Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Υπέρ της εξαίρεσης μίας χώρας από την ευρωζώνη.... τάσσεται και η Μέρκελ !!!!!!

Η γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι μία εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι “η σωστή απάντηση”, αλλά ότι πρέπει να “χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του”.
“Μία εσπευσμένη εκδήλωση αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση”, δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της προς τους γερμανούς βουλευτές.

“Αντίθετα, το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του”, δηλαδή η Ελλάδα να βάλει μόνη της τάξη στα....
δημόσια οικονομικά της, πρόσθεσε η κα Μέρκελ.
Δεν πρέπει να “δώσουμε μία πρόωρη βοήθεια, αλλά να μπει τάξη σε όλα αυτά, γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο”, σύμφωνα με την κα Μέρκελ.
Η γερμανίδα Καγκελάριος τοποθετήθηκε επίσης υπέρ της δυνατότητας να εξαιρεθεί μία χώρα από την ευρωζώνη, ένα ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα “έσχατο μέτρο”, σε περίπτωση που “μία χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ξανά και ξανά”, πρόσθεσε η κα Μέρκελ. Οι μηχανισμοί του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, που προβλέπουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και προστίμων στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς κανονισμούς, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, δήλωσε επίσης η κα Μέρκελ, “στο βαθμό που μία χώρα δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα, γιατί δεν έχει χρήματα”.
Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα η δήλωση της κ. Μέρκελ θα μπορούσε να σχολιασθεί και ως απάντηση στις ελληνικές ….”πιέσεις”

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails