Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ

«Εξαιρετικά κρίσιμη» χαρακτήρισε την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (εκπρόσωπος ΠΑΣΚΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, εκτιμώντας ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις θα κρίνουν κατά πολύ την πορεία των εξελίξεων και αποτελούν το μοναδικό αντίβαρο απέναντι σε νέα -«πιο επώδυνα»- οικονομικά μέτρα. Στις 11 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, η Συνομοσπονδία διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως, στηv οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.

Μιλώντας στους εκπρόσωπους των συνδικαλιστικών σωματείων, στο πλαίσιο συντονισμού ενόψει της απεργίας, ο κ. Παναγόπουλος εκτίμησε ότι «οι αγορές τραβούν την κυβέρνηση προς μια επικίνδυνη και ολισθηρή πορεία για το μέλλον των ανθρώπων του μόχθου». Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «μπαλάκι ενός παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού παιχνιδιού» την «ανοχύρωτη» -λόγω της δημοσιονομικής εκτροπής- Ελλάδα.

Αναφορικά με την κυβερνητική στάση στο ασφαλιστικό σύστημα, η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν θα αποφέρει αποτέλεσμα, και πως αν αποδεικνύονταν χρήσιμη, αυτό θα γίνονταν σε 15 χρόνια. Ως προς τη φορολόγηση, η Συνομοσπονδία ζητά να υπαχθούν στη φορολογική κλίμακα μεγάλα εισοδήματα που έως σήμερα απαλλάσσονται και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις off shore επιχειρήσεις.

«Η επιχειρηματικότητα μένει στο απυρόβλητο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος, μάλιστα, κατηγόρησε το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων ότι εκμεταλλεύεται την κρίση προκειμένου να κερδίσει «θέσεις και ισχύ έναντι της εργασίας». Ο ίδιος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις «μερεμέτι σε ετοιμόρροπο σπίτι», καθώς δεν αγγίζει το «μαύρο καθεστώς των εργολαβιών».

Αναφερόμενος στο θέμα της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν πρέπει να αμφισβητήσει την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. «Να μην πριονίσουμε εμείς το κλαδί στο οποίο καθόμαστε», σημείωσε.

Στο ρόλο ΜΜΕ, τα οποία κάνουν «πιο ενδοτικούς και υποχωρητικούς» τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε ο γγ της ΓΣΕΕ (εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ), Γιώργος Τσαλικάκης.

Την ανάγκη για «κοινό τόπο δράσης» του συνδικαλιστικού κινήματος τόνισε το μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ (εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης), Αλέκος Καλύβης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα σημειωθεί «ριζική ανατροπή του ισχνού κοινωνικού μοντέλου της χώρας», αν «περάσουν» τα προωθούμενα μέτρα.

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails