Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πρόθυμη η Κίνα να “σώσει” την Ελλάδα!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η Κινεζική κυβέρνηση δρομολογεί ως στόχο της την ενεργητικότερη οικονομική εμπλοκή της στην Ελλάδα.
Τα σχέδιά τους είναι η μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε Ρότερνταμ του Νότου, δημιουργώντας μια σύγχρονη πύλη που θα συνδέει τα κινεζικά εργοστάσια με τους καταναλωτές σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρειο Αφρική.


Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυτή την εβδομάδα, η κινεζική Cosco, ο γίγαντας της
ναυτιλίας ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των μεγάλων λιμενικών εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά.
Σε αντάλλαγμα, οι Κινέζοι έχουν δεσμευτεί να δαπανήσουν 700 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας νέας προβλήτας και την αναβάθμιση των υφιστάμενων αποβάθρων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση βασίζεται ακόμη στην Κίνα για σειρά άλλων projects, πλην του λιμανιού του Πειραιά, μεταξύ των οποίων και για ένα νέο κέντρο διανομής των βιομηχανικών αποβλήτων στα δυτικά της Αθήνας, μια σιδηροδρομική γραμμή, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και ένα νέο θαλάσσιο θεματικό πάρκο.
Επίσης, τα ελληνικά ξενοδοχεία που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς βλέπουν τους Ευρωπαίους να μη θέλουν να πλησιάσουν φέτος τα ελληνικά νησιά, έχουν αρχίσει και περιτριγυρίζουν τις κινεζικές ταξιδιωτικές εταιρείες, τόσο έντονα όσο ποτέ πριν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το νησί της Σαντορίνης έχει ξεκινήσει να «πουλιέται» ως το ιδανικό σημείο για έναν κινεζικό γάμο και έχει ήδη δρομολογηθεί ένα τεράστιο κύμα πλουσίων Κινέζων που επιθυμούν να οργανώσουν εκεί τη «σημαντικότερη μέρα της ζωής τους».
Καλώς τα δεχθήκαμε…..Να φαντασθείτε πως λίγο καιρό πριν τους θεωρούσαμε αδίστακτους οικονομικούς εισβολείς, κάτι σαν κατακτητές….
«Ανάγκα και Θεοί πείθονται»…

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails