Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΟΛΙ ΡΕΝ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ"

Καλό κουράγιο σε άπταιστα ελληνικά ευχήθηκε σε όλους τους έλληνες ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου όπου ζήτησε την λήψη πρόσθετων μέτρων. Αυτά τα σκληρότερα μέτρα αφορούν σε πάγωμα των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, περαιτέρω αύξηση του φόρου στα καύσιμα και επιπλέον αύξηση των έμμεσων φόρων (τσιγάρα και ποτά) και περικοπές σε όλα τα επιδόματα.


Την ίδια ώρα, προβληματίζουν την κυβέρνηση οι αντιδράσεις στο ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού και για τον λόγο αυτό εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις από το οικονομικό επιτελείο για περικοπές με άλλους τρόπους. Μάλιστα, αυτή την ώρα συναντάται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα νέα σκληρότερα μέτρα, τα οποία και θα είναι και τα τελικά.
Νέα ώθηση στα σενάρια περί μερικής ή ολικής περικοπής του 14ου μισθού έδωσε μιά -μάλλον αμφιλεγόμενη- δήλωση του Γ.Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός είπε πως απλοί πολίτες που τον συναντούν "δηλώνουν πρόθυμοι να θυσιάσουν ένα μισθό γιά την πατρίδα".

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails