Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ο Κινέζος πρωθυπουργός εξευτέλισε αυτοπροσώπως τους υπηρέτες του μνημονίου.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός ήρθε αυτοπροσώπος και εξευτέλισε την κυβερνητική πολιτική που με διάφορα τεχνάσματα και άφθονα ψεύδη έριξε την χώρα στον εφιάλτη του μνημονίου ενώ υπήρχαν πολλές εναλλακτικές τις οποίες φρόντισε μεθοδικά να “κάψει”.

Με δυό κουβέντες λοιπόν στην Ελληνική βουλή, ο πρωθυπουργός Τζιαμπάο έδωσε αυτοπροσώπος την διάψευση περί “ανυπαρξίας ενδιαφέροντος της Κίνας για τα Ελληνικά ομόλογα”, που ήταν και ένα από τα κύρια επιχειρήματα της κυβέρνησης του μνημονίου για να δείξει πως η υποταγή στο ΔΝΤ ήταν η μοναδική λύση. Όπως επίσης το ότι η Ελλάδα διαθέτει επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, όπως η συμφωνία με την Cosco για τον ΟΛΠ.

Ο ίδιος ο Κινέζος πρωθυπουργός έδωσε και το κύριο όπλο στην φαρέτρα των Ελλήνων για αντιμετώπιση των δυσκολιών: «Τόσο η Κίνα όσο και η Ελλάδα είναι δύο χώρες µε αρχαίο πολιτισµό. Η Ελλάδα αποτελεί καλό φίλο της Κίνας. Στέκοµαι εδώ, νιώθοντας σαν να είµαι στο σπίτι µου»

Όταν ο κύριος Παπανδρέου και η κουστωδία συμβούλων εξευτελίζουν την χώρα στο εξωτερικό, μιλώντας για “μεσογειακή δίαιτα και βιομηχανία γάμων”.

H έμπρακτη στήριξη λοιπόν των Κινέζων είναι στήριξη στην Ελλάδα και όχι στην κυβέρνηση την οποία απεχθάνονται όπως και οι Ρώσοι: Ανταπόκριση – Σοκ: Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα βλέπει η Κίνα!

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails