Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Αρνητική απάντηση στο Ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας, για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, το οποίο είχε σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών στις 21-12-2009, απέστειλε στον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας, η Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, στις 12-02-2010.


Το ψήφισμα το οποίο είχε σταλεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, είναι το ακόλουθο:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας.

Ο Νομός Φλώρινας αποτελεί έναν από τους λιγότερο ανεπτυγμένους οικονομικά Νομούς της χώρας. Είναι απομακρυσμένος από τα μεγάλα αστικά κέντρα και παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται εξακολουθεί να βρίσκεται σε οικονομική και γεωγραφική απομόνωση.

Η ανεργία είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ανέρχεται, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Γραφεία του ΟΑΕΔ Φλώρινας και Αμυνταίου , σε περίπου 4000 άτομα, ποσοστό 28%.

Οι ιδιότυπες καιρικές συνθήκες της περιοχής σε συνδυασμό με τα παραπάνω οριοθετούν ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για την περιοχή μας. Ο Νομός της Φλώρινας πλήττεται από βαρύ χειμώνα με μακριά διάρκεια. Οι θερμοκρασίες φτάνουν συνήθως τους -20° C για μεγάλα χρονικά διαστήματα και η χειμερινή περίοδος διαρκεί περίπου έξι μήνες.

Οι πολικές θερμοκρασίες, που απαιτούν μεγάλη κατανάλωση καυσίμων, και το υψηλό κόστος των τελευταίων (υπερδιπλάσιες ποσότητες απαιτούνται για ένα σπίτι στη Φλώρινα σε σχέση με το κέντρο, την Αθήνα) καθιστούν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων δυσβάσταχτες, ιδιαίτερα στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, τα οποία προκειμένου να αντεπεξέλθουν οικονομικά υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Το πρόβλημα επεκτείνεται και σε όλους τους τομείς εμπορικής δραστηριότητας, όπου απαιτούνται πολλαπλάσιοι προϋπολογισμοί. Το αυξημένο κόστος καυσίμων, αποτελεί επίσης μείζον πρόβλημα για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθιστώντας τους μη ανταγωνιστικούς λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Τα προαναφερθέντα προβλήματα δεν αποτελούν για το Νομό μας μια αποσπασματική περίπτωση «έκτακτης ανάγκης», όπως κάποιες φορές συμβαίνει παντού. Εδώ υπάρχει μια μόνιμη και παγιωμένη κατάσταση που καθιστά τη διαβίωση των κατοίκων σκληρή και δύσκολη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε την άμεση καταβολή επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους κατοίκους του Νομού μας, ως την αρχή μιας θετικής αντιμετώπισης και μιας μονιμότερης δρομολόγησης της λύσης των προβλημάτων μας».

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας, είναι η εξής:

«Θέμα : Απάντηση σε ψήφισμα.

Σε απάντηση του από 21-12-2009 ψηφίσματος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας, αναφορικά με την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους κατοίκους του νομού σας, σάς πληροφορούμε ότι τόσο στον προϋπολογισμό του έτους 2009, όσον και στον εκτελούμενο προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί πιστώσεις συνολικού ύψους 1,0 δισ. ευρώ για την στήριξη των οικογενειών των μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης».

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails