Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

«Αποφασίζομεν και Διατάσομεν»

Από την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής όπου και ψηφίστηκε επι της αρχής το κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, εν μέσω διαδήλωσης έξω απο το Κοινοβούλιο..

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, γνωστός και ώς "Μεγάλος Τραγουδιστής(υπόθεση Οτσαλάν)"/"Να πούμε ότι την πήρε ο αέρας(φιάσκο Ιμίων)") :


«Κύριε Πρόεδρε λυπούμαι που διακόπτω τη διαδικασία. Δεν συνηθίζω, όπως ξέρετε, να παρεμβαίνω ασκόπως. Μόλις όμως προσήλθα στη Βουλή από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, υπό τας κραυγής «προδότες, πουλημένοι» και ενώ ερρίπτοντο επί του αυτοκινήτου μου διάφορα αντικείμενα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας στην είσοδο ακριβώς της Βουλής μιας ομάδας περίπου διακοσίων ατόμων, οι οποίοι φέρουν τις ελληνικές σημαίες και προφανώς αντιτίθενται στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Προφανώς αντιτίθεται στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, γιατί δεν βλέπω ποιοι άλλοι είναι «προδότες». Δεν νομίζω ότι αυτοί που είναι υπέρ του νομοσχεδίου θεωρούν αυτούς που αντιτίθενται στην ψήφιση του νομοσχεδίου προδότες (!!). Εν πάση περιπτώσει, δεν θα χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη. Θέλω να σας παρακαλέσω να διαβιβάσετε το γεγονός αυτό εις τον Πρόεδρο της Βουλής και να μας ενημερώσετε και εμάς και τα μέλη της Κυβερνήσεως, εάν θα λειτουργήσει η Βουλή και κάτω από ποιες συνθήκες. Εγώ από την πλευρά μου, θα έρθω αμέσως σε επαφή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον οποίο θα παρακαλέσω να πάρει τα ενδεδειγμένα μέτρα. Είναι απαράδεκτο και είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου, ορισμένοι των οποίων τις απόψεις σεβόμαστε, να δημιουργούν μία κατάσταση στράτευσης στους δρόμους της πόλης και μπροστά στο Κοινοβούλιο, ανθρώπων που επιτίθενται εναντίον των Βουλευτών με κραυγές «αίσχος και προδότες». Αυτά τα πράγματα είχαν να γίνουν πολλά χρόνια στους δρόμους της Αθήνας και θέλω να παρακαλέσω και τους συναδέλφους που ανήκουν εις την παράταξη αυτών που αμφισβητούν και καταψηφίζουν αυτό το νομοσχέδιο –πράγμα που είναι απόλυτο δικαίωμά τους- να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη δημιουργία τέτοιου κλίματος φανατισμού.»

Tην συμπαράσταση του στον κ.Παγκαλο έσπευσε να εκφράσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος μάλιστα άφησε υπόνοιες ότι το επεισόδιο ήταν υποκινούμενο. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι "συμμερίζεται την αγωνία του κ. Πάγκαλου" και αναρωτήθηκε "γιατί η αστυνομία τους άφησε να φύγουν και δεν τους απομόνωσε στις πλατείες". «Ψάξτε καλά στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών να βρείτε κάποιους από τους διαδηλωτές»! κατέληξε...

Στα ψιλά των καθεστωτικών ΜΜΕ πέρασε η χθεσινή διαδήλωση καθώς και τα όσα ειπώθηκαν μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, η οποία μετά απο ονομαστική ψηφοφορία ψήφισε επι της αρχής το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Επί 269 παρόντων βουλευτών, υπέρ τάχθηκαν 170 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 96 βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ τρεις βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν "παρών".

Related Posts :Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails