Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Επίθεση Ιβάνοφ κατά της Ελλάδας, που όμως… απουσίαζε !

Μύδρους εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ως εισηγητής σε πάνελ της Διεθνούς Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια, με πλήρη απουσία εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στους 300 και πλέον συνέδρους της 46ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο κ. Ιβανόφ επέκρινε την Ελλάδα τόσο για το βέτο στη σύνοδο του Βουκουρεστίου για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, όσο και για το μπλοκάρισμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος της ΠΓΜΔ επανέλαβε ότι η Ελλάδα με το βέτο στο ΝΑΤΟ παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ήρθε το «δεύτερο μπλόκο» στην ΕΕ, που δεν αποτελούν συνεισφορά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και ευημερία. Σημείωσε ότι αναμένει «την ανάληψη συγκεκριμένων βημάτων από την ελληνική πλευρά, τα οποία να επιβεβαιώνουν την αφοσίωση της Ελλάδας στην Ατζέντα 2014».

Στην Διάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Στάινμπεργκ, ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Ε.Ε. Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Μορατίνος, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «Ντόιτσε Βέλε», «απάντηση ουσιαστικά δεν υπήρξε, πλην μιας σύντομης παρέμβασης του ενός λεπτού από τον πρέσβη της Ελλάδας κ. Κριεκούκη, καθώς στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου απεσταλμένος της κυβέρνησης από την Αθήνα ,…..δεν συμμετείχε».

Την ίδια ώρα ο …Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου ενδιαφερόταν περισσότερο για την ….αειφόρο ανάπτυξη και το Νέο Δελχί, ενώ ο αναπληρωτής κ. Δρούτσας ….απουσίαζε γενικώς και αορίστως .

Στον ενδελεχή παρατηρητή γίνεται αντιληπτό ότι στο Σκοπιανό υπάρχει μια ανεξήγητη ( εάν συνεκτιμήσουμε και την πλημμελή προετοιμασία για το Δικαστήριο της Χάγης όπως έχω αναφερθεί προ ημερών) και «έντονη» αδιαφορία από την Ελληνική πλευρά.

Να …περιμένουμε άραγε κάτι από το εν λόγω Δικαστήριο ; Μήπως κάποιοι (…) επιθυμούν πράγματι να φάει ένα χαστούκι η χώρα, οπότε θα νομιμοποιηθεί μια.. «μικρή υποχώρηση» από ….την κόκκινη γραμμή ;

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails