Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Περισσεύουν τα χρήματα στη Φλώρινα και στη Καστοριά

Η δημοτική αρχή της Φλώρινας και η αρχαιολογική υπηρεσία της Καστοριάς ξεκίνησαν προσπάθειες για τη διάσωση τριών οθωμανικών μνημείων. Επειδή λύθηκαν όλα τα προβλήματα των δύο ακριτικών νομών, αποφάσισαν κι εκεί να συνεχίσουν την πολιτική του κ. Ρόντου, άτυπου υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, που φροντίζει να μη παρεκκλίνουμε από τη χάραξη της αμερικανικής πολιτικής στην Ελλάδα. Το οθωμανικό λουτρό, ο μιναρές του τζαμιού της αγοράς και ο ‘κουλές’, ο παλιός αμυντικός πύργος, έχουν προβλήματα στατικότητας, καθώς...


... μεγάλα τμήματά τους έχουν καταρρεύσει, και οι αυτοδιοικητικοί άρχοντές μας αποφάσισαν να διαθέσουν όσα χρήματα χρειαστούν για να ανοικοδομήσει. Αυτές είναι οι ανάγκες Φλωρινιωτών και Καστοριανών.

Για να κρατήσουμε στο αρχείο μας τις δηλώσεις του δημάρχου Φλώρινας και να του τις θυμίσουμε, όταν θα ζητά χρήματα για κάλυψη των πραγματικών αναγκών, τις μεταφέρουμε: «Τα τρία μνημεία βρίσκονται μέσα σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες. Με πρωτοβουλία του Δήμου διενεργήθηκαν μελέτες γα την αποκατάστασή τους. Παράλληλα, η αρχαιολογική υπηρεσία της Καστοριάς ήρθε σε επικοινωνία με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, που έχει στην ιδιοκτησία της οικόπεδα στην περιοχή, με σκοπό να αναζητηθούν δυνατότητες ανταλλαγής σε συνεννόηση και με το υπουργείο Πολιτισμού».

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails