Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αυξάνονται πολύ τα ερωτηματικά για την φραγή στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού.

Ερωτηματικά -και υπόνοιες ακόμα και για τηλεφωνική υποκλοπή- προκαλεί το θέμα που προέκυψε με το σταθερό τηλέφωνο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην οικία του στο Καστρί, το οποίο παρέμενε νεκρό για μία εβδομάδα χωρίς να είναι δυνατό να δέχεται κλήσεις. Το ζήτημα πήρε διαστάσεις μετά την παρέμβαση και τις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών -μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens- οι οποίοι επικαλέστηκαν σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Στις ερωτήσεις των βουλευτών (τόσο από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευσ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης, αρχικά απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αργότερα, όμως, και μετά από τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Γενικό Διευθυντή Δικτύου του ΟΤΕ ο κ. Καραγιώργο, ο κ. Βουρλούμης ενημέρωσε την επιτροπή ότι πράγματι υπήρξε φραγή, την οποία απέδωσε σε «λανθασμένη πληκτρολόγηση». Σε κάθε περίπτωση απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο υποκλοπής. «Λάθος πληκτρολόγηση και για μια εβδομάδα να μην έχει τηλέφωνο ο πρωθυπουργός, εμένα δεν με πείθει», παρατήρησε με νόημα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου.


Ενήμερος για τη «φραγή» και ο πρώην γενικός διευθυντής δικτύων


Την πιθανή συσχέτιση του προβλήματος με δυνατότητα υποκλοπής αποδέχθηκε όμως, από την πλευρά του ο πρώην γενικός διευθυντής δικτύων του ΟΤΕ Νικήτας Μπαριτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα υποκλοπής μέσω απομακρυσμένων κέντρων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε όμως και το γεγονός ότι ο κ. Μπαριτάκης αν και πρώην στέλεχος, ήταν ενήμερος για τη «φραγή» στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού και πληροφόρησε μάλιστα την Εξεταστική ότι η βλάβη διήρκησε τέσσερις ημέρες.


ΟΤΕ: «Ανθρώπινο λάθος …»


Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνικών Ελλάδος αποδίδει το πρόβλημα σε ανθρώπινο λάθος, γνωστοποιώντας παράλληλα πως ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά με επιστολή από τον πρόεδρο του Οργανισμού. «Πρακτικά», εξηγεί ο ΟΤΕ, «αντί να διακοπεί η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 5ΧΧ λόγω οφειλής, από λάθος διεκόπη η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 1ΧΧ, που λειτουργεί στην οικία του Πρωθυπουργού». Όπως διευκρινίζεται, «η διαδικασία της φραγής γίνεται χειροκίνητα γιατί αφορά σε γραμμή που ανήκει σε πελάτη με συνοπτική σύνδεση (ένας αριθμός με πολλές γραμμές)». Σύμφωνα πάντα με τον ΟΤΕ, η λανθασμένη διακοπή έγινε στις 19 Μαΐου 2010 και το λάθος δεν έγινε άμεσα αντιληπτό, καθώς στον χώρο λειτουργούν και άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις.

Π.Καμμένος: Έχουν αλλάξει καμιά δεκαριά δικαιολογίες

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails