθόλου.


ΜΗΝ παραπονεθείς ότι δε σου δίνουν σημασία. Καλά κάνουν. Λυπάμαι που θα πρέπει να σε πληροφορήσω ότι οι μετοχές του ανδρισμού σου δεν ανεβαίνουν με την παρακολούθηση έντεκα ανδρών που τρέχουν με κοντά σορτσάκια πίσω από μία μπάλα ενώ έχουν τη συνήθεια να αλληλοχουφτώνονται κάθε φορά που μπαίνει γκολ ή το παιχνίδι εξελίσσεται θετικά για την ομάδα τους.


#2 - Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ η εφεδρική τηλεόραση σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού εκτός από το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα είναι δική σου καθώς και η τηλεόραση της γειτονικής μπυραρίας μπορεί να είναι δική σου με μία κράτηση. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις παραχωρείται η τηλεόραση του σαλονιού για ατομική και για ομαδική παρακολούθηση του Μουντιάλ αφού πρώτα προηγηθεί επίσημη προειδοποίηση τουλάχιστο τριών ημερών.

#3 - Όσο για τις διακινησιακές συνήθειες των παρευρισκομένων στο σπίτι κατά τη διάρκεια του αγώνα μην ανησυχείς, μια στοιχειώδης ευγένεια θα τηρηθεί και η θέα της οθόνης δε θα εμποδίζεται κατά την εκτέλεσης corner, penalty κλπ.

#4 - Όταν θα έχει αγώνα και είσαι σπίτι θα είμαι τυφλή, μουγκή (εκτός αν μιλώ με παρέα στο τηλέφωνο) αλλά αρνούμαι και να κουφαθώ γι’ αυτό το volume θα ρυθμίζεται από ενδεδειγμένο δείχτη ηχορύπανσης όπως ορίζονται από την τοπική επαρχιακή διοίκηση ή συναφή οργανισμό. Το σταθερό τηλέφωνο θα αποσυνδέεται ούτως ώστε όσοι θέλουν να επικοινωνούν μαζί σου θα μπορούν να το κάνουν μέσω κινητού. Απ’ εκεί και πέρα ότι θέλεις κάνε!

#5 - Τα ψώνια για το σπίτι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ είναι αποκλειστικά off-limits. Αν θες να γίνεις ένα με τον καναπέ για ένα μήνα φρόντισε να είσαι καλά εφοδιασμένος. Επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να γίνομαι εγώ σερβιτόρα και/ή sandwich-maker και/ή μπυρο-κουβαλητής κανενός. Αν θες μπορείς άνετα να προσλάβεις μερικά από τα κορίτσια της Calsberg για τη δουλειά -δεν έχω καμία αντίρρηση αφού όπως δήλωσες ο «μικρός ποδοσφαιριστής» σου θα είναι εκτός λειτουργίας.

#6 - Αν είσαι εκνευρισμένος γιατί έχασε ή χάνει η ομάδα σου please please PLEASE μην μου το λες, ποσώς με ενδιαφέρει, και προ πάντων μη μου το δείχνεις. Μη ξεσπάς πάνω μου γιατί μπορεί εσύ να κάνεις «αποχή» κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, αλλά αν ξεσπάς πάνω μου χωρίς λόγο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παραταθεί η αποχή σου -μόνο η δική σου , η δική μου δε ξέρω- και για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

#7 - Αν σκοπεύεις να κατσικωθείς στον καναπέ, να φωνάζεις σε αντικείμενα όπως π.χ. η τηλεόραση, και άτομα που δεν βρίσκονται στο χώρο για να σε ακούσουν όπως π.χ. παίχτες, διαιτητές, μεταδότες του αγώνα, να καλλιεργείς με αργή αλλά σταθερή μπυροποσία τη σκεμπέ σου όχι μόνο δε θα σε ενοχλήσω με την παρουσία μου αλλά λέω να πάω ταξίδι για διακοπές για κανένα μήνα.

#8 - Αν νομίζεις ότι μετά το προαναφερόμενη συμπεριφορά θα είσαι σε οποιαδήποτε περίπτωση σεξουαλικά ποθητός και μάλιστα χωρίς foreplay και μόνο για τη διάρκεια 15 λεπτών του διαλείμματος του ημιχρόνου τότε είσαι βαθιά νυχτωμένος.

#9 - Όταν σου έχει παραχωρηθεί η τηλεόραση (βλέπε παράγραφος #2) δες όσα replay και εκπομπές μετά τους αγώνες που δείχνουν τα καλύτερα στιγμιότυπα θέλεις, η ύπαρξή τους και η δική σου θα αγνοείται μέχρι να τελειώσει το Μουντιάλ και ξαναγίνεις άνθρωπος.

#10 - Πες τους φίλους σου όταν κανονίζουν να μαζευτούν για να παρακολουθήσουν αγώνα να μη λένε στις φίλες τους να έρχονται, γιατί1ον: Δουλάρες δεν είναι κανενός2ον: Δε γουστάρουν να τους κοροϊδεύουν γιατί δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τον κανόνα “offside” (όχι πως τον κατέχεται κι εσείς ιδιαίτερα)3ον: Δεν γουστάρουν να γίνονται αντικείμενα εκτόνωσης κάθε φορά που δεν πάει καλά η ομάδα που υποστηρίζετε.

#11 - Αν τύχει και καμία από τις φίλες σας κάνει το οδυνηρό λάθος να παρευρεθεί σε μια τέτοια επίδειξη νεανταρθαλισμού επιβάλλεται να εκφράζει το θαυμασμό της για τον/τους ποδοσφαιριστή/ές της αρεσκείας της. Απλά σκεφτείτε μόνο ότι απ’ όλους τους άνδρες που βλέπει κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ οι ποδοσφαιριστές σε αντίθεση με εσάς είναι οι μόνοι που δεικνύουν οπουδήποτε κινητική ικανότητα! Άσε το ότι την έχετε καταδικάσει σε αποχή. Αφήστε τη γυναίκα να αγιάσει! Μπαα!

#12 - Τέλος δηλώσεις του στυλ ευτυχώς μετά το Μουντιάλ έχουμε τους προκριματικούς του Champions League, για το δικό σας καλό σας πληροφορούμε πως αυξάνουν την πιθανότητα η μόνη χαρά που θα γνωρίσετε κι εσείς και τα σκέλια σας στο μέλλον να είναι αυτή του mini-football.
Διαβάστε περισσότερα...

Κακοποίηση ανδρών..................

Διαστάσεις καλυμμένης επιδημίας έχει η κακοποίηση των ανδρών από τις γυναίκες τους στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας μεταξύ ανδρών που έχουν πέσει θύματα των συντρόφων τους. Ο πραγματικός αριθμός των ανδρών που υποτιμούνται, υβρίζονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δέρνονται και κακοποιούνται σεξουαλικά, είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.



Ο λόγος που ο αριθμός των ανδρών-θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι οι άνδρες, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας που υφίστανται. Ο κυριότερος λόγος που δεν προβαίνουν σε καταγγελίες έχει να κάνει με την αποδεκτή κουλτούρα που θέλει τους άνδρες "άνδρες". Ορισμένοι, επίσης, φοβούνται για "το τι θα πει ο κόσμος" όταν πληροφορηθεί ότι τον δέρνει η γυναίκα του, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις αυτών που δεν γίνονται πιστευτοί όταν καταγγέλλουν ένα τέτοιο περιστατικό.

Έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις γυναικών που όχι μόνο ξυλοφορτώνουν τους άνδρες τους, αλλά τους βιάζουν και σεξουαλικά! Σχετικά με τις γυναίκες που καταγγέλλουν κρούσματα οικογενειακής βίας, ο αριθμός των ανδρών είναι μικρότερος, υποστηρίζεται στην έρευνα γιατί, οι άνδρες έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν και την κοινωνία που τους θεωρεί "δειλούς" αν δεν είναι σε θέσει να "επιβληθούν" στην γυναίκα τους. Ανατρέπεται, δηλαδή, μέσα τους όλη η αποδεκτή κουλτούρα που θέλει τους άνδρες να είναι πιο "ισχυροί" μέσα στην οικογένεια. Αναφερόμενος στην έρευνα, ο πανεπιστημιακός καθηγητής, Άλφρεντ Άλαν, είπε ότι, αρχικά, δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο όμοιες είναι οι καταγγελίες που κάνουν οι γυναίκες για επεισόδια οικογενειακής βίας, με αυτές των ανδρών. Στις περισσότερες περιπτώσεις και οι αιτίες που αρχίζει ένας καυγάς μεταξύ του ζευγαριού είναι ίδιες. Οι γυναίκες που γκρινιάζουν και καταπιέζουν, είτε ψυχικά είτε και σωματικά τους άνδρες τους φτάνοντας στην βιαιοπραγία, μιμούνται κατά πολύ τους "σκληρούς" άνδρες.
Διαβάστε περισσότερα...

Και στο Κολωνάκι πέφτει...γιαούρτι στους πολιτικούς!

Πριν από μερικές εβδομάδες, συνήθιζαν να περπατούν ανέμελοι στους πολυσύχναστους δρόμους της πιο high class συνοικίας του κέντρου, να πίνουν τον περιποιημένο espresso τους στα in στέκια της ευρύτερης περιοχής συντροφιά με καλλιτέχνες, celebrities και δημοσιογράφους και να απολαμβάνουν το γεύμα τους στα καλύτερα και πιο ακριβά εστιατόρια της «δικής τους» πλατείας.


Ο λόγος για τους Eλληνες πολιτικούς, που εδώ και λίγο καιρό έχουν μειώσει δραστικά τις άσκοπες βόλτες στο «λατρεμένο» τους Κολωνάκι, φοβούμενοι ότι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με αγανακτισμένους πολίτες. Κάτι που έχει ήδη συμβεί σε κάποιους συναδέλφους τους, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί πολιτικοί και στελέχη μεγάλων κομμάτων μπήκαν στο στόχαστρο ακόμη και των πράων θαμώνων του Κολωνακίου. Ετσι, προσπαθούν να υιοθετήσουν ένα πιο «χαμηλό» προφίλ, πλήρως εναρμονισμένο με το κλίμα λιτότητας που έχει επιβάλει η «ΔΝΤ εποχή» σε όλους τους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις παλιές, καλές μέρες, πριν και μετά τις συνεδριάσεις της Βουλής δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί που καθημερινά έδιναν το «παρών» εκτός από τα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά και στα κλασικά στέκια του Κολωνακίου. Οι περισσότεροι μάλιστα είχαν και αγκαζέ «έδρανο» στους πεζόδρομους, το οποίο μοιράζονταν με τις παρέες τους. Εκεί έπιναν τον καφέ τους και ταυτόχρονα αντάλλασσαν δεκάδες χειραψίες με περαστικούς και οπαδούς των κομμάτων τους.

Αλλωστε, είναι κοινό μυστικό πως για μια μεγάλη περίοδο τα μαγαζιά της πλατείας είχαν χωριστεί σε «πράσινα» και «γαλάζια» και φιλοξενούσαν βεβαίως τις αντίστοιχες κομματικές παρέες διατηρώντας κατά κάποιο τρόπο την παράδοση των «πράσινων» και «γαλάζιων» καφενείων της ελληνικής περιφέρειας, τα οποία πριν από δεκαετίες έζησαν μέρες δόξας!

«Κάποτε, αν έκανες μια βόλτα στα καφέ δεν υπήρχε περίπτωση να μη συναντήσεις κάποιον πολιτικό. Σήμερα αυτό δεν ισχύει, αφού οι περισσότεροι σκέφτονται τις αντιδράσεις του κόσμου και δεν βγαίνουν τόσο συχνά. Με τέτοια μέτρα που πήραν είναι λογικό. Μάλλον φοβούνται μη φάνε κάποιο γιαούρτι» δηλώνει θαμώνας της περιοχής που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Η «Espresso της Κυριακής» επισκέφτηκε μερικά από τα κλασικά στέκια των Ελλήνων βουλευτών, συνομίλησε με καταστηματάρχες και γνώστες της περιοχής και έμαθε από πρώτο χέρι τους λόγους που ανάγκασαν τους πολιτικούς να αραιώσουν τις συχνές επισκέψεις τους στο Κολωνάκι και να προτιμήσουν τον… σπιτικό καφέ!


JIMMY'S
«Ζούμε σε δύσκολες εποχές»

Το «Jimmy's» της οδού Βαλαωρίτου είναι ένας από τους παραδοσιακούς χώρους συνάντησης πολλών πολιτικών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών. Συναντήσαμε τον κ. Γιάννη Βασδέκη, ιδιοκτήτη του καταστήματος, την ώρα που απολάμβανε τον καφέ του σε ένα από τα τραπεζάκια του μαγαζιού. Οταν τον ρωτήσαμε για τα αίτια που έχουν οδηγήσει τους βουλευτές σε μείωση των εμφανίσεων στο Κολωνάκι μας δήλωσε: «Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι πάρα πολύ φυσιολογικό όποιος βρίσκεται στην επικαιρότητα να είναι προσεκτικός. Το “Jimmy's” λειτουργεί από το 1981, είναι ένας χώρος οικείος και ζεστός, ενώ όλοι οι πελάτες μας είναι μια οικογένεια. Αυτό σημαίνει πως εδώ όλοι είναι λίγο πολύ γνωστοί μεταξύ τους και κανείς δεν δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν. Το κλίμα στο μαγαζί είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει ακραίες συμπεριφορές και καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, είναι γεγονός πως τον τελευταίο καιρό οι πελάτες που έρχονταν επτά μέρες την εβδομάδα έχουν μειώσει αρκετά τις επισκέψεις τους. Ανάμεσα σε αυτούς υπήρχαν και κάποιοι που έρχονταν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, για τον καφέ τους, για ένα σνακ, για φαγητό. Η μείωση όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τους επωνύμους αλλά και με τον απλό κόσμο. Σίγουρα, τις ημέρες που διοργανώνονται πορείες και διαδηλώσεις η κίνηση είναι πιο περιορισμένη. Ωστόσο, όσοι έρχονται εδώ είναι εκατό τοις εκατό βέβαιοι πως δεν πρόκειται να τους συμβεί το παραμικρό. Αυτή είναι η πραγματικότητα».


PIT CAFE
«Πολλοί από αυτούς δεν έρχονται γιατί δεν θέλουν να προκαλούν»

Ο κ. Θοδωρής Καστελιώτης, υπεύθυνος του «Pit Caf?» στη συμβολή των οδών Μηλιώνη και Κανάρη, δηλώνει πως «τον τελευταίο καιρό με την οικονομική κρίση, τις πορείες, τις συγκεντρώσεις και τις φασαρίες ο κόσμος μοιάζει να έχει φοβηθεί. Ακόμα και οι πολιτικοί έχουν αραιώσει αισθητά τις επισκέψεις τους στο Κολωνάκι. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί, αλλά σύμφωνα με όσα ακούω από συζητήσεις που κάνω με πελάτες πολλοί από αυτούς δεν έρχονται γιατί δεν θέλουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί με τα νέα σκληρά μέτρα. Εμείς είμαστε πολύ κοντά στο Κοινοβούλιο και τους βλέπουμε που πηγαίνουν στη Βουλή όταν υπάρχει συνεδρίαση. Ωστόσο, λίγοι είναι πλέον αυτοί που κάθονται με τις ώρες στην πλατεία. Οι περισσότεροι είναι απλώς περαστικοί».


LE CAFE
«Δεν εμφανίζονται πλέον με την ίδια συχνότητα»

Ο Λευτέρης Πανταζής εκτός από επιτυχημένος τραγουδιστής, με δεκάδες hits στο βιογραφικό του, είναι και ιδιοκτήτης του «Le Caf?», το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο ακριβώς απέναντι από την πλατεία Φιλικής Εταιρείας. Το κατάστημά του αποτελεί τόπο συνάντησης για πολλούς πολιτικούς, όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Γιώργος Καλαντζής και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι συχνά πυκνά περνούν από εκεί για καφέ και ένα ελαφρύ σνακ. Ο ίδιος μας λέει πως «από το μαγαζί έρχονται σχεδόν καθημερινά αρκετοί βουλευτές από όλες τις κομματικές παρατάξεις αλλά και πολλοί καλλιτέχνες και αθλητές. Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς διατηρούν τα γραφεία τους στην περιοχή του Κολωνακίου και συνήθως είναι περαστικοί. Περνούν από εδώ και πριν πιάσουν δουλειά παίρνουν το καφεδάκι τους ή κάτι για να φάνε. Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό αρκετοί από αυτούς δεν εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα. Ωστόσο, πιστεύω ότι η μείωση των επισκέψεών τους οφείλεται στα νέα οικονομικά μέτρα, αφού δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που έχουν πάψει να βγαίνουν αλλά και οι απλοί πολίτες. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλα τα καταστήματα στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα ορισμένα από αυτά να έχουν μείωση στις εισπράξεις τους, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει ακόμη και το 50%».


JK CAFE RESTAURANT
«Οι βουλευτές έχουν αραιώσει ελαφρά τις επισκέψεις...»

Ιδιοκτήτης του γνωστού cafe restaurant «JK» στην οδό Φιλικής Εταιρείας, ο κ. Μαρίνος Κολοκυθάς, γιος του Γιάννη Κολοκυθά που άνοιξε το μαγαζί πριν από επτά χρόνια, μας λέει πως «στο κατάστημά μας έρχονται βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα αλλά όχι τόσο συχνά όσο παλαιότερα. Ακούγονται διάφορα, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω για ποιους λόγους έχουν σταματήσει τις πολλές επισκέψεις. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που είναι θαμώνες από την πρώτη μέρα λειτουργίας και που δεν έχουν εξαφανιστεί. Κάποιοι από τους τακτικούς και καλούς μας πελάτες είναι ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Κιλτίδης, ο κ. Μωραΐτης και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Το “JK” είναι ένα μαγαζί που εκτός από πολιτικούς προτιμάται και από πολλούς δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και αθλητές. Οσο για τους βουλευτές, αυτοί μπορεί τον τελευταίο καιρό να έχουν αραιώσει ελαφρά τις επισκέψεις τους αλλά επιμένουν να μας επιλέγουν».
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
- 3.000 MW ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
- ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.



Ακόμη και μέσα σ’ αυτό το ζοφερό και σκοτεινό περιβάλλον κατόρθωσε η κυβέρνηση των μέτρων κατοχής να τρομάξει τους πάντες.

Χρησιμοποιώντας το σύνολο του τύπου διέρρευσε ότι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΙΟΥ συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση της ΔΕΗ.
Την ΠΩΛΗΣΗ 3.000 λιγνιτικών MW σε ιδιωτικά συμφέροντα του εξωτερικού.

Δυστυχώς δικαιωνόμαστε!!!

Μόλις πριν από ελάχιστα 24ωρα η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανέφερε το σχέδιο Παπανδρέου για την πώληση των λιγνιτών στους ξένους ως αντάλλαγμα για το δάνειο του Δ.Ν.Τ.
Μάλιστα ανέφερε ότι το σχέδιο ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο Νίκος Παπανδρέου αδελφός του Πρωθυπουργού και ο Χ. Παμπούκης σύμβουλος εξ’ απορρήτων του κ. Παπανδρέου.
Κανείς επί τρείς ημέρες δεν αντέδρασε.
Σήμερα και μετά τις τελευταίες διερευνητικές που έκανε η κ. Μπιρμίλη στο εξωτερικό αποφασίσθηκε πως ο περιορισμός της ΔΕΗ δεν θα γίνει με την συμμετοχή των ιδιωτών στην παραγωγή μέσω δικών τους επενδύσεων αλλά με την απευθείας πώληση 3.000 MW από την λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ!!!

Γιατί να ανταγωνιστούν, ανόητοι είναι οι ιδιώτες!!!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έως χθες δεν ήθελε να ακούσει για ανταγωνισμό έστω και μέσα από την οδηγία τώρα τα ξεπουλάει απευθείας στο όνομά τους.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!
Πουλάμε τον λιγνίτη μας , τα νερά μας, τα εργοστάσιά μας για να ξεχρεώσουμε τις λαμογιές του πολιτικού συστήματος και των οικογενειών τους.
Τώρα θα πάψουν τα λιγνιτικά να είναι βρώμικα ;
Τώρα θα βαπτισθούν οι ιδιώτες ως « πράσινοι επενδυτές»;
Τώρα ο πόρος θα δίδεται για ανάπτυξη των ιδίων ;

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!

ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ή ΠΟΤΕ.

Οι φορείς της περιοχής με πρώτους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης, τους Περιφερειάρχες, τους Νομάρχες, την Αυτοδιοίκηση και τα Συνδικάτα πρέπει να σταματήσουν την απόφαση ορισμένων κυβερνητικών και άλλων στελεχών.
Κανείς δεν θα έχει πλέον θέση στο λεκανοπέδιο εάν η κυβέρνηση πράξη το σχέδιο της.
Ήδη με τις περικοπές των μισθών κύρια τους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας υποβαθμίζουν.

Πόσο άλλο θα μας καταστρέψουν!!!!!

Αν και τώρα δεν φωνάξουν όλοι

Τότε είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ και θα ΚΡΙΘΟΥΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Φλώρινα: Αποκαλυπτήρια μνημείου Ποντίων

Την Κυριακή 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε τελετή για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Ποντιακού Ελληνισμού στον Φιλώτα όπου και ........

παρευρέθηκε ο Νομάρχης Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Το μνημείο, που θα κοσμεί πλέον την περιοχή του Φιλώτα, φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γεώργιος Κικώτης.

Ο Νομάρχης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση και μάλιστα συνεχάρη την Εύξεινο Λέσχη για την πρωτοβουλία της ανέγερσης του μνημείου του Ποντιακού Ελληνισμού
Διαβάστε περισσότερα...

373 θέσεις στη ΔΕΗ Α.Ε./ Κοζάνη Φλώρινα

Πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριακόσια είκοσι ένα (321) για το Νομό Κοζάνης και πενήντα δύο (52) για το Νομό Φλώρινας ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΛΚΔΜ που εδρεύει στο 7 χιλ. Πτολ. - Κοζάνης.


ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες) (Δ.Ε.) 8μηνα 70

Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Ηλεκτροοξυγονοκολλητές) (Δ.Ε.) 8μηνα 10

Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Τεχνίτες Ιμάντων) (Δ.Ε.) 8μηνα 10

Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινήτων) (Δ.Ε.) 8μηνα 10

Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Εργων (Προωθητήρων ή Φορτωτών) (Δ.Ε.) 8μηνα 17

Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Εργων (Καθολικών Εκσκαφέων) (Δ.Ε.) 8μηνα 8

Τεχνικοί Ορυχείων (Δ.Ε.) 8μηνα 117

Ηλεκτρονικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες) (Δ.Ε.) 8μηνα 25

Οδηγοί, Μηχανοδηγοί Χειριστές (Δ.Ε.) 8μηνα 20

Οδηγοί Φορτηγών, Χωματουργικών Αυτοκινήτων (Δ.Ε.) 8μηνα 25

Ηλεκτροτεχνικοί Εγκ/σεων & Εξοπλισμού – Ηλεκτροτεχνίτες Οχημάτων (Δ.Ε.) 8μηνα 6

Οδηγοί – Χειριστές Γεωργικών Ελκυστήρων (Τ5) (Δ.Ε.) 8μηνα 3

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες) (Δ.Ε.) 8μηνα 10

Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Ηλεκτροοξυγονοκολλητές) (Δ.Ε.) 8μηνα 5

Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Εργων (Δ.Ε.) (Προωθητήρων ή Φορτωτών) 8μηνα 3

Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Εργων (Δ.Ε.) (Καθολικών Εκσκαφέων) 8μηνα 2

Τεχνικοί Ορυχείων (Δ.Ε.) 8μηνα 20

Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες) (Δ.Ε.) 8μηνα 5

Ηλεκτροτεχνικοί Εγκ/σεων & Εξοπλισμού – Ηλεκτροτεχνίτες Οχημάτων (Δ.Ε.) 8μηνα 2

Οδηγοί, Μηχανοδηγοί Χειριστές (Δ.Ε.) 8μηνα 5

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ. 1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση ΛΚΔΜ 7χιλ. Πτολεμαΐδας – Κοζάνης απευθύνοντάς την στους αρμόδιους υπαλλήλους ΜΠΑΛΤΖΗ Δημήτριο τηλ. 24630/52292, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Νικόλαο τηλ. 24630/52801 & ΚΟΥΤΣΙΑΔΟΥ Ευθυμία τηλ. 24630/52228.
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails