Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Γεια σου Φλώρινα με τις πιπεριές σου...γεμιστές με τυριά!

Λοιπόν, έχω πρόβλημα!.. Όποιο φαγώσιμο έχει...μεγάλα ανοίγματα, με ιντριγκάρει!! Θέλω να το γεμίζω και να το κάνω πιο πλούσιο! Μην δω, για παράδειγμα, πιπεριά ανοιχτή, αμέσως θα βρω να τη γεμίσω με κάτι! Είναι σοβαρό λέτε;!!


Μ΄αρέσουν τα γεμιστά κάθε λογής και με έλκει το γεγονός ότι μόλις κόψω την πιπεριά-καλή ώρα-θα χυθεί από μέσα το τυρί αχνιστό και μυρωδάτο!!! Σας συνιστώ αυτό το πιάτο ανεπιφύλακτα! Μοναδικό συνοδευτικό στα τραπέζια σας, γρήγορο και χορταστικό ακόμα και για κυρίως πιάτο. Δοκιμάστε και άλλα τυριά εκτός από αυτά που θα σας προτείνω! Προσθέστε μυρωδικά και λαχανικά της αρεσκείας σας και προσαρμόστε το πιάτο στα μέτρα σας! Η δική μου συνταγή θα είναι μόνο η αρχή!

Υλίκά:

4 πιπεριές φλωρίνης
200 γρ. φέτα
100 γρ. έμμενταλ
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
3 κουτ. σούπας λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
αλάτι/πιπέρι/ρίγανη
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα σποράκια τους. Μέσα μένουν κενές και έτοιμες να δεχτούν τη γέμιση. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το γάλα. Προσθέτουμε και το έμμενταλ και αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με το μίγμα των τυριών τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τους ομοιόμορφα το ελαιόλαδο, το κρασί και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τις ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και τις σερβίρουμε καυτές.

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails