Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πάγωμα 2.000 προσλήψεων στη ΔΕΗ - σχέδια για "πράσινη ανάπτυξη"

«Παγώνουν» οι προσλήψεις των 2.000 περίπου εργαζομένων στη ΔΕΗ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η οποία καλεί τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να αναθεωρήσει την στάση του. Να επιτρέψει δηλαδή την πρόσληψη των εργαζομένων.

Η διαδικασία πρόσληψης ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ωστόσο μεσολάβησε η κυβερνητική απόφαση για γενικό πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ για τη φετινή χρονιά. Στο μεταξύ, στους τρεις βασικούς άξονες στους οποίους θα βασιστούν τα σχέδια ανάπτυξης της ΔΕΗ και ιδιαίτερα στις δράσεις για "πράσινη ανάπτυξη" που, όπως υποστήριξε θα δημιουργήσει 14.000 θέσεις εργασίας, εστίασε το λόγο του στη Βουλή ο νέος πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νίκου Βασιλάκου, η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά από πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.




Αντίδραση ΓΕΝΟΠ για τους 2.000
Η ΓΕΝΟΠ εκφράζει θυμό και απογοήτευση και κάνει λόγο για αθέτηση των υποσχέσεων για εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων. Επισημαίνει ακόμη ότι η ΔΕΗ από 36.710 εργαζόμενους πριν λίγα χρόνια, έχει απομείνει με 22.000 εκ των οποίων οι 8.400 είναι ήδη πάνω από 50 ετών. Αναφέρει ακόμη ότι η μισθοδοσία της ΔΕΗ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ότι το κόστος της μισθοδοσίας για τους νέους εργαζόμενους είναι μικρότερο από το κόστος των υπερωριών που γίνονται τώρα αναγκαστικά λόγω έλλειψης προσωπικού και θέτει το ερώτημα "τι προτείνετε να απαντήσουμε στα νέα παιδιά, στους επιτυχόντες που ειδοποιήθηκαν από τη ΔΕΗ εδώ και μήνες ότι προσλαμβάνονται και παράτησαν τις δουλειές που είχαν;".


Εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας και θέσεις εργασίας
Αναπτύσσοντας τα σχέδια και τις προτεραιότητές του, ο κ. Βασιλάκος εστίασε σε τρεις βασικούς άξονες, στους οποίους, όπως είπε, θα είναι η κατεύθυνση του, καθώς η ΡΑΕ πλέον αποκτά πιο ουσιαστικές αρμοδιότητες και πρέπει να πορευτεί με νέα κουλτούρα: Διαφάνεια, εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη «πράσινη ανάπτυξη», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μια πράσινη ΔΕΗ» θα δημιουργήσει 14.000 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως ανέφερε, πρέπει η χώρα μας «ιδιαίτερα με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, να εκμεταλλευτεί άμεσα το μεγαλύτερο και απίστευτο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει: Την ηλιακή και αιολική ενέργεια».

Και αυτό γιατί, «πέρα από επενδύσεις που μπορεί να φέρει η αξιοποίηση τους, αν ιδρυθούν μονάδες παραγωγής, ιδιαίτερα αιολικής ενέργειας, θα δώσει πολύ ψωμί».

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails