Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση για την αναστολή προσλήψεων των επιτυχόντων σε διαγωνισμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Αναστολή προσλήψεων των επιτυχόντων σε διαγωνισμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Στα ΦΕΚ (Τεύχη Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) 49/26-3-2007 και 574/3-11-2008 προκηρύχθηκαν 2035 (ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ 1/2007) και 120 (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2/2007) θέσεις αντίστοιχα, τακτικού προσωπικού στη ΔΕΗ Α.Ε. Παρά την αργοπορία που παρατηρήθηκε στην εξέλιξη του διαγωνισμών αναρτήθηκαν πρόσφατα από τη ΔΕΗ Α.Ε. οι πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού 1/2007 και μέρος του διαγωνισμού 2/2007.


Την ίδια χρονική περίοδο η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για τον οποίο σημειολογικά αναφέρω ότι διετέλεσε Βουλευτής Νομού της Δυτικής Μακεδονίας που αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας, αναστέλλει όλες τις προσλήψεις εκτός της Υγείας, Παιδείας και Ασφάλειας. Δεν ξεκαθαρίζει όμως εάν η αναστολή προσλήψεων έχει ισχύ και για εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, όπως η Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η διαφορά των προεκλογικών υποσχέσεων του Γιώργου Παπανδρέου και των μετεκλογικών του πεπραγμένων είναι αντίστοιχη του άσπρου και του μαύρου, η δημόσια δέσμευση του στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Κοζάνη για την πρόσληψη των επιτυχόντων, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τηρηθεί στο έπακρο. Οι παλινωδίες και η δυστοκία στη λήψη αποφάσεων διογκώνουν και δεν επιλύουν προβλήματα.
Ο ισχυρισμός δε, για το κόστος των προσλήψεων είναι έωλος, αφού μπορεί να καλυφθεί από ένα και μόνο μέρος των 80 εκατομμυρίων ευρώ που διατίθενται ετησίως από την επιχείρηση για υπερωρίες.
Πριν από ένα περίπου μήνα άλλωστε ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε.Η. κ. Αρθούρος Ζερβός από τη Δυτική Μακεδονία διεμήνυσε κατηγορηματικά, ότι η Δ.Ε.Η. προχωράει σύντομα στην πρόσληψη των επιτυχόντων.
Συνεκτιμώντας την έλλειψη προσωπικού στη Δ.Ε.Η. που αριθμητικά φθάνει τις 5.000 θέσεις και το δραματικό ποσοστό ανεργίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, κάθε διαφοροποίηση από τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, θα αποτελεί για χιλιάδες νέους εμπαιγμό.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Η αναστολή προσλήψεων έχει ισχύ και για τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. η οποία είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο;
2. Υπάρχει η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της πρόσληψης των επιτυχόντων;
3. Έχει διερευνηθεί το ενδεχόμενο νομικών επιπτώσεων από τη μη πρόσληψη τους, αφού ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και έχει αναρτηθεί ο σχετικός πίνακας διοριστέων;
4. Πως προτίθεται η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας της ΔΕΗ, όταν ακόμα και με την πρόσληψη των παραπάνω παραμένουν περίπου 3.000 κενές θέσεις προσωπικού;

Αθήνα 17/2/2010
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails