Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Που θα πάνε τα λεφτά από τις περικοπές των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ

Απορίας άξιον είναι οι αντιθέσεις που γίνονται αντιληπτές μέρα με την μέρα για τα νέα μέτρα (που σημειωτέον δεν είναι μέτρα αλλά «ΜΕΤΡΟ») που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.
Ο Υπουργός εργασίας δήλωσε πως τα μέτρα δεν θα μετακυλήσουν στον ιδιωτικό τομέα για απλά αυτός δεν φταίει για την κατάσταση της οικονομίας ........

......αλλά θα επωμισθεί την ευθύνη ο Δημόσιος τομέας.
Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι οι περικοπές που έχουν ανακοινωθεί στους εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ, 7% επί των αποδοχών τους ποιός θα τα πάρει ????
Ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ π.χ. είναι ΝΠΙΔ και η κυβέρνηση θα παρακρατήσει από τους μισθούς των εργαζομένων το 7%, δηλαδή ένας εργαζόμενος με 1500 ευρώ μηνιαίος θα έχει παρακράτηση 105 ευρώ.
Τα οικονομικά στοιχεία των ΑΕ όπως οι παραπάνω εταιρείες, αφορούν το συνολικό ποσό εισοδήματος αλλά και εξόδων τα οποία και αναγράφονται στα βιβλία τους. Άρα η περικοπή των μισθών θα αυξήσει τα οικονομικά στοιχεία της Α.Ε.
Το κράτος που συμμετέχει σε ποσοστό 51% θα κερδίσει και το 51% των περικοπών, ενώ το άλλο 49% θα το επωφεληθούν οι μέτοχοι (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).
Και αν θέλουμε να πούμε και περισσότερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ θα καταβάλουν τον οβολό τους στην Γερμανική εταιρεία Deutsche Telekom

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails