Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

H Κομισιόν “αδειάζει” την ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και η κυβέρνηση το παραδέχεται!

Νέα τροπή στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό δίνει η δήλωση που κάνει στο Βήμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με τον Α. Αλταφάζ η Κομισιόν ποτέ δεν ζήτησε από την ελληνική πλευρά να κοπούν στο μισό οι συντάξεις.Στη δήλωσή του στην εφημερίδα ο Ιταλός αξιωματούχος σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Πουθενά στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό. Ένα ποσοστό αναπλήρωσης από 45% έως 48% έχει αναφερθεί από μερίδα του Τύπου. Πρόκειται για παρανόηση. Το ποσοστό αυτό του 48% προκύπτει από τον απλό υπολογισμό του 1,2% (μέσο ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης) επί 40 έτη (περίοδος εισφορών για πλήρη σύνταξη) και ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει το μέσο ποσοστό αναπλήρωσης από το ανταποδοτικό σύστημα (για ένα άτομο που καταβάλλει εισφορές επί 40 έτη). Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η μη ανταποδοτική βασική σύνταξη την οποία δεν έχουμε αμφισβητήσει. Η σύνταξη αυτή αυξάνει το ποσοστό αναπλήρωσης στο 65%-80% για όλους εκτός από τις υψηλότερες εισοδηματικές ομάδες του πληθυσμού.»

Οι διευκρινίσεις της Κομισιόν αφήνουν ένα παράθυρο συνεννόησης με τους ελεγκτές, οι οποίοι επανέρχονται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο την τελική συμφωνία επί του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» την αναπροσαρμογή του χαμηλού ποσοστού αναπλήρωσης , 48% για 40 έτη ασφάλισης, που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Ορθή» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας τη δήλωση του εκπροσώπου του κ. Ρεν ότι πουθενά στο μνημόνιο δεν αναγράφεται ότι οι συντάξεις πρέπει να κοπούν στο ήμισυ. (Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΚΟΒΕΤΕ;;;;;)


Related Posts :Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails