Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Κλείνει η VIVARTIA στη Φλώρινα, αγωνία για τους εργαζόμενους


Το θέμα φέρνει στη βουλή, ο βουλευτής Φλώρινας, Στάθης Κωνσταντινίδης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο.
Η ερώτηση του βουλευτή:

Θέμα: Διακοπή της λειτουργίας του σταθμού συγκέντρωσης γάλακτος της VIVARTIA ΑΒΕΕ στο Νομό Φλώρινας...........


Ο σταθμός συγκέντρωσης γάλακτος της VIVARTIA ΑΒΕΕ στο Νομό Φλώρινας δραστηριοποιείται από το 1991 και απασχολεί 10 εργαζομένους διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του.

Στις 28 Φεβρουαρίου όμως περατώνει τη λειτουργία του με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και να οδηγηθούν στην ανεργία. Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι δε θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ακόμα και αυτών των βασικών εξόδων για τη συντήρηση των οικογενειών τους και ότι κάποιοι εξ΄ αυτών για λίγο χρονικό διάστημα δε θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο ασφαλιστικά χρόνο για τη συνταξιοδότηση τους, γίνεται εύκολα κατανοητό το πρόβλημα και το μέγεθος του.

Παράλληλα σε μία περιοχή όπου η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και είναι σχεδόν αδύνατη η ανεύρεση εργασίας κάθε απώλεια θέσεων εργασίας αποτελεί πραγματικά κοινωνική πληγή.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να στηρίξει τους εργαζόμενους της VIVARTIA και τις οικογένειες τους που καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της ανεργίας;

Αθήνα 03/01/2010
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας


Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails