Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

H εταιρία «Ρινβέστ» για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα σε Κοζάνη και Φλώρινα

Νομοσχέδιο για ταχεία ίδρυση εταιριών και «απελευθέρωση» επενδύσεων
Η ΣTHPIΞH των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσα στην κρίση είναι από τα σημαντικότερα μελήματα της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, όπως επίσης και η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Με δεδομένη την ύφεση και τη μείωση των δαπανών κατά 16 δισ. το 2010 έναντι του 2009, η υπουργός προσπαθεί ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως επίσης και να προωθηθούν ιδιωτικές επενδύσεις.


Προς αυτή την κατεύθυνση μελετά νομοσχέδιο για το ξεμπλοκάρισμα της γραφειοκρατίας, ώστε από τις 35 ημέρες και τα 18 βήματα που απαιτούνται σήμερα για την ίδρυση και δανειοδότηση μιας εταιρίας να πάμε στη μία ημέρα και στο ένα βήμα. Στόχος είναι η άμεση αδειοδότηση των επιχειρήσεων σε δύο μήνες και η παράκαμψη των 49 αδειών που απαιτούνται σήμερα. Υπολογίζεται ότι τον Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ και των επιμελητηρίων τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με το ΤΑΧΙΣ.

Η εκτίμηση της υπουργού είναι ότι πέραν των άλλων η χώρα μας θα βελτιώσει τη θέση της στην ανταγωνιστικότητα.

Μόνο στο Yπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας περιμένουν σειρά 25 αιτήματα επενδύσεων συνολικού ύψους πάνω από 20 δισ.

Hδη έχει ξεμπλοκαριστεί μια μεγάλη επένδυση ύψους 900 εκατ. ευρώ της εταιρία «Ρινβέστ» για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα σε Κοζάνη και Φλώρινα, που θα δημιουργήσει 2.500 θέσεις εργασίας και 250 πάγιες.

Επίσης διευκολύνεται η αμερικανική εταιρία «Μιλένιουμ», που θέλει να δραστηριοποιηθεί σε φωτοβολταϊκά και θεματικά πάρκα σε περιοχή κοντά στην Αττική.

Μεγάλες προσδοκίες έχει η υπουργός σε επενδυτές από το Αμπου Ντάμπι, καθώς σήμερα φθάνει στην Αθήνα 12μελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον διάδοχο του θρόνου η οποία θα έχει σε υψηλό επίπεδο συναντήσεις με υπουργούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων αλλά και επιχειρηματίες.

Οι τομείς για τους οποίους έχουν δείξει ενδιαφέρον αφορούν τον τουρισμό στη λογική της ανέγερσης δύο μεγάλων επτάστερων ξενοδοχείων (Ιόνιο και Κρήτη ή Ρόδο), όπως επίσης και μεγάλες ολοκληρωμένες τουριστικές εκτάσεις κατά τα πρότυπα της Μεσσηνίας.

Τους ενδιαφέρουν επίσης οι υποδομές σε λιμάνια της χώρας.

Eνας άλλος τομέας είναι η ευρύτερη συνεργασία με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες (έχουν επιλεγεί ήδη οκτώ μεταξύ των οποίων Βιοχάλκο, Τιτάν, Ακτωρ, ΑΒΑΞ κ.ά.) και με τις οποίες θα υπάρξουν κατ'Α ιδίαν συναντήσεις.

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails