Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Μεγάλη επένδυση Κατάρ στην Ελλάδα

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Κατάρ για την υλοποίηση επένδυσης 10 δισ. ευρώ από το Εμιράτο στο λιμάνι του Αστακού, κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση. Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και μονάδας........

ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για την συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 1500 θέσεις εργασίας.
Όπως ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κατάρ και υπουργό Ενέργειας, Abdullah bin Hamad Al Attiyah, για την υλοποίηση της επένδυσης, σε συνέχεια της επίσκεψης στο Κατάρ του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη. Το θέμα είχε συζητήσει με τον αντιπρόεδρο του Κατάρ και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον περασμένο Ιανουάριο. Σήμερα ο υπουργός Επικρατείας συμφώνησε με τον κ. Al Attiyah να υπάρξει αμοιβαία στήριξη από τις δύο κυβερνήσεις ενόψει της έναρξης διαδικασίας αδειοδότησης του έργου, υπό την επίβλεψη της αρμοδίας υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails