Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Σκληρή επιστολή φορέων της Φλώρινας στην Τίνα Μπιρμπίλη

Ισχυρές διεκδικήσεις για ενέργεια και περιβάλλον!

Ύστερα από διαβούλευση του Νομάρχη Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου με τους Δημάρχους των Ενεργειακών Δήμων Αετού, Αμυνταίου, Μελίτης και Φιλώτα, τους Προέδρους των Δ.Δ. Αναργύρων, Αχλάδας, Βεύης και Κλειδιού και τους εκπροσώπους των συλλόγων πληττομένων και διεκδίκησης των Δ.Δ. Αναργύρων, Αχλάδας και Κλειδιού αποφάσισαν να αποστείλουν υπόμνημα στην Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη στο οποίο αναφέρουν μια σειρά από αιτήματα της περιοχής.


Μετά από την πραγματοποίηση συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στους ενεργειακούς Δήμους Αετού, Αμυνταίου, Μελίτης και Φιλώτα, με τη συμμετοχή των φορέων και των κατοίκων του Νομού Φλώρινας αποφάσισαν και διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων. Αναλυτικότερα, το πρώτο και ουσιαστικότερο ζήτημα που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής είναι η κατασκευή Μονάδας Αποθείωσης στον Α.Η.Σ. Αμυνταίου Φιλώτα. Σε περίπτωση, όμως, λειτουργίας ορυχείου στη Λεβαία ή στο Φιλώτα, θα πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή νέας οικολογικής μονάδας. Επιπλέον, ζητούν την κατασκευή και λειτουργία της 2ης μονάδας στη Μελίτη, από τη ΔΕΗ, την κατασκευή 2ου φράγματος από τη ΔΕΗ για τη λειτουργία και τροφοδοσία της 2ης Μονάδας του Α.Η.Σ. Μελίτης, την μετεγκατάσταση του Δ.Δ. Αγίων Αναργύρων, του Δήμου Αετού. Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί από το Α.Π.Θ. μελέτη, μετά από ανάθεση της Ν.Α.Φλώρινας και του Δήμου Αετού, σύμφωνα με την οποία οι ρωγμές στα σπίτια των κατοίκων οφείλονται στη δραστηριοποίηση της ΔΕΗ, την μετεγκατάσταση του Δ.Δ. Αχλάδας, του Δήμου Μελίτης, με κρατική επιχορήγηση, όπως ακριβώς φαίνεται και από το υπόμνημα του Δήμου Μελίτης, την εκμετάλλευση του Ορυχείου Κλειδίου, από τη ΔΕΗ και όχι από εργολάβους, την διάνοιξη και εκμετάλλευση των παρακάτω ορυχείων από τη ΔΕΗ του Ορυχείου πεδίου Μελίτης – Λόφων, του Ορυχείου πεδίου Βεύης – ΔΕΗ, του Ορυχείου πεδίου Λεβαίας – ΔΕΗ και του Φιλώτα – ΔΕΗ, με όλους τους περιβαλλοντικούς κανόνες και όρους που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΑΓΩΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

Με το Προεδρείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας και του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Η. “ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ” συναντήθηκε ο Νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Νομάρχη υλοποιήθηκε μετά από την 2ωρη κατάληψη την οποία έκαναν τα μέλη του Σωματείου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, διαμαρτυρόμενοι για το πάγωμα των προσλήψεων στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. και ειδικότερα για τη μη πρόσληψη των 2035 επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2007. Ο Νομάρχης δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στο δίκαιο αυτό αίτημά τους και θα τους στηρίξει με κάθε μέσο. Παράλληλα, ανέφερε ότι για τον ίδιο λόγο θα συνεδριάσει έκτακτα σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας, προκειμένου να προβεί στην έκδοση ψηφίσματος υπέρ της πρόσληψης προσωπικού από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε..

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails